mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 19:19   #1591
Aniolina
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
w zeszlym tyg pokazywalam...ale z dnia na dzien wiekszy. musze nowa fotke machnac

a wlasnie dziewczyny a propos fotek- trafilam na takie ogloszenie

Proponuję sesję zdjęciową za 100zł. Bez zniżki cena takiej sesji to 300zł. Propozycja dotyczy sesji ciążowej lub noworodkowej. Moja oferta jest ważna do końca sierpnia, tzn. jest to czas na decyzję i ew. deklarację z Pani strony. W tym czasie przyjmuję wstępną rezerwację na sesję. Termin sesji, z oczywistych powodów, może być bardziej odległy
Pomimo bonifikaty moja oferta dla Pani zawiera: 20 odbitek w formacie 15x21cm w eleganckim pudełku, płyta CD ze zdjęciami w wysokiej rozdzielczości oraz zdjęcia w mniejszej rozdzielczości - do umieszczania np. w internecie. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość wykonania fotoksiążki.

i
z tego co sie dowiadywalam to u nas 400 zl takie cos kosztuje

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Co do sesji zdjęciowych to na pewno to super pamiątka, ale ja wolę zrobić zdjęcia małej. Już na imieniny w listopadzie zażyczyłam sobie sesję u tej Pani fotograf: http://www.gosiastepien.blogspot.com/
kasik bedziecie do niej jechac? moja znajoma tez u niej chciala, ale powiedziala jej, ze ona woli u siebie robic zdjecia.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
NIe jest jeszcze tak źle dochodzi mi krew i jeszcze nie uciska ale stwierdziłam że czas najwyższy je zdjąć i teraz widzę że to był mój błąd że wcześniej nie zdjęłam i dopiero się za to dzisiaj wzięłam
Ja od jakiegos czasu codziennie sprawdzam czy mi schodzi obraczka, na arzie pomimo upalow jest ok.

W ogole nawet w pracy przy 20 stopniach jest mi goraco. Mierzylam sobie temp i mam 36.9. Taka sie ze mnie goraca dziewczyna w ciazy zrobila

Gratulacje udanych wizyt dziewczyny, ja na razie mam co 4 tygodnie, czyli nastepna wyjdzie na poczatek 30 tc. a pozniej to nie wiem.

Ja zmykam sie pakowac, jutro z rana wyjezdzamy, trzymajcie kciuki, zeby wszytsko bylo ok, mam nadzieje, ze nie bedzie jeszcze nowego watku jak wroce
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:23   #1592
gosiia87
Przyczajenie

Dokladnie tak niech placi, a co on ma jakas ulge? jesli tak to sie grubo pomylil! Nie daj sie!!! Badz z siebie dumna i walcz! buziaki
gosiia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:26   #1593
nie _wiem
Raczkowanie

Czy brała któraś z was "fenoterol GSK" i "isoptin SR"?
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:28   #1594
gosiia87
Przyczajenie

Ja wlasnie siedze sama w domu i czekam az moj facet do domu wroci, ale widze ze mu sie jakos nie spieszy. Dzwonie do niego a on nawet nie odbiera i nie wiem czy cos sie stalo czy nie i sie denerwuje, ale pewnie jak wroci to powie i po sie denerwujesz?? oczywiscie to nie jego wina pewnie tak bedzie, ahhhh Ci faceci z nimi zle a bez nich jeszcze gorzej
Stary 2011-08-26, 19:32   #1595
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witaminko kochana wpółczuję ci problemów z tż widocznie nie dorósł do roli ojca i może nie wie jeszcze co to jest odpowiedzialność za dwie osoby i pewnie go to przerasta. my jesteśmy z Tobą zawsze wspieramy cię

I nie odpuść mu tego wózka niech płaci jak ty wszystko płacisz i kupujesz

dziękuje Aniu.... nie zamierzam mu odpuscic, chociarz swoim kosztem i małej... ale poprostu jego argumenty są powalające.... aż wstyd pisac :/

ide sie polozyc, bo cos mnie w boczku kłuje :P to pewnie mała :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:34   #1596
goldika
Zakorzenienie

witaminko podziwiam Cie za wytrwalosc! jestes niesamowita!!!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:39   #1597
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
goldika zmieniłaś avatarek
Stary 2011-08-26, 19:39   #1598
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

raczej naiwna i zakochana.... az czasem sama nie wiem skad mam w sobie tyle .... sily i cierpliwosci i naiwnosci i glupoty.... powiem Wam, ze jak np ostatnio kumpeli mowilam co i jak u mnie to ... az sama w duchu myslalam co robie... gdyby ktokolwiek mi mowil takie rzeczy to za łeb bym wzieła i do pionu doprowadziła, bo miłośc to 1, a reszta ? gdzie rozsadek czy rozum i mózg ? czasem przechodze samą siebie, ale tak to juz jest... najlepiej doradzamy innym, najgorzej sobie...

mam pytanko z innej str.... swędzą Was sutki ??? bo ja dziś cały dzien bym sie na maxa drapała, ale boli jak cholera i swędzą i nie wiem co robic ...

30t 1d - ?
Stary 2011-08-26, 19:42   #1599
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
raczej naiwna i zakochana.... az czasem sama nie wiem skad mam w sobie tyle .... sily i cierpliwosci i naiwnosci i glupoty.... powiem Wam, ze jak np ostatnio kumpeli mowilam co i jak u mnie to ... az sama w duchu myslalam co robie... gdyby ktokolwiek mi mowil takie rzeczy to za łeb bym wzieła i do pionu doprowadziła, bo miłośc to 1, a reszta ? gdzie rozsadek czy rozum i mózg ? czasem przechodze samą siebie, ale tak to juz jest... najlepiej doradzamy innym, najgorzej sobie...

mam pytanko z innej str.... swędzą Was sutki ??? bo ja dziś cały dzien bym sie na maxa drapała, ale boli jak cholera i swędzą i nie wiem co robic ...
mnie nie swędzą ale może zrób jakieś okłady czy posmaruj żelem na brodawki. Ale się naprawdę nie znam
Stary 2011-08-26, 19:43   #1600
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Witaminko brak mi słów na takich facetów, on myśli, że ciuszki, łóżeczko itd. spadnie z nieba? To, że nie jesteście razem nie zwalnia go z odpowiedzialności finansowej. Boję się że potem bez sądowych alimentów się nie obędzie, nie chcę krakać ale to moje przemyślenia.
Stary 2011-08-26, 19:46   #1601
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Hmm to mnie zawsze lekarz przy każdej wizycie robi USG i daje posłuchać jak bije serducho mojego maleństwa
USG też mam zawsze robione i słysze serduszko, ale KTG jeszcze nie miałam

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:55   #1602
gosiia87
Przyczajenie

Witaminko to chyba normalne jest ze sutki swedza
Mnie ostatnio w srode tak swedzialy ze caly dzien pod prysznicem spedzilam bo to mi ulge przynosilo.
Stary 2011-08-26, 19:57   #1603
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Wiem jak wygląda KTG. Pisałam już o tym jak tydzień temu spanikowałam bo dziecko zbyt szybko szalało w moim brzuszku i pojechałam do szpitala na KTG bojąc się że malec sie w pępowinę owinął. Podłączyli mnie do jakiegoś ustrojstwa i przez pół godziny słysząłam bicie serducha maleństwa i każde jego ruszenie się.... pamiętam że było to miłe dla ucha i szybko się uspokoiłam jak okazało się że wszystko jest oki.

Ale fakt faktem że lekarz co wizytę pozwala mi posłuchać przez minutę - dwie jak bije sedruszko mojego dziecka

baaaa nawet mamy ten sam termin porodu - 11.11.11
Fajna ta data, zobaczymy czy nam się uda wstrzelić może nie nam czy nasze dzieci się na świat wybiorą
Mi nie zawsze daje posłuchać dlatego to KTG mi się takim miłym badaniem wydaję Ale podglądanie malca na usg też moją ciekawość zaspokaja

Cytat:
nie do konca... tżet "podobno" dogadal sie z gosciem ze za wozek zaplacimy we wrzesniu jak dostanie pierwsza kase.... ale jak widac sie nie dogadal :/// porazka z nim... brak mi slow dziewczyny... jak mozna tak kecic, klamac i mącic... czy on nic nie umie zalatwic ?!
Cytat:
nie zamierzam go w niczym wyręczać... skoro nie potrafi załatwić takiej rzeczy to jak będzie z pomocą przy dziecku ?!?!?!?! z 10 rzeczy proszę go o załatwienie 1 i to go przerasta,..... albo sie czepiam i jestem suką, albo poprostu ten "związek" nie ma racji bytu

powiedziałąm mu że jak chce ze mną gadać to niech zadzwoni jak załatwi sprawe !

problem w tym, ze wszystko co mam dla małej kupiłam sama za swoje pieniadze sporym kosztem.... a on nie dołożył nawet 0,01 gr wiec uwazam ze jak ON kupi wozek za 450 zł to niech to bedzie jego wkład... on poprostu nie dorósł... jestem załamana jego sposobem myślenia i tym jak to wszystko traktuje.... tata powiedział mi że on dojrzał jak mnie ujrzał.... ze momentalnie świat mu się zmienił.... ale nie wiem czy jestem na tyle cierpliwa i wyrozumiała zeby tyle czekac za tym swoim ... z ktorym nawet nie wiem czy jestem czy nie
Witaminko po pierwsze nie denerwuj się, spokojnie i tak nie masz na to wpływu. Zaczekaj niech sam to załatwia do końca nie wyręczaj go, bo nigdy się niczego nie nauczy.
Witaminko po to z nim jesteś żeby Ci pomagał w końcu to też jego dziecko i powinien się do odpowiedzialności poczuwać jakiejś.
A Ty się nie denerwuj bo malutkiej to szkodzi.
Stary 2011-08-26, 19:58   #1604
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Witaminko brak mi słów na takich facetów, on myśli, że ciuszki, łóżeczko itd. spadnie z nieba? To, że nie jesteście razem nie zwalnia go z odpowiedzialności finansowej. Boję się że potem bez sądowych alimentów się nie obędzie, nie chcę krakać ale to moje przemyślenia.

ano... przyznam ze tez o tym mysle.... ale bede martwic sie potem... jak to mowia... w taki wlasnie zyciowych chwilach mozemy "przetestowac" z kim jestesmy .... ja nie trafilam najlepiej... bywa

aniu posmarowałam kremem i troszke pomogło... teraz mała w bok chyba nawala, bo napieprza jakbym kolke miała jakos w ogole dzis grawitacje odczuwam.... brzuch mnie ciągnie

co do wozka- gosciu pow ze zaliczki nie odda bo to poza allegro... ale tżet pow. ze juz ma pozyczyc kase na wozek od ciotki i ze do 6tego bedzie nasz... o ile nikt wczesniej go nie kupi... zobaczymy ...

30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-08-26 o 19:59
Stary 2011-08-26, 20:09   #1605
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
okeeeey czyli cos juz wiem... a teraz tak ...

-do USC, ZUS to musze pewnie isc z aktem urodzenia małej, tak ?? cos jeszcze ?

do USC niesiesz papiery, które dostaniesz w szpitalu przy wypisie dziecka, czasem tak jest, że część z nich szpital wysyła sam do USC
dodatkowo potrzebny jest akt ślubu dla małżeństw, a dla par akty urodzenia (ich odpisy są w tym wypadku ważne bezterminowo, a nie 3mies jak przy odpisach do ślubu)
w USC stawiacie się do 2 tyg od porodu w kombinacjach, które opisałam wcześniej zależących od tego, czy jesteście małżeństwem i czy TŻ uznaje dziecko
USC prześle sam papiery, które będą potrzebne do nadania PESELu
w USC od ręki dostaniecie chyba oryginał i 2 odpisy aktu urodzenia (więcej odpisów za dopłatą)
USC jest właściwy dla miejsca urodzenia dziecka, a nie miejsca waszego zamieszkania!!!! czyli jak gdzieś Cię prześlą i tam urodzisz, to tamten USC będzie właściwy dla aktu urodzenia dziecka
można złożyć podania w swoim USC, ale wtedy nie załatwisz tego od ręki i po odpisy i tak będziesz musiała jechać do właściwego USC

co do ZUSu, to ja wypełniałam odpowiedni formularz w swoim dziale kadr, że biorę dziecko pod swoje ubezpieczenie (bierzesz Ty lub ojciec dziecka). Tam też dawałam zaświadczenie ze szpitala o tym, że rozpoczynam macierzyński i chyba musiałam zostawić im jeden odpis aktu urodzenia (wysłali go do ZUSu)

-Po PESEL to tylko isc, czy musze najpierw zgłosic cos gdzies, czy to szpital zgłasza ?

po PESEL zgłaszasz się po ok miesiącu od wizyty w USC, ale zgłaszasz się do Urzędu Miasta. Najlepiej tam wcześniej zadzwonić, czy jest i wziąć ze sobą swoje dokumenty i akt urodzenia dziecka. Do aktu urodzenia wpiszą od razu na drugiej stronie ten PESEL i miejsce zameldowania. Rutynowo meldują przy matce.

-wniosek o becikowe to gdzie zaniesc ?

Do właściwego ze względu na zamieszkanie (jeśli jesteś zameldowana gdzie indziej, to nie ma znaczenia) ośrodka pomocy społecznej. Z tego co kojarzę trzeba mieć zaświadczenie od gina o wizytach w każdym trymestrze (radzę wziąć jeszcze w ciąży, bo potem jest tyle zamieszania, że trudno o wszystkim pamiętać), akt urodzenia dziecka z PESELem, oświadczenie ojca, że się nie ubiega o becikowe, jeśli jest zameldowany gdzie indziej i do wglądu dowody obojga rodziców.
- jak to wyglada jak mam umowe przedłużoną do porodu to mi macierzynski przysługuje?

urlop przysługuje, zasiłek też, ale chyba wypłaca go ZUS. W tej kwestii się nie orientuję.
to są rzeczy z pamięci, odpowiednie zalecenia są na pewno na stronach odpowiednich urzędów, bo sama ich tam nerwowo w połogu szukałam

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:12   #1606
witaminkaccc
Zadomowienie

oolong.... baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaardzo pomogłaś... nawet jak coś nie do końca to juz wiem o niebo więcej - baaaaaaaaaaardzo dziękuje

30t 1d - ?
Stary 2011-08-26, 20:30   #1607
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
oolong.... baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaardzo pomogłaś... nawet jak coś nie do końca to juz wiem o niebo więcej - baaaaaaaaaaardzo dziękuje
nie ma sprawy, sama planuje wszystko to jeszcze raz spisać sobie i mieć przygotowane, bo po porodzie naprawdę mnie to stresowało, czy o wszystkim pamiętałam itd

radze tylko wejść na wszelki wypadek na strony swoich urzędów i posprawdzać dokładnie, czego wymagają, ew podzwonić lub nawet wziąć formularze jeszcze przed porodem

nie pytałas jeszcze o poradnię dziecięcą, tam też jak najwcześniej po porodzie się zarejestrować z papierami ze szpitala, potem uzupełnia się akt urodzenia, a jeszcze potem PESEL. Dziecko jest zapisywane od razu do konkretnego lekarza, ma wyznaczony termin pierwszej wizyty, a Ty masz termin wizyty położnej, która zbada w domu Ciebie i dziecko. Czasem przychodzi kilka razy, w niektórych miejscach chodzi też lekarz. Zwykle jednak jest to tylko jedna wizyta domowa położnej.

edit: a jeszcze coś, na szczęście te akty urodzenia wszędzie właściwie, gdzie pisałam, to sobie tylko kserują i oglądają oryginały - nie zabierają. Zabrano mi tylko jeden odpis do ZUSu. Więc ta "darmowa" ilość z USC powinna wystarczyć do wszystkich tych spraw.

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-08-26 o 20:32
Stary 2011-08-26, 20:56   #1608
princessskaa
Wtajemniczenie

Dobry wieczór Mamusie
Wczoraj byłam u swojego gina i jak zobaczył wynik z usg to stwierdził, że czeka mnie bezwzględne leżenie..Siku, prysznic i leżeć. Zapyt czy choć obiadek mogę ugotować, a on ze śmiechem "a gotuje pani w łóżku?". Stwierdzam, że mam wyjątkowo złośliwe łożysko, że nie chce się podnieść Nadal mam brać luteinę i dodatkowo cordafen.
Eh, dziewczyny, nie wiem, jak ma teraz to wszystko funkcjonować. Od poniedziałku tż do pracy, nie będzie go z 10-12godz, ja sama w łóżku... Moi rodzice 70km od nas mieszkają, więc też nie pomogą, w dodatku musiałam im dać pod opieke naszego pieska, bo ja nie mam jak go wyprowadzać, teściowie za granicą mieszkają...

W dodatku chciałam rodzić w rodzinnym mieście, tam mam ciocię położną, ale nie ma tam inkubatora i mój lekarz z lbn powiedział, że jeżeli coś nie daj boże się zacznie komplikować przed 36tyg ciąży to powinnam rodzić tutaj w Lublinie. A mój lekarz prowadzący ciążę nie pracuje już w szpitalu - wcześniej mi to nie przeszkadzało, bo miałam rodzić gdzie indziej.. No a teraz jestem w kropce co robić, który szpital wybrać..

I nie wiem co robić. Jak tż pójdzie do pracy to jechać do rodziców? tylko w razie komplikacji to 70km do szpitala będę musiała jechać.. A zostać tu w Lbn to sama będę 10-12godz siedzieć, a jeść nie będzie miał kto mi podać.. Eh załamka

Co myślicie?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:01   #1609
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamusie
Wczoraj byłam u swojego gina i jak zobaczył wynik z usg to stwierdził, że czeka mnie bezwzględne leżenie..Siku, prysznic i leżeć. Zapyt czy choć obiadek mogę ugotować, a on ze śmiechem "a gotuje pani w łóżku?". Stwierdzam, że mam wyjątkowo złośliwe łożysko, że nie chce się podnieść Nadal mam brać luteinę i dodatkowo cordafen.
Eh, dziewczyny, nie wiem, jak ma teraz to wszystko funkcjonować. Od poniedziałku tż do pracy, nie będzie go z 10-12godz, ja sama w łóżku... Moi rodzice 70km od nas mieszkają, więc też nie pomogą, w dodatku musiałam im dać pod opieke naszego pieska, bo ja nie mam jak go wyprowadzać, teściowie za granicą mieszkają...

W dodatku chciałam rodzić w rodzinnym mieście, tam mam ciocię położną, ale nie ma tam inkubatora i mój lekarz z lbn powiedział, że jeżeli coś nie daj boże się zacznie komplikować przed 36tyg ciąży to powinnam rodzić tutaj w Lublinie. A mój lekarz prowadzący ciążę nie pracuje już w szpitalu - wcześniej mi to nie przeszkadzało, bo miałam rodzić gdzie indziej.. No a teraz jestem w kropce co robić, który szpital wybrać..

I nie wiem co robić. Jak tż pójdzie do pracy to jechać do rodziców? tylko w razie komplikacji to 70km do szpitala będę musiała jechać.. A zostać tu w Lbn to sama będę 10-12godz siedzieć, a jeść nie będzie miał kto mi podać.. Eh załamka

Co myślicie?
hm, ja chyba bym pojechała, jeśli masz nakaz polegiwania - trudno sobie wtedy samemu poradzić. W domu zrobią Ci obiad, zakupy itd.
Zależy też, na ile masz pomocnych i życzliwych rodziców.

Stary 2011-08-26, 21:04   #1610
Ona231
Zadomowienie

princessskaa nie wiem trudno coś doradzić, ale ja TŻ nie ma być do 12 h na dobę. To w sumie nawet herbaty nie będzie miał kto Ci zrobić. A leżenie samemu w czterech ścianach, na pewno jest trudne. Może lepiej pojechać do rodziców, ale wtedy przestrzegać zaleceń i leżeć. Ciężka decyzja, nie wiem jak sama bym się zachowała.
Stary 2011-08-26, 21:18   #1611
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość

Ja to brałam , a dlaczego pytasz ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:24   #1612
Ona231
Zadomowienie

Dobrej nocy życzę
Stary 2011-08-26, 21:28   #1613
princessskaa
Wtajemniczenie

oolong - rodziców mam kochanych i bardzo pomocnych
ona231 - dzięki za wypowiedź

Może pojadę na trochę do rodziców, może mamę tutaj do nas zaproszę eh Jakoś musimy dać radę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:28   #1614
Jagooda_
Raczkowanie

No i jeszcze raz wielkie dzięki dziewczyny za miłe powitanieNie będę z nicków wymieniać, żeby którejś nie pominąć

sozaa, marejta, mszpilka dzięki dziewczyny za uspokojenie z tą wyprawką, w takim razie na spokojnie we wrześniu zaczynam zakupy. Musze tylko zmobilizować TŻ to szybkiego malowania i zacznę wić gniazdko

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Jak byliśmy na wczach był 6 letni chłopiec Staś, niby ładnie, ale jak koledzy zawołali "Stachu", a on cieniutkim głosikiem " już idę " spadłam z krzesła

witaminkaccc współczuje problemów z TŻ , może się chłopczyna jeszcze obudzi z letargu i stanie na wysokości zadania. Normalnie nalezy mu się lanie, żeby tak stresować ciężarną.

Cytat:
nie brałam, ale z tego co kojarzę to chyba przeciw skurczom się przepisuje
Cytat:
mnie nie, czasem tylko trochę skóra na brzuchu

princessskaa hmm jeżeli możesz liczyć na pomoc rodziców to chyba lepiej jak do nich pojedziesz. Masz wtedy gwarancję, ze będziesz naprawdę leżeć, a jak zostaniesz sam tyle godz. w domu to na pewno nie raz będziesz po coś wstawać, a to herbata, kanapka itd. A nie może do Ciebie ktoś z rodziny na trochę przyjechać??

Wróciłam ze SR i nie mam siły, chyba jutro będę miała zakwasy. Jak kiedyś byłam z siostra na SR to te ćwiczenia były takie lajtowe, ale może z perspektywy osoby towarzyszącej tak mi się wydawało

Dziewczyny, czy macie takie odczucie jakby Wam coś stanęło w przełyku. Szczególnie wieczorem nie mogę zasnąć, jakby mi taka gula stała. Lekarka mi coś wspominala, ze to może macica uciska na żołądek i stąd takie wrażenie. Macie na to jakiś sposób, bo to strasznie nieprzyjemne jest, aż mi się jeść odechciewa.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:30   #1615
Myszeczka86
Zakorzenienie

Zwijam sie już po mału, jutro wskocze wieczorkiem dopiero bo jade do mamy na cały dzien noi mam zamiar przywieść ciuszki dla maluszka oraz fotelik żeby go wyprać puki pogoda jest

Dobranoc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:46   #1616
kasiowa4
Raczkowanie

Cytat:
ja biorę od około półtora miesiąca na skurcze i mam brać do 37 tc 3xdziennie

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:54   #1617
marejta
Zadomowienie

A mój tż mnie właśnie osłabił, zaczeliśmy temat remontu pokoiku dla maleństwa i wyprawki bo mamy tylko ciuszki, a on mówi że we wrześniu zrobi się ten remont, meble zamówi się przez internet bo tak korzystniej wychodzi a po całą resztę wyprawki pojedziemy w jeden dzień do sklepu na początku myślałam że żartuje, ale potem stwierdziłam że on chce tak naprawdę zrobić stwierdził ze przecież mam 2 kartki A4 z tym co jest potrzebne, więc pojedzie się do sklepu i się wszystko będzie wkładało do koszyka, przywiezie się do domu i się będzie miało pewność że mamy wszystko

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:10   #1618
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy macie takie odczucie jakby Wam coś stanęło w przełyku. Szczególnie wieczorem nie mogę zasnąć, jakby mi taka gula stała. Lekarka mi coś wspominala, ze to może macica uciska na żołądek i stąd takie wrażenie. Macie na to jakiś sposób, bo to strasznie nieprzyjemne jest, aż mi się jeść odechciewa.
Mam takie uczucie od czasu do czasu (ostatnio dość często) jakby mi stała metalowa kostka, albo taki lód z woreczka- bardzo nie miłe... sposobu nie mam, zazwyczaj ide spać i do rana mija...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:12   #1619
truscafka
Zadomowienie

Nie dawno wróciłam z pracy........ KOSZMAR, od pół roku nie byłam tak zmęczona, pot wciekał mi do oczu, spływał po szyji, puuuuffffffffff. Myślałam ze nie dam rady, w pewnym momencie juz chciało mi się wymiotować ze zmęczenia a oczywiście nie dawałam po sobie nic poznać.... jeszcze z 1,5 miesiąca muszę przetrwać Przepraszam że Wam takie rzeczy opowiadam, ale nie mam się komu wyżalić a w pracy muszę pokazywać że jestem uśmiechnieta, radosna i promienna, bo w końcu klientki przychodzą do mnie też po to aby się zrelaksować ....

Cytat:

co do relacji z tżtem podziwiam Cię witaminko, ale bądź silna!! Zresztą my kobitki to jesteśmy nie do zdarcia

Mnie sutki nie swędzą tylko piersi pod sutkami, całe od dołu....pewnie to przez rozciąganie się skóry.

Jagoda Witam!!!

Pisałyście również o mikrodermabrazji. Dziewczyny, jeśli teraz chcecie sobie wykonać ten zabieg to naprawdę musicie mieć sprawdzoną kosmetyczkę. Zabieg nie jest baaaardzo inwazyjny, ale bardzo łatwo jest wykonać go nie poprawnie i narobic sobie szkód....
Ja osobiście uwielbiam mikro i polecam ją wszystkim moim klientkom, ale w ciąży bym tego nie robiła........ . Oczywiście takie jest moje zdanie. Jeśli chcecie się zagłebić w temat to pytajcie

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Mam takie uczucie od czasu do czasu (ostatnio dość często) jakby mi stała metalowa kostka, albo taki lód z woreczka- bardzo nie miłe... sposobu nie mam, zazwyczaj ide spać i do rana mija...
Tak, mam dokładnie tak samo - raptem od kilku dni, coś takiego nie do przełkniecia, jakby ciało stałe w przełyku....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:29   #1620
marejta
Zadomowienie

Truscafka jesteś dzielna, rozumiem ze nie jest Ci łatwo, ale wiadomo, jak człowiek jest szefem to musi stwarzać pozory a tym bardziej, ze tak jak mówisz klientki przychodzą się zrelaksować.
Ja też lubię mikrodermabrazję ale nie zrobiłabym jej w ciąży, chociaż po niej na pewno się wybiorę do swojej kosmetyczki na chwilę relaksu

Dziewczyny, mam pytanie do tych, które będą robiły albo mają już zrobiony pokoik dla maleństwa czy wy macie w nim jakiś motyw przewodni? Bo ja planuje ale ciągle zmieniam zdanie

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości