|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40381 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I przy okazji Cetaphil na gębę, bo oczywiście też tylko tym swoim żelem myje i mu skóra schodzi... Gdyby nie to, że poza tym dzikim uporem ma prawie same zalety (a głównie to, że jako jeden z niewielu facetów mnie znosi) to by mnie chyba szlag trafił ![]() ![]() ![]() Z włosów dzisiaj jestem nawet zadowolona, gładziutkie są i miękkie, fale co prawda słabe, ale z tym czekam na długośc. A przede wszystkim jestem mega zadowolona bo dostałam się do tej mojej szkoły na masaż, a było chyba coś ok 6 osób na miejsce Gorąco jest straszliwie, chciałam się zaolejowac, ale przy tej temperaturze z tłustymi włosami nie wytrzymam. Rybiorku, kocham twoje włosy Zawsze są takie błyszczące i idealnie skręcone. I ten kolor ![]()
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-08-26 o 12:47 |
|||
|
|
|
#40382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chwalebne byc 100% CG ale przez to zawezamy sobie pole dzialania, jak ktos i tak uzywa szamponu od czasu do czasu to mysle ze nie warto az tak sie poswiecac (wprawdzie silikonow jako takich nie uzywam ale mam jakies pq w stylizatorze i modyfikowany silikon w masce) wg mnie postawa tego czy zatrzymujemy kosmetyk czy nie jest to czy dziala pozytywnie na wlosy, jak nie to trzeba go komus dac lub wyrzucic
|
|
#40383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jakiś koleś ładnie elegancko ubrany na mieście to to samo. Albo nie daj boże ma kapelusz na głowie (modne teraz takie dodatki i mi się nawet podoba) to TZ też coś stęka, że laluś, pedał itp. Złości mnie tym strasznie! ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
I teraz to znalazłam na dnie koszyka i się zastanawiam czy mi to aby nie zaszkodzi bardziej niż pomoże... Zobaczę w takim razie co to zrobi. W sumie jeszcze nie wiem w jakim momencie tego użyc nawet. Psikadło chciałam sobie wyprosukowac w tej butelce żeby w ciągu dnia poreanimowac włosy. A to gotowe podobno ma takie zastosowanie. EDIT Aha i właśnie spojrzałam na datę ważności... do września 2011... czyli się nie naużywam
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-26 o 12:58 |
||
|
|
|
#40384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40385 |
|
Zakorzenienie
|
łaaaa jak fajnie!!! jaką muzykę gra? Jak jeszcze powiesz ze rockową to umrę na miejscu
|
#40386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.maszynadozycia.plDziewczyny help. Wymyśliłam sobie, że zamówię coś z Mazideł albo BU Chciałabym coś typu masło/olej ale żeby nie wnikało za głęboko. I teraz nie wiem co wziąć
|
|
|
#40387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a fotka bedzie? Cytat:
|
|
#40388 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mnie kuracja CG w ogóle nie służy... Moje włosy lubią niektóre sylikony
|
|
#40389 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przeglądałam YT w poszukiwaniu inspiracji i dużo dziewczyn curly/kinky nakłada dziwne coś na włosy co wygląda jak pończocha (klik) ![]() Cytat:
widać, jak każdemu odpowiada co innego i najlepiej samemu się dopasować ![]() Rybiorek, jestem wielka fanką Twoich loczków
|
|
#40390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
myje wlosy codziennie ale o dziwo kolor sie trzyma, woda przy plukaniu jest czysta, jednak nie uzywanie sls/sles przyczynia sie do dluzszego utrzymania mocnego, soczystego koloru
|
|
#40391 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z racji kapelusza i ogólnie jakichś prób własnej stylizacji nie czepia się aż tak innych. Ale jak widzi gościa w japonkach to też zaraz "o, patrz jaki pedał". (chociaż japonek u facetów akurat ja też nie lubię Cytat:
Co tam, że mówi, że jego pomysł, przynajmniej nie jest uparty jak koza ![]() Cytat:
I jeszcze babassu u mnie działa świetnie, ale nie wiem czy to wnikający... Cytat:
U mnie pewnie na propozycję wyboru z dwóch szamponów byłoby "a masz mydło?" Cytat:
Ja jak nie zmyję oleju to mam włosy jakbym kostkę smalcu wtarła. Nawet jak dam go mało. Cytat:
|
|
#40393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciężko mi się powstrzymać, bo jakie on ma te włosy... no marzenie, żeby moje były choć w połowie takie... Ot, niesprawiedliwość . Jedyne co jest niereformowalne, to czesanie - muszę dziadowi chyba grzebień schować, bo jak nie widzę, to on hyc, hyc do łazienki i rozczesuje, czego efektem jest paskudny puszak na czubku głowy. No ale, pracuję nad tym. ![]() A z innych wiadomości, kupiłam alterry - granatową i morelową. Granat poszedł na pierwsze ogień i jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona. Włosy lepsze niż po garnierze z oliwką i awokado. |
||
|
|
|
#40394 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia z dzisiaj wrzuciłam do codziennika.
|
#40395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to czekamy
|
|
#40396 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorku, wreszcie są Twoje włoski! Moim zdaniem teraz wygladają idealnie, coś pomiędzy Twoim dawnym "ogródkiem" a początkowym barankiem zaraz po zabiegu. Cudo!
Ja dzis nie zdążyłam zdjęć machnąć, bo od rana pakowanie-znikam na weekend nad jeziorko. Będzie mi brakować Was i Waszych włosów! PS> Tak mi się skojarzyło,że kręcone nie tylko miłością do zwierząt pałają(zwłaszcza kotów), ale i podobnych facetów!!! Miss T. -jak przeczytałam o japonkach-aż parsknęłam, jakbym mojego słyszała. Mój jest o tyle reformowalny,że lubi jak ja się o jego włosy czy skórę troszczę,sam nie-powód ten sam, co u Waszych.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-08-26 o 16:09 |
|
|
|
#40397 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#40398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj pierwszy raz sprobowalam nic nie robic ze stylizacja, byly przyklapniete w turbanie i poprostu go zdjelam (wczesniej dalam zel na ociekajace, zwykle daje zel po turbanie i wlasnie robi sie taki drobny skret wtedy) Cytat:
|
|
#40399 | |||
|
Rozeznanie
|
DMkAnia dziękuję za odpowiedź
Cytat:
większy niż moje![]() Cytat:
Jaaaa, facet który poddaje się takim zabiegom to rzadkość ![]() A o którym żelu Artiste mowa? Może mi by przypasował skoro nie jest taki mocny ![]() Też lubię maseczki/ odżywki z olejami ale samodzielnie oleje też nakładam kusicie tym miodem... będę musiała spróbować![]() Cytat:
![]() Cały czas się czaje aby zakupić keratynę na mazidłach. Będę musiała się w końcu zebrać w sobie ![]() Pochwal, pochwal Lubię oglądać ładne włoski i kolorki na nich![]() Rybiorku Twoje włosy są przepięknę!!! Dziewczyny, byłam dziś w sklepie z naturalnymi kosmetykami i dostałam próbkę maseczki do włosów "Maka". To ajuwerdyjskie zioło zwane "władcą włosów". Miał ktoś może z nią doczynienia
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-26 o 16:35 |
|||
|
|
|
#40400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdradze Wam maly sekret, po tym jak odzywka z keratyna w zeszly piatek zrobila cudowna przemiane (fotki w codzienniku, podcinalam sie i potem mylam na wieczor, w sensie wlosy siebie nie podcinalam) zrobilam sobie w niedziele cos a la brazylian blowout za pomoca tego myje sie wlosy szamponem, ja to zrobilam Come Clean KC, swietnie oczyszcza (wczesniej na noc olej dalam, maz byl na rybach wiec moglam spac na kanapie przed tv w czepku potem wode odcisnelam w koszulke, delikatnie rozczesalam wloski grzebieniem z szerokim rozstawem i napiskalam protein treatment komazy (na ramiona dalam recznik) potem suszylam dyfuzorem na cieplawym powietrzu ale nie dotykajac wlosow, caly widz polega na tym ze wlosow nie wolno burzyc w czasie tego suszenia jak byly suche poszlam to splukac, nalozylam maske (Hibiskus & Banana Deep Treatment CJ) potem odzywka bs i zel ten sam co dzisiaj (a wieczorem zachcialo mi sie znow krotkiej grzywki wiec docielam no i teraz ciagle uzywam odzywke z keratyna, ten artykul o keratynie znalazlam wczoraj i stwierdzam ze jestem genialna ![]() zaprzestane jej uzywac jak przestane widziec efekty, znaczec bedzie ze wlosy sie najadly (raczej powinnam napisac bede stosowac ciut rzadziej)
|
|
#40401 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mgiełka, a próbowałaś nakładać żel lniany na mokre włosy zaraz po umyciu? Wtedy masz jedno suszenie i nie robi się puszak. Cytat:
![]() Cytat:
A ja z maską oliwnogarnierową na głowie. Zaraz idę zmywać. Aha, może już wiecie (jeszcze nie nadrobiłam czytania wątku) - JANTAR WRÓCIŁ NA DOZ
|
|||
|
|
|
#40402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#40403 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę właśnie z olejem kokosowym na włosach. Pierwszy raz go użyłam. Zobaczymy co to za cudo
Czytałam, że to bardzo wnikający olej ale na moich włosach prawie go nie czuć. Szok![]() Otworzyłam dziś ulotkę z lidla a tam oferta oleju sezamowego i arachidowego. Pierwsza myśl - da się to nałożyć na włosy? |
|
|
|
#40404 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#40405 |
|
Zakorzenienie
|
Moje się tez przetłuszczają, ale od codziennego stosowania szamponów mam suszę na czubku głowy, teraz chcę zrobić im odwyk. Poza tym zauważyłam tendencję, że im rzadziej myję, tym wolniej się przetłuszczają, myślę, ze częste tratowanie skóry głowy szamponem ma spory wpływ na pracę gruczowłów łojowych.
|
|
|
|
#40406 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zapach mi nie pasuje a wysypka pod nosem ![]() A ja z takimi dorastałam kilku zakręconych przystojnych facetów wieczny ślinotok Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#40407 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#40408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jednakże u mnie problem tkwi gdzie indziej, aniżeli w skalpie na przykład, ale już wiem co mi dolega, dlatego teraz z czasem jest coraz lepiej ![]() Rozmyślam czy nie umyć by już włosów, żeby zdążyły wyschnąć zanim pójdę spać, niby lato, a moje włosy schną strasznie długo (jak bywało chłodniej to zdarzało się, że budziłam się jeszcze z wilgotnymi włosiami). Najlepiej schną gdy temperatura wynosi 25-30 stopni Będę musiała kiedyś zainwestować z suszarkę z dyfuzorem (miałam kiedyś, ale padła ), żeby nieco podsuszać włosy, zwłaszcza zimą.
|
|
#40409 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek, u Ciebie ja zwykle pięknie
Mam do Ciebie suszarkowe pytanie - czy Twoja suszarka to: http://en.toppreise.ch/index.php?a=196079&view=lg. Pamiętam, że kiedyś jakąś polecałaś, ale nie zapisałam jaką. gohs, witaj w klubie Posiadaczek umuzykalnionych TŻtów . Mój też gra i .... namiętnie chodzi w japonkach właściwie od kwietnia do października Fajna ta metoda spania w rajstopie na głowie. Własnie się zorientowałam, że ja mam taką opaskę, która się do tego nada, bo jest bardzo szeroka. Dzisiaj nie wypróbuję, bo mam lniany do odgniecenia przez noc, ale jutro na 100%. |
|
|
|
#40410 |
|
Zakorzenienie
|
No to są jakieś jaja - byłam dziś na basenie, włosów potem nawet nie wysuszyłam - wyschły same, przeglądam się w lustrze w domu, a one są ładne
Puchu niewiele, przed rozpoczęciem przygody z Wami taki efekt był niemożliwy nawet po wielu zabiegach ![]()
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Niestety on używa tylko szamponu, do tego H&S
nic sobie nie da nałożyć 

jak wspomnę o odżywce to się denerwuje 
Zawsze są takie błyszczące i idealnie skręcone. I ten kolor 

. Jedyne co jest niereformowalne, to czesanie - muszę dziadowi chyba grzebień schować, bo jak nie widzę, to on hyc, hyc do łazienki i rozczesuje, czego efektem jest paskudny puszak na czubku głowy. No ale, pracuję nad tym. 

zaprzestane jej uzywac jak przestane widziec efekty, znaczec bedzie ze wlosy sie najadly (raczej powinnam napisac bede stosowac ciut rzadziej)
Spróbuje go zmieszać z odżywką, może akurat przypasuje.