|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
To problem w całej Polsce, nie tylko w szkole. U nas w muzeum pracuje tyle osób, które już dawno powinny odejść a tymczasem są dalej i zajmują miejsca. A ja biedna nie mogę znaleźć pracy w zawodzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem, że zajmujesz się fotografią zawodowo. Jesli tak to napisz ile czasu Ci schodzi z jednym zleceniem i ile zleceń potrafisz zrealizować w ciągu jednego miesiąca? Pytam się z czystej ciekawości na ile mniej więcej wyceniasz godzinę swojej pracy (wraz z siedzeniem nad obróbką zdjęć). ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Podróżniczka
|
Zgadza się, niestety nie tylko w szkole. W każdym zakładzie pracy praktycznie. U mnie jest taka sama sytuacja. Babki, które już dawno powinny pójść na emeryturę pracują. Kogo sie da to zarząd zwalnia, ale cała reszta się trzyma. Musieli nawet ostatnio 2 osobą zaproponować pół etatu, bo zwolnić się ich nie da. Przez pół roku nie można byłoby nikogo zatrudnić na to stanowisko, a tego nie chcą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A jedyneczka z przodu to już niezły szok będzie. Cytat:
![]() tusia, to dobrze pamiętałam, żeś polonistka! ![]() Madziuniusia, cieszę się razem z Tobą! ![]() W ogóle to wysłałam TŻtowi wczoraj fotki z przymiarek i jak tak wstępnie luknął na miniaturki, to mówi, że co najmniej w kilku sukniach mu się podobam ![]()
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-24 o 13:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | ||||||
Zakorzenienie
|
Do roboty!!!
![]() ![]() ![]() Ja miałam dobrą motywację żeby skończyć pracę i się obronić - zaręczyny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się zbieram, jadę odebrać autko do mechanika, kolejne 500zł wydane lekką ręką ![]()
![]() |
#4658 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nasza sala weselna tez jest taka ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Jagata: Nienawidzę właśnie takich ludzi, którzy mówią: za usługę bierzemy 2-3 tysiące. I co? Zrobi mi jedno zdjęcie pod blokiem i powie, że mam przygotowania? Ja wszystko wyszczególniam i jest wycenione. Po za tym jest przewidziana jakaś pula zdjęć z każdego wybranego etapu i nie ma prawa być mniej. Chcesz plener innego dnia, ale tylko 3 godziny? Można i tak. Chcesz cały dzień- masz wyszczególniona ilość zdjęć za dana kwotę.
Zleceń można sobie wziąć i 10, ale nie bierzemy więcej niż dwóch. Szanuję ludzi i wiem, że jak za coś płacą to chcą to mieć. Nikt nie czekał na zdj dłużej niż miesiąć. ( Chyba, że plener się przesunął to zdj. Plenerowe były oddane później. ) Na weselu mamy dwa aparaty. Nie ograniczam ilości zdjęć, czyli nie mówie ci, że z wesela będziesz mieć 100zdj. Zrobiliśmy u znajomych 1800 i wszystkie 1800 były chociażby poprawione w fotoszopie. Czas: przerabiamy zdjęcia w dwóch etapach: jedne na surowo, czyli ostrość, światlo, krosty, kadr. Druga część to kolorystyka. Jedno zdjęcie to na pewno ok. 40 minut. Plenerowe może dłużej. Wystarczy pomnożyć średnio ok. 1500 zdjęć razy średnio godzinę… Teraz wystarczy zobaczyć ile biorą zespoły za 10 godzin grania a ile pracy ma fotograf. Tusia: Gratuluję! ![]()
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2011-08-24 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
zaczynam zbierać się do domu to nadciaga burza
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- tak sobie pomyslałam, że dawno D0tk4 do nas nie zagladała. pewnie bardzo zajęta jest dziewczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
tusia_m Gratuluję! tym bardziej że teraz ciężko na rynku pracy.
Też miałam w zasadzie pracować w szkole - ale wszędzie proponowano mi zastępstwa lub tylko kilka godz. (nie uzbierałabym całego etatu). Nawet z umową teraz ciężko bo w szkołach kombinują np. jeżeli jesteś na zastępstwie to masz umowę do czerwca i potem od września aby za okres wakacji nie płacić ![]() Masakra jakaś,u mnie też taka sama sytuacja z etatami zajętymi przez starsze osoby zajmujące miejsca młodszym.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-08-24 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też studiuję pedagogikę ale nie mam cierpliwości do dzieci i wybrałam jakos specjalizacje resocjalizacje ![]() Ja to nawet nie liczyłam dokładnie tych dzieci ale do 10 lat będzie ich już koło 10 a takich wiekszych to pewnie uzbiera się z 30 jak nie wiecej ![]() ![]()
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2011-08-24 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj rozmawiałam z tżcikiem na temat obrączek. Oglądamy szukamy wzoru. Powiedział rodzicom że już chcemy kupić a teściowa na to: Macie rację lepiej to wcześniej załatwić ja za nie zapłacę tylko jest jeden warunek że ja je trzymam do ślubu. Normalnie szok?? Myślałam że będziemy płacić za nie sami a ona z taką propozycją
![]()
![]() |
#4666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-24 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zostaje wybrać wzór. Mi się podobały te same co Tobie ale zaczęłam się wahać. a ty kiedy odbierasz swoje?? to bym podeszła pod tego jubilera i bym zobaczyła jak mu wyszły? com?
![]() |
#4669 |
Rozeznanie
|
ja też się zastanawiałam na obrączkami, ale nie tyle nad wzorem co nad kolorem. Zaręczynowy pierścionek mam z białego złota, to chyba "żółte" złoto nie będzie pasowało? czy to nie ma znaczenia? zaręczynowy noszę na prawej ręce na palcu gdzie będzie obrączka.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam ten sam dylemat, bo myślałam na początku, że mój TŻ woli żółte złoto, i już nawet doszłam do wniosku, że nie będzie mi to przeszkadzać, że będę miała pierścionek zaręczynowy z białego i obrączkę z żółtego na jednym palcu. Ale potem na szczęście się okazało, że TŻ nawet woli białe i będziemy mieć białe, co dla mnie, przez ostatnie zdarzenie z zerwanym przez złodzieja z mojej szyi złotym łańcuszkiem mojej babci, który był pierwszą i ostatnią biżuterią z żółtego złota jaką na siebie w życiu założyłam, jest nie bez znaczenia... Nigdy więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Wtajemniczenie
|
Tusia_m gratuluję znalezienia pracy
![]() Co do alkoholu to my chyba będziemy kupować go gdzieś w zimie. Nie wiem czy ceny się zmieniają ale raczej nie. I vhya stawiamy na wódkę Krupnik. W jakiej ilości to jeszcze nie wiemy bo nie wiadomo ile liczyć na głowę. Co do dzieci to ode mnie będzie 4 chłopców(4,8,10, 14 lat) jedna dziewczynka(8 lat), jedna 14-latka.
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4673 | |
Wtajemniczenie
|
my myslelismy nad Krupnikiem albo żubrówka Biała. zależy to tez od ceny w sumie
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() a druga siostra ma zareczynowy z białęgo złota a obrączke z żółtego tylko że po ślubie zaręczynowy przełożyła na drugą rękę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie jestem smakoszem wódek więc ten wybór pozostawiam facetom
![]()
![]() |
#4675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Udało mi sie dojśc do tego dentysty bo akurat przestało padać ale gdy wracałam w połowie drogi tak zaczęło lać że aż mi buty przemokły ![]() A byłam zapytać o wybielanie i u mnie w mieście to aż/tylko 700zł plus pozostałe koszty czyli w 1 tys się zamknę.. MASAKRA.. ale nie wyobrażam sobie nie mieć białych ząbków tym bardziej ze mam martwe jedynki.. nawet nie wiecie jak sie ucieszyłam jak sie okazało że żadnych licówek na nie, nie trzeba ani nic ufff
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na weselu będziemy mieli też wino, obowiązkowo moją ukochaną grecką Retsinę - pyychota ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | ||||
Rozeznanie
|
Hej laski! Wczoraj uczculiśmy urodzinki mojego przyszłego szwagra, położyłam się po 2:30 i... dzisiaj rano nie wiedziałam jak się nazywam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale skupię się teraz na filmie i samej parze - cud, miód i malina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za życzenia znalezienia fajnej posadki - nie dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurczę laski... Nie mam żadnego kaca czy coś, ale jestem jakaś taka wypluta, wymemłana... Czuję się jak idź stąd i nie wracaj ![]() Nie wiem czy znajdę potem czas na pisanie z Wami, także gorąco Was pozdrawiam ![]()
![]() |
#4679 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
powiem tak piłam żubrówkę białą jakoś zaraz jak weszła i powiem tak nigdy więcej NEVER! myślałam że umrę fuuuuuu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.