Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 10:50   #541
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
właśnie zwlekłam się z łóżka (jak dobrze że dziś piątek). Wczoraj z eksperymentu wróciłam koło 2.00 Ale do domu odwiózł mnie za to przystojny pan policjant nieoznakowym radiowozem. Powiem więcej jechał tak jak uwielbiam jazdę facetów - przy starcie silnik przyjemnie zaryczał a na obwodnicy włączył szóstkę. Jakbyśmy tak dłużej jechali to bym pewnie orgazmu dostała Żałuję tylko że wystąpiłam w trampkach i kompletnym braku makijażu

kindziulindzia - śliczna sala, taka jaśniutka i przestronna, możecie szaleć z kolorami. U mnie to niestety odpada

wiesz co, po tygodniu miałam teki oto efekt: Pierwsze zdjęcie z moją piłeczką przypominającą 4 miesiąc ciąży, a drugie po tygodniu. Popracuję jeszcze trochę, żeby utrwalić efekt, ale już widać że górne mięsnie lekko się zarysowały
oooooooooooooo a można się podpytać jeszcze raz jakie to ćwiczenia bo przegapiłam

dziewczyno no no no za niecały rok ślub no no no proszę mi tutaj nie fantazjować
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:52   #542
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
Kochane to ja załączam dwa zdjecia mojej sali, może dla mnie podpowiecie jakiś kolor przewodni? na wesela krzesła są ubrane na biało.
w związku z kolorem podświetlenia, ja bym stawiała na błękit. Do tego bukiet biało-błękitny (nie granatowy) i na przykład kolczyki z topazem. Błękit sam w sobie jest delikatny, nie tak wyrazisty jak granat, więc myślę że pięknie by się komponował z Twoją tiulową suknią

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nikogo wyjeżdżam za granicę do czerwca wylot 3 września a le
no to pakuj się

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:52   #543
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Musiałam wam to tutaj wstawić bo jak zobaczyłam ta fotkę to mało co monitora nie oplułam
No nie to już przesada.... Piękna pani młoda i jaka wygimnastykowana
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:52   #544
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
właśnie zwlekłam się z łóżka (jak dobrze że dziś piątek). Wczoraj z eksperymentu wróciłam koło 2.00 Ale do domu odwiózł mnie za to przystojny pan policjant nieoznakowym radiowozem. Powiem więcej jechał tak jak uwielbiam jazdę facetów - przy starcie silnik przyjemnie zaryczał a na obwodnicy włączył szóstkę. Jakbyśmy tak dłużej jechali to bym pewnie orgazmu dostała Żałuję tylko że wystąpiłam w trampkach i kompletnym braku makijażu

kindziulindzia - śliczna sala, taka jaśniutka i przestronna, możecie szaleć z kolorami. U mnie to niestety odpada

wiesz co, po tygodniu miałam teki oto efekt: Pierwsze zdjęcie z moją piłeczką przypominającą 4 miesiąc ciąży, a drugie po tygodniu. Popracuję jeszcze trochę, żeby utrwalić efekt, ale już widać że górne mięsnie lekko się zarysowały

uuu a na nogi też robisz i widać efekt??

na brzuch to ten ABS jest tak?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:53   #545
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
oooooooooooooo a można się podpytać jeszcze raz jakie to ćwiczenia bo przegapiłam

dziewczyno no no no za niecały rok ślub no no no proszę mi tutaj nie fantazjować
hehe pewnie jak ze wszystkim z tym też za wcześnie się zabrałam
a ćwiczenia to 8 minute ABS na youtube

eeee kiciu nóg nie robię, bo pod suknią i tak nie będzie widać (ale leniwa jestem, co?)

Stary 2011-08-26, 10:56   #546
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
no efekty są widoczne
Stary 2011-08-26, 10:59   #547
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

eeee kiciu nóg nie robię, bo pod suknią i tak nie będzie widać (ale leniwa jestem, co?)

a Ty Ty leniuszku ale masz i tak zgrabne nóżki ja muszę nad moimi popracować bo ja załoze szpilki i rajstopki to jest git a w tym roku unikam jak gonia krótkich spodenek mam kompleksy

Stary 2011-08-26, 11:01   #548
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
w związku z kolorem podświetlenia, ja bym stawiała na błękit. Do tego bukiet biało-błękitny (nie granatowy) i na przykład kolczyki z topazem. Błękit sam w sobie jest delikatny, nie tak wyrazisty jak granat, więc myślę że pięknie by się komponował z Twoją tiulową suknią

no to pakuj się
topaz to ciekawy pomysł, ma śliczny kolor
Stary 2011-08-26, 11:01   #549
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję
Cytat:
a Ty Ty leniuszku ale masz i tak zgrabne nóżki ja muszę nad moimi popracować bo ja załoze szpilki i rajstopki to jest git a w tym roku unikam jak gonia krótkich spodenek mam kompleksy
ja tam na nogi leję :P ale na mój brzuch to nie nie nie mam kompleksy jak jasna ch...o....l....e....r.... a dlatego muszę się zmotywować.
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-26, 11:02   #550
nena1984
Zakorzenienie

aaaa więcej - http://www.zeberka.pl/art.php?id=14157
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1043_7.jpg (24,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1043_4.jpg (31,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1043_8.jpg (28,3 KB, 23 załadowań)

Stary 2011-08-26, 11:04   #551
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

ja tam na nogi leję :P ale na mój brzuch to nie nie nie mam kompleksy jak jasna ch...o....l....e....r.... a dlatego muszę się zmotywować.
mnie zmotywowały moje lustra w domu ale serio ci mówie sie patrzyć na swój brzuch nie mogłam a że mam długi korytarz i takie dwa ogromne lustra i to jedno na przeciwko pokoju w którym siedze to wychodząc chcąc nie chcąc patrzyłam się na ten mój brzuch i się przerażałam coraz bardziej... drug powód to to że mam w szafie 5 par świetnych spodni w rozmiarze 36 i muszę się w nie zmieścić

Stary 2011-08-26, 11:06   #552
(kicia)
Zakorzenienie

a na brzuch jagodziu to ja od dziś robię te co nena plus to

Ćwiczenia na płaski brzuch

Jest to niejako alternatywny zestaw ćwiczeń dla aerobicznej 6 weidera. Nie powinno się trenować ich 2 równocześnie. Każda z was powinna wybrać sobie jeden zestaw do trenowania.

Przed trenowaniem należy wykonać dobrą rozgrzewkę.

1. Nożyce
Ćwiczenie wykonujemy leżąc na plecach z rękami ułożonymi swobodnie obok ciała. Polega ono na wymachiwaniu nogami podniesionymi na 10-15cm nad ziemią.
Będziemy ćwiczyć 2 rodzaje nożyc
a. Nożyce pionowe
Są niewątpliwie najłatwiejsze. Wymachujemy obiema nogami równocześnie, w górę i w dół, jednak nie dotykamy nimi ziemi.
b. Nożyce poziome.
Wymachujemy obiema nogami równocześnie, w prawo i w lewo, tak, żeby nogi krzyżowały się w kostkach. Raz jedna noga przy mijaniu się na być na górze, raz na dole.

Nożyce pionowe i poziomy wykonujemy tyle razy, ile pisze w harmonogramie.

2. Brzuszki
Brzuszki polegają na podnoszeniu tułowia od leżenia do siadu prostego, bądź nawet dalej do skłonu w przód. Można je robić mając lekko ugięte kolana, bądź wyprostowane nogi, czego jestem zwolennikiem. Dla utrudnienia możemy nawet robić brzuszki z większego wychylenia niż poziom, jednak musimy mieć wtedy specjalne do tego urządzenie bądź osobę, która przytrzyma nam nogi. Będziemy wykonywać 2 rodzaje brzuszków.
a. Zwykłe brzuszki
Podnosimy się tak, aby tułów i nogi stworzyły kąt prosty, bądź (trudniej i przy prostych nogach) aby dotknąć głową kolan a rękami stóp.
b. Brzuszki skośne
Podnosimy się tak, aby dotknąć prawym łokciem ziemi za lewym kolanem, a potem na odwrót.

Oba typy brzuszków wykonujemy po tyle razy ile pisze w harmonogramie.

3. Scyzoryki
Nie wiedziałem jak inaczej nazwać to ćwiczenie. Scyzoryki dlatego, iż szybko będziemy składać się i rozkładać. Wyjściowa pozycja jak przy aerobicznej 6 weidera z ćwiczenia 4.
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/images/articles/a6w/a6w-4.gif
Ćwiczenie polega na szybkim przyciąganiu ku sobie zarówno nóg ugiętych w kolanach jak i tułowia. Jest to niejako złożenie, następnie rozkładamy się czyli opuszczamy nogi i tułów maksymalnie daleko, jednak nie opuszczając ich na ziemię.
Ćwiczenia powinniśmy wykonywać bardzo szybko, bez przerwy na odpoczynek podczas serii.

Wykonujemy, niezależnie od dnia trzy serię ćwiczeń, po każdej serii kładziemy się na brzuch potem podpieramy się na wyprostowanych rękach i staramy się jak najbardziej rozciągnąć mięśnie brzucha, tak jakby robiąc foczkę.

Ilość ćwiczeń dla serii opisana w harmonogramie.

4. Prostowanie nóg
Ćwiczenie pochodzi z zestawu Pilates i korzysta z jego założeń.
Kładziemy się na plecach na podłodze i podnosimy wyprostowane nogi, tak aby stworzyły kąt około 45 stopni z podłożem. Ćwiczenie polega na zmienieniu ustawienia pojedynczej każdej z nóg tak, aby jej łydka stworzyła z udem kąt prosty, a udo kąt prosty z tułowiem. Łapiemy wtedy rękami za kość piszczelową i robimy wdech. Następnie wydychamy powietrze wracając nogą do wyjściowej pozycji. Oczywiście podczas ćwiczenia jedną nogą druga jest nieruchoma w wyjściowej pozycji.

Nogami ćwiczymy na zmianę i powtarzamy po tyle razy dla każdej nogi ile pisze w harmonogramie.

5. Wyrzuty nóg
Kładziemy się na plecach na podłodze. Następnie podnosimy się na stopach tak, aby być opartym tylko na stopach i barkach (możemy mieć splecione ręce na karku żeby było nam łatwiej).
Jedną nogę najpierw prostujemy i powoli podnosimy do góry, a następnie gdy jest prosto równolegle do drugiej to uginamy ją w kolanie i przyciągamy do klatki piersiowej.

Nogami ćwiczymy na zmianę i powtarzamy po tyle razy dla każdej nogi ile pisze w harmonogramie.

6. Ćwiczenia w podporze tyłem
Siedzimy na pośladkach i podpieramy się z tyłu na wyprostowanych rękach. Rozpoczy z ugiętymi nogami opartymi blisko pośladków.
Będziemy wykonywać 2 ćwiczenia tego typu.
a. Wyrzucamy wyprostowane nogi w przód, jednak tak by nie dotkneły ziemi, następnie uginamy je i przyciągamy kolanami do klatki piersiowej.
b. Wyrzucamy wyprostowane nogi w przód, jednak tak by nie dotkneły ziemi, następnie rozciągamy je na boki maksymalnie jak się da i przyciągamy do siebie.

7. Ćwiczenia z leżenia na plecach
Kładziemy się na plecach. Nogi leżą wyprostowane na ziemi. Podnosimy jedną nogę do góry tak by stworzyła z tułowiem kąt prosty. Jednocześnie podnosimy tułów. Robimy tak potem drugą nogą, potem obiema. Jest to niejako seria, która powtarzamy tyle razy, co pisze w harmonogramie.

Oczywiście ćwiczeń na płaski brzuch jest o wiele więcej, jednak przedstawiamy te odpowiednio dobrane i przygotowane w harmonogram na 4 tygodnie.

Harmonogram ćwiczeń:

http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/images/articles/...armonogram.gif
Objaśnienia:

W ćwiczeniu 1 najpierw powtarzamy ćwiczenia z punktu "a" tyle razy ile piszę w harmonogramie, potem z punktu "b".

W ćwiczeniu 2 najpierw powtarzamy ćwiczenia z punktu "a" tyle razy ile piszę w harmonogramie, potem z punktu "b".

W ćwiczeniu 3 wykonujemy 3 serię po tyle ćwiczeń, ile pisze w harmonogramie.

W ćwiczeniu 4 wykonujemy każda nogą tyle razy, ile pisze w harmonogramie.

W ćwiczeniu 5 wykonujemy każda nogą tyle razy, ile pisze w harmonogramie.

W ćwiczeniu 6 najpierw powtarzamy ćwiczenia z punktu "a" tyle razy ile piszę w harmonogramie, potem z punktu "b".

W ćwiczeniu 7 całość traktujemy jako serię i wykonujemy tyle razy, ile pisze w harmonogramie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif harmonogram.gif (4,1 KB, 8 załadowań)

Stary 2011-08-26, 11:09   #553
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
spodobały mi się tylko 2 z tych sukien- u Ciebie to jest 1 i 3 zdjęcie. reszta nie przypadła mi do gustu

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
a na brzuch jagodziu to ja od dziś robię te co nena plus to .
możemy mojemu Tż-towi to przedstawię
Stary 2011-08-26, 11:12   #554
nena1984
Zakorzenienie

spadam na miasto, proszę za dużo nie pisać bo wszystkie będziemy miały duże wady wzroku

Stary 2011-08-26, 11:12   #555
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
spodobały mi się tylko 2 z tych sukien- u Ciebie to jest 1 i 3 zdjęcie. reszta nie przypadła mi do gustu

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

możemy mojemu Tż-towi to przedstawię
te ćwiczenia u mnei po 2 tyg dały efekt niestety nie mam zdjęć przed i po

Stary 2011-08-26, 11:13   #556
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
a na brzuch jagodziu to ja od dziś robię te co nena plus to

Jest to niejako alternatywny zestaw ćwiczeń dla aerobicznej 6 weidera. Nie powinno się trenować ich 2 równocześnie. Każda z was powinna wybrać sobie jeden zestaw do trenowania.

Przed trenowaniem należy wykonać dobrą rozgrzewkę.

1. Nożyce
Ćwiczenie wykonujemy leżąc na plecach z rękami ułożonymi swobodnie obok ciała. Polega ono na wymachiwaniu nogami podniesionymi na 10-15cm nad ziemią.
Będziemy ćwiczyć 2 rodzaje nożyc
a. Nożyce pionowe
Są niewątpliwie najłatwiejsze. Wymachujemy obiema nogami równocześnie, w górę i w dół, jednak nie dotykamy nimi ziemi.
b. Nożyce poziome.
Wymachujemy obiema nogami równocześnie, w prawo i w lewo, tak, żeby nogi krzyżowały się w kostkach. Raz jedna noga przy mijaniu się na być na górze, raz na dole.

Nożyce pionowe i poziomy wykonujemy tyle razy, ile pisze w harmonogramie.

2. Brzuszki
Brzuszki polegają na podnoszeniu tułowia od leżenia do siadu prostego, bądź nawet dalej do skłonu w przód. Można je robić mając lekko ugięte kolana, bądź wyprostowane nogi, czego jestem zwolennikiem. Dla utrudnienia możemy nawet robić brzuszki z większego wychylenia niż poziom, jednak musimy mieć wtedy specjalne do tego urządzenie bądź osobę, która przytrzyma nam nogi. Będziemy wykonywać 2 rodzaje brzuszków.
a. Zwykłe brzuszki
Podnosimy się tak, aby tułów i nogi stworzyły kąt prosty, bądź (trudniej i przy prostych nogach) aby dotknąć głową kolan a rękami stóp.
b. Brzuszki skośne
Podnosimy się tak, aby dotknąć prawym łokciem ziemi za lewym kolanem, a potem na odwrót.

Oba typy brzuszków wykonujemy po tyle razy ile pisze w harmonogramie.

3. Scyzoryki
Nie wiedziałem jak inaczej nazwać to ćwiczenie. Scyzoryki dlatego, iż szybko będziemy składać się i rozkładać. Wyjściowa pozycja jak przy aerobicznej 6 weidera z ćwiczenia 4.
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/images/articles/a6w/a6w-4.gif
Ćwiczenie polega na szybkim przyciąganiu ku sobie zarówno nóg ugiętych w kolanach jak i tułowia. Jest to niejako złożenie, następnie rozkładamy się czyli opuszczamy nogi i tułów maksymalnie daleko, jednak nie opuszczając ich na ziemię.
Ćwiczenia powinniśmy wykonywać bardzo szybko, bez przerwy na odpoczynek podczas serii.

Wykonujemy, niezależnie od dnia trzy serię ćwiczeń, po każdej serii kładziemy się na brzuch potem podpieramy się na wyprostowanych rękach i staramy się jak najbardziej rozciągnąć mięśnie brzucha, tak jakby robiąc foczkę.

Ilość ćwiczeń dla serii opisana w harmonogramie.

4. Prostowanie nóg
Ćwiczenie pochodzi z zestawu Pilates i korzysta z jego założeń.
Kładziemy się na plecach na podłodze i podnosimy wyprostowane nogi, tak aby stworzyły kąt około 45 stopni z podłożem. Ćwiczenie polega na zmienieniu ustawienia pojedynczej każdej z nóg tak, aby jej łydka stworzyła z udem kąt prosty, a udo kąt prosty z tułowiem. Łapiemy wtedy rękami za kość piszczelową i robimy wdech. Następnie wydychamy powietrze wracając nogą do wyjściowej pozycji. Oczywiście podczas ćwiczenia jedną nogą druga jest nieruchoma w wyjściowej pozycji.

5. Wyrzuty nóg
Kładziemy się na plecach na podłodze. Następnie podnosimy się na stopach tak, aby być opartym tylko na stopach i barkach (możemy mieć splecione ręce na karku żeby było nam łatwiej).
Jedną nogę najpierw prostujemy i powoli podnosimy do góry, a następnie gdy jest prosto równolegle do drugiej to uginamy ją w kolanie i przyciągamy do klatki piersiowej.

6. Ćwiczenia w podporze tyłem
Siedzimy na pośladkach i podpieramy się z tyłu na wyprostowanych rękach. Rozpoczy z ugiętymi nogami opartymi blisko pośladków.
Będziemy wykonywać 2 ćwiczenia tego typu.
a. Wyrzucamy wyprostowane nogi w przód, jednak tak by nie dotkneły ziemi, następnie uginamy je i przyciągamy kolanami do klatki piersiowej.
b. Wyrzucamy wyprostowane nogi w przód, jednak tak by nie dotkneły ziemi, następnie rozciągamy je na boki maksymalnie jak się da i przyciągamy do siebie.

7. Ćwiczenia z leżenia na plecach
Kładziemy się na plecach. Nogi leżą wyprostowane na ziemi. Podnosimy jedną nogę do góry tak by stworzyła z tułowiem kąt prosty. Jednocześnie podnosimy tułów. Robimy tak potem drugą nogą, potem obiema. Jest to niejako seria, która powtarzamy tyle razy, co pisze w harmonogramie.

Oczywiście ćwiczeń na płaski brzuch jest o wiele więcej, jednak przedstawiamy te odpowiednio dobrane i przygotowane w harmonogram na 4 tygodnie.

Harmonogram ćwiczeń:

http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/images/articles/...armonogram.gif
Objaśnienia:

W ćwiczeniu 1 najpierw powtarzamy ćwiczenia z punktu "a" tyle razy ile piszę w harmonogramie, potem z punktu "b".

W ćwiczeniu 2 najpierw powtarzamy ćwiczenia z punktu "a" tyle razy ile piszę w harmonogramie, potem z punktu "b".

W ćwiczeniu 3 wykonujemy 3 serię po tyle ćwiczeń, ile pisze w harmonogramie.

W ćwiczeniu 4 wykonujemy każda nogą tyle razy, ile pisze w harmonogramie.

W ćwiczeniu 5 wykonujemy każda nogą tyle razy, ile pisze w harmonogramie.

W ćwiczeniu 6 najpierw powtarzamy ćwiczenia z punktu "a" tyle razy ile piszę w harmonogramie, potem z punktu "b".

W ćwiczeniu 7 całość traktujemy jako serię i wykonujemy tyle razy, ile pisze w harmonogramie.
oooooooooo dziękuję ci bardzo eh muszę się w końcu za siebie zabrać
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-26, 11:14   #557
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Witam

Zazdroszczę Wam, że macie mniej do ślubu, niż ja (337 dni)

Jestem tak niewyspana, że nie ogarniam, a muszę posprzątać łazienkę i iść do babci przed pracą i chyba muszę wrzucić przyspieszenie....

Co do ćwiczeń- jakoś nie mogę się przemóc i zmusić, żadnej motywacji

Maxwelko: tak, mój TŻ widział suknię na zdjęciu i ten filmik z youtuba chyba też już zobaczył, bo Mu posyłałam linka. Mnie w sukni nie zobaczy aż do dnia ślubu. Wstawiam w załączniku moją pierwszą kombinację suknia+dodatki, są tam buty, które wstawiła kindziulindzia baaardzo dawno temu Nie do końca to to, co bym chciała (welon i bukiet), ale zabawa była przednia, jak tworzyłam inspirację

Makijaż... Ja na co dzień się nie maluję i aż raz w życiu miałam makijaż zrobiony, a że jestem niesamowicie wymagająca to wizażystka ślubna będzie mieć przekichane, żeby temu sprostać. I umaniło mi si przedłużenie rzęs na ślub (mam swoje bardzo długie, ale chcę dłuższe)- co Wy myślicie o takim rozwiązaniu? W końcu raz w życiu można zaszaleć Muszę o tym poczytać.

Ten motyw z suknią z USA pamiętam, jak dziś, a to było na początku, jak dołączyłam do PMek 2012 Nie da się nie pamiętać, jak realizują i urzeczywistniają się czyjeś marzenia...

Idę sprzątać i do wieczorka
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:14   #558
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
może spaghetti - będzie jedli jedną "nitkę" a na końcu całus
romantycznie ach stęsknilam się już za nim

Cytat:
woow, cudeńka

kiciu, a Ty to przebiegla lisica jestes Ale grunt, że podziałało
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:15   #559
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
oooooooooo dziękuję ci bardzo eh muszę się w końcu za siebie zabrać
najgorzej jest zacząć ogólnie ja nie wszystkie te ćwiczenai wykonuje tak w 100% jak w tym opisie bo nei dała bym rady

np brzuszki robie tylko punkt a razy dwa bo punktu b nie dała bym rady na prostych nogach

wolę zrobić cos łatwiejszego ale dokładnie

Stary 2011-08-26, 11:29   #560
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
nikogo wyjeżdżam za granicę do czerwca wylot 3 września a le
To miłej wycieczki

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Maxwelko, a Ty już mieszkasz ze swoim TŻ? Bo wiem, że braliście cywilny i chcecie kupic mieszkanie, ale czy teraz już razem mieszkacie?
Nie, nie mieszkamy razem, dopiero po ślubie (kościelnym), jak juz wykończymy mieszkanko, to się do niego przeprowadzimy Teraz, właśnie dzisiaj, dostaliśmy już trzecią odpowiedź pozytywną z trzeciego banku, jesteśmy na etapie negocjowania warunków kredytu i niedługo będziemy podpisywać z jednym z banków umowę, a klucze do mieszkania odbieramy 28 września

Cytat:
dlaczego ja nie widzę tam zdjęć?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Maxwelko: tak, mój TŻ widział suknię na zdjęciu i ten filmik z youtuba chyba też już zobaczył, bo Mu posyłałam linka. Mnie w sukni nie zobaczy aż do dnia ślubu. Wstawiam w załączniku moją pierwszą kombinację suknia+dodatki, są tam buty, które wstawiła kindziulindzia baaardzo dawno temu Nie do końca to to, co bym chciała (welon i bukiet), ale zabawa była przednia, jak tworzyłam inspirację
Kurcze, dlaczego ja nie widzę załączników? Co się dzieje?
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:30   #561
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
To miłej wycieczki

Nie, nie mieszkamy razem, dopiero po ślubie (kościelnym), jak juz wykończymy mieszkanko, to się do niego przeprowadzimy Teraz, właśnie dzisiaj, dostaliśmy już trzecią odpowiedź pozytywną z trzeciego banku, jesteśmy na etapie negocjowania warunków kredytu i niedługo będziemy podpisywać z jednym z banków umowę, a klucze do mieszkania odbieramy 28 września

dlaczego ja nie widzę tam zdjęć?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Kurcze, dlaczego ja nie widzę załączników? Co się dzieje?

nena już wykasowała swoje zdjęcia

Stary 2011-08-26, 11:34   #562
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
nena już wykasowała swoje zdjęcia
Stary 2011-08-26, 11:39   #563
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
oj a ja ma chyba kryzys przydał by mi się wyjazd na jakiś miesiąc albo chociaż ze 2 tyg z dala od telefonu internetu itd zaczynam się dołować ehhh.... idę normalnie chyba spać albo nie wiem co albo zacznę znowu się odchudzać... zawsze to jakoś motywuje do życia.
Głowa do góry, na pewno masz gorszy okres..., ale na pewno szybko humorek wróci ! Czasem musi być troszkę gorzej, żeby później z podwójną mocą wrócił nastrój

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Kochane jak macie zamiar przygotować skórę twarzy i ciała do tego Wielkiego Dnia?? regularnie chodzicie do kosmetyczki czy przed samym ślubem planujecie jakieś konkretne zabiegi??
każda z Was decyduje się na profesjonalną makijażystkę??
Ja planuje zabiegi w domowym zaciszu regularne, ale chciałabym też pójść do kosmetyczki na jakieś upiększenia Z tym, że boję się oczyszczania bo naprawdę tyle koleżanek się zraziło, więc może tylko jakieś nawilżania, peelingi? Nie wiem sama...ale coś trzeba robić

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Profesjonalna makijażystka - jak najbardziej tak, ale wcześniej wypróbowana. Bo po ostatnim weselu już wiem, że ktoś może ładnie malować, ale niestety nie zawsze dopasuje makijaż do urody czy sukni, to po pierwsze, a po drugie nie każdy używa wystarczająco trwałych kosmetyków. Jak szminka nie będzie trwała to nawet specjalny fixer jej nie pomoże - przekonałam się o tym.

Poza tym jeśli chodzi o cerę, to też regularnie robię peelingi i tak jak Paulinka - rozważam mikrodermabrazję.

Dodatkowo hormony, które wpływają dość dobrze na moją cerę, no ale to już taki efekt uboczny antykoncepcji. I przede wszystkim postaram się nie stresować, bo mi zawsze od tego najwięcej nieodskonałości się robi na twarzy.
Żadnego stresu ! Jestem ZA ! Ja też zauważyłam, że jak mam nerwowy okres to zaraz pojawiają mi się dziwne zjawiska...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny
przyszłam się pochwalić, ze w końcu podpisaliśmy umowę z fotografem, a właściwie panią fotograf Tak mi intuicja podpowiadała, żeby się na nią zdecydować, oby mnie nie zawiodła trochę się stresuję, bo ja uwielbiam oglądać zdjęcia, ale nie lubię jak ktoś mi je robi...
Jeszcze kamerzysta i później spokój
Gratuluję podpisania umowy ! Jak będziesz główną bohaterką zdjęć to i oswojenie się pojawi Stres zniknie Bo będziesz miała świadomość, że to mają być Twoje, najlepsze zdjęcia !

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
ja napewno bedę miałą profesjonalna makijażystke w końcu to jedyny raz w życiu
a co do zabiegów to jeszcze nie wiem myslę ze napewno bede bardzo dbac o cere maseczki itp ale myslę ze w domu.. a no i mysłałam o tym że jesli lato będzie fatalne i sie nie opale to przejdę sie kilka razy do solarium

Ale jestem szczęśliwa jeszcze tylko dwa dni i przyjedzie w koncu mój kochany TŻ-cik nie widzielismy się 5 tygodni. teraz cały tydzień bedzie nasz
U nas jest taka sama sytuacja, tylko, że to mnie nie ma! Po 5 tygodniach wracam w niedzielę i właśnie jestem na etapie pakowania walizki i szukam jakiegoś doskonałego planu jak ułożyć ubrania, żeby wszystko mi się zmieściło???

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
to byłąm ja zakochałam się w tej wersji
http://www.youtube.com/watch?v=pvtdq...eature=related
Piękna wersja...
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:43   #564
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Hello!
Czekamy na fotki! Wiesz już na makijaż w jakich kolorach się zdecydujesz?
Nie mam pojęcia w jakich kolorach będzie makijaż. Do sukienki będzie pasował w tonacji pomarańczowej ale ja jakoś średnio widzę się w tym kolorze chociaż kto tam wie...
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:47   #565
niut0
Zakorzenienie

Doczytałam reszte

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
pijany czy trzeźwy powinien kontrolować gdzie wkłada "jednookiego Billa"

Cytat:
Wiesz, co z tego, że sam sex i zero uczuć - ja bym mu tego nie wybaczyła, bo dla mnie to i tak zdrada i wiem, że gdyby ja zrobiła coś takiego na imprezie z innym facetem, to mój TŻ też by mi tego nie wybaczył. I jak bym mu się potem tłumaczyła: "Oj wiesz, Kochanie, to był sam sex, przecież tylko Ciebie kocham..." jak dla mnie to żenujące i niepoważne, samo w sobie brzmi groteskowo. Na sam sex pod tytułem zero uczuć to sobie można pozwalać jak się nie jest w stałym związku, wtedy nawet codziennie z innym, czemu nie. Jestem pewna, że jakby ta laska coś takiego zrobiła to ten jej pożal się Boże narzeczony wcale by jej tego nie wybaczył. Moim zdaniem dobrze zrobiła, że odwołała ślub. Ale to oczywiście tylko moje zdanie, zresztą oboje mamy na ten temat z TŻ jasną opinię.
Cytat:
O to chodzi. Przyszedłby z pracy trochę później i powiedział: "A wiesz Kochanie, mieliśmy dzisiaj imprezę firmową i trochę popiliśmy, bzyknąłem koleżankę z pracy, ale wiesz, to był sam sex, zero uczuć"
No proszę Was...
Ja bym nie chciała być żoną kolesia, który ma "takiego niecierpliwego fiuta" jak to Lejdis mawiały. Nawet jeśli przed zdradą w związku wszystko było tip top.

Moim zdaniem ten koleś dał najlepszy wyraz temu ile dla niego znaczyłaby przysięga małżeńska, która za chwilę miał składać - tyle co nic.
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczyny może faktycznie dziwnie to zabrzmiało co napisałam. Bo po prostu ja znam swojego TŻ i wiem jaki to charakter i że nigdy przenigdy nie dopuści się zdrady. Więc może dlatego ja bym mu pozwoliła na taki jeden wyskok. To tak jak wiele z was w życiu by nie pozwoliła na stiptizerkę. A ja bym pozwoliła. Może to o nic więcej nie chodzi jak o to, że wiem po prostu, że TŻ nigdy by czegoś takiego nie zrobił i dlatego taka mądra jestem;] bo w sumie jakby mój TŻ namietnie lubił imprezy, alkohol itp to może też bym była cięta na tego rodzaju rzeczy.
teraz na poważnie - zgadzam się z Tenebrosą.
Ja mojego TŻta też znam, zresztą wszystkie swoich TŻtów znamy, bo z nieznajomymi się nie chajtamy Ale to dla mnie nie powód, żeby mu takie coś wybaczyć, a już na pewno, żeby mu na takie coś przyzwolenie dać

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A można wiedzieć jak się nazywa ta Pani?
Oczywiście, Agnieszka Karpiel

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Niestety bez dofinansowania Sama muszę bulić około 5 tys.

No widzicie, ja mam dopiero 21 lat, a mam taką dużą wadę. Już w podstawówce okulistka mi powiedziała, że bez laserowej korekty się nie obejdzie. Czekałam tylko aż skończę odpowiedni wiek i od razu zapisałam się na badania. Jak dobrze pójdzie to za 2 tygodnie będę już po długo wyczekiwanym zabiegu Tak, że trzymajcie kciuki.
trzymam mocno kciuki!!!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Gratuluję podpisania umowy ! Jak będziesz główną bohaterką zdjęć to i oswojenie się pojawi Stres zniknie Bo będziesz miała świadomość, że to mają być Twoje, najlepsze zdjęcia ! [COLOR="Silver"]
mam taką nadzieje a z drugiej strony tyle sie będzie działo, że może nawet nie będę na p.fotograf zwracać uwagi
Stary 2011-08-26, 11:48   #566
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia w jakich kolorach będzie makijaż. Do sukienki będzie pasował w tonacji pomarańczowej ale ja jakoś średnio widzę się w tym kolorze chociaż kto tam wie...
A ja a propos makijażu zdecydowałam się, że porozmawiam z żoną przyjaciela TŻta, która się tym zajmuje, bo chciałabym, żeby jedna osoba umalowała mnie, moją mamę, teściową i świadkową, no i chciałabym za to dobrą cenę A po znajomości może być lepiej niż w salonie kosmetycznym, w którym się zwykle maluję...
Stary 2011-08-26, 11:58   #567
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Laski ja się tylko przywitam!
Cały wątek do nadrobienia, no trudno Nie wiem kiedy jak i gdzie to osiągnę. Dodatkowo zaczyna mnie łapać angina. Więc od nocy standardowo umieram!!!!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:01   #568
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Cały wątek do nadrobienia, no trudno Nie wiem kiedy jak i gdzie to osiągnę. Dodatkowo zaczyna mnie łapać angina. Więc od nocy standardowo umieram!!!!!!!
biedactwo
Stary 2011-08-26, 12:03   #569
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
to marsz do łóżka

Stary 2011-08-26, 12:03   #570
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
A ja a propos makijażu zdecydowałam się, że porozmawiam z żoną przyjaciela TŻta, która się tym zajmuje, bo chciałabym, żeby jedna osoba umalowała mnie, moją mamę, teściową i świadkową, no i chciałabym za to dobrą cenę A po znajomości może być lepiej niż w salonie kosmetycznym, w którym się zwykle maluję...
I gdyby PMki z Warszawy były zainteresowane, to ją zareklamuję. O, proszę: http://facebook.com/pmakijaz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości