|
|
#571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
My powoli zaczynamy zastanawiać się jak posadzić naszych gości. Zdecydowaliśmy się na wizytówki ale nie wiedziałam, że to będzie taka łamigłówka
|
|
|
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
Ja pojechałam na taki "wywiad" z całą listą pytań
nie wiem czy już wcześniej mieliście jakieś konkretne spotkanie z nim, ale może coś z tych pytań Ci się przyda ![]() Ile napoju na osobę (czasami są limity), kto roznosi alkohol (czy rozliczają się potem z pustych butelek), do której jest impreza, czy rano pakują jedzenie dla was, czy musicie zrobić to sami, czy mają pudełka do tego (bardzo ważne ). I kilka pytań wg mnie o rzeczy poniżej pasa, ale wiem z doświadczenia znajomych, że warto dopytać, żeby nie być rozczarowanym: czy jest dopłata za pokrowce na krzesełka, czy trzeba płacić dodatkowo za krojenie tortu, czy fontanna (jeżeli jest na zewnątrz) będzie działała czy trzeba za nią dopłacić i w jaki sposób rozliczane są straty z wesela (talerze, lustra itd).
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
my większość tych rzeczy dowiedzieliśmy się od razu na pierwszy spotkaniu przy oglądaniu sali, wlasciciel sam nam powiedział co i jak. teraz to już drobnostki zostały do dopytania się.
a odnośnie alkoholu najlepiej jak ktoś z gości będzie roznosił alkohol tzw. starosta chyba. U nas prawdopodobnie bedzie to świadek, bedzie miał klucz do pomieszczenia z wódką więc nikt z obsługi nie będzie mógł ewentualnie ukraść butelek. Myslę ze to najlepsze rozwiązanie, choc jak byśmy sie uprali to i obsługa by rozdawała alkohol, jednak lepiej dmuchać na zimne
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
no własnie u nas sa takie same proporcje gości i wczoraj mama wyskoczyła do mnie z telefonem ze wszedzie jest tak ze każda strona płaci za swoich gości. byłaby to dobra uwaga w momencie gdyby rodzice finansowali nam całość ale tak nie jest. została już dawno ustalona kwota po ile rodzice nam dokładają a reszte my sami dajemy. Moim zdaniem to stwarzanie problemów... ale sie wnerwiłam, jeszcze troche i przygotowania beda mi sie kojarzyc z kłótniami:/
|
|
#575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak często jest, że przygotowania ważnego dnia to kłutnie, sprzeczki, niedomówienia. Ważne, żeby po tym Głównym dniu zostały tylko miłe wspomnienia z 'gotowej' uroczystości. U mnie widzę, że już sie wszystkim odechciało sporów. Menu wybieraliśmy w sobotę i każdy się zgadzał na wszystko. Rodzice nagle przestali się wtrącać i wypytywać o wszystko Ja też bardziej wrzuciłam na luz. TŻ twierdzi, że wszystko mu jedno gdzie która rodzina będzie siedzieć. Bołam się, że przed samym ślubem będzie jeszcze więcej stresu niż do tej pory a wszystko jakoś szczęśliwie rozchodzi się po kościach. Pomyślalam, że wrzucę Wam zdjęcia z mojej pierwszej i jednocześnie ostatniej przymiarki. Strasznie mi się przód podoba. Dziś spróbuję wybrać kwiaty na bukiety. Dla rodziców też zrobimy z żywych bo udało mi się przeforsować brak kokardek I taniec jest, tylko nie pamiętamy środka do It is you ze shreka tańczymy. A i jestesmy po kawalersko-panieńskim. Nic nie pamiętam bo się nabiegaliśmy przy tym ale gościom się podobało. Jak miałam tam odpocząć to się nie udało
|
|
|
#576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bardzo ładna sukieneczka ja mam pierwszą przymiarkę w ten piąteka ślub dopiero za miesiąc
|
|
|
#577 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze ostatnia rzecz... Potwierdzenia. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wszyscy prawie zadzwonili, napisali, maila lub sms'a. Byłam aż zaskoczona. Jestem dumna z moich gości. Na stronie juz mam usadzenie gości. Normalnie super. Nasza stronka też już na ukończeniu: www.agalukasz.pobieramysi e.pl
Jeszcze Wam coś opowiem. Widziałam się w niedzielę z koleżanką. Bierze slub 10 września. Wesele w pięknym lokalu, zarezerwowane w kwietniu 2010, pamiętam. Dopiete wszytsko na ostatni guzik bo mamusie dbają, żeby wszystko było. W niedzielę usłyszałam od nich, że mają problem z księdzem bo się ich czepia i niepotrezbne problemy tworzy. Powiem tak... nie wiem co im ksiądz powiedzał ale ja bym zjechała takich Młodych na równo bo... oni jeszcze w usc nie byli. Mówią, że nie wiedzieli. Do Księdza poszli pierwszy raz czyli żadnego protokołu jeszcze nie mieli a tu już zapowiedzi muszą iść. Ja nie wiem czy to bezmyślność czy naprawdę slub nie jest taki ważny ale jeszcze moment i żadnego wesela by nie było! Jeszcze się zastanawiam jak oni to zrobili bo o tym jak załatwić ślub i wesele poradniki krzyczą wszędzie i wystarczy google włączyć
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy to nie Eddy K. ?
|
|
#579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewcyzny powiedzcie mi jakie moga byc konsekwencje zerwania umowy z fotografem? bo sie zastanawiam czy czasem nie zmienić swojego...
|
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobacz umowę, na pewno macie coś o tym.
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Zgodnie z prawem zaliczka musi być zwrócona, jeśli usługę odwołano na 48h przed terminem. Zadatek jest bezzwrotny. Nawet, jeśli macie w umowie zapisane, że zaliczki nie zwracają, to ten przepis jest niezgodny z prawem, więc nie ma mocy. Ale według mnie przy odwołaniu grzecznie jest jednak zostawić zaliczkę, bo jednak termin był zarezerwowany itd.
|
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny z 03.09.11 widziałyście jaka będziecie mialy pogodę.Jak dla mnie wymarzona temp.24 ,26 i słonecznie.Wszystko może się zmienić,ale życzę wam takiej pogody i niech tak zostanie.Ja już sie tym nie stresuję,jaka będzie to będzie.oliweczka123 podoba mi sie przód sukienki,sukienka bardzo ładnie leży na tobie Co do przesądów,to ja mam tak samo.Nie będzie zaszywania okruszka w sukni,nic starego,stawiania butów na parapecie itp.Podwiązka będzie dla Tż na noc poslubną
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie na sali rozliczają się z pustych butelek, więc uprowadzenia na dużą skalę nie będzie, a jak znikną ze 2 butelki to nie będzie tragedii
|
|
#584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a zy któraś wie coś na temat pogody na 17ego ? chodzi mi o Górny Śląsk
|
|
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
Justin Aleksander
Mam już też birzuteriję ![]() My robimy plan stołów i polecam bo nie każdego rodzeństwo czy świadkowie znają. Choć dam sobie głowę uciąć, że znajdzie się ciocia, która powie, że literki za małe i nie moze przeczytać gdzie siedzi i jej się nie podoba
|
|
#586 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Co do koleżanki, to faktycznie, trochę zaspała. Nie wiem jak u Was, ale ja musiałam czekać prawie miesiąc na dokumenty z USC, i nie wyobrażam sobie zostawienia tego na ostatnią chwilę. Ale ja lubię mieć wszystko zaplanowane nawet zaopatrzyłam się w...poradnik organizacji ślubu i wesela (uwielbiam słowo pisane )Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#587 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() dziewczyny moge dolaczyc? tylko z tego co widze to wiekszosc jest wzresniowek z tego roku ja slubuje 1 wrzesnia 2012
|
|
|
|
#588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest parę dziewczyn z przyszłego roku
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też ślubuje w przyszłym roku 15 września 2012 Kasiu wczoraj wzięłam się za robienie parasolki na szydełku i już mam sporo zrobione a teraz pewnie zacznie się dłużyc bo najprostsze za mną hehePozdrawiam |
|
|
|
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
witaj dzieki
Cytat:
hehe tamten watek zamkneli buuu wiec sie przenioslam tutaj mam nadzieje ze pochwalisz sie efektami kochana |
|
|
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam diadem, spinki do włosów i nowy pomysł na fryzurę ślubną
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
Moja data: 22.09.2012
![]() Moderatorka obiecała dokleić nasz wątek tutaj.
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecała i to uczyniła
. "Stary" wątek ma odnośnik do obecnego- ustawiłam go tak aby był przez miesiąc widoczny.
|
|
#594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój dzisiejszy zakup |
|
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
Ja znów dziś słyszalam że początek ma być marny ;/ Każdy mówi co innego ;/
Dziwne uczucie My tu sie sprężamy przed wrzesniem 2011 a tu już nam nowe pokolenie wyrasta. czuję się jakbym na emeryturę odchodziła
|
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też uważam, że jaka by nie była pogoda (no może oprócz zamieci śnieżnej), to nie popsuje ślubu i wesela. Dopiero co widziałam nagranie ze ślubu kilka tygodni temu, na którym bardzo lało. Wszystko się ładnie udało, szofer latał z parasolką, świadek mu pomagał, Panna Młoda suchutka i wszystko ładnie. Dodam, że wesele było w namiocie *takim z bocznymi ściankami oczywiście) i deszcz niczemu nie przeszkodził.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

nie wiem czy już wcześniej mieliście jakieś konkretne spotkanie z nim, ale może coś z tych pytań Ci się przyda 
myślę, że nikt się nie pobije... i mam nadzieję że niedaleko nas siądzie mój brat z żoną
Ja też bardziej wrzuciłam na luz. TŻ twierdzi, że wszystko mu jedno gdzie która rodzina będzie siedzieć. Bołam się, że przed samym ślubem będzie jeszcze więcej stresu niż do tej pory a wszystko jakoś szczęśliwie rozchodzi się po kościach. Pomyślalam, że wrzucę Wam zdjęcia z mojej pierwszej i jednocześnie ostatniej 

hehe tamten watek zamkneli buuu wiec sie przenioslam tutaj