|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
biedne dziecko ![]() no ładnie ładnie, chciałabyś mnie wykorzystać :P eirene waga super chyba nieliczne dzieciaki przekroczyły 8 kg Cytat:
ptysza ekstra porównanie montii uuu Fabianek już tyle waży ruszył chłopak do przodu ![]() iza jeszcze raz gratuluje Cytat:
2. ja ważyłam 2810 a Nadinka 2830 3. łał ![]() SunnyGirl_2002 biedny Krzysio, niech szybko wraca do zdrowia
|
|
#4382 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej!
dziękujemy wszystkim za kciuki ![]() żyjemy ![]() mam nadzieję, że żadnych rozrywek nadprogramowych mi nie szykuje. no i Mateusz waży 7150g ![]() szczepiliśmy infanrixem i na pneumo. chciałam jeszcze rota ale już za duży jest. niby mógłby jeszcze jedną dawkę dostać ale na drugą by się już nie załapał i nie byłoby pełnej ochrony, więc stwierdziłam, że chyba nie ma sensu. kolejne szczepienie 27września Cytat:
![]() Cytat:
jaka szczęśliwa ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
jejku nawet nie wiedziałam że takie malutkie ubranka są. my zaczynaliśmy od 50 i musiałam wszystkie rękawy podwijać bo za duże były gratulacje ![]() na razie jest ok. zobaczymy jak w nocy i jutro. chyba komar Mateusza dziabnął za uchem bo ma czerwone z białą kropką na środku. ehh |
||||
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
SunnyGirl_2002 nie mogłam zasnąć po tej akcji... Małą wzięłam do nas do łóżka i przez godzinę przyglądałam się czy nic się nie dzieje..
Castia Moja córcia jak była noworodkiem miałą akcje z ulewaniem i krztuszeniem się. Zawsze kończyło się moim i jej płaczem Eirene1987 kochana ja zauważyłam, że jak Małej odstawiłąm na dwa dni jabliszko to kupka znów jest złot (żółta) taka jak na początku więc to na pewno od tego co dajemy maluchom do jedzeniaMontii ja 3 cykle miałam samo brązowe plamienie, które trwało po 2 dni. W tym miesiącu zaczęło się krwawienie ale bardzo znikome i trwa już 5 dni...traktuję to jako pierwszą po porodzie @ Rany kochane cały dzień z Małą na dworze i padam na twarz...ona zresztą też. Podokazywała do 20.40...kąpaiel, butla sztucznego i Niunia śpi aż miło....cholerka chyba już długo nie pokarmię, bo chciałąm wieczorem ściagnąć pokarm i z dwuch piersi udało mi się raptem 70 ml ciekawe czy w nocy Mała będzie się najadać
|
|
#4384 | |||
|
Rozeznanie
|
Kurczę, już widzę, że nie zacytowało mi wszystkiego - trudno nie wracam się. Może mi się przypomni, co pisać chciałam...
Cytat:
za wszystko - usypianie, jedzenie no i wagę![]() Cytat:
Ufff - dzięki za nadzieję... ![]() Gratulacje i buziak Cytat:
![]() Castia jak pięknie Ci Malwinka siedzi, jej no cudna jest tajka - no i jak to ciasto udało się w końcu?? My dziś prawie całe popołudnie poza domem. Spacerek, zakupy, odbiór regału na książki, no i tak zleciało do 20. Lenka już śpi po kąpieli więc póki co luzik... A mój małżonek ogląda mecz - tak go wciągnął, że śpi i chrapie - ciekawa jestem czy będzie wiedział jaki był wynik. Poczekam jeszcze 3 min i go obudzę, a potem zapytam ile było
|
|
#4385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
13-14 sierpnia – Warszawa 16-17 sierpnia – Łódź 19-21 sierpnia – Kraków 23-24 sierpnia – Chorzów 26-28 sierpnia – Wrocław 30-31 sierpnia – Poznań 2-4 września - Szczecin 6-7 września - Gdańsk 9-10 września – Bydgoszcz 11 września – Warszawa
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry twoj tz:P
|
|
#4387 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za miłe słowa pod naszym adresem
Cytat:
za pół roczku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj zdrówka dla Krzysia, oby leki pomogły gratulacje Cytat:
![]() ![]() Eirene łał jaka waga, supcio ![]() my miałyśmy iść jutro na szczepienie ale pediatra na urlopie no i idziemy za tydzień, też jestem ciekawa ile moja waży
|
||||
|
|
|
#4388 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
, a potem, że 2:0 - hahaha - przespał jeszcze 2 bramki, bo było 3:1
|
|
#4389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dobra dziewczynki lecę spać, od jutra mam gościa, przyjeżdża moja przyjaciółka, która jest w 3 miesiącu ciąży ![]() nie wiem czy starczy czasu na wizaż więc jakby co to do zobaczenia w sobotę i na wszelki wypadek serdeczne życzenia dla Lenki szymelki z okazji jutrzejszego półroczku
|
|
|
#4390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i dziękuję bardzo kochana za pamiętanie o nas
|
|
#4391 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratulacje jeszcze raz ![]() Cytat:
co tu robić z dzieckiem jak na dworze zawierucha ![]() Cytat:
Cytat:
mój waży 7750g jak go dzisiaj lekarka ważyła, cieszę się bo odrobił straty po tym szpitalu Tyle mi leków przepisała na wyjazd w razie czego, że chyba pół apteki wykupię ![]() mi teżczęsto nie cytuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wybaczę Ci kochana |
|||||||
|
|
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrycja - lalll! 6 miesiecy to powazny wiek! Gratulacje
![]() Izabelaaa - za 5 ![]() Ptysza - alez malenka byla... Colorady - a jaka to furka ![]() Montii - ja @ mam praktycznie od porodu (6 tyg. po Trwa prawie tydzien a pozniej znika jakos tak szybko bez plamienia na brazowo![]() Dzis mialam dzien prania... 3 pralki Nie mam gdzie wieszac tego wszystkiego teraz![]() Nino padl o 20 jak zawsze, choc wczesniej plakal mi straszne i w koncu zdremnal sie na 15 minut okolo 19, wiec balam sie, ze spac mu sie nie bedzie chcialo a tu prosze Oczka tarl strasznie, mruczal dlugo ale w koncu zasnal![]() Ja tez ide sie juz polozyc, jedyny moment, zeby chorobsko wygrzac Caly tydzien ma u nas lac i temp. ma spasc do 14 stopni Oby Nina nie przeziebic![]() Dobranoc dziewczyny Aaaa, w koncu chyba zdecydowalam sie na spacerowke http://www.mothercare.com/Chicco-Win..._rd_s=center-7 Teraz czekamy tylko na pensje i siuuup - sie kupuje bryke dla syna
|
#4393 |
|
Rozeznanie
|
Też idę spać. Wymęczona jestem tym dzisiejszym dniem.
Śpijcie spokojnie
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
wanilka- hehe, dobrze, ze nie tylko my taki dziwnie jemy
dookoła wszystko zawsze upaćkane, dobrze,z e mamy te krzesełko do karmienia. co do wagi, to ja byłam mniejsza i lżejsza od Naduni, miałam 50 cm i 3300 g, a Nadia 58 cm i 3950 ![]() marta- brawa dla Mateuszka
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() ja sobie dziś wstałam z mężem na kawkę, a co ![]() mały budził się w nocy tylko ze 4 razy ![]() a zjadł na noc 200ml mm + 100ml herbatki uspokajającej ![]() dzisiaj idę do fryzjera także nie będzie mnie cały dzień bo już przed 9 wyjeżdżamy, więc nie pisać mi tu za dużo ![]() papa miłego dnia
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wróciliśmy wczoraj do domu wreszcie, więc dziś biorę się za nadrabianie i ciekawe czy dam radę ![]() Wszystkim dzieciaczkom serdecznie gratulujemy skończonych miesięcy Sprawdziłam - tylko 18 stron do przeczytania
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-24 o 07:42 |
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas kamienie po 5, tylko, że mała postanowiła juz więcej nie spać ![]() ciekawe kiedy mi padnie, chociaż nie daje sobie głowy uciąć, że między 5 a 7 nie miała drzemki bo ja spałam Cytat:
super że decyzja podjęta, fajna spacerówka, ja nie mogę się zdecydować, w sensie czy na pewno juz teraz jest mi niezbędna ![]() bo jeszcze ani razu nie użyliśmy spacerówki od wózka wielofunkcyjnego
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() TO niesamowite, ale Lenka dziś kończy 6 miesięcy!!! Nocka minęła nam nawet ok, przebudzenie o 2:20?? - jakoś tak dziwnie, potem o 5 i już została ze mną w łóżku. Udało nam się pospać do 8, więc całkiem ok. Miłego dnia życzę wszystkim
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
boże dziewczyny ledwo żyję. takiej nocy to ja chyba w ogóle nie miałam. Mateusz po 1 zaczął gorączkować, miał 37,7. po godzinie miał 38,7. do tego Mały stękał przez sen i wiercił się strasznie. a jak się obudził to takiego wrzasku narobił, że chyba w całym bloku go słyszeli. jak nie moje dziecko. wzięłam go do swojego łóżka, dałam nurofen i siedziałam nad nim do 4 chyba. po 4 miał 37,4 więc temperatura ładnie spadła a Mati zasnął porządnie i spaliśmy do 9. zaraz mu zmierzę znowu bo elektronicznym pokazuje 37,7 ale on trochę zawyża więc muszę rtęciowym mierzyć. szymelka gratki dla Lenki ![]() i ta plamka czerwona co miał za uchem wczoraj, zniknęła. to chyba nie było ugryzienie komara bo jakiś ślad by był a jak w nocy sprawdzałam to już tego nie było. kompletnie nic. kurde nie wiem od czego to idę na śniadanie
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-08-24 o 10:06 |
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było fajnie, takie urozmaicenie dnia ale ja miałam blisko,w dłuższą podróż bym się nie wybierała. To był taki namiot podzielony na salki, najpierw jak dziecko słyszy wszystko w brzuchu, potem takie duże meble [ i to byla atrakcja dla nas nie dla Fabiana ] pediatra do zadawania pytań i jakieś gratisy u nas to było w takim park uwiec jeszcze mielismy spacer patrycja napisz mi proszę na priv co kupujesz bo ja też szykuję kartkę z lekami i nie wiem, może mi czegoś brakuje? eirenne a na jakim centylu jest Oli? bo mój z wagą 7800 skoczył powyżej 25 już także tyje chłopak a je mniej ;p marta współczuję nocki i gorączkowania :/ szymelka gratulacje 6 msc!!!! brawo ![]() ego ego pochwal się kolorem a my wstaliśmy dziisaj po 9 teraz mały leży z balonem na hel i się śmieje do niego
|
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i dziękuję za gratulacje Tobie i Monti
|
|
#4402 | ||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Witam, u nas jak zwykle pobudka o4 póżniej 0 8 i teraz już drzemka ![]() Ślicznie siedzi, moja już też tak 2 minutki siedzi, a później jakby zapominała i buch na plecki Cytat:
Gratulacje z okazji 6 miesięcy - jak ten czas leciCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratki gratki
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rana
wczoraj wychwaliłam noc a dziś koszmar ![]() od północy wisiał na cycu do rana ..eh nic nie spałam konsekwentna byłam i do łózeczka odkładałam i tak ze 100 razy o szóstej nie wytrzymałam i zostawiłam go u siebie i pospał ale do 7nie płakał tylko sie wiercił i jęczał i nie mógł usnąć.. trudno następna bedzie lepsza ![]() za komentarze do zdjęcia Wiktorka: DZIĘKUJE monti tajka kwartalinka prunelle traicionera ego wanilia marta sunnygirl tity czy kogoś pominełam ![]() patrycja jejku gratuluję pół roczku Alankowi ![]() szymelka gratuluję pół roczku Lence ![]() izabelaa gratuluję 5 miesięcy Idalce ![]() ptysza maleńka jest wielka ![]() eirene ale masz dużego synka ...wow 8100 ego twój synek tylko 5 dni starszy od mojego a 700g wiecej ma ![]() monti Fabianek tez pieknie wazy ![]() ja jeszcze nie mam @ i mam nadzieje ze z przyczyn tych poporodowych a nie ciąży... za rok się postaram ![]() kasiunia WITAMY po powrocie coralady gratuluje zakupu i zeby się dobrze prowadził castia siedzące cudo tajka JA w pajacyk ubrałam małego tylko po urodzeniu pare razy teraz jest za ciepło... a w zimie...hmm to tez mam w domu ciepło tajka co galaretką było nie tak? |
|
|
|
#4404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski:Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Ja też się zastanawiam nad zakupem spacerówki, ale nie wiem czy kupić teraz czy dopiero na wiosnę?
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
boże a ja znowu z oprychą
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
marta współczuje ...no to źle zniósł szczpeienie jak tak .. biedactwo..
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
współczuję. mnie też potrafi złapać to świństwo ale odpukać od listopada chyba nie miałam. posmaruj sobie przekrojonym czosnkiem
Cytat:
a któraś ostatnio pisała, że wyczuwa szew po cc. ja miałam wszystkie rozpuszczalne ale jeszcze w niektórych miejscach mam szew bo czuje taką żyłkę pod skórą. z m-c temu nawet kawałek wyciągnęłam. a dziś mnie szew zaswędział, podrapałam się lekko i patrzę a cały palec mam we krwi. masakra. i teraz w jednym miejscu na szwie mam dziurkę taką, że główka od szpilki by weszła. koszmar z tymi szwami. a was też pobolowa jeszcze ten szew?? bo mnie czasem boli a jak dotykam to też nieprzyjemne uczucie to jest. |
|
|
|
|
#4408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: ale syzbko minelo![]() ![]() My spalysmy od 20.40 do 4.20 i pozniej do 9 ![]() Lenka zaczela w koncu wkladac stope do buzki, bo wczesniej brakowalo jej tak 1-2cm;p albo sciemniala i wkladala palce zamiast stopy;p zdjecie w albumie ![]() Chyba pojdziemy zwazyc naszego kluseczka, bo tz chce;p
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
dla Lenki Szymelki z okazji pół roczku
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
nocka w miarę jedzenie o 12 4.30 i 8 marzy mi się przespać znowu całą noc
![]() Cytat:
mam nadzieję że pochwalisz się nową fryzurą ![]() szymelka gratuluje magicznych 6 miesięcy ![]() marta ada współczuje nocki ada mruga montii biedactwo tajka mała gimnastyczka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

Biedne mała w taki upał. Ta dziewczyna jak dumnie chodziła, że ma nosidełko 
wiem co czujesz 

chyba nieliczne dzieciaki przekroczyły 8 kg

była i się nie pochwaliła 

klaski: