Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1341 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 18:57   #40201
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
U mnie plunking się nie sprawdza właśnie (falista jestem). Powoduje ponadto przyklep futra bliskoskalpowego Rozmyślam nad nieco inną wersją plunkingu
Przyklep futra bliskoskalpowego Umarłam
Swoją drogą, po plunkingu dłuższym niż 10 minut tez na niego cierpię.

Zapytam mamę o pieluchę
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 19:59   #40202
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Wczoraj było pierwsze kubeczkowanie, które mój skalp chyba polubił, podoba mi się taki sposób mycia
Poza tym mogę oficjalnie powiedzieć, że uwielbiam olej kokosowy i chyba pozostanie on produktem który zawsze będzie mi towarzyszył w pielęgnacji włosów
:tak: no to dobrze
Też się muszę za kubeczkową wziąć, u mnie problem polega na tym że skalp nie lubi tarcia, więc akurat polać-odczekać-spłukać
Cytat:
Jejku, jak Wy to robicie, że macie takie fajne kłaki...?
Wrzucamy tylko te lepsze zdjęcia
Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem że już któryś raz pytam Was o to ale powoli tracę cierpliwość do moich włosów. Spójrzcie jak wyglądają. Jest w ogóle sens walczyć o loki?
Jest sens, możesz im jeszcze poprawić kondycję.
I koniecznie nie czesz po myciu, tylko w trakcie jak masz d/s na głowie. Sprawdziłam, zmienia wiele. Z plunkingiem czy harmonijkowaniem może być różnie bo masz włosy niezbyt długie, ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:16   #40203
anoska
Zakorzenienie

przybywam z dobrą nowiną
jakby ktoś nie wyposażył się w ręcznik albo ściereczkę z mikrofibry to będą w biedronce od 1 września (czwartek)
szczegóły w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg scierki.jpg (30,4 KB, 69 załadowań)
Stary 2011-08-23, 20:23   #40204
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
przybywam z dobrą nowiną
jakby ktoś nie wyposażył się w ręcznik albo ściereczkę z mikrofibry to będą w biedronce od 1 września (czwartek)
szczegóły w załączniku
Ojaaaa, dobrze wiedzieć tylko znając życie trzeba chyba będzie czekać pod sklepem rano jak otworzą

A ja właśnie sobie włosowo schnę, zestaw myjąco-stylizujący plus zdjęcia wrzucę później W każdym razie jedno pytanie mam: rozrabiacie jakoś zielony żel z rossmanna? Bo dla mnie od jest za gęsty... I nie wiem, rozrobić go z wodą po prostu??

Edytowane przez gohs
Czas edycji: 2011-08-23 o 20:24
gohs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:44   #40205
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Czasem pół godziny lub godzinę, a czasem na całą noc. Jeśli na całą noc to nie bezpośrednio po myciu tylko np. na drugi, trzeci dzień, żeby loczki były ładne po wstaniu
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Imbryko, z tego co kojarzę powinno się trzymać plunking ok. 15-30 min. Ja zwykle tę krótszą wersję, jako ze niecierpliwilam się, co się tam ukisiło. I w sumie tylko z pierwszego razu byłam zadowolona. Dziś chyba ostatni raz plunkingowałam. Przerzucam się na ugniatanie i harmonijkę. Plunking chyba lepszy dla typowo kręconych, falistym może nie służy, nie wiem....

EDIT: O, proszę, Seduction nawet na całą noc służy, ale ona ma piękne korkociągi i pewnie się tak nie gniotą jak moje falki...
dzięki przetestuję co moim włosom bardziej się podoba

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
:tak: no to dobrze
Też się muszę za kubeczkową wziąć, u mnie problem polega na tym że skalp nie lubi tarcia, więc akurat polać-odczekać-spłukać
właśnie to kubeczkowanie urzekło mnie swoją delikatnością
dzisiaj miałam kokosa na 6 godzin pod czepkiem, pod beretem, ciekawa jeszcze jestem czy domyły mi się włosiska, oby rano się okaże

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:50   #40206
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ha! Dobrze, że przypomniałyście mi o metodzie kubeczkowej, wypróbowałam ją jakiś czas temu, bardzo mi podpasowała po czym o niej zapomniałam Muszę zacząc stosowac znowu.

Cały dzień dzisiaj spędziłam na słońcu, siedziałam z koleżankami przy takim kompleksie odkrytych basenów. No i wiadomo - woda, słońce, chlor, mam teraz masakrę nie włosy. Poza tym uroczo się opaliłam, mam dekolt, twarz, ręce i stopy jak Murzyn, a resztę jak albinos. Nienawidzę słońca!
Jutro się zahennuję, trochę się boję co prawda ze względu na dzisiejsze wysuszenie włosów, ale może nie będzie tak źle, a mam już bardzo widoczny odrost więc muszę.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:23   #40207
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Przyklep futra bliskoskalpowego Umarłam
Swoją drogą, po plunkingu dłuższym niż 10 minut tez na niego cierpię.

Zapytam mamę o pieluchę
Moze sprobujcie plunking odwrocony mnie o niebo lepiej sluzy.

Dzis jak zwykle - w godzine po myciu ladnie, a potem wlosy coraz suchsze i suchsze i w rezultacie jest puch. Zdaje sie ze sam zel to za malo, nie zabezpieczylam solidnie przed ucieczka wilgoci. Nastepne mycie zobaczy cos solidnie emolientowego i znow sprobuje nie rozczesywac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 22:28   #40208
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
przybywam z dobrą nowiną
szczegóły w załączniku
łuuuuhuuuu super ja własnie nie mam ręcznika... będe czatowac pod Biedronką

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 22:39   #40209
gohs
Zakorzenienie

W codzienniku efekty dzisiejsze mycia Dziewczyny, jakie polecacie maski??
Stary 2011-08-23, 23:02   #40210
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Wrzucamy tylko te lepsze zdjęcia
O to, to, to, to

Cytat:
przybywam z dobrą nowiną
szczegóły w załączniku
Super wieści, może uda się upolować. Dzięki za wiadomość
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 23:40   #40211
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Az tak bardzo doswiadczona to sie nie czuje juz dwa lata pielegnacji a ja ciagle szukam i probuje, az sama sie dziwie swojej cierpliwosci do moich pior. Ogolnie czasem mam dobre efekty, ale to w kratke.
Czyli masz o 2 lata więcej doświadczenia niż ja.

Cytat:
A ja dzis jestem pelna nadziei. Noc w olejku migdalowym, i co widze - moje wlosy ''w stanie naolejowanym'' wygladaja inaczej niz po kokosie, po ktorym zawsze lapaly skret i jednoczesnie robily sie ''druciane'' teraz rozumiem - wchlanial sie za mocno. Migdalek mi takich numerow nie robi, wlosy sa miekkie. Podobnie dzialal olej z lopianu, ale juz mi sie skonczyl.
Tak wiec niedlugo ide sie myc i zobaczymy.
Cytat:
Dziewczyny pisaly o kokosie pare razy - wnika we wlosy o wysokiej porowatosci i moze dac efekt przesuszenia. Nie jestem pewna na sto procent czy to ma zwiazek z drucianymi wlosami po olejowaniu, to moja hipoteza. Widze za to ze olej migdalowy drutow mi nie dal, wnioskuje ze powinnam uzywac tych ''lekkich'' olei, moze w przyszlosci tez jojobe wyprobuje.
Siedze z Biowaxem na glowie, i dzis eksperymentalnie nie naloze Joanny bs, tylko sam zel - zobaczymy jaki bedzie efekt.
A ja właśnie dziś zastanawiałam się dlaczego moje włosy są takie sztywne i sprawiają wrażenie suchych (bardziej!), a przecież wczoraj się kokosowałam!
Mówisz migdał i łopian:rolleyes :.
I właśnie tu widać to dwuletnie doświadczenie.

