|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Mnie najbardziej kusila woda z limitki nimfowej, ale juz niedostepna
![]() Nom, troche nakupilam, ale wiekszosc juz uzywam, tak, ze mysle, ze OK
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
próbowałaś już bazę z anew?masz już jakieś zdanie o niej?
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, probowalam i musze powiedziec, ze jest naprawde fajna
![]() - baza ma postac bialego, rzadkiego kremu - blyskawicznie sie wchlania - cera po jej uzyciu jest taka promienna, ladna - potem nakladam makijaz - poklad i puder, albo tylko puder, baza nie roluje sie - zauwazylam, ze cera dluzej jest swieza, nie przetluszcza sie tak szybko, jak normalnie, a ja mam bardzo tlusta cere, wiec dla kosmetykow matujacych to prawdziwe wyzwanie ![]() Polecam! Kupilam ja, poniewaz moja stara baza GG z Ori jest na wykonczeniu, swoja droga tez super, tyle, ze z GG ma dodatkowo taka poswiate rozswietlajaca i niwelujaca szarosc cery. Anew nie ma tego efektu, ale i tak jestem bardzo zadowolona.
|
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Już wróciłam do domu ze szpitala.Słaba narazie jestem jak mucha ale ogólnie nie było tak źle.
Póki co chodzę wolno jak staruszka i nie mogę się śmiać bo mnie od tego brzuch boli.Da się przeżyć i w razie czego ze spokojnym sercem mogę polecić mojego chirurga. Co do odwyku nie kupiłam w końcu tych palet sleek więc mogę powiedzieć,że nie poległam w sierpniu. |
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś złapałam uczulenie od słońca, cały dekolt mam w czerwonym kropkach
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w biedrze, nowo otwarta po remoncie - ludzi masa ale ceny fajne
![]() Kupiłam tylko żel bebeauty miceralny i to jedyny sierpniowy zakup który idzie do zapasów ![]() Jestem calutka mokra, nawet nie mam siły dojsć do łazienki. |
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
dawno nie pisałam, ale starałam się Was nadrobić, bo sporo ostatnio pisałyście, no i dopiero dziś mi się udało! Ja też poległam w sierpniu, głównie avonowo... w Biedronce skusiłam się póki co na 2 peelingi: mango i winogrono- a właściwie sprawił mi je TŻ. mieliśmy teraz intensywny czas- w zeszły weekend weselisko, ubawiliśmy się nieźle, jeszcze w pn była mega impreza u nas na budowie, bo tam dużo miejsca a we wt i śr. przyszła nam ekipa do dachu- zrobili całą więźbę w 1,5 dnia! I teraz nasz domek nabrał kształtów, można już sobie wyobrazić jak dokładnie będzie wyglądał. Jutro postaram się cyknąć fotkę to wstawię do klubu. W pracy fajnie, już się przyzwyczaiłam i się tak nie krępuję często wychodzę wcześniej. No i zapisałam się dziś na studia podyplomowe Otworzyli też w moim mieście studenckim mega galerię i już w niej byłam, mamy już super pharm i inne wypasione sklepy. Kupiłam sobie suienkę i bransoletki, a od zakupów kosmetycznych jakoś się wstrzymałam. Postanowiłam teraz zaprzestać zakupów kosmetycznych, a bardziej uzupełnić szafę. No i przekonałam sie, ze naprawdę kocham Aliena i L'eau par Kenzo i marzę o nich. Chętnie bym sobie sprawiła, ale mamy wydatki, więc może jak będę grzeczna to pozwolę sobie na nie koło Gwiazdki... dalekosiężne plany prawda? ![]() zmykam już
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Przez 1,5 dnia miałam zepsuty komputer - nagle padł
Obkupiłam się w Biedronce bo jest wyprzedaz kosmetyków ... Kupiłam 2 balsamy Eveline (8,99 zamiast 11,99), masło Afryka (5,49 zamiast 7,99 - chyba ), piasek i olejek Bielenda (po 7,99 zamiast 9,99) i 3pak żeli Luksja (7,99 zamiast 9,99) dodam, że na etykietach były poprzednie ceny, ale na czytnikach były nizsze ![]() Wczoraj przyszły zaproszenia - rozdaliśmy już ok 20 zaproszeń, 9 wysłałam, więc myślę że jeszcze 2-3 wieczory poświęcimy na to (na szczęście ludzie są "w kupie" i łatwo jest nam ustalić "trase", a w kilku miejscach zostawialiśmy po 4-5 zaproszeń dla kuzynowstwa mieszkającego w innych miastah, więc szybko poszło).
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-08-27 o 00:14 |
|
|
|
#4480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow! Zostaniesz chyba Królową Sierpnia w kategorii zakupów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W nowej pracy najgorsze zawsze pierwsze dni, później jak się człowiek zaaklimatyzuje to idzie łatwiej. Trzymam kciuki, żeby się grupa na studiach zebrała. ![]() Cytat:
Dobrze, że te wyprzedaże zrobili jeszcze w sierpniu, to przynajmniej w jeden bilans poleci. A ilu gości na ślubie i weselu planujecie mieć? Pewnie już o tym pisałaś, ale gdzieś mi umknęło. ![]() Słucham sobie muzyczki, pakuję się na wyjazd i w sumie mogę już wkleić bilans, bo nic więcej nie zużyję, ani nie kupię. Poproszę o taryfę ulgową. zużyte - 18 1. Dexeryl, apteczny krem do ciała, 250 ml 2. Rossmann Facelle, płyn do higieny intymnej, 300 ml 3. Joanna Fruit Fantasy, peeling Brazylijska Mandarynka, 200 ml 4. Eveline Just Epil, krem do depilacji skóry wrażliwej, 125 ml 5. Rossmann Babydream, dziecięcy szampon do włosów, 250 ml 4. Rossmann Isana Hair, odżywka z olejkiem z Babassu, 300 ml 5. Garnier Naturalna Pielęgnacja, odżywka 'Mango i kwiat tiare', 200 ml 6. Avon Care, glicerynowy krem do rąk i paznokci, 100 ml - oddałam mamie, kremy Avon Care jednak zupełnie mi nie leżą ![]() 7. Avon Foot Works, chłodzący balsam do stóp zielona herbata i mięta, 75 ml 8. Avon Foot Works, Odświeżający spray do stóp, 100 ml 9. Soraya, krem z filtrem SPF 30, 50 ml 10. Rossmann Babydream, krem z filtrem SPF 50, 100 ml - data ważności jeszcze długa, ale krem strasznie śmierdział, a po teście na ręku uczulił mnie, więc tuba wyrzucona ![]() 11. BeBeauty, Face Expertiv, Hydro Effect żel do mycia twarzy, 150 ml 12. Ziaja, Maska Oczyszczająca z glinką szarą, 7 ml 13. Ziaja, Maska Regenerująca z glinką brązową, 7 ml 14. Wibo Lovely, Serum wzmacniające do paznokci, 11 ml 15. Rossmann Isana Classic, pomadka ochronna 16. Golden Rose, Classics Charming, nr 21 17. Golden Rose, Classics Charming, nr 35 18. Rimmel Wear Maxx, 350 Goldspun Coral kupione - 29 wydane - 114,24 zł1. Avon Naturals, mgiełka do ciała Fiołek i Liczi, 125 ml 2. Avon Nail Experts, krem do pielęgnacji skórek, 15 ml 3. Intimea (Biedronka), emulsja do higieny intymnej, 500 ml 4. BeBeauty Face Expertiv, maseczka oczyszczająca, 50 ml 5. BeBeauty Body Expertiv, peeling do ciała mango, 200 ml 6. BeBeauty Body Expertiv, peeling do ciała winogrono, 200 ml 7. BeBeauty Green Nature, wygładzające serum do rąk, 75 ml 8. Eveline Natural Dream SPA, balsam do ciała mango i olejek kokosowy, 500 ml 9. Veet, krem do depilacji mleczko z lotosu i zapach jaśminu, 100 ml 10. Veet, krem do depilacji mleczko z lotosu i zapach jaśminu, 100 ml 11. Barwa Naturalna, szampon żurawinowy do włosów przetłuszczających się, 250 ml 12. Rossmann Alterra, szampon do włosów „Migdały i jojoba”, 200 ml 13. Rossmann Alterra, odżywka do włosów „Morela i pszenica”, 200 ml 14. Rossmann Alterra, odżywka do włosów „Granat i aloes”, 200 ml 15. Rossmann Isana Hair, odżywka z olejkiem z Babassu, 300 ml 16. Joanna Naturia, odżywka b/s z miętą i wrzosem, 200 ml 17. Joanna Naturia, odżywka b/s z miodem i cytryną, 200 ml 18. Nivea Flexible Curls, balsam podkreślający loki, 150 ml 19. Artiste, żel do włosów mega strong, 150 ml 20. Rossmann Babydream fur Mama, olejek pielęgnacyjny, 250 ml 21. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic Kwiat lotosu z Laosu, 200 ml 22. Yves Rocher, Jardins du Monde, żel pod prysznic Ziarna kakao, 200 ml 23. Yves Rocher, Arnica Essentiel, krem nawilżający do rąk, 75 ml 24. Yves Rocher, Pure Calmille, żel do mycia twarzy, 200 ml 25. Yves Rocher, Ming Shu, EDP, 50 ml 26. Yves Rocher, Couleurs Nature, błyszczyk powiększający usta, Truskawka, 2,5 ml 27. Eveline, Colour Instant, lakier nr 623, 12 ml 28. Eveline, Colour Instant, lakier nr421, 12 ml 29. Ados Nail Art, lakier do zdobień czarny W sierpniu powaliła mnie Biedronka (10 rzeczy), Yves Rocher (6 rzeczy) i zmiana włosowej pielęgnacji (10 rzeczy). Ostatecznie sprzedałam wodę Evidence EDT, bo nie miałam możliwości sprawdzić nigdzie zapachu (byłam w trzech salonikach YR i nigdzie jej nie było) i bałam się, że jednak mi się nie spodoba - plus jest taki, że troszkę mi to podreperowało wydaną w tym miesiącu kwotę.
|
|
#4481 | |||
|
Zadomowienie
|
o
ale to i tak bliżej niż dalej i jak, byłaś w Sephorze? ![]() Cytat:
minusy bycia konsultantką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() luskap dużo się u Ciebie dzieje trzymam kciuki, żeby się wszystko udało ![]() ale masz bilans ja będę miała dużo gorszy jeszcze nie wklejam bo sprężam się ze zużyciami ![]() zużyłam żel p/p, mydło, chusteczki antybakteryjne i puder
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie mam kiedy ale kuzynce powiedziałam, żeby sobie poszła. Ona mieszka w Łodzi wiec moze pójdzie i sobie wymieni.
Ja to chętnie pojechalabym jutro do portu - tak połazić. Bez celu. Wczoraj zrobiłam zakupy tygodniowe w biedrze i normalnie wydałam 150 zł. I jak tu na coś odłożyć |
|
|
|
#4484 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
zużyłam żel pod prysznic Original Source mango&makadamia, cudny był
i strasznie wydajny
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zużyć
![]() U mnie tez dziś poszedł żel pod prysznic ![]() W tym miesiącu całkiem nieźle stoję w zużyciach, ale co z tego, skoro nabiłam też zakupów . A zużycia mam we wszystkich kategoriach poza smarowidłami, a to właśnie tam mi najwięcej doszło nowych kosmetyków
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam maske do wlosow kokosowa z Ori (stara wersja)
|
|
#4488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To fajnie, ale nie wpadaj tam teraz za często ![]() Cytat:
Bilansu nawet nie będę komentować ![]() Udanego wyjazdu Cytat:
W ogóle, to nie ma jak się opalać w lecie... pod koniec sierpnia ![]() Oj to wielkie kciuki! Daj znać, jak pójdzie spotkanie ![]() Cytat:
![]() Gratuluję wszystkim zużyć To już ostatnie dni Mnie poszła dwufaza Bielendy ![]() Lecę pod chłodny prysznic, potem muszę zrobić mani, pedi, pomalować paznokcie... Wieczorem idziemy na urodziny kolegi
|
||||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
A ja:
farba do włosów Nutrisse Garnier nr 80 żel Zielona cytryna z Meksyku Jardins du Monde YR rewitalizujący krem do twarzy Essentials Oriflame puder do kąpieli Cherry bossom & Green tea Marba szampon tataro-chmielowy Eva Nature Style – 1 litr żel do mycia twarzy Aqua Source Biotherm – miniaturka 5 ml I walczę dalej.
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
jeju, ale dziś gorąco
dziś miał przyjść murarz ale jednak nie przyjdzie... no i dobrze, TŻ choć trochę odpocznie i spędzimy razem wieczór na działce ![]() Hosenko, strasznie mi się podobają te nowe butki, chyba jeszcze bardziej od fuksjowych strasznie kiepsko u mnie w tym miesiącu ze zużyciami...
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia:
udanej zabawy ![]() My jdzisiaj jedziemy rozdać 3 zaproszenia, a wieczorem ide na wieczór panieński kuzynki. Szczerze mówiąc, to neizbyt mi się chce. Oby tylko wieczorem było przyjemnie a nie duszno
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może akurat będzie fajnie i zapomnisz, że początkowo nie chciało Ci się iść ![]() Poszedł mi jeszcze właśnie płyn do kąpieli stóp Ori
|
||
|
|
|
#4495 | ||
|
Zadomowienie
|
Świetnie, że już masz to za sobą i wróciłaś do nas.
![]() Cytat:
A może coś takiego jest w Twoich stronach w ogóle, bo też zawsze tam mamy zjazdy rodzinne i jest strasznie śmiesznie. Tylko u mnie rodzinka rozsiana jest po całej Polsce i wszyscy razem rzadko się widzimy niestety. ![]() Studia w Kielcach?? ![]() No właśnie ta dodatkowa wyprzedaż mnie też powaliła, jakby mało było pierwszej promocji. Dokupiłam kilka rzeczy (ostatnio pisałam), ale nadal mam ochotę na zdublowanie jeszcze kilku kosmetyków, bo cena zachęca.Cytat:
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często się spotykamy, imprezujemy i to tak starzy z młodymi dobrze się dogadujemy i świetnie razem bawimy. bo właściwie wszyscy starsi są u nas tacy wyluzowani Nie wiem, czy to tak tylko w moich stronach ale pewnie nie... choć porównując z innymi to chyba rzeczywiście częściej się spotykamy.tak, Kielce
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam dezodorant spray Softine zielony z Biedronki
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;28900566]Zużyłam też wczoraj żel ujędrniający z Avonu i oddałam mamie odżywkę do paznokci.
[/QUOTE]![]() Cytat:
![]() za wygrany płyn![]() pamietam ze jednej z was mam jeszcze wysłac puder i kupiony jest od srody ale wrocilam do radomia a uder w warszawie został wysle w poniedzialek obiecuje![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;28917867]To ja rządzę w świecie lakierów z moimi 270 dziećmi [/QUOTE]ufff nadrobiłam nie było mnie długo bo nie mam internetu w Warszawie (nie wiem czy to można zaliczyć do kosmetyków ale cos zużyte
|
||
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Nurek to ja się załapałam na puder czy to jeszcze z poprzedniego rzutu?
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

Póki co chodzę wolno jak staruszka i nie mogę się śmiać bo mnie od tego brzuch boli.

dodam, że na etykietach były poprzednie ceny, ale na czytnikach były nizsze
nie tylko z powodu kosmetycznych nabytków 
Zostaniesz chyba Królową Sierpnia w kategorii zakupów. 

Poproszę o taryfę ulgową. 

Ostatecznie sprzedałam wodę Evidence EDT, bo nie miałam możliwości sprawdzić nigdzie zapachu (byłam w trzech salonikach YR i nigdzie jej nie było) i bałam się, że jednak mi się nie spodoba 

jeszcze nie wklejam bo sprężam się ze zużyciami 

i strasznie wydajny