|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
Ja mam takie glupie pytanie
bo moja neizbyt fajna znajoma powiedziała że znienawidzonej dawnej przyjaciółce zrobiła taki żart ,że zamówiła na jej adres jakieś rzeczy z allegro, i tak sie zastanawiam czy taka rzecz może się wydać ? czy poprostu ta dziewczyna powiedziala że nic nie zamawiała i nie przyjęła? ale czy potem nie się mogło jakoś wydać kto to zamowił?
|
#3422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c
Cytat:
oby szybko wrócił do zdrówka
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
4 dni
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
jest tutaj ktoś z lodzi?
gdzie macie najtańsze zajęcia zumby? cena ulgowa\studencki mnie interesuje.
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
od połowy czerwca mieszkam w innym miejscu (klimacie) niż zwykle, mam inny tryb życia. dwa pierwsze okresy miałam normalne (tzn. mało bolesne i mniej obfite niż zwykle, ale w dobrym terminie), teraz nie mam już 5. dzień. w ciąży nie jestem na 90%. czy ten brak okresu teraz może być spowodowany zmianą klimatu i trybu życia 2 miesiące temu czy to za długi czas reakcji?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3427 |
|
Pani Buka
|
chcę kupić używany rower miejski, nie będę na nim dużo jeździła, dosłownie czasem kilka km. nie zależy mi na żadnych bajerach, byleby jeździł i miał hamulce
czy 200-300zł za takiego grata to odpowiednia cena? za dużo? za mało?
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-08-25 o 10:33 |
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Hej , chciałabym trochę zarobić i wpadłam na pomysł żeby kupować rzeczy z hurtowni a później sprzedawać to drożej na allegro ;P tylko problem w tym że nie chce zakładać działalności gospodarczej. I moje pytanie jest takie : ile rzeczy mogę sprzedawać na allegro żeby się nikt nie przyczepił ? Czy np mogę sobie spokojnie kupować co miesiąc w hurtowni 20 szt i to sprzedać na allegro bez zakładania działalności ?
Proszę o pomoc, bo się naprawdę gubię w tych przepisach
|
|
|
|
#3429 | |
|
.
|
Cytat:
wydaje mi sie to dziwne, ze 2 razy mialas okres normalnie-kiedy powinien byc najbardziej rozregulowany, jesli juz... powinnas cos znalezc... np. w olsztynie mozna kupic tanio rower w jakims komisie, gdzie sprowadzaja rowery z holandii |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja od siebie: Od jakiegoś czasu zauważyłam, że kurzą mi się ubrania w szafach. Ostatnio wyczyściłam całą szafe i po sprawdzeniu, po kilku dniach/tygodniach odzież który leży dłużej nieużytkowana po prostu smierdzi Przecież wsadzam czyste ubrania do szafy i powinny dłuższy czas zachowywać swoją świeżość.Jak temu zapobiec?
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzedać bez zakładania działalności i płacenia podatków można własne rzeczy które posiadało się minimum pół roku. Była zrobiona kiedyś akcja na allegro nietrafione prezenty świąteczne, i był wtedy artykuł w jakiejś gazecie ze taką sprzedaż zgodnie z prawem trzeba opodatkować.
|
|
#3432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuje bardzo za odpowiedzi Chyba nic nie wyjdzie z mojego genialnego pomysłu |
||
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Mam sweterek, który trochę się rozciągnął i jest za szeroki. Metka mówi: 100% poliakryl i każe prać w 40 stopniach. Czy wypranie swetra w gorącej wodzie może sprawić, że trochę się on skurczy czy efekt będzie przeciwny do zamierzonego a sweter będzie do wyrzucenia?
|
#3435 |
|
Konto usunięte
|
w poniedziałek kupiłam na Allegro buty od jakiejś nowej użytkowniczki - to była jej pierwsza transakcja.
butów jeszcze nie ma, napisałam do dziewczyny dziś rano maila, czy nadała już przesyłkę, ale odpowiedzi nie dostałam. po jakim czasie mogę próbować do niej dzwonić? pierwszy raz mam taką sytuację, bo zawsze dostawałam maila z informacją kiedy paczka została wysłana
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reklamacje na allegro możesz starać się po 10 dniach od wysłania kasy,lub zakupu za pobraniem. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie polecić dobry przepis na ciasto do pizzy?!
Wypróbowałam taki zachwalany http://www.napizze.ciasta.info/najle...-na-pizze-sos/.. a ciasto wyszło twarde.. Robiłam wszystko tj. było w przepisie.. Macie coś sprawdzonego?
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Daje zapach i odstrasza robactwo (w sensie mole i rybiki
czy jakoś tak) - ja wkładam w kieszenie zimowych kurtek czy płaszczy i w zapakowaną zimową kołdrę - jakoś nie lubię zapachu tych tych wszystkich saszetek zapachowych -wszystko tym śmierdzi późniejSwoją drogą fajnie jakby była jakaś łapaczka do kurzu ![]() Wydaje mi się, że przyczyną nieświeżego zapachu w szafie może być słabo dosuszone pranie lub wilgoć w pomieszczeniu.
Edytowane przez sandrina Czas edycji: 2011-08-25 o 16:58 |
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. Mam problem z telefonem mamy. Posiada ona LG GT540. Chciałam jej coś przesłać przez bluetooth no i właśnie tu mam kłopot. Bluetooth nie chce się włączyć. Zaznaczam i nic. Pisze tylko, że jest włączane i klapa. Ten ptaszek/zaznaczenie cały czas jest na szaro no a powinien być zielony.
Wiecie może co na to poradzić?
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy je otwieracie całkiem,czy tylko po bokach? zapachy moga zbierać się w pomieszczeniach wilgotnych,lub tak,gdzie się pali.największym probleme sa szczelne szafy. ja mam jedną w sypialni z dość dużą szczeliną miedzy rzwiami i wszystkie białe rzeczy muszą być wywiniete na lewa stronę,bo żółkną po okresie zimowym. |
|
|
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
z dwojga złego komin (na szyję ten taki
) lepszy z akrylu czy polyestru?
|
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
masija ja zawsze robię z tego przepisu pizze
1 i 1/2 szklanki wody niegazowanej (np. źródlanej lub mineralnej, ewentualnie zwykłej wody) •40 g świeżych drożdży •2 łyżeczki cukru •600 g mąki pszennej •4 łyżki oliwy (może być extra vergine lub zwykła oliwa) + do posmarowania ciasta i blach •1 pełna łyżeczka soli i zawsze wszystko wychodzi ok ![]() Edytowane przez agutkadg Czas edycji: 2011-08-25 o 19:11 |
|
|
|
#3446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybrałabym z akrylu - wydaje mi się, że byłby cieplejszy i milszy w dotyku
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mały problem z allegro. Wczoraj zrobiłam stronę "o mnie" dziś chciałam ją zmienić ale nie widziałam opcji "zapisz" czy coś w tym stylu. Więc ją usunęłam. Teraz w ogóle nie mogę jej zapisać, bo nie widzę takiej opcji. W dobre miejsce weszłam? Pomożecie?
Teraz zauważyłam, że z boku pojawia się opcja edytuj, ale zaraz znika. A nawet nie ma suwaka, by przesunąć obraz w prawą stronę. Co jest? ;/
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2011-08-25 o 19:21 |
|
|
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daje zapach, odpowiednie zapachy mydła mogą odstraszać robactwo. i dla mnie to taki przyjemny zapach jest - czystości, a nie chemikaliów (jak po saszetkach do szafy). ostatnio wkładałam też świeczki zapachowe do szafy, również ładnie pachniały ![]() Cytat:
tzn. nie brudnych tak bardzo bardzo, ale niektórzy na przyklad noszą marynarkę cały dzień i hops do szafy, a ją trzeba najpierw przewietrzyć.jeśli miałabym wilgoć, to pewnie poświęciłabym jedną półkę szafy na taki "łapacz wilgoci" jak można w marketach budowlanych kupić albo na takie coś wyłapujące zapachy, co się do lodówki wkłada - może by zadziałało. nie śmiejcie się ze mnie - jak zrobić dobrą jajecznicę na boczku? NIGDY nie robilam jajecznicy (wiem wiem, wstyd, ale po prostu nie przepadam za jajkami) a jutro chcę szefowi zrobić niespodziankę i śniadanie mu zrobić tak bardzo krok po kroku bym prosiła, bo dla mnie nie ma rzeczy oczywistych jeśli chodzi o kuchnię.
||
|
|
|
#3449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kroisz boczek na sześciany, takie średniej wielkości, bo ja wiem, 0,5-0,8 cm. Kładziesz patelnię na palnik i na rozgrzaną wrzucasz boczek (nie dajesz tłuszczu, bo z boczku się wytopi). Na średnim ogniu go przyrumieniasz, mieszając często (czymś drewnianym albo plastikowym, metal może porysować patelnię). Jak tłuszcz się trochę wytopi (kawałki boczku się zmniejszą i na patelni pojawią się kropelki tłuszczu) wrzucasz ew. pokrojoną drobno cebulkę. Znów chwilę mieszasz. W międzyczacie do większego kubka albo miski wbijasz pożądaną ilość jajek. Rozbełtujesz je widelcem na mniej więcej jednolitą masę i przyprawiasz (trochę soli, pieprz, może zioła prowansalskie albo oregano). Wylewasz na patelnię, zmniejszasz ogień pod nią i cały czas teraz mieszasz, szurając szpachelką czy łyżką po całej powierzchni. W zależności od tego, jak bardzo chcesz mieć ściętą jajecznicę (ja np. lubię trochę glutowatą ;P) robisz to dłużej albo krócej. Voila .
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
i ja mam pytanie
od niedawna posiadam telefon dotykowy powiedzcie mi - czy w tym telefonie da się w jakiś sposób zablokować to by przy jakimkolwiek manewrowaniu, poruszaniu telefonem widok na ekranie nie zmieniał się z układu pionowego na poziomy? bardzo mnie to denerwuje i co chwilę muszę nim "trząść", żeby znowu się pojawił widok pionowy.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

bo moja neizbyt fajna znajoma powiedziała że znienawidzonej dawnej przyjaciółce zrobiła taki żart ,że zamówiła na jej adres jakieś rzeczy z allegro, i tak sie zastanawiam czy taka rzecz może się wydać ? czy poprostu ta dziewczyna powiedziala że nic nie zamawiała i nie przyjęła? ale czy potem nie się mogło jakoś wydać kto to zamowił?

teraz zeby dalej jadł, antybiotyki działały, i histopatologia wyszła w porządku, a za kciukasy kosze upominkowe będziemy wysyłać 

Przecież wsadzam czyste ubrania do szafy i powinny dłuższy czas zachowywać swoją świeżość.