mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 18:17   #1321
Ona231
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Dobry

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
to fajnie ze sie i tacy ludzie znajduja

dziewczyny a czy jak sie skraca szyjka macicy to cos sie czuje? jakos to boli albo dyskomfort, cokolwiek?
bo ja mam od prau dni ucisk mam wrazenie ze wlasnie na szyjke, wizyta we wtorek- ale sie zastanawiam czy to moze sie szyjka skraca, czy maluchy ja uciskaja czy o co chodzi?
Glam trochę boli a i plamienia się pojawiają, czasem też może jakieś naczynko pęknąć w szyjce itp. Nie denerwuj się, jak masz wizytę niedługo a u Ciebie ucisk większy, bo dwójka się rozpycha

Goldika współczuję takiego sprzedawcę bym

Joamic gratuluję zakupu wózka

Linka jak ktoś mógł tak Ci powiedzieć. Nie przejmuj się, to z reguły o takim człowieku świadczy a nie o Tobie,

Rojku spóźnione gratulację ze 100 dniówki

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-25 o 18:19
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:19   #1322
goldika
Zakorzenienie

Orientujecie sie czy mamy szanse odzyskac pieniadze?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:23   #1323
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Orientujecie sie czy mamy szanse odzyskac pieniadze?
Goldika tylko z roszczeniem do sprzedawcy możesz wystąpić, pewnie na sądzie się skończy.
Najlepiej podejść do adwokata i się dowiedzieć, bo nabyliście w dobrej wierzy itp. ale tam są jakieś kruczki prawne. Aż tak dobrze się w tym nie orientuję, niestety

A macie jakąś umową czy tylko dowód przelewu?

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-25 o 18:28
Stary 2011-08-25, 18:28   #1324
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Mam własnie na zgieciach gigantyczne odparzenie przez te upały .
Ale naszczescie sudocream + puder pomaga
Ja dziś też usłyszałam komentarz co do wagi-" ale musisz wpieprzać bo dużo Cię " - niech sobie ludzie myślą co chcą -ale gadać nie muszą ..
Ja zawsze mówiłam że jak bede w ciąży to wyglądać bede jak kulka -bo jestem malutka .
rany, jakich Wy ludzi macie wokół siebie, że wypowiadają się tak wulgarnie i to do kobiety w ciąży???

seona (choć Cie ostatnio nie widziałam ) - doszła częśc zamówienia z Pati I Maks - z duzych rzeczy wózek dla rodzeństwa Tandem Deluxe i kojec BabyBjorn, też prześcieradełka, zabawki Lamaze, gadżety zabezpieczające meble przed dzieckiem i inne drobiazgi. Wszystko super, dobrze zabezpieczone. w następnej partii ma dojść łóżeczko Ola Bajanex z szuflada i materacyk, nie mogę się doczekać - na razie czekają na dostawę Oli od producenta.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:30   #1325
Ona231
Zadomowienie

Oolong a chętnie dali rabat? Możesz podesłać linka do tej strony bo też wolę hurtem zamawiać
Stary 2011-08-25, 18:33   #1326
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Goldika tylko z roszczeniem do sprzedawcy możesz wystąpić, pewnie na sądzie się skończy.
Najlepiej podejść do adwokata i się dowiedzieć, bo nabyliście w dobrej wierzy itp. ale tam są jakieś kruczki prawne. Aż tak dobrze się w tym nie orientuję, niestety

A macie jakąś umową czy tylko dowód przelewu?
to jest najgorsze, człowiek kupi z kradzieży nie wiedząc o tym, zapłaci uczciwie, jak złodziej wpadnie, to klientowi zabiorą sprzęt, a pieniędzy nie zobaczy kiedys zastanawiałam się nad niesprawiedliwością tego rozwiązania

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Oolong a chętnie dali rabat? Możesz podesłać linka do tej strony bo też wolę hurtem zamawiać
troche dali rabatu, zapłacilam 150zl mniej, ale rachunek i tak był większy niż 2000
lepszy rydz niż nic, ceny nie sa tam zabójcze, a wybór dobry
na ceneo mają rożne opinie, głównie pretensje, że na stronie piszą, że coś maja, a tak naprawdę muszą zamawiać dopiero od producenta (tak u mnie jest z łóżeczkiem)
chciałam domówić u nich mały dmuchany basenik i rzeczy do piasku, niby dostępne na stronie, ale okazało
się, że juz nie mają, bo nie sezon. No ale na stronie były...

adres to www.patiimaks.pl

Stary 2011-08-25, 18:37   #1327
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
to jest najgorsze, człowiek kupi z kradzieży nie wiedząc o tym, zapłaci uczciwie, jak złodziej wpadnie, to klientowi zabiorą sprzęt, a pieniędzy nie zobaczy kiedys zastanawiałam się nad niesprawiedliwością tego rozwiązania
Na pewno można wystąpić z powództwa cywilnego o odszkodowanie, można też żądać zwrotu pieniędzy, bo de facto umowa została nie należycie wykonana. Ale nasze sądy za szybkie w rozstrzyganiu takich spraw nie są. Jakieś szanse są, tylko, że to potrwa.

Oolong dziękuje za linka, zobaczę co mają Zawsze to jakiś rabat, na coś się przyda

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-25 o 18:39
Stary 2011-08-25, 19:05   #1328
goldika
Zakorzenienie

Na sprzet mamy fakture ale pewnie podrobiona i karte gwarancyjna.
Tz wlasnie poszedl na policje. Wolimy sami sie zglosic niz byc potem sciganymi...
3lata temu Tz mial tez przeboje.. kupil na allegro sprzet i go nie dostal. Po kilku m-cach allegro zwrocilo mu pieniadze i odszkodowanie.
Stary 2011-08-25, 19:06   #1329
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno można wystąpić z powództwa cywilnego o odszkodowanie, można też żądać zwrotu pieniędzy, bo de facto umowa została nie należycie wykonana. Ale nasze sądy za szybkie w rozstrzyganiu takich spraw nie są. Jakieś szanse są, tylko, że to potrwa.

Oolong dziękuje za linka, zobaczę co mają Zawsze to jakiś rabat, na coś się przyda
Dumnie to brzmi, ale myslę że to niestety tylko naciągnięcie się na koszta sądowe, bo co niby takiemu złodziejowi mogą zająć?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:15   #1330
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dumnie to brzmi, ale myslę że to niestety tylko naciągnięcie się na koszta sądowe, bo co niby takiemu złodziejowi mogą zająć?
Koszta sądowe w przypadku wygranej sprawy nie dotyczą powoda. Jak nie ma czego zająć to komornik się z nim huśta jak masz tytuł egzekucyjny, tylko to wszystko trwa i trwa. Niestety. Ale wiesz ja uważam, że nie wolno takich rzeczy odpuszczać.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Na sprzet mamy fakture ale pewnie podrobiona i karte gwarancyjna.
Tz wlasnie poszedl na policje. Wolimy sami sie zglosic niz byc potem sciganymi...
3lata temu Tz mial tez przeboje.. kupil na allegro sprzet i go nie dostal. Po kilku m-cach allegro zwrocilo mu pieniadze i odszkodowanie.
Goldika jak wystawił Wam fakturę której nie zarejestrował to jest przestępstwo skarbowe, jak prowadzi działalność gospodarczą, to powinien mieć dowód zakupu nie można wprowadzać do obrotu gospodarczego towaru na którego nie masz dowodu zakupu. To nie jest tak źle, pewnie, że takie sprawy trwają ale macie większe szanse odzyskania pieniędzy od firmy niż od osoby fizycznej.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-25 o 19:17
Stary 2011-08-25, 19:28   #1331
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
maz jest na stale w Indiach. mam opcje- albo do niego tam dolaczyc ablo zostaje sama z maluchami. on bierze za oczywiste ze po porodzie do niego dolacze. a ja juz coaz mniej do tego pomyslu przekonana jestem

hmmmm... jak goldika, byłam pewna ze wasza rozłąka to kwestia chwili... kurde.... szkoda ze zostajesz z tym sama.... jesli pytanie jest zbyt osobiste mozesz odp na pw lub wcale- ale to rozstajecie sie czy jak, ze Ty tak daleko od niego ???

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:39   #1332
goldika
Zakorzenienie

oczywiscie na naszej policji powiedzieli ze nic o tym nie wiedza i mamy kontaktowac sie z policja co ich zatrzymala no kuzwa... zal nad zale. W nosie maja ze chcemy zglosic sie sami ze mamy taki sprzet.
Stary 2011-08-25, 19:39   #1333
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Odnośnie stanu odmiennego - w Realu są takie kasy do 10 sztuk oraz dla osób niepełnosprawnych i ciężanych bez ograniczenia ilości rzeczy. I kasjerka spojrzała jak wyjmowałam swoje rzeczy (sporo) i beszczelnie mówi: ale to jest kasa do 10 sztuk! A ja na to: i dla kobiet w ciąży...Już się nie odzywała, nawet przepraszam nie powiedziała
W kolejce to chyba nikt mnie nie przepuścił, ostatnio u dentysty w kolejce pani chciała mi ustąpić miejsca, ale tam strasznie niewygodne siedziska były, więc podziękowałam.

hahahahahah... u mnie w realu ostatnio gosc lat powyzej 50 wcisnal sie w kolejke przede mna... mowie mu ze kasa do 10 produktow, bo mial ze 20, no caly koszyk, a on- oj tam mam 12 .... wiec mysle-palant.... babka nic nie zareagowala, przyszlo do placenia, i nagle gosc do mnie... aaaaa bo pani w ciąży.... juz nic nie powiedzialam, bo szkoda słów

30t 1d - ?
Stary 2011-08-25, 19:42   #1334
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
hahahahahah... u mnie w realu ostatnio gosc lat powyzej 50 wcisnal sie w kolejke przede mna... mowie mu ze kasa do 10 produktow, bo mial ze 20, no caly koszyk, a on- oj tam mam 12 .... wiec mysle-palant.... babka nic nie zareagowala, przyszlo do placenia, i nagle gosc do mnie... aaaaa bo pani w ciąży.... juz nic nie powiedzialam, bo szkoda słów
Pan faktycznie bardzo spostrzegawczy. Mnie prędzej Panowie w kolejce ustąpią jak kobiety. Te udają, że nie widzą nic No cóż
Stary 2011-08-25, 19:51   #1335
sozaa
Rozeznanie

wrocilam od gina.

Z dzidzia wszystko Ok, ma dlugie nogi i gruby brzuszek, to po tatusiu Prawdopodobnie dziewczynka, ale nie na 100%, nawet nie na 90%
Szyjka ma 4,6, ostatnio miala 5,5, skraca sie tak jak ma sie skracac.

dzidzia ma 940 g., dlugosci juz nie mozna sprawdzic, lekarka powiedziala, ze dowiem sie po porodzie Niestety, lezy posladkowo, ale tego sie domyslalam, po kopniakach mozna sie domyslic.

Uwielbiam moja lekarke, bo ma takie racjonalne podejscie do wszystkiego. jak sie zmartwilam, ze dzidzia pupka w dol i moge miec cc, to powiedziala, ze spokojnie jest czas, pochwalila ze chce rodzic naturalnie, ona sama rodzila dwojke dzieci, niedawno, jedno naturalnie, drugie cc i powiedziala, ze po naturalnym czula sie lepiej i sam porod to niepowtarzalne przezycie, ktorego kazda kobieta powinna doswiadczyc.

Zapytala sie tez, czy chce chodzic do SR, powiedzialam, ze chyba nie, a ona ze OK, bo ona uwaza ze wszystkiego mozna dowiedziec sie w internecie, jak ktos jest dociekliwy i chce, ze dla niej SR to jedo wielkie wydarzenie marketingowe i lepiej isc na gimnastyke albo joge dla ciezarnych, bo wiecej daje. Ja chodzila na joge i teraz od wrzesnia znow chce chodzic, ale na ta dla ciezarnych wlasnie. Ona sama nie chodzila do SR ale polecila swojej siostrze i pozniej zalowala, bo siostra zaczela wymyslac, ze koniecznie musi miec wykupiona swoja polozna i zel ginekologiczny ( a sklad tego zelu nie rozni sie za bardzo skladem od zelu uzywanego podczas USG), zel ma ulatwiac poslizg, ale ten poslizg ulatwiaja wody i wydzielina plodowa. no i mowila ze z ta krwia pempowinowa to tez wielka sciema, tyle osob to magazynuje, ale chyba jeszcze nikt tego nie wykorzystal.

No, to tyle z mojej wizyty.

A, i dostalam skierowanie na glukoze 75.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:55   #1336
goldika
Zakorzenienie

soza ciesze sie, ze wszystko ok
Stary 2011-08-25, 20:01   #1337
Ona231
Zadomowienie

Soza dobrze, że wizyta udana
Stary 2011-08-25, 20:06   #1338
elf27
Zadomowienie

SOZA super, że wizyta się udała i pani doktor informuje o wszystkim

A jak miałaś kopniaczki?
Ja to już nie wiem sama jak dzidziol leży, ale w ruchu coś uciska i muszę ciągle siusiu
Niedługo przywiążę się do sedesu chyba
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 20:10   #1339
witaminkaccc
Zadomowienie

glam swietny poród

owieczka taaaaa... staruszki to temat rzeka

Tottie mnie najcześciej właśnie takie matki z dzieckiem ustępują reszta patrzy jak na ufo i ...tyle

Goldika myślę że tak, jeśli to ten sam sprzedawca .... zgłoś na policji....

Sozaa super ze wizyta i dzidzia OK nie ma to jak rzetelny lekarz... a nie, moj milczek nadgorliwy... ktorego jutro spotkam .... juuuuuuuupi

30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-08-25 o 20:18
Stary 2011-08-25, 20:21   #1340
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
wrocilam od gina.

Z dzidzia wszystko Ok, ma dlugie nogi i gruby brzuszek, to po tatusiu Prawdopodobnie dziewczynka, ale nie na 100%, nawet nie na 90%
Szyjka ma 4,6, ostatnio miala 5,5, skraca sie tak jak ma sie skracac.

dzidzia ma 940 g., dlugosci juz nie mozna sprawdzic, lekarka powiedziala, ze dowiem sie po porodzie Niestety, lezy posladkowo, ale tego sie domyslalam, po kopniakach mozna sie domyslic.

Uwielbiam moja lekarke, bo ma takie racjonalne podejscie do wszystkiego. jak sie zmartwilam, ze dzidzia pupka w dol i moge miec cc, to powiedziala, ze spokojnie jest czas, pochwalila ze chce rodzic naturalnie, ona sama rodzila dwojke dzieci, niedawno, jedno naturalnie, drugie cc i powiedziala, ze po naturalnym czula sie lepiej i sam porod to niepowtarzalne przezycie, ktorego kazda kobieta powinna doswiadczyc.

Zapytala sie tez, czy chce chodzic do SR, powiedzialam, ze chyba nie, a ona ze OK, bo ona uwaza ze wszystkiego mozna dowiedziec sie w internecie, jak ktos jest dociekliwy i chce, ze dla niej SR to jedo wielkie wydarzenie marketingowe i lepiej isc na gimnastyke albo joge dla ciezarnych, bo wiecej daje. Ja chodzila na joge i teraz od wrzesnia znow chce chodzic, ale na ta dla ciezarnych wlasnie. Ona sama nie chodzila do SR ale polecila swojej siostrze i pozniej zalowala, bo siostra zaczela wymyslac, ze koniecznie musi miec wykupiona swoja polozna i zel ginekologiczny ( a sklad tego zelu nie rozni sie za bardzo skladem od zelu uzywanego podczas USG), zel ma ulatwiac poslizg, ale ten poslizg ulatwiaja wody i wydzielina plodowa. no i mowila ze z ta krwia pempowinowa to tez wielka sciema, tyle osob to magazynuje, ale chyba jeszcze nikt tego nie wykorzystal.

No, to tyle z mojej wizyty.

A, i dostalam skierowanie na glukoze 75.
mam na większość podobne poglądy
lubię takich rozsądnych ludzi

Stary 2011-08-25, 20:42   #1341
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja już mykam lulać.
Dobranoc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 20:51   #1342
sozaa
Rozeznanie

elfiku, ja czuje klopniaki po bokach, glownie po prawej stronie, po lewej czasami taz, rusza lapkami

a, i przytylam 2 kg w ostatni misiac az mi sie odechcialo jesc Milka Lila Stras, ktore mialam w samochodzie! w sumie mam na + 8 kg.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 21:39   #1343
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Co do pierszenstwa jakos nie korzystam, zawsze stoje w kolejkach i czekam.
Starszym ludziom ustepuje miejsca ggdziekolwiek zawsze a jedynym miejscem gdzie zdarzalo sie z oliwia w ciazy ze ktos mi ustapil byly dziewczyny ze szoly na zajeciach przy bufecie czy gdziekolwiek i czasem u ginki w kolejce.

Przyklad z dzisiaj:
poszlam z Oliwia na spacer i taaaaak mnie zaczely plecy bolec ze nie moglam kroka zrobic i z bolu sie przewrocilam na chodniku, zgielo mnie wpol nie moglam sie podniesc! nie mialam sie o co zlapac! kosmos....
nigdy tak w zyciu nie mialam!

Przechodzilo jakies 15-20 osob NIKT NIKT I JESZCZE RAZ NIKT nie pomogl mi sie podniesc....! przwechodzila kobietka z laska staruszynka podeszla i mowi zlap sie dziecko tej laski mojej to moze sie podniesiesz... az mi lzy polecialy!

A inna sytuacja jak szlam z mala do lekarza i tarmosilam wozek po schodach bo tam windy nie bylo sprawnej;/
jeden gosc szedl minal mnie, drugi gosc szedl minal mnie a 3 zapytal czy moglabym jakos przesunac ten wozek, na co odpowiedzialam czy moglby nie truc dupy bo jak bede wredna to stane na srodku i gowno z tego bedzie mial. Oczywiscie popatrzyl jak na kretynke.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

sozza ja tez tak uwazam ze porod to niesamowite uczucie, jeszcze jak slyszysz slowa, noooo jeszcze raz i mamy dzidzie to te ciarki w tym calym amoku no i w ogole to uczucie rodzenia i ta duma pozniej rozpiedzielajaca klatke i cale wnetrze to jest cos niepowtarzalneo, niesamowitego i niezapomnianego.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:19   #1344
rudominka
Raczkowanie

sozaa - super, że u dzidzi wszystko dobrze, podoba mi się podejście lekarki.

darusia - oj, to przerąbane masz z tym kręgosłupem...dobrze, że choć staruszka zareagowała, ta znieczulica jest porażająca.

Ja też już po wizycie - 29tc+5d: waga 1382g (-+200g), leży głową do dołu , poza tym wszystko ok, szyjka zamknięta, nie mierzył. Muszę tylko powtórzyć mocz, bo mi wyszły ciała ketonowe... I teraz wizyty będą co 3 tygodnie.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:22   #1345
nie _wiem
Raczkowanie

cześć najpierw napisz,ę potewm nadrobie:P
byłam dziś u gina i jak go przycisnęłam z tą szyjką macicy to mnie zbadał i stwiuerdził po badaniu że wszystko jest w porządku i mu głowę zawracam:P oczywiście żartował.... powiedziałam też że czasem mi twardnieje brzuch i zapytałam czy mam na to coś brać a on się mnie pyta czy bardzo twardnieje a skąd ja mam to wiedzieć? co to znaczy bardzo? powiedziałam mu żeby pokazał mi co to znaczy bardzo to ja się do tego ustosunkuje bo tak to nie wiem.... czuje jak dotykam że twardy... trochę jakby taki doiczepiony.... to on mi prze3pidał fe.... coś tam i is.... coś tam, pierwsze ma rozluźniać macię i niestety powodować kołatanie serca (swoją drogą na ulotce jest napisane żeby to przyjmować gdy dobro matki jest ważniejsze niż płodu..... i że to może powodować u noworodka chiperglikemie i jeszcze że to się przedostaje do płodu i przyspiesza jego bicie serca, a on mi kazał to 3 razy dziennie brać, ale to jak go przycisnęłam, bo tak nawet nie zapytał o twardnienia) a to drugie jest po to by nie odczówać kołatania serca i na ulotce tego jest napisane że przymować tylko gdy jest taka konieczność bo lek nie został wystarczająco dobrze zbadany jeśli chodzi o wpływ na płód....
dlatego zdecydowałam że nie będę tego brać..... ale któraś z was to chyba bierze to na fe...... i co wam mówił o tym lekarz....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 22:39   #1346
ggoraa
Zadomowienie

Jak wy mi tu piszecie o upalach to mam wrazenie, ze mieszkam w innym kraju... u mnie dzis zimnica i padal deszcze. Dopiero na wieczor sie zrobilo ladniej.

Zostalo tylko 74 dni do wyznaczonej daty porodu I musze przyznac, ze im blizej porodu tym moje samopoczucie coraz czesciej jest lepsze. I noce lepiej przespane, budze sie jak w zegarku- o 1-ej i o 7:15 na siuski

Pisalyscie o ustepujacych miejsca.... ja bez makijazu wygladam dosc mlodo i jak siedza te mohery w przychodni to zadna nie ustapi miejsca tylko patrza z ta swoja typowa pogardliwa mina, ze taka mloda i juz w ciazy.... a najgorzej jak ludzie napieraja w sklepach- widza, ze sie turlam to nie omina mnie tylko pchaja sie lokciami jakbym miala im wykupic ostatania puszke pasztetu! W kolejce tez nikt nie ustapil..ale to specyficzne miasto,wiec tylko smiac mi sie chce

Z chamskich tekstow to narazie nie uslyszalam nic. Jedynie tesciu zartuje, ze nadeta chodze no i rodzina dalsza co mnie dawno nie widziala komentuje , ze teraz to dopiero widac brzuszek.

Mialam cos wam jeszcze napisac,ale pustka w glowie nastala...zgaga piecze, a nie chce mi sie juz isc na noc robic kaszki ( bardzo pomaga)Wiec doczytam waidomosci i ide spac. Ostatnie dni z Tż zostaly, a pozniej bede sie kisic w domku....

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

A co do twardnienia brzucha- to ja mam kilka razy na dzien i odczuwam to dosc nieprzyjemnie
Stary 2011-08-25, 22:53   #1347
truscafka
Zadomowienie

Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt!

Mam swoją we wtorek i już się nie mogę doczekać, bo pierwszy raz idę do tego lekarza

Dzisiaj się bardzo napracowałam w pracy, na plecach i pod biustem miałam niagarę, jutro powtórka z rozrywki..... i w sobotę też. Myślę że tydzień przed porodem skończę dopiero z pracą ale sama nie wiem czy nie posiedzę dłużej

zmykam spać, choć nie wiem czy zasnę w tej duchocie....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 23:08   #1348
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
........Zapytala sie tez, czy chce chodzic do SR, powiedzialam, ze chyba nie, a ona ze OK,
Hi, nie mam kiedy czytać, nie mam sił...
Ja akurat z mojej szkoły rodzenia jestem mega zadowolona, do niczego nie namawiają-przedstawiają "za" i "przeciw" jak np.o tym żelu do porodu, mamy spotkania z lekarzami, z psychologiem itp, itd... Mówią czasem o rzeczach o których nawet by mi nie przyszło do głowy szukać po necie.
Jutro idziemy zwiedzać porodówkę

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 23:14   #1349
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam się z wieczora

U nas dzień był bardzo upalny, ale pełen wrażeń.
Od rana pranie po wypoczynku, następnie szykowaie się do Wrocka, bo wizyta dzisiaj była, a w między czasie wizyta u mamuśki
Doszła kolejna reklamówa ciuszków bo napadli na Lidla jak był tydziń maluszka

Mimo upału dzień zaliczamy do udanych

Lekarz uspokoił mnie co do moich kłykcików.
Mam się z nim zdzwonić za ok 10dni i jak się nie powiększą zamrozi mi je, jeśli dalej będą się rozrastać poczekamy do kolejnej wizyty, ale przed porodem na pewno mi je zamrozi i będę mogła rodzić naturalnie w cenie wizyty
Znalazł jeszcze jakiegoś żylaka, ale mam się tym nie martwić.
Poza tym lekarz powiedział że szyjka ok, macica bardzo ładnie trzyma.

Co do pękających naczynek mogę coś brać, ale nie muszę, bo wiadomo to chemia i stwierdził, że jak już wyszło to nie zniknie - taki urok.
Jak skurcze w łydkach (miałam tylko 2) będą się powtarzać mam łykać magnez.

Poczytam jeszcze troszkę braki i uciekam spać.

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-08-25 o 23:16
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 00:37   #1350
tuszka
Raczkowanie

Witajcie,

Dopiero teraz Was przeczytałam. Wyszłam w południe z domu z koleżankami... i złapał mnie straszny ból głowy... ale to taki, że się wysłowić nie mogłam, później zaczęło mi się niemiło odbijać i brzuch pobolewać... no tragedia. Wróciłam do domu, poszłam spać i trochę przeszło, a teraz jest już dobrze. Nie wiem, co to było, ale obwiniam dzisiejszą pogodę.

Gratuluję udanych wizyt

Z tymi TŻetami to dziwna sprawa, bez nich źle, a z nimi jeszcze gorzej... ciężkie jest życie.

Idę się przespać, mam nadzieję, że jutro będę pełna sił!
Dobranoc
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości