mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 16:34   #1561
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

wróciłam
samopoczucie nadal nijakie
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
dzieki ale ja wywolywac nie zamierzam na razie, podalam tylko cene zeby Glam porownala 20 odbitek za 100zl, ze to malo cos wychodzi.
napisałm tylko dlatergo,że lepiej i tak ładnie wywoałnych zdjęc nigdy nie widziąłmw cześniej u nikogo,a to pewnie ze względu na papier.
Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Glamm ja tam lubię mikro dermabrazję i inne zabiegi od razu lepiej się czuję To jak tylko możesz to korzystaj
a co daje taka mikrodermabrazja??po co się ją robi??

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Co do moich wizyt, to mam zupełnie inaczej niż Wy.

W czoraj byłam na wizycie tj 29 tc, poprzednio byłam w 24 tc czyli różnica 5 tyg ...
Teraz lekaż mi mówił, że za minimum miesiąc się widzimy, czyli tak jak do tej pory ...
Może później coś się zmieni albo i nie ....
mam tak i Ty-wizyty co 5 tygodni

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:36   #1562
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
kruszynka

A jak przeczytałam z nowu imię Staś od razu dostałam kopniaka

Jak byliśmy na wczach był 6 letni chłopiec Staś, niby ładnie, ale jak koledzy zawołali "Stachu", a on cieniutkim głosikiem " już idę " spadłam z krzesła
: cojest::c ojest:
padłam, musze to mężowi opowiedzieć, może to bedzie czynnik zniechęcający go do tego imienia

tak w ogóle to prawdopodobnie druga ciąża będzie blizniacza, bo to u nas rodzinne, chociaż mam nadzieję, że to spadnie na jedna z moich sióstr, które są bliźnaiczkami. W rodzinie mojej mamy w każdym pokoleniu są bliźniaki. Ale zanim zdecydujemy sie na drugie dziecko mąż chyba mnie siłą zaciągnie na operacje tej przeklętej przepukliny a ja nie bardzo chcę, bo w ciąży może się odnowić, dlatego do tej pory nie zdecydowałam się na operację. I wszystkie przypuszczenia lekarzy, że w ciąży będzie jeszcze gorzej niestety się sprawdziły.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:38   #1563
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
zapisuje sie w recepcji... dostalam kartke z wytycznymi jak wyznaczac kolejne wizyty... tp mam 27.11 a dopiero od 14.11 mam co tydzien czyli 14, 21, 28.... hmmmm....
No to masz tak samo jak ja... ja teraz będę miała w 30tc, potem 34tc, 37tc, 38tc, 39tc....
Stary 2011-08-26, 16:38   #1564
marejta
Zadomowienie

A wiecie co my chyba jesteśmy przewrażliwione i tyle kolega tż jak słyszał ostatnio że idę do lekarza to mówi do niego znowu? A tz mówi że tak ze średnio chodzę co 3-4tyg na co on mu odpowiedział że niepotrzebnie jego żona w czasie całej ciąży była tylko 3 razy u lekarza a mały jest zdrowy i silny i ma roczek no i się nie martwili ze coś nie tak albo ze wyniki nieodpowiednie

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:42   #1565
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
kruszynka

A jak przeczytałam z nowu imię Staś od razu dostałam kopniaka

Jak byliśmy na wczach był 6 letni chłopiec Staś, niby ładnie, ale jak koledzy zawołali "Stachu", a on cieniutkim głosikiem " już idę " spadłam z krzesła
chociaż Staś jako imię mi się podoba

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a co daje taka mikrodermabrazja??po co się ją robi??
Proszę bardzo link opis zabiegu co i na co KLIK
A tak ogólnie to chodzi o złuszczenia naskórka, wyrównanie koloryt skóry itp.
Stary 2011-08-26, 16:48   #1566
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A wiecie co my chyba jesteśmy przewrażliwione i tyle kolega tż jak słyszał ostatnio że idę do lekarza to mówi do niego znowu? A tz mówi że tak ze średnio chodzę co 3-4tyg na co on mu odpowiedział że niepotrzebnie jego żona w czasie całej ciąży była tylko 3 razy u lekarza a mały jest zdrowy i silny i ma roczek no i się nie martwili ze coś nie tak albo ze wyniki nieodpowiednie

Może faktycznie mamy małą obsesję

Ale jak czytam ile Twoja znajoma się nachodziła do gienka to wymiękłam
Myślałam, że ja rzadko chodzę

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

[QUOTE=Ona231;29007438] chociaż Staś jako imię mi się podoba

No niby mi też, ale takich sytuacji jak miał ten biedny chłopczyk pewnie będzie mnustwo
Najwyżej pójdę na kompromis i pozwolę tż dać tak na 2gie i niech sobie go woła w zaciszu domowym
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:53   #1567
Ona231
Zadomowienie

Cytat:

No niby mi też, ale takich sytuacji jak miał ten biedny chłopczyk pewnie będzie mnustwo
Najwyżej pójdę na kompromis i pozwolę tż dać tak na 2gie i niech sobie go woła w zaciszu domowym
O to też dobre rozwiązanie
My też mamy problem z wyborem imienia i dyskusję ciągłe Ale to chyba normalne

Marjeta pewnie tak jest, że przewrażliwione jesteśmy. Ale z drugiej strony wolę pójść do lekarz o jeden raz za dużo niż za mało
Stary 2011-08-26, 16:57   #1568
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę bardzo link opis zabiegu co i na co KLIK
A tak ogólnie to chodzi o złuszczenia naskórka, wyrównanie koloryt skóry itp.
czyli to taki mechaniczny ppilling??
zaraz poczytam,już nawet strona mi się otwoarzyła na superszybkim iplusie....

Aniu,jak np rano masz trochę menijs puchnięte łapki to po tym jak juz zrobisz co dziewczyny pisały-to moja rada jest jeszcze taka,byś potrzymała rękę do góry nad głowa-dokładnie and sercem-by krew sobie spokojnie spłynęła-mi to pomaga.
ja dziś zdjełam obrączkę bo ręce mam jednak spuchnięte nawet nocą;/
tż twierdziął,że jakaś taka gorąca jestem-bo należe do zmarźluchów zazwyczaj

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:59   #1569
marejta
Zadomowienie

Cytat:
O to też dobre rozwiązanie
My też mamy problem z wyborem imienia i dyskusję ciągłe Ale to chyba normalne

Marjeta pewnie tak jest, że przewrażliwione jesteśmy. Ale z drugiej strony wolę pójść do lekarz o jeden raz za dużo niż za mało
No ja też tak uważam i chodzę i sie przejmuję jak z wynikami coś nie tak albo coś, ale tamten to był w szoku że tak często trzeba

Ja mam taki cichy plan ze jak się jednak potwierdzi zdanie mojego gina i będzie jednak chłopiec to na drugie chciałabym dać imię po moim tacie jeszcze nie mówiłam o tym tż ale mam nadzieję ze sie zgodzi, wiadomo że zaraz będzie a dlaczego po 1 dziadku, ale mi chodzi o to żeby nie wiem jak to wytłumaczyć, no mój tato zginął jak miałam 6 lat więc nie ma szans poznać wnuka a teść będzie pewnie w nim zakochany po same uszy i będzie mógł sie nim nacieszyć Moja mama to nie miała z tatą problemu bo jak im sie 2 synów urodziło to każdy dostał imię po dziadku

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:07   #1570
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
czyli to taki mechaniczny ppilling??
zaraz poczytam,już nawet strona mi się otwoarzyła na superszybkim iplusie....
Tak ale taki mniej inwazyjny, trudno to opisać, ale takim urządzeniem jeżdżą Ci po twarzy i zasysają naskórek. Efekt jest super, bo cera gładka i taka promienna

Cytat:
No ja też tak uważam i chodzę i sie przejmuję jak z wynikami coś nie tak albo coś, ale tamten to był w szoku że tak często trzeba

Ja mam taki cichy plan ze jak się jednak potwierdzi zdanie mojego gina i będzie jednak chłopiec to na drugie chciałabym dać imię po moim tacie jeszcze nie mówiłam o tym tż ale mam nadzieję ze sie zgodzi, wiadomo że zaraz będzie a dlaczego po 1 dziadku, ale mi chodzi o to żeby nie wiem jak to wytłumaczyć, no mój tato zginął jak miałam 6 lat więc nie ma szans poznać wnuka a teść będzie pewnie w nim zakochany po same uszy i będzie mógł sie nim nacieszyć Moja mama to nie miała z tatą problemu bo jak im sie 2 synów urodziło to każdy dostał imię po dziadku
Marjeta nie zostaje nic innego jak o drugiego maluszka się starać Żartuję
Ale wydaje mi się, że jak tak to przedstawisz TŻ to powinien się zgodzić

Widoczne im te wizyty 3 wystarczyła ale jak tak sobie pomyślę, że tylko 3 wizyty bym miała, to nie wiem czy nie martwiłabym się więcej
Stary 2011-08-26, 17:08   #1571
janeczka7891
Zadomowienie

Witam, jejku tak dziennie Was podczytuje po trochu ale i taki tmi to sporo czasu zajmuje a jak chce zacytować kilka z Was to już zapominam na której stronie to było i w ogóle co chciałam napisać heh :/

Dziewczyny wczoraj pierwszy raz w życiu strzaskałam coś w sklepie, masakra, przecier pomidorowy wyleciał mi z ręki a dziś rano rozlałam olej na kafelki. Z samej siebie mi sie smiać chciało.

W ogóle witam nową Mamusię

Cytat:

Z tymi imionami to u nas też jeszcze nie wiadomo. Ja jak powiedziałam TŻ, że na drugie Synuś będzie miał tak jak mój tata to on a czemu ? A ja mu mówię, fajnie bo jednocześnie po tatusiu i po dziadku (bo mój TŻ ma tak samo na imię jak mój Tata) Jednak nie był przekonany co do tego :/ Zdziwiło mnie to bo powinien się cieszyć no ale zobaczymy co z tego wyniknie.
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:09   #1572
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
w języku trzymam, ale mam nadzieję, że nie każą mi wyciągnąć podczas porodu ...
poza tym bym wyciągnęła, ale słyszałam, że szybko zarasta ...

trzeba wyjąć to na bank... nawet jak miałam inny zabieg to kazali wszystkie kolczyki powyjmowac...

ja wyjełam jakos pod koniec marca i nadal moge w język wsadzić... ta w pępku też bez zmian dzira jak sie patrzy :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:10   #1573
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A ja się cieszę Częściej niunie będę słyszeć przed następną wizytą mam mieć pierwsze KTG Dziś zaczynamy 30t.c
Hmm to mnie zawsze lekarz przy każdej wizycie robi USG i daje posłuchać jak bije serducho mojego maleństwa
Stary 2011-08-26, 17:10   #1574
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny można dołączyć??

Kilka słów o nas . To będzie nasze pierwsze, trochę wyczekane maleństwo. Termin mamy na 4/5.11 i najprawdopodobniej będzie dziewczynka, ale potwierdzi się dopiero na początku września na kolejnym usg. No i we wrześniu zabieramy się za malowanie i kompletowanie wyprawki, bo to już będzie chyba najwyższy czas

A co do wizyt u gina, to ja od początku mam co 4 tygodnie i chyba do końca tak się zapowiada, bo teraz byłam w 30tyg, a następna w 34.

witaj

30t 1d - ?
Stary 2011-08-26, 17:13   #1575
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Za pierwszym razem kiedy p. doktor potwierdziła ciążę miałam zjawić się za 2 tygodnie, od tamtej pory cały czas chodzę co 4 tyg, no i zobaczymy co powie za tydzień...
Ja od poczatku miałam wizyty co 4tygodnie... ostatnio tylko miałam 24tc a potem 27tc bo lekarz na urlop 2tyg jechał i stwerdził że 5tyg to za duży czas między wizytami.
Stary 2011-08-26, 17:14   #1576
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Hmm to mnie zawsze lekarz przy każdej wizycie robi USG i daje posłuchać jak bije serducho mojego maleństwa
Tottie KTG trwa dłużej troszkę jak usg
Tylko te diody tak dość mocno Cię opinają

O mam w ten sam dzień co Ty wizyty i też wtedy zaczynam 30 tc
Stary 2011-08-26, 17:23   #1577
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
A właśnie witaminka dostałaś wózek już??

nic mi nie mów.... problemy z kasą tżeta spowodowały że wózka nadal nie ma, a gość ponownie dał ogłoszenie ze chce go sprzedac... wiec dzis do tżta zadzw. zeby gosc zaliczke cofnął.... ten tżet ni kuta nic nie umie załatwić... a powiedziałam mu ze albo ten wózek, albo żaden... więc niech sie stara...choc watpie, bo niestety.... to pipa z niego

30t 1d - ?
Stary 2011-08-26, 17:25   #1578
goldika
Zakorzenienie

ja jakos srednio przepadam za sluchaniem serduszka malucha. Moze to przez sprzet bo jest stary, dzwiek nie jest czysty. mnie to irytuje wole usg i ogladac malca

Tz mnie wkurzyl... wrocil z pracy i mielismy isc do sklepu. Przebieralam sie wiec MUSIALAM otworzyc szafe od jego strony bo tam spodnie mamy. Poszlam po buty, wracam do pokoju a on z morda wyskakuje ze dlaczego szafa jest otwarta. No kuzwa ochrznailam go i nie poszlam do sklepu. Po pol godz przyszedl i przeprosil ze sie uniosl bez powodu.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:26   #1579
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
No to masz tak samo jak ja... ja teraz będę miała w 30tc, potem 34tc, 37tc, 38tc, 39tc....

ufff uffff uffff dziękuję WSZYSTKIM mamusiom za uspokojenie mojego szalonego umysłu

aniu tak w ogole to widze że u Ciebie 33 dni !!!! jejjjjjku jak zazdroszcze

30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-08-26 o 17:31
Stary 2011-08-26, 17:26   #1580
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
nic mi nie mów.... problemy z kasą tżeta spowodowały że wózka nadal nie ma, a gość ponownie dał ogłoszenie ze chce go sprzedac... wiec dzis do tżta zadzw. zeby gosc zaliczke cofnął.... ten tżet ni kuta nic nie umie załatwić... a powiedziałam mu ze albo ten wózek, albo żaden... więc niech sie stara...choc watpie, bo niestety.... to pipa z niego
o kurcze, zaliczke wplaciliscie a koles znowu wystawic wozek na sprzedaz? to nie fair :/ no chyba ze mieliscie umowiony termin ostatecznej zaplaty i odebrania wozka.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:30   #1581
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Tottie KTG trwa dłużej troszkę jak usg
Tylko te diody tak dość mocno Cię opinają

Wiem jak wygląda KTG. Pisałam już o tym jak tydzień temu spanikowałam bo dziecko zbyt szybko szalało w moim brzuszku i pojechałam do szpitala na KTG bojąc się że malec sie w pępowinę owinął. Podłączyli mnie do jakiegoś ustrojstwa i przez pół godziny słysząłam bicie serducha maleństwa i każde jego ruszenie się.... pamiętam że było to miłe dla ucha i szybko się uspokoiłam jak okazało się że wszystko jest oki.

Ale fakt faktem że lekarz co wizytę pozwala mi posłuchać przez minutę - dwie jak bije sedruszko mojego dziecka

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
baaaa nawet mamy ten sam termin porodu - 11.11.11
Stary 2011-08-26, 17:47   #1582
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
powinien byc jakis wzor na obliczanie dlugosci dziecka np (wzrost ojca - wzrost matki) x jakas liczba

Witaminko Tz niech sie nie madrzy za bardzo bo my go zresocjalizujemy

Przed chwila byl u mnie kurier. Ale sie wystraszylam. Otwieram drzwi a tam koles ze 2mestry postury Pudziana, w krotkich spodenkach i bokserce, wytatuowany :co jest: i mowi ze ma przesylke dla mnie. Ale na kumpla czekamy... Zaraz podchodzi drugi tej samej postury. Troche sie ich wystraszylam a ta paczke 30kg to niosl sobie jak paczke wacikow.

Goldika to widze jaka byłas w szoku hihii

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Witaminko jeśli chodzi o wizyty to ja od początku chodziłam do gina co 3 tygodnie potem mówił że mam sie zapisać na za 4 i tak chodziłam a teraz znów mi kazał za 3 ale ja zapisałam sie za 4 bo mi nie pasowało, nie wiem jak będzie z późniejszymi wizytami bo ja jak jestem u niego to mówi kiedy mamy sie spotkać, a te daty to on ci podał czy sama zapisałaś? Wiem że później sie chodzi chyba co 2 tygodnie a moja szwagierka chodziła na NFZ to nawet na koniec zapisywali ją co tydzień może zapytaj na następnej wizycie, przecież zawsze możesz się jeszcze zapisać, a ja właśnie tak kilka dni temu sobie myślałam że jeszcze tylko kilka wizyt mi zostało

Ja prawdopodobnie do 32 tygodnia bede mieć tak jak do tej pory co 2 tygodnie apotem już chyba co tydzien wizyty.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Mam taki maly problem.We wtorek mam urodziny i TZ spyal,co bym chciala .A ja nie mam zielonego pojecia.Ciuchow teraz nie-bez sensu,bizuterii mam sporo,a malo nosze,perfum nie,bo tez mam,a teraz nie uzywam,bo mi przeszkadzaja.Moze cos do dekoracji do domu??

Ja na swoje urodziny w tym roku zażyczyłam sobie walizke ze sztućcami imprez mnóstwo a nie mam nic takiego eleganckiego na stół

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:48   #1583
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze, zaliczke wplaciliscie a koles znowu wystawic wozek na sprzedaz? to nie fair :/ no chyba ze mieliscie umowiony termin ostatecznej zaplaty i odebrania wozka.

nie do konca... tżet "podobno" dogadal sie z gosciem ze za wozek zaplacimy we wrzesniu jak dostanie pierwsza kase.... ale jak widac sie nie dogadal :/// porazka z nim... brak mi slow dziewczyny... jak mozna tak kecic, klamac i mącic... czy on nic nie umie zalatwic ?!

30t 1d - ?
Stary 2011-08-26, 18:03   #1584
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ona no bede karmila 24/24 ale zeby zacisne i dam rade jak mowil moj kolega trzeba byc twardym jak kupa na mrozie

dobra juz niedlugo koniec pracy i weekendzik sie zaczyna

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

super

Ja też, ja też .
A u nas sie mówi tzreba być twardym i pic wode, a pluć lodem

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a mnie W OGOLE nie brakowalo kopniakow ani BRZUCHA (Bbbbbleee!)

bylam najszczesliwsza na swiecie ze widze swoje stopy, ze nic mi nie przeszkadza, ze moge spac na brzuchu, ze mam Oliwie przy sobie patrzlismy sie na nia godzinami, tz wyl co chwila jak dzieciak.

Teraz tez nie bedzie mi brzucha brakowac bo juz mnie wkurza.
Kolejna klotnia z tz zaliczona.

Dziewczyny a ja mam taka sprawe

Co powiecie na zalozenie w klubie watku takiego intymnego, to o czym nie chcemy pisac tutaj zeby wszyscy mieli dostep , nieraz chcialoby sie cos napisac ale jednak sie czlowiek powstrzymuje.

Darusia ale Ja myslę że ten co mamy klubik tam mozemy sobie pisac właśnie takie rzeczy

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
: cojest::c ojest:
padłam, musze to mężowi opowiedzieć, może to bedzie czynnik zniechęcający go do tego imienia

tak w ogóle to prawdopodobnie druga ciąża będzie blizniacza, bo to u nas rodzinne, chociaż mam nadzieję, że to spadnie na jedna z moich sióstr, które są bliźnaiczkami. W rodzinie mojej mamy w każdym pokoleniu są bliźniaki. Ale zanim zdecydujemy sie na drugie dziecko mąż chyba mnie siłą zaciągnie na operacje tej przeklętej przepukliny a ja nie bardzo chcę, bo w ciąży może się odnowić, dlatego do tej pory nie zdecydowałam się na operację. I wszystkie przypuszczenia lekarzy, że w ciąży będzie jeszcze gorzej niestety się sprawdziły.
Ja tez mam przepuchline pępkową, Julcia mi wypchneła noi teraz juz mam duza znowu a wczesniej mi troche sie wchłoneła.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:08   #1585
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Daję znak, że żyję W taki upał to mam siłę podczytywać, ale pisać to mi się nie chce, wybaczcie

Witaminka to może zadzwoń do tego gościa i się dopytaj jak tż się dogadał?
Stary 2011-08-26, 18:38   #1586
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

Ja tez mam przepuchline pępkową, Julcia mi wypchneła noi teraz juz mam duza znowu a wczesniej mi troche sie wchłoneła.
ja ma przepuknine na przełyku, co sie tak ładnie nazywa przepuklina rozworu przełyku. Mam juz od 2 lat, normalnie nie jest to jaks bardzo uciązliwe. Mogę prawie wszystko jeść i tylko jak mam jakieś stany zapalne przez refluks, wtedy dietka i max leki 2 tygodnie i jest ok. Ale doprowadziło do zapalenia przełyku. Teraz tylko dieta, na której niestety tyje, nie można żadnych leków. Błedne koło, bo jesli chce mieć jeszcze wiecej dzieci to operacja neiwskazana ze względu wieksze niż normalnie mozliwośći odnowienia sie.

Witaminka ależ masz przerąbane z TŻ

Myszeczka świetny pomysł, mi tez brakuje takiego kompletu, i już wiem co sobie zażyczę
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:45   #1587
ania21_21
Zadomowienie

Witaminko a chciałaś kupić nowy czy używany bo i tak i tak możesz inny znaleźć. A jak nowy to możesz znaleźć w sklepie i nawet wziąć sobie go na raty bez jego pomocy.
Stary 2011-08-26, 18:54   #1588
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Witaminka to może zadzwoń do tego gościa i się dopytaj jak tż się dogadał?

nie zamierzam go w niczym wyręczać... skoro nie potrafi załatwić takiej rzeczy to jak będzie z pomocą przy dziecku ?!?!?!?! z 10 rzeczy proszę go o załatwienie 1 i to go przerasta,..... albo sie czepiam i jestem suką, albo poprostu ten "związek" nie ma racji bytu

powiedziałąm mu że jak chce ze mną gadać to niech zadzwoni jak załatwi sprawe !

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witaminko a chciałaś kupić nowy czy używany bo i tak i tak możesz inny znaleźć. A jak nowy to możesz znaleźć w sklepie i nawet wziąć sobie go na raty bez jego pomocy.

problem w tym, ze wszystko co mam dla małej kupiłam sama za swoje pieniadze sporym kosztem.... a on nie dołożył nawet 0,01 gr wiec uwazam ze jak ON kupi wozek za 450 zł to niech to bedzie jego wkład... on poprostu nie dorósł... jestem załamana jego sposobem myślenia i tym jak to wszystko traktuje.... tata powiedział mi że on dojrzał jak mnie ujrzał.... ze momentalnie świat mu się zmienił.... ale nie wiem czy jestem na tyle cierpliwa i wyrozumiała zeby tyle czekac za tym swoim ... z ktorym nawet nie wiem czy jestem czy nie

30t 1d - ?
Stary 2011-08-26, 18:58   #1589
ania21_21
Zadomowienie

witaminko kochana wpółczuję ci problemów z tż widocznie nie dorósł do roli ojca i może nie wie jeszcze co to jest odpowiedzialność za dwie osoby i pewnie go to przerasta. my jesteśmy z Tobą zawsze wspieramy cię

I nie odpuść mu tego wózka niech płaci jak ty wszystko płacisz i kupujesz

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-26 o 19:02
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:03   #1590
gosiia87
Przyczajenie

Cytat:
nie zamierzam go w niczym wyręczać... skoro nie potrafi załatwić takiej rzeczy to jak będzie z pomocą przy dziecku ?!?!?!?! z 10 rzeczy proszę go o załatwienie 1 i to go przerasta,..... albo sie czepiam i jestem suką, albo poprostu ten "związek" nie ma racji bytu

powiedziałąm mu że jak chce ze mną gadać to niech zadzwoni jak załatwi sprawe !

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

problem w tym, ze wszystko co mam dla małej kupiłam sama za swoje pieniadze sporym kosztem.... a on nie dołożył nawet 0,01 gr wiec uwazam ze jak ON kupi wozek za 450 zł to niech to bedzie jego wkład... on poprostu nie dorósł... jestem załamana jego sposobem myślenia i tym jak to wszystko traktuje.... tata powiedział mi że on dojrzał jak mnie ujrzał.... ze momentalnie świat mu się zmienił.... ale nie wiem czy jestem na tyle cierpliwa i wyrozumiała zeby tyle czekac za tym swoim ... z ktorym nawet nie wiem czy jestem czy nie

Kochana, wiesz musze sie z Toba zgodzic masz sluszna racje, w koncu on tez jest ojcem i musi byc do czegos zobowiazany, nie wszytko musi byc na Twojej glowie choc i tak jest, niech sie wykarze choc troche!
gosiia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości