|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Swoją drogą, po plunkingu dłuższym niż 10 minut tez na niego cierpię. Zapytam mamę o pieluchę
|
|
#40202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się muszę za kubeczkową wziąć, u mnie problem polega na tym że skalp nie lubi tarcia, więc akurat polać-odczekać-spłukać Wrzucamy tylko te lepsze zdjęcia ![]() Cytat:
I koniecznie nie czesz po myciu, tylko w trakcie jak masz d/s na głowie. Sprawdziłam, zmienia wiele. Z plunkingiem czy harmonijkowaniem może być różnie bo masz włosy niezbyt długie, ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. |
||
|
|
|
#40203 |
|
Zakorzenienie
|
przybywam z dobrą nowiną
![]() jakby ktoś nie wyposażył się w ręcznik albo ściereczkę z mikrofibry to będą w biedronce od 1 września (czwartek) szczegóły w załączniku
|
#40204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko znając życie trzeba chyba będzie czekać pod sklepem rano jak otworzą A ja właśnie sobie włosowo schnę, zestaw myjąco-stylizujący plus zdjęcia wrzucę później W każdym razie jedno pytanie mam: rozrabiacie jakoś zielony żel z rossmanna? Bo dla mnie od jest za gęsty... I nie wiem, rozrobić go z wodą po prostu??
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2011-08-23 o 20:24 |
|
|
|
|
#40205 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przetestuję co moim włosom bardziej się podoba ![]() Cytat:
dzisiaj miałam kokosa na 6 godzin pod czepkiem, pod beretem, ciekawa jeszcze jestem czy domyły mi się włosiska, oby rano się okaże
|
|
#40206 |
|
Zadomowienie
|
Ha! Dobrze, że przypomniałyście mi o metodzie kubeczkowej, wypróbowałam ją jakiś czas temu, bardzo mi podpasowała po czym o niej zapomniałam
Cały dzień dzisiaj spędziłam na słońcu, siedziałam z koleżankami przy takim kompleksie odkrytych basenów. No i wiadomo - woda, słońce, chlor, mam teraz masakrę nie włosy. Poza tym uroczo się opaliłam, mam dekolt, twarz, ręce i stopy jak Murzyn, a resztę jak albinos. Jutro się zahennuję, trochę się boję co prawda ze względu na dzisiejsze wysuszenie włosów, ale może nie będzie tak źle, a mam już bardzo widoczny odrost więc muszę.
|
#40207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie o niebo lepiej sluzy. Dzis jak zwykle - w godzine po myciu ladnie, a potem wlosy coraz suchsze i suchsze i w rezultacie jest puch. Zdaje sie ze sam zel to za malo, nie zabezpieczylam solidnie przed ucieczka wilgoci. Nastepne mycie zobaczy cos solidnie emolientowego i znow sprobuje nie rozczesywac. |
|
|
|
|
#40208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie nie mam ręcznika... będe czatowac pod Biedronką
|
|
#40209 |
|
Zakorzenienie
|
W codzienniku efekty dzisiejsze mycia
Dziewczyny, jakie polecacie maski??
|
|
#40210 | |
|
Raczkowanie
|
O to, to, to, to
Cytat:
|
|
|
|
|
#40211 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mówisz migdał i łopian :rolleyes :.I właśnie tu widać to dwuletnie doświadczenie .Ehh, drogie to moje nowy hobby , ale w sumie latanie szybowcem byłoby droższe Wczoraj po myciu robiłam płukankę rozjaśniająco-zakwaszającą i moja mama widząc jak wyciskam sok z cytryny zapytała mnie czemu nie użyję do tego octu, bo gdy była dzieckiem, to babcia po każdym myciu polewała jej włosy właśnie wodą z octem. Robiła jej też odżywkę z oleju rycynowego, miodu i żółtka. Podobno efektem tego były atłasowe włosy, którymi zachwycała się cała wieś. Ludowe mądrości .
