|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() Nie no żartuje ![]() To jest nasz typ za pół roku, tzn jak będę cos zarabiała po skończonej pracy w ówczesnym miejscu pracy. No ale musimy zobaczyć i tak najpierw, to tak wybrane z ogłoszeń. A ogladałaś wnętrze? Wchodziłas na strone agencji? ![]()
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw to i tak nie jest odpowiedź na to pytanie które miałam na myśli. Cytat:
Mi się dziś nie chciało gotować i wysiliłam się na sos pomidorowy z ogrodowych pomidorów z makaronem durum.Lepsze to niż nic. a ja znam takie określenie jak np na taki obiad jak był u mnie,czyli byle jaki,z byle czego a jednak coś
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola, domek prześliczny
a u nas pojawiła sie wysypka.........
|
#514 |
|
Ola-Unhola
|
Maya, może to po furaginie?
Zdarza się, nawet jak wczesniej dziecko brało już ten lek. A moze jednak trzydniówka? Od kiedy ma gorączkę?
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a gorączke ma od dzisiejszej nocy więc chyba nie trzydniówka taka ta wysypka może to byc ospa?
|
|
#516 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Idę lulu dobrej nocki
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola, a jak wysoka miał Bartus temp?
|
#518 |
|
Ola-Unhola
|
Tylko pierwszego dnia ok. 38,5, potem nic.
Ale każde dziecko inaczej, więc trudno powiedzieć jak ma byc
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Ola, cos juz wiem
zobaczymy co sie do jutra rozwinie
|
#520 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maya mozliwe, ze to ospa
a wiecie co? mojego malego cos ukasilo chyba i strasznie mu spuchlo dzis czolo z jednej strony i patrzylam teraz dalej ma napuchniete i to niezly balonsmaruje fenistilem i dalam malemu wapno na noc, zobacze rano, jak sie nie zmniejszy to bede musiala pojechac do lekarza
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
oh Svi u was to atrakcji moc,tzn wciąż coś musi się dziać
![]() ten zestaw co podałaś powinien pomóc.Daj jutro jeszcze wapno. Pewnie aspivenin by pomógł ja w końu nabyłam i obym nie musiała użyćMaju-enterol ma szerokie zastosowanie, np też przy biegunkach i mi proponował jeden pediatra przy grzybicy młodej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze to nie ospa ![]() Unholy, domek sliczny, wnetrza nie ogladalam.
|
|
#523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też obstawiam ospę. Jak dzisiaj? Cytat:
![]() A chrzestna spokrewniona jak najbardziej, córka niani, a niania to siostra mojej mamy. Obawiam się, że rozmowa w tym momencie nic nie da, jest dość młoda, zacietrzewiona straszliwie, i do tego miesiąc temu urodziła swoje dziecko, którego Jej rodzice (dziadkowie) nawet nie widzieli... To daje jakiś obraz tego, jaki klimat obecnie panuje w tym odłamie mojej rodziny ![]() Cytat:
Domek ładny Ps. W środku nie oglądałam ![]() Cytat:
![]() Był pstrąg w końcu, bardzo dobry ![]() A to u nas trochę też w tym sensie Cytat:
Jak dzisiaj? *** Uwielbiam swoje kreski ![]() Już wiem, że na korekcie je ociupinkę przedłużę i robię sobie dolne
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-08-25 o 08:00 |
|||||
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obejrzę wkrótce, bo teraz nie mogę znaleźć na szybko wow, taką macie zdolność kredytową? Cytat:
a kiedy pokażesz kreski
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-08-25 o 08:15 |
||
|
|
|
#525 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
o Ty
P.S. a nie wiem co na obiad, bo domownicy robili ![]() Cytat:
Cytat:
Zu chrzestną widziała raz(chrzest)...poza tym ni widu ni słychu od tego czasu...żona kuzyna tatuśka. ..jestem zła na siebie że przemilczałam ten wybór... ![]() Cytat:
czyli przeciwbiegunkowy i nawadniający a wysypka rzeczywiście jak ospa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pół roku to za "chwilę" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A syna od ślubu nie widzieli![]() poka poka ![]() Dzień dobry
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-08-25 o 08:26 |
||||||||
|
|
|
#526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki ale czuje w kościach że to jednak ospa ![]() Cytat:
dziś wysypka na nóżkach jakby wyraźniejsza,a le to tyle co o 6 rano dałam radę zobaczyc przed pracą
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
No
![]() Pokaże pokaże Cytat:
![]() Bo głupio im odmówić pewnie ![]() Eh ![]() J/w ![]() Dzień dobry
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona mało piję ale jej coś tam wmuszam, wiec pewnie dlatego przepisał
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała żeby ktoś mi odmówił (może powiedzieć że utrudniony kontakt będzie miał, a nie chce zaniedbywać swoich obowiązków względem dziecka) niż żeby się zgodził i nic z tego nie wynikało...bo jak później powierzyć to dziecko takiemu chrzestnemu (odpukać) jak dziecko nawet go nie zna
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w sumie świadomie wybrałam brata, a wiedziałam, że mieszka w Anglii i wracać raczej nie zamierza, ale zadzwonić by mógł
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
no lekko... a może Ola za gotówkę kupuje
![]() Cytat:
ale jednak nie jest tak, ze się często spotykamy i znamy jak łyse konie rodzice powiedzieli, ze zdają sobie z tego sprawę i mimo wszystko chcieli mnie na chrzestną ludzie chyba traktują bycie chrzestnym zbyt lekko - ja też traktowałam to jak informację, że zajmę się tym dzieckiem w razie "w" i będę pomagać jakby coś się działo
|
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoń do niego i opieprz że zapomniał Cytat:
![]() no ale byłaś właśnie "uczciwa" w tej kwestii, wiedzieli co i jak i sami zdecydowali ![]() Ja nie wiedziałam na co się godzę...jeśli tak to mogę napisać...bardziej zostało to wymuszone ![]() z tym się zgadzam...ludzie traktują bycie chrzestnym jako formalność, bo niby co miałoby się stać...a jednak (odpukać)
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zazdroszczę
![]() ostatnio nawet zakupy nie poprawiają mi humoru - kupiłam sobie butki UGG i nic - nie czułam nic jak je odpakowałam karo - wpadaj do mnie - upijemy się ![]() w Douglasie on line jest promocja i myślę czy kupić bazę Lancome, czy lakier essie - tylko mały wybór kolorów - myślę o tych http://www.google.pl/search?hl=pl&cp...w=1280&bih=709 http://www.google.pl/search?hl=pl&no...w=1280&bih=709 chyba jestem chora, bo wszystko wydaje mi się zbędne
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-08-25 o 10:20 |
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lakiery fajne Eee..., nie mam siły
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie
![]() chyba nie wezmę ani bazy ani lakieru ... ale jak któraś chętna - to mogę kod podać - od zakupów odejmujesz 40 zł i płacisz koszt przesyłki 13,50 więc jak baza kosztuje 40 zł to płacisz tylko koszt przesyłki... normalnie ta baza pewnie ok 100 zł kosztuje... może wezmę, bo lakiery jakoś tak nie bardzo mi się podobają, choć cena wychodzi 9 zł za lakier OPI też są jak któraś by chciała
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-08-25 o 10:51 |
|
|
|
#537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Svinecko, wpsolczuje tych ukaszen od komara, pamietam, jak ja strasznie cierpialam z tego powodu w dziecinstwie. U mnie na wyspie nie ma komarow, wiec problem z glowy, ale jedziemy do Polski, wiec pewnie musze sie zaopatrzyc w Fenistil ![]() Cytat:
. Jednak jej generalnie chodzi o to, abysmy wysylali prezenty. Duzo, drogie i czesto, takze bez okazji. Np ostatnio Chrzesniak dostal od nas prezent na drugie urodziny, a ona i tak zadzwonila i zapytala, czy nie mamy ubranek po Antonio. Maz odpowiedzial, ze nie, bo roznica pomiedzy Antonio a Chrzesniakiem wynosi 4 i pol miesiaca (a nawet mniej, bo Antono urodzil sie 2 miesiace wczesniej ), wiec nosza taki sam rozmiar. Byla wrecz oburzona i poskarzyla sie calej rodzinie, ze nie chcemy wysylac jej juz wiecej ubran i ona nie rozumie dlaczego, bo kiedys jej wysylalismy, a teraz nie. Jakos nie moze zrozumiec, ze male dziecko rosnie szybciej i wtedy wysylanie ubranek mial sens i na pewno jej sie przydaly (BTW nie kupila niczego dla swojego dziecka do 1 roku zycia ), ale teraz nie moge Antosiowi sciagnac z tylka dobrych rzeczy w ktorych chodzi i wyslac jej,bo musialabym kupic nowe, a na to mnie nie stac. Nie moge kupowac tez wszystkich potrzebnych nowych ubran dla Chrzesniaka, bo nie taka nasza rola jako rodzicow chrzestnych. Dodam, ze rodzice Chrzesniaka sa lepiej sytuowani od nas . Nie widze tez sensu w wysylaniu za malych ubranek, do ktorych Chrzesniak sie juz nie wcisnie, beda za krotkie itp, ale szwagierka tego nie pojmuje. Poza tym duzo letnich, krotkich spodenek z tego roku beda pasowaly mu w przyszlym, bo maja regulowana talie i nie widze potrzeby, aby kupowac wszystko nowe, jesli moge cos uzyc z ubieglego roku.Zreszta po zeszlorocznej sytuacji z chrzcinami mialam juz nic nigdy nie wysylac i nie kupowac, ale sie ugielam, bo to nie wina dziecka, wiec prezenty dostaje nowe, z dobrych sklepow, z metkami (bez cen ), jest to tez zawsze moja inicjatywa, bo maz jakos nie jest zainteresowany. Jednak i tak szwagierka mowi, ze wyslal, kupil to jej brat, tylko jak cos sie nie podoba to oczywiscie ja kupilam Jakos boli mnie ta sprawa, bo nie takiego obrotu sie spodziewalam... ![]() Cytat:
Gratuluje butow .Mam Essie Watermelon i fajny jest, ale jak nie cuzjesz potrzeby, to moze nie kupowac i poczekac, az cos naprawde ci sie zachce
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-08-25 o 11:03 |
|||
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie to można pooglądać wszystko? ![]() Aaa i UGGi byś pokazała
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiem szczerze, ze bardzo Cię podziwiam, bo z moich obserwacji wynika, że stosunek chrzestnych do swoich chrześniaków zależy od relacji między rodzinami my mamy na szczęście dobre relacje właśnie boję się, ze na nic już nie będę mieć ochoty ![]() myslę jednak nad bazą i tym niebieskim, bo z takich czerwieni mam Too Too Hot zaraz znajdę fotki butów takie czarne na górze jeszcze widać jak można je wywinąć na stronie Douglasa - sklep on line
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-08-25 o 11:08 |
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

takze spokojnie 
, ba! - Zosia tez nie ma.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i patrzylam teraz dalej ma napuchniete i to niezly balon