Ehh, drogie to moje nowy hobby, ale w sumie latanie szybowcem byłoby droższe .

Wczoraj po myciu robiłam płukankę rozjaśniająco-zakwaszającą i moja mama widząc jak wyciskam sok z cytryny zapytała mnie czemu nie użyję do tego octu, bo gdy była dzieckiem, to babcia po każdym myciu polewała jej włosy właśnie wodą z octem. Robiła jej też odżywkę z oleju rycynowego, miodu i żółtka. Podobno efektem tego były atłasowe włosy, którymi zachwycała się cała wieś. Ludowe mądrości.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 07:04   #40212
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
Ehh, drogie to moje nowy hobby, ale w sumie latanie szybowcem byłoby droższe .
Jak już się ogarniesz w tym wszystkim, zapewne okaże się, że najlepsze są środki najtańsze. Ja się ciężko zakochałam we wszystkim co się da umieszać w domu (bez mazideł a z kuchennej szafki)
Cytat:
Wczoraj po myciu robiłam płukankę rozjaśniająco-zakwaszającą i moja mama widząc jak wyciskam sok z cytryny zapytała mnie czemu nie użyję do tego octu, bo gdy była dzieckiem, to babcia po każdym myciu polewała jej włosy właśnie wodą z octem. Robiła jej też odżywkę z oleju rycynowego, miodu i żółtka. Podobno efektem tego były atłasowe włosy, którymi zachwycała się cała wieś. Ludowe mądrości.
Próbowałaś? Ludowe mądrości są bardzo mądre
Miałam po tej maseczce takie aksamitne włoski że się nie mogłam przestać macać tylko zapach mi nie podszedł ;P

Przypomnijcie mi jakbym zapomniała, że postanowiłam przejść na mycie żelem lnianym +np nagietek

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:37   #40213
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomnijcie mi jakbym zapomniała, że postanowiłam przejść na mycie żelem lnianym +np nagietek
zainteresowałaś mnie
możesz coś więcej powiedzieć? daj znać jak rezultaty
Stary 2011-08-24, 09:37   #40214
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ha! Dobrze, że przypomniałyście mi o metodzie kubeczkowej, wypróbowałam ją jakiś czas temu, bardzo mi podpasowała po czym o niej zapomniałam Muszę zacząc stosowac znowu.
ja już całkowicie uwielbiam kubeczkowanie i pozostanę chyba już wierna tej metodzie omo się w ogóle nie sprawdzało, mój skalp nie lubi chyba tarcia
obawiałam się czy uda mi się za pomocą kubeczka zmyć olej z włosów i mimo, że krótko praktykuję dałam radę

w ogóle dziś moje włosy mają konkretny kaprys i zawinęłam je w kok miękka gumka do włosów myślałam, że po wczorajszej pielęgnacji będą jakieś tłuste, obciążone, ale są dosyć ujarzmione, bez puchu, tylko brak im pazura i sądzę, że to przez brak stylizatora

muszę sobie jeszcze wyprodukować jakieś reanimujące psikadło, zabieram się, więc do kręconej lektury i do dzieła

Stary 2011-08-24, 10:13   #40215
Aoirghe
Raczkowanie

Uff dziś mam lepsze futerko Fajne nie jest, ale w porównaniu do wczoraj jest bosko. Teraz już wiem, że Isana z babasu jest absolutnie nie dla mnie (obciąża i prostuje). Podobnież maska gloria. I teraz jak wychwycić co konkretnie w nich jest dla mnie takie niefafuśne?
Plunking też sobie muszę odpuścić, bo za duży robi przyklep.

Za to emulsja gloria do mycia jest dla mnie idealna. Tylko strasznie dużo jej idzie, a ciężko kupić w okolicy. Wypróbuję jeszcze joannę, mam nadzieję, że też się sprawdzi.
Czytałam też gdzieś, że można do odżywki dodać żółko - może przetestować?

