|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
cześć
Cytat:
.Ja mam takiego jednorazowego grilla małego kupionego w markecie za kilkanaście złotych, nadaje się do zabrania na piknik a wtedy to już wiadomo co. Nadają się sandwiche, nadają się muffiny, owoce, nadaje się jakaś tarta |
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Butter może tarty - na słodko, słono
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Piątek ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na piknis nie zabierałabym niczego z kremem i niczego kruchego. Najpewniej muffinki, jakąś sałatkę i osobno dressing (żeby nie rozmokła), jakieś świeże bułeczki/drożdżówki i warzywa z jakimś sosem np. hummusem albo guacamole. Albo quiche. Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy, to napiszę ![]() Oj nie polecam, dzisiaj wzięłam do pracy tartę ze śliwkami i dotarła w stanie agonalnym. Aż wstyd ludzi częstować Z tym, ze ja ukroiłam kilka kawałków i zapakowałam do pudełka.
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziś ostatni dzień 3 -tyg urlopu mojego meżą
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie wezmę nic z kremem! Tartletki chcę wziąć, ale małe, więc mniejsza szansa, że się rozpadną... Najważniejszym punktem piknikowego koszyka są czekoladowe muffiny - muszą być, bo będzie moja siostrzenica
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo chuchać na zimne - nie zapeszać swojego szczęścia ![]() Butter, można zabrać mini szaszłyki (z kawałkami kurczaka, z kulkami mięsnymi), tortille/lavashe, jakaś sałatka makaronowa (z papryką, salami np.), faszerowane małe papryki, albo po prostu grubsze kawałki warzyw, jakieś mięsko, bagietka. |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Rety, znowu od rana piszecie o jedzeniu.
Ja ostatnio nie mam weny na gotowani. 2 razy w tygodniu jadam u rodziców, a sama gotuję żurek i pomidorową na okrętkę ...a i leczo ![]() Cytat:
heh..w ogóle po raz kolejny okazałam się zakupową ignorantką. Od tygodnia mamy OGROMNĄ galerię handlową. Większą niż tak Krakowska Wszyscy już tam byli- tylko nie jaA mam urlop więc mogłabym od rana do nocy po niej śmigać ![]() Cytat:
Tylko antybiotyki pomagały na ból. Okropność. No ale w końcu mam wszystkie i na szczęście nie trzeba wyrywać. Mieszczą się i są ładne ![]() W ogóle mam zdrowe zęby- w odróżnieniu od męża który ma ruinę. Cytat:
Mi się przejadła po pierwszej butelce. Mąż mi kupił na lotnisku zaraz po premierze. Wtedy się w niej zakochałam..ale mi przeszło szybko. Mam wrażenie że 50% kobiet nią pachnie. ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
I Nina Rici kojarzy mi się z takim opisem.
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta ósemka wychodziła mi 5 lat...tylko po prostu nagle wyskoczyła...nie wiem kiedy... ale 5 lat falami cierpiałam i miałam zapuchnięty ryjek.... ![]() Ja też mam zdrowe zęby w porównaniu z moim mężem...ale to wynika z tego, że nie dbał o nie...a ja zawsze śmigałam do dentysty regularnie
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
albo dziewczynkę podobną do mamusi
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, ja powiem Ci, ze obstawiam dziewczynke u Ciebie
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Muszę obwąchac ta Ninę... co do ludzi,spotkałam wczoraj koleżankę ze szkoły..i takie standardowe pytanie "co tam u ciebie?" ,wiec mowie,co u mnie a ona mi,ze wygladam na zadowoloną z zycia,wiec jej mowie,ze owszem,jestem szczesliwa ,a ona na to "niemozliwe,przy malym dziecku ? ja wiem jak to jest,nie wmówisz mi,udajesz,bo trzeba sie cieszyc jak ma sie dziecko"Moja reakcja 1)moje szczescie wynika nie tylko z faktu posiadania dziecka 2)skąd takie myslenie.... ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- ja tez
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam przedwczoraj leczo. I dziś też zrobię coś leczopodobnego. Wczoraj poszłam na pierogi. Były pyszne i tłuste ![]() Też się nacierpiałam przy ósemkach. Wychodziły boleśnie, w 3 mam już plomby a jedna usunięta chirurgicznie. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Stokrotko ja się zaliczam do drugiej grupy mamusiek i nie ukrywałam tego, że jest mi cholernie ciężko, szczególnie przez pierwsze 2-3 miesiące życia Oliwki. U mnie na pewno dużą przyczyną było to, że mojego TZta nie było wtedy, więc siedziałam z małą dzień i noc, do tego dopadł mnie baby blues. Teraz też mam momenty, że mam ochotę uciec od swojego dziecka bo weszła w etap, w którym mamusia jest jej potrzebna jak powietrze, więc nawet moje potrzeby fizjologiczne bywają przez nią zakłócone. Jednak staram się nie narzekać bo chciałam dziecka i zdecydowałam się na nie świadomie. Zresztą ostatnio ktoś się śmiał ze mną w rozmowie czy ja w ogóle kiedykolwiek narzekam hehe. A mi się wydaję że dość często marudzę. A ludzi "wszechwiedzących" nie trawię. Co do tematów żywieniowych to ja nie biorę w tym dyskusji bo sama mam ograniczone pole manewru w tym momencie i do tego jestem na wojennej ścieżce z TZtem więc gotowanie jemu również odpada ![]() Aha a co do ósemek to nie mam już żadnej. Poprzesuwałyby mi zęby po noszeniu aparatu cudem naprostowane także wszystkie były do wyrwania.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza?
Nie żartujcie dziewczyny, że macie tyle pracy w piątek... ![]() Ja jestem myślami na moim pikniku w Szczyrku ![]() Kurcze, martwię się trochę, bo ostatnio na spacerze z psem użarł mnie w nogę giez....to było we wtorek, a do teraz mi to nie zeszło...i zrobiła mi się wokół tego taka różowa otoczka - jakby rumień.... i już mam jazdy, że mnie czymś ten robal zaraził
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
organizuję z pracy dwie spore imprezy plenerowe (na 150 i 60 osób), w związku z tym mam milion rzeczy, o których muszę pamiętać i stąd moja aktywność tu jest bierna, ale czytam i zaglądam.
poza tym upał, zabieram się więc dziś z tatą do moich rodziców i może jeszcze skoczę nad morze w weekend. Tż jedzie do swojej babci w odwiedziny |
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez jestem sama od pn-pt .Pierwszy miesiac byl trudny,szczegolnie ze wzgledu na kolki małej. Ale pozniej wlaczyl mi sie taki power,ze nawet spiac 2-3 h na dobe nie jestem zmeczona.Nie wiem dlaczego,czuje sie jak na haju Mam tylko wrazenie,ze kiedy ten haj minie moj organizm padnie i nie bedzie fajnie...Co do zywienia,ja staram sie jesc juz w miare wszystko,opuszczam alkohol i typowe ciezkostrawne,tluste potrawy,ale ich w sumie i tak nie jem od dawna.
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Butter może idź do lekarza z tym??
Byłam u dentysty Ja mam wszystkie zdrowe ząbki a mąż jeden miał robiony (ale mała dziurka 2 min i po bólu) i jeszcze na jeden musi się umówić
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie czeka dentysta za 2 tygodnie..mam stracha jak diabli. Od dziecka chodze regularnie,kontroluje ,dbam o zeby wrecz obsesyjnie a i tak zawsze jest jakis problem :/
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Ja od dziecka mam przeboje z dentystami a wszystko przez to, że miałam masakrycznie krzywe zęby. Teraz po stałym aparacie jest dużo lepiej choć po ciąży mam o jednego zdrowego zęba mniej niestety.
Butter ja niby nie w pracy ale roboty masa, Oliwka weszła w etap zwiedzania mieszkania po kilkanaście razy dziennie a jak wiadomo najlepiej się to robi na dwóch nóżkach w towarzystwie mamusi hehe i tak zapierdzielam w kółko: duży pokój, mały pokój, kuchnia, hol i spowrotem Moje dziecko wie jak sprawić żeby się mamusia nie nudziła
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Niu ale choć masz zajęcie
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
taaak a ruch to zdrowie
![]() Ja na poniedziałek musze ciasto upiec mam radę ped i będę wyczytana, ze ten awans zrobiłam
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam sporo przedstawicieli tego zawodu w rodzinie i co jakis czas slysze "ciasto na radę"
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z racji, że 6 osób zrobiło awans zawodowy, to tak między sobą się ugadaliśmy, ze kupimy ciasto i owoce. Akurat po radzie jest szkolenie więc i coś będziemy podjadać.
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
Haha no racja dziewczyny
Na co mi bieganie jak ja przez cały dzień mam ćwiczenia ruchowe, jak nie w domu łazikowanie to na spacerach z wózkiem ![]() Haha stokrotko dobrze że rodzicom nie każą piec ciast na radę ;p Jak pracowałam w poprzedniej firmie notabene szkoła językowa to również na takie spotkanie trochę podobne do rady było zamawiane żarcie. Bez tego ani rusz
|
|
|
#2820 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie ebde utleniac wlosow. Musi wystarczyc zwykla farba, max 3 tony jasniejsza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moze poszukaj wsrod limitowanek klasykow? Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

.

Tak jak Zuza wspomniała - koszt musiał być zabójczy.