|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Konspi-ten park jest koło kudowy zdrój w Karłowie
![]() Ta parowar..............też bym taki chciała nawet oglądałam bo spłacam ostatnią ratę za kuchenkę i tak pomyślałam hmmm może na małe ratki?Fajna sprawa te parowary i szybkowary ja chyba bym wolała ten drugi ale cenowo to niezła masakra jest.ale teraz to chyba bedzie trzeba gary kupić..
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Dzień dobry
Miłego dnia
|
#3963 |
|
Rozeznanie
|
Jestem u mamy ale nie mam czasu, żeby nadrabiać, dlatego tylko pozdrawiam póki co. Nowy net powinnam mieć na początku września. Może będzie już 29sierpnia... Ten co mam teraz spowolnili tak, że jedna strona wieki się otwiera...
Tak więc przymusowy i chyba trochę też potrzebny odwyk od internetu. Buźka!!! |
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() jesteśmy w domu. Wróciliśmy dziś w nocy, teraz się opierzemy i fruuu nad morze ze znajomymi Pogoda piękna, Olka z TZem kąpali się w rzece Ja zamoczyłam się do wysokości kostek ![]() O Gocha w też byliśmy w leśnym parku niespodzianek ![]() lecę ogarniać pozdrawiam |
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przesylka doszla? ![]()
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, własnie o Tobie myslam gdziez Ty sie podziewasz Ja dostałam wczoraj @ ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- gocha jak tam dzis Wojtuś??
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
masakrycznie marudny
![]() wczoraj na wieczór miał temp 38,7 st. , na szczescie po godz zeszła do 37,6 wiec moglam sie polozyc spac, ale na wszelki wypadek spał ze mną w łóżku. W dzien niby temp jest ok ale marudny jest okropnie. Przed chwila dopiero padł a od 10 marudził! na przemian płąkał i śmiał się
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja tak na chwilkę, ponieważ net mam tylko z doskoku. Podobnie jak Joasia może we wrześniu będziemy mieć nowy ![]() Byliśmy dziś u lekarza z Kingą niestety gardełko Też nam mówiła, żeby nie wychodzić narazie na takie upały.
|
|
|
|
#3969 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() i zapomniałam się pochwalić, że zostałam ciocią ) Niesttey widziałam ją tylko na zdjęciach i krótkim filmiku, bo siostra mieszka w UK A tak bym chciała ją wycałować! tak tak dziś odebrałam z poczty! dziękuję I proszę odpowiedz mi na priva. bardzo fajnie, pogoda dopisała, widoki piękne trochę wypoczęliśmy i trochę się zmęczyliśmy z dwójką dzieci w górach nie jest lekko Joaśka musisz mieć niezłą kondycję ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
zdrówka dla Kini i Wojtusia!
Ela gratulacje dla siostry! Pietrusiu to ile teraz trzeba czekać na kolejne staranka? |
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla Wojtusia i Kini!!!
Coś tu cichutko ostatnio. Pogoda dopisuje to nie ma się co dziwić. |
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie podziewam to tu to tam , generalnie zaczynam nadrabiac wczesniejsze zle samopoczucie, czyli sprzatam, gotuje i molestuje tzta A czuc sie, to czuje, ze odzywam w koncu i powoli rosne , i wydaje mi sie, ze malenstwo tez powoli zaczyna o sobie dawac znac ![]() A Tobie gratuluje @. Teraz te kilka tygodni na pewno szybciutko minieNo i Woljtusiowi i Kini zycze zdrowka I oczywiscie ogromne gratulacjie dla siostry Eli ![]()
|
|
#3974 |
|
Rozeznanie
|
Wrrrr!!! Jak źle bez netu!!! Bez szybkiego netu... Miałam wogóle nie zaglądać ale jak nałóg, to nałóg.
Jutro coś podczytam i napiszę sensownego jak będę u mamy. Pozdro
|
|
|
|
#3975 |
|
Rozeznanie
|
Haj
,Wiecie, że uczulenie na komary to rzadkośc??? A zgadnijcie kto ma??? Wczoraj byłam z Leną na kontroli i szczepieniu w Kraku, zostało nam jeszcze polio, meningo- i pneumokoki ostatnia dawka ![]() Badania pobrane, czekamy teraz 20 dni na wyniki Pietrusia no to jeszcze 2 miechy i do dzieła. Gucia Ela gratulację zostania ciocią. Maria2008 zdrówka dla Kinguni. gochaa_p jeśli Wojtuś gorączkuje to może nie daj mu mleka? Mleko wtedy fermentuje czy cóś i może mu byc potem nie dobrze lub wymiotowac. To normalne, że nie chce nic innego, woli na pewno teraz papki. Podaj mu może jakieś rzadkie zupki zmiksowane? Mi tak lekarka przy anginie zaleciła... |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Rany ale mam dzis lenia
no tak mi sie nic nie chce ze masakra to chyba z tego goraca
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Witam i życze milego dnia. nie bylo mnie dlugo wiec nawet nie nadrobie, nie ma mowy. u nas nic nowego, wszystko po staremu, nie udzielam sie bo pracuje a jak nie pracuje to siedze z Filipkiem a jak mam chwile wolna to wole sie nie odzywac bo ciagle zamulam, smuce sie i placze.
Fifi zdrowy, nie mowi nadal, bylismy nad morzem uwielbia plywac w lodowatej wodzie i bawic sie na plazy. z mezem nadal beznadziejnie, mowilam nic nowego. Ciagle nie moge sie pozbierac po stracie mojej przyjaciolki z dzidziusiem, codziennie o nich mysle, tesknie placze i nie potrafie sobie wyobrazic jak radza sobie jej rodzice, maz, tesciowie.. ah ![]() Gratuluje nowym mamusiom, duzo zdrowka dla chorowitkow i lece spac.. caluje ![]() Gucia, dziekuje za eska i przepraszam ze nie odpisalam
|
#3978 | |||
|
Zakorzenienie
|
No mamy lato w końcu, prawda?
![]() Wojtusiowi i pięknej Kini zdrówka życzę, Ela gratki - bardzo spodobało mi się imie malutkiej ![]() (ale u Was w rodzinie urodzaj na dzieci Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To kto ma? Lenka? Ja chyba też mam bo jak mnie ostatnio w parku pożarły, to ani Staś, ani mąż im tak nie smakowali, a ja miałam bąble jak statki kosmiczne ![]() Suonko, po jakim czasie po powrocie z wychowawczego, pracodawca może zlikwidować stanowisko pracy? 2 tyg ? Dobrze kojarzę? Wczoraj kumpela do mnie dzwoniła że boi sie wracać. Ela, Tarasia jak tam przygotowania do żłobka? Mowicie małym o tym? Ja cały czas nadaję, a w środę 31 mamy dni otwarte...![]() Agusia witaj Szkoda że nadal nic nie jest lepiej. Może jakas fachowa pomoc by sie przydała? Do Twojego samopoczucia? Ale chyba jednak jest zmiana na lepsze - masz pracę, jesteś niezależna co to za praca? Zadowolona jesteś? Z kim w tym czasie Filipek zostaje?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-08-24 o 14:35 |
|||
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety zupek nie chce, próbowałam, i papki i zmiksowane, i z miseczki i z butelki, ani krupniczku który uwielbia ani pomidorówki :/ Mnie lekarka powiedziała żeby mleczko gęściejsze dawać skoro nic innego nie je więc tak robie. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- dziś byłąm z małym u lekarza ponownie bo dziąsełka ma całe bordowe, dotał antybiotyk i maść dodatkowo do tego co już miał. oczywiście do leków jest na nie, musze sie z nim siłować żeby mu je dać :/ koszmar, jestem wykończona :/
|
|
#3980 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
z przygotowań, to plecaczek kupiliśmy na razie nie myślę, jutro rano wyjeżdżamy nad morze, wiec skupiam myśli na pakowaniu. Ale jak pomyślę to cała roztrzęsiona w środku jestem ![]() zdrówka zdrówka |
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze sprawy na razie lepiej sie nie maja, ale nadal wszystko moze sie odmienic ![]()
|
|
#3982 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co to dziecko musi przejśc to normalnie Nie wiem ile czasu ma pracodawca na likwidowanie stanowiska pracy U mnie to było tak, że po 3 dniach (w tym czasie był szef w delegacji) dostałam wypowiedzenie miejsca wykonywania pracy, nie samego stanowiska. I miałam niby możliwośc przejścia do innego miasta (80km) na tych samych warunkach. Moje wypowiedzenie miało okres 3 m-cy, bo miałam umowę na czas nieokreślony. Tak więc jak wróciłam miałam 3 m-ce pracowac jeszcze po staremu a potem przejście. Cytat:
Wtedy masz pewnośc, że dawka potrzebna została zjedzona i nie zwrócona... Wiem, że to dodatkowy ból, ale podanie antybiotyku i innych lekarstw małemu dziecku to koszmar i jeszcze ta niepewnośc czy dziecko nie wypluło lub zwymiotowało...Tak więc moje drogie właśnie jest coś takiego jak uczulenie na komary, a właściwie na ślinę komara. W środę Lenę ugryzł komar jakieś 2 cm pod okiem. No i była sobie krosta mała, aż do soboty jak Lena się obudziła, popatrzyłam na nią i myślałam, że padnę przy jej łóżeczku - w każdym razie tak napuchła, że prawie nie widziała na oko Pojechaliśmy do lekarza, dostała zastrzyk przeciw alergiczny, na drugi dzień było nieco lepiej, a w poniedziałek już przynajmniej nie była spuchnięta, bo siniec do dziś lekki ma. Inne ugryzienia rozrastają się u niej do wielkości makabrycznej, może później wstawię fotkę z ugryzienia n ramieniu to same zobaczycie. Jak posmaruję fenistilem siebie to na drugi dzień nie ma śladu po ukonszeniu, a ona mimo smarowania ma okropne krosty ropne z obrzękiem tak z 1,5 tygodnia |
||
|
|
|
#3983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przygotowania psychiczne się zaczęły ale nie wiem na ile Nila rozumie, że od 5.09 nie będzie mnie widziała już cały dzień. będzie ciężko przez pierwszy okres ale mam nadzieje, że się szybko unormuje! a technicznie nie mamy jeszcze kapci. aga praca? co to za praca? |
|
|
|
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcie bąbli i siniec po zejściu opuchlizny
|
|
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
cd
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
ale straszne te pogryzienia
![]() My dziś bylismy na urodzinach kolezanki Oliwki ale było super szkoda tylko,ze Oli najmłodsza nie potrafiła się zająć sama ciągle biegała za mną ,wszystko musiałam zobaczyć itd.Ale powiem wam,że takie urodziny w porównaniu do takich z ciotkami i wujkami to niebo a ziemia.Ja kiedyś swojej też takie zrobię jak się ogarnę to wstawię zdjęcia.jutro lece na spacer z koleżanką,a póżniej muszę zrobić malinki bo dziś dostałam wielką miskę![]()
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
bidulka!
też pierwsze słyszę o alergii na komary nienawidzę tych owadów, a one mnie uwielbiają ![]() ![]() dobra dziewczęta, znowu wybywamy nad ranem, także piszcie piszcie żebym miała co czytać po powrocie ![]() papap |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia super, że masz prace! Duże zmiany widze
Co do bólu po stracie przyjaciółki to może lepiej iśc do specjalisty? Sama nie wiem... Współczuje... Suonko okropne te bąble i ślady! W żcyiu takich bąbli nie widziałam... Gucia ![]() miło Cie widzieć
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Bidulka kochana
Cytat:
Agusia fajnie ze masz prace,strasznie mi przykro z powodu przyjaciółki Guciu a ktory u Ciebie juz tydzien? Zeberko ja tam sampopczucie?odetchnełas juz z ulga choc troszke? Tarasiu i Konspi powodzenia ze żłobkiem No i Konspi naprawde mieliscie farta tak sie teraz przed samym wrzesniem dostac,ale fajnie dostac taka wiadomosc My tez z urlopu wrocilismy i juz od poniedzialku znowu praca praca i jeszcze raz praca Pogode mielismy super wiec tyle dobrego
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2011-08-25 o 00:29 |
|
|
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

Ja zamoczyłam się do wysokości kostek 

@. Teraz te kilka tygodni na pewno szybciutko minie
Jutro coś podczytam i napiszę sensownego jak będę u mamy. Pozdro

Mowicie małym o tym? Ja cały czas nadaję, a w środę 31 mamy dni otwarte...

Co to dziecko musi przejśc to normalnie
Pojechaliśmy do lekarza, dostała zastrzyk przeciw alergiczny, na drugi dzień było nieco lepiej, a w poniedziałek już przynajmniej nie była spuchnięta, bo siniec do dziś lekki ma. Inne ugryzienia rozrastają się u niej do wielkości makabrycznej, może później wstawię fotkę z ugryzienia n ramieniu to same zobaczycie. Jak posmaruję fenistilem siebie to na drugi dzień nie ma śladu po ukonszeniu, a ona mimo smarowania ma okropne krosty ropne z obrzękiem tak z 1,5 tygodnia