Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 13:11   #1981
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

mialysmy na spacer wychodzic i co?
cieeemno i burzaaaaa;/

zastanawiam sie, zobaczymy cos trzeba wybrac do spania maluchowi, niedlugo 7 miesiac sie zaczyna:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:17   #1982
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Oj tak, po ciąży mam duuuużo słabszą głowę. Stwierdziłam, że dla mnie to już tylko piwko zostało i to najwyżej jedno... wtedy jest bezpiecznie

Megi- to pewności miec nie możesz, że Cie ktoś nie wykorzystał

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

U nas też burza idzie... już zaczyna grzmieć. A tez na spacer miałyśmy iśc jak się maluch obudzi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:17   #1983
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

to mój synek pierwsze dwa w szpitalu po porodzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjecie_0040.jpg (105,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjecie_0039.jpg (116,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0011.jpg (101,5 KB, 65 załadowań)
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:28   #1984
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ale u nas daje... grzmoty takie, ze aż się boję... pewnie za chwile małą mi obudzą

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-24, 13:41   #1985
koglus
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanko.Po porodzie zaczely mi sie pojawiac potowki przy wiekszym wysilku. Jak ide naspacer szybkim krokiem to za 10 minut jestem cala zsypana w czerwonych plamkach tzn wszystko bez glowy.Czy ktos wie czy to sie jakos leczy, nigdy tego nie mialam , szok,

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:43   #1986
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
drcron nie da rady wlasnie, gdyby dalo to jz dawno by tam staly.
a gdybyście je gdzieś wynieśli np. do rodziców na strych do szopy? ja jestem taki czlowiek że bym tak dręczyła i prosiła tego gościa by pozwolił mi je wyrzucic albo babcię Tżta przenieście do waszego mieszkania a wy juz na zicher zróbcie to mieszkanie Tżta i tam mieszkajcie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja nie chce do świdnicy może książ ?? a ten palacyk jest strasznie oblegany wiec nawet nie ma co na niego iść

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

w doz nie ma ale znalazłam w apteczce jakąś maść z nagietka
to może być książ Julka uwielbia tam jeździć na konikach tam i w Dworzysku co dwa tygodnie jesteśmy dla mnie to jeszcze lepiej bo bliżej

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
blistex 110 i 116cm to na 6/7 letnie dziecko, szok
takie kupujemy na zimę teraz ma ciuszki na 104 ona nie jest duża ma długie ręce a ja nie lubię jak ma coś takiego na styk i jak wyciąga rączkę i widać pół rączki

Poka zdjęcia Alicji i jej cudne włoski Poka Poka

Cytat:
drcron a ty dajesz Julce jakies witaminy ?
nic jej nie daję nawet owoców od tygodnia jej nie daję z warzyw to tylko marchewkę i porę narazie dostaje i nic więcej wcześniej tez witamin jej nie dawałam chyba że tran zaliczymy jako witaminy i probiotyki dostaje co dziennie jedną kapsułkę juz od miesiąca

Ale moje dziecko to taka malutka kruszynka
wczoraj ją do nowego łożka przymierzyłam i się załamałam zostało jej 1/3 wolnego miejsca więc za rok trzeba bedzie zaś zmieniać

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
jaki słodziak a jakie ma wielkie śliczne oczy

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ale u nas daje... grzmoty takie, ze aż się boję... pewnie za chwile małą mi obudzą
ja siedzę w pracy i się modlę by nie padało bo szyber dach nie zamknęłam w aucie a robi się coraz bardziej szaro

dziewczyny co czytają bądź czytały książkę jak mówuić by dzieci nas słuchały itd.... polecam posłuchanie audiobooka ja słucham od rana po kawałeczku
http://bullerbyn.pl/node/238

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

może masz coś z hormonami ja proponuje wizytę u lekarza
Stary 2011-08-24, 13:47   #1987
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Jaki fajny bobas. fajną bródkę miał jak sie urodził.

Asiulek - cała kobieta z Ciebie wychodzi - martwi się tym czy założyła koszulkę czy nie. masz rację wygląd jest najważniejszy

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-08-24 o 13:51
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:08   #1988
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Hehe... a jeszcze bardziej martwię sie tym, czy się zabezpieczaliśmy bo nie pamiętam. A mój tz albo mnie wkreca albo co ale mówi ze nie i ze podobno mowiłam cały czas, ze nie mam dni płodnych...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-24, 14:22   #1989
blistex
Rozeznanie

Asiulek to teraz czekamy na pozytywny wynik testu
a jak z dniami są płodne czy nie ?
Stary 2011-08-24, 14:34   #1990
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No,no... nie zycz mi tego

Tak dokładnie tego nie śledzę ale już chyba raczej nie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-24, 16:29   #1991
koglus
Rozeznanie

zdjecie z przed miesiaca , musze skompresowac bo wszystkie za duzy format maja , wieczorem posiedze nad tym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0105.jpg (83,7 KB, 41 załadowań)

Stary 2011-08-24, 16:53   #1992
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P cos na twój tort weselny, żeby wiadomo było że łatwo się nie dałaś http://allegro.onet.pl/figurka-figur...747833720.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:53   #1993
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mama sie zle poczula, zaprowadzili ja na sile do lekrza, zadzwonili po karetke lezy w szpitalu, jeszcze nic nie wiem, zaraz do niej pojedziemy tylko na razie na izbie robia jej badania ekg zle wyszlo, maja powtorzyc, mozliwe ze jakis zlog w przewodzie pokarmowym ma.....
pojedziemy zobaczymy.....
A.Camus
Stary 2011-08-24, 20:23   #1994
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
to nie do mnie, ale moje dalej nieochrzczone, ale się łamię, bo wiem, że mamie zależało i chcę to dla niej zrobić

O!To więcej nas widzę
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
spytaj jak mozesz

.
Zapytam,zapytamZ głowy mi wypada.
Cytat:
http://www.goldcommerce.pl/oferta/amare,obraczki,11/

wzór 29 .

Młoda fajnie wam tyłki wygrzejecie
Masz bardzo podobne do moich,no naszychTylko,że moja jest dwukolorowa-pół w złocie żółtym i pół w białym i w środku brylant.Tż oczywiście bez brylancikaMi się tak zwykłe nie podobają.Musiała być taka co nawet jeśli ją samą założe(choć nigdy samej nie zakładam)to będzie zdobiła dłońChociaż cześciej jej nie noszę niż noszę,bo w domu zawsze ściągam.Pierwsze co robię po wejściu do domu to ściągam buty i rzucam obrączkę+pierścionki:ehem :
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Hejpewnie mnie już nie pamiętacie
Witam wszystkich , dawno mnie tu nie było , zagladam i co widzę P0P wychodzi za mąż gratulacje

U nas wszystko ok. Trochę nie mam ostatnio czasu .
Zwoziliśmy pszczoły , trochę z tym zachodu bo to trzeba w nocy i ja wożę w samochodzie (kombi) bo nie umiem z przyczepką jeżdzić i kilka razy musiałam obrócić a jeszcze się okazało że jeden ul uszkodzony no masakra.
No i wykręciliśmy pierwszy miód 30kg jestem niesamowicie dumna z tego mam nadzieję że mi wystarczy do wiosny (wciągam słoik tygodniowo)
Teraz szykujemy je do zimy.
Po całym dniu takich zajęć to jestem padnięta.

A do tego mam siostrzeńca na wakacjach więc cięzko się do kompa dopchać.

Każdą wolną chwilę spędzam przy maszynie , uszyłam chłopakom kamizelki ocieplacze, torby sobie i starszemu , żakiet dla mamy zaczęty , dla mnie tunika także wpadłam w wir szycia muszę wykorzystać ,że mam natchnienie bo super maszyna stoi i się kurzy.

Mój łobuz ostatnio mi taki numer odwalił ,że wyprowadziłam rower oparłam o ścianę poszłam ubrać buty , wychodzę a on w foteliku siedzi i mnie woła , nogi mi się ugieły ,sam wlazł i się usadowił ,później znowu na siatce się wieszał ,tylko patrzeć jak będzie na drzewie siedział.
I nie wiem co to mu się porobiło nic jeść nie chce tylko ta kasza rano i wieczorem i chrupki ewentualnie ,dzisiaj już zdesperowana ugotowałam na obiad kaszę i zjadł a tak to nic kompletnie do gęby nie weźmie , nie mam pojęcia o co chodzi, teraz bardzo was rozumiem mamy niejadków.
No i wyrżnęły się dwie 5 więc mamy zębów już 18,może przez to jeść nie chce.
Komarów też u nas plaga chodzimy cali w bąblach , mi nigdy bąble nie wyskakiwały po komarach nie wiem co one takie jadowite jak moje pszczoły , Adaśka dzisiaj nad okiem użądliła jak chińczyk teraz wygląda.

Co do tornistrów to mój w ciągu roku 2 wykańcza i nie ma znaczenia jaka firma piszę o tych lepszych bo na te tanie nawet nie patrzę nie wiem czy by miesiąc wytrzymał.
Zamki strzelają pod naporem ciężaru książek.
Jeszcze nie kupiłam wszystkich a już parę stów poszło matko jak ktoś ma dzieci w podobnym wieku ,że oboje do szkoły to masakra

Ana dzięki za info o przecenach jutro zajrzę
Nie nadrobię was już niestety nie dam rady , ale się rozpisałam , zajrze w wolnej chwili znów a na razie trzymajcie się
Ty to babka nie do zajechania jesteśSkąd u Ciebie tyle energi kobieto?
Co do pogrubionego to strach się bać
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Daniel 87 i 14kg

Ło to Ninie kawał chłopaka się szykuje i dobrze obcasy będzie mogła przy nim nosić
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
noooo wreszcie sie przyznała

Cytat:
Oj tak, po ciąży mam duuuużo słabszą głowę. Stwierdziłam, że dla mnie to już tylko piwko zostało i to najwyżej jedno... wtedy jest bezpiecznie

Jeju Asia ja też tak ostatnio się schlałam jak świnia dosłownieWstyd mi rano przed tż byłoNic nie pamiętam,ale tż mnie nagrał to nawet nie oglądałam tylko od razu skasowałam

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Asiulek - cała kobieta z Ciebie wychodzi - martwi się tym czy założyła koszulkę czy nie. masz rację wygląd jest najważniejszy
Nawet po pijaku trza się prezentować
Cytat:
Hehe... a jeszcze bardziej martwię sie tym, czy się zabezpieczaliśmy bo nie pamiętam. A mój tz albo mnie wkreca albo co ale mówi ze nie i ze podobno mowiłam cały czas, ze nie mam dni płodnych...
Ja zawsze bełkocze do tż,że gumka dodatkowo ma byćinaczej ani mnie rusz
Cytat:
mama sie zle poczula, zaprowadzili ja na sile do lekrza, zadzwonili po karetke lezy w szpitalu, jeszcze nic nie wiem, zaraz do niej pojedziemy tylko na razie na izbie robia jej badania ekg zle wyszlo, maja powtorzyc, mozliwe ze jakis zlog w przewodzie pokarmowym ma.....
Będzie dobrze.Dzisiaj pogoda straszna,co rusz karetki jezdziły,bo ludzie mdleją.

Madzia dostałaś coś w boti?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:48   #1995
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
oby nic poważnego wysyłam poztywne fluidy do twojej mamci
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:56   #1996
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
zdjecie z przed miesiaca , musze skompresowac bo wszystkie za duzy format maja , wieczorem posiedze nad tym
włoski ma boskie

Darusia jak mama?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:56   #1997
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
AniaP- fajne te obrączki. Nawet coś bym z nich wybrała ale musiałabym pojechać tam i pooglądać na żywo.
Mi oczywiście podobają sie te z brylantami z białego złota. Takie ktore mało przypominają obrączki a bardziej pierścionki.
Było nie było toż to inwestycja.
:
JEDZ tam sobie zobacz tylko oczopląsu nie dostań

Cytat:
aneczka my tez fenistil uzywamy i pomaga.

Madziwnia my mamy dokladnie takie same obraczki! identyczne!
Chociaz ja teraz swojej nie nosze, zalozylam kiedys taka z bialego zlota co od tz dostalam i tak z nia na razie chodze, ale jak wybieralismy tz zadne inne mi sie nie podobaly

zastanawiamy sie nad takim lozeczkiem, co myslicie?
http://allegro.pl/graco-sarah-white-...761869966.html Poleć
Łóżeczko bardzo ładne choć ta potem opcja przerabiania go na tapczanik jakoś do mnie nie przemawiA za bardzo . Już kiedyś je ogladałam i są śliczne ale za takią kasę bym go nie kupiła

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Jak macie takie same to one całkiem zwykle nie sa... nie sa takie jak je opisalas najzwyklejsze...
Ani p. chodziło raczej o takie obraczki z rosyjskiego złota takie ciemne czerwone złoto i jeszcze połokragle.. bo włąsnie takie tez mi sie nie podobaja.. przypominaja mi czasy rodziców..

!
JUż nawet nie musiało być to ruskie złoto ale własnie o takie mi chodziło co nasi rodzice na bank wszyscy takie mają bo innych nie było taki właśnie półokrągłe zwykłe .
Ja mam w domu dwa komlety tureckich grawerowanych bo teściu jak tirem jeździł przytargał z turcji ale też nie ładne są . NO ale jak nic nie było to był hit .

Cytat:
jezeli chodzi o nasze mieszkanie to wiemy ze bedzie, bo jedyna opcja inna niz mieszkanie t gdzie mieszkamy jest taka ze bedziemy mieszkac w tym samym bloku w tej samej klatce w mieszkaniu tak samo rozlozonym metrazem i wszystkim tylko pietro wyzej. Lozek pietrowych strasznie nie lubie , po prost mi sie nie podobaja a nie chce tez kupowac jakichs lozek ksiezniczek, karoc czy czegos takiego, dlatego wlasnie nad tym sie zastanawiamy.

Aaaa co jeszcze , chcemy dla Oliwii w przyszlym miesiacu kupic fotel, taki nizszy jednoosobowy rozkladany, widzialyscie cos takiego moze?

No i tz we wrzesni bedzie rejestrowal firme, najpozniej od pazdziernika
są w ikea ale jak piszą dziewczyny to takie średnio wygodne . jest fajne łóżko w ikea niższe niż te piętrowe zwykłe koleżanka takie ma dla dzieciaków
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80123993
ono jest niskie , a mała ma na dole sam gruby sprężynowy materac na podłodze położony i tam śpi .

Cytat:
podaj link bo nie moge znaleźć tego kremu

a kiedy jedziecie na te wczasy ?

jak dobrze pamiętam to kiedys któraś z nas pisała że nie ma sensu kupowac wiekszego filtra niż 30 dla dzieci i że soraya najlepsza jest, ale nie wiem napewno czy czegoś nie pomieszałam
Ja w bułgari smarowałam 50tką ale że dzieciaki były ciągle w wodzie to i tak sie zesmoliły .

Czy któraś jest może posiadaczką jakiegoś cudeńka z pandory ?
http://www.pandora.net/pl-pl/explore
chodzi mi oczywiście o wersję zrebrną bo złotą to mogę przez szybę u jubilera co najwyżej zobaczyć

Cytat:
Stary 2011-08-24, 21:40   #1998
ASIULEK_23
Zakorzenienie

zaintrygował mnie jeden użytkownik xyz123- często nas podczytuje a nigdzie się nie udziela. Ujawnij się dlaczego Nas lubisz? może też masz dzidzię??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-24, 21:42   #1999
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
lecimy do tunezji i boje sie rewolucji u babla.... a tam tego nie dosatane i tak probiotyk przed, w trakcie i po, a elektrolit jak juz by sie cos dzialo prbiotyk chyba ten lacidoenter jesli bedzie lepszy

a i ktory lepszy:

Ziajka, emulsja słoneczna dla dzieci, SPF 50+, 125ml

czy ten Soraya Opalanie, balsam do opalania, SPF60, dla dzieci, 100ml
możesz mu już teraz dawać ten lacidoenter, jak 1 września jedziecie.
Jak my byliśmy w egipcie, to wzięliśmy sobie nifuroksazyd, ale okazało się że prawdą było to o wyczytaliśmy na necie, że ten nasz nie działa, a ichni lek, też mający nifuroksazyd działał znakomicie. Dzieciom tez się to podaje i dobrze by było za wczasu sprawdzić w jakiej dawce. Elaktolit tez możesz wziąc w razie co, ale jak pisałam słone to jest i na ogół cieżkowmuszalne dzieciom

krem z tych dwóch soraye bym brała, filtry w ziajce kiepskie są. Tylko ta 60 jest dość tępa ponoć i mocno bieląca, ale młodemu nie powinno to bardzo doskwierać.
A z innych to ponoć lirene dla dzieci, chyba 50+ jest polecana jako filtr przyjazny w obsłudze i z dobrymi filtrami.

Cytat:
ładne . ja nasze wypatrzyłam w jakimś sklepie i wymyśliłam żeby zrobić takie u złotnika, bo miałam złoto od mamy. I wyszły słabo dość. One w ogóle były w środku (znaczy na środku)piaskowane, a po paru miesiącach ten mat się wygładził i sie jeszcze brzydsze zrobiły. Więc je zaniosłam do kolejnego złotnika i mi je przerobił, bo już nie mogłam na nie patrzeć.
Teraz mamy gładkie, płaskie, 6mm,coś jak te, tylko końce nie takie kanciate, ale bardziej wygładzone jakby
http://allegro.pl/klasyczne-zlote-ob...772116185.html
Ja to najpierw chciałam takie inne, konieczncie z częścią matową ale mało co mi się podobało i te "nasze" takie kiepskie wyszły i mi się normalnych zachciało. Jakbym zamówiła normalnie jak człowiek w salonie, to może inaczej bym wybrała. Ale w sumie teraz jest dużo więcej ładnych niż 7 lat temu było....
A wiele wzorów jest odpustowych, a jak sie już ponosi je troche to sie wycieraj, wygładzają i brzydną i czasem wyglądają jak takie pierścioneczki dla małych dziewczynek

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zwoziliśmy pszczoły , trochę z tym zachodu bo to trzeba w nocy i ja wożę w samochodzie (kombi) bo nie umiem z przyczepką jeżdzić i kilka razy musiałam obrócić a jeszcze się okazało że jeden ul uszkodzony no masakra.
No i wykręciliśmy pierwszy miód 30kg jestem niesamowicie dumna z tego mam nadzieję że mi wystarczy do wiosny (wciągam słoik tygodniowo)

Mój łobuz ostatnio mi taki numer odwalił ,że wyprowadziłam rower oparłam o ścianę poszłam ubrać buty , wychodzę a on w foteliku siedzi i mnie woła , nogi mi się ugieły ,sam wlazł i się usadowił ,później znowu na siatce się wieszał ,tylko patrzeć jak będzie na drzewie siedział.
fajnie to brzmi . Miodku gratuluję
ładnie cię musiał wystarszyć-ja sie ostatnio na placyku odwróciłam, a młoda stoi na barierce od rowerka (tej wiecie jak te trzykołowce-potworki plastikowe mają). Ona też z tych "wszędzie wlezę", małpa w cyrku to pan pikuś przy niej

Cytat:
Koglus ja coś wiem o dźwiganiu mały już jak miał 6 m-cy ważył 11kg
ło matko , to mnie takie info ominęło....

Cytat:
j
Aaaa co jeszcze , chcemy dla Oliwii w przyszlym miesiacu kupic fotel, taki nizszy jednoosobowy rozkladany, widzialyscie cos takiego moze?
na all sporo tego, niektóre calkiem ładne. I z tą wygodą, to one różne są, nie jest tak, że wszystkie są be. My też się zastanawiamy nad takim wynalazkiem jak nadejdzie czas zmiany, bo po prostu mamy mało miejsca. Wolałbym jej normalne łózko zapodać, ale z tą właśnie powierzchnią problem. I można kupić "dorosłych" rozmiarów, a można też dziecięcy

To łóżeczko co wkleiłaś to drogie jest. I ja bym brała z szufladą i wyjmowanymi szczebelkami, a nie całym bokiem
---

z cyklu "chwale się swoim dzieckiem": nowe słówka: woda, pirat, budzia=burza, (o bani=bańka mydlana, balia=balon juz chyba pisałam)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:52   #2000
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

ładne . ja nasze wypatrzyłam w jakimś sklepie i wymyśliłam żeby zrobić takie u złotnika, bo miałam złoto od mamy. I wyszły słabo dość. One w ogóle były w środku (znaczy na środku)piaskowane, a po paru miesiącach ten mat się wygładził i sie jeszcze brzydsze zrobiły. Więc je zaniosłam do kolejnego złotnika i mi je przerobił, bo już nie mogłam na nie patrzeć.
Teraz mamy gładkie, płaskie, 6mm,coś jak te, tylko końce nie takie kanciate, ale bardziej wygładzone jakby
http://allegro.pl/klasyczne-zlote-ob...772116185.html
Ja to najpierw chciałam takie inne, konieczncie z częścią matową ale mało co mi się podobało i te "nasze" takie kiepskie wyszły i mi się normalnych zachciało. Jakbym zamówiła normalnie jak człowiek w salonie, to może inaczej bym wybrała. Ale w sumie teraz jest dużo więcej ładnych niż 7 lat temu było....
A wiele wzorów jest odpustowych, a jak sie już ponosi je troche to sie wycieraj, wygładzają i brzydną i czasem wyglądają jak takie pierścioneczki dla małych dziewczynek
Mój mat też się wytarł ale i tak obrączka wyglada super . wogóle nie widać że tam coś było wytarte . ale tak to już jest z matem . mogę iść tam i mi za darmo ją poprawią .
Nie kazdy złotnik niestety ładnie zrobi i nie każde złoto też jest dobrej jakości . dlatego sporo ludzi jak ma to po prostu sprzedaje i ta kasę dokłada sobie do takich salonowych . Złoto naszych rodziców często miało też te domieszki miedzi lekkie , a takie złoto jest dość miękkie i przez to gorszej jakości ( szybciej się ściera czy rysuje ) na tej mojej praktycznie nie widac ryski a ja jej nie ściagam
Stary 2011-08-24, 21:59   #2001
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mat też się wytarł ale i tak obrączka wyglada super . wogóle nie widać że tam coś było wytarte . ale tak to już jest z matem . mogę iść tam i mi za darmo ją poprawią .
Nie kazdy złotnik niestety ładnie zrobi i nie każde złoto też jest dobrej jakości . dlatego sporo ludzi jak ma to po prostu sprzedaje i ta kasę dokłada sobie do takich salonowych . Złoto naszych rodziców często miało też te domieszki miedzi lekkie , a takie złoto jest dość miękkie i przez to gorszej jakości ( szybciej się ściera czy rysuje ) na tej mojej praktycznie nie widac ryski a ja jej nie ściagam
wiesz jak jest-mądry polak po szkodzie

Stary 2011-08-24, 22:37   #2002
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz jak jest-mądry polak po szkodzie
Na szczęście obrączka rzecz nabyta możesz mieć taką a kiedyś na jakąś rocznicę możecie nabyć inne jeśli da radę i będziecie chcieli . koleżanka z pracy jak robiła wesele i mało kasy im zostało , to właśnie miała takie od rodziców zwyklaki a po kilku latach sobie kupili komplet na rocznicę .
Ja takie obcykaniec bo mam kolegę jubilera i kiedys mnie troszkę do edukował . Ale kiedys dla mnie złoto to było złoto i tyle . teraz to już nawet wiem w jakiej duże sieci z jakiego kraju mają złoto .
Stary 2011-08-24, 23:23   #2003
Darusiaaaa
Zakorzenienie

UPARTA JAK OSIOŁ, MATOŁ I NIE WIEM CO JESZCZE!
Zdrzaznila mnie ( w sensie mama)

pojechalismy to sie okazalo, ze musi wybrac kroplowke i ja wypuszczają, no ale ze chcieli ja zostawic tylko sie nie zgodzila juz nie powiedziala!
Zabrali ja na sygnale z podaniem tlenu , bo nie mogla oddychac taki bol zoladka dostala no i plecow.
Bali sie ze cos przed zawalowe, dostala morfine po czym lekarz za✂✂✂** ich ze przy takim czyms nie wolno morfiny podawac.
Jest teraz w domu, odwiozlam ja jutro idzie na usg bo podejrzewaja ze znowu 3 raz atakują jąkamienie a podraznila sobie nektarynką wszystko, bo miala woreczek usuwany bo juz bylo nie za ciekawie z nia 3 lata temu i powinna wszystko na parze ugotowane ale ona jadla juz jakis czas surowe tylko tabletki brala, moze spryskane gowno czyms czy cholera wie.
Jutro rano na usg jeszcze jedzie.
A.Camus
Stary 2011-08-24, 23:26   #2004
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

no tak bo z Ciebie taka pijaczka,że martini spritem rozcieńcza pół na pół

co do planów to na pewno Wam się uda tak jak planujecie,trfisz w 3 miesiące
widzę tu uszczypliwość wybacz! ostatnio jak z koleżankami wyskoczyłam to nawet 4 piwa wypiłam a potem spałam z miską przy gębie ja po prostu już swoje w życiu wypiłam i jak widać ten czas minął

Cytat:
drcron- boszzzzz.... jaka ona jest duuuuża. Ja nawet sobie nie mogę wyobrazić

A gdzie zapodziała sie Mrówka??

Megi- wyobraź sobie, ze ja wczoraj mialam podobnie tylko wypilam troszkę więcej bo ćwiartkę (choć kiedys po takiej ilosci to co najwyżej mialam lepszy humor). Dziś rano sie budze, patrze- halka na podłodze... pytam tż- "kochanie, czy wczoraj coś było? " I oczywiście było a ja nic nie pamiętam... pamiętam tylko moment jak on poszedł do łazienki a ja doskoczylam do komody zeby szybko założyć tą haleczkę... i dalej nie pamiętam... nawet nie wiem czy zdążylam ją założyć
Wstyd...
ćwiartkę?? ja po ćwiartce w obecnych czasach to pewnie byłabym na pogotowiu na płukaniu żołądka
ale numer niezły mieliście!! czekamy na teścik

Cytat:
Czy któraś jest może posiadaczką jakiegoś cudeńka z pandory ?
http://www.pandora.net/pl-pl/explore
chodzi mi oczywiście o wersję zrebrną bo złotą to mogę przez szybę u jubilera co najwyżej zobaczyć
ja kilka lat w Irlandii m.in. przy Pandorze pracowałam. U nas w sklepach szło to kilogramami tylko tam 1 szt. kosztowała średnio 23e (srebrna oczywiście), u nas te ceny mniej dostępne dla obywatela my to nawet po kosztach mogliśmy kupować, ale dla mnie to przereklamowane trochę... a może po prostu mi zbrzydło
Stary 2011-08-25, 00:27   #2005
koglus
Rozeznanie

i troche wiecej fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0069a.jpg (146,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0079aa.jpg (160,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0111aa.jpg (106,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0160ddd.jpg (161,9 KB, 31 załadowań)

Stary 2011-08-25, 08:23   #2006
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście obrączka rzecz nabyta możesz mieć taką a kiedyś na jakąś rocznicę możecie nabyć inne jeśli da radę i będziecie chcieli . koleżanka z pracy jak robiła wesele i mało kasy im zostało , to właśnie miała takie od rodziców zwyklaki a po kilku latach sobie kupili komplet na rocznicę .
Ja takie obcykaniec bo mam kolegę jubilera i kiedys mnie troszkę do edukował . Ale kiedys dla mnie złoto to było złoto i tyle . teraz to już nawet wiem w jakiej duże sieci z jakiego kraju mają złoto .
nie no, właśnie jak pisałam już te brzydkie przerobiliśmy na takie, które mi sie podobają.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
w
ćwiartkę?? ja po ćwiartce w obecnych czasach to pewnie byłabym na pogotowiu na płukaniu żołądka
ale numer niezły mieliście!! czekamy na teścik
to samo miałam napisać-a teraz to po jednym mocniejszym drinie jestem ululana, a po szczeniaczku, to bym chyba tydzień nie wstała

Stary 2011-08-25, 08:25   #2007
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dziewczyny u mnie ciemno za oknem światła mam zapalone,burza idzie-szok
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
to to http://aptekajakmarzenie.pl/klorane-...l-p-14768.html

no wlasnie nie wiem jak z tymi fitrami ale 30 to moj tezet planuje sie smarowac.....dlatego wyzszy chcialam dla babla....a lecimy 1 wrzesnia
Mloda ja miałam teraz 50 i byl biały nic go słońce nie brało zmieniłam na 30 i jest fajnie bo delikatnie się opalił i ma śniada skórę.

Cytat:
Mala wczoraj spała do po 16, czyli prawie 4 godziny. A o 19 już chodziła za mną i wołala, że chce spać. Nawet kąpać się nie chciała. Ogólnie zachowywała sie dziwnie, bo wtulała się we mnie i nie chciała puścić jak nigdy potem siedziała mi na kolanach jakieś 10 minut i patrzyła w telewizor na wiadomosci (też niespotykane) miziając mnie po ręce. Tak wiec już przed 20 spała. Bałam się, że coś nie tak bo te zachowania totalnie do niej nie pasują. Więc jak rano o prawie 7 się obudziłam i ona dalej spała to jak poparzona wstałam z lóżka i poszłam sprawdzić czy oddycha (przeważnie budzi się przed 6, ewentualnie pare minut po) na szczęście wsio ok. Wstala, gorączki brak i innych objawów też. Teraz o 11 znow brała mnie za rękę i prowadziła do pokoju mówiąc "aaaaa". Ciekawe ile pospi. Ogólnie fajnie, ze juz sama sygnalizuje kiedy chce spać
jak ja bym tak chciała-mama aaa

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko.Po porodzie zaczely mi sie pojawiac potowki przy wiekszym wysilku. Jak ide naspacer szybkim krokiem to za 10 minut jestem cala zsypana w czerwonych plamkach tzn wszystko bez glowy.Czy ktos wie czy to sie jakos leczy, nigdy tego nie mialam , szok,
nie spotkałam się z czymś takim

Cytat:
oj biedna,mam nadzieję,że to jednak nie przedzawałowe tylko ta nektarynka

Cytat:
zaintrygował mnie jeden użytkownik xyz123- często nas podczytuje a nigdzie się nie udziela. Ujawnij się dlaczego Nas lubisz? może też masz dzidzię??
Asiulek mi się wydaje,że to znajomi naszych wizażanek zakładają fikcyjne konta żeby tylko móc podczytywać

[QUOTE=evitka21;28966219]
ło matko , to mnie takie info ominęło....

QUOTE]
no trochę był klocek i to na cycu,chcesz foto?

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
widzę tu uszczypliwość wybacz! ostatnio jak z koleżankami wyskoczyłam to nawet 4 piwa wypiłam a potem spałam z miską przy gębie ja po prostu już swoje w życiu wypiłam i jak widać ten czas minął
Minka no coś Ty ja tylko żartowałam,sama teraz tak robię bo głowa juz słaba

Cytat:
i troche wiecej fotek
śliczna Alusia
tylko mi się pomyliło jak dziewczyny o włoskach napisały,że myślałam,że Basia Cigi to będzie
no i mama się wreszcie pokazała bardzo jesteście podobne

Drcron dzięki,już słucham
tylko ta kobitka tak mówi,że mi się spać chce

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-08-25 o 08:29
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 08:25   #2008
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P cos na twój tort weselny, żeby wiadomo było że łatwo się nie dałaś http://allegro.onet.pl/figurka-figur...747833720.html
No to gości już mam, obrączki też, i tort. Na Was dziewczyny to zawsze możńa liczyć.

Koglus - obydwie super wzglądacie. Oczywiście ja zazdrosna jestem o włosy i kiteczki małej

Darusia - Dobrze że to nic poważnego z mamą. A Ty sie nie denerwuj bo Ci nie wolno.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 08:39   #2009
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no jeszcze tz mnie wkurzyl i sie bardzo ostro pozarlismy wczoraj...
mam ochote sie spakowac i na jakis czas wyniesc...

tylkooliwka idzie do was burza i uwierz mi ze jak ze 3 razy pierdziutło to mmmm...! u nas jeszcze grzmi

a ja o polnocy smazylam wczoraj watrobke;p
A.Camus
Stary 2011-08-25, 09:31   #2010
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
oj świetna jest

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
i troche wiecej fotek
śliczne dziewczyny

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
ja też to zauważyłam XYZ123 ujawnij się
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości