|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
Mam nadzieję, że się uda.
|
|
#3542 |
|
Rozeznanie
|
karolca dzieki
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wczoraj przyjechal tż, poszlismy po winko (nie dla mnie) i poinformowalismyy moja mame!!! aaaa!! stres! tż twierdzi ze mama dobrze zareagowala, ale mi sie nie podobało a co najgorsze powiedzial ze jego rodzice zareaguja o wiele gorzej!! na mame sie nie ofocham ale jest mi przykro ale jak tesciowa mi zrobi afere to bedzie klotnia!! mam nadzieje ze tz sie myli
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
Sama mam nadzieję, że będzie w porządku. Sama sobie tego życzę.A! I chyba wiem czemu nie mogę zasnąć TŻ chrapie. Tak w nocy dawał czadu, że miałam chęć iść spać do drugiego pokoju W końcu zasnęłam chyba ze zmęczenia
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
jezu co wy macie z tymi rodzicami
moi skakali z radości choć mama powiedziała ze wolałby sie dowiedzieć w 3 miesiącu bo teraz moja ciąża będzie sie jej dłużyc
|
|
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś lenistwo ne moge zwlec sie z łożka więc wziełam dzień wolny ja juz od następnej wizyty na zwolnienie ide wolę dmuchać na zimne dzidzia najwazniejsza.
gucia co za chamidło jak on tak moze !!!!!!!!!!!! ja naszczęście mam super szefa choc wczesniej mialam tez glupią kierowniczkę i jak po # poszlam na l4 na 10 dni to mi powiedziala jak to sobie wyobrażam kto za mnie robotę zrobi!!!! a moja teściowa to mnie teraz dokarmia malinkami, snikersami i zimnymi nózkami
25.06.2010 ; 1.05.2011 mama aniołka Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku. http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png Edytowane przez Madziara 26 Czas edycji: 2011-08-26 o 09:51 |
|
|
|
#3547 |
|
Rozeznanie
|
Dragusia a co powiedziala Twoja mama?
Moze wcale zle nie zareagowala, moze byla po prostu w tzw. pierwszym szoku? Nie martw sie kiedy juz do niej dotrze to bedzie kochala maluszka niesamowicie |
|
|
|
#3548 |
|
Konto usunięte
|
Pierwszy poród skończył się cc z powodu braku akcji, rozwarcie pełne a skurcze znikome (a i tak bolało
) i mała nie zeszła w dół wcale, mimo 3 kroplówek z oxy. A że 15 miesięcy dopiero minęło, to lekarz stwierdził, że nie będziemy ryzykować i cc będzie. Mnie to pasuje, szlag by mnie chyba trafił, gdybym znów miała przechodzić to samo na darmo ![]() Przy drugiej ciąży znacznie wcześniej można ruchy czuć Gucia, szef palant, trzymam kciuki za pomyślne zakończenie sprawy A ja dzisiaj 12:45 usg... |
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo widziałam, że buzki swoje juz oglądalyscie i w sumie chciałabym się dołączyć jeśli nie macie nic przeciwko .tylko jak i gdzie sie to robi?![]() karolca szybkiej i bezproblemowej jazdy! oby pogoda była znosna ![]() Zariah zgadzam sie w 100%. Tylko najgorsze jest to,ze potem jak ktoras kobieta idzie na zwolnienie, bo musi to czesto pokutuje za te, które ida "bo im sie nie chce". Ja osobiscie także zamierzam pracowac tak długo jak to mozliwe, bo nie wyobrazam sobie siedzenia w domu , jesli oczywiscie nie bede musiala.Juz jutro weekend,brzmi desperacko,ale juz od srody czekam az bedzie sie mozna wyspac do innej godziny niz 6 rano . Macie jakies plany, czy w domowych pieleszach? kubusewa no niestety ja tez tak mam, choc mnie bardziej meczy popoludniu..jak sie nawdycham aromatów z lokalnych srodkow transportu )A jak tam Wasze zachciejstwa jedzeniowe..co dzis na obiad? kurcze ja nie mam w ogole pomysłu, chooooooc... chodzi za mna taka pyszna zapiekanka z samymi pieczarkami i zoltym serem na chrupiącej bułce DD
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Ja też zamierzam jak najdłużej chodzić do pracy i nie chcę brać zwolnienia, jeśli nie ma ku temu jakich konkretnych przesłanek. Ja 8 godzin spędzam przed komputerem, za jakis czas bede sobie to graniczała, bo kobieta w ciazy moze 4 godziny przed kompem spędzać. Musze dokładnie poczytać w przepisach. Jestem zadowolona z moje pracy i nie chcę isc na zwolenie, chociaż lekarz za kazdym razem jak u niego jestem, to sie pyta, czy mi je wypisać. W domu, to nie wiem, jak bym z tymi moimi mdłościami wytrzymała, a tak w pracy jakoś zleci.
Mnie też raczej do pracujących ciężarnych trzeba zaliczyć. |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
prawda jest taka, ze rodzice maja jakis tam obraz naszeog zycia i keidy nagle my bierzemy niejako "kontrole" nad naszym zyciem w nasze recew ... rodzice dopiero musze przelknąć ze oto to my sobie kierujemy nasyzm zyciem a nie ich wyobrazenia o nim...
ja tez sama nie wiem jak moi rodzice zareaguja .. moja mama mowi ze tato szuka kontkatu z maluchami (u nich w bloku duzo maluchow pojaiwlo sie ostatnimi czasy) a zdrugiej strony wiem, ze on najpierw chce zbeym obronila dyplom... co nieuchronnie stanie sie w ciagu najblizszych 4-6 miesiecy.. a rozrzut zalezy tylko i wylacznie od decyzji niektorych osob na uczelni mama to sie chyba ucieszy bo w sumei to zawsze slyszalam musisz zrobic dyplom ... jakos mama zapomniala dodac musisz znalezc dobra prace zanim urodzisz.. a tescie ... hmm tesciowa to raczej sie ucieszy a tesc .. ostatnio nas opierdzielil ze pakujemy kase w remont mieszkania (a nalezalo sie mieskzaniu) zamiast odkaldac na dom.. i generalnie uslyszalam ze teraz to oboje musimy sie ostro wizac do roboty aby zarobic .. bo ich nie stac aby nam pomoc finansowo.. takze zacnie .. jest ciekawie .. mam mieszane ucuzcia .. ale jestem juz zdecydowana co zrobie jesli ginekolog mi potwierdzi bobo ( a sprobowlaby nie potwierdzic .. jak ja mam takie sensacje od rana) |
|
|
|
#3552 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() wstałam dzisiaj przed 7 i pomyślałam że w końcu mam cały dzień i zrobię wszystko co powinnam. wziełam procha( muszę pół godz odczekac i dopiero mogę jeść to jest czasem mordęga!!) włączyłam tv mecz akurat leciał i co się obudziłam w połowie 4 seta ![]() Cytat:
u was gin może dawać skierowania?w każdym bądź razie próbuj normalnie się rejestrować; tylko zawsze mów przy próbach rejestracji że jesteś w ciąży- tego nie mogą lekceważyć zwłaszcza przy tarczycy. ja czekałam 2 dni a teraz jestem indywidualnie umawiana przez dr. ( bo to jednak wymaga ciągłej kontroli i badań a jakbym musiała normalnie to może by się udało ze dwie wizyty w czasie ciąży ![]() trzymam kciuki żeby się szybko udało rozwiązać sprawę Cytat:
może ta tarczyca mi je zapewnia, nie to jest najważniejsze koleżanka chodziła jeszcze na bodajże mikrodermabrazję- oczywiście kilka-naście zabiegów ![]() idę trochę coś porobić bo już nie mogę patrzeć na ten bałaganik |
||
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh naiwnie myslalam ze sie ucieszy bez tej szopki
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra musze pisac .. bo mnie goni czas .. ale oczywisce jak gupek bede was podcuytywac .. wykopcie mnei stad plz Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-26 o 10:15 |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28997542]A ja dzisiaj 12:45 usg...[/QUOTE]
kciukasy ![]() Cytat:
![]() Info wysylam na priv ![]() ----------------- Moja kolezanka ze studiow np. dumnie z mezem oglasza jak to "wyrolowali" ZUS. Ona miala wlasna mala firme i jak zaszla w ciaze to szybciutko zawiesila dzialanosc, zatrudnila sie fikcyjnie u jakiegos wujka na jakas niezla pensje (chyba z 6 tys??) . Zaplacila ZUS za siebie w pierwszym miesiacu a potem raz dwa na zwolenienie. Potem na macierzynskie a jeszcze potem na wychowawczy i poniewaz nie miala juz zadnych dochodow to jeszcze zasilek wyciaga. Jej maz tez ma firme uslugowa i wykazuje zero dochodow albo bardzo niskie i udaja ze sa bardzo biedni wiec zasilki leca. ![]() Dla mnie to masakra! Ja nie mieszkam obecnie w Polsce ale moja rodzina tak. I jak pomysle ze moja mama ukochana pracuje po 12-13 godzin dziennie 6 dni w tygodniu od 30 lat (!) zeby powiazac koniec z koncem i placi skladki ktore ida na utrzymanie tej dziewczyny fanaberii i niecheci do pracy to szlag mnei trafia (!!!!) Czy Ci ludzie nie rozumieja ze to nie sa pieniadze z nieba. Tylko inni ludzie za nich palca. A potem wszyscy narzekaja ze ZUS nie ma na nic kasy. No nie ma w duzej mierze przez takich ludzi! |
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Musi pewnie ochlonac i przyzwyczaic sie do sytuacji. Zapewne miala jakies wyobrazenie Twojego zycia i w zwiazku z tym musi sie przestawic na nowe realia. Trzymam kciuki,bedzie dobrze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
Dragusia zgadzam sie z Mravka
mama na pewno okrzepnie i wtedy zobaczysz ze sie cieszy. Ona sie po prostu o Ciebie martwi stad ta reakcja. Ale bedzie dobrze. Na pewno Kiedys 22 lata to byl najodpowiedniejszy wiek na macierzynstwo. Teraz to sie troszke zmienilo no ale przeciez nie jestes juz dzieckiem.
|
|
|
|
#3559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() U mnie dzis w nocy okropna burza ale przynajmniej noca bylo rzesko, bo teraz znow upal i nie da sie wytrzymac ![]() Syneczek z dziadkiem poszli na spacer, wiec mam czas dla siebie ![]() A na obiadek dzis robie fasolke szparagowa, ziemniaczi i jajko sadzone Nie chce mi sie nic wiecej ani robic ani jesc Cytat:
A najgorse wlasnie jest to chodzenie siku. W nocy nawet nie muli, ale rano okrutnie. Cytat:
![]() tez mam nadzieje ze lekarz odwiesi mi polegiwanie i bede mogla sie tez troche poruszac. Chcialabym isc na basen, poplywac, rozluznic troche miesnie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28997542]A ja dzisiaj 12:45 usg...[/QUOTE] daj znac po usg co i jak. Trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
wtedy niezle wczesnie zaczynali, a wyszla za maz jak miala 17 lat ![]() Potem za rok urodzila corke, moja mame. Moja mama urodzila mojego brata w wieku 21 lat a mnie w wieku 24. Ja urodzilam Filipka w wieku 26 lat. A drugie dzieciatko urodze w roku gdy bede konczyla lat 29. Wiec jest tak jak mowisz, ze pozniej decydujemy sie na macierzynstwo. I moje zdanie jest takie: ze im jestesmy starsze tym ciezej i gorzej znosi sie ciaze. Mamy mniej cierpliwosci i mniej jestesmy wytrzymale. Filipa urodzilam 2 lata temu, ale wydaje mi sie ze lepiej znosilam ciaze tamta z nim, niz teraz ta. Jakos teraz mam mniej sil. ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- karolca nie wiem czy juz pojechalas, jesli nie zycze spokojnej podrozy.
|
|
#3560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(nie mówiąc już o wyjściu po zakupy). Nie to, że mam mdłości czy cokolwiek z typowych objawów ciąży. Głowę mi rozsadza po prostu i z nosa kapie .Staram się ukryć przeziębienie przed rodzicami (Tata zawsze wścieka się kiedy choruję), a to już tydzień od kiedy ostatni raz ich odwiedziłam. Pewnie zadzwonią dziś zniecierpliwieni i karzą się tłumaczyć dlaczego nie przyjeżdżam. |
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
upał koszmarny (jest 11 i prawie 30 st. w cieniu). Właśnie kończę pakowanie, maz mowi jeszcze wybrać buty, ja musze zakupić sok i rodzynki na drogę
![]() Chodzę i zastanawiam sie "co jeszcze" ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- 'do zobaczenia' we wtorek
|
#3562 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiekszosc dziewczyn z watku pracuje,ja tez i zamierzam do konca konca roku pracowac a twoje godziny pracy mnie przerazaja,przeciez kobieta ciezarna nie moze pracowac w nocy. Cytat:
ja smaruje balsamem palmers'a codziennie i jest lepiejCytat:
szybciutko odczuwasz smyranie -fajnie ![]() Cytat:
ja mam to szczescie ze nie wiem ja wygladaja pogawedki z oanem sedesem ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28997542] A ja dzisiaj 12:45 usg...[/QUOTE] trzymam kciuki Cytat:
ufff udalo mi sie troche nadrobic co naskrobalyscie ![]() dzisiaj mam wolne wiec zaraz zmykam na zakupy zywieniowe. wczoraj od znajomej dostalam cala torbe ubranek dzidziusiowych i wanienke ![]() w spadku tez dostalam juz 7par spodni ciazowych i 2 spodniczki takze kupie pare koszulek i jestem ubrana na cala ciaze
|
|||||||
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie ma Ci kto pomoc przy obiadku?
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczeta a jak uzyskac dostep do wspolnej poczty ?ß Tez bym zdjecia jakies wrzucila i poogladala
![]() Zaraz bede dzwonic w sprawie praktyki TRZYMAJCIE KCIUKI ![]() Karolca milej podrozy aalegna obsewroj brzuch jesli wyskocza krostki lec do lekarza bo albo skora sie rozciaga albo masz tzw uczulenie ciazowe i potrzeba bedzie ci masc szajajba trzymam kciukaski Aguska kciuki trzymam zeby lekarz powiedzial czarodziejski " juz moze pani wszystko " |
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
Tata zawsze myśli, że się rozchorowałam bo się źle ubierałam, nie nosiłam czapki lub szalika (zimą), źle jadłam lub cokolwiek jeszcze może nasunąć się na myśl. W każdym razie zawsze jest to moja wina, że choruję. Nie wiem tylko czy naprawdę tak myśli czy tylko mówi, żeby się "pomądrzyć"
Denerwuje mnie to strasznie, więc zawsze proszę Mamę, żeby nie mówiła Tacie o moim przeziębieniu.Niestety nikt nie może mi pomóc z obiadkiem, bo mąż pracuje od dłuższego czasu na noc i cały dzień śpi, po czym zjada coś na szybko i znów ucieka do pracy. Jest teraz silnie zmobilizowany, żeby szybko zarobić na remont mieszkania Dziś chyba jednak nie będzie miał wyjścia i po obudzeniu będzie musiał wyczarować coś dla nas dwojga (hmm, chyba już trojga).---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- super |
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a juz jak ktos zoabczy ze chodze od wrzesnia bez jakiegokowliek nakrycia glowy .. ciagle tylko zaloz cos na glowe bo znowu zatoki bedizesz miala chore .. jakbym kurna o tym sama nie wiedziala.. moj tato tez tak ma wychodze .. jeszcze musze przejsc prog zjechac winda i wyjsc z klatki ale nie wloz czapke zawin szalik.. ale ot niestety tatuskowatosc taka ... ja juz to olewam .. ale zdenerwowalas mnie textem .. kaza sie odwiedzac .. no kurna mamo tato mam sowje zycia i ono juz niestety nie kreci sie wokol was.. niniejszym odcinam pepowine i bede przyjezdzac kiedy to ja bede miala checi a nie wy mi nakarzecie.. ja mialam taki czas ze przez ponad pol roku z moja mama w ogoel ani nie rozmawialam ani sie z nia nie widzialam i nikt mi nie mowil masz mnie odwiedzic ... matko chcesz to jedziesz nie chcesz to twoja sprawa :/
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie z kolei jest tak - ze widze rodzicow (tzn. musze oczywiscie widywac ich oddzielnie) 3x w roku maksymalnie, to i tak sporo jesli mieszka sie za granica. mowie do mojego ojczulka, to przyjedziesz do nas do Anglii na swieta? bo ja nei bede z brzuchem sie ciagnac, w Posce bedzie pewnie strasznie zimno, a tutaj bedzie moze -2 maksymalnie. a on ze on sie boi samolotem, ok to moze autokarem?...nie bedzie siedzial w autokarze 36 godz....hmmm ok...ale jak ja musze latac 3x w roku i swoj urlop wykorzystywac tylko i wylacznie na wyjazdy do Polski a nie np. do jakiegos innego kraju to jest ok, wiec mu mowie, jak chcesz to w takim razie zobaczysz mnie za jakies prawie 2 lata
cywilizowani ludzie sa raczej mobilni, no ale moj ojciec poz swoj powiat sie nie rusza, wydaje mi sie ze to bardzo egoistyczne jest, bo moja mama jak chce to przyleci albo przyjechalaby, a on wymaga tylko aby to jego odwiedzac, bo on ma psy itd, ja tez mam psa i brzuchol bede miala niedlugo. nie cierpie postawy rodzicow ktorzy chca aby zylo sie tak jak oni chca.a i jeszcze mi powiedzial to moze przyjedz i w Polsce spedzisz ciaze?!!!! halo? to mam zostawic prace i TZ aby na stare lata z tatusiem zamieszkac na czas ciazy? w zyciu!!...no tylko jednego mi brakuje...polskiego jedzenia ..to bylby plus
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-26 o 12:26 |
|
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dopiero niedawno odcięłam pępowinę z moimi rodzicami. Wcześniej jeździłam do nich kilak razy w tygodniu. Teraz robię to znacznie rzadziej, a oni mniej się w moje życie wtrącają. Jolka gratulacje . Serduszko tez już biło?
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-08-26 o 12:49 |
|
|
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
Oj nadrobić Was, Dziewczyny to nie lada wyczyn
![]() Moi rodzice z kolei bardzo się o mnie martwią, mają powody, bo ja z tych wypadkowych jestem. Czasem nawet nie mówię, że jestem chora żeby zaoszczędzić im nerwów. Dziś mamy wielki dzień - powiemy rodzicom o ciąży. Nie mam żadnych objawów (tylko piersi i sutki bolą) i to mnie martwi. Głupia jestem Nawet dzisiaj zrobiłam kolejny test żeby się upewnić czy aby na pewno to to no i poszłam na betę, ale wyniki dopiero w poniedziałek.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Mam nadzieję, że się uda. 
TŻ chrapie. Tak w nocy dawał czadu, że miałam chęć iść spać do drugiego pokoju
W końcu zasnęłam chyba ze zmęczenia
moi skakali z radości choć mama powiedziała ze wolałby sie dowiedzieć w 3 miesiącu bo teraz moja ciąża będzie sie jej dłużyc

bo widziałam, że buzki swoje juz oglądalyscie i w sumie chciałabym się dołączyć jeśli nie macie nic przeciwko

(nie mówiąc już o wyjściu po zakupy). Nie to, że mam mdłości czy cokolwiek z typowych objawów ciąży. Głowę mi rozsadza po prostu i z nosa kapie
.