|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja znalazłam taka bardzo fajną może komuś się przyda: tu jest łapka, tu jest łapka (pokazujemy po jednej rączce) ja jestem niedźwiadek (wskazujemy na siebie) tu jest nóżka, tu jest nóżka (pokazujemy po jednej nóżce) a tu jest mój zadek (pokazujemy wiadome miejsce ) lubie miodek, kocham miodek (głaszczemy się po brzuszku raz jedną, raz drugą rączką) wyjadam go pszczółkom (udajemy że jemy coś rączkami) jedną łapką, drugą łapką (zagarniamy coś do siebie raz jedną, raz drugą rączką) albo ciągnę rurką (udajemy, że coś pijemy przez rurkę-rurkę tworzymy ze złożonych dłoni) Cytat:
o ile chcecie żeby było was więcej ![]() Cytat:
Daj znać jak marchewa smakowała
|
|||||||
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mały od tej pory tylko chrupki dostaję, a mam 11 miesięcy
|
|
#4653 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
tzn dzisiaj wyjątkowo byłam 3 godziny, ale od września wychodzę o 7 rano i wracam o 14 :/ Mm pójdzie w ruch jak nic.
|
#4655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakie siostra podawała zwykłe czy dla niemowląt?
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba wprowadzie wlasnie MM na jeden posilek jak mnie nie bedzie, drugi to bedzie jakas zupka/obiadek no i deserek jeszcze i jak wroce o 15 to piers znowu (wczesniej rano tez) chyba piersi mi nie eksploduja przez te 7 godzin, jakos sie wyreguluje tylko czy maly bedzie jadl mleko MM? musze go juz teraz uczyc z butelki pic |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja nie umie z brzuszka na plecy a szkoda ![]() zwykłe kukurydziane chrupki się super szybko rozpływają zresztą biszkopty z tego co widziałam to są po 10 miesiącu, bo mają gluten
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my nie mamy kościelnego i nie będziemy mieć, ale jeszcze nie chrzciliśmy, jak jeden ksiądz nie będzie chciał to pójdziemy do innego taką: http://www.justbaby.pl/siateczka-do-...ol-babies.html lecę dziewczyny, mały dał mi taki koncert przed spaniem, że jestem cała mokra |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem najlepiej samemu spróbować, jak szybko się taki biszkopty jest w stanie rozpuścić pod wpływem śliny ale ja małej nie dam takich rzeczy zanim nie zacznie sama siedzieć
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
deneb- ja tez wracam do roboty w październiku, tylko na 6 godzin, a Nadie będzie w żłobku, w połowie września zaczynamy adaptacje.
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od jutra już konsekwentnie do 14 nie będę dawała pić z piersi, bo właśnie muszą się przestawić na nowy tryb. Mleko mam w domu Bebilon 1 i chyba to mu podam. Mam też próbki Bebiko, Nan, Enfamil, ale to są dwójki, a lekarka mówiła mi, że mogę dwójki dopiero po ukończeniu 6mcy. Korci mnie jeszcze Hipp...
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
te z Hippa są od 7 miesiąca a od 5 można je rozmaczać np. w mleku no ale wiadomo lepiej samemu przetestować czy się nie kruszą itd. No a co do glutenu to teraz zalecają wprowadzać między 5-6 miesiącem więc biszkopciki się nadają.
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-08-25 o 21:36 |
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jeszcze musi dopracować Cytat:
tylko ,że on strasznie sie rozprasza każdy szmer i już nie chce jesc wiec chyba lądowanie i startowanie odpada, później w trakcie lotu mam nadzieje,ze łaskawie zje
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jaką część etatu wracasz?
|
|
#4666 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej
dziękujemy wszystkim ciociom za buziaki i gratulacje ![]() Mateusz dziś już nie miał gorączki. Termometr wskazywał max 37 ![]() ale wieczorem znów mu się ta plamka czerwona pojawiła, ale już zniknęła. kurczę nie wiem co to. no i od 2 dni brakuje nam jednego karmienia bo Mateusz wcześniej idzie spać i przez to od dwóch dni nie przybrał na wadze ani grama. będę musiała chyba o 6 rano mu butle dawać dziś mieliśmy debiut jabłuszkowy. zjadł 5 łyżeczek ale bez zachwytów. zaczynam przypuszczać, że co byśmy mu nie dali to i tak zje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
spacja po allegro Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
7/8 plus godzina na karmienie
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba takie produkty co mają dużo gluten jak pieczywo to później trzeba by wiedzieć ile tego gluten jest w tych 2g mannej a ile w biszkopcie ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- nie przeoczyłaś, nie pisałam w tym wątku ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Patrycja masz rację, właśnie widzę, że wszystkie ciasteczka z Hipp są po 7 miesiącu, więc widocznie gluten od 8 a w opisie próbują ściemnić że już w 5 miesiącu można ![]() http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt..._Pierwsze.html
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Niebawem będą wciskać kity ,że gluten już od 1 dnia życia byleby sprzedać
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- o, fajna ta stronka izabela , sobie poprzeglądam co tam mają
|
#4670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-08-25 o 22:05 |
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do glutenu to nam pediatra powiedziała, że gluten w 7 m-cu jeśli karmię mieszanie, ale nie rozumiem dlaczego. może ze względu na to że Mateusz hypotrofik sama nie wiem
|
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie odpowie Twojej dobranoc bo już śpi - o dziwo padła dziś po 20, jak nigdy. Zobaczymy, o której się obudzi ![]() Cytat:
![]() Monti gratulacje dla Fabianka za turlanko ![]() Co do rymowanek to dużo tego jest, np: Jedzie chłop. Jedzie, jedzie chłop, chłop. Na koniku hop, hop. A za chłopem pan, pan. Na koniku sam. Kosi, kosi łapci. Kosi, kosi łapci. Pojedziem do babci. Babcia da nam serka, a dziadzio cukierka. Kosi, kosi łapci.</b> Kosi, kosi łapci. Pojedziem do babci. Babcia da nam kaszki, a dziadzio - okraszki. Kizia - Mizia. - Kizia - Mizia, gdzieś ty była? - W komóreczce, na miseczce mleczko piłam. A mnie nic nie zostawiłaś? A ty! A ty! A ty! Idzie kominiarz. Idzie kominiarz po drabinie, po drabinie,po drabinie... Fiku miku - już w kominie! Mały Jurek. Mały Jurek wlazł na murek! Patrz na Jurka - spada z murka! Słonko wschodzi coraz wyżej, i zachodzi coraz niżej. Siała baba mak. Siała baba mak, nie wiedziała, jak, a dziad wiedział, nie powiedział, a to było - tak! Nie chcę cię. Nie chcę cię, nie chcę cię, nie chcę cię znać! Chodź do mnie, chodź do mnie rączkę mi dać. Prawą mi daj, lewą mi daj bis i już się na mnie nie gniewaj. Zła pogoda. Zła pogoda, kapie woda, kapie z nieba - kap, kap, kap. A w kaloszach, do przedszkola - idą dzieci człap, człap, człap! Kap kap kap, kap kap kap! Idą dzieci człap, człap, człap! Bis Co potrafię? Rączki robią klap, klap, klap Nóżki robią tup, tup, tup. Tutaj swoją główkę mam I po brzuszku bam, bam, bam. Buzia robi am, am, am Oczka patrzą tu i tam. Tutaj swoją główkę mam, I na nosku sobie gram. Powodzenia
|
|
#4673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Rozeznanie
|
Ależ proszę
![]() Muchy Bierzemy muchy w paluchy (udajemy, że coś chwytamy palcami) Robimy z muchy placuchy (klepiemy łapką o łapkę...) Kładziemy placuchy na blachy (rozkładamy łapki i o coś klepiemy) I mamy radochy po pachy ... Idzie jeż, mały jeż może ciebie pokłuć też Pełznie wąż, śliski wąż i łaskocze ciebie wciąż Idzie słoń, ciężki słoń i nadepnie ci na dłoń Idą kurki, małe kurki i wbijają tu pazurki... Lata osa Lata osa koło nosa Lata mucha koło ucha Lata bąk koło rąk Lecą ważki koło paszki Lata pszczoła koło czoła Lata mucha koło brzucha Lecą muszki koło nóżki Biegną mrówki koło główki Podkóweczka Tu podkóweczka tu, tu, tu (rysujemy palcem na stopie dziecka kształt podkowy) Tu gwoździczek tu, tu, tu (delikatnie kłujemy dziecko w stopę) I młoteczkiem: puk, puk, puk (delikatnie palcem udajemy uderzenia młotka) I pilniczkiem: pitu pitu, pitu (jeździmy dziecku po stopie palcem, udając, ze szlifujemy pilnikiem gwoździe. Dziecko ten ruch łaskocze, więc się śmieje i wyciąga zaraz drugą nogę do podbicia podkóweczki) Kap, człap Woda z kranu: kap, kap, kap Konik człapie: człap, człap, człap Mucha bzyczy: bzy, bzy, bzy a waż syczy: sy, sy, sy. Myszka Idzie myszka do braciszka Tu zajrzała, Tu wskoczyła, A na koniec tam się skryła. Idzie, idzie Idzie, idzie stonoga a tu... noga! Idzie, idzie malec a tu... palec! Idzie, idzie koń a tu... dłoń! Leci, leci sowa a tu... głowa! Leci, leci kos a tu...nos! No, na razie Wam chyba wystarczy
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz ide do wyra, b znow czuje, ze goraczka mnie lapie
tra - to na bank nie uczulenie Montii - fajnie, ze ci sie tak turla, bo moj to pozycja pleckowa nadal a o tym jednym jedynym przekreceniu se na brzuszek to chyba zapomnial, ze tak potrafi ![]() szymelka - wspolczuje przezycia ale to prawda, ze trzeba szybko reagowac i zachowac zimna krew ![]() My rowniez juz 4 nosimy Teraz waze Nina raz w miesiacu, wiec na bank waga jest juz powyzej 7 kg, bo ostatnio wazyl 6870g A to bylo 3 tyg. temu![]() Chyba pora na sprzedanie bujaczka Szkoda ale Nino zbyt w nim placze no i jak jemy to on nic nie widzi z pozycji podlogowej, wiec najczesciej trzymamy go na kolanach, co jest dosc niewygodne Trzeba kupic wiec krzeselko do karmienia z opcja lezaca.Ma ktoras moze Chicco polly magic? Bo to narazie wpadlo mi w oko. http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...59_10001_14633
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, ale burza!!!
Przed chwilą tak rąbnęło gdzieś blisko, że aż podskoczyłam na krześle, i chyba połowa samochodów na osiedłu teraz wyje
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
to tylko my się jeszcze w 3 kisimy?
4 są dużo za duże jeszcze na Fabiana, takie luźne kupa by wyleciała
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
my też jeszcze w 3, mam jeszcze dwie paczki 3. Ale nie wydaje mi się, że są ciasne, są w sam raz.
|
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, ale burza!!!
Przed chwilą tak rąbnęło gdzieś blisko, że aż podskoczyłam na krześle, i chyba połowa samochodów na osiedlu teraz wyje
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
my tez mamy 3
od niedawna w sumie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

. Dobrze, że chociaż rano byłyśmy.

)
Mąż się cieszył w razie w 

Trzeba kupic wiec krzeselko do karmienia z opcja lezaca.