|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28975042]Kubusewa, jakoś to mało delikatnie zabrzmiało
[/QUOTE]a co mialo byc deliaktne .. mowie to co wyczytalam na wizazu i czego sie boje .. to nie mialo byc delikatne .. tylko stwierdzajace fakt .. nie lubie takich newsow i strasznie sie boje ze mnie tak ktos kiedys powie i tyle .. co tu ma byc delkatnego ?? strasnzie mi przykro gdy dziewczyny pisza takei rzeczy bo to wtedy sprawia ze w kolo nas jest coraz wiecej przykrych sytuacji i sprawia ze boje sie ze w koncu i na mnie padnie taka wiadomosc
|
|
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To spowodowało zatrzymanie rozwoju fasolki? Na jakiej podstawie to lekarz zdiagnozował? Przepraszam, że tak dużo pytam, ale chciałabym wiedzieć jak to jest ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie było tak samo - to się nazywa po prostu błąd genetyczny, coś poszło nie tak i tyle, w sumie nawet przy 1 poronieniu za bardzo tego nie badają, ponieważ - niestety - bardzo dużo wczesnych ciąż tak się kończy, błąd genetyczny wynika z różnych rzeczy - np. plemnik był kiepski "gatunkowo" (m.in. dlatego zaleca się aby starając się o dziecko robić sobie 2 dniowe przerwy we współżyciu - tak aby plemniki zdążyły się zregenerować, były silniejsze, miały lepszy materiał genetyczny) często dopiero przy powtórnej takiej sytuacji wykonuje się badania genetyczne ab y znaleźć przyczynę podobno nawet 60-80% wczesnych ciąż tak się kończy (zalicza się tu ciąże o których jeszcze mamusia nie wie) i nawet 40% rozpoznanych ciąż około 7 tygodnia +/- 1 tydzień zarodek przestaje się rozwijać, a nasz organizm sam powoli zaczyna go wydalać (stąd często pojawiają się plamienia) niestety poronienia na tak wczesnym etapie, mimo że są bardzo przykre dla mamy, zdarzają się dosyć często, jedynym pocieszeniem (przynajmniej w moim przypadku) był fakt, że to nie moja wina, że coś poszło nie tak, po prostu od początku, ciąża skazana była na poronienie, a nie że ja coś zrobiłam nie tak - w sensie napiłam się alkoholu, nie wiedząc, że jestem w ciąży, albo się opalałam czy przeziębiłam i to zaszkodziło maleństwu - po prostu tak miało być...... |
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
Nikita przykro mi,że tak to się wszystko skończyło...
dobijają mnie takie jak ta wiadomości.... tu się cieszysz,że wszystko jest ok a nagle dowiadujesz się że musisz się pożegnać ze swoją fasolką teraz to nie wiem,czy się cieszyć ze już za 2tyg będę w końcu mieć USG... bo mam tak samo czarne myśli jak kubusewa...
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie niestety kazda z nas ma czarne mysli zadna z nas chyba nie ysli ze bedzie super kolorowo i w ogole- w pierwszejc iazy jak by.am tez duzo osob poronilo swoje dzieci, albo musieli je usuwac bo jak to jedna z was znazwala "błąd genetyczny" sie wkradl i nic nie bylo mozna zrobic, dwie z nas z mam lipcowych 2009 urodzilo wczesniaki w 30 tc. Na to niestety nie ma sie za duzego wplywu, bo jakbysmy mialy to by inaczej wsyztsko wygladalo, jak traz lezalam w spiztlau byla dziewcyzna w 13 tc u ktorej wykryli przy lozysku duzego krwiaka i musi lezec najprawodobniej do konca ciazy, inna z ponad 20 tc urodizla martwe dziecko a pojechala do spzitala bo miala skurcze i nie dalo sie nic zorbic ,nie szlo zatrzymac ich - niesttey w tych wypadkach matka natura jest brutalna i niekotre leki nic nie poradza. trzeba miec nadzieje ze nas to nie dotknie ze u nas bedzie wsio ok.
ja sama sie boje ze urodze znow wczesniaka, albo ze cos gorzej pojdzie i JA albo DZIDZIUS umrzemy -bo tak tez sie dzieje ........ale po co sobie glowe dodatkowymi zmartwieniami truc glowe????
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita bardzo wcspolczuje ci kochana
Gizamiatko co racja to racja matka natura ma swoje prawa i nie mamy na nia prawie zadnego wplywu .Mozemy miec tylko nadzieje ze bedzie dla nas laskawa Ja optymistycznie patrze na porod i ciaze .Pierwszy mialam super ,przy rodzeniu otarlismy sie o smierc, ale oboje z tego wyszlismy , druga ciaza zagrozona ale caly porod suuuuper i zero zagrozenia wiec obecna ciaze zycze sobie zdrowy swietna a porod krotki Staram sie jak najmniej o chorych dzieciach poronieniach i innych przypadkach czytac zeby do glowy nie brac Z innej beczki - moj synek bedzie nosil okulary weeeeeeee no ale ma wade ktora zdaniem lekarza moze si ejeszcze cofnac wiec mam nadzieje ze tak wlasnie sie stanie
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale ja nie chce abyscie sie jakos zalamywaly moim przypadkiem! Przeciez kazda z nas jest inna, widocznie to nie byl po prostu moj czas Mag...dzieki! prosze napisz mi, czy tez potem musialas odczekac te 3 miesiace? Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2011-08-25 o 13:12 |
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was pytanie bo słyszłam że najlepiej jest jak najwcześniej smarować brzuch, piersi itp. aby nie mieć potem problemów z rozstępami. Powiedzcie mi uzywacie czegoś? Jak tak to co polecacie?I jakbyście mogły to napiszcie jak to cenowo wygląda
z góry thx za info
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2011-08-25 o 13:17 |
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj kupilam z aa za 44 zł .. ale ta mustella kosztuje 2 razy tyle a to trzecei cos nawet poans 100 zl.. ale podobno najlepsze Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-25 o 13:19 |
|
|
|
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
Ja też przed każdą wizytą jestem cała w stresie. Wczoraj byłam u gina, on zrobil USG, ale ani słowa nie powiedział. Jak się ubierałam, to tak mi się nogi trzęsły, że nie mogłam spodni założyć. Potem okazało się juz przy biurku, ze wszystko jest w porządku, ale w takiej niepewności mnie przetrzymał, że szok.
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sluchajcie .. jakszlyscie na wizyte potwierdzajaca to mowilyscie ze oto przyszlam potiwerdzic ciaze ?? bo ja to mam stadow wynikow i chce mojemu dr to najsampierwej pokazac nie wiem bo przeceiz wiadomo ze jak kladzie na fotel to nie ma napisane ze oto w brzuchu jest dzidzia a lekarz normalnei przystepuje po staremu do badania ale jestem ciemniak .. opowiadajcie jak to bylo uwas ?? |
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no ale inna beczka że w ost. tyg. ciąży przytyłam 5kg )..Więc podejrzewam że ta Ziaja skutkuje o ile się jej nie zapomina stosować
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przeczyta to sam zdecyduje do robic ale w sumei to ja zawsze mam robione usg w trakcie wizyty.. w zwiazku z moimi poprzednimi przejsciami .. takze u mnei usg to i tak bedzie .. balam sie tylko ze zacznie sie od badania fotelowego i wiecie nie wiedzialm jak to troszke odwrocic
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak weszłam i lekarz spytał się "z czym przychodzę" powiedziałam że chciałam potwierdzić ciążę, poten on czy robiłam testy, a ja że tak 2 i oba pozytywne. Ale przy 1 wizycie wypisał tylko kartkę "podejrzenie ciąży 3 tydz." a założył kartę po 1 usg w 7czy 8tyg. ![]() ............... A co do stresów w ciąży..Ja prawie całą poprzednią ciążę się bałam..do 3miesiąca że poronie,w 4-5miesiącu że badania źle wyjdą i moje dziecko będzie miało chorobę jakaś genetyczną,a w ostatnim miesiącu że "przegapię" poród! CÓŻ ZA BZDURA tego się nie da przegapić
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym cytologia w ciazy i badanie pH to tez standard Zreszta zanim usiadziesz na fotel, to chyba przynajmniej powiecie sobie "dzien dobry" . Wtedy mozesz mu dac swoje wyniki badan i tyle.
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam podobnie jak Ty. Z tym,ze 2tyg wcześniej na usg nic nie było widać,ale po kilku dniach na kolejnym usg było wszystko ok. I różnica jest taka,że ja zaczęłam krwawić jak się dzidzia przestała rozwijać... Jutro idę po wyniki badania histopat. i na kontrolę,pewnie nie poznam przyczyny konkretnej,ale wiem,że ja nie będę czekała 3 miesięcy ani dłużej... Czekam na pierwszą @ i wtedy zaczniemy działać |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle, KUBUSEWA, nie bój się tego fotelowego badania, dzidzi to nie zaszkodzi a lekarz przy 1 wizycie tylko sprawdzi czy macica jest większa..Mnie tak badał przy 2 pierwszych wizytach...Potem na szczęście już nie
![]() Mnie znowu za to czeka latanie na przeciwciała RH...Mam grupę 0Rh- ,mój mąż też taką samą ale zgodnie z powiedzonkiem lekarza "nie możemy wiezyć pani na słowo że ojcem jest mąż" ciągle leciałam do pobierania krwi..a to cukry a to Rh...
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tka na szczescie nie gadai bez potrzeby na badania nie wysyla .. swoja droga musze sie spytac meza jaka ma grupe krwi .. pewnie nei wie |
|
|
|
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
nikita a bez zabiegu nie może sie obejść ??? Najlepiej jest wydalić samoistnie a plamienia masz ??? bo jeśli tak to bym wzięła tydzień zwolnienia i poczekala az samo sie oczyści. Bo tak po zabiegu trzeba odczekać a tak to juz w kolejnym cyklu mozna sie starac
A wy nie czytajcie takich rzeczy w necie ja tez sie naczytalam przy pierwszym # i żaluję do dziś. Lepiej sie nie stresować !!!!!!
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te 3 miesiace powiedzial, ze absolutnie musze poczekac... z kolei moja znajoma powiedziala, ze po poronieniu nawet nie dostala 1 @ bo miedzy tym juz zaszla i urodzila bez problemu. Sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Lekarz straszy, ze moge dostac kwrotoku... buuu sama nie wiem co mam robic. A ile myslisz, ze trzeba po zabiegu odczekac?
|
||
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam cytologie robiona w marcu
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejam link do tego mojego kremu przeciw rozstępom https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1 Tylko nie kupujcie oliwki dla "przyszłych mam" z rossmanna -pachnie jak zgniła brzoskwinia
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MOja mam zaraz po urodzeniu dostala ksiazeczke zdrowia w ktorej jest dokladnie zaznaczone jaka mam grupe krwi nie wazne .. poki nic zlego sie nie dzieje nie bede wywolywac wilka z lasu .. choc mam ogromna chec wyslac TZ na badanie krwi u nas w przychodni sa takie badania po ktorych dostaje sie jakas karte z grupa krwi i poneiwaz sama chce zrobic to chyab zaciagne na to TZ |
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez wpierszej ciazy od razu wsyztsko wypisal teraz czekal na usg- chyba sie przepisy zmienily ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
no to jak dobrze liczyc (od ostatniego @ ot u mnei akurat bedzie poczatek 7 tygodnia)
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gucia idziemy w tym samym dniu do lekarza
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Wam
![]() Nikita...wpolczuje Kochana ![]() ja dzis poszlam na badanie krwi, Zariah wczesniej pisala ze pobrali z niej chyba 3 fiolki i zemdlala (ale nie jestem pewna czy tak napisala,moze cos zmyslam), wiec ja na wszelki wypadek powiedzialam ze nie bede sama jechac bo nie wiem czy pozniej dam rade prowadzic, wiec TZ pojechal ze mna. i faktycznie 3 fiole pobrala pielegniarka, ale na szczescie dosc dobrze to znioslam. moja kolezanka z Polski zaskoczona - ze jak to tyle fiolek? w zyciu!!! a bratowa TZ w USA miala pierwsze badanie krwi w ciazy ...i jedyne 5 fiolek z niej sciagneli!! ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- ja to w UK cytologii to pewnie nawet nie bede miec Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-25 o 14:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

[/QUOTE]
i sprawia ze boje sie ze w koncu i na mnie padnie taka wiadomosc

dobijają mnie takie jak ta wiadomości.... tu się cieszysz,że wszystko jest ok a nagle dowiadujesz się że musisz się pożegnać ze swoją fasolką
Staram sie jak najmniej o chorych dzieciach poronieniach i innych przypadkach czytac zeby do glowy nie brac 

(no ale inna beczka że w ost. tyg. ciąży przytyłam 5kg
)..Więc podejrzewam że ta Ziaja skutkuje o ile się jej nie zapomina stosować
) jak weszłam i lekarz spytał się "z czym przychodzę" powiedziałam że chciałam potwierdzić ciążę, poten on czy robiłam testy, a ja że tak 2 i oba pozytywne. Ale przy 1 wizycie wypisał tylko kartkę "podejrzenie ciąży 3 tydz." a założył kartę po 1 usg w 7czy 8tyg.