I zastanawia mnie jeszcze jedno. Rano wstałam z całkiem ładnymi, mało spuszonymi falami, miejscami miałam nawet fajne eski. Ponieważ były nieco zmierzwione i pogięte, to trochę pomoczyłam i potraktowałam żelem lnianym, podsuszyłam dyfuzorem (bo mi się spieszyło) i było znośnie. Niestety, jak wyszłam na zewnątrz, to mi się znowu kłaki spuszyły i klapły.
Puszenie to jeszcze rozumiem, ale klapnięcie nie do końca.
I też zdarza się, że pod koniec dnia mi się prostują i klapią. Why???

Wczoraj też przed zumbą nałożyłam sobie na kłaki poniżej ucha olej jojoba. Oczywiście, nie nałożyłam bardzo dużo, bo do ludzi trza było iść Potem zrobiłam francuza pospinałam tak, żeby nie było widać tłuściochów. Liczyłam na to, że ciepło podczas ćwiczeń korzystnie wpłynie na proces olejowania A potem udało mi się zmyć olej samą glorią. Efekt pozytywny

No ale po co ja się wysilam, kiedy w piątek idę na kolejne strzyżenie i pewnie wyciachają mi większość owłosienia Niestety, wyglądam jak czeski metal, myślałam, że przetrzymam, zapuszczę, ale coś nie mogę, muszę to poprawić
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:16   #40216
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
ja już całkowicie uwielbiam kubeczkowanie i pozostanę chyba już wierna tej metodzie omo się w ogóle nie sprawdzało, mój skalp nie lubi chyba tarcia
obawiałam się czy uda mi się za pomocą kubeczka zmyć olej z włosów i mimo, że krótko praktykuję dałam radę

w ogóle dziś moje włosy mają konkretny kaprys i zawinęłam je w kok miękka gumka do włosów myślałam, że po wczorajszej pielęgnacji będą jakieś tłuste, obciążone, ale są dosyć ujarzmione, bez puchu, tylko brak im pazura i sądzę, że to przez brak stylizatora

muszę sobie jeszcze wyprodukować jakieś reanimujące psikadło, zabieram się, więc do kręconej lektury i do dzieła
Jeśli chodzi o reanimację to ja polecam od siebie Nivea FC rozrobione z wodą mocno - u mnie się bardzo dobrze sprawdza

Swoją drogą moje kłaki też dzisiaj częściowo spięte, bo w nocy strasznie mnie wkurzała spinka do włosów (ananas) i ją zdjęłam, dzięki czemu mam dzisiaj rozprostowane siano na głowie No ale po reanimacji nie są tragiczne, co nie zmienia faktu, że do rozpuszczenia się nie nadawały
Stary 2011-08-24, 10:25   #40217
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo się cieszę, że kubeczkowanie pomogło
co do zmycia olejków, ostatnio udało mi się zmyć oliwę z oliwek metodą kubeczkową i w dodatku odżywką (potters arnika) + cytrynka
myślę, że bd nie będzie miało z tym problemów
Stary 2011-08-24, 10:54   #40218
Ag Rafka
Rozeznanie

U mnie dziś też nie najgorzej, a pomysł na przespanie w miarę bezawaryjne dla fal podsunęła mi nieświadomie AjriszMarta tymi słowy w codzienniku: "zobaczymy rano jak się żel odgniecie". Więc ja na noc nałożyłam żel lniany, poczekałam aż przyschnie i bez odgniatania poszlam spać, odrzucając włosy za poduszkę. Rano tylko wcierka Jantar, która robi mi objętość i wygniecenie zelu. Dużo więcej fal zostało niż ostatnio. Połysk niestety tylko od lampy (ciemno u mnie, bo burza)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00361.jpg (135,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00362.jpg (97,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00363.jpg (120,2 KB, 29 załadowań)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:56   #40219
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
przybywam z dobrą nowiną
szczegóły w załączniku
Bomba Wreszcie kupię
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:00   #40220
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o reanimację to ja polecam od siebie Nivea FC rozrobione z wodą mocno - u mnie się bardzo dobrze sprawdza

Swoją drogą moje kłaki też dzisiaj częściowo spięte, bo w nocy strasznie mnie wkurzała spinka do włosów (ananas) i ją zdjęłam, dzięki czemu mam dzisiaj rozprostowane siano na głowie No ale po reanimacji nie są tragiczne, co nie zmienia faktu, że do rozpuszczenia się nie nadawały
ja znowu nie polecam nivea fc z wodą, ponieważ może byc napuszenie bo nivea ma gliceryne na samym początku.moze kapke garniera avokado z woda.
Stary 2011-08-24, 11:24   #40221
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
I zastanawia mnie jeszcze jedno. Rano wstałam z całkiem ładnymi, mało spuszonymi falami, miejscami miałam nawet fajne eski. Ponieważ były nieco zmierzwione i pogięte, to trochę pomoczyłam i potraktowałam żelem lnianym, podsuszyłam dyfuzorem (bo mi się spieszyło) i było znośnie. Niestety, jak wyszłam na zewnątrz, to mi się znowu kłaki spuszyły i klapły.
Puszenie to jeszcze rozumiem, ale klapnięcie nie do końca.
I też zdarza się, że pod koniec dnia mi się prostują i klapią. Why???
miałam dzisiaj DOKŁADNIE tak samo! chyba ta aura nam falowano-kręconym nie sprzyja
Stary 2011-08-24, 11:25   #40222
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Czasem pół godziny lub godzinę, a czasem na całą noc. Jeśli na całą noc to nie bezpośrednio po myciu tylko np. na drugi, trzeci dzień, żeby loczki były ładne po wstaniu
chyba zrobię na całą noc korci mnie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ja początkowo używałam czepka foliowego z biovaxu,ale mi się gumka rozciągnęła(od oleju lub od henny) i do wyrzucenia.
moj tak samo

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Co do olejowania- zaczynałam je zimą ubiegłego roku i wtedy zakładałam na głowę normalną czapkę Rodzina się ze mnie śmiała, ale sprawdziło się, bo czapka się nie zsuwała i nie brudziłam poduszki. Teraz jest gorzej...bo w takie normalnej czapce to okropnie mi gorąco mi Szukałam bawełnianej, podobnej do takiej jak noszą małe dzieci...ale niestety dla 'starszaków' to nikt ich nie robi
ze względy na to że czepek się nie nadaje do dziś zakładam czapke moja mama się śmieje ostatnio jeszcze specjalnie koleżanke zawołała do pokoju i się rechotały ja właśnie mam taką dziecinną jest super w nocy przynajmniej mi z głowy nie spadnie

Cytat:
kiedyś wrzucę zdjęcie po całonocnym plunkingu to pokażę. Wszystkie kręciołki są takie same i fajnie zdefiniowane, bez puszaka. Kiedyś nawet tak jak zwinęłam korkociągi w plunking tak pozostały
wrzuć koniecznie jestem bardzo ciekawa jak to wygląda

Cytat:
przybywam z dobrą nowiną
szczegóły w załączniku
dobrze wiedzieć kupie na 100%

Cytat:
W codzienniku efekty dzisiejsze mycia Dziewczyny, jakie polecacie maski??
ja zakupiłam w naturze Mypa shea karite dopiero raz użyłam i jestem bardzo zadowolona

Ag Rafka na twoje zapytanie z codziennika odpowiem tu
próbowałam wczoraj zrobić zdjęcie telefonem i wychodziła jakaś czarna smuga dość sporo zrobiłam i na każdym to samo mam słaby aparat w tel. dziś rano tył włosów wogóle mi się nie wyprostował tylko boki z przodu pewnie przez to że śpie na brzuchu dziś siostra wróciła to dziś bym dodała.może być po niewielkiej reanimacji?

Dziewczyny co do tych reanimatorów ja robiłam z Balsamu Potters,Glorii avokado i z Joanny i wszystkie były super znaczy są bo do dziś je robię
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:29   #40223
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
ja zakupiłam w naturze Mypa shea karite dopiero raz użyłam i jestem bardzo zadowolona
Gdzie ono u Ciebie leżało? Przetrzepałam całą Naturę i nigdzie nie widziałam.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:42   #40224
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
hmm... jakby to wytłumaczyć.... stało tak po środku sklepu, po prawej stronie były różne spineki, gumki do włosów itp.. a po lewej kosmetyki do makijażu a na przeciwko były różne balsamy do ciała. stały na takiej osobnej pułeczkce tylko na kosmetyki z Mypa.
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:58   #40225
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Ja zaczęłam dzisiaj przygodę z lokami (pewna wizażanka powiedziała, że mam włosy kręcone, a nie proste co wywołało u mnie -> .
Dzisiaj umyłam włosy babydream dla dzieci (nie wiedziałam, że on taki tani) nałożyłam na 15 min Joannę Naturię do włosów farbowanych, spłukałam i chciałam rozczesać, ale nie mogłam wiec na siłę nie ciągnełam, zawinęłam na chwilę w ręcznik (muszę kupić z mikrofibry) po czym zaczęłam żelem artiste z fioletową zakrętką ugniatać, harmonijkować, aż zawinęłam w koszulkę i tak z 30 min siedziałam.. No i efekt:
Jak na pierwszy raz fajnie, włosy się ładnie pozawijały prawie jak u shakiry tylko, że przy głowie mam plaskacza, a reszta napuszczona.. co mam z tym zrobić? jak przygładzić? czy to, że 1 raz nie wyszło tak źle to dobry znak?
Loki są super ja zawsze swoje prostowałam, chociaż od 2 lat tego nie robię, bo zawsze mi się końce wywijały, a trochę dusznego powietrza bądź deszczu i już wyglądałam jak jozin z bazin Zwracam się z prośbą o pomoc
Stary 2011-08-24, 12:37   #40226
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
miałam dzisiaj DOKŁADNIE tak samo! chyba ta aura nam falowano-kręconym nie sprzyja
Powiem tak - moim zdaniem rzadko które włosy wytrzymają 32 stopnie w cieniu w idealny stanie - takie temperatury występują obecnie u mnie.

Na noc był olej winogronowy, rano mycie Isaną babassu i garnier avocado na kilka minut - efekt był szałowy, ale teraz już mi trochę dogrzało

Przeczytałam historię Ewalucji i zawzięłam się, też chce takie włosy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:41   #40227
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam dzisiaj przygodę z lokami (pewna wizażanka powiedziała, że mam włosy kręcone, a nie proste co wywołało u mnie -> .
Dzisiaj umyłam włosy babydream dla dzieci (nie wiedziałam, że on taki tani) nałożyłam na 15 min Joannę Naturię do włosów farbowanych, spłukałam i chciałam rozczesać, ale nie mogłam wiec na siłę nie ciągnełam, zawinęłam na chwilę w ręcznik (muszę kupić z mikrofibry) po czym zaczęłam żelem artiste z fioletową zakrętką ugniatać, harmonijkować, aż zawinęłam w koszulkę i tak z 30 min siedziałam.. No i efekt:
Jak na pierwszy raz fajnie, włosy się ładnie pozawijały prawie jak u shakiry tylko, że przy głowie mam plaskacza, a reszta napuszczona.. co mam z tym zrobić? jak przygładzić? czy to, że 1 raz nie wyszło tak źle to dobry znak?
Loki są super ja zawsze swoje prostowałam, chociaż od 2 lat tego nie robię, bo zawsze mi się końce wywijały, a trochę dusznego powietrza bądź deszczu i już wyglądałam jak jozin z bazin Zwracam się z prośbą o pomoc
hmm, joanna była jako d/s? polecam coś treściwszego zajrzyj do codziennika i zobacz czego używamy musisz mieć odżywkę d/s i b/s jako zabezpieczenie w sumie przed puszakiem
ręczników unikamy jak nie masz mikrofibry dobry jest bawełniany tiszert lub bawełniana ściereczka kuchenna (w biedronce od 1 września będą ściereczki i ręczniki z mikrofibry po 5zł) jak zawinęłaś w koszulkę? to był plunking (albo odwrócony) ? czy turban pospolity?

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-08-24 o 14:43
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:44   #40228
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
U mnie leży pod kremami do rąk na samym dole. Razem z Mypą aloesową. Właśnie zakupiłam maskę i odżywkę z shea i odżywkę z aloesem

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:35   #40229
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Ag Rafka na twoje zapytanie z codziennika odpowiem tu
próbowałam wczoraj zrobić zdjęcie telefonem i wychodziła jakaś czarna smuga dość sporo zrobiłam i na każdym to samo mam słaby aparat w tel. dziś rano tył włosów wogóle mi się nie wyprostował tylko boki z przodu pewnie przez to że śpie na brzuchu dziś siostra wróciła to dziś bym dodała.może być po niewielkiej reanimacji?

Dziewczyny co do tych reanimatorów ja robiłam z Balsamu Potters,Glorii avokado i z Joanny i wszystkie były super znaczy są bo do dziś je robię
Ok, czekam niecierpliwie, uwielbiam oglądać wasze włosiska

Rozumiem, że każdy osobno tylko z wodą uzywałaś? Czyli w sumie 3 różne reanimatory? Dobrze zrozumiałam?
A jaka to Gloria avokado? Kojarzę tylko Garniera avokado i karite.

Po wyjściu w to parne i wilgotne powietrze też mi się spuszyły.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
Ja wielkiego doświadczenia nie mam, dopiero od 3 tygodni na CG, ale jeśli chodzi o czesanie, to najlepiej przed płukaniem, tzn. zaraz po nałożeniu odżywki d/s (jak mówi Anoska-lepiej bardziej treściwej niż joaśka-ja mam np. garnier karite i avokado) grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. Na plaskacza przy skalpie chyba upinanie najlepsze dla kręconych, mnie jako falistej wystarcza wtarcie w skalp Jantara. Na spuszoną resztę najlepszy żel lniany. Ale to wszystko sprawdza się u mnie, czy u Ciebie-musisz wypróbować. Więcej szczegółów, informacji, porad- w FAQ i Pigułce(linki na pierwszej str. tego wątku). To,że pierwszy raz wyszło ok, to jak najlepszy znak! Próbuj dalej i nie poddawaj się. Znów będą pewnie fajne lokasy do oglądania (ja mam wieczny głód!)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:57   #40230
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
bardzo się cieszę, że kubeczkowanie pomogło
co do zmycia olejków, ostatnio udało mi się zmyć oliwę z oliwek metodą kubeczkową i w dodatku odżywką (potters arnika) + cytrynka
myślę, że bd nie będzie miało z tym problemów
bd nie miał najmniejszych problemów, a użyłam go w całkiem normalnej ilości

Cytat:
u mnie sprawdza się jako stylizator, moje włosy bardzo go polubiły, więc do psikadła myślę użyć czegoś jeszcze innego

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
ja znowu nie polecam nivea fc z wodą, ponieważ może byc napuszenie bo nivea ma gliceryne na samym początku.moze kapke garniera avokado z woda.
niestety garnier awokado mi nie za bardzo odpowiada (tzn. kiedyś go używałam, niby babydream za pierwszym razem mi nie podszedł, a teraz jest ulubiony, więc nie wiem czy nie zrobić ponownego podejścia), natomiast nivea jestem zadowolona

Poza tym flexible curls w auchan kupiłam dziś za około 9,50 zł kiedy zmienili opakowanie przez jakis czas byl droższy, a teraz znów powrócił do swej przyjemnej ceny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości