|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Na szczęście w torebce się jeden uchował ![]() Dzięki za radę
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
|
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja słyszalam że w ciązy nie wolno stosować tamponów . hmmm
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
edit. miałam zalecenie, ale przed ciążą
![]() nie wiem jak to jest w ciąży.
|
|
|
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
Ale może na ten śluz nie wolno tak stale nosić tamponów, a na basen, na godzinkę to wolno?
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-08-24 o 18:09 |
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
no ja czytałam, że mozna na basen ale zeby potem na mnie nie było
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też niedługo idę na basen ![]() nie można tamponów zakładać w ciąży! jest zakazany ![]() no nie można Najlepiej zadzwonić do gina i się dopytać!
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
przeczytałam na kilku fotach odpowiedzi do pytania czy można zakładać tampony w ciąży i oczywiście większość odpowiedzi było że nie ale jest też kilka dziewczyn które pisały ze lekarz im zalecił właśnie na basen....bądź tu człowieku mądry
![]() Ja osobiście na basen się nie wybieram bo kiedyś miałam przez niego łupież pstry. Ogólnie nie zrezygnowałam z basenu ale w ciąży nie chce ryzykować bo taki łupież nawet po latach może mieć nawroty.
|
#3189 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny nie przesadzajmy. Ja zadnych tamponow nie zakladam a chodze na basen co tydzien i wszystko jest ok.
|
|
|
|
#3190 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, Mamuski !!!
Jestem juz po dentyscie, wiec humorek duzo lepszy. Dostalam znieczulenie i nic a nic nie bolalo. Lekarz kazal mi sobie wyobrazac, ze jestem na plazy a ta lampa nade mna to slonce ![]() Cytat:
Sprawdz,kochana, czy nie trzeba powtorzyc. Lepiej dmuchac na zimne. Cytat:
a ostatnio miala pania, ktora przyslal jej gin przed porodem, zeby sie "tam" ogarnela ![]() ja robie i zadnych problemow nie mam ewentualnie troszke bardziej boli, ale przynjmniej jest spokoj na dlugo jestes juz na wizycie, wiec trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze u mnie problemu nie bylo niestety, mam jeszcze 3 zabki do zrobienia, ale i tak na ten czas, przez ktory nie kontrolowalam jamy ustnej to malo, stwierdzil moj lekarz tragedii wiec nie ma Cytat:
)) Ja to tak niby wiem,ze to on,ale na sto procent nie jestem pewna...ale kto inny by mnie ciagnal za pepuszek od srodka? poza tym czasem slysze takie bulgotki ze hej, a nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam, wiec to MUSI byc dzidziol ja tez od czasu do czasu sie pytam swojego i reakacja jest podobna w sumie to on na poczatku chcial wiedziec, a ja sie uparlam, ale kilka razy bylo tak, ze ja juz sie lamalam, a on twardo mowil "nie, jak niespodzianka, to juz na calego" ![]() ![]() ![]() i tez nam tak "fajnie" , ze nie wiemy i jestesmy tacy "inni" , nie jak kazdy![]() Cytat:
jak juz smaka narobilas to moze sie podzielisz ? ![]() Cytat:
kochana, nie pisz takich rzeczy, bo pozniej wszedzie we wszystkich swoich zebach bede sie ropniakow doszukiwala i wpadala w panike, ze teraz na bank znieczulenie nie zadziala... Cytat:
niektorzy kategorycznie zabraniaja, inni mowia, ze mozna najlepiej zapytac sie swojego gina, jak ma sie zaufanie i tyle ale wydaje mi sie,ze przez pol godzinki-godzine, taki tampon krzywdy nie zrobi, a jak ma uchronic przed infekcja, to czemu nie... pozdrawiam i caluje w brzunie
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem to toxo jest badaniem zalecanym a nie obowiązkowym. W Irlandii w ogóle go nie robią. Ja robiłam 2 lata temu w Polsce jeszcze przed pierwszą ciążą bo mama mnie namówiła bo miałam kota. Teraz pewnie też zrobię, tylko to jest takie badanie ze jak (odpukać) wyniki będą złe to i tak za późno.....jak będą dobre to niby dobrze ale do końca ciąży można się jeszcze zarazić i sama nie wiem co o tym myśleć. Ja po tych badaniach bardzo uważam, dokładnie myje owoce i warzywa, nie jem surowej wołowiny a z kotami nie mam w ogóle styczności....no ale tak jak pisałam....pewnie zrobię bo znowu mama mnie namówi
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
ja na inym forum przeczytalam, że dziewczynom lekarze w ciąży zalecają założenie temponu przed pójsciem na basen ale upierac się nie będę bo swojego gina nie pytałam bo na basen się nie wybieram. wiem tylko ze ryzyko infekcji w ciąży bardzo rośnie...
oo tu m,in to czytalam (na tej stronie wśród odpowiedzi) http://www.babyboom.pl/forum/styczen...ml#post7437368 |
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
tak z nieciążowych tematów
wczoraj nabyłam formę na mufiny Robię czekoladowe z malinami jak wyjdą zjadliwe, to wklejam przepis do klubu
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciukasy
![]() niestety poprzednio robione leczenie kanałowe do powtórki i mało tego zrobiła mi się próchnica pod dziąsłem ale lekarz spoko, poszło w miarę gładko, choć siedziałam tam półtorej godziny a to dopiero połowa zęba zrobiona. No i 400 zł nie moje Grunt to to, że jeszcze jedna wizyta, dokończymy zęba, czyszczenie i spokój ![]() pear nie bój się stanu zapalnego, to są rzadkie przypadki a u mnie to było tak, że miałam pół policzka tak opuchnięte jakbym trzymała gruszke w buzi. Nigdzie wyjść się nie dało i wtedy miałam naprawde hardcore, Ciebie to nie dotyczy no chyba, że tak jak ja masz zęby "9" za ósemkami i rosną poziomo ![]() co do tamponów to ja nie używam a a basenie byłam i zamierzam chodzić, za to myję się płynem z kasem mlekowym i odpukać już od daawna jest ok ![]() Lucy podziel się bigosem
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny spodobał mi sie ten wózek czerwony sczzegolnie
![]() ma dobre opinie wie, ze jest ciężkii ale mnie to nie przeszkadza ![]() http://allegro.pl/wozek-gleb-spac-co...780802559.html ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- edit doczytałam, ze ma małą gondolę... wrrrr a tak mi się wizualnie podoba ;/ i cena ok ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- dobra juz nie oglądam tych wózków ;D w sklepie pooglądam jesienią.... |
|
|
|
#3197 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki ponawiam pytanie jakie witaminki łykacie?
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja łykam Falvit mama... 35 zł za 60 tabl do tego magnez
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swego czasu szalałam z muffinkami dawno nie robiłam ![]() Ale za to upiekłam bułki dzisiaj ![]() ja biorę pharmaton maturelle o te: http://www.domzdrowia.pl/79190,pharm...-kapsulek.html płaciłam 39zł |
|
|
|
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
ale piękne bułeczki mniam mniam
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil smakowite bułeczki
tzn smakowicie wygądają
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Wykończy mnie ta pogoda
Znowu wrócilam umęczona, jakbym 50 km piechotą przeszła ![]() Kładę się zaraz spać, bo jutro będzie jeszcze gorzej :/ Byłam u lekarza, widział wyniki - może być groźnie, ale póki biorę hormony to nic nie powinno się stać ![]() Natalia, ja biorę PregnaPlus
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-24 o 20:36 |
|
|
|
#3203 |
|
BAN stały
|
Inutil
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy na innej stronie znalazłam, ze wazy prawie 20 kg....
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny , dzwoniła do mnie przed chwilą koleżanka z pracy, tez jest w ciąży w 18tyg i wczoraj zaczęła krwawić. Pojechała do szpitala ale oczywiście Ci irlandcy lekarze to debile......ogólnie z dzidzią ok ale nie dali jej zwolnienia choć poprosiła. Lekarka kazała jej odpoczywać dużo, ana mówi ze pracuje na kuchni gdzie nie można sobie pozwolić na wolną pracę i jedno przeczy drugiemu a ona na to, na razie zwolnienie nie jest potrzebne, pomyślimy jak by sytuacja się powtórzyła
Wyobrażacie sobie....to jakaś paranoja normalnie!!!
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() narzekamy na polską służbę zdrowia ale w porównaniu z tamtą to nasza luksusowa...
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
ja łykam wprost ze źródła
a na powaznie, lekarz mowil ze narazie nie ma potrzeby, na zime moze cos bede miala brac a tymczasem owoce-warzywa ![]() inutil byliśmy w smyku i w mojej ocenie to najlepsza hurtownia. Duzy wybor wozkow chyba najwiekszy sposrod tych co bylismy, Pan bardzo fachowo nam wszystko wytlumaczył, nic nie wciskał pokazał dobre wozki w bardzo roznych cenach, i tanie i drozsze. Pozostałe artykuły tez fajne, ceny mysle ze normalne jak na te hurtownie. Mysle ze jeszcze tam zawitamy:p i Bydgoszczankom i okoliczankom polecam ![]() W akpolu tez fajnie, chociaz wozkow duzo duzo mniej, ale tak swobodnie mozna bylo wszystko przejzec, i nikt na sile nie zagadywał ![]() Pozatym bylismy w bobasie na gdanskiej- mozna tez dojechac od pomorskiej, w tym akpolu na gdanskiej , w smyku i na szajnochach w jednym ( ale to porazka, wozki jednej firmy pan miał i wychwalał pod niebiosa, a wg mnie to kicz- ogolnie nie podobalo mi sie ze wszystkie firmy krytykował a najlepsze sa tylko te ktore on miał czyli pojedyncze sztuki jakis nieznanych marek)
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Inutil.........bułeczki wyglądają bosko
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie coś kuje po prawej stronie...na dole i nie wiem czy to pachwina czy już brzuch chyba wybiorę się do lekarza jutro bo to już drugi dzień
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

też niedługo idę na basen
jest zakazany 

takie to podniecające, że szok