Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 09:33   #3541
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Monia moze google nie rozpoznaje Twojej lokacji. Tak bylo u mnie. A wyskakuje Ci jakis komunikat?
Już napisałam do Moni PW aby rozwiązać ten kłopocik Mam nadzieję, że się uda.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:35   #3542
Zariah
Rozeznanie

karolca dzieki milej i bezproblemowej podrozy

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:40   #3543
Dragusia88
Zakorzenienie

witam wczoraj przyjechal tż, poszlismy po winko (nie dla mnie) i poinformowalismyy moja mame!!! aaaa!! stres! tż twierdzi ze mama dobrze zareagowala, ale mi sie nie podobało a co najgorsze powiedzial ze jego rodzice zareaguja o wiele gorzej!! na mame sie nie ofocham ale jest mi przykro ale jak tesciowa mi zrobi afere to bedzie klotnia!! mam nadzieje ze tz sie myli

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:40   #3544
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
karolca dzieki milej i bezproblemowej podrozy
Dziękować Sama mam nadzieję, że będzie w porządku. Sama sobie tego życzę.
A! I chyba wiem czemu nie mogę zasnąć TŻ chrapie. Tak w nocy dawał czadu, że miałam chęć iść spać do drugiego pokoju W końcu zasnęłam chyba ze zmęczenia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-26, 09:43   #3545
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

jezu co wy macie z tymi rodzicami moi skakali z radości choć mama powiedziała ze wolałby sie dowiedzieć w 3 miesiącu bo teraz moja ciąża będzie sie jej dłużyc
Stary 2011-08-26, 09:49   #3546
Madziara 26
Rozeznanie

ja dziś lenistwo ne moge zwlec sie z łożka więc wziełam dzień wolny ja juz od następnej wizyty na zwolnienie ide wolę dmuchać na zimne dzidzia najwazniejsza.

gucia co za chamidło jak on tak moze !!!!!!!!!!!!

ja naszczęście mam super szefa choc wczesniej mialam tez glupią kierowniczkę i jak po # poszlam na l4 na 10 dni to mi powiedziala jak to sobie wyobrażam kto za mnie robotę zrobi!!!!

a moja teściowa to mnie teraz dokarmia malinkami, snikersami i zimnymi nózkami

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png

Edytowane przez Madziara 26
Czas edycji: 2011-08-26 o 09:51
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:52   #3547
Zariah
Rozeznanie

Dragusia a co powiedziala Twoja mama?
Moze wcale zle nie zareagowala, moze byla po prostu w tzw. pierwszym szoku?
Nie martw sie kiedy juz do niej dotrze to bedzie kochala maluszka niesamowicie

Stary 2011-08-26, 09:53   #3548
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Szajajaba, czemu cesarka? Jakie wskazania?
Pierwszy poród skończył się cc z powodu braku akcji, rozwarcie pełne a skurcze znikome (a i tak bolało ) i mała nie zeszła w dół wcale, mimo 3 kroplówek z oxy. A że 15 miesięcy dopiero minęło, to lekarz stwierdził, że nie będziemy ryzykować i cc będzie. Mnie to pasuje, szlag by mnie chyba trafił, gdybym znów miała przechodzić to samo na darmo

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

To w którym jesteś tygodniu, że zaczynasz czuć?
Przy drugiej ciąży znacznie wcześniej można ruchy czuć

Gucia, szef palant, trzymam kciuki za pomyślne zakończenie sprawy

A ja dzisiaj 12:45 usg...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:54   #3549
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
nie moge za cholerke jasna sie zalogowac na poczte ''nasza'' WiosenneMamy, 10x probowalam, jestem pewne ze mam dobre haslo, nei wiem dlaczego!!
przepraszam za głupie pytanie,ale chyba mi umknelo w natłoku nadrabianych stron..Jest jakas poczta ogólna? bo widziałam, że buzki swoje juz oglądalyscie i w sumie chciałabym się dołączyć jeśli nie macie nic przeciwko .tylko jak i gdzie sie to robi?

karolca szybkiej i bezproblemowej jazdy! oby pogoda była znosna

Zariah zgadzam sie w 100%. Tylko najgorsze jest to,ze potem jak ktoras kobieta idzie na zwolnienie, bo musi to czesto pokutuje za te, które ida "bo im sie nie chce". Ja osobiscie także zamierzam pracowac tak długo jak to mozliwe, bo nie wyobrazam sobie siedzenia w domu, jesli oczywiscie nie bede musiala.

