|
|
#1591 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogole nawet w pracy przy 20 stopniach jest mi goraco. Mierzylam sobie temp i mam 36.9. Taka sie ze mnie goraca dziewczyna w ciazy zrobila ![]() Gratulacje udanych wizyt dziewczyny, ja na razie mam co 4 tygodnie, czyli nastepna wyjdzie na poczatek 30 tc. a pozniej to nie wiem. Ja zmykam sie pakowac, jutro z rana wyjezdzamy, trzymajcie kciuki, zeby wszytsko bylo ok, mam nadzieje, ze nie bedzie jeszcze nowego watku jak wroce
|
|||
|
|
|
#1592 |
|
Przyczajenie
|
Dokladnie tak niech placi, a co on ma jakas ulge? jesli tak to sie grubo pomylil! Nie daj sie!!! Badz z siebie dumna i walcz! buziaki
|
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Czy brała któraś z was "fenoterol GSK" i "isoptin SR"?
|
|
|
|
#1594 |
|
Przyczajenie
|
Ja wlasnie siedze sama w domu i czekam az moj facet do domu wroci, ale widze ze mu sie jakos nie spieszy. Dzwonie do niego a on nawet nie odbiera i nie wiem czy cos sie stalo czy nie
i sie denerwuje, ale pewnie jak wroci to powie i po sie denerwujesz?? oczywiscie to nie jego wina pewnie tak bedzie, ahhhh Ci faceci z nimi zle a bez nich jeszcze gorzej
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje Aniu.... nie zamierzam mu odpuscic, chociarz swoim kosztem i małej... ale poprostu jego argumenty są powalające.... aż wstyd pisac :/ ide sie polozyc, bo cos mnie w boczku kłuje :P to pewnie mała :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
witaminko podziwiam Cie za wytrwalosc! jestes niesamowita!!!
|
|
|
|
#1597 |
|
Zadomowienie
|
goldika zmieniłaś avatarek
|
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
raczej naiwna i zakochana.... az czasem sama nie wiem skad mam w sobie tyle .... sily i cierpliwosci i naiwnosci i glupoty.... powiem Wam, ze jak np ostatnio kumpeli mowilam co i jak u mnie to ... az sama w duchu myslalam co robie... gdyby ktokolwiek mi mowil takie rzeczy to za łeb bym wzieła i do pionu doprowadziła, bo miłośc to 1, a reszta ? gdzie rozsadek czy rozum i mózg ? czasem przechodze samą siebie, ale tak to juz jest... najlepiej doradzamy innym, najgorzej sobie... mam pytanko z innej str.... swędzą Was sutki ??? bo ja dziś cały dzien bym sie na maxa drapała, ale boli jak cholera i swędzą i nie wiem co robic ...
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Witaminko brak mi słów na takich facetów, on myśli, że ciuszki, łóżeczko itd. spadnie z nieba? To, że nie jesteście razem nie zwalnia go z odpowiedzialności finansowej. Boję się że potem bez sądowych alimentów się nie obędzie, nie chcę krakać ale to moje przemyślenia.
|
|
#1601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1602 |
|
Przyczajenie
|
Witaminko to chyba normalne jest ze sutki swedza
Mnie ostatnio w srode tak swedzialy ze caly dzien pod prysznicem spedzilam bo to mi ulge przynosilo. |
|
|
|
#1603 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może nie nam czy nasze dzieci się na świat wybiorą Mi nie zawsze daje posłuchać dlatego to KTG mi się takim miłym badaniem wydaję Ale podglądanie malca na usg też moją ciekawość zaspokaja ![]() Cytat:
Cytat:
Witaminko po to z nim jesteś żeby Ci pomagał w końcu to też jego dziecko i powinien się do odpowiedzialności poczuwać jakiejś. A Ty się nie denerwuj bo malutkiej to szkodzi.
|
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ano... przyznam ze tez o tym mysle.... ale bede martwic sie potem... jak to mowia... w taki wlasnie zyciowych chwilach mozemy "przetestowac" z kim jestesmy .... ja nie trafilam najlepiej... bywa ![]() aniu posmarowałam kremem i troszke pomogło... teraz mała w bok chyba nawala, bo napieprza jakbym kolke miała co do wozka- gosciu pow ze zaliczki nie odda bo to poza allegro... ale tżet pow. ze juz ma pozyczyc kase na wozek od ciotki i ze do 6tego bedzie nasz... o ile nikt wczesniej go nie kupi... zobaczymy ...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-26 o 19:59 |
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
oolong.... baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaardzo pomogłaś... nawet jak coś nie do końca to juz wiem o niebo więcej - baaaaaaaaaaardzo dziękuje
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
radze tylko wejść na wszelki wypadek na strony swoich urzędów i posprawdzać dokładnie, czego wymagają, ew podzwonić lub nawet wziąć formularze jeszcze przed porodem nie pytałas jeszcze o poradnię dziecięcą, tam też jak najwcześniej po porodzie się zarejestrować z papierami ze szpitala, potem uzupełnia się akt urodzenia, a jeszcze potem PESEL. Dziecko jest zapisywane od razu do konkretnego lekarza, ma wyznaczony termin pierwszej wizyty, a Ty masz termin wizyty położnej, która zbada w domu Ciebie i dziecko. Czasem przychodzi kilka razy, w niektórych miejscach chodzi też lekarz. Zwykle jednak jest to tylko jedna wizyta domowa położnej. edit: a jeszcze coś, na szczęście te akty urodzenia wszędzie właściwie, gdzie pisałam, to sobie tylko kserują i oglądają oryginały - nie zabierają. Zabrano mi tylko jeden odpis do ZUSu. Więc ta "darmowa" ilość z USC powinna wystarczyć do wszystkich tych spraw. Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-08-26 o 20:32 |
|
|
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór Mamusie
![]() Wczoraj byłam u swojego gina i jak zobaczył wynik z usg to stwierdził, że czeka mnie bezwzględne leżenie..Siku, prysznic i leżeć. Zapyt czy choć obiadek mogę ugotować, a on ze śmiechem "a gotuje pani w łóżku?". Stwierdzam, że mam wyjątkowo złośliwe łożysko, że nie chce się podnieść Nadal mam brać luteinę i dodatkowo cordafen. Eh, dziewczyny, nie wiem, jak ma teraz to wszystko funkcjonować. Od poniedziałku tż do pracy, nie będzie go z 10-12godz, ja sama w łóżku... Moi rodzice 70km od nas mieszkają, więc też nie pomogą, w dodatku musiałam im dać pod opieke naszego pieska, bo ja nie mam jak go wyprowadzać, teściowie za granicą mieszkają... W dodatku chciałam rodzić w rodzinnym mieście, tam mam ciocię położną, ale nie ma tam inkubatora i mój lekarz z lbn powiedział, że jeżeli coś nie daj boże się zacznie komplikować przed 36tyg ciąży to powinnam rodzić tutaj w Lublinie. A mój lekarz prowadzący ciążę nie pracuje już w szpitalu - wcześniej mi to nie przeszkadzało, bo miałam rodzić gdzie indziej.. No a teraz jestem w kropce co robić, który szpital wybrać.. I nie wiem co robić. Jak tż pójdzie do pracy to jechać do rodziców? tylko w razie komplikacji to 70km do szpitala będę musiała jechać.. A zostać tu w Lbn to sama będę 10-12godz siedzieć, a jeść nie będzie miał kto mi podać.. Eh załamka Co myślicie? |
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy też, na ile masz pomocnych i życzliwych rodziców. |
|
|
|
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
princessskaa nie wiem trudno coś doradzić, ale ja TŻ nie ma być do 12 h na dobę. To w sumie nawet herbaty nie będzie miał kto Ci zrobić. A leżenie samemu w czterech ścianach, na pewno jest trudne. Może lepiej pojechać do rodziców, ale wtedy przestrzegać zaleceń i leżeć. Ciężka decyzja, nie wiem jak sama bym się zachowała.
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to brałam , a dlaczego pytasz ??
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
Dobrej nocy życzę
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
oolong - rodziców mam kochanych i bardzo pomocnych
ona231 - dzięki za wypowiedź Może pojadę na trochę do rodziców, może mamę tutaj do nas zaproszę eh Jakoś musimy dać radę
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Raczkowanie
|
No i jeszcze raz wielkie dzięki dziewczyny za miłe powitanie
![]() sozaa, marejta, mszpilka dzięki dziewczyny za uspokojenie z tą wyprawką, w takim razie na spokojnie we wrześniu zaczynam zakupy. Musze tylko zmobilizować TŻ to szybkiego malowania i zacznę wić gniazdko ![]() Cytat:
witaminkaccc współczuje problemów z TŻ nie brałam, ale z tego co kojarzę to chyba przeciw skurczom się przepisuje ![]() Cytat:
princessskaa hmm jeżeli możesz liczyć na pomoc rodziców to chyba lepiej jak do nich pojedziesz. Masz wtedy gwarancję, ze będziesz naprawdę leżeć, a jak zostaniesz sam tyle godz. w domu to na pewno nie raz będziesz po coś wstawać, a to herbata, kanapka itd. A nie może do Ciebie ktoś z rodziny na trochę przyjechać?? Wróciłam ze SR i nie mam siły, chyba jutro będę miała zakwasy. Jak kiedyś byłam z siostra na SR to te ćwiczenia były takie lajtowe, ale może z perspektywy osoby towarzyszącej tak mi się wydawało ![]() Dziewczyny, czy macie takie odczucie jakby Wam coś stanęło w przełyku. Szczególnie wieczorem nie mogę zasnąć, jakby mi taka gula stała. Lekarka mi coś wspominala, ze to może macica uciska na żołądek i stąd takie wrażenie. Macie na to jakiś sposób, bo to strasznie nieprzyjemne jest, aż mi się jeść odechciewa.
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Zwijam sie już po mału, jutro wskocze wieczorkiem dopiero bo jade do mamy na cały dzien noi mam zamiar przywieść ciuszki dla maluszka oraz fotelik żeby go wyprać puki pogoda jest
![]() Dobranoc
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
ja biorę od około półtora miesiąca na skurcze i mam brać do 37 tc 3xdziennie
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
A mój tż mnie właśnie osłabił, zaczeliśmy temat remontu pokoiku dla maleństwa i wyprawki bo mamy tylko ciuszki, a on mówi że we wrześniu zrobi się ten remont, meble zamówi się przez internet bo tak korzystniej wychodzi a po całą resztę wyprawki pojedziemy w jeden dzień do sklepu
stwierdził ze przecież mam 2 kartki A4 z tym co jest potrzebne, więc pojedzie się do sklepu i się wszystko będzie wkładało do koszyka, przywiezie się do domu i się będzie miało pewność że mamy wszystko
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1619 | |
|
Zadomowienie
|
Nie dawno wróciłam z pracy........ KOSZMAR, od pół roku nie byłam tak zmęczona, pot wciekał mi do oczu, spływał po szyji, puuuuffffffffff. Myślałam ze nie dam rady, w pewnym momencie juz chciało mi się wymiotować ze zmęczenia
a oczywiście nie dawałam po sobie nic poznać.... jeszcze z 1,5 miesiąca muszę przetrwać Przepraszam że Wam takie rzeczy opowiadam, ale nie mam się komu wyżalić a w pracy muszę pokazywać że jestem uśmiechnieta, radosna i promienna, bo w końcu klientki przychodzą do mnie też po to aby się zrelaksować ....Cytat:
co do relacji z tżtem podziwiam Cię witaminko, ale bądź silna!! Zresztą my kobitki to jesteśmy nie do zdarcia ![]() Mnie sutki nie swędzą tylko piersi pod sutkami, całe od dołu....pewnie to przez rozciąganie się skóry. Jagoda Witam!!! Pisałyście również o mikrodermabrazji. Dziewczyny, jeśli teraz chcecie sobie wykonać ten zabieg to naprawdę musicie mieć sprawdzoną kosmetyczkę. Zabieg nie jest baaaardzo inwazyjny, ale bardzo łatwo jest wykonać go nie poprawnie i narobic sobie szkód.... Ja osobiście uwielbiam mikro i polecam ją wszystkim moim klientkom, ale w ciąży bym tego nie robiła........ . Oczywiście takie jest moje zdanie. Jeśli chcecie się zagłebić w temat to pytajcie ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Tak, mam dokładnie tak samo - raptem od kilku dni, coś takiego nie do przełkniecia, jakby ciało stałe w przełyku....
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Truscafka jesteś dzielna, rozumiem ze nie jest Ci łatwo, ale wiadomo, jak człowiek jest szefem to musi stwarzać pozory a tym bardziej, ze tak jak mówisz klientki przychodzą się zrelaksować.
Ja też lubię mikrodermabrazję ale nie zrobiłabym jej w ciąży, chociaż po niej na pewno się wybiorę do swojej kosmetyczki na chwilę relaksu Dziewczyny, mam pytanie do tych, które będą robiły albo mają już zrobiony pokoik dla maleństwa czy wy macie w nim jakiś motyw przewodni? Bo ja planuje ale ciągle zmieniam zdanie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

i sie denerwuje, ale pewnie jak wroci to powie i po sie denerwujesz?? oczywiscie to nie jego wina pewnie tak bedzie, ahhhh Ci faceci z nimi zle a bez nich jeszcze gorzej 

Nadal mam brać luteinę i dodatkowo cordafen. 
a oczywiście nie dawałam po sobie nic poznać.... jeszcze z 1,5 miesiąca muszę przetrwać
Przepraszam że Wam takie rzeczy opowiadam, ale nie mam się komu wyżalić