|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Byłam we wtorek u lekarza
powiedział że to koniec 6 tc strasznie się cieszymy Nasi rodzice też - w końcu będą dziadkami
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dzisiaj ostatni raz praktyki koniec wstawania o 6;p
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do farbowania włosów to ja farbowałam swoje już w 8tc, kolor wyszedł normalny, trzyma się dobrze, a sis tż- fryzjerka ani się słowem nie odezwała że nie powinnam jednak farbować więc się zdecydowałam.
![]() Niki to tylko pogratulować
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Raczkowanie
|
Albo to moja fanaberia, albo mi się trochę zagęściły... też na chłopca?
![]() Dzień dobry. Nareszcie się wyspałam, bo poprzednia noc to była jakaś masakra (dziwne sny, budzenie co godzinę, zmęczona rano). Trzeba wykorzystać dobre samopoczucie i kupić sukienkę. Wszystkie, które mam zrobiły się za małe w biuście . Gdyby nie bolące piersi (a właściwie sutki), delikatne bóle brzuszka i lekka senność, no może i dziwny głód jednoczesny brak apetytu (ale to już się zdarzało) w ogóle bym nie czuła, że jestem w ciąży. |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
zapomialaś dodać letni poranek
![]() jak na złość jak się wyostrza węch w ciąży to ja sie strasznie pocę, czuje od siebie fuj fuj i przeszkadza mi mój zapach intymny
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc chyba powinnam powiedziec ze nie .. bo moje zwierzaki psotanowily dzis w nocy zrobic mi koncert szurania wszelakosciami a najgorzej ze moj tz nie wie co to znaczy zachowywac sie tak zeby nikogo nie obudzic
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Przyszła pora i na mnie aby zameldować się w tym wątku ![]() Dowiedzieliśmy się już jakiś czas temu ale głowa moja jakoś sobie nie chciała przyswoić tego faktu do tej pory czasem się łapię na tym czy aby napewno to prawda![]() Podczytywałam już wcześniej ale urlop i wasze tempo sprawiło że zdecydowanie mam co teraz robić Według wyliczeń robaczek się pojawi 13.03 ![]() I chyba jestem jedyną przyszłą mamą z tego etapu która jeszcze malucha nie widziała, czekam cierpliwie- szpiegować będę za tydz 2 września. |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
negila gratulacje i witaj!
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
niestety u mnie kiepsko, wczoraj okazalo sie, ze moja fasolka nie rozwinela sie jak powinna i jutro ide do szpitala na zabieg... 3mam kciuki za wasze fasolki!!! Moze nastepnym razem uda sie i u mnie... |
|
|
|
#3402 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() negila witamy |
|
|
|
|
#3404 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiesz my juz mamy skore rozciagnieta i inaczej sie klaruja nasze brzucholki bo jakos pamietam, ze w pierwszej ciazy to w 12 tc a mialam maly zarys brzuszka a teraz to juz jak 5 m-c ![]() Cytat:
Cytat:
o jej... jakbym slyszala o swoim poranku ![]() mnie juz meczy 4 tygodnie chociaz popoludnia mam troche lzejsze. Cytat:
Myslalam ze mam jakas wydzieline chora, myslalam ze lekarz tez poczuje i przepisze jakies globulki, bo czasem jest specyficzny zapach jak cos sie w pochwie dzieje. Ale on nie poczul nic, wiec chyba bylo ok, tylko w mojej glowie czulam. Ale to przeczulica....to jest okropne wiem sama to przezylam, nie dosc ze mnie mulilo, to ten smrod od sieie samej dodatkowo wzbudzal we mnie odruchy wymiotne. I pot tez od siebie czulam, mylam sie jak szalona a i tak czulam. I antyperspirant ktorego zapach kochalam tez mnie drazni niemilosiernie, jest tak mocny ze psikam a potem mi niedobrze dlugo dlugo... masakragratulacje Cytat:
takie wiadomosci mnie doluja. Trzymaj sie.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-25 o 09:26 |
||||||
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Następnym razem na pewno się uda.Lekarz powiedział Ci jaka mogłabyć tego przyczyna? |
|
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana cieplutko przykro mi... będę trzymała mocno kciuki aby się następnym razem udało ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ja tez nie potrafiłam na początku uwierzyc ale teraz to do mnie pomału dociera
|
||
|
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
Nikita bardzo mi przykro
trzymaj się, następnym razem skończy się dobrze.
|
|
|
|
#3408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno następnym razem się uda |
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita przykro mi
|
|
|
|
#3410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
swoja droga pewnie twoj gin zabroni uzywac dezedorantow, lakierow w sopreju i srodkow czystosci bo w areozolu szybciej sie czlowiek nawdycha i i rozprowadzi trucizne nie mowiac o tablicy mendelejewa do organizmu ;] wsyztsko trzeba uzywac z umiarem - wiadomo ze sa farby do wlosow mniej i bardziej rpzyjazne czyli mniej i bardziej drapiezne ;] Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#3411 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mamy jesienna pogode,zaraz musze do pracy jechac i zmoczy mi tylek na rowerze
|
|||
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Nikita - bardzo mi przykro. Przesyłam Ci dużo ciepła.
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, myślę że mogę już do was po woli dołączyć
![]() Dziś miałam termin spodziewanej @ ,ale już wczoraj wieczorem zrobiłam test.. (bobo-test) i wyszła bladziutka kreseczka, ale nie byłam pewna czy można to uznać więc dziś rano zrobiłam dwa kolejne testy (jedne bobo-test i drugi firmy ziaja) i już mi wyszły wyraźne różowe 2 krechy Tak sądziłam że w tym miesiącu się uda, coś tak czułam... ![]() To moja 2 ciąża , na początku przyszłego tygodnia pon-śr idę do lekarza na potwierdzenie...ale i tak wiem że jestem w ciąży (trzy testy by się nie myliły hihi Wg kalkulatora internetowego planowany tp to: 4 maja 2012
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
Nikita bardzo mi przykro wiem co przeżywasz ale nie dawaj się na pewno się uda a który to tc jeśli można spytać?
Dolina nocy a ty sie nie przejmuj jeszcze może być za wcześnie ale dla pewności idź na betę Ależ wy tu piszecie dużo nie nadążam
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28940965]Co do przegrzewania dziecka - NIENAWIDZĘ. Chora jestem, jak widzę dziecko w upał ubrane jak na śmierć. Matka rozebrana, ledwo dupsko zakryte, a dziecko pampers, jeansy, skarpety, buty mało odkryte, bluzka i czapka obowiązkowo.
[/QUOTE] Widzę że była jakis czas temu mowa o przegrzewaniu dziecka.. Jak ta jestem na to uczulona...jak coś takiego widzę to mam ochotę wewnętrzną podejść do takiej matki i nią potrząsnąć "babo co ty robisz?? Tobie gorąco a dziecku myślisz nie???" ...Raz widziałam ekstremalną sytuację. W zeszłe lato, moja córa miała z pół roku idę na spacer a przede mną babka z wózkiem,dziecko góra 2miesiące...Ona w krótkich spotenkach bluzka na ramiączkach i okulary przeciwsłoneczne a dziecko w betach, pod kosykiem, na kocyku..pajacyk z długimi rękawami ,skarpetki i czapeczka...Ono się tak wprost gotowało!! I krzyczało w niebogłosy a baba nic tylko idzie dalej! a ja wiem czemu ono tak płakało, ja też bym się wkurzyła jakbym w +35stopni w długim aksamitnym rękawie miała siedzieć w słońcu A z innej beczki, nie mogę się doczekać aż lekarz założy mi kartę i wyśle na 1 usg. Strasznie niecierpliwa ze mnie baba.mam nadzieję że wszystko ok będzie z ciążą
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie boje takich newsow od lekarza jak dzis byly na watku.. ostatnio tez czytalam ze dziewczyny rodzily martwe bobasy .. tego tez sie strasznie boje
|
|
|
|
#3418 |
|
Konto usunięte
|
Kubusewa, jakoś to mało delikatnie zabrzmiało
|
|
|
|
#3419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakos sie trzymam i bardzo wam kibicuje dziewczyny!!! |
|||
|
|
|
#3420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi... Trzymajcie się ciepło!Cytat:
![]() cześć dziewczyny! Byłam wczoraj na tych badaniach, na całe szczęście nie zemdlałam, ale wielkość strzykawki mnie tak przeraziła, że od razu wolałam głowę odwrócić, i to był dobry sposób. Gorzej było później, bo jak popołudniu wróciłam do domu to byłam jak flak... zmęczona, prawie nie żywa od tego upału i duchoty co była, głowa mi pękała, poszłam spać, nawet sił nie miałam, żeby prysznic wziąć, dopiero przed 22 miałam siły zebrać się i iść się wykąpać, bo tak to nie było szans się nawet ruszyć... ![]() wczorajszy dzień okazał się nie zbyt dobrym na pobieranie krwi, ale musiałam bo w poniedziałek wizyta i zakładanie karty ciąży mnie czeka... ![]() Dziewczyny macie już jakieś fotki z usg?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

powiedział że to koniec 6 tc