|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXII
Cytat:
W moim przypadku to dotyczy i tej proszkowanej i balsamu. No, balsam może troszkę je wysuszał po dłuższym stosowaniu, ale nigdy nie obciążał. I też mam długie ![]() Kamena, a bo to głupie światło i aparat super jakości, są rude ![]() I orgazm raz! |
|
|
|
|
#2822 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Konto usunięte
|
Wpadam po kilku dniach niebytu
![]() Czołem |
|
|
|
#2824 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
mam pytania kwasowe, jakich kwasów używałaś i w jakim stężeniu? i od czego zaczynałaś? z tego co pamiętam, bo kiedyś dużo czytałam na ten temat, najlepiej się przygotować np. 10% tonikiem i po jakimś czasie użyć mocniejszego stężenia.. a migdałowego nie polecasz? nie działa? właśnie przeglądam sobie BU i spodobał mi się krem Azelo/BHA, hm, może zamiast tego acne-dermu wezmę? ![]() Cytat:
2. 3. nom podobno ![]() 4. ale, ale, tak sobie jeszcze pomyślałam a propos Twoich wczesniejszych narzekań, że powinnaś rozumieć np. mój stosunek do odkurzania czy stosunek Twojego TŻa do sprzątania i higieny - przecież i tak się zaraz pobrudzi, zakurzy, itp.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
#2825 |
|
grozi wypollizowaniem
|
co do mdlenia w kościele to czytałam kiedys w jakiejs kziążce ezoterycznej
ze spowodowane jest to staniem plecami na zachód podobno to najbardziej niekorzystne ułozenie ciała dla człowieka .I np jakby sie dziecku ustawiło łówko taz ze głowa bedzie na zachód to sie bedzie w nocy przekrecac bardziej w poprzek-bo dąży nieswiadomie do ułozenia głowy na północ, czy jakos tak... Wiedzialam z czym to jest związane ale juz nie pamietam. Oczywiscie nie wszyscy są na to podatni, no i nie wszystkie koscioły są orientowane-te nowe z reguły nie. poza tym inne nauki ezoteryczne maja inne zdanie na ten temat...
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-08-25 o 19:03 |
|
|
|
#2826 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() edit: ale niezależnie, i tak się nie zgadza, w tym gdzie prawie mdlałam plecami się stoi na południowy wschód hm, choć może dlatego tylko prawie mdlałam?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2011-08-25 o 19:11 |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ofkors ze były, zwłaszcza te stare które powstały przed lokacja miast jak w krakowie np-mariacki, andrzeja czy bazylika na wawelu. Pózniejsze były dostosowane do układu ulic- np Anny lub P.panskiego na zamknieciu ulicy sw Jana
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-08-25 o 19:53 |
|
|
|
|
#2829 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
serio nie wiedziałam, ciekawe..
|
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
dla mnie raczej zabawny
![]() ale można i się trochę przestraszyć, a trup ściele się gęsto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na moim cmentarzu chowają głowami na wschód se pooglądają nastrojowy zachód słońca chociaż...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-25 o 19:55 |
||
|
|
|
#2831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;28985942]Wpadam po kilku dniach niebytu ![]() Czołem Cześć!
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;28985942]Wpadam po kilku dniach niebytu
![]() Czołem Pochwalony. Dla własnego zdrowia psychicznego nie nadrabiaj.Szczególnie części o miejscach nietypowych
|
#2833 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
ha! ostatnio przy którymś tłumoczeniu wynalazłam, że nasz polski twaróg to po ingliszowemu quark, i się zastanawiałam co ma wspólnego twaróg z kwarkiem
i znalazłam odpowiedź - James Joyce ![]() z mniej abstrakcyjnych rzeczy, wkokufiłam się bo kota mi wyłamała drzwiczki w szafce podzlewowej tzn. międlenie drzwiczek po 100 razy w celu otwarcia spowodowało obluzowanie wkrętów mocujących zawias górny drzwiczki zdjęłam i myślę jak ten zawias przymocować, chyba potrzebne mi dłuższe wkręty ![]() a z jeszcze mniej abstrakcyjnych rzeczy: piwo Obolon Soborne ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2011-08-25 o 20:12 |
|
|
|
|
#2834 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a tfarog to nie cottage cheese?
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;28988438]Nie mam czasu Was gonić.
A co to za miejsca nietypowe? [/QUOTE]trudno, nie będziesz wiedział Powiem tylko,że w grę wchodziły głównie różnego typu pojazdy w ruchu i bezruchu
|
#2837 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;28988438]Nie mam czasu Was gonić.
A co to za miejsca nietypowe? [/QUOTE]zależy do czego nietypowe ![]() nie, bo cottage cheese robi się z podpuszczką a twaróg/quark tradycyjnie jest bez podpuszczki, podgrzewa się zsiadłe mleko aż się oddzielą skrzepy i odsącza się.. przynajmniej tak twierdzi mądrość ludowa w postaci wikipedii ![]() i przypomniał mi się właśnie smak takiego swieżego domowego twarogu..
|
|
|
|
#2838 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;28988847]Do czego nietypowe, chyba nie do przemieszczania się
[/QUOTE]to zależy jak patrzeć Zależy co i w jakim kierunku się przemieszcza. Czasem również do przemieszczania się może dochodzić niejako przy okazji
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy młodzież mdleje w kościele, to znak, że coś się dzieje
![]() Raz, że zaduch (nawet jak niby chłodny kościół, to jak się ściśnie kilkaset ludzi obok, to każdy coś od siebie nachucha) dwa, człowiek na co dzień zwykle nie jest nawykły do stania nieruchomo przez godzinę, jakoś ci siedzący mdleją rzadziej no i młodzieży w okresie dorastania zdarza się mdleć (mi w kazdym razie nigdy nie zdarzyło)A to Lucho też gdzieś wybywał? Kurczę, jak to ostatnie tyg. schorowana nie rozumiałam nawet co czytam, wypadłam z obiegu ![]() Ideu spać
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-25 o 21:24 |
|
|
|
#2841 | |||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kościoły były ponoć orientowane wejściem na wschód , w stronę Jerozolimy . Ale tylko te najstarsze , średniowieczne , potem chyba przestali . Byłam w Sephorze w celach testowych i w ciągu dwóch dni udało mi się wysępić trzy robione próbki a w Douglasie ani mowy o tym nie ma chyba , że to mnie tak się nie udaje . W S. też pierwszy raz mi się udało...
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#2842 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym? Vipera, ale w Rossie są też Lovely - tańsze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ja jak spałam z łbem na zachód, spałam lepiej, teraz jak śpię z łbem na płn, śpię gorzej Czy to oznacza, że jestem opętana tudzież nawiedzona? Cytat:
Cytat:
W sumie to dobrze, przynajmniej sobie na siebie popatrzą..., nie czują się samotni...
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||||
|
|
|
#2843 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz będzie o zejściu z czerwonych do rudych przy posiadaniu siwych. Przepis wypróbowany własnoręcznie na głowie mojej Mamy i Kuzynki.
Fryzjerki mnie kiedyś zamordują, ale co tam. ![]() 1. Tydzień przed zmianą koloru należy zacząć nawilżać i odżywiać włosy, szczególnie końcówki. Najlepiej użyć jakiejś maseczki nawilżającej i posiedzieć z nią godzinę. Później, co drugi dzień wcierać tę maseczkę w same końcówki i też trzymać dosyć długo. Nie trzeba myć całej głowy, wystarczy zmyć maseczkę i dokładnie wytrzeć włosy w ręcznik, bez suszenia ciepłym powietrzem. Dzień przed farbowaniem nie myć włosów. To nieprawda, że włosy muszą być przetłuszczone do odbarwiania. Wręcz przeciwnie. Gdy są tłuste lub mają na sobie lakier, piankę itp itd, to gorzej się odbarwiają. 2. Jeśli kolor kładziony był wielokrotnie należy go ściągnąć. Najlepszy jest w tym celu dekoloryzator, ale jest drogi i do tego trudno dostępny ostatnio. Ale jest coś takiego co zwie się "Joanna Blond Intensiv Intensywny rozjaśniacz do całych włosów 4-5 tonów". Oksydant ma 9%, ale bez paniki, bo to cudo się rozcieńcza. Przy włosach krótkich, potrzebne są 2 opakowania. Przy długości do ramion - 4. Im dłuższe tym potrzeba ich więcej. Ale są tanie, więc i tak się opłaca. ( Chyba, że ktoś ma oksydant w litrowej butli i niebieski proszek. Bo to tylko o nie chodzi. ) Po przygotowaniu mieszanki wg opisu producenta wyjdzie papka o gęstości betonu. Należy do niej dodać letniej wody dokładnie tyle samo ile było oksydantu. Ja zwyczajnie wlewam wodę do tej torebki, w której był. I wymieszać wszystko bardzo dokładnie. Powstanie coś o gęstości bardzo gęstego szamponu. Jeśli ktoś ma bardzo długie włosy, to najlepiej najpierw zanurzyć w tej papce końcówki. Później przechodzić wyżej. Na samym końcu nałożyć na głowę, nawet jeśli są odrosty i to siwe. Chyba, że są całkowicie siwe, to wtedy nie. Należy kłaść to równomiernie i przy nakładaniu na tył głowy przydaje się pomoc. A jeśli ktoś ma krótkie włosy, to wystarczy umyć nią włosy jak zwykłym szamponem, tylko nie spłukiwać. Jak już papka będzie nałożona, to teraz potrzeba uzbroić się w cierpliwość. U mnie odbarwianie trwa 2-3 godziny, ale ja to do blondu odbarwiam, no i wszystko zależy od włosów. Trzeba sprawdzać co kilkanaście minut jak kolor schodzi. I nie podgrzewać ani niczym nie owijać włosów z papką, bo się spalą. Jeśli docelowym kolorem ma być rudy, to po 15 minutach należy zacząć sprawdzać czy kolor jest już rudy. Nie należy rozjaśniać włosów na blond, bo to nie ma sensu. Jeśli włosy pod papką są już rude, pomarańczowe - to należy papkę zmyć wodą i umyć włosy szamponem. Jeśli papka była nałożona równo, to nie powinno być plam. Najwyżej równomierne cieniowanie, ale dobra farba to pokryje. 3. Po umyciu włosów NIE WOLNO NAKŁADAĆ ODŻYWKI, bo włosy natychmiast zaczną ciemnieć. 4. Wysuszyć włosy, bo farbę nakłada się na włosy suche. Szampony na mokre, ale one zazwyczaj nie kryją siwych włosów. 5. Kolor. Do wybranej farby rudej należy dodać trochę brązowej. Wtedy siwe włosy nie będą "świeciły". Farby muszą być tej samej firmy. Najlepiej zrobić test na cienkim pasemku z tyłu głowy. Trzeba wymieszać 1/4 łyżeczki brązowej z 1 łyżeczką farby rudej i substancji aktywującej w szklanej lub plastikowej miseczce, i nałożyć mieszankę na pasemko włosów. Owinąć folią aluminiową i czekać zgodnie z instrukcją. Jak wyjdzie dobrze, to można wymieszać farby, a jak nie, to trenować do skutku. 6. Jeżeli kolor jest odpowiedni, to najpierw farbę należy nałożyć na obszary włosów siwych i poczekać przynajmniej 15-20 minut. Później położyć resztę na całą długość i trzymać zgodnie z instrukcją. Można przedłużyć o 10-15 minut, ale nie dłużej. 7. Wypłukać włosy, ale gdy jeszcze widać w spłukiwanej wodzie resztki barwnika, wmasować we włosy odżywkę. Wtedy kolor będzie lepiej się trzymał. Wycisnąć dobrze włosy, nałożyć dużą porcję tej samej odżywki, owinąć folią i ręcznikiem, i posiedzieć z tym turbanem na głowie przynajmniej 20 minut. Dopiero wtedy dokładnie wypłukać włosy. I to właściwie wszystko. I coś jeszcze. Ja ściągałam zawsze kolor sama, i z rudych i z Black No 1, ale któregoś pięknego dnia coś mnie podkusiło i poszłam do nowej fryzjerki, która namówiła mnie na ściąganie koloru przy pomocy balejażu. (Moja stara fryzjerka, powiedziała, że nie tknie tej czerni, bo się boi.) I niech tej pani bozia we wrednych dzieciach wynagrodzi za to, co zrobiła mi z włosami. Nie dosyć, że część pasemek była żółta, część pomarańczowa, to do tego były tak spalone, że zaczynały na dole się ciągnąć. Pani fryzjerka użyła 12% oksydantu, bo "przecież z czerni i to przy takiej długości tak łatwo się nie zejdzie". A chemia wygląda ciut inaczej, bo im mocniejszy oksydant, tym włosy stają się bardziej żółte a nie białe. I najlepsze efekty osiąga się przy słabym oksydancie trzymanym dłużej. Informacja potwierdzona przez znajomego chemika i moją starą fryzjerkę. W efekcie musiałam mocno skrócić włosy i iść do sklepu po dekoloryzator.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#2845 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a po polsku to jak sie odroznia quark od cottage cheesa? Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-08-25 o 21:57 |
|||
|
|
|
#2846 |
|
Panaroja
|
Karkki , a nie zrobiłaś czegoś tej pani , choćby powiedzieć jej co o tym myślisz
?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2011-08-25 o 21:57 |
|
|
|
#2847 |
|
grozi wypollizowaniem
|
jesli kogos interesuje temat umow miedzy 2 osobami nieposiadajacymi DG to zgłembiłam temat
jak sie to robi i rozlicza
|
|
#2848 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Tak bywa,poza tym jak już dziewczyny pisały to też kwestia Twojej wagi ![]() Wróciłam po zlocie,nawet milcząca Miciel się rozgadała I bym chciała Sensuous Noir i Oriens
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz mnie kusi żeby zamiast białego położyć sobie jakiś "ludzki" blond. Ale szukam i szukam, i niczego fajnego nie znalazłam.
|
|
|
|
#2850 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
2.A to znaczy że coś mi się porąbało , kiedyś wiedziałam , ale zapomniałam , ot skleroza , starość nie radość ![]() Miała być piękna pogoda , całe popołudnie lało , a teraz burza rąbnęła , o kolejny pierun trzasł
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

? Używałam henny kilkanaście lat i nigdy mi nic nie wypadało , wręcz przeciwnie , nigdy potem nie miałam już takich pięknych i nie wypadających włosów jak przy hennie . Chyba że henna to co inszego niż chna , ale zdaje mi się , że to to samo . I też miałam długie .

se pooglądają nastrojowy zachód słońca chociaż... 

chyba , że to mnie tak się nie udaje . W S. też pierwszy raz mi się udało...
A jak pomalowałam na czarno to następnego dnia musiałam markerem poprawiać, bessęsu. A nim wyschły 3 warstwy minęła godzina, pff.