|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
|
|
#4712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od dziś też się boję... ooo dr internet mnie tez już kilka razy postraszył, ale mój mąż szybko mi terapie wstrząsową zapodaje jak się za dużo naczytam ![]() Spokojnej nocy
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
hah doktor Google i profesor Wikipedia są najlepsi
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
ja staram sie czytac jak najmniejD: bo bym do glowy dostala
najwiecej czytam na wizazu;p
|
#4715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dajcie trochę czasu na doczytanie i odpowiedź - na pewno ktoś się odezwie ![]() Cytat:
![]() to z piłką muszę sprawdzić
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy i dzialamy;p Lena uwielbia buziaki/gryzienie, drapanie broda, burczenie po jej brzuchu i zawsze najpier robi taki odglos jakby powietrza nie mogla nabrac a pozniej sie smieje ale ja nie potraie dobrze jej rozsmieszyc... mze dlatego ze nie mam brody;p
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
haha no ba, tylko diagnozy są różne
![]()
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak z zarostem tatusia ciężko konkurować ![]() Idę spać. Dobranoc Aaaaaaaaa i nie piszcie dużo przez weekend, bo wyjeżdżam.... papa....
|
|
#4719 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co robimy poza tym? Śpiewamy, robimy różne wygibasy, samoloty, chodzimy po mieszkaniu porozglądać się, gadamy do lustra, cmokamy szyjkę i brzuszek rozmawiamy sobie z żabą (rechocząca maskotka). Czyli chyba to co większość Cytat:
i jak Malwinka w nocy? dużo razy wstawała? Cytat:
póki co hitem jest "a kuku" zza pieluchy ![]() My na nogach od 6, Dawid razem z tatą wstał i teraz już znów śpiący. Ja mam oczy na zapałki, bo położyłam się dopiero o 23.30 i do pierwszego karmienia po 3 wstawałam z 5 razy, bo młody się kręcił i jeczał w łóżeczku. Niby oczu nie otwierał, ale spał strasznie niespokojnie. |
|||
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
my już na nogach, ojj coś czuję, ze moje dziecko to będzie ranny ptaszek
|
#4721 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no zobaczymy jak będzie Cytat:
trochę niewyspana jestem bo też od 6 na nogach no ale rano kupka była wielka to pewnie go męczyła w nocy ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
a jak wyjątkowo zmęczony to o 7 ale to rzadkość
|
||||
|
|
|
#4722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem po kim on to ma, bo my oboje to potrafimy do 10 spać
|
||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
my raczej bedziemy musialy sie przyzwyczaic do wczesniejszego wstawania, bo po 8 to troche za pozno, zeby zdazyc do roboty.
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my obudizlysmy sie o 5.30 na jedzonko i pozniej od 8.30 bylo zaczepianie rodzicow;p.
Nie chce mi moj niejadek sniadania skonczyc;p
|
#4725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo Fabianek ma chuda du.pke ![]() nie to co mój glodomor ![]() no wlasnie nie wiem nie chcial nawet na rekach, moze za duszno bylo ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- heloł a moj oczywiscie zanim sie polozylismy to ze 3 razy płakal, potem wstawałam parę razy na smoka i o 6:30 na jedzonko no i nie dał za bardzo pospac, teraz sobie tańczyliśmy ![]() ale zaraz muszę go uśpić bo to jego pora
|
||
|
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
witam. ale u nas ladna pogoda w koncu
po 8 zasnal na niecala godzinke a ja zdarzylam zrobic pranie i sie obudzil i fika na macie sobie ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- to tylko moj taki wielki ze juz ledwo sie miesci w 4 albo to ja niewiem kiedy pampersy sa za male bo my juz 5 mamy w zapasie jeszcze ostatnia paczka 4 idzie ale ja mam dada. a hugissy to 4+ bo w promocji byly z husteczkami w tesco
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Ile twoj maly wazy??
|
#4728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też nosimy 3 i w najbliższym czasie nie zamierzamy zmieniać rozmiarówki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() mój szkrab zasnął na boczku pierwszy raz ![]() Cytat:
teraz kręci mi się po domu i marudzi... że ona już by chciała jechać... zaraz wiozę ją na pociąg...Cytat:
Cytat:
chyba ty byś chciała nie?![]() Cytat:
no ale mój 8100waży... ![]() Szymelka współćzuję... ![]() super te rymowanki co wklejałyście wszystkie zapisałam będę się uczyć ![]() Cytat:
albo on się zachodzi ze śmiechu jak opowiadam mu coś śmiesznym głosem... zabawkami swoimi się lubi bawić na macie. na bujaczku tez... w wózku... często my gadamy on sobie siedzi w bujaku i słucha co my mówimy
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i chciałam się pochwalić znowu... postępami mojego sarba. Co prawda raczkować jeszcze nie umie z tych czworaków, ale podkula nóżkę i kombinuje jakby tu usiąść samemu W ogóle w związku z tą moją rzekomą ciążą, postanowiłam póki jej nie ma szybciej zrobić porządek ze swoim tyłkiem, bo nie zniosę w kolejnej ciąży takich cierpień. I może jak mi pomogą, to wcześniej zabierzemy się za drugie bobo ![]() Eirene no chciała bym chyba, ale najpierw się naprawię, a potem podziałamy ![]() W sumie nic straconego, @ nadal nie mam :P A w ogóle, to coraz bardziej kocham to moje maleństwo, chociaż jest coraz bardziej absorbujące i hałaśliwe. Ale i tak pękam z dumy
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-08-26 o 11:17 |
|
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z Wami
![]() nie wiem co sie stało ale zawieszało mi strone i już ![]() dziś przed chwilą też wyzywałam kompa ale mój wspaniałomyślny synuś pogrzebał i zrobił he he i teraz zrobił mi taką szybką że aż miło sie czyta hehWiktorek właśnie ucina sobie drzemke kąpałam go przed chwilką bo był taki zlany potem po tej nocy..ufff gorąco było![]() mój mały też przeszedł już na pieluchowe 4... zauwazyłam ze jest mu wygodniej ![]() miałam o coś pytać i ups.. zapomniałam
|
|
|
|
#4732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki o juz duzy chlopak![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
#4733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() och tity Ja też bym już chciała drugie... bo i pewnie ostatnie... ale wstrzymam sie jakis rok do zajscia w ciąże ![]() a mój mały bardzo lubi zabawę w jazde na motorku .. trzyma swoimi łapkami moje palce wskazujące a ja oddaje odgłosy brum brum i trzese go na łózku jakby po dziurach jechał wtedy aż piszczy ze śmiechu a tak to jak wszyscy pierdzioszki.. całowania to szyjki to udka i brzuszek .. samolocik albo buuu (straszenie )---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
no ale Krystian uspokoił mnie mówiąc " mamo jak nie bedziesz coś wiedziała co i jak kliknąć to wal śmiało wkońcu to wynalazek mojego pokolenia he he" taki żartowniś z niego |
||
|
|
|
#4734 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4735 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ale się dziś wyspaaaałam. dałam Mateuszowi butle o 6:30. wciągnął 170 i spaliśmy do 10:30. w nocy ze dwa razy się obudził bo wsadził głowę w szczebelki więc go przekręciłam, dałam smoka i dalej spał. tak to ja mogę codziennie ![]() Cytat:
![]() a Mati na szczęście się nie najada, ale na razie same warzywka wcina. u nas odwrotny problem, bo waga za mała ciągle więc dobrze, że później chce mleko jeszcze ![]() Cytat:
poza tym ćwiczymy sobie kilka razy dziennie, robimy pierdziochy w brzuszek, czytamy wierszyki, śpiewamy, słuchamy muzyki, czasem chodzimy po mieszkaniu i mówię mu co jest co, patrzymy przez okno na drzewa bo my na 3 piętrze koło lasu to widać pięknie, oglądamy siebie w lustrze, no i najbardziej lubimy przytulanki i całuski w łóżku ![]() Cytat:
oni są najlepsi. ile ja się stresu najadłam przez nich to dziękuję. i obiecałam sobie nigdy więcej nie czytać objawów chorobowych i opowieści ludzi w necie Cytat:
no mamuśka możesz być dumna gratulacje dla Leosia
|
||||
|
|
|
#4736 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NAdia ma to samo, kiedyś potrafiła sama się bawić ale szybki jej przeszło i potrzebuje kogoś obok bo inaczej jest cyrk zazdroszczę montii takiego grzecznego synka Cytat:
![]() haha taśmą klejącą na przeciwnej ścianie ![]() haha a potem człowiek siedzi i zachodzi w głowę jak to w końcu jest Cytat:
haha ranny ptaszek o 9 tity super ![]() w sumie z tyłu to wygląda zupełnie jak ona
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lena o 24 sie przebudzila bo lezala w poprzek lozka a ona z 66cm ma a lozko 60cm;p, ale obrocilismy i zasnela;p
|
|
#4738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena podrozuje w nocy z jednego konca lozka na drugi i pewnie by doszla dalej ale wali glowka w szczebelki wiec tata ja przesowa na dol lozka i tak kilka razy w nocy ![]() Moje dziecie spi od 10... przez trzeba jesc;p juz sie za nia stesknilam;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-26 o 12:02 |
|
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
aaa daj spokój, beznadziejna
![]() u nas a kuku też jest super ![]() aa Kasiu pytałaś czy byłam w galerii, nie byłam jeszcze. ale moje siostry były, mówią że większość sklepów to niewiadomo co no i tam nie wchodziły. zrobiły jakieś zakupy w H&m i Cubusie. jeszcze są jakieś małe promocje ale juz wszystko nowe kolekcje. ogólnie trzeba się nachodzić ![]() dla dzieciaków widziały tylko 5-10-15, smyka, świat dziecka i wójcika powierzchnia duża, tłumów nie ma. można jechać ![]() ja się wybiorę może w przyszłym tyg. Cytat:
haha też tak mam, po prostu uwielbiam to moją małą żabęęę ![]() źle ![]() no wiec tak moja mała dziś się budziła 13 razy ![]() i to było tak, płacz w łóżeczku - biorę przytulam do łóżka, chce cyca daje, ciumka dosłownie chwilkę i zasypia, no to odkładam do łóżeczka, mija 15 minut płacz i tak w kółko jejku okropna nocka. nie wiem co się dzieje. dokładnie tak jakby sama się bała w tym łóżeczku spać. jak odczekałam trochę dłużej to ze mną spała normalnie godzinę, no to myślę sobie twardo śpi to ją odłożę.odłożyłam a za jakieś pół godz znowu płacz - masakra. i tak całą noc. rano o 8 siostra ją wzięła już a ja pospałam do 11 bo byłam nie do życia;/jakiś lęk separacyjny dopada ją w nocy bo z nami śpi ![]() czy to skok?????
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Rozmawiamy o zyciu;p. Siedzimy sobie razem...

nie wiem po kim on to ma, bo my oboje to potrafimy do 10 spać

proszę, powiedz że mamy opcję all inc i będzie mogła sobie jeść i pić alko za free

klask i:

jejku okropna nocka. nie wiem co się dzieje. dokładnie tak jakby sama się bała w tym łóżeczku spać. jak odczekałam trochę dłużej to ze mną spała normalnie godzinę, no to myślę sobie twardo śpi to ją odłożę.odłożyłam a za jakieś pół godz znowu płacz - masakra. i tak całą noc. rano o 8 siostra ją wzięła już a ja pospałam do 11 bo byłam nie do życia;/