|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
![]() Zgadzam się, wszystko w granicach rozsądku powinno się odbywać, ale w teorii to wiadomo jak z tym bywa.
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1743 |
|
Konto usunięte
|
u mnie targi i bazarki sa drozsze od sieciowek xD ciuchy sztucze, smierdzace, z napisem koniecznie gacci, vorsace, dior i kazda bluzka po tak 80 zl
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
A ja powiem szczerze ,że lubię ubrania z targu i owszem są jakies głupie cekinowe tandety ,ale jest też pełno ładnych bluzek czy sweterków
.
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że nie za bardzo podobają mi się ubrania w takich dużych sklepach , sieciówkach, nie są w moim stylu. |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do sweterków, bluzek, spódniczek szukam ładnie a tanio . I nie zgodze się z tym, że w galeriach są lepsze ubrania niż na targu. Niektóre owszem, ale czasem byle jaki cienki, krótki sweterek kosztuje 90 zł - co z tego, ze fajny skoro bardzo podobny mozna kupić w zwykłym sklepie odzieżowym typu Butik, Miss Trendy czy na targu za 50 zł.
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam już dwa lata spodnie z targu za 30 zł i wyglądają jak nowe ,a nie są tandetne
.
|
|
|
|
#1751 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwią i drażnią mnie ludzie, którzy wiecznie narzekają na stan swoich włosów i proszą mnie o porady. To robię im listę kosmetyków, które mogą kupić (tanich kosmetyków, żeby nie było), robię listę stron internetowych, które mogą przejrzeć itd. Generalnie trochę się namęczę żeby komuś pomóc. A potem jak po miesiącu pytam takiego kogoś "I jak, coś dały moje porady?" to słyszę: "A wiesz, nie chciało mi się jeszcze tych kosmetyków kupić...".
I potem dalej marudzą, że mają zniszczone włosy Cytat:
|
|
#1752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ich nie usprawiedliwia od robienia głupich przytyków. To, ze ktoś ma majetnych rodziców i może sobie pozwolić na odpoczynek w wakacje, bo pieniędzy mu nie brakuje to nie znaczy, ze na innych płaszczyznach życiowych też mu sie tak powodzi.Co do ,, płytkich zainteresowań" - Żyjemy w XXI wieku, a tolerancji nie ma za grosz. Każdy tylko patrzy żeby kogos wyśmiać, obgadać. Ja mieszkam w małej miejscowosci, wszyscy mnie tam znają. Ostatnio zaczęłam trenowac jazdę na desce, ale ilekroc chce z nią wyjść na ulicę mama mówi ,,zastanów się dobrze, bo wiesz jacy sa ludzie, wyśmieją Cię ". Więc jeźdżę w piwnicy Nie wstydze się tego co robię,ale nie wiem czy potrafiłabym cieszyć się jazda na desce czując na sobie ironiczne usmieszki moich pseudoznajomych. Tym bardziej, ze jeźdżę sama, bo inaczej wyglądałoby gdybym była w towarzystwie kolezanki, ale nie mam takiej. Wyśmiewali się nawet jak zdecydowałam się śpiewac w chórze szkolnym, bo jako jedyna z klasy, ale przecież nie będę wiecznie patrzeć na to co oni sobie myslą. Społeczeństwo potrafi strasznie ograniczyć.
,,Zawsze robi mi się smutno, gdy coś miłego się kończy. Co prawda zawsze można mieć nadzieję na coś jeszcze milszego, ale co do tego nigdy nie ma pewności. " Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-08-25 o 23:02 |
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
o jesu jak wy stękacie. kogoś stać to fajnie, nie stać - to nie moja wina. to mi z uczciwej pracy państwo kradnie pieniądze z pensji by niektórzy mogli paść latami swoją du*ę i jak bym tylko sobie policzyła ile wspaniałych ciuszków mogłabym za to kupić, to ho ho
to wtedy dopiero jest mi smutno.
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Placuszek racuszek
|
Spojrzeć na metkę w H&M a prawdę (o jakości) Ci powie..
![]() Przynajmniej mnie to zraziło ![]() Ja kupuję wszędzie. Lubię SH bo tam się odnajduję. Nie mogłabym się cała ubrać w sieciówkach bo to nie na moje uczucia ![]() Kogo stać tego stać. Czasem ludzie wydają kupę kasy na coś, co nie jest w ogóle tego warte i to boli ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
nie tylko Tobie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
No, niestety ;( ktoś musi mieć rentę choroby alkoholowej, itp.
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałabym zauważyć, że przez nadużywanie alkoholu i narkotyków można też wpaść w choroby psychiczne uniemożliwiające pracę i wtedy renta jest wskazana.
Mnie bardziej wkurza stawianie pomników "bohaterom narodowym" i wydawanie pieniędzy podatników na podobne pierdoły, które można by sobie darować.
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486816
tam przenieśmy rozmowę jeżeli taka się wywiąże. to teraz powrócę do ludzkich zachowań i poglądów które dziwią :-P jeżdżę codziennie pociągiem do pracy i bardzo często spotykam różnych romów/rumunów/cyganów (????) mają identyczne karteczki, wszystki zalakowane, czcionka times new roman bla bla wszystkie wyglądają identycznie i są historie "mam córkę chorą na..." "mój syn choruje na..." i mnie zastanawia znaczy się - bo tak słyszałam, że rządzi tym jakaś mafia, ktoś się wgłębiał w temat i zna informacje jakieś?:P |
|
|
|
#1760 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mnie denerwują ci ludzie, którzy wchodzą do autobusów i grają na akordeonie. A potem zbierają pieniądze od pasażerów
Raz, że takie osoby często nieprzyjemnie pachną. Dwa, że wcale nie grają ładnie. Jak wracam zmęczona z uczelni to nie chcę żeby mi jakiś niemile woniejący człowiek grał głośno nad uchem na akordeonie Trzy, że potem zbierają pieniądze. Tak jakby kurczę blade nie mogli iść legalnie popracować ![]() Ale jeszcze bardziej mnie dziwią ludzie, którzy potem takim grajkom dają pieniądze. Po co? No po co? Zwłaszcza, że nie sądzę by ktoś był zauroczony ich muzyką. Szczególnie, że oni wszyscy grają tę samą melodię
|
#1761 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No a czemu nie? Dla niektorych to jest problem, ze sami musza na siebie zarabiac do tego stopnia ze siedza na necie i patrza innym w portfel. Chcialoby sie powiedziec ze powinni miec satysfakcje, z tego ze pracuja ale jednak czesto jad sie leje jak sie ich poslucha. Ile ja sie nasluchalam na swoj temat bo pije kawe z coffeeheaven a nie 3 w 1 xD Albo dlatego ze mam kosmetykow tyle. Nie wiem co to kogo obchodzi ale jednak skomentowac musza. A ja nie wiem co mam robic, przeprosic ich ze nie musze sie dokladac do domu i cala pensje mam dla siebie? W ogole byla tez propozycja zebym ja ze swojej pracy zrezygnowala i robila notatki wszystkim. Kurcze XD nie bede pokutowac w ten sposob bo nie widze powodu, mam swoje zycie i nim sie zajmuje. |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ktoś te studia skończy albo chce założyć rodzinę, to dla mnie logiczne, że wyprowadza się z domu i żyje na własny rachunek. Ale generalnie, póki człowiek się uczy to może rodziców nawet podać o alimenty i tę kasę dostanie. Ktoś chce się usamodzielnić - proszę bardzo, niech to robi, ale nie widzę podstaw do zazdrości, zawiści i podwyższania sobie samooceny z tego tytułu, że sam na siebie zarabia, a inni nie.
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-08-25 o 23:32 |
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do tego, co zauważył ostatnio mój TŻ i w 100% się z nim zgadzam: jechał autobusem, obok niego jakiś rumun/rom/nie wiem. Na przystanku kontrola, podchodzi do nich kontroler, mój TŻ pokazuje przejazdówkę. Kontroler podchodzi do tego kolesia a on "eee bilet mi sie uprał". A kanar żadnej reakcji tylko odchodzi... W moim TŻ-cie się zagotowało i mu się nie dziwie, powiedział mi że następnym razem też powie że uprał mu się bilet. Nie raz nie dwa, sama byłam świadkiem takiej sytuacji gdy siedział w autobusie żul/ dres/ rumuńskie dziecko/ staruszka która z uśmiechem oświadcza że nie ma legitymacji czy biletu. A kanar co? Nico. Ale żeby ktoś młodszy czy nie wyglądający jak ze śmietnika nie miał biletu? Oooo nie ma wtedy mowy o takim łaskawym traktowaniu.. Ciekawe, że żul czy rumuńskie dziecko ma większe prawa niż ktoś kto opłaca pensję samym kanarom i kierowcom
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2011-08-25 o 23:43 |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwlaszcza, ze u mnie stypendia mogly spokojnie wynosic 1600 co miesiac, najwyzsza polka to bylo 2000. Socjalne + naukowe. A o srednia na naukowe nie bylo trudno wcale az tak. Ale trzeba bylo troche czasu poswiecic i ja go poswiecalam, to tez bylo zle widziane bo powinnam poswiecac swoj czas na 'pomaganie' innym a nie sobie. Dzieki stypendium na ostatnim roku moglam pracowac mniej i pisac sobie prace.Kurcze no jednak sa te pewne ilosci egoizmu, ktorych pozbyc sie nie umiem. Jednoczesnie musialabym sie pozbyc wszelkiej dumy, honoru i poczucia wlasnej wartosci. |
|
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To juz chociaz nie narzekaj Ja jestem typem bardziej zdecydowanym, nie jeczacym.Cytat:
Kiedys po pracy za granica kupilam sobie w Polsce Big Starowe Dzinsy i byly najlepsze na swiecie- swietnie wygladaly, dlugo wytrzymaly ze mna Chcialam je kupic w uk, ale niestety nie maja. Przeszlam sie wiec do H&M (ktory tutaj jest dosc tani) i kupilam fajne ciemne dzinsy za 30 funtow- wygladaja naprawde porzadnie i stylowo. W PL mnie na H&M nie stac niestety Kupialm tez dzinsy z New Looka (chyba za 15 funtow) a wygladaja na o wiele drozsze. Wiec postanowilam teraz dac szanse sieciowka, jesli chodzi o spodnie ![]() Aha- nie polecam kupowac balerinek w Primarku. Sa za 2 funty. Wytrzymaly mi 2 tygodnie, choc moglam chodzic dluzej ale dziury mi przeszkadzaly |
||
|
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podziwiam osoby, które same się utrzymują podczas studiów, ale jednocześnie nie pałają zawiścią do tych niepracujących i nie wymyślają, że oni powinni za nich coś tam na studiach robić, to żałosne
|
|
#1767 |
|
Konto usunięte
|
Do do grania na akordeonie- ostatnio jade tramwajem, wchodzi chlopak 13 lat z siostra 7 lat gora, on gra ona z kubkiem. Brudne, ubrane w lachmany jakies. Wychodza potem a po nie podchodza mamuski cale strojne, w bizuterii. Dwie, jedna od tych a druga od identycznej pary.
Nie daje im, nie wspieram zebractwa. Zal ale tak trzeba, beda to robic dopoki sie oplaca. Poza tym ta dziewczynka i tak cale pieniadze musi oddac glowie rodziny potem, ona nic z tego nie ma. A potem widuje sie glowe rodziny w centrum handlowym wchodzaca do najdrozszych sklepow. Ja mam ostry stosunek do takich praktyk, dzieci powinno sie zabrac, poslac do szkoly, umyc, nakarmic. Aczkolwiek nie wiem na ile opieka spoleczna u nas jest w stanie tego dokonac ;/ dzieciaki z opieki i sierocincow chyba nie chodza do szkol normalnych, maja na miejscu cos organizowane. Nie wiem czemu bo u mnie na ulicy jest podstawowka i gimnazjum a po drugiej stronie jest wlasnie osrodek opieki spolecznej i te dzieciaki do nas nie chodzily nigdy. Ulice nizej jest sierociniec i oni tez nie chodzili. emelie- pamietam ciagle tekst kolezanki, chwalila sie jak jakas bohaterka ze ukradla kolezance notatki i rozdala chlopakom, zeby sie chociaz mieli z czego uczyc! bidoki. a na korytarzu oczywiscie autorke notatek tez od najgorszych wyzywali, ale musiala im pomoc przeciez tylko ze wiadomo bylo ze oni chleja straszne ilosci alkoholu i chodza po klubach albo jada w tropiki w trakcie semestru, na to pracowali a nie na utrzymanie wcale
Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-08-25 o 23:58 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1768 |
|
Rozeznanie
|
Moja znajoma do tego stopnia nie mogła znieść myśli, ze moi rodzice więcej zarabiają, ze kiedy na imprezie ukradli mi moją ukochaną bluzę i się zamartwiałam ona z tekstem
- XXX <tu moje imię> jest bogata to kupi sobie nową . I to jeszcze to mówienie do mnie w 3 osobie przy znjomych podczas gdy ja siedzę obok ![]() Dodam, ze miałysmy wtedy po 16 lat więc żadna z nas nie mogła jeszcze pracować . Chodziło tylko o kase rodziców. ![]() A moi rodzice wcale nie sa lekarzami, prawnikami, zarządcami itp. Po prostu oboje pracują w wyuczonych zawodach, mój tata jest oszczędny więc nigdy nam nie brakuje no i dziadek
,,Zawsze robi mi się smutno, gdy coś miłego się kończy. Co prawda zawsze można mieć nadzieję na coś jeszcze milszego, ale co do tego nigdy nie ma pewności. " Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-08-26 o 00:02 |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tych, ktorzy chodza na studia i do domu potem ..hm.. ich wybor. Powinni jednak wiedziec,ze sam swistek to nie all, czasem pracodawca chce widziec jakies doswiadczenie zawodowe. |
|
|
|
|
#1770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne, łatwiej byłoby, gdyby każdy był bogaty. Ale rzeczywistość jest taka, że mało komu się to przytrafia. Trzeba się cieszyć tym, co się ma i tak pokierować swoim życiem, żeby te pieniądze zdobyć. Jak się chce i jest się wytrwałym, to wszystko można. Osobiście znam dwóch facetów po zawodówce, bez matury, którzy pootwierali własne biznesy i powodzi im się super. Zmysł do interesów, tyle. Jak się rozsądnie wybierze studia to też można dojść do porządnych zarobków, nawet w Polsce. Cytat:
Tu chodzi o różnego rodzaju staże, praktyki czy wolontariaty, a to można przecież robić nawet, jak rodzice utrzymują. Chyba, że ktoś jest leniwy, ale to inna kwestia.
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-08-26 o 00:02 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Znajomy z roku robił do mnie podchody na jaki temat mam pracę licencjacką i czy mu nie odstąpie bo on nie wie jaki temat wybrać na prace mgr - wyśmiałam go
.

to wtedy dopiero jest mi smutno.
Zwłaszcza, że nie sądzę by ktoś był zauroczony ich muzyką. Szczególnie, że oni wszyscy grają tę samą melodię