|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cześć dzień dobry
Wstaliśmy, choć nie powiem ciężko a jaki okropnysen miałam co tam u was z rańca .. ??? |
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dzis w sumie kiepsko, ide na 10:40 do lekarza i chyba poprosze go o pare dni zwolnienia bo nie wyrabiam. Zmeczona jestem na maxa, nie mam apetytu co mnie martwi bo jedzenie to musze w siebie po prostu wduszac na sile. Oprocz tego moj pecherz moczowy nadal wariuje mimo iz biore juz leki polecone przez gina wiec ogolnie nieciekawie jest... Ostatnia rzecza jakiej teraz potrzebuje to sleczenie przed kompem... Mam nadzieje, ze u was lepiej z ranca |
|
|
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
dziekuje ![]() wczoraj tez pobrali krew na syndrom downa i do tygodnia mam dostac wyniki. witam nowe mamusie i gratuluje II kreseczek |
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dopadly dzisiaj mdlosci jutro ruszamy w droge, jedziemy do Polski - czeka mnie ok 10-11 h w aucie - bosko. No ale czekaja na mnie pyszne lody
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3335 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i też muszę być chociaż fragmentem nakryta, np. samą poszwą kołdry.Cytat:
Aha, dziewczyny, przegrzewanie jest gorsze niż wychłodzenie - z wychłodzeniem organizm malucha lepiej sobie poradzi,niż ze spoceniem się, i wazna rzecz: nie sugerujcie się zimnymi rączkami i nóżkami, to u niemowlaków normalne, temp. sprawdzacie na karku wyłącznie. Cytat:
![]() 24-28 tydzień i teraz już obowiązkowo 75g - na pocieszenie, można wcisnąć sok z cytryny Słodkie obrzydlistwo okropnie.Rany, ale noc koszmarna, ledwo na oczy widzę Mała jak koło 24 zaczęła stękać i kwękać, tak w końcu (drugi raz w życiu) spała z nami, ale spała to za dużo powiedziane = obracała się w koło ciągle, minuta leżenia - obrót, koszmar. Do tego płakanie, stękanie, pić nie, jeść nie - albo gorąco albo zęby. I wstała po takiej nieprzespanej nocy o 6:30! dobrze, że dzisiaj mąż ma wolne, to ja się ległam dalej a oni się bawili - nic to, że na tym samym łóżku
|
|||
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
ciesze sie misia ze wszystko ok. moj pies jak narazie po zjedzeniu skarpetki ma sie dobrze, ale na wszelki wypadek obserwujemy go. TZ nawet chcial aby pies spal z nami w sypialni...nie zgodzilam sie bo rano bylaby z sypialni bonanza a nie pokoj ![]() mi dolegliwosci zoladkowe nadal doskwieraja - czuje sie dobrze tylko wtedy kiedy spie, pije siemie lniane i musze zapomniec o tym wszystkim na co mam najbardziej ochote do jedzenia. kupie sobie gar do gotowania na parze. moze troche zalecze ten swoj zoladek nieszczesny. Milego dnia Wam zycze
|
|
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra tak w uk sa tylko 2 usg a szkoda bo z checia bym czesciej podgladala dzidziolka
lece do pracy milego dnia Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2011-08-24 o 09:54 |
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze uda sie droga naturalna wydalic skarpetke, bo takie operacje raz ze niebezpieczne moga byc (znajomych pies polknal taka biala gumowa kosc w calosci! nie wiem jak to zrobil, ale nie wydalil a wrecz sie nia dusil, potem jakos przeszla, ale pies sie klanial i jak zrobili zdjecie to kosc byla w calosci na wysokosci klatki piersiowej i takie operacje wykonuje sie tylko we wroclawiu /otwarcie klatki/ i to niechetnie i nie zawse bo u psa jak sie otworzy klatke to pluca sie moga zapasc i umrze, a i koszta operacji to ok 2 tys zlotych. a wlascicielka psa plakal, modlila sie o niego, nacierala jakims swietym winkiem z czestochowy i kilka dni pozniej na zdjeciu zadnej kosci nie bylo ani nie wykupkal - cud normalnie )Cytat:
||
|
|
|
#3339 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś wstałam jak mi grzmotnęło za oknem :/ już od godziny mi tu błyska, a muszę w końcu psiaka na spacer zabrać, a tu wszędzie masa drzew ale może jakoś przeżyjemy ![]() Dziś w końcu minęły te okrutne 2 tygodnie oczekiwania na wizytę u ginekologa o 16.45 trzymajcie kciuki żeby się okazało, że wszystko jest w porządku, że jest zdrowa fasolka, a najlepiej z bijącym już serduchem ![]() Jeju jak tu wyjść z tym zbójcem
|
|
#3340 | |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie z rańca też nie za ciekawie.. Rozmowa z kibelkiem zaliczona zaraz po tym jak wstałam z łóżka i nastawiłam wodę na herbatę. W nocy nie lepiej, chyba z 3 razy wstawałam siku robić a potem nie mogłam zasnąć bo mnie jakieś dziwne myśli nachodziły.
![]() Cytat:
Idę porobić cos konstruktywnego.. Jakieś pranie czy coś
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osbiscie nie raz dorobilam sie bolu w szyji bo spalam przy otwartym oknie , albo zapalenia ucha, bo wyszlam na chlod bez czapki po basenie. Takze jak chcesz to sie irytuj ile wlezie i siedz w przeciagach ile chcesz, ale przynajmniej nie zmuszaj otoczenia do tego samego, bo nie kazdy to lubi. Swieze powietrze ok, uwielbiam takie i moge caly czas pracowac przy otwartym oknie, ale szlag mnie trafia jak mi wieje po szyji, dekolcie i ramionach, bo ktos otworzyl drzwi - nawet w bardzo cieply dzien .A co do przegrzewania dzieci, to tez mnie przerazaja mamusie, ktore w cieply dzien, sloneczny ubieraja dzieci jak na Syberie. Ja tam ubieram core tak jak siebie sama.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-08-24 o 10:24 |
|
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Witam czy mogę dołączyć??? Ja jestem mamą po przejściach i udzielałam się w wątku "staramy się po poronieniu". Pierwszą ciąże straciłam w 8 tc samoistne # drugą w 7 tc (puste jajo płodowe) . Teraz znów mam w brzuszku fasolkę i wierzę że tym razem się uda. Moje niepowodzenia nie zostały zdiagnozowane (jak to lekarze mówią przypadek) Jestem po wszystkich możliwych badaniach i wszystko jest dobrze. No moze nie calkiem bo od 10 lat choruję na nerki ale to prawdopodobnie nie ma nic z tym wspólnego. To tyle bo was zamęczę.
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Madziara, zycze Ci z calego serca aby teraz wszystko bylo w porzadku.
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
karolca no nie zazdroszcze podróży z wieloma atrakcjami..kojący głos teściowej i cichutki świst powietrza wpadającego przez mikouchył w oknie :| ale DASZ RADE...pomyśl sobie, ze w koncu dojedziecie i bedziesz mogła odsapnąć
Cytrynka_Wawa o matko jak ja to uwielbiam ,bitko z kasza. Ale mi narobilas ochoty,az po przyjsciu z pracy rozmroze mięcho ![]() co do wietrzenia to swoimi czasy jak dużo podróżowałam pociągiem to nagminnie udawało mi się siedziec w przedziale gdzie komus było zimno i nie pozwolil nawet drzwi uchylić. Po czym ochoczo wyciągał kanapke z jajkiem i suchą kiełbasą nie musze dodawać jaki aromat sie unosił w przedziale. A na deser sciagał skarpetki,bo trzeba nogi rozprostowac;]misia_25_26 no to świetnie MoniaHan wiesz co..widzialam nie raz taki program na BBC nie pameitam tytulu ale cos w stylu "co zjadło Twoje zwierze" .Przyznam szczerze,ze mozliwosci milusinskich sa dosyć szerokie;] Niekiedy az niewiarygodne jak pies/kot moze coś takiego zjesc (igła,druty,cała spora maskotka).Madziara26 trzymam kciuki,aby wszystko było dobre tym razem! i nie zamęczasz ![]() Dziewczyny powiem Wam,ze dzis po raz pierwszy w zyciu zadzwoniłam na policje i zastanawiam się, czy oleją temat czy coś z tym zrobią. Choc pewnie musza przyjac zgloszenie. Normalnie teraz to juz czuje tylko wielka agresje, a minimalny niepokoj. Rano codziennie przemieszczam sie autobusem,a potem przesiadam na tramwaj. I jakos w zeszlym roku na jesieni mialam taka nieprzyjemna sytuacje,ze wychodzac na peron tramwajowy (z przejscie na stacji metra) polazł za mna jakis facet i zaczał ładowac reke pod sukienke . Oczywiscie jak sie zorientowałam i obrocilam to juz psychol zbiegał po schodach na doł i zniknął. Bylam w takim szoku,ze nawet nie krzyknelam nic, tylko wybiegłam na góre i patrzyłam,czy nie wychodzi ktoryms wyjsciem. I wczoraj jestem prawie pewna ,ze ZNOWU tam sie szwenda. Byla taka dziwna sytuacja(ale nic sie nie stało) i jestem prawie pewna,ze to ten koles,ktory szuka wrażen. Tym razem juz nie popuszcze i czekam na telefon,zeby pojsc zlozyc zeznania. Kto wie co takiemu chodzi po glowie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak mi sie dzisiaj nic nie chce, masakra. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
ja bym odrazu zadzwonila, bo takich zboczencow trzeba tepic, bo potem zgwalca jakas dziewczyne i biedna cierpi a ten sie zaspokoil i nic, masakra, dla mnie to psychole i powinni siedziec
|||
|
|
|
#3346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odniosę się w sumie do tego - MoniaHan iberogast to nie jest polski lek, tylko z tego co pamiętam niemiecki - pewnie w UK też można go kupić - może mieć tylko inne opakowanie, a co do używania go w ciąży to pewnie nikt go nie badał na kobietach w ciąży bo to dosyć ryzykowne i dlatego nie ma informacji czy nie wywołuje jakiś skutków ubocznych ![]() ![]() no i witam nowe mamy
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Konto usunięte
|
Żadne leki nie były, nie są i nie będą badane na kobietach ciężarnych, dlatego na niemalże wszystkich na wszelki wypadek piszą: nie zaleca się.
|
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mag_99;28949711]ale zaszalałyście normalnie ledwo nadrobiłam
![]() odniosę się w sumie do tego - MoniaHan iberogast to nie jest polski lek, tylko z tego co pamiętam niemiecki - pewnie w UK też można go kupić - może mieć tylko inne opakowanie, a co do używania go w ciąży to pewnie nikt go nie badał na kobietach w ciąży bo to dosyć ryzykowne i dlatego nie ma informacji czy nie wywołuje jakiś skutków ubocznych ![]() ![]() niemiecki to prawda, ale nigdy go nie spotkalam w UK, wczoraj troche poszperalam w necie i znalazlam w USA - nawet takie samo opakowanie, tak jak napisalas nie byl testowany na kobietach w ciazy. na niektorych opisach informacja ze nie powinien byc stosowany podczas ciazy, na innych np. polskiej ulotce ze trzeba najpierw skonsultowac z lekarzem. dziewczyny na innych forach pisaly ze tylko iberogast mogly przyjmowac . wiec zglupiec mozna, ale mam sklad juz po angielsku to przy najblizszej okazji zapytam doktora. |
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-24 o 11:15 |
|
|
|
|
#3350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to jak było minus milion stopni na zewnątrz, to wietrzenie pokoju było dwa razy na godzinę, wszystkie zasmarkane, przeziębione, ale jednej "śmierdziało" i musiała wietrzyć. Okno otwierała bez ostrzeżenia, a na zwrócenie uwagi wybuchała placzem, że w ogóle ktoś śmie jej uwagę zwrócić (46 lat kobieta). A przecież wystarczy powiedzieć - dziewczyny, otwieram okno, ubierzcie się na chwilę, albo wyjdźcie. Ciężko mi się dziś spało. Ze względu na plagę komarów trzeba zamykać wcześnie okna, ja się kiszę wtedy, bo duszno jest, śnią mi się jakieś bzdury albo w ogóle nie mogę spać. Śmieję się, że to trening zanim urodzę
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja napisałam o leku na klopoty żołądkowe niekoneicznie tylko na zgage ???
emigra wez no ![]() jedna pisze o tym, że ma mdlosci druga pisze o klopotach żołądkowych.. nie chcialo mi sie szukac po kolei i wszystkeigo cytowac wiec zlapalam akurat twoja wypowiedz .. sorry w ogole ze osmielilam sie zacytowac twoja wypowiedz :/ dzizes |
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, posprzatalam, a teraz chyba pora wziac sie za siebie musze zrobic fryz i odwlosic sie moze jeszcze cos z twarza zrobie, jakis peeling, maseczka
|
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam zgagę wieczorem przed spaniem :-(
Mravka i dobrze zrobiłaś nie wiadomo co takiemu do głowy przyjdzie najpierw może pod sukienki ręce wkłada a później to mu za mało będzie. Nawet nie chcę myśleć. Ja jakaś rozkojażona jestem musialam juz w pracy zameldowac ze jestem w ciąży bo już od nast wizyty na zwolnienie ide (tj 7 września)
|
#3355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja tez dzis po ciezkiej nocy ![]() Filipek pieknie zasnal w lozeczku i w nocy sie obudzil i przylazl do mnie, przytulil sie i zasnal. A maz siedzial na kompie (godzina 1 w nocy )I nagle Filip zerwal sie i krzyczy:"ksiezyc, ksiezyc" a on troszke ksiezycem jest zafascynowany a troche sie go boi z przewaga na boi i polecil do meza, ten z nim przyszedl i o 1 w nocy ogladali ksiezyc a moj Filip mowi tak: "chce pogadac o ksiezycu" qrf o tej godznie moje dziecko chce pogadac o ksiezycu ![]() ![]() smialismy sie z niego ale juz noc mialam nieprzespana, bo wiercil sie patrzal podejrzanie na ksiezyc i nie mogl zasnac. A rano krzyk i placz niewiadomo o co, wycie nyżenie takie ze glowa mnie rozbolala (jesc nie, pic nie, nie uderzyl sie a nie powie o co chodzi i byc tu madrym? ) WAMPIR JEDEN ![]() Ale mysle ze ten upal daje popalic i dlatego te dzieciaczki takie niesforne Cytat:
mozesz odetchnac z ulga![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28947997]Rany, ale noc koszmarna, [/QUOTE] no to widze ze dzis obie mialysmy piekna noc ![]() Cytat:
![]() witaj
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-24 o 13:26 |
|||
|
|
|
#3356 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Noo ja po wielkim testowaniu detektora tętna płodu...szukałam chyba 10 minut (bo znajoma ostrzegała że mogę nie znaleźć) i faktycznie przez większość czasu słyszałam mój puls (ok. 80) o już miałam chować sprzęt i dzidziuś wpadł na linie detektora i piękne 135 uderzeń
Fajnie tak podsłuchać dzidziusia raz na jakiś czas-zwłaszcza że na odczuwalne ruchy jeszcze muszę tyle czekać. Ale polecam ten sprzęt mamą o stalowych nerwach -bo są podobno dni że cisza w eterze
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelajna, ale kosmos z ta tesciowa
moja probuje postawic na swoim ale jej sie nie udaje, bo my z mezem robimy i tak co uwazamy - dzieki Bogu nie musimy z nia mieszkac a wczesniej mnie ''prosila'' zebym nie odkrywala brzucha bo ona patrzec nie moze jak te dzieci w tych brzuchach marzna czasami idzie oglupiec. Na szczescie w domu mi nic nie przestawia, konczy sie na dobrych radach ![]() wrocilam wlasnie z zakupow, kupilam sobie dwie pary spodenek krotkich i bokserke jedna i za wszystko zaplacilam cale 9 euro uwielbiam wyprzedaze
|
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Idę piec babeczki, bo przychodzą koleżanki na plotki i kawę
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki
Ja jestem po pucharku lodow z truskawkami i bita smietana cud ze nie przytylam jeszcze tak duzo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

a jaki okropnysen miałam 

jutro ruszamy w droge, jedziemy do Polski - czeka mnie ok 10-11 h w aucie - bosko. No ale czekaja na mnie pyszne lody

i też muszę być chociaż fragmentem nakryta, np. samą poszwą kołdry.
Mała jak koło 24 zaczęła stękać i kwękać, tak w końcu (drugi raz w życiu) spała z nami, ale spała to za dużo powiedziane = obracała się w koło ciągle, minuta leżenia - obrót, koszmar. Do tego płakanie, stękanie, pić nie, jeść nie - albo gorąco albo zęby. I wstała po takiej nieprzespanej nocy o 6:30! dobrze, że dzisiaj mąż ma wolne, to ja się ległam dalej a oni się bawili - nic to, że na tym samym łóżku 

. Oczywiscie jak sie zorientowałam i obrocilam to juz psychol zbiegał po schodach na doł i zniknął. Bylam w takim szoku,ze nawet nie krzyknelam nic, tylko wybiegłam na góre i patrzyłam,czy nie wychodzi ktoryms wyjsciem. I wczoraj jestem prawie pewna ,ze ZNOWU tam sie szwenda. Byla taka dziwna sytuacja(ale nic sie nie stało) i jestem prawie pewna,ze to ten koles,ktory szuka wrażen. Tym razem juz nie popuszcze i czekam na telefon,zeby pojsc zlozyc zeznania. Kto wie co takiemu chodzi po glowie.
ja bym odrazu zadzwonila, bo takich zboczencow trzeba tepic, bo potem zgwalca jakas dziewczyne i biedna cierpi a ten sie zaspokoil i nic, masakra, dla mnie to psychole i powinni siedziec