|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ś↕więtokrzyskie Mamy
Cytat:
Ja bez dziecia byłam
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Świętokrzyskie Mamy
A jeśli chodzi o przychodnie to my jesteśmy zapisani do Medici na Stoku. Jak narazie jestem zadowolona chociaż przy każdym szczepieniu musze stawiac na swoim zeby trzymać corke na rękach w czasie uklucia, bo pielegniarki wola jak dziecko lezy na lezance co dla mnie jest chore. Na szczescie szczepionka kolejna dopiero jak skonczy roczek
![]() Co do porodu to ja pierwsze dziecko rodzilam na Kosciuszki przez planowane CC, samo CC wpominam bardzo dobrze, gorzej z opieka szpitalna poloznych. Coreczke przez kolejne zaplanowane CC rodzilam w Warszawie, CC tez ok, ale sam pobyt w szpitalu źle mi sie kojarzy bo lezalam juz tam 6 tygodni zanim urodzilam wiec chcialam jak najszybciej juz wracac do domu Na szczescie od 3 doby mialam wlasna sale a wyszlam do domu na 5 dobe.
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja też zawitałam tu pod wpływem postu Scio Na tą chwilę jestem w 7 tc ![]() Co prawda jeszcze mieszkam w Krakowie, ale w styczniu prawdopodobnie wracamy na stałe do Kielc. |
|
|
|
|
#94 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ś
Cytat:
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ś
Cytat:
6 września idę na USG i już nie mogę się doczekać. Na pierwszym jeszcze nie było pęcherzyka, więc dopiero teraz pierwszy raz zobaczę Fasolkę
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tak samo na pierwszym USG nie było widać pęcherzyka a na kolejnym chyba to byl 11 tydzien bylo juz widac bijace serduszko
A w ktorym szpitalu planujesz rodzic?
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, to nie wiem, bo na tą chwilę orientuję się bardziej w szpitalach krakowskich i tu nie miałabym problemu z wyborem. A że najprawdopodobniej rodzić będę w Kielcach, to już zaczynam się orientować co i jak. Słyszałam, że szpital na Prostej jest ok.
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za przyjecie
na moim watku mamuś listopadowo- grudniowcyh tez cisza, wiec chyba sezon ogorkowy zaiwtal na wizaz ![]() Cytat:
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam kolejne nowe mamy ![]() alamig- Tam na prostej ponoc jest fajnie bo to szpital specjalnie przystosowany dla matki i noworodka, maja specjalistyczny sprzet itd
|
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
Ja planowałam rodzić na Prostej, chodziłam tam też do szkoły rodzenia - polecam. Niestety byłam tylko na 2 zajeciach bo potem "zamieszkałam" w Warszawie a Szpital na Prostel zamieniłam na Szpital Bródnowski
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
asioczka ja jestem mama listopadowa 2010 ale sie rozkleiłam sentyment
)bardzo sie zyłysmy ciazowo mowcie do mnie R
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2011-08-24 o 05:23 |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
asioczka to już niedługo przytulisz maleństwo
|
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Jestem przyszłą mamusią lutową Większość z Was kojażę z wątku Kieleckie PM i Kielczanki po. Tam miałam inny nick, ale zmieniłam, bo znajoma mnie wyśledziła i nie chciałam, żeby wiedziała przed moją rodziną, że jestem w ciąży No i już ten nick jest ze mną ną wątkach przyszłych mam ![]() Mam do Was pytanie: do jakiego lekarza chodziłyście w ciąży? Ja chodzę do Kowalskiego i jak na razie jest ok, ale mało o nim opinii na necie... Wiecie coś może o nim? |
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Czy mogłybyście coś więcej napisać o porodzie na Kościuszki oraz którą położną polecacie? O doktor Przybyszek z Medici słyszałam dobre opinie, też tam planuje zapisać swoje maleństwo do przychodni. Możecie napisać o tej przychodni coś więcej? |
|
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dr Przybyszek znam jeszcze z mojego dziecinstwa, niby spoko, mila ale czasami ma stare metody leczenia. kropeczka1984 Ja chodzilam do Lanckoronskiego z Prostej, baaardzo fajny lekarz. Bral 80 zl za wizyte. Delikatny, mily, rzeczowy. Czulam sie u niego bardzo komfortowo.
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodziłam/chodze do Dembowskiej ale ona w Skarżysku przyjmuje (pracuje na Prostej) super babka, jak leżałam na patologii to sie barzo interesowała, zaglądała jak tylko miała czas (ona na położnictwie pracuje).
Swietne wrazenie zrobił na mnie dr Kołodziejski w szpitalu, tak rzeczowego i szybkiego lekarza nie spotkała, to on wysłał mnie na porodówke. Sporo dziewczyn chodziło do dr Grelewskiego i sobie chwaliło, w sumie on zajmował sie mną przy pierwszym pobycie z cholestazą i zadowolona byłam. |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
kowalski spoko
o Kołodziesjkim tez słyszłam wiele dobrego
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
ja chodziłam do Rokity ale nie polecam, on sam jako lekarz może i dobry, ale strasznie długo sie czeka na wizytę mimo zapisu na konkretną godzinę po przyjściu do gabinetu okazywało się że trzeba czekać np. dwie godziny na swoja kolejkę
|
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Oj to dobrze, że macie dobrą opinię o Kowalskim
![]() Ja wcześniej chodziłam do Kołodziejskiego i byłam zadowolona, ale w pewnym momencie odebrałam wrażenie, że liczy się dla niego głównie kasa... A że i tak wiedziałam, że kiedyś będę chciała rodzić na Kościuszki, to postanowiłam szukać lekarza z tego szpitala. Na początku pomyślałam o Rokicie, bo siostra do niego chodziła. Ale umówiona byłam do niego na godz. 17 a przyjął mnie o 22!!!!! Dobrze, że nie musiałam tam tyle czekać, bo znam dziewczyny od niego i dzwoniłam wcześniej o której przyjechać. W każdym bądź razie i tak czułam się jakby mnie w półśnie przyjmował. Za wizytę zapłaciłam 250 zł! To był dla mnie kompletny szok i dlatego postanowiłam wybrać się do Kowalskiego. Koleżanka do niego chodziła i dodatkowo przekonało mnie, że jest ordynatorem. Nie siedzi w gabinecie do niewiadomo której, a przy Rokicie to się zastanawiałam, czy on w ogóle coś odpoczywa, no i nie bardzo chciałam, żeby przemęczony lekarz się mną zajmował. Dziewczyny a wynajmowałyście prywatną położną? To jest kolejny problem, który mnie nurtuje. |
|
|
|
|
#112 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do położnych, to nie mam pojęcia. Cytat:
Planuję właśnie do niego chodzić z nastepną ciążą. No, ale to dopiero za jakieś 3 lata więc może z tymi wizytami się coś zmieni.Cytat:
Następnym razem się na pewno zdecyduje, bo przy pierwszym porodzie ubzdurałam sobie, że nikomu płacić nie będę, za to, co robić musi (bo mu szpital płaci) i uparcie się tego trzymałam. A z tego co widziałam, to te położne byly naprawdę pomocne (choć też zależy która).
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2011-08-25 o 20:21 |
||||
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam umowiona z położna, jednak z uwagi na swoje sprawy osobiste nie mogła być przy porodzie, o czym powiadomiła mnie dopiero wtedy jak juz byłam w szpitalu ze skurczami
"Oddała mnie" w ręce położnej, która wówczas pełniła dyżur, nawet w porządku była. Jednak, podobnie jak u Scio, zdecydowanie najbardziej pomocny okazał się mąż |
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za rady odnośnie położnych
![]() Zawsze myślałam, że wynajmę prywatną. Teraz zaczynam myśleć, że przecież to jest praca położnej i już dostaje za to wynagrodzenie. Trochę niesprawiedliwe to jest, bo jak kogoś nie stać na położną, to co? Mają się nią gorzej zająć? Ostatnio gadałam ze znajomą na ten temat i ona odradza. Ja się boję tego, że wykupię położną, a ona będzie miała dyżur, kiedy zacznę rodzić i inne pacjentki, którymi będzie się musiała zająć. A z drugiej strony opłacę położną, będę jedyną rodzącą, więc i tak cała jej uwaga będzie skupiona na mnie, więc po co płacić Już sama nie wiem, co mam zrobić :/ |
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Co do tego, czy opłacać położną, czy nie, to ja jestem zdecydowanie na tak. Tym bardziej, ze w szpitalu na Kościuszki jest to normalna usługa z oficjalnym cennikiem. Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Niby większość położnych jest w porządku, ale np. ta która przyjmowała mnie na porodówkę, była bardzo nieprzyjemna.
Poród jest i tak wystarczająco stresujący, i o ile można sobie na to pozwolić, nie warto dokładać sobie dodatkowych zmartwień dot. opieki podczas porodu. Takie są niestety polskie realia ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Kropeczka - za położną placi sie juz po porodzie. Więc jeśliby z jakiegoś powodu nie mogła sie Tobą zająć, to nic nie tracisz. |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem zdecydowanie warto. Chociażby po to, żeby była milsza (bo przecież dostaje dodatkową kasę). Ja na porodówce spędziłam w sumie ponad 2 dni i sporo się położnych w tym czasie przewinęło. Tylko jedna (ostatnia) była miła sama z siebie, pomagała i próbowała nieco ulżyć. Reszta była raczej mocno obojętna.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
ja miałam fantastyczna połozna bez nie nie wyborzam sobie porodu
potem była z moja kolezanka na kosciuszki jest the best... ))piłka prysznice oddech czas leciał nie postrzezenie wypatrzyłam ja jak lerzałam na patologii wczesniej i dziewczyny rodziły sprintem u niej jak odeszły mi wody miałam rozwarcie na opuszek palca a za 3 godz na 10 cm była niesamowita P. Ania Kowalczuk info dam na priva bez połzonej bym sie chyba zastrzeliła spotykasz sie z nia na miesiac przed wszytsko ustalcie jest naprawde the best. tak po przychodzi do Ciebie po porodzie po pieniadze usługa jest sformalizowana na stronie szpitala mnie psychika chyba by padła jak bym była bez...
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2011-08-26 o 09:23 |
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
to ja poprosze o info o tej połoznej, może kiedyś się przyda
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Też bym bardzo chciała
![]() Muszę się jeszcze raz zastanowić nad prywatną położną, ale nie ukrywam, że wkurza mnie fakt, że muszę płacić dodatkowo położnej (której pracą jest odbieranie porodów) skoro już dostaje za to wynagrodzenie. Jakoś jak do mnie do biura przychodzi klient, to nie chcę dodatkowej zapłaty za to, że mu załatwię sprawę, czy że jestem dla niego miła. Ale niestety tak już jest, że każdy chętnie bierze, ale niechętnie daje... Zastanawia mnie też to, że jak np. jakaś dziewczyna wykupi położną i ona będzie miała dyżur jak tamta zacznie rodzić, to co? Ja zostanę bez opieki, albo będzie dla mnie opryskliwa? Chore to jest... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Z Laurką w wózeczku 

6 września idę na USG i już nie mogę się doczekać. Na pierwszym jeszcze nie było pęcherzyka, więc dopiero teraz pierwszy raz zobaczę Fasolkę