|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
ja sie w nocy okrutnie ze swoim pożarlam bo stwierdzil ze jak moge isc do kuchni albo dojsc jakos do rodzicow to dziwne to moje cierpnienie....
tylko ze nie zakuma debil jeden ze ide do rodzicow po to zeby moc odpoczac bo tam ojciec lata za mala, a jeo mamusia 2 ulice dalej ale nie zapyta o nic. Ojjj tak sie wkurzylam, ze az sie poryczalam, zwijam sie z bolu a ten takie teksty sypie, jeszcze jeden taki i zostanie sobie sam. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- POP jesli mozesz PROSZE! zapytaj
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
My dziś szał ciał mamy Zaraz zbieramy się do lekarza na kontrolę a potem sprzątamy z Misiem - ja sprzątam a on rozwala...Powiedzcie mi jak oduczyć gryzienia, szczypania i ciągnięcia za włosy? Ignorowanie, mówienie nie wolno, i inne bardziej już drastyczne nie działają... Ja już prawie nic włosów na głowie nie mam a na ciele siniak siniaka pogania
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
tylko jak t robic cwiczenia nie moac nogi na wysokosc kraweznika podniesc..... dzisiaj na spacer nie pojdziemy na bank...
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - znam te wkurzające teksty, mnie też tego typu strasznie wyprowadzają z równowagi, ale... on nie miał tego na myśli, co powiedział - faceci są po prostu głupi... beznadziejnie i bezdennie pozbawieni umiejętności właściwego myślenia, a zwłaszcza przewidywania konsekwencji tego, co mówią.
Daruj mu zatem, ale... oczywiście nie od razu. I strasznie Ci współczuje. A lekarz? Bo rozumiem, że tablety odpadają przez dzidzię, ale przecież nie możesz się tak do końca ciąży męczyć.
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia nie da się nic zrobić z tymi twoimi plecami? biedaku wiem jaki to ból ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- W jakiej temp i ile minut mam piec pstrąga w piekarniku?
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - ja porozmawiam o Twoim problemie ze znajomą która to samo ma i ona ma kontakt z lekarzem ze Stanów który tym się zajmuje. To jest jej znajomy i wydzwania do niej codziennie a właściwieto conocnie. On jej kazał odstawić zastrzyki i tabletki i zalecił masarze. Wzięła ze 3 masarze i właśnei ćwiczy wg jego wytycznych. Wiem też że ciepłe okłady są dobre. Ale poprosze ją aby się znim skonsultowała co może dziewczyna w ciąży na tę rwę.
I zgadzam sie oczywiście z Megi, że faceci to zupełne tępaki jeżeli chodzi o dbanie o kobietę i nie tylko
|
#2107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie się pakujemy, jedziemy tu http://www.obiektyturystyczne.pl/naj...wielkopolskie/
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
mego no wlasnie sie obawiam ze bede musiala, rezonansu nie zrobia, masaze odpadaja...problem tylko w tym ze generalnie robie wszystko na sile a tak na prawde powinnam byc unieruchomiona, bo noge z wyra podniesc to wyczyn wielki ale tak sie nie da.
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- tylkooliwka daj znac jak bedziecie na jeziorsku, jak dam rade wstac moze podskoczymy sobie, dawno tam nie bylam. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- pop dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- mala juz spi w nocy 4 godzinki snu tylko miala przezemnie...w domu burdel nie z tej ziemi, ale w dupie to mam klade sie troche chociaz...
|
|
#2109 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez na początku nie widzieli problemu dopiero jak zaczęłam sama prywatnie chodzic po lekarzach dostrzegli to co ja widzę ![]() Cytat:
![]() babcia go zabrała i poszła w cholerę Cytat:
<Jula wtedy wyciąga do góry rączki i mówi daj oziu daj baba dziadzia mama tata moje hau ala / czytaj: daj boziu zdrówko babci,dziadziowi,mamie,ta cie,mi,pieskowi,ali> Cytat:
ale najprostrze to co możesz zrobic by odciążyć kręgosłup połóż się na płaskim najlepiej na ziemi z małej poduszki <jeśli nie masz w domu wałka poduszki> zroluj ją w wałek połóż pod kręgosłupem leżąc na plecach w miejscu krzyża i tak leż przez 15 minut kilka razy dziennie na początku będziesz czuła ból ale po chwili będzie duża ulga no i na tej piłce tez staraj się robić ruchy miednicą i kłaść sie na plecach i rolować tu przyda sie pomoc Tżta < ja jestem po licencjacie z fizjoterapii i jeśli chcesz to mogę troszkę pomóc na odleglość > Cytat:
ja zawsze reaguję nawet jak mam Julę na rękach ostatnio na giełdzie byłam po warzywka i owoce wielki chłop <minimum 2 metry miał i koło 200 kg ważył > szarpał chłopcem < nie swoim synem> i się na niego darł to skoczyłam do niego z tekstem że może spróbuje się z kimś w swoim rozmairze albo z kobietą z dzieckiem na rękach ludzie gapili sie na mnie jak na popaprana ten coś się zaczął burzyć to go sprowadziłam do pionu mówiąc że zaraz po policje zadzwonie jak nie przeprosi tego chłopca bo nie ma prawa go dotykać chłopiec się popłakał i podziękował mi a żaden z tamtych facetów tam sie nie doezwał mialam ochotę im Cytat:
ale dziadek przezył i to najważniejsze Cytat:
ale z drugiej strony czasem można zaszkodzić poszkodowanemu bardziej jeśli się nie zna zasad udzielania pierwszej pomocy dlatego według mnie każdy obywatel powinien przejść kurs choc ten podstawowy udzielania pierwszej pomocy Cytat:
WYNOCHA DO LEKARZA i niech nie pierdzieli ze kobieta w ciąży nie może nic brać ani wykonywać żadnych ćwiczeń bo to bzdura jest nawet masaże i rehabilitacja są wskazane a i sa jeszcze takie specjalne fotele do masaży np. w Ikei one tez nieźle rozluźniają albo amterace dostępne w medycznych sklepach kosztują grosze za wypożyczenie a działają cuda ![]() a ja za pare godzinek weekend zaczynam i pędzę do Wrocka po kafelki hehe wiecie że jeśli do ceny kafelek dodam koszty dojazdu i poświęcony czas moich rodziców <zwłaszcza taty > to i tak wychodzę na kafelkach 1200 złotych do przodu bo tam tyle taniej wczoraj sie wkurzylam na swojego rupcia i postanowiłam kupić nowe autko Tż się na mnie wkurzył bo mamy remont ale ja tu przyciełam tam uciełam coś tańszego kupiłam dostałam jeszcze troszkę kaski nadprogramowej i uzbierała się niezła sumka i szukam autka zwłaszcza że wczoraj się dowiedziałam i wkurzyłam na Tżta bo kupił gołębnik ciekawe gdzie go sobie postawi bo w moim ogórdku na niego nie bedzie miejsca pominę fakt że wydal na niego ponad 15 tysięcy niech tylko narzeka ze nie ma kasy na remont ![]() i zastanawiam się nad tymi co w załącznikach pierwszy to 7 osobowy taki bardziej rodzinny dwa pozostałe to Fordy K 4 osob owe tylko na małe zakupki i na wycieczki z Julą który wybrać ? wszystkie mniej więcej w tej samej cenie
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
drcron to nie chodzi o to ze nie wolno, to chodzi o to ze do konca nie wiadomo co to, wkazuje na rwe kulszowa, trzeba by bylo rezonans zrobic, a tego mi nie wolno, a to nie takie proste w ciazy rehabilitowac sie a moze sie okazac ze na cos innego, choci o to zeby czegos innego nie poruszyc....
a z ty, walkiem pod plecami tz mi wczoraj ukaldal ale nie uleze tak nawet minuty. A REHABILITACJE SA GDZIES NA MARZEC!;/ bo zeby po dwie czy trzy stowki prywatnie placic co tydzien to ja tyle nie mam niestety i kolko sie zamyka. Wzreszta u nas to gowno nie rehabilitanci sa....;/ ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- pierwszy wizualnie mi sie nie podoba, ale forda k bym w zyciu nie kupila!
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
drcron pamitasz moze kiedy zalalo wam mieszkanie kiedy te deszcze byly??
jest weryfikacja z awanti dzisiaj powinna byc paczka u organizatorki....robilas moze mi juz przelew?? |
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
DRCRON a czy tam uczyli was jak samemu wyrwac kręgosłup i wstawic jakis nowy???
)))daj prosze zloty przepissssssssssssss! ✂✂✂✂a idzie dostac joba noooooo! mala spi ale jak wstanie to znowu bedzie sajgon, jade po poludniu do lekarza zobaczymy co mi powie...
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda z jakieś dwa albo trzy tygodnie temu tak strasznie padało
przelew zrobiłam tego samego dnia sprawdź proszę a dlaczego pytasz ? z tymi gaciami mi się nie spieszy przy okazji je odbiorę jak się spotkamy ![]() Darusia jeśli lekarz napisze Ci CITO to nie ma bata muszą Cię przyjąć tego samego dnia jest jeszcze jedna możliwość położyć się do szpitala i tam wykonaja poszczególne badania a jak nie to przyjedź do nas u nas masaż to koszt 15 złotych a rehabilitacja ze skierowaniem na NFZ jedyne 2 złote ale nie trzeba czekać w kolejce ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Darusia złoty przepis basen basen i jeszcze raz basen rozluźnia wszystkie mięśnie woda działa relaksująco i odprężająco wyjście na basen nie jest wysokim kosztem a może dużo pomóc tylko wyjście samemu nie z dzieckiem no i tamto leżenie z wałkiem tak samo jak i pilka koszt pilki to jedynie 20 złotych dostępna w Realu na dziale z fitnesem albo w sklepach rehabilitacyjnych i szkołach rodzenia, skakanie i kulanie się na piłce odciąża kręgosłup i jest bezpieczne ja całą ciążę spędziłam na piłce aż do samego porodu na niej siedziałam dopiero kilka dni temu ją złożyłam bo za dużo miejsca zajmowała i robiło się niebezpiecznie bo Jula ją dawała do kąta i na nią właziła i sama chciała skakać a ma bardzo piękne ząbki i nie chcę by je straciła za szybko Darusia czemu Forda nie ? co wszyscy chcą od tych autek ? chwilę temu też był gościu i mi go odradzał mówi że pompa szybko siada to co ja mam wybrać w tej cenie nie ma nic więcej fajnego
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie ty mieszkasz?????
![]() moja mama teraz miala na ta reke , no i tz mama bo wtedy co sie wywrocila i miala operacje na lokiec bedzie musiala miec rehabilitacje i to najlepiej od razu a to koszta jakies kosmiczne sa jak jej podliczyli ale tak nawet na CITO sie nie da...tojakies po✂✂✂ane wszystko! pojade dzisiaj zobaczymy..... najpierw ide do swojego ogolnego, pozniej po zwolnienie do ginki zobaczymy co mi powiedza bo w szpitalu jedyne co powiedzieli lekarze bo dorwalam ich jak u mamy bylam to tyle ze jeszcze tylko 3 miesiace wiec musze dac rade.....extra. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- no ja bym z checia na basen pochodzila! na prawde!!!! tylko ze mam stresa bo tu czesto jakies bakterie i jest zamkniety, np gronkowiec tydzien po generalnym remoncie....no i to sadłó, ale to juz juz kit jakby mialo mi ulzyc ...tylko tych swinstw sie troche boje... ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- po ile teraz te fordy stoja? ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- drcron ja myslalam bardziej o takiej pilce do pilatesu takiej 18cm i ja moze jakims cudem pod plecy i tak masowac???? na tej zwyklej duzej nawet nie usiade.... bo generalnie rzecz biorac albo jestem skulona albo lezaca albo idaca- w miare wyprostowana z siedzeniem ciezko, nie daje za bardzo rady... reala nie mam;D ale pilke gdzies tam dostane na pewnop, ta mala na allegro.
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
ja pieke w 180 stopniach przez 20 min
![]() Cytat:
![]() Mój mały cos się dzisiaj uwziął i ryczy już od godziny, teraz mu serek daję, może porcje żywnościowe trzeba zwiększyć
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
bo wlasnie zastanawialam sie jak z tym przelewem bo pisalalas ze bedziesz robic a u mnie nic nie bylo na koncie i juz zaczelam myslec ze co z numerem pomieszalas:P ale dopiero dzisiaj zaksiegowali
co do zalania to pytam bo musze rodzicom pismo napisac do spoldzielni - nie wiem jak sie za to zabrac..ale wlasnie na nastepny dzien po tych deszczach ojciec u nich osobiscie zglaszal ale do tej pory cisza;/ |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron my mamy obecnie 2 fordy-wcześniej też mieliśmy już 2.Mój tż jest bardzo z niego zadowolony,z każdego był.Nic nam się nie psuję,części do fordów drogie nie są-jeśli już coś tam padnie.U nas fordy bezawaryjne.
Mieliśmy już parę marek aut,ale jakoś fordy najbardziej się u nas sprawdziły.
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero wczoraj mnie tak ostro zlapalo, bolalo wczesniej ale tylko bolalo.
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- lekarz mi powiedzial ze jak to rwa to po porodzie przejdzie samo, a masaze tak czy siak mi nie pomoga....pojade dzisiaj jak tz wroci zobaczymy co powiedza...bo sama to ja do auta nie dojde;/
|
|
#2119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 1500 euro przeznaczone na autko chcę sprowadzone z niemiec bo pojeżdże na tamtym ubezpieczeniu rok dwa i potem sprzedam tutaj a fordy tam koło 800 - 1000 chodzą narazie więcej kasy odłożonej nie mam ale do października może się jeszcze uda coś skrobnąć ![]() Cytat:
a mam za free i nie musze czekac w kolejce ale chyba sie w poniedziałek wybiorę Cytat:
zapytam mamy jak ona to pisała i w poniedziałek mogę Ci przesłać strasznie długo szło ale ostatnio jak zapłaciłam u nas w punkcie za buty z allegro to przelew szedł równe 3 tygodnie a mnie skręcało od nas tego samego dnia wyszlo ale bank sobie obracał kasiorą Cytat:
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy fordy mondeo mk4 i mk3
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ale ja nie mam z kim malej zostawic zeby sie polozyc w szpitalu wlasnie...
tesciowa pilnuje ukochanej wnuczusi z reka w gipsie, moja mama w pracy, tz w pracy, babcia tez ma problemy z noga chociaz ostatnio mowila ze przestala ja bolec ale nie bede starszej kobiety fatygowac, a moj ojciec zrobi wszystko ale nie przewinie jej....ma jakis opor mega i nakarmi picie zroibi bawi sie cudnie z nia ale jej nie przewinie.... mysle o tym basenie ze bym poszla tylko kurka nie chcialabym zalapac jakiegos gowna...
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie tez konkretnie o fordzie k slyszalam negatywne opinie..... ale na tego nowego to bym sie pokusila.... my tez chcielismy forda ale s-maxa ale z takim wyposazeniem co renault wzielismy to za maxa trzeba bylo tak kolo 150tys;/ ogolnie do fordow nie jestem uprzedzona... ale te fordy k maja bardzo zle opinie ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- drcron meblujesz sie ?? http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...onloine/728488
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron za 15 tysi to kupisz już coś fajnego.Ostatnio kolega tż skusił się na forda mk3 i na all kupił go już za 13 tysięcy.A wygląda świetnie.Teraz ceny aut tak spadają,że można tanio kupić coś fajnego.
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
ana to samo pisalam
![]() a opelek astra drcron ? albo jakis lancer ? renault megane? z dyzych scenika tez juz kupisz jak dobrze trafisz..
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
musze mojego szefa zmobilizowac by mi coś fajnego przywiózl
ostatnio swojej żonie nowego Citroena przywiózł za grosze miał tylko bite drzwi taki by mi tez odpowiadał ![]() Darusia jedź do innego miasta na basen my z Juleczką chodzimy dwa razy w tygodniu na basen Młoda jak ja wplacam w pracy to idzie przez system Inkasa to jest w dwoch jakis bankach pocztowy i jakis jeszcze dzięki za linka muszę najpierw ich stronę ogladnąc ![]() czy wy chodzicie z dziećmi na jakieś zajęcia ? bo ja chciałam Jule zapisać do naszego klubu piłkarskiego raz w tygodniu mają spotkan ia i dzieci kopią pileczki i się świetnie bawią tylko nie wiem czy nie jest jeszcze za mała ![]() my dwa razy w tygodniu na basen chodzimy raz na dwa tygodnie na koniki no i teraz by jeszcze doszła piłka chciałam na balet ale musi mieć skończone 36 miesięcy bo niby wtedy dzieci posłuszniej wykonują wszystkie polecenia
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze na pilke tez jest za mala jeszcze, drcron raz mi basen nic nie pomoze a tez nie mam kasy tyle zeby jezdzic np 2 razy w tygodniu po 120 km plus basen plus cos tam to jednak koszta są.
Oliwia nie chodzi na zadne zajecia.
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Nina też nie chodzi na żadne zajęcia.
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka też nie chodzi na zajęcia. Wydaje mi sie że to za wcześnie jeszcze.
A na koniki też chyba za wcześnie. Moja zaraz by chciała schodzić. Takie małe dzieci które dopiero co zaczęły chodzić to są wszystkiego ciekawe i nie usiedzą w jednym miejscu. No może z 5 min by wytrzymała na takim koniu i to wszystko. A piłkę to sobie kopie na podwórku z tata i wójkiem i sie świetnie bawi. Raz kopnie a raz rzuci a innym razem przyniesie lub całkowicie oleje to "kopanie". No i na balet to ja na pewno nie zapiszę dziecka. Jakś naczytałam sie o tym i negatywnie jestem nastawiona to strasznie wyniszczające jest. Ale na jakieś tańcę to i owszem - jakiś dyskotekowy najlepiej albo towarzyski. Ja będąc dzieckiem chodziłam na dyskotekowy, towarzyski i ludowy. I wszystkie lubiłam . W towarzyskim nawet coś tam wygrywałam ale już teraz mało pamiętam bo to było jak zapewne wiecie Duuuużo lat temu
|
#2129 |
|
Wtajemniczenie
|
DARUSIA ja mam problem z noga.cos uciska mi na nerw w miednicy i czasami wstac nie moge albo sie ruszyc tak boli...ale BASEN mi pomogl
![]() DRCRON ja pracowalam w uk w firmie forda . ja tez nie polecam Ci forda K pomimo iz mialam do czynienia z samymi nowymi i dwuletnimi samochodami tej marki. PL MADZIA wlosy mi stanelypo Twoim wczesniejszym poscie...ja jestem okropna jak ktos inny prowadzi auto.siedze z przodu i gapie sie na droge ak jakbym ja prowadzila.nie ufam nikomu za kierownica do konca...nawet tz,ktory bardzodobrym jest kierowca zdjecia i maluchy
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
pop tez mam negatywne zdanie o balecie, poza tym ja mojego dziecka sobie nigdzie nie wyobrazam na zadnych zajeciach !!!!
ona jest zbyt ciekawa, zbyt ruchliwa i zbyt nadpobudliwa, kon bylby fajny minute, podobnie jak u ciebie pop , wszystko inne byloby fajne na sekunde i juz bieglaby dalej, pilke kopiemy razem i generalnie wszystko robimy razem i tz z nami jak nie jest w pracy i super mi to odpowiada, pozniej bede musiala jakos sprawy dzielic, ale oliwka juz rozumie przynies cos podac i co mi chodzi wiec mam nadzieje ze chociaz pieluszki dla Amelki bedzie przynosila, nie bede jej tez izolowac od malej zeby nie czula sie odrzucona. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- bol mi troche na chwile odpuscil , wczoraj tez tak mialam, mala dorwala nutelle i wygladala jak murzyn! zdolalam ja jakos wykapac pachnaca czysta wylala na siebie sok:Plece sprzatac poki moge chodzic:P
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

Zaraz zbieramy się do lekarza na kontrolę a potem sprzątamy z Misiem - ja sprzątam a on rozwala...
jakbyście tam jechali to my też byśmy wyjechali,może by się udało spotkać

ale dziadek przezył i to najważniejsze