|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Nieeee, idę do domu, zobaczę czy matka jakieś żarcie zrobiła i może wyciągnę od starego pięć stówek na reklamówkę.
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze masz wazny powod. Wiec nie zatrzymuje
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Peeewnie , na lody nie stac ale za to on mnie uraczy ciekawym wykladem na temat Audi swoja niebanalana osobowoscia
Och, jasne, to fajnie brzmi tak powiedziec, ale co to za zwiazek, gdzie chlopak nie ma planow ani okazji,zeby kiedys cos zarobic?
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony można mówić, że co to za związek, gdzie facet pracuje zdecydowanie za dużo i czasu z partnerką nie spędza. Fajnie, gość obrotny, ma pieniądze, ale co mi po tym, jak go nie ma, gdy go potrzebuję; jak wspólne wakacje przekłada ileś razy, bo zawsze mu coś wypada a sam jeździ na wyjazdy służbowe kilka razy w roku. Oba przypadki dupne, lepiej szukać czegoś wypośrodkowanego.
|
|
|
#1896 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem tez sie okazuje ze mozna mieszkac z mamusia, bo po co isc na swoje (mamusia placi, gotuje). My nie mamy tutaj takiego rynku pracy ze mozna isc do pracy jak dziewczyna w ciaze zajdzie i od razu dostac taka pensje jak trzeba. Najpierw 3 lata trzeba pracowac za pol darmo na to cale doswiadczenie zawodowe (we wszystkich ofertach jest wlasnie 3 lata doswiadczenia) a dopiero potem mozna przebierac w ciekawszych ofertach. Za 1300 zl sie nie kupi pieluch, mebelkow, wozka, nie oplaci rachunkow i jedzenia. Stad sie wlasnie biora ludzie mieszkajacy z didem u tesciow. Poza tym jakies takie no niemeskie po prostu jak facet nie pracuje. Chyba, ze rzeczywiscie studiuje medycyne. A ksieciu z bajki jednak byl ksieciem, mial zamek i fortune. |
|
|
|
|
#1897 |
|
Konto usunięte
|
Kochanie, ile masz lat? Twoja wypowiedz jest typowa dla mlodych osób, finansowanych przez rodziców, robiących co chcą. Cóż, zazdroszczę idealizmu, i postawy życiowej, nawidoczniej poprostu Cię na to stać. Mnie nie miał kto finansować moich talentów i pasji (tak, tak, do realizowania większości marzeń i talentów potrzebne są środki finansowe), i najchętniej już poszłabym do pracy, choć bardziej zachęcająco brzmi dla mnie rozwijanie zainteresowań, i niebanalny charakter.
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie dziś moja własna rodzicielka, która w ten upał zasłania wszystkie okna grubymi zasłonami i upiera się, że wcaaale nie jest przez to jeszcze cieplej wróciłam dziś do domu przypominającego piecyk
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
A mnie denerwuje to, że w tym kraju, jak ktoś chce się jakoś rozwijać, to musi mieć pieniądze. Język? Proszę bardzo, ale bez nauczyciela nikt mnie nie poprawi. Kursy? Ależ oczywiście płatne od...
Studia, drugi kierunek? Jak masz kasę (no możesz jeszcze być najlepszym, cokolwiek to słowo znaczy- ilu ma być tych najlepszych, z jaką średnią?). Prawo jazdy? Opłać sobie kurs. Fajnie jest sobie wpisać dodatkowe umiejętności do CV, ale bez przesady. Mi mama finansuje i ja się do tego przyznaję. Korzystam, jak mogę, ale nie dyskryminuję osób, które wybierają pracę, bo muszę na ten rozwój zapracować. Jednak chciałabym po ukończeniu licencjatu już się za czymś oglądać powoli, żeby w wieku 27 lat nie zarabiać głodowej pensji, tylko mieć już to kilkuletnie doświadczenie. I w tym wypadku, jeśli chodzi o pierwszą pracę, to pensja jest ważna (wiadomo, za coś trzeba żyć), ale i doświadczenie. Bo rozwijać można się równie dobrze pracując. |
|
|
|
#1900 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Flossy- i dlatego nie ide na drugi kierunek teraz, chce robic magistra, nie chce kurcze konczyc studiow majac 28 lat i dopiero pierwsza prace powazna zaczynac XD Chcialabym miec dwa fakultety ale trudno, a jak sie upre to gdziestam bokiem zaocznie, albo podyplomowo. Nie chcialam ciagnac dwoch na raz bo balam sie ze uwale oba. Nie mozna byc wiecznym studentem tez. Lepiej zamiast fakultetu naucze sie jeszcze jednego jezyka. Za $$ oczywscie bo o ile angielski jest tani to wszystko inne jest juz drogie. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-08-26 o 21:34 |
|
|
|
|
#1901 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do wieku to mam 20 lat. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Nie mówię, że ktoś ma całe życie siedzieć i korzystać z pieniędzy rodziców, ale skoro może sobie na to pozwolić to niech robi co chce. Po to się m.in. idzie na studia żeby miec pracę, a opisany wyżej chłopak po skończeniu studiów tą pracę pewnie by dostał (tym bardziej jesli studiuje przyszłościowy kierunek ) . Dziewczyna mogła po prostu zaczekać i nie skreślać go zbyt pochopnie.
,,Zawsze robi mi się smutno, gdy coś miłego się kończy. Co prawda zawsze można mieć nadzieję na coś jeszcze milszego, ale co do tego nigdy nie ma pewności. " Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-08-26 o 21:40 |
||
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Poza tym jakies dziwaczne,ze ona nie umie jeszcze dobrze gotowac" Ale zgadzam sie z Toba ![]() No ba
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja niestety musiałam zaprzestać nauki śpiewu bo nie miałam pieniędzy. Nie miałam czasem za co dojechać na zajęcia. Na taniec też nie miałam, a mam duży talent, i mogłam zajść daleko. Niestety, taniec na dyskotece to nie to samo. Flossy15, zgadzam się z Tobą. Chcialabym zrobić certyfikat z języka, ale zwyczajnie mnie na to nie stać. Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-08-26 o 21:52 |
|
|
|
|
#1904 |
|
Konto usunięte
|
Taniec droga rzecz, te sukienki na konkursy i fryzury. To samo gimnastyka artystyczna i sporo innych rzeczy.
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz... Jak mnie z jednej godziny tańca tygodniowo, zrobiło się dwie godziny dwa razy w tygodniu, to była ogromna różnica w kosztach. Nie mówiąc o właśnie strojach, butach, i innych.
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o pieniądzach nie będę gadać, bo sama mam 20 lat i jeszcze nie pracowałam, oprócz miesiąca. I nie chcę o tym gadać. Co do pracującego faceta, to wiadomo, że lepiej taki niż siedzący przed tv z piwem, bo na dłuższą metę z takim nic nie będzie. Mój facet jak poznałam Go, miał ok 23 lata, za bardzo nie wierzył w siebie, nie miał pracy , ale teraz od około roku ma pracę i świetnie sobie radzi. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-26 o 21:59 |
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
student 1 roku robotyki - jestem przekonana że na pewno wszyscy tylko lecą by dać mu pracę na wakacje w zawodzie
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
To niech najpierw założy tę działalność
|
|
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wzajemnie... ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
A takaś elokwentna
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy mi to mowia. Ale podziekuje po raz kolejny
![]() Zrozumialam nieco, nie martw sie o moja elokwencje |
|
|
|
#1914 |
|
Konto usunięte
|
W miejscu w którym mieszkam, o prace dorywczą jest bardzo trudno. Łatwo powiedzieć: znajdz, idz, itd. Szukałam, szukam, i nic. Nie mam 5 lat doświadczenia, co z tego że umiem języki, skoro nie mam papieru. Do tego, w tym momencie uważam certyfikaty, lub inne kursy za przyjemności, bo niestety, ale w sytuacji w jakiej jestem, mam inne priorytety na wydawanie pieniędzy.
|
|
|
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
Akurat certyfikat już coś mówi o Twojej wiedzy jeśli chodzi o języki. nie łatwo jest zdobyć CAE czy CPE. Czasami w pracy mogą wymagać czegoś takiego. To nawet lepiej wygląda, jak wpiszesz certyfikat niż samą wzmiankę (niczym nie popartą), że umiesz angielski czy jakiś inny język. Akurat to jest fajna rzecz. Jakichś słówek się można samemu uczyć, a póki co, gorsz do grosza..
Edytowane przez Flossy15 Czas edycji: 2011-08-26 o 23:21 |
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Troche dziwne z tymi certyfikatami. Jak pracodawcy chcieli sprawdzic moj angielski dzwonili do mnie i prowadzili ze mna rozmowe
Jak nie zrozumialabym pierwszego pytania zadanego z szybkoscia kalasznikova i z czystym brytyjskim akcentem, to wiadomo,ze ten certyfikat ,to niech sobie pani schowa
|
|
|
|
#1917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Konto usunięte
|
Na 1 roku jest stypendium 1000 co miesiac za samo bycie na kierunku. Na 3 roku juz sobie firmy zaklepuja przyszlych pracownikow. Od groma dyplomow potem jest do tlumaczenia, bo oczywiscie sa potrzebni w Niemczech na wczoraj. Takze na 1 moze i nie, ale na drugim roku juz sie moga bic o takiego na wakacje jesli zdolny. Chociaz uprawnienia sa dopiero po magistrze jakos im to nie przeszkadza.
|
|
|
|
#1919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Swobodnie rozmawiać a mieć certyfikat CPE to dwie różne sprawy. To drugie jest gwarancją posiadania pewnego zasobu słownictwa, także specjalistycznego. A to że ktoś sobie potrafi pogadać o tym gdzie ostatnio pracował i co umie to w ogóle niebo a ziemia
chyba ktoś nie docenia profa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Trzeba się zastanowic co się bardziej ceni : samodzielność życiową czy ciekawe zainteresowania i niebanalny charakter. Jak dla mnie to drugie brzmi bardziej zachęcająco, ale to po prostu kwestia wartości.

wróciłam dziś do domu przypominającego piecyk

Nie rozumiem.
chyba ktoś nie docenia profa