Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 09:27   #3331
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cześć dzień dobry
Wstaliśmy, choć nie powiem ciężko a jaki okropnysen miałam och fuj
co tam u was z rańca .. ???
Stary 2011-08-24, 09:37   #3332
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Cześć dzień dobry
Wstaliśmy, choć nie powiem ciężko a jaki okropnysen miałam och fuj
co tam u was z rańca .. ???
Dzien dobry mamuski,

u mnie dzis w sumie kiepsko, ide na 10:40 do lekarza i chyba poprosze go o pare dni zwolnienia bo nie wyrabiam. Zmeczona jestem na maxa, nie mam apetytu co mnie martwi bo jedzenie to musze w siebie po prostu wduszac na sile. Oprocz tego moj pecherz moczowy nadal wariuje mimo iz biore juz leki polecone przez gina wiec ogolnie nieciekawie jest... Ostatnia rzecza jakiej teraz potrzebuje to sleczenie przed kompem...
Mam nadzieje, ze u was lepiej z ranca

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:43   #3333
misia_25_26
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

dziekujebardzo mnie uspokoila wczorajsza wizyta i juz sie nie moge doczekac kolejnego i ostatniego usg 18.10
wczoraj tez pobrali krew na syndrom downa i do tygodnia mam dostac wyniki.

witam nowe mamusie i gratuluje II kreseczek
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:46   #3334
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

dziekujebardzo mnie uspokoila wczorajsza wizyta i juz sie nie moge doczekac kolejnego i ostatniego usg 18.10
wczoraj tez pobrali krew na syndrom downa i do tygodnia mam dostac wyniki.

witam nowe mamusie i gratuluje II kreseczek
to tylko jeszcze jedno usg bedziesz miala? ale szkoda. trzymam kciuki za dobre wyniki krwi

mnie dopadly dzisiaj mdlosci masakra, zaraz 13 tc a tu mdlosci gorsze jak na poczatku zobaczymy, moze przejdzie jutro ruszamy w droge, jedziemy do Polski - czeka mnie ok 10-11 h w aucie - bosko. No ale czekaja na mnie pyszne lody
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:46   #3335
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ale sie uśmiałam

moj TŻ wklada sobie kołdrę pod tylek bo inaczej nie zaśnie a później zaraz sie odkrywa bo mu gorąco, ja za to wystawiam stope lub kolano to taki system chłodzenia
Ja też tak i też muszę być chociaż fragmentem nakryta, np. samą poszwą kołdry.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A odnosnie ubierania dziecka, to ja nawet twierdze ze nie trzeba dodatkowej warstwy dziecku ubierac, jesli dziecko juz samo chodzi czy biega wrecz (czyli to co my i jedna rzecz wiecej) bo nieraz sie przekonalam, ze jak Filip za cieplo jest ubrany to poci sie i grzeje a potem wystarczy lekki powiew wiatru i jest chory.
No chyba ze dzieciatko jest male to trzeba okryc, jak jest w wozku i lezy i sie nie rusza. Ale oczywiscie w upal wystarczy pieluszka tetrowa a w chlodniejsze dni kocyk.
A to pewnie, chodzące, ruszające się dziecko to tak jak siebie, ja tu wcześniej pisałam o maluchach wyłącznie wózkowych
Aha, dziewczyny, przegrzewanie jest gorsze niż wychłodzenie - z wychłodzeniem organizm malucha lepiej sobie poradzi,niż ze spoceniem się, i wazna rzecz: nie sugerujcie się zimnymi rączkami i nóżkami, to u niemowlaków normalne, temp. sprawdzacie na karku wyłącznie.

Cytat:
dziewczyny dziekuje za kciuki
na usg zobaczylismy pieknie fikajaca fasolkeniesamowite uczuciewszystkie pomiary ok,dwie raczki dwie nozki,takze wszystko wporzaku
Zariah prosze o zmiane tp na 6.03.2012
Super

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość

DZiewczyny kiedy u was sie robi obciazenie glukoza ????
24-28 tydzień i teraz już obowiązkowo 75g - na pocieszenie, można wcisnąć sok z cytryny Słodkie obrzydlistwo okropnie.

Rany, ale noc koszmarna, ledwo na oczy widzę Mała jak koło 24 zaczęła stękać i kwękać, tak w końcu (drugi raz w życiu) spała z nami, ale spała to za dużo powiedziane = obracała się w koło ciągle, minuta leżenia - obrót, koszmar. Do tego płakanie, stękanie, pić nie, jeść nie - albo gorąco albo zęby. I wstała po takiej nieprzespanej nocy o 6:30! dobrze, że dzisiaj mąż ma wolne, to ja się ległam dalej a oni się bawili - nic to, że na tym samym łóżku targali jakiś katalog i kulki robili. Ale ledwo na oczy widzę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:50   #3336
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witajcie,
ciesze sie misia ze wszystko ok.
moj pies jak narazie po zjedzeniu skarpetki ma sie dobrze, ale na wszelki wypadek obserwujemy go. TZ nawet chcial aby pies spal z nami w sypialni...nie zgodzilam sie bo rano bylaby z sypialni bonanza a nie pokoj

mi dolegliwosci zoladkowe nadal doskwieraja - czuje sie dobrze tylko wtedy kiedy spie, pije siemie lniane i musze zapomniec o tym wszystkim na co mam najbardziej ochote do jedzenia. kupie sobie gar do gotowania na parze. moze troche zalecze ten swoj zoladek nieszczesny.
Milego dnia Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:52   #3337
misia_25_26
Wtajemniczenie

emigra tak w uk sa tylko 2 usg a szkoda bo z checia bym czesciej podgladala dzidziolka

lece do pracy milego dnia

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2011-08-24 o 09:54
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:00   #3338
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Witajcie,
ciesze sie misia ze wszystko ok.
moj pies jak narazie po zjedzeniu skarpetki ma sie dobrze, ale na wszelki wypadek obserwujemy go. TZ nawet chcial aby pies spal z nami w sypialni...nie zgodzilam sie bo rano bylaby z sypialni bonanza a nie pokoj

mi dolegliwosci zoladkowe nadal doskwieraja - czuje sie dobrze tylko wtedy kiedy spie, pije siemie lniane i musze zapomniec o tym wszystkim na co mam najbardziej ochote do jedzenia. kupie sobie gar do gotowania na parze. moze troche zalecze ten swoj zoladek nieszczesny.
Milego dnia Wam zycze
obserwujcie obserwujcie mam nadzieje ze uda sie droga naturalna wydalic skarpetke, bo takie operacje raz ze niebezpieczne moga byc (znajomych pies polknal taka biala gumowa kosc w calosci! nie wiem jak to zrobil, ale nie wydalil a wrecz sie nia dusil, potem jakos przeszla, ale pies sie klanial i jak zrobili zdjecie to kosc byla w calosci na wysokosci klatki piersiowej i takie operacje wykonuje sie tylko we wroclawiu /otwarcie klatki/ i to niechetnie i nie zawse bo u psa jak sie otworzy klatke to pluca sie moga zapasc i umrze, a i koszta operacji to ok 2 tys zlotych. a wlascicielka psa plakal, modlila sie o niego, nacierala jakims swietym winkiem z czestochowy i kilka dni pozniej na zdjeciu zadnej kosci nie bylo ani nie wykupkal - cud normalnie)
Cytat:
emigra tak w uk sa tylko 2 usg a szkoda bo z checia bym czesciej podgladala dzidziolka

lece do pracy milego dnia
aaa bo Ty tez Z UK
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-24, 10:03   #3339
DolinaNocy
Rozeznanie

Cześć

Cytat:
na usg zobaczylismy pieknie fikajaca fasolkeniesamowite uczuciewszystkie pomiary ok,dwie raczki dwie nozki,takze wszystko wporzaku
Zariah prosze o zmiane tp na 6.03.2012
Super

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
jutro ruszamy w droge, jedziemy do Polski - czeka mnie ok 10-11 h w aucie - bosko. No ale czekaja na mnie pyszne lody
No tak dla lodów to można tyle jechać

Ja dziś wstałam jak mi grzmotnęło za oknem :/ już od godziny mi tu błyska, a muszę w końcu psiaka na spacer zabrać, a tu wszędzie masa drzew ale może jakoś przeżyjemy
Dziś w końcu minęły te okrutne 2 tygodnie oczekiwania na wizytę u ginekologa o 16.45 trzymajcie kciuki żeby się okazało, że wszystko jest w porządku, że jest zdrowa fasolka, a najlepiej z bijącym już serduchem

Jeju jak tu wyjść z tym zbójcem
Stary 2011-08-24, 10:14   #3340
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze u was lepiej z ranca
U mnie z rańca też nie za ciekawie.. Rozmowa z kibelkiem zaliczona zaraz po tym jak wstałam z łóżka i nastawiłam wodę na herbatę. W nocy nie lepiej, chyba z 3 razy wstawałam siku robić a potem nie mogłam zasnąć bo mnie jakieś dziwne myśli nachodziły.

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Dziś w końcu minęły te okrutne 2 tygodnie oczekiwania na wizytę u ginekologa o 16.45 trzymajcie kciuki żeby się okazało, że wszystko jest w porządku, że jest zdrowa fasolka, a najlepiej z bijącym już serduchem
Trzymam kciuki bardzo mocno za serducho.

Idę porobić cos konstruktywnego.. Jakieś pranie czy coś
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:23   #3341
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jak się cieszę, że ktoś mnie rozumie

Mnie irytuje poza tym "bo będziesz chora" jeszcze jedno "bo zawieje!!" "bo ucho będzie chore, bo kark przewieje i będzie choroba, bo zatoki, bo lumbago"
ehhh...
no to i ja ciebie pewnie zirytuje, ale mnie irytuje nieco podejscie takie jak twoje, bo z tymi przeciagami i duzymi zmianami temperatury to nie jest tak hop siup... ty nie chrujesz... swietnie, zazdroszcze, ale takich przypadkow jak ty jest niewiele. I w tym przypadku wcale nie chodzi o bakterie i wirusy. Ludzki organizm ma srednia temp ok 37 st C a wszelkie zmiany powyzej lub ponizej moga spowodowac roznego rodzaju stany zapalne, w skrajnych przypadkach wynikajacych z poparzenia lub odmrozenia.
Ja osbiscie nie raz dorobilam sie bolu w szyji bo spalam przy otwartym oknie , albo zapalenia ucha, bo wyszlam na chlod bez czapki po basenie.

Takze jak chcesz to sie irytuj ile wlezie i siedz w przeciagach ile chcesz, ale przynajmniej nie zmuszaj otoczenia do tego samego, bo nie kazdy to lubi. Swieze powietrze ok, uwielbiam takie i moge caly czas pracowac przy otwartym oknie, ale szlag mnie trafia jak mi wieje po szyji, dekolcie i ramionach, bo ktos otworzyl drzwi - nawet w bardzo cieply dzien .

A co do przegrzewania dzieci, to tez mnie przerazaja mamusie, ktore w cieply dzien, sloneczny ubieraja dzieci jak na Syberie. Ja tam ubieram core tak jak siebie sama.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-08-24 o 10:24
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:26   #3342
Madziara 26
Rozeznanie

Witam czy mogę dołączyć??? Ja jestem mamą po przejściach i udzielałam się w wątku "staramy się po poronieniu". Pierwszą ciąże straciłam w 8 tc samoistne # drugą w 7 tc (puste jajo płodowe) . Teraz znów mam w brzuszku fasolkę i wierzę że tym razem się uda. Moje niepowodzenia nie zostały zdiagnozowane (jak to lekarze mówią przypadek) Jestem po wszystkich możliwych badaniach i wszystko jest dobrze. No moze nie calkiem bo od 10 lat choruję na nerki ale to prawdopodobnie nie ma nic z tym wspólnego. To tyle bo was zamęczę.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:41   #3343
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witaj Madziara, zycze Ci z calego serca aby teraz wszystko bylo w porzadku.

Stary 2011-08-24, 10:43   #3344
Mravka
Zadomowienie

karolca no nie zazdroszcze podróży z wieloma atrakcjami..kojący głos teściowej i cichutki świst powietrza wpadającego przez mikouchył w oknie :| ale DASZ RADE...pomyśl sobie, ze w koncu dojedziecie i bedziesz mogła odsapnąć

Cytrynka_Wawa o matko jak ja to uwielbiam ,bitko z kasza. Ale mi narobilas ochoty,az po przyjsciu z pracy rozmroze mięcho

co do wietrzenia to swoimi czasy jak dużo podróżowałam pociągiem to nagminnie udawało mi się siedziec w przedziale gdzie komus było zimno i nie pozwolil nawet drzwi uchylić. Po czym ochoczo wyciągał kanapke z jajkiem i suchą kiełbasą nie musze dodawać jaki aromat sie unosił w przedziale. A na deser sciagał skarpetki,bo trzeba nogi rozprostowac;]

misia_25_26
no to świetnie

MoniaHan wiesz co..widzialam nie raz taki program na BBC nie pameitam tytulu ale cos w stylu "co zjadło Twoje zwierze" .Przyznam szczerze,ze mozliwosci milusinskich sa dosyć szerokie;] Niekiedy az niewiarygodne jak pies/kot moze coś takiego zjesc (igła,druty,cała spora maskotka).

Madziara26 trzymam kciuki,aby wszystko było dobre tym razem! i nie zamęczasz

Dziewczyny powiem Wam,ze dzis po raz pierwszy w zyciu zadzwoniłam na policje i zastanawiam się, czy oleją temat czy coś z tym zrobią. Choc pewnie musza przyjac zgloszenie. Normalnie teraz to juz czuje tylko wielka agresje, a minimalny niepokoj. Rano codziennie przemieszczam sie autobusem,a potem przesiadam na tramwaj. I jakos w zeszlym roku na jesieni mialam taka nieprzyjemna sytuacje,ze wychodzac na peron tramwajowy (z przejscie na stacji metra) polazł za mna jakis facet i zaczał ładowac reke pod sukienke . Oczywiscie jak sie zorientowałam i obrocilam to juz psychol zbiegał po schodach na doł i zniknął. Bylam w takim szoku,ze nawet nie krzyknelam nic, tylko wybiegłam na góre i patrzyłam,czy nie wychodzi ktoryms wyjsciem. I wczoraj jestem prawie pewna ,ze ZNOWU tam sie szwenda. Byla taka dziwna sytuacja(ale nic sie nie stało) i jestem prawie pewna,ze to ten koles,ktory szuka wrażen. Tym razem juz nie popuszcze i czekam na telefon,zeby pojsc zlozyc zeznania. Kto wie co takiemu chodzi po glowie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:56   #3345
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
no to i ja ciebie pewnie zirytuje, ale mnie irytuje nieco podejscie takie jak twoje, bo z tymi przeciagami i duzymi zmianami temperatury to nie jest tak hop siup... ty nie chrujesz... swietnie, zazdroszcze, ale takich przypadkow jak ty jest niewiele. I w tym przypadku wcale nie chodzi o bakterie i wirusy. Ludzki organizm ma srednia temp ok 37 st C a wszelkie zmiany powyzej lub ponizej moga spowodowac roznego rodzaju stany zapalne, w skrajnych przypadkach wynikajacych z poparzenia lub odmrozenia.
Ja osbiscie nie raz dorobilam sie bolu w szyji bo spalam przy otwartym oknie , albo zapalenia ucha, bo wyszlam na chlod bez czapki po basenie.

Takze jak chcesz to sie irytuj ile wlezie i siedz w przeciagach ile chcesz, ale przynajmniej nie zmuszaj otoczenia do tego samego, bo nie kazdy to lubi. Swieze powietrze ok, uwielbiam takie i moge caly czas pracowac przy otwartym oknie, ale szlag mnie trafia jak mi wieje po szyji, dekolcie i ramionach, bo ktos otworzyl drzwi - nawet w bardzo cieply dzien .

A co do przegrzewania dzieci, to tez mnie przerazaja mamusie, ktore w cieply dzien, sloneczny ubieraja dzieci jak na Syberie. Ja tam ubieram core tak jak siebie sama.
Gucia, ale Karolce ktos zwrocil uwage ze wlacza klime i ona opisala jak to z nia jest nikogo nie zmuszajac do siedzenia w przeciagu moja mama tez mimo ze klimy w aucie nie miala to nie pozwalala okna uchylic bo moze ja przewiac. Sa ludzie wrazliwi i niech oni uwazaja, ale sa takie osoba jak ja czy Karolca ktoym nic sie nie dzieje wiec bedziemy sobie siedziec w przeciagu
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Witam czy mogę dołączyć??? Ja jestem mamą po przejściach i udzielałam się w wątku "staramy się po poronieniu". Pierwszą ciąże straciłam w 8 tc samoistne # drugą w 7 tc (puste jajo płodowe) . Teraz znów mam w brzuszku fasolkę i wierzę że tym razem się uda. Moje niepowodzenia nie zostały zdiagnozowane (jak to lekarze mówią przypadek) Jestem po wszystkich możliwych badaniach i wszystko jest dobrze. No moze nie calkiem bo od 10 lat choruję na nerki ale to prawdopodobnie nie ma nic z tym wspólnego. To tyle bo was zamęczę.
witaj i zaciskam kciuki zeby tym razem poszlo wszystko dobrze

jak mi sie dzisiaj nic nie chce, masakra.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
[
Dziewczyny powiem Wam,ze dzis po raz pierwszy w zyciu zadzwoniłam na policje i zastanawiam się, czy oleją temat czy coś z tym zrobią. Choc pewnie musza przyjac zgloszenie. Normalnie teraz to juz czuje tylko wielka agresje, a minimalny niepokoj. Rano codziennie przemieszczam sie autobusem,a potem przesiadam na tramwaj. I jakos w zeszlym roku na jesieni mialam taka nieprzyjemna sytuacje,ze wychodzac na peron tramwajowy (z przejscie na stacji metra) polazł za mna jakis facet i zaczał ładowac reke pod sukienke . Oczywiscie jak sie zorientowałam i obrocilam to juz psychol zbiegał po schodach na doł i zniknął. Bylam w takim szoku,ze nawet nie krzyknelam nic, tylko wybiegłam na góre i patrzyłam,czy nie wychodzi ktoryms wyjsciem. I wczoraj jestem prawie pewna ,ze ZNOWU tam sie szwenda. Byla taka dziwna sytuacja(ale nic sie nie stało) i jestem prawie pewna,ze to ten koles,ktory szuka wrażen. Tym razem juz nie popuszcze i czekam na telefon,zeby pojsc zlozyc zeznania. Kto wie co takiemu chodzi po glowie.
ja bym odrazu zadzwonila, bo takich zboczencow trzeba tepic, bo potem zgwalca jakas dziewczyne i biedna cierpi a ten sie zaspokoil i nic, masakra, dla mnie to psychole i powinni siedziec
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-24, 10:56   #3346
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
problemy zoladkowe mam od 4 lat i bardzo czesto pilam siemie lniane i kropelki iberogast. watpie czy GP bedzie wiedzial o jakie kropelki chodzi, bo to sa kropelki z Polski, juz za pozno wzielam troche.
ale zaszalałyście normalnie ledwo nadrobiłam

odniosę się w sumie do tego - MoniaHan iberogast to nie jest polski lek, tylko z tego co pamiętam niemiecki - pewnie w UK też można go kupić - może mieć tylko inne opakowanie, a co do używania go w ciąży to pewnie nikt go nie badał na kobietach w ciąży bo to dosyć ryzykowne i dlatego nie ma informacji czy nie wywołuje jakiś skutków ubocznych

no i witam nowe mamy

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:01   #3347
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Żadne leki nie były, nie są i nie będą badane na kobietach ciężarnych, dlatego na niemalże wszystkich na wszelki wypadek piszą: nie zaleca się.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:08   #3348
MoniaHan
Wtajemniczenie

[QUOTE=mag_99;28949711]ale zaszalałyście normalnie ledwo nadrobiłam

odniosę się w sumie do tego - MoniaHan iberogast to nie jest polski lek, tylko z tego co pamiętam niemiecki - pewnie w UK też można go kupić - może mieć tylko inne opakowanie, a co do używania go w ciąży to pewnie nikt go nie badał na kobietach w ciąży bo to dosyć ryzykowne i dlatego nie ma informacji czy nie wywołuje jakiś skutków ubocznych

niemiecki to prawda, ale nigdy go nie spotkalam w UK, wczoraj troche poszperalam w necie i znalazlam w USA - nawet takie samo opakowanie, tak jak napisalas nie byl testowany na kobietach w ciazy. na niektorych opisach informacja ze nie powinien byc stosowany podczas ciazy, na innych np. polskiej ulotce ze trzeba najpierw skonsultowac z lekarzem. dziewczyny na innych forach pisaly ze tylko iberogast mogly przyjmowac . wiec zglupiec mozna, ale mam sklad juz po angielsku to przy najblizszej okazji zapytam doktora.

Stary 2011-08-24, 11:12   #3349
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko jeszcze jedno usg bedziesz miala? ale szkoda. trzymam kciuki za dobre wyniki krwi

mnie dopadly dzisiaj mdlosci masakra, zaraz 13 tc a tu mdlosci gorsze jak na poczatku zobaczymy, moze przejdzie jutro ruszamy w droge, jedziemy do Polski - czeka mnie ok 10-11 h w aucie - bosko. No ale czekaja na mnie pyszne lody
Ja powiedzialam swojej pani dr ze mam na okraglo zgage .. polecila mi przed sniadanie m i po kolacji po jednej tabletce HELICID-u

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2011-08-24 o 11:15
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:14   #3350
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Karolca jak klime ustawisz na wyzsza teperature zeby szoku nie przezyc i tylko czasem bedziesz wlaczac i nie bezposrednio na siebie to nic ci sie nie stanie . My tak jezdzimy z 2 dzieci i ja do tego i jeszcze zadne z nas efektoe ubocznych nie mialo
Nie ustawię klimy w ogóle, bo jej nie mam. Muszę zdać się na litość teściowej, że okna będzie można otworzyć aby chociaż pęd powietrza chłodził nasze rozgrzane od temperatury ciała. Albo pogoda spłata figla i będzie chłodno

Cytat:
Co do klimy latem ... to kiedy ja lwaczac przepraszam? Ja niewyobrazam sobie jazdy samochodem kiedy na zewnatrz jest 35 stopni a auto np w sloncu stalo - wsiadz sobie do takiego samochodu i sprobuj wytrzymac.... Ja klime wlaczam od zawsze i jeszcze nigdy nie chorowalam z jej powodu - a uzywam jej nieinteligentnie bo chlodze auto odrazu i potem czasem bez wylaczenia klimi wczesniej wysiadam. Jak ktos ma niska odpornosc to mu takie rzeczy moze szkodza, ja np sie zahartowalam i nawet w ciazy nic mi (tfu tfu) nie jest. A szczerze ... wole bol gardla, niz slaniac sie w 40 stopniach bez powietrza
No ja wczoraj musiałam wsiąść do takiego nagrzanego auta. Oj ciężko było. Wszystkie okna otwarte a wiatru zero. Po prostu sączyło się ze mnie, a do tego uciekałam ze sklepu, bo mdłości zaczęły mnie dopadać i spieszyłam się do domu

Cytat:
Witaj, trzymam kciuki aby wszystko było w porządku

Cytat:
Gucia, ale Karolce ktos zwrocil uwage ze wlacza klime i ona opisala jak to z nia jest nikogo nie zmuszajac do siedzenia w przeciagu moja mama tez mimo ze klimy w aucie nie miala to nie pozwalala okna uchylic bo moze ja przewiac. Sa ludzie wrazliwi i niech oni uwazaja, ale sa takie osoba jak ja czy Karolca ktoym nic sie nie dzieje wiec bedziemy sobie siedziec w przeciagu
Otóż to. Poza tym napisałam, że jak chcę ochłodzić umysł, to innych, którym to przeszkadza wyganiam na 5-minutową przerwę. U mnie w pracy nie otworzą okna tak o, bo już od tego wieje, i na pewno będzie ktoś chory.
Za to jak było minus milion stopni na zewnątrz, to wietrzenie pokoju było dwa razy na godzinę, wszystkie zasmarkane, przeziębione, ale jednej "śmierdziało" i musiała wietrzyć. Okno otwierała bez ostrzeżenia, a na zwrócenie uwagi wybuchała placzem, że w ogóle ktoś śmie jej uwagę zwrócić (46 lat kobieta). A przecież wystarczy powiedzieć - dziewczyny, otwieram okno, ubierzcie się na chwilę, albo wyjdźcie.

Ciężko mi się dziś spało. Ze względu na plagę komarów trzeba zamykać wcześnie okna, ja się kiszę wtedy, bo duszno jest, śnią mi się jakieś bzdury albo w ogóle nie mogę spać. Śmieję się, że to trening zanim urodzę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:31   #3351
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiedzialam swojej pani dr ze mam na okraglo zgage .. polecila mi przed sniadanie m i po kolacji po jednej tabletce HELICID-u
ale ja nie mam zgagi
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-24, 11:40   #3352
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie mam zgagi
Ja napisałam o leku na klopoty żołądkowe niekoneicznie tylko na zgage ???
emigra wez no
jedna pisze o tym, że ma mdlosci druga pisze o klopotach żołądkowych.. nie chcialo mi sie szukac po kolei i wszystkeigo cytowac wiec zlapalam akurat twoja wypowiedz .. sorry w ogole ze osmielilam sie zacytowac twoja wypowiedz :/ dzizes
Stary 2011-08-24, 12:09   #3353
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja napisałam o leku na klopoty żołądkowe niekoneicznie tylko na zgage ???
emigra wez no
jedna pisze o tym, że ma mdlosci druga pisze o klopotach żołądkowych.. nie chcialo mi sie szukac po kolei i wszystkeigo cytowac wiec zlapalam akurat twoja wypowiedz .. sorry w ogole ze osmielilam sie zacytowac twoja wypowiedz :/ dzizes
To Ty przestan, przeciez nic takiego nie napisalam, zdziwilo mnie to bo nie pisalam o zgadze a Ty zapomnialas dodac ze ten lek nie tylko na zgage jest. Ot i po problemie.

Dobra, posprzatalam, a teraz chyba pora wziac sie za siebie musze zrobic fryz i odwlosic sie moze jeszcze cos z twarza zrobie, jakis peeling, maseczka
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-24, 12:51   #3354
Madziara 26
Rozeznanie

Ja mam zgagę wieczorem przed spaniem :-(

Mravka i dobrze zrobiłaś nie wiadomo co takiemu do głowy przyjdzie najpierw może pod sukienki ręce wkłada a później to mu za mało będzie. Nawet nie chcę myśleć. Ja jakaś rozkojażona jestem musialam juz w pracy zameldowac ze jestem w ciąży bo już od nast wizyty na zwolnienie ide (tj 7 września)

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:22   #3355
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Ja tez dzis po ciezkiej nocy
Filipek pieknie zasnal w lozeczku i w nocy sie obudzil i przylazl do mnie, przytulil sie i zasnal.
A maz siedzial na kompie (godzina 1 w nocy)
I nagle Filip zerwal sie i krzyczy:"ksiezyc, ksiezyc" a on troszke ksiezycem jest zafascynowany a troche sie go boi z przewaga na boi
i polecil do meza, ten z nim przyszedl i o 1 w nocy ogladali ksiezyc a moj Filip mowi tak: "chce pogadac o ksiezycu" qrf o tej godznie moje dziecko chce pogadac o ksiezycu
smialismy sie z niego ale juz noc mialam nieprzespana, bo wiercil sie patrzal podejrzanie na ksiezyc i nie mogl zasnac.
A rano krzyk i placz niewiadomo o co, wycie nyżenie takie ze glowa mnie rozbolala (jesc nie, pic nie, nie uderzyl sie a nie powie o co chodzi i byc tu madrym?) WAMPIR JEDEN
Ale mysle ze ten upal daje popalic i dlatego te dzieciaczki takie niesforne

Cytat:
pieknie mozesz odetchnac z ulga
Cytat:
- czeka mnie ok 10-11 h w aucie - bosko. No ale czekaja na mnie pyszne lody
no dla lodow warto sie poswiecic
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28947997]Rany, ale noc koszmarna, [/QUOTE]
no to widze ze dzis obie mialysmy piekna noc
Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
o 16.45 trzymajcie kciuki żeby się okazało, że wszystko jest w porządku, że jest zdrowa fasolka, a najlepiej z bijącym już serduchem
trzymam kciukasy
Cytat:
Witam czy mogę dołączyć??? Ja
witajgratulacje i tym razem zycze by sie udalo
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-24 o 13:26
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:48   #3356
ivonka7
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Noo ja po wielkim testowaniu detektora tętna płodu...szukałam chyba 10 minut (bo znajoma ostrzegała że mogę nie znaleźć) i faktycznie przez większość czasu słyszałam mój puls (ok. 80) o już miałam chować sprzęt i dzidziuś wpadł na linie detektora i piękne 135 uderzeń Fajnie tak podsłuchać dzidziusia raz na jakiś czas-zwłaszcza że na odczuwalne ruchy jeszcze muszę tyle czekać. Ale polecam ten sprzęt mamą o stalowych nerwach -bo są podobno dni że cisza w eterze
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:23   #3357
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Otóż to. Poza tym napisałam, że jak chcę ochłodzić umysł, to innych, którym to przeszkadza wyganiam na 5-minutową przerwę. U mnie w pracy nie otworzą okna tak o, bo już od tego wieje, i na pewno będzie ktoś chory.
Za to jak było minus milion stopni na zewnątrz, to wietrzenie pokoju było dwa razy na godzinę, wszystkie zasmarkane, przeziębione, ale jednej "śmierdziało" i musiała wietrzyć. Okno otwierała bez ostrzeżenia, a na zwrócenie uwagi wybuchała placzem, że w ogóle ktoś śmie jej uwagę zwrócić (46 lat kobieta). A przecież wystarczy powiedzieć - dziewczyny, otwieram okno, ubierzcie się na chwilę, albo wyjdźcie.
Niestety/stety, ja też lubię, jak w pokoju jest chłodno, i spię okragły rok przy otwartym oknie, nawet zimą...Oczywiście zimą uchylam nieco mniej niż wiosną czy latem, a jeżeli nie uchylę, to budzę się w nocy i mi duszno i muszę otworzyć. Teściową mam starej daty i z poglądami, że wiatr zawieje, otwarte okno to od razu przeciąg i trzaskanie drzwi musi być. Raz tak jęczała, zamknijcie drzwii, zamknijcie drzwii bo przeciąg jest i zaraz trzaśnie, oczywiście nic nie trzasnęło, ledwo było czuć przeciag bo wiatru w ogóle nei było, sam upał...Jak jestem u niej i chodzę na boso lub nawet w samych skarpetkach, a mieszkają teściowie w bloku gdzie jak wiadomo jest ogrzewanie w chłodnych porach roku niemal na maxa bo nie ma regulacji, to i tak słyszę jej narzekania : "załóż dzeicko kapcie bo się przeziębisz"! No ciężko tego słuchać i raz po raz powtarzać kobiecie, że zawsze tak chodzę i jeszcze się nie przezębiłam, poza tym chodzenie na boso jest zdrowe...Albo znów z jedzeniem, upomina po milion razy ze zgrozą w głosie, że jak mogę jeśc olaboga, owoce na pusty żołądek czy kefir pić po bigosie???? Przecież dostanę rozwolnienia, tak nie można!!!! Oczywiście, nigdy nie dostałam, zawsze tak jem, od dziecka i nigdy nie zwracałam uwagi na to czy coś mozna łączyć czy nie można, jem ze smakiem na co mam ochotę i nie mam delikatnego żołądka! Na noc, jak spiąć u Tż w domu przy okazji wizyt otwieramy okno, słyszę, zamknijcie/przymknijcie to okno, bo was przewieje.....Nie dość tego, pod naszą chwilową nieobecnośc w pokoju( kapiel, kolacja, wyjście do kogoś) przymyka sama, do tego potrafi poprzekładać nasze rzeczy(nawet osobiste, np bielizne) w inne miejsce, żeby zrobić po swojemu...i ona mi mówi, czuj się jak u siebie w domu! No, to się wygadałam i wyżaliłam za wszystkie czasy heheh
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:30   #3358
emigra
Zakorzenienie

Ewelajna, ale kosmos z ta tesciowa moja probuje postawic na swoim ale jej sie nie udaje, bo my z mezem robimy i tak co uwazamy - dzieki Bogu nie musimy z nia mieszkac a dzisiaj np zadzwonila do mnie przed poludniem i mi opowiada ze wlasnie widzi jak ciezarna z duzym juz brzuchem skads wychodzi i ma zalozone takie spodnie i taka bluzke i ze spod tej bluzki widac jej brzuch i ze dziecka jej szkoda a wczesniej mnie ''prosila'' zebym nie odkrywala brzucha bo ona patrzec nie moze jak te dzieci w tych brzuchach marzna czasami idzie oglupiec. Na szczescie w domu mi nic nie przestawia, konczy sie na dobrych radach

wrocilam wlasnie z zakupow, kupilam sobie dwie pary spodenek krotkich i bokserke jedna i za wszystko zaplacilam cale 9 euro uwielbiam wyprzedaze
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-24, 15:47   #3359
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Ewelajna, ale kosmos z ta tesciowa moja probuje postawic na swoim ale jej sie nie udaje, bo my z mezem robimy i tak co uwazamy - dzieki Bogu nie musimy z nia mieszkac a dzisiaj np zadzwonila do mnie przed poludniem i mi opowiada ze wlasnie widzi jak ciezarna z duzym juz brzuchem skads wychodzi i ma zalozone takie spodnie i taka bluzke i ze spod tej bluzki widac jej brzuch i ze dziecka jej szkoda a wczesniej mnie ''prosila'' zebym nie odkrywala brzucha bo ona patrzec nie moze jak te dzieci w tych brzuchach marzna czasami idzie oglupiec. Na szczescie w domu mi nic nie przestawia, konczy sie na dobrych radach

wrocilam wlasnie z zakupow, kupilam sobie dwie pary spodenek krotkich i bokserke jedna i za wszystko zaplacilam cale 9 euro uwielbiam wyprzedaze
Na szczęście z Nią nie mieszkamy, a odwiedzamy się rzadko bo daleko mieszkamy....A jest czasem nie do zniesienia, w dodatku trudno jej zwrócić uwagę nawet w delikatny sposób bo się obraża, fochuje i zaczyna płakać...Ale to przestawianie rzeczy to było ostanio, i po prostu zabrakło mi słów, jak zobaczyłam, że wzięła i przełozyła moją bieliznę i bluzki na inną półkę...a spimy przecież w byłym pokoju Tż, gdzie nikt go nie używa, są dalej tam jego rzeczy i meble....Mówiła teściowa także, żebyśmy co rana nie ścielili łóżka bo nie ma potrzeby a drzwii mogą być zamknięte i nikt nie zobaczy....Więc zaścielałam tylko kołdrę, żeby było schludnie, a pózniej parę razy wchodzę i patrzę, łóżko pościelone wrrr.... Dlatego ja z teściami nie chcę i nie mogłabym mieszkać, choć teść to złoty człowiek,ale teściowa ma swoje fazy Idę piec babeczki, bo przychodzą koleżanki na plotki i kawę
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:56   #3360
emigra
Zakorzenienie

Babeczki

Ja jestem po pucharku lodow z truskawkami i bita smietana

cud ze nie przytylam jeszcze tak duzo
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości