|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Cytat:
Ale śmiesznie tu dzisiaj
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
no bo przez taką recenzję 'ah i oh'
człowiek myśli, że to coś czego potrzebuje. a kupię, rzucę gdzieś i tyle. nie, nie, nie! ![]() Cytat:
uuuła! no to pojechałaś po całości! ![]() a ja będę twarda i się nie dam! a co! ![]() tak szybko piszecie
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Księżniczko - Twój mąż to szczęściarz
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zmywania , jak ja kocham moją zmywarkę Jestem zdania,że każda kobieta powinna mieć własną, niby drobiazg a naprawdę uszczęśliwia |
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -> to pewnie wynik tych wszystkich pochwał ). Za to nienawidzę sprzątać i zawsze mam syf dookoła. Ciężko będzie coś upichcić na odległość, ale mogę podesłać jakieś sprawdzone przepisy |
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się opamiętać i nie ulec pokusie
Może do rana mi przejdzie? W tym miesiącu wydałam tyle kasy na ciuchy,że powinnam już ogłosić bankructwo a ja tu myślę o zakupach To się naprawdę nadaje do leczenia ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Frapuje mnie ten kurczak curry z bananami Mój TŻ w końcu dał się namówić na zakup piekarnika (mamy małe mieszkanko) więc będzie gdzie pichcić Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2011-08-23 o 22:43 |
|
|
|
|
#4359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Primer nie polecam raczej
Cytat:
Ale często moją kuchnię docenia. Jakieś 90% komplementów słyszę po dobrym obiedzie Cytat:
TŻ faktycznie posmutniał mocno.Ja mam najlepszą zmywarkę na świecie - TŻ. Wszystko robię w domu poza zmywaniem, bo zawsze mnie w tym wyręcza. Nawet teraz zmywać poszedł
|
||
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się Twojemu TŻtowi, musi jakoś odreagować.Zmywanie uspokaja. Ratunku! Nie tylko sleek mnie kusi, kuszą mnie czarno-czerwone korale Powinnam się nauczyć robić biżuterię samodzielnie Jakoś nigdy nie próbowałam Pewnie wciągnęłoby mnie kupowanie półproduktów To może już lepiej kupić coś gotowego? Sama już nie wiem |
|
|
|
|
#4361 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hm nie wiem właściwie, czy w ogóle da się zużyć tusz do końca? Ja używam codziennie i wyrzucam, jak już szczoteczka jest prawie sucha i ledwo maluje. W taki sposób zużyłam już w życia pare tuszów Cytat:
![]() Ja mam: pomadki i balsamy ochronne - 4 szminki - 4 błyszczyki - 7 Także tragedii nie ma ![]() Cytat:
Zawsze możesz oddać księżniczce Cytat:
![]() Hehe, ale wpadłaś ![]() Cytat:
A tak serio, to miło czytać takie wpisy, pewnej siebie dziewczyny Więc absolutnie wywalać nie będziemy.Ja się zmagałam z trądzikiem w wieku naście lat, ale z pomocą dermatologa wyleczyłam. Byłaś u lekarza? Cytat:
Cytat:
Wisłę? Oj biedny ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4362 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Przywołuję towarzystwo do porządku!!! Proszę się uspokoić i grzecznie iść spać!!!
![]()
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
nosek, miło Cię widzieć
Ja niedługo zmykam spać bo muszę się wyspać przed tym zabiegiem Także pa, pa dziewczyny i do zobaczenia za jakieś 3-4 dni |
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-podwójna pierś kurczaka -2 spore banany -duża garść rodzynek -kieliszek wódki -duża cebula -200 ml bulionu z kostki -2 łyżeczki curry -szczypta słodkiej papryki mielonej - trochę oleju do smażenia Rodzynki moczysz w wódce (ok. pół godziny wystarczy). Piersi kroisz w sporą kostkę, banany w plastry, cebulę w piórka. Podsmażasz chwilkę cebulę i kurczaka na oleju. Jak cebula ładnie Ci się podsmaży wlewasz bulion, dodajesz curry i paprykę i gotujesz do miękkości mięsa. Na koniec wrzucasz rodzynki razem z wódką i banany. Mieszasz przez kilka minut i powstaje Ci bananowo-kurczakowa, przepyszna breja. Podajesz z ryżem (ja mieszałam pół na pół biały z brązowym). To przepis na pewno dla lubiących mięsa na słodko Dziś robiłam z podwójnej porcji, bo było 9 osób i przy takiej ilości innych dań zniknęło wszystko Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-08-23 o 22:59 |
|
|
|
|
#4365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A no kiepsko. Cytat:
Jeszcze nam nie pisałaś co ostatnio kupiłaś z perfum?
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Księżniczko, dziękuję Ci bardzo.
Jak tylko dojdę do siebie po szpitalu to na pewno zrobię ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Widzę, że wywiad działa na całego. Pochwal się, pochwal |
|
|
|
#4367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mogę robić wszystko ale zmywać nie znoszę ja też, ja też! ![]() Cytat:
właśnie! gadaj!
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było,że go nie chwalę ja mam najfajniejsze żelazko na świecie
Mój TŻ wszystko pięknie prasuje Ja też prasuję ale nie mam do tego takiego talentu jak on |
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Manię na robienie biżuterii też już przeszłąm i włożyłam w to więcej kasy niż we wszystkie kometyki i kolorówkę No ale dużo więcej zarobiłam. Tylko to już było parę lat temu.Cytat:
Muszę częściej się nimi malować.Z tym trądzikiem to kiedyś miałam młodzieńczy, teraz na tle hormonalnym. Ten młodzieńczy przeszedł z czasem, choć kiedyś usilnie walczyłam z nim u dermatologa co nie miało dobrych skutków. Jak znajdę fotkę mojej twarzy z tego czasu to wkleję do klubu, to same zobaczycie. ![]() Teraz musiałabym łykać jakieś hormonalne tabsy, ale nie mam do tego zaufania. Wyskakują mi pryszcze już sporadycznie i cyklicznie, mam sporo sprawdzonych kosmetyków na takie wysypy i nie ciąży mi to już tak jak kiedyś. Tu kolejny przepis na schab po kantońsku Też robiłam z podwójnej porcji, ale dałam jeszcze więcej cebuli niż w przepisie. Cały geniusz tej potrawy ujawni się (czytaj: boooskaa soczystość mięska ) kiedy wrzucimy schab na naprawdę gorący olej. Ale tak gorący, że sie cała patelnia pali i dymi a olej po wrzuceniu schabu pryska w milion stron. Tylko wtedy pory mięsa momentalnie się zamykają i "cała smaka" (jak to mówi moja mama) zostaje w środku, a nie wypływa do tłuszczu. Przez to mięso nie tylko jest soczyste, ale też nie pochłania tłuszczu z patelni Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-08-23 o 23:25 |
||
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
No i zapadła głucha cisza...
![]() To się nazywa umieć budować napięcie |
|
|
|
#4371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
księżniczko dzięki za kolejny przepis
Już miałam o to pytać ale mnie uprzedziłaś. Mnie też kiedyś prawie wciągnęły błyszczyki ale stwierdziłam,że wolę mieć jeden świeży na bieżąco Może wrzuć trochę błyszczyków na targowisko? Na pewno dasz radę zużyć wszystkie? ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Mój TŻ przekonał mnie że prasowanie to jak najbardziej męskie zajęcie A prać też lubię. Kiedyś prałam non stop ale mój TŻ zaprotestował i zrobił mi odwyk od prania.Teraz piorę z mniejszą częstotliwością Ale dziś w ramach poprawy nastroju przed szpitalem zrobiłam małe pranie |
|
|
|
|
#4373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ nie, ale i tak wypróbuję przepis, może mu posmakuje ![]() A żeby zrobić dla 2 osób, to wszystkiego o połowę mniej, niż w przepisie? Cytat:
![]() Skoro wyskakuje coś tylko czasem, to nie masz się czym przejmować Ja łykam tabletki anty, a też od czasu do czasu coś tam się pojawi.Nie działa link
|
||
|
|
|
#4374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) choć jest już lepiej niż kiedyś ale i nie tak jakbym chciała ![]() hmm.. jakie tajniki gotowania nono ![]() Cytat:
![]() albo tak tanie i fajne, że my też zaraz polecimy i kupimy mnie działa a błyszczyków mam mniej od pomadek/balsamów bo się kleją i są bardziej "sztuczne" w odczuciu mym
zużywam kosmetyczne zapasy ... i ciągle kupuję nowe ![]() ~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust Edytowane przez actriz Czas edycji: 2011-08-23 o 23:29 |
||
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój TŻ by się na pewno na to szkolenie nie dał namówić |
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam wyrzucić wysuszacz do paznokci Sally Hansen - ok. 1/4 buteleczki. Uwielbiam go, ale niestety każdy, kto go używa wie, że nie da się zużyć do końca
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Teraz mi już też - w Operze. W Chromie nie wchodził
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że ta porcja będzie na porządny obiad dla dwóch osób jeśli TŻ ma duży apetyt. U mnie to było jedno z wielu dań, więc goście nakładali niedużo zeby wszystkiego spróbować. Wkleję Wam ten przepis (mam nadzieję, że mnie nikt o plagiat nie posądzi). Jest to przepis z portalu Wielkie Żarcie, uzytkownik rynia2. Składniki: -6 kotletów schabowych o grubości 1.5cm -1 średnia cebula -5 łyżek oleju -3 łyżki rosołu lub wody -sól do smaku Marynata: -2 łyżki sosu sojowego -1 łyżka czystej wódki -2 łyżeczki oleju sezamowego lub sojowego -szczypta pieprzu -2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Kości odkroić, mięso lekko rozbić tłuczkiem. Składniki marynaty wymieszać w misce. Kotlety ułożyć jedną warstwą na blasze do pieczenia lub na głębokim półmisku, zalaę marynatą, odstawię w temperaturze pokojowej na 15 min, obrócię kotlety, pozostawię na 10 min lub przykryę i wstawię do lodówki aż do czasu smażenia. Cebulź podzielię wzdłuż na połówki, każdą pokrajaę w poprzek na 1/2 cm plasterki, rozdzielię listki. Olej mocno rozgrzać na patelni na dużym ogniu, rozprowadzając go po bokach i dnie. Kotlety kłaść na gorący olej, zmniejszyć płomień na średni, smażyć do zrumienienia, obrócić, w razie potrzeby dodać oleju, smażyć mięso z drugiej strony na ciemnozłoty kolor. Przełożyć na gorący półmisek. Cebulę wsypać na tę samą patelnię, mieszając smażyć aż stanie się szklista, zwiększyć płomień na duży. Wlać rosół lub wodę, gotować do wyparowania płynu. Cebulą obłożyć mięso (kotlety można pokroić na połówki lub ćwiartki). Podawać natychmiast. Trochę to nie po polsku, ale da się zrozumieć. Sos sojowy do tej potrawy polecam zdecydowanie ciemny. Podawać natychmiast nie trzeba, odgrzewane też smakuje wyśmienicie. Dawałam też trochę cieńsze kawałki schabu.
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-08-23 o 23:37 |
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
Ja mój błyszczyk mogę puścić świat bo mam pewność że jestem zdrowa Przed szpitalem zrobili mi testy na wszystko więc mój napoczęty błyszczyk jest w 100% bezpieczny Zużyte w połowie to nieźle.Pewnie dasz radę i 2 połowie Oj namówiłabyś jakoś tego swojego TŻta Nie wątpię że masz na to jakieś swoje sposoby
|
||
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaką to ma wartość? Nawet nie te 3 zł. Poza tym nie chodzi tylko o opryszczki, ale o wyjmowanie i wkładanie aplikatora z kurzem, brudem, powietrzem itd. Po kilku miesiącach używania to naprawdę nieciekawy towar. |
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
księżniczko dziękuję za kolejny przepis
Jak zacznę to wszystko gotować to pewnie TŻ nie będzie wiedział co mi się stało,że wpadłam w taki szał gotowania ![]() Już nie mogę się doczekać ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

i tyle mnie nachwalili (nawet teść), że normalnie urosłam
no to pojechałaś po całości! 

TŻ faktycznie posmutniał mocno.

) choć jest już lepiej niż kiedyś ale i nie tak jakbym chciała