|
|||
|
|
|
#40212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam po tej maseczce takie aksamitne włoski że się nie mogłam przestać macać tylko zapach mi nie podszedł ;PPrzypomnijcie mi jakbym zapomniała, że postanowiłam przejść na mycie żelem lnianym +np nagietek |
||
|
|
|
#40213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możesz coś więcej powiedzieć? daj znać jak rezultaty
|
|
#40214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
omo się w ogóle nie sprawdzało, mój skalp nie lubi chyba tarcia ![]() obawiałam się czy uda mi się za pomocą kubeczka zmyć olej z włosów i mimo, że krótko praktykuję dałam radę w ogóle dziś moje włosy mają konkretny kaprys i zawinęłam je w kok miękka gumka do włosów myślałam, że po wczorajszej pielęgnacji będą jakieś tłuste, obciążone, ale są dosyć ujarzmione, bez puchu, tylko brak im pazura i sądzę, że to przez brak stylizatora muszę sobie jeszcze wyprodukować jakieś reanimujące psikadło, zabieram się, więc do kręconej lektury i do dzieła
|
|
#40215 |
|
Raczkowanie
|
Uff dziś mam lepsze futerko
Fajne nie jest, ale w porównaniu do wczoraj jest bosko. Teraz już wiem, że Isana z babasu jest absolutnie nie dla mnie (obciąża i prostuje). Podobnież maska gloria. I teraz jak wychwycić co konkretnie w nich jest dla mnie takie niefafuśne? ![]() Plunking też sobie muszę odpuścić, bo za duży robi przyklep. Za to emulsja gloria do mycia jest dla mnie idealna. Tylko strasznie dużo jej idzie, a ciężko kupić w okolicy. Wypróbuję jeszcze joannę, mam nadzieję, że też się sprawdzi. Czytałam też gdzieś, że można do odżywki dodać żółko - może przetestować? I zastanawia mnie jeszcze jedno. Rano wstałam z całkiem ładnymi, mało spuszonymi falami, miejscami miałam nawet fajne eski. Ponieważ były nieco zmierzwione i pogięte, to trochę pomoczyłam i potraktowałam żelem lnianym, podsuszyłam dyfuzorem (bo mi się spieszyło) i było znośnie. Niestety, jak wyszłam na zewnątrz, to mi się znowu kłaki spuszyły i klapły. Puszenie to jeszcze rozumiem, ale klapnięcie nie do końca. I też zdarza się, że pod koniec dnia mi się prostują i klapią. Why??? ![]() Wczoraj też przed zumbą nałożyłam sobie na kłaki poniżej ucha olej jojoba. Oczywiście, nie nałożyłam bardzo dużo, bo do ludzi trza było iść Potem zrobiłam francuza pospinałam tak, żeby nie było widać tłuściochów. Liczyłam na to, że ciepło podczas ćwiczeń korzystnie wpłynie na proces olejowania A potem udało mi się zmyć olej samą glorią. Efekt pozytywny No ale po co ja się wysilam, kiedy w piątek idę na kolejne strzyżenie i pewnie wyciachają mi większość owłosienia Niestety, wyglądam jak czeski metal, myślałam, że przetrzymam, zapuszczę, ale coś nie mogę, muszę to poprawić
|
|
|
|
#40216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą moje kłaki też dzisiaj częściowo spięte, bo w nocy strasznie mnie wkurzała spinka do włosów (ananas) i ją zdjęłam, dzięki czemu mam dzisiaj rozprostowane siano na głowie No ale po reanimacji nie są tragiczne, co nie zmienia faktu, że do rozpuszczenia się nie nadawały
|
|
|
#40217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do zmycia olejków, ostatnio udało mi się zmyć oliwę z oliwek metodą kubeczkową i w dodatku odżywką (potters arnika) + cytrynka myślę, że bd nie będzie miało z tym problemów
|
|
#40218 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dziś też nie najgorzej, a pomysł na przespanie w miarę bezawaryjne dla fal podsunęła mi nieświadomie AjriszMarta tymi słowy w codzienniku: "zobaczymy rano jak się żel odgniecie". Więc ja na noc nałożyłam żel lniany, poczekałam aż przyschnie i bez odgniatania poszlam spać, odrzucając włosy za poduszkę. Rano tylko wcierka Jantar, która robi mi objętość i wygniecenie zelu. Dużo więcej fal zostało niż ostatnio. Połysk niestety tylko od lampy (ciemno u mnie, bo burza)
|
#40219 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#40220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#40221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40222 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja właśnie mam taką dziecinną jest super w nocy przynajmniej mi z głowy nie spadnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupie na 100% ![]() Cytat:
![]() Ag Rafka na twoje zapytanie z codziennika odpowiem tu ![]() próbowałam wczoraj zrobić zdjęcie telefonem i wychodziła jakaś czarna smuga dość sporo zrobiłam i na każdym to samo mam słaby aparat w tel. dziś rano tył włosów wogóle mi się nie wyprostował tylko boki z przodu pewnie przez to że śpie na brzuchu dziś siostra wróciła to dziś bym dodała.może być po niewielkiej reanimacji?Dziewczyny co do tych reanimatorów ja robiłam z Balsamu Potters,Glorii avokado i z Joanny i wszystkie były super znaczy są bo do dziś je robię
|
||||||
|
|
|
#40223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40224 |
|
Rozeznanie
|
hmm... jakby to wytłumaczyć.... stało tak po środku sklepu, po prawej stronie były różne spineki, gumki do włosów itp.. a po lewej kosmetyki do makijażu a na przeciwko były różne balsamy do ciała. stały na takiej osobnej pułeczkce tylko na kosmetyki z Mypa.
|
|
|
|
#40225 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam dzisiaj przygodę z lokami (pewna wizażanka powiedziała, że mam włosy kręcone, a nie proste co wywołało u mnie ->
Dzisiaj umyłam włosy babydream dla dzieci (nie wiedziałam, że on taki tani ) nałożyłam na 15 min Joannę Naturię do włosów farbowanych, spłukałam i chciałam rozczesać, ale nie mogłam wiec na siłę nie ciągnełam, zawinęłam na chwilę w ręcznik (muszę kupić z mikrofibry) po czym zaczęłam żelem artiste z fioletową zakrętką ugniatać, harmonijkować, aż zawinęłam w koszulkę i tak z 30 min siedziałam.. No i efekt: Jak na pierwszy raz fajnie, włosy się ładnie pozawijały prawie jak u shakiry tylko, że przy głowie mam plaskacza, a reszta napuszczona.. co mam z tym zrobić? jak przygładzić? czy to, że 1 raz nie wyszło tak źle to dobry znak? Loki są super ja zawsze swoje prostowałam, chociaż od 2 lat tego nie robię, bo zawsze mi się końce wywijały, a trochę dusznego powietrza bądź deszczu i już wyglądałam jak jozin z bazin Zwracam się z prośbą o pomoc
|
#40226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na noc był olej winogronowy, rano mycie Isaną babassu i garnier avocado na kilka minut - efekt był szałowy, ale teraz już mi trochę dogrzało ![]() Przeczytałam historię Ewalucji i zawzięłam się, też chce takie włosy
|
|
#40227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajrzyj do codziennika i zobacz czego używamy musisz mieć odżywkę d/s i b/s jako zabezpieczenie w sumie przed puszakiem ![]() ręczników unikamy jak nie masz mikrofibry dobry jest bawełniany tiszert lub bawełniana ściereczka kuchenna (w biedronce od 1 września będą ściereczki i ręczniki z mikrofibry po 5zł) jak zawinęłaś w koszulkę? to był plunking (albo odwrócony) ? czy turban pospolity?
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-24 o 14:43 |
|
|
|
|
#40228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40229 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że każdy osobno tylko z wodą uzywałaś? Czyli w sumie 3 różne reanimatory? Dobrze zrozumiałam? A jaka to Gloria avokado? Kojarzę tylko Garniera avokado i karite. Po wyjściu w to parne i wilgotne powietrze też mi się spuszyły. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
|
#40230 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym flexible curls w auchan kupiłam dziś za około 9,50 zł
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Rozmyślam nad nieco inną wersją plunkingu 

rano się okaże

teraz rozumiem - wchlanial sie za mocno. Migdalek mi takich numerow nie robi, wlosy sa miekkie. Podobnie dzialal olej z lopianu, ale juz mi sie skonczyl. 

dość sporo zrobiłam i na każdym to samo mam słaby aparat w tel. dziś rano tył włosów wogóle mi się nie wyprostował tylko boki z przodu pewnie przez to że śpie na brzuchu