Juz jutro weekend,brzmi desperacko,ale juz od srody czekam az bedzie sie mozna wyspac do innej godziny niz 6 rano. Macie jakies plany, czy w domowych pieleszach?

kubusewa no niestety ja tez tak mam, choc mnie bardziej meczy popoludniu..jak sie nawdycham aromatów z lokalnych srodkow transportu)

A jak tam Wasze zachciejstwa jedzeniowe..co dzis na obiad? kurcze ja nie mam w ogole pomysłu, chooooooc... chodzi za mna taka pyszna zapiekanka z samymi pieczarkami i zoltym serem na chrupiącej bułceDD
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:58   #3550
kolanka
Zadomowienie

Ja też zamierzam jak najdłużej chodzić do pracy i nie chcę brać zwolnienia, jeśli nie ma ku temu jakich konkretnych przesłanek. Ja 8 godzin spędzam przed komputerem, za jakis czas bede sobie to graniczała, bo kobieta w ciazy moze 4 godziny przed kompem spędzać. Musze dokładnie poczytać w przepisach. Jestem zadowolona z moje pracy i nie chcę isc na zwolenie, chociaż lekarz za kazdym razem jak u niego jestem, to sie pyta, czy mi je wypisać. W domu, to nie wiem, jak bym z tymi moimi mdłościami wytrzymała, a tak w pracy jakoś zleci.
Mnie też raczej do pracujących ciężarnych trzeba zaliczyć.

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:01   #3551
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

prawda jest taka, ze rodzice maja jakis tam obraz naszeog zycia i keidy nagle my bierzemy niejako "kontrole" nad naszym zyciem w nasze recew ... rodzice dopiero musze przelknąć ze oto to my sobie kierujemy nasyzm zyciem a nie ich wyobrazenia o nim...
ja tez sama nie wiem jak moi rodzice zareaguja .. moja mama mowi ze tato szuka kontkatu z maluchami (u nich w bloku duzo maluchow pojaiwlo sie ostatnimi czasy) a zdrugiej strony wiem, ze on najpierw chce zbeym obronila dyplom... co nieuchronnie stanie sie w ciagu najblizszych 4-6 miesiecy.. a rozrzut zalezy tylko i wylacznie od decyzji niektorych osob na uczelni
mama to sie chyba ucieszy bo w sumei to zawsze slyszalam musisz zrobic dyplom ... jakos mama zapomniala dodac musisz znalezc dobra prace zanim urodzisz.. a tescie ... hmm
tesciowa to raczej sie ucieszy a tesc .. ostatnio nas opierdzielil ze pakujemy kase w remont mieszkania (a nalezalo sie mieskzaniu) zamiast odkaldac na dom.. i generalnie uslyszalam ze teraz to oboje musimy sie ostro wizac do roboty aby zarobic .. bo ich nie stac aby nam pomoc finansowo.. takze zacnie .. jest ciekawie .. mam mieszane ucuzcia .. ale jestem juz zdecydowana co zrobie jesli ginekolog mi potwierdzi bobo ( a sprobowlaby nie potwierdzic .. jak ja mam takie sensacje od rana)
Stary 2011-08-26, 10:01   #3552
negila
Rozeznanie

Dzień dobry

wstałam dzisiaj przed 7 i pomyślałam że w końcu mam cały dzień i zrobię wszystko co powinnam. wziełam procha( muszę pół godz odczekac i dopiero mogę jeść to jest czasem mordęga!!) włączyłam tv mecz akurat leciał i co się obudziłam w połowie 4 seta

Cytat:
Napisane przez dagirll Pokaż wiadomość
Dziekuję Ci za te informacje. Z tego co wiem czeka sie pare miesiecy(!) na endokrynologa, taka jest masakra. Pójdę, więc albo prywatnie, albo zdam się na pomoc mamy (pracuje w szpitalu)... Jutro juz ide do swojej gin i zobaczymy co ona powie, pewnie bedzie tak jak piszesz- skierowanie itd. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i nie potwierdzi sie ta niedoczynnosc..
właśnie dlatego pisałam o tych skierowaniach na cito. moja lek jak zobaczyła wyniki to była bardziej zestresowana ode mnie u was gin może dawać skierowania?
w każdym bądź razie próbuj normalnie się rejestrować; tylko zawsze mów przy próbach rejestracji że jesteś w ciąży- tego nie mogą lekceważyć zwłaszcza przy tarczycy. ja czekałam 2 dni a teraz jestem indywidualnie umawiana przez dr. ( bo to jednak wymaga ciągłej kontroli i badań a jakbym musiała normalnie to może by się udało ze dwie wizyty w czasie ciąży
trzymam kciuki żeby się szybko udało rozwiązać sprawę

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
W
negila ja w obu ciazach oliwka smarowalam brzuch .Przy pierwszej gdy mialam ogromniasty obwod i przytylam bardzo duzo , zero rozstepow a po drugiej tej mniejszej pare zaliczylam na piersiach i brzuchu ,ale jesli juz rozstepy sa to polecam kuracje kwasami ale to juz po urodzeniu i pologu , bardzo ladnie rozstepy sie wybielaja a nawet znikaja
oliwkę używałam już wcześniej bo fajnie nawilża a ja przez właśnie tą nieszczęsną tarczycę miałam trochę suchą skórę. łudzę się że może jednak mnie ominą ale cóż jak się pojawią to już będą trudno- jak się ma tendencje to się je ma może ta tarczyca mi je zapewnia, nie to jest najważniejsze koleżanka chodziła jeszcze na bodajże mikrodermabrazję- oczywiście kilka-naście zabiegów

idę trochę coś porobić bo już nie mogę patrzeć na ten bałaganik

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:03   #3553
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
przepraszam za głupie pytanie,ale chyba mi umknelo w natłoku nadrabianych stron..Jest jakas poczta ogólna? bo widziałam, że buzki swoje juz oglądalyscie i w sumie chciałabym się dołączyć jeśli nie macie nic przeciwko .tylko jak i gdzie sie to robi?

karolca szybkiej i bezproblemowej jazdy! oby pogoda była znosna

Zariah zgadzam sie w 100%. Tylko najgorsze jest to,ze potem jak ktoras kobieta idzie na zwolnienie, bo musi to czesto pokutuje za te, które ida "bo im sie nie chce". Ja osobiscie także zamierzam pracowac tak długo jak to mozliwe, bo nie wyobrazam sobie siedzenia w domu, jesli oczywiscie nie bede musiala.

Juz jutro weekend,brzmi desperacko,ale juz od srody czekam az bedzie sie mozna wyspac do innej godziny niz 6 rano. Macie jakies plany, czy w domowych pieleszach?

kubusewa no niestety ja tez tak mam, choc mnie bardziej meczy popoludniu..jak sie nawdycham aromatów z lokalnych srodkow transportu)

A jak tam Wasze zachciejstwa jedzeniowe..co dzis na obiad? kurcze ja nie mam w ogole pomysłu, chooooooc... chodzi za mna taka pyszna zapiekanka z samymi pieczarkami i zoltym serem na chrupiącej bułceDD
moje zachciewajstwo skonczylo sie na odstawieniu serka wiejskiego i zapiciu calego dnia wodą .. choc mam chec na herbate .. ale nie chce mi sie isc jej robic .. jestme zdechla .... a czekam na mojego tate i jego papierologie .. ktora to ona bedize czyniona w duzym pospiechu i na pewno z opieprzem na karku.. ale to u mnei stnadard.. nie wiem tylko czy fasolka sien ie zbuntuje bo juz kilka rayz mnei gonila do pana sedesa dzis.. przyszedl .. nara
Stary 2011-08-26, 10:03   #3554
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia a co powiedziala Twoja mama?
Moze wcale zle nie zareagowala, moze byla po prostu w tzw. pierwszym szoku?
Nie martw sie kiedy juz do niej dotrze to bedzie kochala maluszka niesamowicie
jesteś w ciązy?? o boże! i zlapala sie za twarz! i lament co ze szkola? to mowie ze bede sobie chodzic potem przerwa i potem dziecko do zlobka a ja do szkoly. to sie rozplakalam ze sie nie cieszy to powiedziala ze sie cieszy, tylko jest zaskoczona.
eh naiwnie myslalam ze sie ucieszy bez tej szopki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:13   #3555
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jesteś w ciązy?? o boże! i zlapala sie za twarz! i lament co ze szkola? to mowie ze bede sobie chodzic potem przerwa i potem dziecko do zlobka a ja do szkoly. to sie rozplakalam ze sie nie cieszy to powiedziala ze sie cieszy, tylko jest zaskoczona.
matko to ja dziekuje jak moi zareaguja

dobra musze pisac .. bo mnie goni czas .. ale oczywisce jak gupek bede was podcuytywac .. wykopcie mnei stad plz

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2011-08-26 o 10:15
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:17   #3556
Zariah
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28997542]A ja dzisiaj 12:45 usg...[/QUOTE]

kciukasy

Cytat:
Jest na pierwszej stronie watku a niej wspominam
Info wysylam na priv
-----------------
Moja kolezanka ze studiow np. dumnie z mezem oglasza jak to "wyrolowali" ZUS. Ona miala wlasna mala firme i jak zaszla w ciaze to szybciutko zawiesila dzialanosc, zatrudnila sie fikcyjnie u jakiegos wujka na jakas niezla pensje (chyba z 6 tys??) . Zaplacila ZUS za siebie w pierwszym miesiacu a potem raz dwa na zwolenienie. Potem na macierzynskie a jeszcze potem na wychowawczy i poniewaz nie miala juz zadnych dochodow to jeszcze zasilek wyciaga.
Jej maz tez ma firme uslugowa i wykazuje zero dochodow albo bardzo niskie i udaja ze sa bardzo biedni wiec zasilki leca.
Dla mnie to masakra! Ja nie mieszkam obecnie w Polsce ale moja rodzina tak. I jak pomysle ze moja mama ukochana pracuje po 12-13 godzin dziennie 6 dni w tygodniu od 30 lat (!) zeby powiazac koniec z koncem i placi skladki ktore ida na utrzymanie tej dziewczyny fanaberii i niecheci do pracy to szlag mnei trafia (!!!!)
Czy Ci ludzie nie rozumieja ze to nie sa pieniadze z nieba. Tylko inni ludzie za nich palca. A potem wszyscy narzekaja ze ZUS nie ma na nic kasy. No nie ma w duzej mierze przez takich ludzi!

Stary 2011-08-26, 10:18   #3557
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Ehh wiem,ze nie takiej reakcji sie spodziewałas ,bo to przykre. Pomysl jednak,ze to bedzie babcia Twojego dziecka i na pewno jak maluszek bedzie swiata poza nim nie bedzie widziała. Musi pewnie ochlonac i przyzwyczaic sie do sytuacji. Zapewne miala jakies wyobrazenie Twojego zycia i w zwiazku z tym musi sie przestawic na nowe realia. Trzymam kciuki,bedzie dobrze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:27   #3558
Zariah
Rozeznanie

Dragusia zgadzam sie z Mravka
mama na pewno okrzepnie i wtedy zobaczysz ze sie cieszy. Ona sie po prostu o Ciebie martwi stad ta reakcja. Ale bedzie dobrze. Na pewno
Kiedys 22 lata to byl najodpowiedniejszy wiek na macierzynstwo. Teraz to sie troszke zmienilo no ale przeciez nie jestes juz dzieckiem.

Stary 2011-08-26, 10:58   #3559
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czesc
U mnie dzis w nocy okropna burza ale przynajmniej noca bylo rzesko, bo teraz znow upal i nie da sie wytrzymac
Syneczek z dziadkiem poszli na spacer, wiec mam czas dla siebie
A na obiadek dzis robie fasolke szparagowa, ziemniaczi i jajko sadzone Nie chce mi sie nic wiecej ani robic ani jesc

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Witam z rana ...
mało brakło a miałabym cudowną pogawędkę z panem sedesem
w lozku przed wstaniem jem jakas mandarynke, herbatnika i dopiero wstaje. Bo jak wstane zupelnie z pustym zoladkiem, to zaczyna mi sie odbijac i nagle tez leeeeeee i juz nie moge tego powstrzymac.
A najgorse wlasnie jest to chodzenie siku. W nocy nawet nie muli, ale rano okrutnie.
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Witam rowniez
Jak ja lubie takie dni Na razie wiaterek 25 stopni, dzieci w przedszkolu , ja kawka, kompik i same dobre wiesci STANELO MI TYCIE!!
Kasiu jak ja Ci zazdroszcze
tez mam nadzieje ze lekarz odwiesi mi polegiwanie i bede mogla sie tez troche poruszac. Chcialabym isc na basen, poplywac, rozluznic troche miesnie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28997542]A ja dzisiaj 12:45 usg...[/QUOTE]
daj znac po usg co i jak. Trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Kiedys 22 lata to byl najodpowiedniejszy wiek na macierzynstwo. Teraz to sie troszke zmienilo no ale przeciez nie jestes juz dzieckiem.
Moja babcia urodzila swojego syna a mojego wujka jak miala 18 lat wtedy niezle wczesnie zaczynali, a wyszla za maz jak miala 17 lat
Potem za rok urodzila corke, moja mame.
Moja mama urodzila mojego brata w wieku 21 lat a mnie w wieku 24.
Ja urodzilam Filipka w wieku 26 lat. A drugie dzieciatko urodze w roku gdy bede konczyla lat 29.
Wiec jest tak jak mowisz, ze pozniej decydujemy sie na macierzynstwo.
I moje zdanie jest takie: ze im jestesmy starsze tym ciezej i gorzej znosi sie ciaze. Mamy mniej cierpliwosci i mniej jestesmy wytrzymale. Filipa urodzilam 2 lata temu, ale wydaje mi sie ze lepiej znosilam ciaze tamta z nim, niz teraz ta. Jakos teraz mam mniej sil.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

karolca nie wiem czy juz pojechalas, jesli nie zycze spokojnej podrozy.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:05   #3560
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czesc
U mnie dzis w nocy okropna burza ale przynajmniej noca bylo rzesko, bo teraz znow upal i nie da sie wytrzymac
Syneczek z dziadkiem poszli na spacer, wiec mam czas dla siebie
A na obiadek dzis robie fasolke szparagowa, ziemniaczi i jajko sadzone Nie chce mi sie nic wiecej ani robic ani jesc
U mnie niestety ciągle upał. Burza niezmiernie by mnie ucieszyła. Chciałabym zamknąć okna bo wyczuwam lekki przeciąg, ale nie da się wytrzymać w tym zaduchu. Taki obiadek byłby dziś dla mnie fantastyczny, ale nie ma mi kto go przygotować, a sama nie mogę wystać 10 min w kuchni (nie mówiąc już o wyjściu po zakupy). Nie to, że mam mdłości czy cokolwiek z typowych objawów ciąży. Głowę mi rozsadza po prostu i z nosa kapie .
Staram się ukryć przeziębienie przed rodzicami (Tata zawsze wścieka się kiedy choruję), a to już tydzień od kiedy ostatni raz ich odwiedziłam. Pewnie zadzwonią dziś zniecierpliwieni i karzą się tłumaczyć dlaczego nie przyjeżdżam.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:13   #3561
karolca
Zakorzenienie

upał koszmarny (jest 11 i prawie 30 st. w cieniu). Właśnie kończę pakowanie, maz mowi jeszcze wybrać buty, ja musze zakupić sok i rodzynki na drogę
Chodzę i zastanawiam sie "co jeszcze"

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

'do zobaczenia' we wtorek dbajcie o siebie mamuśki może jeszcze przed granicą wasz poczytam z komórki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-26, 11:17   #3562
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
To ja nieśmiało się dołączam
Wstępny termin z kalkulatorka to 16 kwietnia, ale może być szybciej.. tydzień temu miałam USG -było juz widać serduszko bijące Więc wychodziłby 6 tydzień..
W poniedziałek już oficjalny skan.. Wtedy będę wiedziała o wieku ciąży.

Zabawne, bo na tym forum aktywna byłam przed ślubem w maju 2010 I dopiero teraz przywlokło mnei z powrotem.

Wiecie może czy jest tu wątek ciężarówek, które pracują w ciąży?
Bardzo dobija mnie to , że wszystkie kobiety zaraz biorą urlop. Ja nie mogę sobie na to pozwolić. Mam dość ciężką i wyczerpującą psychicznie szczególnie, ale nie tylko pracę, baardzo długie godziny. I chciałabym jakiegoś wsparcia od innych zwariowanych.
gratuluje fasolki
wiekszosc dziewczyn z watku pracuje,ja tez i zamierzam do konca konca roku pracowac
a twoje godziny pracy mnie przerazaja,przeciez kobieta ciezarna nie moze pracowac w nocy.
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy was też swędzi brzuch nie wiem czy to efekt tego że skóra się rozciąga ale drapie się po nim bardzo często, siora się dziś ze mnie śmiała że chyba świerzbu się nabawiłam
brzuchol swedzi bo sie skora rozciagaja smaruje balsamem palmers'a codziennie i jest lepiej

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Bosz... mam nadzieje, ze ta sprawa sie szybko wyjasni i ze pozytywnie dla mnie... zreszta jesli nie, to sprawa trafia do sadu, a tam mam spore szanse na wygrana.

No... to sie wyzalilam. Sorki za monolog

A z dobrych wiesci, to chcialam sie pochwalic, ze zaczynam odczuwac smyranie dzidzia
trzymam kciuki za szybkie pozytywne rozpatrzenie sprawy
szybciutko odczuwasz smyranie -fajnie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Witam z rana ...
mało brakło a miałabym cudowną pogawędkę z panem sedesem
Normalnie strach z łóżka wstać bo od razu człowieka zbiera
Czy wy też tak macie ??
NOrmalnie nie mogłam całą noc znaleźć sobie pozycji na tyle komfortowej aby spokojnie usnąć, a jak już wstałam na siusiu to sama nie wiedziałam czy bardziej chce mi się siusiu czy pawia..dobrze, ze asekuracyjnie miałam umywalkę blisko sedesu .... to nie będzie udany dzionek ... nawet nie mam siły pomyśleć o mopie i myciu podłogi a ona wręcz krzyczy, że tego potrzebuje
Jejjjjju musze iść znowu
wszpolczuje problemow z mdlosciami
ja mam to szczescie ze nie wiem ja wygladaja pogawedki z oanem sedesem

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
I ja witam wyjątkowo wcześnie jak dla mnie
Obudziło mnie burczenie w brzuchu. Nie zdążyłam już niestety nic zrobić, wzięłam łyk soku... i musiałam uciekać do kibelka. Zauważyłam, że jak rano zwrócę, to później dzień mam spokojny, jak nie, to muli. Tak więc myślę, że dzień będzie ok, szczególnie podróż.
Tak więc korzystając z okazji żegnam się z Wami na kilka dni
spokojnej podrozy

Cytat:
witam wczoraj przyjechal tż, poszlismy po winko (nie dla mnie) i poinformowalismyy moja mame!!! aaaa!! stres! tż twierdzi ze mama dobrze zareagowala, ale mi sie nie podobało a co najgorsze powiedzial ze jego rodzice zareaguja o wiele gorzej!! na mame sie nie ofocham ale jest mi przykro ale jak tesciowa mi zrobi afere to bedzie klotnia!! mam nadzieje ze tz sie myli
mysle ze mama bylo w szoku i dlatego zereagowala inaczej niz myslalas,ale jak dotrze do niej ze bedzie babcia,napewno bedzie sie cieszyc

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28997542]

A ja dzisiaj 12:45 usg...[/QUOTE]
trzymam kciuki

Cytat:
wiekszych zachcianek jedzeniowych narazie nie mam,ale taka zpiekanke z pieczrkami i serem to bym zjadla

ufff udalo mi sie troche nadrobic co naskrobalyscie
dzisiaj mam wolne wiec zaraz zmykam na zakupy zywieniowe.
wczoraj od znajomej dostalam cala torbe ubranek dzidziusiowych i wanienke
w spadku tez dostalam juz 7par spodni ciazowych i 2 spodniczki takze kupie pare koszulek i jestem ubrana na cala ciaze
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:47   #3563
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
U mnie niestety ciągle upał. Burza niezmiernie by mnie ucieszyła. Chciałabym zamknąć okna bo wyczuwam lekki przeciąg, ale nie da się wytrzymać w tym zaduchu. Taki obiadek byłby dziś dla mnie fantastyczny, ale nie ma mi kto go przygotować, a sama nie mogę wystać 10 min w kuchni (nie mówiąc już o wyjściu po zakupy). Nie to, że mam mdłości czy cokolwiek z typowych objawów ciąży. Głowę mi rozsadza po prostu i z nosa kapie .
Staram się ukryć przeziębienie przed rodzicami (Tata zawsze wścieka się kiedy choruję), a to już tydzień od kiedy ostatni raz ich odwiedziłam. Pewnie zadzwonią dziś zniecierpliwieni i karzą się tłumaczyć dlaczego nie przyjeżdżam.
czemu Twoj tato wscieka sie kiedy chorujesz???
a nie ma Ci kto pomoc przy obiadku?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:58   #3564
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witajcie

Byłam dziś u lekarza stwierdził 7tydzień i 3dzień

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:01   #3565
Kathi75
Zakorzenienie

Dziewczeta a jak uzyskac dostep do wspolnej poczty ?ß Tez bym zdjecia jakies wrzucila i poogladala

Zaraz bede dzwonic w sprawie praktyki TRZYMAJCIE KCIUKI
Karolca milej podrozy
aalegna obsewroj brzuch jesli wyskocza krostki lec do lekarza bo albo skora sie rozciaga albo masz tzw uczulenie ciazowe i potrzeba bedzie ci masc
szajajba trzymam kciukaski
Aguska kciuki trzymam zeby lekarz powiedzial czarodziejski " juz moze pani wszystko "

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:06   #3566
Capsta
Raczkowanie

Tata zawsze myśli, że się rozchorowałam bo się źle ubierałam, nie nosiłam czapki lub szalika (zimą), źle jadłam lub cokolwiek jeszcze może nasunąć się na myśl. W każdym razie zawsze jest to moja wina, że choruję. Nie wiem tylko czy naprawdę tak myśli czy tylko mówi, żeby się "pomądrzyć" Denerwuje mnie to strasznie, więc zawsze proszę Mamę, żeby nie mówiła Tacie o moim przeziębieniu.
Niestety nikt nie może mi pomóc z obiadkiem, bo mąż pracuje od dłuższego czasu na noc i cały dzień śpi, po czym zjada coś na szybko i znów ucieka do pracy. Jest teraz silnie zmobilizowany, żeby szybko zarobić na remont mieszkania Dziś chyba jednak nie będzie miał wyjścia i po obudzeniu będzie musiał wyczarować coś dla nas dwojga (hmm, chyba już trojga).

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Byłam dziś u lekarza stwierdził 7tydzień i 3dzień
super
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:09   #3567
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Tata zawsze myśli, że się rozchorowałam bo się źle ubierałam, nie nosiłam czapki lub szalika (zimą), źle jadłam lub cokolwiek jeszcze może nasunąć się na myśl. W każdym razie zawsze jest to moja wina, że choruję. Nie wiem tylko czy naprawdę tak myśli czy tylko mówi, żeby się "pomądrzyć" Denerwuje mnie to strasznie, więc zawsze proszę Mamę, żeby nie mówiła Tacie o moim przeziębieniu.
Niestety nikt nie może mi pomóc z obiadkiem, bo mąż pracuje od dłuższego czasu na noc i cały dzień śpi, po czym zjada coś na szybko i znów ucieka do pracy. Jest teraz silnie zmobilizowany, żeby szybko zarobić na remont mieszkania Dziś chyba jednak nie będzie miał wyjścia i po obudzeniu będzie musiał wyczarować coś dla nas dwojga (hmm, chyba już trojga).

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

super
jejku jakbyms lyszala swojego tate :/
a juz jak ktos zoabczy ze chodze od wrzesnia bez jakiegokowliek nakrycia glowy .. ciagle tylko zaloz cos na glowe bo znowu zatoki bedizesz miala chore .. jakbym kurna o tym sama nie wiedziala.. moj tato tez tak ma wychodze .. jeszcze musze przejsc prog zjechac winda i wyjsc z klatki ale nie wloz czapke zawin szalik.. ale ot niestety tatuskowatosc taka ... ja juz to olewam .. ale zdenerwowalas mnie textem .. kaza sie odwiedzac .. no kurna mamo tato mam sowje zycia i ono juz niestety nie kreci sie wokol was.. niniejszym odcinam pepowine i bede przyjezdzac kiedy to ja bede miala checi a nie wy mi nakarzecie.. ja mialam taki czas ze przez ponad pol roku z moja mama w ogoel ani nie rozmawialam ani sie z nia nie widzialam i nikt mi nie mowil masz mnie odwiedzic ... matko chcesz to jedziesz nie chcesz to twoja sprawa :/
Stary 2011-08-26, 12:23   #3568
MoniaHan
Wtajemniczenie

u mnie z kolei jest tak - ze widze rodzicow (tzn. musze oczywiscie widywac ich oddzielnie) 3x w roku maksymalnie, to i tak sporo jesli mieszka sie za granica. mowie do mojego ojczulka, to przyjedziesz do nas do Anglii na swieta? bo ja nei bede z brzuchem sie ciagnac, w Posce bedzie pewnie strasznie zimno, a tutaj bedzie moze -2 maksymalnie. a on ze on sie boi samolotem, ok to moze autokarem?...nie bedzie siedzial w autokarze 36 godz....hmmm ok...ale jak ja musze latac 3x w roku i swoj urlop wykorzystywac tylko i wylacznie na wyjazdy do Polski a nie np. do jakiegos innego kraju to jest ok, wiec mu mowie, jak chcesz to w takim razie zobaczysz mnie za jakies prawie 2 latacywilizowani ludzie sa raczej mobilni, no ale moj ojciec poz swoj powiat sie nie rusza, wydaje mi sie ze to bardzo egoistyczne jest, bo moja mama jak chce to przyleci albo przyjechalaby, a on wymaga tylko aby to jego odwiedzac, bo on ma psy itd, ja tez mam psa i brzuchol bede miala niedlugo. nie cierpie postawy rodzicow ktorzy chca aby zylo sie tak jak oni chca.

a i jeszcze mi powiedzial to moze przyjedz i w Polsce spedzisz ciaze?!!!! halo? to mam zostawic prace i TZ aby na stare lata z tatusiem zamieszkac na czas ciazy? w zyciu!!...no tylko jednego mi brakuje...polskiego jedzenia..to bylby plus

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-08-26 o 12:26
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:41   #3569
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
kciukasy

Jest na pierwszej stronie watku a niej wspominam
Info wysylam na priv
-----------------
Moja kolezanka ze studiow np. dumnie z mezem oglasza jak to "wyrolowali" ZUS. Ona miala wlasna mala firme i jak zaszla w ciaze to szybciutko zawiesila dzialanosc, zatrudnila sie fikcyjnie u jakiegos wujka na jakas niezla pensje (chyba z 6 tys??) . Zaplacila ZUS za siebie w pierwszym miesiacu a potem raz dwa na zwolenienie. Potem na macierzynskie a jeszcze potem na wychowawczy i poniewaz nie miala juz zadnych dochodow to jeszcze zasilek wyciaga.
Jej maz tez ma firme uslugowa i wykazuje zero dochodow albo bardzo niskie i udaja ze sa bardzo biedni wiec zasilki leca.
Dla mnie to masakra! Ja nie mieszkam obecnie w Polsce ale moja rodzina tak. I jak pomysle ze moja mama ukochana pracuje po 12-13 godzin dziennie 6 dni w tygodniu od 30 lat (!) zeby powiazac koniec z koncem i placi skladki ktore ida na utrzymanie tej dziewczyny fanaberii i niecheci do pracy to szlag mnei trafia (!!!!)
Czy Ci ludzie nie rozumieja ze to nie sa pieniadze z nieba. Tylko inni ludzie za nich palca. A potem wszyscy narzekaja ze ZUS nie ma na nic kasy. No nie ma w duzej mierze przez takich ludzi!
Dla mnie tacy ludzie, to po prostu oszuści.

Ja dopiero niedawno odcięłam pępowinę z moimi rodzicami. Wcześniej jeździłam do nich kilak razy w tygodniu. Teraz robię to znacznie rzadziej, a oni mniej się w moje życie wtrącają.

Jolka gratulacje . Serduszko tez już biło?

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2011-08-26 o 12:49
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:49   #3570
mar2sia
Raczkowanie

Oj nadrobić Was, Dziewczyny to nie lada wyczyn

Moi rodzice z kolei bardzo się o mnie martwią, mają powody, bo ja z tych wypadkowych jestem. Czasem nawet nie mówię, że jestem chora żeby zaoszczędzić im nerwów.

Dziś mamy wielki dzień - powiemy rodzicom o ciąży.
Nie mam żadnych objawów (tylko piersi i sutki bolą) i to mnie martwi. Głupia jestem Nawet dzisiaj zrobiłam kolejny test żeby się upewnić czy aby na pewno to to no i poszłam na betę, ale wyniki dopiero w poniedziałek.
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości