Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 09:41   #2101
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

ja sie w nocy okrutnie ze swoim pożarlam bo stwierdzil ze jak moge isc do kuchni albo dojsc jakos do rodzicow to dziwne to moje cierpnienie....
tylko ze nie zakuma debil jeden ze ide do rodzicow po to zeby moc odpoczac bo tam ojciec lata za mala, a jeo mamusia 2 ulice dalej ale nie zapyta o nic.
Ojjj tak sie wkurzylam, ze az sie poryczalam, zwijam sie z bolu a ten takie teksty sypie, jeszcze jeden taki i zostanie sobie sam.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

POP jesli mozesz PROSZE! zapytaj
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:41   #2102
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja mogę swoją oddać mam jeszcze kilka ktore przypominają do chrztu sukienki też białe albo ecru mogę wysłać zdjęcia na e-mail te nie ze chrztu mogę wysłać za koszt przesyłki tylko bo mi zalegają tą ze chrztu za jakiś drobiazg dla Juli bo to prezent był od babci
drcron skrobnę ci PW.

My dziś szał ciał mamy Zaraz zbieramy się do lekarza na kontrolę a potem sprzątamy z Misiem - ja sprzątam a on rozwala...

Powiedzcie mi jak oduczyć gryzienia, szczypania i ciągnięcia za włosy? Ignorowanie, mówienie nie wolno, i inne bardziej już drastyczne nie działają... Ja już prawie nic włosów na głowie nie mam a na ciele siniak siniaka pogania

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:42   #2103
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tylko jak t robic cwiczenia nie moac nogi na wysokosc kraweznika podniesc..... dzisiaj na spacer nie pojdziemy na bank...
A.Camus
Stary 2011-08-26, 10:03   #2104
megi-megi
Zakorzenienie

Darusia - znam te wkurzające teksty, mnie też tego typu strasznie wyprowadzają z równowagi, ale... on nie miał tego na myśli, co powiedział - faceci są po prostu głupi... beznadziejnie i bezdennie pozbawieni umiejętności właściwego myślenia, a zwłaszcza przewidywania konsekwencji tego, co mówią.
Daruj mu zatem, ale... oczywiście nie od razu.

I strasznie Ci współczuje. A lekarz? Bo rozumiem, że tablety odpadają przez dzidzię, ale przecież nie możesz się tak do końca ciąży męczyć.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:09   #2105
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
drcron skrobnę ci PW.

My dziś szał ciał mamy Zaraz zbieramy się do lekarza na kontrolę a potem sprzątamy z Misiem - ja sprzątam a on rozwala...

Powiedzcie mi jak oduczyć gryzienia, szczypania i ciągnięcia za włosy? Ignorowanie, mówienie nie wolno, i inne bardziej już drastyczne nie działają... Ja już prawie nic włosów na głowie nie mam a na ciele siniak siniaka pogania
Zosia siedzi w kącie za bicie- u nas pomaga. Czasami jeszcze uderzy ale mało kiedy albo zamachnie się ręką ale nie uderzy i patrzy na mnie czy coś jej mowie.

Darusia nie da się nic zrobić z tymi twoimi plecami? biedaku wiem jaki to ból

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

W jakiej temp i ile minut mam piec pstrąga w piekarniku?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:11   #2106
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - ja porozmawiam o Twoim problemie ze znajomą która to samo ma i ona ma kontakt z lekarzem ze Stanów który tym się zajmuje. To jest jej znajomy i wydzwania do niej codziennie a właściwieto conocnie. On jej kazał odstawić zastrzyki i tabletki i zalecił masarze. Wzięła ze 3 masarze i właśnei ćwiczy wg jego wytycznych. Wiem też że ciepłe okłady są dobre. Ale poprosze ją aby się znim skonsultowała co może dziewczyna w ciąży na tę rwę.

I zgadzam sie oczywiście z Megi, że faceci to zupełne tępaki jeżeli chodzi o dbanie o kobietę i nie tylko

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:17   #2107
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

może nad Jeziorsko?mam jakieś namiary na domki w Pęczniewie,dziura tam jest ale na weekend przy pogodzie to ok.
my tam jeździmy blisko właśnie też się zastanawiam czy jutro nie jechaćjakbyście tam jechali to my też byśmy wyjechali,może by się udało spotkać
kurde za późno, a szkoda
właśnie się pakujemy, jedziemy tu http://www.obiektyturystyczne.pl/naj...wielkopolskie/
Stary 2011-08-26, 10:30   #2108
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mego no wlasnie sie obawiam ze bede musiala, rezonansu nie zrobia, masaze odpadaja...problem tylko w tym ze generalnie robie wszystko na sile a tak na prawde powinnam byc unieruchomiona, bo noge z wyra podniesc to wyczyn wielki ale tak sie nie da.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

tylkooliwka daj znac jak bedziecie na jeziorsku, jak dam rade wstac moze podskoczymy sobie, dawno tam nie bylam.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

pop dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

mala juz spi w nocy 4 godzinki snu tylko miala przezemnie...w domu burdel nie z tej ziemi, ale w dupie to mam klade sie troche chociaz...
A.Camus
Stary 2011-08-26, 10:31   #2109
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Asiulek - Wercia jest prześliczna i te wloski ...ach. Laska będzie - a właściwie już jest.

Aneczkkaa - mnie też zdziwilo że mili17199 synek nie byłe rehabilitowany. JA chyba bym poszła do jakiegoś innego neurologa.

Mili17199 - moja mała była rehabilitowana ponad pół roku. Cwiczyliśmy z nią codziennie w domu 3-4 razy dziennie + co dwa tygodnie u rehabilitantki i co miesiąc wizyta u neurologa. Pierwsze kroki postawiła w 13 m-cu życia czyli tak jakby w 10 m-cu korygowanym (ja mam 3 misięcznego wcześniaka).
Może więć warto wybrać sie jeszcze do innego lekarza. Czasami parę ćwiczeń i dziecko szybko nadrabia.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

A ja dzisiaj jak jechałam do pracy to w radio mówili że:

Facet ma prawo do ostatniego zdania w czasie dyskusji z kobietą.
Oczywiście pod warunkiem ze będzie to zdanie:
" Tak masz rację kochanie"
moja też była rechabilitowana i jak miała 9 miesięcy zaczęła chodzić dzieci rehabilitowane szybciej się fizycznie rozwijają od nie rehabilitowanych tak nam rehabilitant i neurolog mowiła
u nas tez na początku nie widzieli problemu dopiero jak zaczęłam sama prywatnie chodzic po lekarzach dostrzegli to co ja widzę

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
tylkooliwka, ale on ma wlosy całkiem inaczej go pamiętałam

Asiulek a Wercia to blondi już, a taki czarnulek była za mamą.

Moj to przy waszych pociechach to ma krótkie włosy, bo niby jak mokre to do łopatek, ale jak wyschną i się skręcą to wszystko przy samej głowie. Jak do tej pory obcinałam mu tylko troche górę, a loczki z tyłu nietknięte. Mój tz mnie o to molestuje żebym mu te loki obcieła, bo jak idzie z nim na plac zabaw, to zachwalaja jaką ma śliczna córeczkę. Ostatnio zły wrócił i mu te bursztynki na ząbki zdjął,ale mówi że bez nich też chwalą córeczkę. Co poradzić jak on do mamy podobny
moja to wszyscy uważają za chlopczyka kiedyś na placyku babcia mówi do wnuczka zobacz jaki sliczny chlopczyk a Jula ubrana w różową koszulke i leginsy to ja do Julki na cały głos mówię Juleczko oddaj dziewczynce łopatkę ta babcia do mnie że to chlopczyk <chyba Jasiu> a ja do niej że bardziej dziewczynkę przypomina babcia go zabrała i poszła w cholerę

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
no ja też bym leciała do innego lekarza chyba a nie wiem czy chodzenie przy meblach to "chodzenie" ?? kurde ...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

wow współczuje ci kochana musisz chyba zastwosować terapie wstrząsową tak jak my po tygodniu męczarni mamy świętty spokój z usypianiem !!!!

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

mili ja też polecam ci wizytę u innego neurologa
moj maciej był rehabilitowany od 2 miesiąca życia 4 razy dziennie (to przez 3 miesiące) następne 3 miesiące 3 razy w tyg metoda bobath i zaczął raczkować w 8 miesiącu wtedy lekarka zakończyła nam rehabilitacje zaczął stać w 10 miesiącu a chodził sam w 14 miesiącu

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

wieczorkiem oblukam foteczki
moja zasypia z nami na łóżku muszę się do niej przytulić pogmyrac po brzuszku i nóżkach ona tuli moją rękę i owieczkę i zasypia czasem trwa to 2 minuty a czasem 3 godziny wcześniej jest baja piosenka i paciorek
<Jula wtedy wyciąga do góry rączki i mówi daj oziu daj baba dziadzia mama tata moje hau ala / czytaj: daj boziu zdrówko babci,dziadziowi,mamie,ta cie,mi,pieskowi,ali>

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
haha nawet nie pomyslalam jak to zabrzmi

a ja sie dzisiaj wywalilam z bolu! 1 raz w cyiu upadlam z bolu, zgielo mnie w pol na srodku chodnika, nawet wozek malej nie pomogl co by sie podnoiesc, oczywsie ludzie przechodzili ale zeby ktos pomogl-NIE BO KURFA PO CO !
Darusia Ty jesteś nie poważna czy ty coś robisz w sprawie swojego bólu? czy byłaś u jakiegoś specjalisty? Czy posiadasz w domu biłkę do siedzenia zamiast siadania na krześle kanapie siadaj na wielkiej piłce na pewno ulży troszke w bólu do tego stosuj kilka prostych ćwiczeń dostępnych na necie np. na youtube jeśli chcesz to pokażę Ci ktore jako kobieta w ciąży możesz stosować są tez maści przeciwbolowe które równie dobrze możesz stosować mimo że jesteś w ciąży

ale najprostrze to co możesz zrobic by odciążyć kręgosłup połóż się na płaskim najlepiej na ziemi z małej poduszki <jeśli nie masz w domu wałka poduszki> zroluj ją w wałek połóż pod kręgosłupem leżąc na plecach w miejscu krzyża i tak leż przez 15 minut kilka razy dziennie na początku będziesz czuła ból ale po chwili będzie duża ulga
no i na tej piłce tez staraj się robić ruchy miednicą i kłaść sie na plecach i rolować tu przyda sie pomoc Tżta < ja jestem po licencjacie z fizjoterapii i jeśli chcesz to mogę troszkę pomóc na odleglość >

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
moja wypowiedź sprowadzała się do tego, że ludzie mają gdzies co ci jest i pewnie jak byś tam umarła to długo by się nikt nie zainteresował
pisałam kiedyś, że po oddaniu krwi we wrocku zemdlałam w pełnym! autobusie, NIKT mi nie pomógł, a prawie mnie zdeptali, w biały dzień ok godziny 13

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

mrowak co u ciebie i Gabi??
zgadzam sie z tym ludzie czasem boją się pomóc bo nie wiedzą jak z drugiej strony w Polsce jest bardzo duża znieczulica
ja zawsze reaguję nawet jak mam Julę na rękach ostatnio na giełdzie byłam po warzywka i owoce wielki chłop <minimum 2 metry miał i koło 200 kg ważył > szarpał chłopcem < nie swoim synem> i się na niego darł to skoczyłam do niego z tekstem że może spróbuje się z kimś w swoim rozmairze albo z kobietą z dzieckiem na rękach ludzie gapili sie na mnie jak na popaprana ten coś się zaczął burzyć to go sprowadziłam do pionu mówiąc że zaraz po policje zadzwonie jak nie przeprosi tego chłopca bo nie ma prawa go dotykać chłopiec się popłakał i podziękował mi a żaden z tamtych facetów tam sie nie doezwał mialam ochotę im

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja kiedyś byłam w lucieniu to jest niedaleko gostynina . Tam jest jezioro i kilka ośrodków . My tam na weekend byliśmy jest dość tanio .

Darusia brak słów . załatw dziewczyno Oliwce ten żłobek i odpoczywaj jak najwięcej bo czym większy brzuch tym jeszcze gorzej możesz mieć . Trzymaj się tam już nie dużo zostało .

Mój tata uratował kiedyś facetowi życie który miał zawał , w centrum wawy upadł , porządnie ubrany w garniturze . Wylazł z pracy pewnie na jakieś lunch bo to taka pora była . tata go reanimował , ludzie się gapili . Jak krzyknął do kogoś żeby dzwonił po karetkę to tez się ludzie gapili , jakaś baba ze sklepu wezwała . POtem Ci z pogotowia powiedzieli że gdyby nikt nie zareagował facet by nie przeżył
ja jak miałam koł 15 lat nad morzem ratowałam starszego pana szedł z wnukami na plażę i dostał zawału reanimowałam go na zmianę z kolegą 1,5 godziny zanim pogotowie nie przyjechało do dziś to pamiętam jak jeden wnuczek musiał być trzymany przez mojego kolege albo mnie bo nas odciągał od dziadka była wtedy masa ludzi nikt nie zareagował z tego wysiłku potem sama straciłam przytomność ale dziadek przezył i to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Wpisz LUcień a nie lucieniów bo to się nie odmienia , tam jest też ośrodek rządowy

U nas jest niby obowiązek udzielenia pomocy . choć nawet jak juz wezwiesz karetkę to jest uważane za pomoc . jeśli ma się też zachamowania ( typu metpoda usta usta ) to jak sie kogoś reanimuje to można mu tylko klatkę uciskać i też będzie ok . Ostatnio mnie facet na BHP wyedukował .
I to też będzie uważane za dobrze udzieloną pomoc .
za nie udzielenie pierwszej pomocy grozi kara nawet pozbawienia wolności
ale z drugiej strony czasem można zaszkodzić poszkodowanemu bardziej jeśli się nie zna zasad udzielania pierwszej pomocy
dlatego według mnie każdy obywatel powinien przejść kurs choc ten podstawowy udzielania pierwszej pomocy

Cytat:
ana nawet nie slyszalam o tym porodzie....
mala SPALA dzisiaj 4 godziny, obudzilam ja swoim placzem z bolu, tz ryja darl ze ja budze cholera noooo.....preicez ja sobie nie poplakiwalam bo po porstu lubie tylko z bolu, nie moglam nawet nogami ruszac to cos nie halo jest
no i oczywiscie na koncu mega klotnia ! i jest za✂✂✂is****;/
Darsia pisałam juz wyżej ale napisze jeszcze raz
WYNOCHA DO LEKARZA i niech nie pierdzieli ze kobieta w ciąży nie może nic brać ani wykonywać żadnych ćwiczeń bo to bzdura jest nawet masaże i rehabilitacja są wskazane
a i sa jeszcze takie specjalne fotele do masaży np. w Ikei one tez nieźle rozluźniają albo amterace dostępne w medycznych sklepach kosztują grosze za wypożyczenie a działają cuda

a ja za pare godzinek weekend zaczynam i pędzę do Wrocka po kafelki hehe wiecie że jeśli do ceny kafelek dodam koszty dojazdu i poświęcony czas moich rodziców <zwłaszcza taty > to i tak wychodzę na kafelkach 1200 złotych do przodu bo tam tyle taniej

wczoraj sie wkurzylam na swojego rupcia i postanowiłam kupić nowe autko Tż się na mnie wkurzył bo mamy remont ale ja tu przyciełam tam uciełam coś tańszego kupiłam dostałam jeszcze troszkę kaski nadprogramowej i uzbierała się niezła sumka i szukam autka zwłaszcza że wczoraj się dowiedziałam i wkurzyłam na Tżta bo kupił gołębnik ciekawe gdzie go sobie postawi bo w moim ogórdku na niego nie bedzie miejsca pominę fakt że wydal na niego ponad 15 tysięcy niech tylko narzeka ze nie ma kasy na remont
i zastanawiam się nad tymi co w załącznikach pierwszy to 7 osobowy taki bardziej rodzinny dwa pozostałe to Fordy K 4 osob owe tylko na małe zakupki i na wycieczki z Julą który wybrać ? wszystkie mniej więcej w tej samej cenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0199871937001.jpg (11,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0199184621001.jpg (9,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0198535985001.jpg (9,9 KB, 12 załadowań)

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:45   #2110
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron to nie chodzi o to ze nie wolno, to chodzi o to ze do konca nie wiadomo co to, wkazuje na rwe kulszowa, trzeba by bylo rezonans zrobic, a tego mi nie wolno, a to nie takie proste w ciazy rehabilitowac sie a moze sie okazac ze na cos innego, choci o to zeby czegos innego nie poruszyc....

a z ty, walkiem pod plecami tz mi wczoraj ukaldal ale nie uleze tak nawet minuty.
A REHABILITACJE SA GDZIES NA MARZEC!;/
bo zeby po dwie czy trzy stowki prywatnie placic co tydzien to ja tyle nie mam niestety i kolko sie zamyka.
Wzreszta u nas to gowno nie rehabilitanci sa....;/

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

pierwszy wizualnie mi sie nie podoba, ale forda k bym w zyciu nie kupila!
A.Camus
Stary 2011-08-26, 10:48   #2111
mloda1989
Zakorzenienie

drcron pamitasz moze kiedy zalalo wam mieszkanie kiedy te deszcze byly??

jest weryfikacja z awanti dzisiaj powinna byc paczka u organizatorki....robilas moze mi juz przelew??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:55   #2112
Darusiaaaa
Zakorzenienie

DRCRON a czy tam uczyli was jak samemu wyrwac kręgosłup i wstawic jakis nowy???)))

daj prosze zloty przepissssssssssssss!
✂✂✂✂a idzie dostac joba noooooo!
mala spi ale jak wstanie to znowu bedzie sajgon, jade po poludniu do lekarza zobaczymy co mi powie...
A.Camus
Stary 2011-08-26, 11:07   #2113
drcron
Zakorzenienie

Młoda z jakieś dwa albo trzy tygodnie temu tak strasznie padało
przelew zrobiłam tego samego dnia sprawdź proszę a dlaczego pytasz ?
z tymi gaciami mi się nie spieszy przy okazji je odbiorę jak się spotkamy

Darusia jeśli lekarz napisze Ci CITO to nie ma bata muszą Cię przyjąć tego samego dnia jest jeszcze jedna możliwość położyć się do szpitala i tam wykonaja poszczególne badania a jak nie to przyjedź do nas u nas masaż to koszt 15 złotych a rehabilitacja ze skierowaniem na NFZ jedyne 2 złote ale nie trzeba czekać w kolejce

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Darusia złoty przepis basen basen i jeszcze raz basen rozluźnia wszystkie mięśnie woda działa relaksująco i odprężająco wyjście na basen nie jest wysokim kosztem a może dużo pomóc tylko wyjście samemu nie z dzieckiem no i tamto leżenie z wałkiem tak samo jak i pilka koszt pilki to jedynie 20 złotych dostępna w Realu na dziale z fitnesem albo w sklepach rehabilitacyjnych i szkołach rodzenia, skakanie i kulanie się na piłce odciąża kręgosłup i jest bezpieczne ja całą ciążę spędziłam na piłce aż do samego porodu na niej siedziałam dopiero kilka dni temu ją złożyłam bo za dużo miejsca zajmowała i robiło się niebezpiecznie bo Jula ją dawała do kąta i na nią właziła i sama chciała skakać a ma bardzo piękne ząbki i nie chcę by je straciła za szybko

Darusia czemu Forda nie ? co wszyscy chcą od tych autek ? chwilę temu też był gościu i mi go odradzał mówi że pompa szybko siada to co ja mam wybrać w tej cenie nie ma nic więcej fajnego

Stary 2011-08-26, 11:13   #2114
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gdzie ty mieszkasz?????

moja mama teraz miala na ta reke , no i tz mama bo wtedy co sie wywrocila i miala operacje na lokiec bedzie musiala miec rehabilitacje i to najlepiej od razu a to koszta jakies kosmiczne sa jak jej podliczyli ale tak nawet na CITO sie nie da...tojakies po✂✂✂ane wszystko!

pojade dzisiaj zobaczymy..... najpierw ide do swojego ogolnego, pozniej po zwolnienie do ginki zobaczymy co mi powiedza bo w szpitalu jedyne co powiedzieli lekarze bo dorwalam ich jak u mamy bylam to tyle ze jeszcze tylko 3 miesiace wiec musze dac rade.....extra.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

no ja bym z checia na basen pochodzila! na prawde!!!!

tylko ze mam stresa bo tu czesto jakies bakterie i jest zamkniety, np gronkowiec tydzien po generalnym remoncie....no i to sadłó, ale to juz juz kit jakby mialo mi ulzyc ...tylko tych swinstw sie troche boje...

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

po ile teraz te fordy stoja?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

drcron ja myslalam bardziej o takiej pilce do pilatesu takiej 18cm i ja moze jakims cudem pod plecy i tak masowac????
na tej zwyklej duzej nawet nie usiade.... bo generalnie rzecz biorac albo jestem skulona albo lezaca albo idaca- w miare wyprostowana z siedzeniem ciezko, nie daje za bardzo rady...
reala nie mam;D ale pilke gdzies tam dostane na pewnop, ta mala na allegro.
A.Camus
Stary 2011-08-26, 11:24   #2115
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
W jakiej temp i ile minut mam piec pstrąga w piekarniku?
ja pieke w 180 stopniach przez 20 min
Cytat:
mego no wlasnie sie obawiam ze bede musiala, rezonansu nie zrobia, masaze odpadaja...problem tylko w tym ze generalnie robie wszystko na sile a tak na prawde powinnam byc unieruchomiona, bo noge z wyra podniesc to wyczyn wielki ale tak sie nie da.
Darusia jak chodziłam na rehabilitacje to chodził też facet prywatnie i koszty np około 6-8 zł a masaże kręglaż wykonuje na siedząco u ciężarnych to koszt około 20-25 zł. Tyle czasu narzekasz że ciebie kręgosłup boli to może pojedź i weź kilka takich zabiegów co poradzą, tam w tych przychodniach z rehabilitacjami sa experci i napewno coś dobiorą co nie zaszkodzi a pomoże. Nie rozumiem czemu nic z tym nie robisz

Mój mały cos się dzisiaj uwziął i ryczy już od godziny, teraz mu serek daję, może porcje żywnościowe trzeba zwiększyć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:27   #2116
mloda1989
Zakorzenienie

bo wlasnie zastanawialam sie jak z tym przelewem bo pisalalas ze bedziesz robic a u mnie nic nie bylo na koncie i juz zaczelam myslec ze co z numerem pomieszalas:P ale dopiero dzisiaj zaksiegowali

co do zalania to pytam bo musze rodzicom pismo napisac do spoldzielni - nie wiem jak sie za to zabrac..ale wlasnie na nastepny dzien po tych deszczach ojciec u nich osobiscie zglaszal ale do tej pory cisza;/
Stary 2011-08-26, 11:27   #2117
anakazar
Zakorzenienie

Drcron my mamy obecnie 2 fordy-wcześniej też mieliśmy już 2.Mój tż jest bardzo z niego zadowolony,z każdego był.Nic nam się nie psuję,części do fordów drogie nie są-jeśli już coś tam padnie.U nas fordy bezawaryjne.

Mieliśmy już parę marek aut,ale jakoś fordy najbardziej się u nas sprawdziły.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:30   #2118
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dopiero wczoraj mnie tak ostro zlapalo, bolalo wczesniej ale tylko bolalo.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

lekarz mi powiedzial ze jak to rwa to po porodzie przejdzie samo, a masaze tak czy siak mi nie pomoga....pojade dzisiaj jak tz wroci zobaczymy co powiedza...bo sama to ja do auta nie dojde;/
A.Camus
Stary 2011-08-26, 11:51   #2119
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie ty mieszkasz?????

moja mama teraz miala na ta reke , no i tz mama bo wtedy co sie wywrocila i miala operacje na lokiec bedzie musiala miec rehabilitacje i to najlepiej od razu a to koszta jakies kosmiczne sa jak jej podliczyli ale tak nawet na CITO sie nie da...tojakies po✂✂✂ane wszystko!

pojade dzisiaj zobaczymy..... najpierw ide do swojego ogolnego, pozniej po zwolnienie do ginki zobaczymy co mi powiedza bo w szpitalu jedyne co powiedzieli lekarze bo dorwalam ich jak u mamy bylam to tyle ze jeszcze tylko 3 miesiace wiec musze dac rade.....extra.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

no ja bym z checia na basen pochodzila! na prawde!!!!

tylko ze mam stresa bo tu czesto jakies bakterie i jest zamkniety, np gronkowiec tydzien po generalnym remoncie....no i to sadłó, ale to juz juz kit jakby mialo mi ulzyc ...tylko tych swinstw sie troche boje...

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

po ile teraz te fordy stoja?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

drcron ja myslalam bardziej o takiej pilce do pilatesu takiej 18cm i ja moze jakims cudem pod plecy i tak masowac????
na tej zwyklej duzej nawet nie usiade.... bo generalnie rzecz biorac albo jestem skulona albo lezaca albo idaca- w miare wyprostowana z siedzeniem ciezko, nie daje za bardzo rady...
reala nie mam;D ale pilke gdzies tam dostane na pewnop, ta mala na allegro.
ta mała pilka Ci nic nie da a jedynie może zaszkodzić jak juz to tylko duża 60 cm albo kladź się do szpitala powiedz lekarzowi że boli i nie dajesz rady jak nie da skierowania wroć do domu zadzwoń na pogotowie i powiedz że dostałaś jakiegos ataku bólu i nie możesz się ruszac jesteś w ciązy i boisz się o dziecko muszą zareagować i zabrac cie do szpitala

ja mam 1500 euro przeznaczone na autko chcę sprowadzone z niemiec bo pojeżdże na tamtym ubezpieczeniu rok dwa i potem sprzedam tutaj a fordy tam koło 800 - 1000 chodzą
narazie więcej kasy odłożonej nie mam ale do października może się jeszcze uda coś skrobnąć

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja pieke w 180 stopniach przez 20 min

Darusia jak chodziłam na rehabilitacje to chodził też facet prywatnie i koszty np około 6-8 zł a masaże kręglaż wykonuje na siedząco u ciężarnych to koszt około 20-25 zł. Tyle czasu narzekasz że ciebie kręgosłup boli to może pojedź i weź kilka takich zabiegów co poradzą, tam w tych przychodniach z rehabilitacjami sa experci i napewno coś dobiorą co nie zaszkodzi a pomoże. Nie rozumiem czemu nic z tym nie robisz

Mój mały cos się dzisiaj uwziął i ryczy już od godziny, teraz mu serek daję, może porcje żywnościowe trzeba zwiększyć
no właśnie mnie tylko troszkę zabolał w okolicy szyjnej i na drugi dzień byłam u lekarza z prośba o skierowanie na masaże ale przestało więc nie poszłam a mam za free i nie musze czekac w kolejce ale chyba sie w poniedziałek wybiorę

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
bo wlasnie zastanawialam sie jak z tym przelewem bo pisalalas ze bedziesz robic a u mnie nic nie bylo na koncie i juz zaczelam myslec ze co z numerem pomieszalas:P ale dopiero dzisiaj zaksiegowali

co do zalania to pytam bo musze rodzicom pismo napisac do spoldzielni - nie wiem jak sie za to zabrac..ale wlasnie na nastepny dzien po tych deszczach ojciec u nich osobiscie zglaszal ale do tej pory cisza;/
a porobił zdjęcia zalanych części mieszkania ?
zapytam mamy jak ona to pisała i w poniedziałek mogę Ci przesłać
strasznie długo szło ale ostatnio jak zapłaciłam u nas w punkcie za buty z allegro to przelew szedł równe 3 tygodnie a mnie skręcało od nas tego samego dnia wyszlo ale bank sobie obracał kasiorą

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Drcron my mamy obecnie 2 fordy-wcześniej też mieliśmy już 2.Mój tż jest bardzo z niego zadowolony,z każdego był.Nic nam się nie psuję,części do fordów drogie nie są-jeśli już coś tam padnie.U nas fordy bezawaryjne.

Mieliśmy już parę marek aut,ale jakoś fordy najbardziej się u nas sprawdziły.
moi rodzice tez mieli Forda i nie nażekali ale tutaj konkretnie chodziło temu gościowi o Forda K a wy jakie macie ?

Stary 2011-08-26, 11:57   #2120
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
moi rodzice tez mieli Forda i nie nażekali ale tutaj konkretnie chodziło temu gościowi o Forda K a wy jakie macie ?
Mamy fordy mondeo mk4 i mk3

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-08-26, 12:00   #2121
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron ale ja nie mam z kim malej zostawic zeby sie polozyc w szpitalu wlasnie...
tesciowa pilnuje ukochanej wnuczusi z reka w gipsie, moja mama w pracy, tz w pracy, babcia tez ma problemy z noga chociaz ostatnio mowila ze przestala ja bolec ale nie bede starszej kobiety fatygowac, a moj ojciec zrobi wszystko ale nie przewinie jej....ma jakis opor mega i nakarmi picie zroibi bawi sie cudnie z nia ale jej nie przewinie....

mysle o tym basenie ze bym poszla tylko kurka nie chcialabym zalapac jakiegos gowna...
A.Camus
Stary 2011-08-26, 12:09   #2122
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:

a porobił zdjęcia zalanych części mieszkania ?
zapytam mamy jak ona to pisała i w poniedziałek mogę Ci przesłać
strasznie długo szło ale ostatnio jak zapłaciłam u nas w punkcie za buty z allegro to przelew szedł równe 3 tygodnie a mnie skręcało od nas tego samego dnia wyszlo ale bank sobie obracał kasiorą

to mieszkanie poki co dalej jest zalane nic nie robili z tym jezcze...u nas to norma ze raz do roku zalewa - tylko pozniej to uzeranie sie ze spoldzielnia jego to juz wsyzscy tam znaja tak czesto u nich jest i od razu do kieronika idzie.... w jakim banku ty masz konto ze tak dlugo to robia?? np z pekao na bzw idzie mi jeden dzien z bzw na bzw pare sek... spoldzielczy tez na drugi dzien...

ja wlasnie tez konkretnie o fordzie k slyszalam negatywne opinie..... ale na tego nowego to bym sie pokusila.... my tez chcielismy forda ale s-maxa ale z takim wyposazeniem co renault wzielismy to za maxa trzeba bylo tak kolo 150tys;/ ogolnie do fordow nie jestem uprzedzona... ale te fordy k maja bardzo zle opinie

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

drcron meblujesz sie ?? http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...onloine/728488
Stary 2011-08-26, 12:10   #2123
anakazar
Zakorzenienie

Drcron za 15 tysi to kupisz już coś fajnego.Ostatnio kolega tż skusił się na forda mk3 i na all kupił go już za 13 tysięcy.A wygląda świetnie.Teraz ceny aut tak spadają,że można tanio kupić coś fajnego.

Stary 2011-08-26, 12:23   #2124
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ana to samo pisalam

a opelek astra drcron ? albo jakis lancer ? renault megane? z dyzych scenika tez juz kupisz jak dobrze trafisz..
A.Camus
Stary 2011-08-26, 12:36   #2125
drcron
Zakorzenienie

musze mojego szefa zmobilizowac by mi coś fajnego przywiózl ostatnio swojej żonie nowego Citroena przywiózł za grosze miał tylko bite drzwi taki by mi tez odpowiadał

Darusia jedź do innego miasta na basen my z Juleczką chodzimy dwa razy w tygodniu na basen

Młoda jak ja wplacam w pracy to idzie przez system Inkasa to jest w dwoch jakis bankach pocztowy i jakis jeszcze
dzięki za linka muszę najpierw ich stronę ogladnąc

czy wy chodzicie z dziećmi na jakieś zajęcia ? bo ja chciałam Jule zapisać do naszego klubu piłkarskiego raz w tygodniu mają spotkan ia i dzieci kopią pileczki i się świetnie bawią tylko nie wiem czy nie jest jeszcze za mała
my dwa razy w tygodniu na basen chodzimy raz na dwa tygodnie na koniki no i teraz by jeszcze doszła piłka chciałam na balet ale musi mieć skończone 36 miesięcy bo niby wtedy dzieci posłuszniej wykonują wszystkie polecenia

Stary 2011-08-26, 12:46   #2126
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mysle ze na pilke tez jest za mala jeszcze, drcron raz mi basen nic nie pomoze a tez nie mam kasy tyle zeby jezdzic np 2 razy w tygodniu po 120 km plus basen plus cos tam to jednak koszta są.

Oliwia nie chodzi na zadne zajecia.
A.Camus
Stary 2011-08-26, 12:52   #2127
anakazar
Zakorzenienie

Nina też nie chodzi na żadne zajęcia.

Stary 2011-08-26, 13:10   #2128
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka też nie chodzi na zajęcia. Wydaje mi sie że to za wcześnie jeszcze.

A na koniki też chyba za wcześnie. Moja zaraz by chciała schodzić. Takie małe dzieci które dopiero co zaczęły chodzić to są wszystkiego ciekawe i nie usiedzą w jednym miejscu. No może z 5 min by wytrzymała na takim koniu i to wszystko.
A piłkę to sobie kopie na podwórku z tata i wójkiem i sie świetnie bawi. Raz kopnie a raz rzuci a innym razem przyniesie lub całkowicie oleje to "kopanie".
No i na balet to ja na pewno nie zapiszę dziecka. Jakś naczytałam sie o tym i negatywnie jestem nastawiona to strasznie wyniszczające jest. Ale na jakieś tańcę to i owszem - jakiś dyskotekowy najlepiej albo towarzyski. Ja będąc dzieckiem chodziłam na dyskotekowy, towarzyski i ludowy. I wszystkie lubiłam. W towarzyskim nawet coś tam wygrywałam ale już teraz mało pamiętam bo to było jak zapewne wiecie Duuuużo lat temu

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:10   #2129
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA ja mam problem z noga.cos uciska mi na nerw w miednicy i czasami wstac nie moge albo sie ruszyc tak boli...ale BASEN mi pomogl ulga wielka i moge normalnie funkcjonowac

DRCRON ja pracowalam w uk w firmie forda . ja tez nie polecam Ci forda K glowny minus tego auta to blacha...masakra.byle wypadek i po samochodzie i po Tobie...i tez nie mam dobrego zdania o tej marce...
pomimo iz mialam do czynienia z samymi nowymi i dwuletnimi samochodami tej marki.

PL MADZIA wlosy mi stanelypo Twoim wczesniejszym poscie...ja jestem okropna jak ktos inny prowadzi auto.siedze z przodu i gapie sie na droge ak jakbym ja prowadzila.nie ufam nikomu za kierownica do konca...nawet tz,ktory bardzodobrym jest kierowca

zdjecia i maluchy

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:49   #2130
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop tez mam negatywne zdanie o balecie, poza tym ja mojego dziecka sobie nigdzie nie wyobrazam na zadnych zajeciach !!!!
ona jest zbyt ciekawa, zbyt ruchliwa i zbyt nadpobudliwa, kon bylby fajny minute, podobnie jak u ciebie pop , wszystko inne byloby fajne na sekunde i juz bieglaby dalej, pilke kopiemy razem i generalnie wszystko robimy razem i tz z nami jak nie jest w pracy i super mi to odpowiada, pozniej bede musiala jakos sprawy dzielic, ale oliwka juz rozumie przynies cos podac i co mi chodzi wiec mam nadzieje ze chociaz pieluszki dla Amelki bedzie przynosila, nie bede jej tez izolowac od malej zeby nie czula sie odrzucona.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

bol mi troche na chwile odpuscil , wczoraj tez tak mialam, mala dorwala nutelle i wygladala jak murzyn! zdolalam ja jakos wykapac pachnaca czysta wylala na siebie sok:P
lece sprzatac poki moge chodzic:P
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości