|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Kuba tylko na ser aż tak się pogniewał, ale też wybiera bardziej niż zwykle. A codziennie przed obiadem jest wielki płacz, bo zmieszałam makaron z sosem/włożyłam surówkę nie w to miejsce, które chciał/dodałam śmietany/dałam nie taki widelec itp. itd.
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mayaszko, ciesze sie, ze to nie ospa
Cytat:
![]() My juz od poczatku roku znikopis, mata wodna, farby, kredki, kolorowanki itp ![]() Gratuluje "mamusi" Antos mowil cale dwa tygodnie, a potem mu przeszlo , ale bardzo mi sie to podobaloCytat:
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to pewnie z przekory Ja mówię: biegnij nałożyć adidasy a Ona: ja chcę balerinki i odwrotnie ![]() Tak jak np. mówię: oddaj mi kubek, a Zuzka: nie, dla taty dam i biegnie do Niego z takim łobuzerskim spojrzeniem ![]() A jakie surówki jada Kuba? , bo Zuzka ostatnio nie chce tknąć nawet marchewki z jabłkiem, chyba, że ja między kęsami Jej dam
|
|
|
|
|
#634 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brawa dla Kubusia i Tomka za Mamusie ![]() hehe, ma Zuzka wyczucie stylu ![]() Jest zamówienie biżuterii, jakby która chętna ![]() http://www.katherine.pl/naszyjniki-c-2.html?page=1 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post29012995 Karo sówki
|
|
#635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ja muszę się nacieszyć, w razie jakby co ![]() Cytat:
![]() Kuba też tak robi Najchętniej z kiszonej kapusty , poza tym właśnie marchewkę z jabłkiem, pora ze śmietanką, ogórki kiszone, ale pisząc to miałam na myśli dodatek do obiadu, więc buraczki, fasolkę itp.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-08-26 o 21:34 |
||
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
a chętnie, troche wiedzy się przyda
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzka i fasolki nie chce i buraczków. Cuduje mi ostatnio a mi pomysłów brak
|
||
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Dopiero odpisuje, coś mi sie ostatnio net muli chyba znow mam jakiegos wirusa TŻ jak zwykle nie ma czasu zrobic porzadku z komputerem.Mam znow kilka stron do nadrobienia, w ciagu dnia wogole nie włączam kompa a wieczorem jak juz połoze małego spac to sama od razu po kąpieli zasypiam kamiennym snem. Osttanio cały czas chce mi sie spac i nawet jak Kuba ucina poobiednią drzemke to spie razem z nim ![]() Kuba to juz naprawde duzy i mądry chłopczyk. Bardzo dużo mówi, właściwie nie ma słowa ktorego nie wypowie. Ma bardzo dobrą pamięć, czasami sie dziwie jak on te wszystkie nowe słówka zapamiętuje. Tak ogólnie ujmując - grzeczne z niego dziecko. Ładnie sie sam bawi i uwielbia bajki. Czasami mam wyrzuty sumienia, ze jak jestesmy w domu to duzo czasu spędza przed telewizorem. Ale przez ten czas moge posprzatac, uprac, ugotowac itp. Jak juz sie ze wszystkim uporam to wychodzimy na spacer. Brzuszek juz coraz wiekszy. Na ostatnim USG lekarka powiedziała, ze mała będzie duża, prawdopodobnie taka jak Kubus. Także spodziewam sie 4 kg maluszka ![]() 31 sierpnia mam wizyte (chyba juz ostatnia) i zaplanuje cesarke (przypuszczam, ze ok 10 wrzesnia będe miała juz Blanke przy sobie). Najbardziej sie obawiam jak Kuba wytrzyma beze mnie te kilka dni Chyba bede bardziej się stresowała i płakała po nocach jak on. ![]() Jak juz sobie o tym pomysle to za nim tęsknie. Codziennie mu tłumacze, ze będe musiała na kilka dni pojechac do szpitala, wydaje mi sie ze to rozumie ale zobaczymy jak będzie. Nie rozumiem pytania
|
|
#639 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o fixie nawet nie pomyślałam no ale ja kucharka żadna jeśli chodzi o pieczenie, to mój pierwszy tort i jak to moja siora dzis powiedziała nast będzie pewnie za jakieś 10 lat A to co zostało ubiłam na lekko sztywna i ododałam do masy, powiem jutro jaki efekt Cytat:
a jak brzydko to tak nie ciągnie Zuzia dziś do mnie woła Maja oć anny (Maja chodz do wanny) ![]() albo rano Maja no cio? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() może ta moja śmietana byla jakas nie tegez ![]() Cytat:
![]() pije piwko, jestem skonana ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- cześc Cass, ale zleciało ![]() nie możesz się pewnie doczekac gratuluje takiego grzecznoge synika, jakieś urozmaicenie na wątku bo tu same łobuzy
|
|
#640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Idę, pa
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to żadna wyrocznia, z resztą nic dla mnie nie jest wyrocznią.Zajrzałam tam w okresie kryzysu Laury by być może się czymś doposiłkować, ale okazało się że wszystko co robiłam intuicyjnie opisane było w tej książce jak i w innych.
A ty masz uraz bo tej metodzie 3-5-7 czy jakoś? bo nie mogę skojarzyć ok,ale jutro,wybacz.Laura nie śpi.Aktualnie jest z tatą i psem i na spacerze zeszli na podwórze ha ha ha Idę się z nią położyć bo mąż musi jeszcze popracować na kompiegapciu, w blokach startowych ![]() Słusznie zauważyłaś że sama bardziej będziesz przeżywać rozłąkę niż Kuba.Dadzą chłopaki radę. A dlaczego cc? nie pamiętam ![]() dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cass, ale zlecialo , bede trzymac za ciebie kciuki. Katarzynko, tobie rowniez nieduzo zostalo
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Nie mam urazu, nie stosowałam też metody 3-5-7 (albo inaczej, próbowałam stosować jej zmodyfikowaną wersję), po prostu uważam, że Tracy Hogg proponuje zbyt dużo rzeczy generujących niepotrzebny stres i dla dziecka i dla mamy. Miłej soboty
|
|
|
#644 |
|
Ola-Unhola
|
Kasia, Cass miała pierwszą cesarkę, podobało jej sie i teraz też chce ![]() Dzień Dobry ![]() Co tam?
|
#645 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć Joluś
![]() Kubuś na Barline ![]() promocja_kubus_08.jpg
|
#646 |
|
Ola-Unhola
|
Wiecie ile cudnych rzeczy jest na sportsdirect
![]() Karo plecaczki: http://www.sportsdirect.com/littleli...lcode=78428891 Super damskie torebeczki.... Dziewczyny...
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
|
#648 |
|
Ola-Unhola
|
Zaszlałyście
![]() Cześc czeko ![]() Miłego
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki za moje jutrzejsze loty i aby Antos byl grzeczny ![]() Zmykam, mam jeszcze pare rzeczy do zrobienia Do zobaczenia
|
#650 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Trzymam i miłego. Do zobaczenia
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę tęsknić
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
Bede podczytywac w miare mozliwosci, ale nie wiem, czy bede miala czas na aktywne uczestnictwo. W dodatku moj Maz mnie tak denerwuje caly dzien, prawdziwy gnom ![]() Chyba dobrze nam zrobi czas spedzony osobno, moze bedzie mial czas na refleksje
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam tylko z Kubą i trochę nam się powietrze oczyściło, więc polecam
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyjazd na pewno będzie udany i będziemy czekać na fotorelację na pewno rozłąka pozwoli Wam do siebie zatęsknić
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam kilka fotek do albumu. chętnych zapraszam pomalowałam sobie dzisiaj włosy, sama bo "sprał" mi się poprzedni kolor i na ostatnim weselu włosy miałam juz nijakie. mariolu trzymam kciuki
|
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Nie odzywałam się dłuższy czas, bo życie rozsypało nam się na milion kawałków. Próbujemy się zebrać do kupy, natomiast nie daje się tak łatwo tego zrobić. Miałam tylko zajrzeć do Was i powiedzieć, że nie będę już udzielała się na forum. Stwierdziłam jednak, że należą się Wam wyjaśnienia. Znamy się już od ok. 3 lat i czuję się z Wami związana. Nie pytajcie mnie teraz o nic, jak przyjdzie na to czas, napiszę więcej z czym przyszło nam walczyć już do końca. Napiszę tylko jedno, nie wiem dlaczego znowu w nas coś trafia (podobno nie kopie się już leżącego), dlaczego znowu Maciul? Co dwulatek takiego zrobił? Takich pytań mam setki, pytań na które nie znam odpowiedzi. Ostatnio zastanawiałam się nad tym, dlaczego życie jest dla mnie tak okrutne, ale doszłam do wniosku, że nie jest, bo dostałam cudownego synka, mojego Macia, moje Słonko, mój Skarb. I niech mi nikt nie mówi, że trudne sytuacje spotykają silne osoby, bo to gówno prawda. Ja mam słabą psychikę, ledwo dałam radę przetrwać czas operacji i wszystko, co było z tym związane. Na dzień dzisiejszy nie daję sobie z tym wszystkim rady, ciągle wyje (to nie jest już nawet płacz), a przecież wiem, ze teraz mój chłopiec najbardziej mnie potrzebuje… Napiszę krótko-autyzm. Nie myślcie, że chcę robić sensację, wywoływać współczucie czy też szukać pocieszenia. Ja chcę tylko z siebie wszystko wyrzucić. Nawet nie wiecie, jak mi ciężko ![]() Cieszcie się życiem, zdrowiem dzieci i beztroską, mi zostało to odebrane…
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2011-08-27 o 22:33 |
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
magi kochanie nasze
niestety tylko tyle mogę, mocno wirtualnie Cię przytulić i będę się modlić, żeby udało Wam się przejść nad tym wszystkim do porządku dziennego, żeby Maciejka nasz aniołek miał się jak najlepiej... Życzę Ci aby Ten na górze obdarował Cię chociaż siłą, skoro postanowił rzucić Ci takie kłody pod nogi, abyś mogła dzielnie żyć dalej i pomagać słonku naszemu...
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Magi kochana
wierzę, że ktoś pomylił się z diagnozą bo wiem, że nie tak łatwo ją postawić. Jesteśmy z Wami
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Maggi kochana, sciskam cie mocno, ciebie i Maciulka
![]() Wiem, ze zadne slowa nie sa w stanie cie pocieszyc, wiec przytulam was tylko mocno do serca ![]() ---- Dziewczyny
|
#660 |
|
Ola-Unhola
|
magi..wspieram Cie jak moge
Jak to mozliwe...wierze, ze cos z diagnoza nie tak, ktos się pośpieszył... Trzymaj się Kochana
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

, ale bardzo mi sie to podobalo
Ja mówię: biegnij nałożyć adidasy a Ona: ja chcę balerinki i odwrotnie 

TŻ jak zwykle nie ma czasu zrobic porzadku z komputerem.
Chyba bede bardziej się stresowała i płakała po nocach jak on. 
Jadłam w wersji z wiśniami i truskawkami 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY