mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 14:16   #1291
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
starsi chcieliby uczyć młodych kultury ktorej większości brakuje,czasem satrsi zachowują się gorzej niż młodzi,potrafią być chamscy i uważają że wszytsko im się nalezy.
nawet głupia sytuacja w autobusie : siedzę sobie, sporo miesc wolnych i wchodzi taka staruszka staje nade mną i gada jak to ją nogi bolą i że chętnie by usiadła,ja się rozglądam i mówię przecież tyle miejsc wolnych niech pani gdzieś siada a ona do mnie ale to jest moje ulubione miejsce i ja zawsze tu siedzę spojrzałam na nią i powiedziałam ze to miejsce jest zajęte i nie zamierzam stąd schodzić dopóki nie podjedziemy na mój przytsnek,babka stwierdziła że jestem nie wychowana i bo nie ustąpie starszce miejsca ...szok
no wlasnie jak moglas staruszce miejsca nie ustapic
Stary 2011-08-25, 14:18   #1292
goldika
Zakorzenienie

Owieczko no rece mi opadly starucha sie dowalila bo zajelas jej ulubione miejsce tego to jeszcze nie slyszalam.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:25   #1293
glamourous
Zakorzenienie

moze to miejsce nawet podpisane bylo a tu sie ciezarny bezczel wladowal biednej bezbronnej staruszce
Stary 2011-08-25, 14:32   #1294
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
moze to miejsce nawet podpisane bylo a tu sie ciezarny bezczel wladowal biednej bezbronnej staruszce
mogłam się jej zapytać czy podpisała to miejsce lub czy zrobiła dożywotnią rezerwację
ta sytuacja była jeszcze przed ciążą ale to nie zmienia faktu że baba miała tupet niezły
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:35   #1295
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
moze sie odwrocic nawet i w ostatniej chwili...chociaz generalnie to po 36 tyg juz ma coraz mniej miejsca wiec trudniej to przychodzi
zeby sklonic malucha do odwrotu lekarze zalecaja duuuzo chodzic- grawitacja pomaga bo glowka jest najciezsza. niektore cwiczenia jogi tez pomagaja- na czworakach, kocie grzbiety, krazenie biodrami
znajoma, położna powiedziała żebym kocie grzbiety robiła przed 34tc i chodziła na czworakach... ja tak robiłam i w 27tc lekarz powiedział że dziecko jest odwrócone główką w dół a od poczęcia malec cały czas był położony miednicowo (pośladkowo) Uważam że warto próbować z tymi kocimi grzbietami... ja tak robie do dziś... kocie grzbiety wspaniale łagodzą bóle kręgosłupa
Stary 2011-08-25, 14:36   #1296
Anusiak 83
Raczkowanie

goldika dzięki za info ale znając mnie to poczekam z wymianą jeszcze trochę

Cytat:
starsi chcieliby uczyć młodych kultury ktorej większości brakuje,czasem satrsi zachowują się gorzej niż młodzi,potrafią być chamscy i uważają że wszytsko im się nalezy.
nawet głupia sytuacja w autobusie : siedzę sobie, sporo miesc wolnych i wchodzi taka staruszka staje nade mną i gada jak to ją nogi bolą i że chętnie by usiadła,ja się rozglądam i mówię przecież tyle miejsc wolnych niech pani gdzieś siada a ona do mnie ale to jest moje ulubione miejsce i ja zawsze tu siedzę spojrzałam na nią i powiedziałam ze to miejsce jest zajęte i nie zamierzam stąd schodzić dopóki nie podjedziemy na mój przytsnek,babka stwierdziła że jestem nie wychowana i bo nie ustąpie starszce miejsca ...szok

dzisiaj mi się zdarzyło pierwszy raz że mnie pan przepuścił w kolejce

Mnie mój maluszek coraz wcześniej trąca dzisiaj to prawie pół dnia w pracy szturchnięcia czuję, uwielbiam to
Nie mówię że kopie, bo już kilka razy dostałam kopniaka to aż zabolało
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:43   #1297
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:

glamourous - mnie raz na badaniach młoda dziewczyna przepuściła,ale za to staruchy zasłoniły tak okienko że nie miałam możliwości dojścia więc tylko jedną osobę wcześniej byłam,mimo że tam wiszą kartki że "kobiety w ciąży,dzieci do 4 lat,dawcy krwi i inwalidzi są przyjmowani po za kolejnością",ale cóż staruszki i tak myslą że to one mają pierszeństwo.Jak pani z okienka zobavczyła mój brzuszek to odrazu bez kolejki zaprowadziła mnie na pobranie krwi ale się zrobił dziki szum na korytarzu wśród staruszek
To ja jestem na tyle bezczelna że korzystam z prawa pierszeństwa w marketach, na poczcie i w przychodni. Jedynie w autobusie czy tramwaju nie umiem się odezwać czy ktoś byłby łaskaw podnieść dupe bo jestem w ciąży, jest duszno itp...
Ale fakt faktem że nie ma co liczyć na mohery... bo one uważają że mają pierszeństwo we wszystkim (raz tylko miły staruszek ustąpił mi miejsca w busie ale jak zobaczyła to młoda dziewczyna to ustąpiła jemu miejsca... mnie wcześniej nie chciała ) W busach wszyscy... młodzi i starzy wpatrzeni są w okna byleby tylko mnie nie widzieć... nieważne że kierowca szybko jeździ i rzuca mną na zakrętach :/ Polska kultura i tyle :/ aaaaa i nawet babki z dziećmi zapominają jak to było kiedy one były w ciąży... masakra :/

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-25 o 14:46
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:43   #1298
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
znajoma, położna powiedziała żebym kocie grzbiety robiła przed 34tc i chodziła na czworakach... ja tak robiłam i w 27tc lekarz powiedział że dziecko jest odwrócone główką w dół a od poczęcia malec cały czas był położony miednicowo (pośladkowo) Uważam że warto próbować z tymi kocimi grzbietami... ja tak robie do dziś... kocie grzbiety wspaniale łagodzą bóle kręgosłupa
swiete slowa ja mialam gdzies dvd z cwiczeniami - i wlasnie pozycja na czworakach a w niej kreceie biodrami, czy wlasnie tak jak piszesz grzbiety, zblizanie platki piersiowej do podlogi, wymachy noga...generalnie w pozycju na czworakach z brzucha sie robi hamak i dziecko ma jakby wiecej przestrzeni wiec moze sie przekrecic
Stary 2011-08-25, 14:44   #1299
marejta
Zadomowienie

Ja kiedyś jechałam z przyjaciółką tramwajem, miałam jakieś 18 lat i wsiada taka babcia po 60 i to grubo w sandałkach na szpilce, białych spodniach i stringach, pełny makijaż i tapir, kilka miejsc wolnych a ona podchodzi i mówi że mam zejść ja pytam dlaczego? A ona bo jestem starszą kobietą a ty gówniaro nie umiesz się zachować no myślałam że wyjdę i stanę obok, zagotowało się we mnie i mówię że owszem jestem młoda i zawsze ustępuję miejsca starszym (naprawdę to robię) ale ona wygląda jak moja rówieśniczka, a jak chodzi w takich butach to pewnie ma jeszcze dużo energii w sobie i że ma skorzystać z któregoś wolnego miejsca Poszła oburzona gadając coś o dzisiejszej młodzieży, a siedząca za mną kobieta tak koło 60 zaczęła mi klaskać i powiedziała że to jest przesada i że pewnie jedzie na jakieś spotkanie uganiać się za facetami to nie musi być wypoczęta

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:46   #1300
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jestem na tyle bezczelna że korzystam z prawa pierszeństwa w marketach, na poczcie i w przychodni. Jedynie w autobusie czy tramwaju nie umiem się odezwać czy ktoś byłby łaskaw podnieść dupe bo jestem w ciąży, jest duszno itp...
taa 2 razy bylam w supermarkecie i za kazdym razem jak chcialam skorzystac z kasy dla ciezarnych i niepelnosprawnych to byly zamkniete
dobra za chwilke spadam do domu, to do jutra kobiety
ciekawa jestem jakie mi wyniki wyjda
Stary 2011-08-25, 14:47   #1301
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Jupi zamówiliśmy wózek za 2 tygodnie będzie już w domku

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:51   #1302
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Ale fakt faktem że nie ma co liczyć na mohery... bo one uważają że mają pierszeństwo we wszystkim (raz tylko miły staruszek ustąpił mi miejsca w busie ale jak zobaczyła to młoda dziewczyna to ustąpiła jemu miejsca... mnie wcześniej nie chciała ) W busach wszyscy... młodzi i starzy wpatrzeni są w okna byleby tylko mnie nie widzieć... nieważne że kierowca szybko jeździ i rzuca mną na zakrętach :/ Polska kultura i tyle :/ aaaaa i nawet babki z dziećmi zapominają jak to było kiedy one były w ciąży... masakra :/
No ja na szczęście teraz już nie poruszam się komunikacją bo od kilku lat wszędzie tylko autem, ale kuzynka opowiadała jak kiedyś wracała w 8 miesiącu z wizyty od gina i wsiada do tramwaju, a że miała całe miasto do pokonania to liczyła na to że ktoś jej wstanie, patrzy a tam całą grupa zakonnic chyba 10 czy 12 siedzi i oczywiście żadna nie wstała, ale starszy pan jej zrobił miejsce, podszedł do zakonnic i im nagadał że jak ją zobaczyły to wkleiły swoje nosy w szyby i takie tam

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:55   #1303
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
No ja na szczęście teraz już nie poruszam się komunikacją bo od kilku lat wszędzie tylko autem, ale kuzynka opowiadała jak kiedyś wracała w 8 miesiącu z wizyty od gina i wsiada do tramwaju, a że miała całe miasto do pokonania to liczyła na to że ktoś jej wstanie, patrzy a tam całą grupa zakonnic chyba 10 czy 12 siedzi i oczywiście żadna nie wstała, ale starszy pan jej zrobił miejsce, podszedł do zakonnic i im nagadał że jak ją zobaczyły to wkleiły swoje nosy w szyby i takie tam
to fajnie ze sie i tacy ludzie znajduja

dziewczyny a czy jak sie skraca szyjka macicy to cos sie czuje? jakos to boli albo dyskomfort, cokolwiek?
bo ja mam od prau dni ucisk mam wrazenie ze wlasnie na szyjke, wizyta we wtorek- ale sie zastanawiam czy to moze sie szyjka skraca, czy maluchy ja uciskaja czy o co chodzi?
Stary 2011-08-25, 15:03   #1304
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
witaminkaccc - u mnie jednak nie padało poszło bokiem na Warszawę,ale przynajmniej chłodny wiaterek został

tuszka
- przy nastepnej wizycie powiem mojej doktorce że mnie biodra bolą,zobaczymy co powie. Ja śpię z poduszką pod nogą,tzn kolano mam zgięte i wysunięte do przodu na poduszkę ale to nic nie daje.

jolantquaa
- witamy

ggoraa - mnie też siara nie leci i nie wiem czy to dobrze czy źle.

Myszeczko
gratuluje studniowki

Darusiaaaa - u mnie Filipek też jeszcze nie leży głóką w dół,ale mam nadzieję że się przekręci
Mnie też to wkurza jak ktoś mówi że szkoda że nie córeczka a z rodziny TŻ-ta tak robią :/ teściowa liczyła bardzo na wnuczkę, bo 4synów ma i już 2 wnuków ale przecież nie da się zaplanowac czy będzie chłopiec czy dziewczynka,dla mnie najważniejsze zeby maluszek zdrowy był

elf27
- mnie położna ze szkoły rodzenia mówiła że jeśli to nie jest szpital kliniczny masz prawo odmówić całej "wycieczki" przy obchodzie,masz prawo się nie zgodzić żeby oglądał Cię ktoś po za lekarzem.
A co sali porodowych to w tym szpitalu co chce rodzić jest kilka pojedynczych,ale jest też ogólna 6 łóżek odzielonych ściankami,na tą ogólną moze wejśc osoba towarzysząca tylko wtedy jak inne rodzące wyrażą zgodę,wystarczy że się jedna nie zgodzi i mąz nie wejdzie.

glamourous - mnie raz na badaniach młoda dziewczyna przepuściła,ale za to staruchy zasłoniły tak okienko że nie miałam możliwości dojścia więc tylko jedną osobę wcześniej byłam,mimo że tam wiszą kartki że "kobiety w ciąży,dzieci do 4 lat,dawcy krwi i inwalidzi są przyjmowani po za kolejnością",ale cóż staruszki i tak myslą że to one mają pierszeństwo.Jak pani z okienka zobavczyła mój brzuszek to odrazu bez kolejki zaprowadziła mnie na pobranie krwi ale się zrobił dziki szum na korytarzu wśród staruszek

U mnie dziś troszkę chłodniejszy dzień,obecnie pada i grzmi Ja biore się za odkurzanie póki chłodniej i póki mi się chce

Dziś o 17 znowu szkoła rodzenia, to już 3 spotkanie
Postaram się odezwać jeszcze przed wyjściem

Owieczko u Nas wczoraj też nie padało wcale tylko w nocy pkropiło jak ksiądz kropidłem i tyle. I dziś znowu duchota. Ja rano tez wykorzystałam wmiare chłodny poranek i jedną szufladke małemu oprózniłam, a jeszcze przedemną jedna duza szuflada i pułka .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:05   #1305
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

aha dobilam 70 kilo wg dzisiejszych pomiarow wagi...musze sie przezwyczaic do zmiany kodu co znaczy ze mam juz 6 kilo na plusie, normalnie z dnia na dzien brzuch okraglejszy sie robi i juz mysle o skonstruowaniu jakiejs taczki zeby go podpierac
u mnie już pierwsza zmiana kodu nastapiła jakiś czas temu gdy przekroczyłam 60...pewnie niedługo przekroczę 70 waże pewnie już jakieś 67.7-68

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:09   #1306
muffinka90
Zakorzenienie

Myszeczko gratuluje studniówki

goldika nie marudź, ja ani razu nie miałam podanej wagi.

elf twój tz jest the best

sozaa za wizyte

Narazie rzyganko nie wróciło, oby to był jednorazowy incydent

moi teściowie dziś przyjeżdżają, mam jutro do nich zajechać, jakieś ciuszki małemu przywieźli, mam tylko nadzieje, ze większe niż 50 jak ostatnio, bo po co mi one, i tak nie założe

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:11   #1307
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś jechałam z przyjaciółką tramwajem, miałam jakieś 18 lat i wsiada taka babcia po 60 i to grubo w sandałkach na szpilce, białych spodniach i stringach, pełny makijaż i tapir, kilka miejsc wolnych a ona podchodzi i mówi że mam zejść ja pytam dlaczego? A ona bo jestem starszą kobietą a ty gówniaro nie umiesz się zachować no myślałam że wyjdę i stanę obok, zagotowało się we mnie i mówię że owszem jestem młoda i zawsze ustępuję miejsca starszym (naprawdę to robię) ale ona wygląda jak moja rówieśniczka, a jak chodzi w takich butach to pewnie ma jeszcze dużo energii w sobie i że ma skorzystać z któregoś wolnego miejsca Poszła oburzona gadając coś o dzisiejszej młodzieży, a siedząca za mną kobieta tak koło 60 zaczęła mi klaskać i powiedziała że to jest przesada i że pewnie jedzie na jakieś spotkanie uganiać się za facetami to nie musi być wypoczęta
to niezły lachon z niej musiał być,ale bardzo dobrze jej powiedziałaś): oklaski:
Cytat:
one w ciązy pewnie nie były to nie wiedza jak to jest....
Cytat:
to fajnie ze sie i tacy ludzie znajduja

dziewczyny a czy jak sie skraca szyjka macicy to cos sie czuje? jakos to boli albo dyskomfort, cokolwiek?
bo ja mam od prau dni ucisk mam wrazenie ze wlasnie na szyjke, wizyta we wtorek- ale sie zastanawiam czy to moze sie szyjka skraca, czy maluchy ja uciskaja czy o co chodzi?
nie myśł o tym zbytnio,żeby nie wywołać wilka z lasu

mi wczoraj młody koles po 30-tce chciał ustąpic miejsca,ale jeden przystanek tylko jechałam więc podziękowałam
i wczoraj pani taka około 50tkimi ustapiła miejsca-byłam w szoku...

mi to nawet nie o to chodzi,ze ja na siłę chcę siedzieć,ale wolałabym siedzieć gdyby w razie gwałtownego hamowania się nie przewrócić....a wiadomo jak to w wawie jeżdżą...

Stary 2011-08-25, 15:34   #1308
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dziś mały obudził mnie milionem kopniaków zauważyłam ze na którym boku leżę to na tym kopie tak jakby chodził na łózku tyle że w brzuchu
też takie mam wrażenie
A w ogóle dziś ledwo się obudziłam i taka jeszcze nieprzytomna sobie myślę: co ja takiego jadłam, że mi tak jeździ po brzuchu... Hehe dopiero jak doszłam już do siebie to sobie przypomniałam, że to Aniela daje czadu

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
a ja chcialabym burze... nienawidze upalow! szczegolnie w ciazy

fajne zabaweczki
ja usilnie szukam czarnych i bialych... rezultat? nie mam zadnej zabaweczki
Z upałami mam identycznie
Co do zabawek to znasz tą firmę? http://sklep.whiteandblack.pl/

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

mama sie zle poczula w pracy , zaprowadzili ja na sile do lekrza, zadzwonili po karetke lezy w szpitalu, jeszcze nic nie wiem, zaraz do niej pojedziemy tylko na razie na izbie robia jej badania ekg zle wyszlo, maja powtorzyc, mozliwe ze jakis zlog w przewodzie pokarmowym ma.....
pojedziemy zobaczymy
Darusia to trzymam kciuki za mamy zdrówko.
Ja przedwczoraj tez miałam stresa, bo mój tato miał wypadek. Na szczęscie poza skasowanym samochodem to nic się nie stało, ale jeszcze musi kręgosłup dokładnie przebadać , bo jest podejrzenie pęknięcia kręgu w odcinku szyjnym... Skrecał w lewo a jakiś koleś niby go nie widział, a jednak zaczął go wyprzedzać, więc dobrze, że nie wjechał w jego drzwi tylko tylko, bo Anielka by już mogła dziadka nie mieć...
Tragedia. Samemu można uważać, a wystarczy, że jakiś cymbał jedzie nieostrożnie, żeby stracić zdrowie, albo życie...

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Od marca budujemy domek i koszta są przeogromne....
w naszej okolicy działki chodzą od 90 tys w górę, my na szczęście mamy wielką działke w atrakcyjnym miejscu którą dostaliśmy od pradziadków tżta. więc to nam odpadło.

Kończymy już stan surowy w tym momencie wg naszych kalkulacji stan surowy otwarty wyniósł nas 270 tys zł. , liczone bylo ze wyniesie 230.... ale juz fundamenty nas zezarły bo trzeba bylo kopac na 170cm. Musiałam kupić 750 ton piachu zeby to zasypac!

załozenie ogrzewania, prądu i wody w domu to koszt około 80 tys, okna z drzwiami wejsciowymi i bramą garazową ok, 50 tys. Tym sposobem nie wiem czy za kolejne 250 tys. się wprowadzimy....

Wychodzi na to ze domek "do zamieszkania" będzie nas kosztował ok. 550 tys bez wykańczania góry, ogrodzenia itp itd..... jesli trzebaby było doliczyc działkę jeszcze to już kaplica...
My też zaczęliśmy budowę. W lipcu, ale że pogoda się nie udała, to dopiero teraz robota wre. Że sobie wymyśliliśmy piwnice, to jeszcze robotnicy w piwnicach siedzą...
Ale chyba mam truskafeczko jakiś tańszy ten domek, bo w kosztorysie stan surowy zamkniety to 180tys.
Z działką też mamy podobnie, bo dostaliśmy od taty, tyle ze jest 6km od naszego miasta. Ale u nas w mieścinie działki chodzą od 10tys za ar w górę, więc ja wolę te pieniądze w dom włożyć...

Cytat:
Polska kultura i tyle :/ aaaaa i nawet babki z dziećmi zapominają jak to było kiedy one były w ciąży... masakra :/
No ja ostatnio w kościele poszłam do przodu, bo tam zawsze luzy... Ale że były chrzciny 8miu dzieciaków, to pierwsze ławki zarezerwowane dla rodziców i chrzestnych. Więc nie siadałam, bo sobie pomyślałam, że to byłoby bezczelne z mojej strony zająć te miejsca. Ledwo to pomyślałam wparowała na te miejsca babka po 40tce... Potem jak już rodzice i chrzestni usiedli, to młode mamuśki szybko upchały w te wolne miejsca siebie i swoje dzieci. No więc stałam całą mszę... Moja mama była zszokowana, ale ja ją uświadomiłam, że nie mam co na to liczyc i powoli zaczynam się przyzwyczajać, bo sklepach też nikt w kolejce brzucha nie widzi... A kiedyś w McDon. stanęłam jak zawsze w kolejce, która była prosto za kasą (tak prostopadle do ławy z kasami) a tu się patrzę a ludziska się ustawiają wzdłuż kasy (i tylko do tej jednej co stałam), więc właściwie zostałam obsłużona na końcu... Tak sobie myślę, że na pewno chcieli oszczędzić mi tego niezdrowego jedzenia ;P

A w ogóle przedwczoraj miałam 100dniówkę Teraz już górki

Dziś w szkole jak byłam zanieść jakieś biurokratyczne papiery v-ce dyrektorka przywitała mnie tekstem "jak tam grubasie?" hehe, a sama kształtu doskonałego jest (znaczy kuli)
Uśmiechnęłam się i mówię, że dobrze, ale na wychodne stwierdziła, że tak dużo nie przytyłam Cała v-ce.

W ogóle już raz spłodziłam posta ale mi go wsysło. Wkurzyłam się

Cały dzień dziś się rozpływam i czekam, że dojdą do nas te burze, o których piszecie...
Stary 2011-08-25, 15:43   #1309
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

kompletnie tego nie rozumiem, ze ludzie domagaja sie ustepowania miejsca skoro sa inne miejsca? czy teraz taki trend wsrod ludzi zeby miec swoje zaklepane ulubione miejsce?

Joamic ktory dokladnie wozek i w jakim kolorze zamowilas?

Glam co do szyjki to nie pomoge bo sie nie znam.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

rojku dzieki za linka
Stary 2011-08-25, 15:55   #1310
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

Z upałami mam identycznie
Co do zabawek to znasz tą firmę? http://sklep.whiteandblack.pl/
Kiedyś byli w Dzień Dobry TVN

Cytat:
Joamic ktory dokladnie wozek i w jakim kolorze zamowilas?
X-Landera XA kol. Ametyst za 1500zł od producenta nie ma co znajomości w pracy

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-08-25, 15:56   #1311
owieczka86
Zadomowienie

Dziewczyny ja po malutku będę uciekać szykować się do szkoły rodzenia, jeszcze przed zajęciami planuję na pocztę podjechać bo mam coś do odebrania - nie wiem co to może być,może jakieś próbki i rachunek za telefon mam do opłacenia.

Miłego popołudnia i wieczorku życze
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:04   #1312
goldika
Zakorzenienie

Joamic no to gratuluje z fotelikiem w zestawie?
ja za 1,5godz bede miala wozeczek w domu
Stary 2011-08-25, 16:04   #1313
lina84
Rozeznanie

Witajcie mamusie
Właśnie próbuje dojść do siebie po wizycie na dworze -taki ukrop jest że masakra.
Ostatnio walcze z gigantycznymi odparzeniami w okolicach ud , kuzynka podpowiedziała mi żebym kupiła sudocream i puder dla niemowląd. Widzę że zaczęło mi się w końcu goić -bo to strasznie boli.
Wczoraj u nas w nocy kilka metrów od domu walnął piorun -maluszek mi się strasznie wystraszył -chyba z godzine trwało póki brzuch mi nie przestał skakać.
Joamic gratuluje zakupu wózka
Rojku gratuluje 100 dniówki kla ski:
dygotka8 ja już nawet nie wchodzę na wagę -ale pewnie nie długo dobije do 70 -a we wrześniu czekają mnie 2 wesela -bede wyglądać jak w namiocie
glamourous zgadzam się w 100%
staram się nie słuchać czasem -ale nie zawsze się da .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:06   #1314
goldika
Zakorzenienie

Owieczko baw sie dobrze na SR ja nie wiem kiedy ruszy ta moja... mieli sie odezwac a kontaktu zero.
Stary 2011-08-25, 16:40   #1315
dygotka8
Zakorzenienie

lina-jakie odparzenia??domyślam się,ze mogą boleć...
ja coraz mneij chętnie wchodze na wagę choć jak się pomierzyłam centymetrem to wcale tak dużo mi nie przybyło,ale oczywiście jak pójdę do pracy to NA PEWNO usłyszę sporo docinków...
już raz usłyszłam,że w tyłku mi przybyło-to było jakieś 4 kg temu i wcale mi wtedy nic nie pzrybyło,ale się wkurzyłam wtedy-a co dziwne to koleznaka z która się lubimy.
a najszerszym miejscu (u mnie to poniżej kości biodrowych ejst-taką głupia mam budowę)przybyło mi 3 cm to wcale nie tak duzo

goldika- Ty czekasz az oddzwonią ze SR,a ja dostałąm nr tel,dzwoniłam 3 razy i nikt nie odebrał,raz poczta się włączyła,więc trudno-nie będę już dzwoniła więcej.

u nas padało trochę,lecę do sklepu

Stary 2011-08-25, 17:06   #1316
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Joamic no to gratuluje z fotelikiem w zestawie?
Fotelik mamy inny maxi-cosi pebble kol. onyx
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik-maxi-cosi-pebble-2010-0-13kg-onyx-lilac_0_b.jpg (12,1 KB, 9 załadowań)

Stary 2011-08-25, 17:58   #1317
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczyny czy za chusteczki huggis 3x64szt :natural care;pure;soft skin to duzo??
i które najlepiej kupić w razie co tak an początek??te osatnie?

Stary 2011-08-25, 18:02   #1318
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny chce mi sie ryczec najprawdopodobniej lustrzanke ktora kupilismy a allegro jest z kradziezy na 5mln musimy isc dzis na policje i ja oddac.. ponad 2tys poszlo sie yebac cala sie trzese....

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...paraty_za.html

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2011-08-25 o 18:08
Stary 2011-08-25, 18:11   #1319
dygotka8
Zakorzenienie

goldika-mam nadzieję,że jednak nie...a to na allegro kupowaliście??myślałam,że może w jakimś sklepie internetowym

Stary 2011-08-25, 18:15   #1320
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
lina-jakie odparzenia??domyślam się,ze mogą boleć...
ja coraz mneij chętnie wchodze na wagę choć jak się pomierzyłam centymetrem to wcale tak dużo mi nie przybyło,ale oczywiście jak pójdę do pracy to NA PEWNO usłyszę sporo docinków...
już raz usłyszłam,że w tyłku mi przybyło-to było jakieś 4 kg temu i wcale mi wtedy nic nie pzrybyło,ale się wkurzyłam wtedy-a co dziwne to koleznaka z która się lubimy.
a najszerszym miejscu (u mnie to poniżej kości biodrowych ejst-taką głupia mam budowę)przybyło mi 3 cm to wcale nie tak duzo
Mam własnie na zgieciach gigantyczne odparzenie przez te upały .
Ale naszczescie sudocream + puder pomaga
Ja dziś też usłyszałam komentarz co do wagi-" ale musisz wpieprzać bo dużo Cię " - niech sobie ludzie myślą co chcą -ale gadać nie muszą ..
Ja zawsze mówiłam że jak bede w ciąży to wyglądać bede jak kulka -bo jestem malutka .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości