|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
kochane nie było mnie dwa dni ale miałam gorsze dni...wszystko po badaniu u neurologa Kalinki. Zaczęłyśmy rehabilitację i przed pierwszymi zajęciami badała ją pani doktor, która mi oznajmiła, że Mała ma skończone 4 miesiące a rozwój na 3
totalna załamka...ponadto stwierdziła, że Kala ma asymetrię prawostronną i delikatne napięcie mięśniowe przez to wszystko mam strasznego doła...ale kurcze obserwuję moją córcię i ona próbuje łapac się za kolanka, śmieje się w głos, gaworzy, puszcza bańki, ogląda sobie rączki, obraca się na boczki, ładnie trzyma główkę jak leży na boczku...ale niestety nie potrafi się jeszcze sama przekręcić na brzuszek :-( Muszę zrobić jej USG główki.dziś jednak troszkę mi się nastrój poprawil, bo nasza rehabilitantka powiedziała, że wszystko sibie wyświczymy i wiecie co....dziś moja córcia ćwiczyła 30 godz. z rehabilitantką i wieczorkiem po kąpaniu sama dwa razy obróciła się z plecków na brzuszek ![]() a i jeszcze jedno musimy z Małą jechać na zabieg udrażniania kanalika łzowego...termin mamy wyznaczony na 18 października no to się wyżaliłam
|
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mojego synka kupki są ciągle wodniste czasem śluzowate ale żadnej przyczyny nie znaleźliśmy z pediatrą , powiedział że taka jego uroda i mam jeść raczej wszystko
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze, zobaczysz |
|
|
|
|
#4805 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej
ale mnie komary dziś pogryzły. i to gdzie. w d.upe za przeproszeniem. na jednym pośladku mam 9 bąbli a na drugim 5. swędzi jak jasna ch...ra wcisnęłam te 5 butli w ciągu dnia ale ciężko było. na szczęście przybrał na wadze od wczoraj nadrabiając te 3 dni zastoju więc jest dobrze. i albo będzie dostawał jeść o 6, albo będziemy go kąpać później albo będzie jadł 4 butle. zobaczymy jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na długo też były. ale ceny nie pamiętam niestety. musiały być w znośnej cenie bo drogich bym nie kupiła. i jakościowo też super i jeszcze w H&M kupowałam. 2 sztuki na 56 kupiłam i jeszcze niedawno dobre były. jakieś takie dziwne że służyły nam 3,5m-ca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
nika- nie stresuj się kochana, my tez chodziłyśmy na rehabilitacje, bo Nadia miała skończone 3 miesiace i głowy nie chciała trzymać. Również była mowa o osłabionym napięciu, asymetrii. Trochę ćwiczeń i efekt rewelacyjny, strasznie poszła do przodu z rozwojem ruchowym, zresztą widzisz, ze u ciebie już tez są efekty
|
#4807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to prawda, że sobie wszystko wyćwiczy tylko musisz w domu z nią ćwiczyć też głowa do góry
|
|
|
|
|
#4808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cwiczenia na pewno pomoga
|
|
#4809 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika, tra - a jakie cwiczenia robicie z maluszkami lub jakie robi rehabilitantka? Bo moj ma te 3 i pol miesiaca i tylko raz sie przekrecil na brzuszek
![]() Dzis po kapieli Nino probowal wlozyc nozke do buzki a ze mu jeszcze brakuje sporo centymetrow do dokonania tej akrobacji, to sie wkurzal strasznie i tylko mocniej ciagnal za paluszki u stopki Mialam ubaw po pachy![]() A teraz lece spac, bo oczka mi sie same zamykaja.
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa moja ma 4 miesiące i tydz i też się nie przekręca ba brzuszek, udaje jej się z brzucha na plecki, spokojnie jeszcze mają czas.
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-08-26 o 22:45 |
|
|
|
#4811 |
|
Zadomowienie
|
No mam nadzieję, że tak będzie
dlatego się jakoś trzymam. Zresztą każde dziecko jest inne i inaczej się rozwija...może taki jej urok...tylko po jakiego lekarze tak straszą...naprawdę masakramoja córcia też ma kilka takich kopertowych bodziaków i je uwielbia, ja zresztą też ...a mam takie z h&m rozm. 50 Anessa kurcze nie wiem ale kładzie ją m.in. na brzuszek i taki jeździ palcami bo jej barkach, pleckach a Młoda ciągnie głowę do góry, kładzie ją też na piłkę i podkurcza jej raz jedną raz drugą nóżkę...to jej się bardzo podoba bo się chichra...no i mamy jeszcze leżenie na jakiejś macie z polem magnetycznym...12 min ale 5 ostatnich moja Niunia drzemie.
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-08-26 o 22:50 |
|
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no h&m tak właśnie ma że te rzeczy jakimś cudem na dłuuugo starczają
|
|
|
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
marta_27 to dobrze, bo rosną one razem z naszymi dzieciakami...ostatnio kupiłam leginsy na 68 i chyba pochodzi nie tylko teraz ale i jeszcze kilka dobrych miesiecy. Tak samo jest z bodziakami, bo kupiłam też 68 i jak porównałam z 68 ze Smyka to jest dość spora różnica
...a dziś moja córcia załątwiła mi 2 pary bodziaków soczkiem jabłkowo - marchewkowym...zamoczyła je w persilu i mam nadzieję, że puści dobra kochane idę spać...bo przez ten gorąc moja córcia non stop się budzi i chyba czeka nas ciężka noc
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nika oj biedulko nic się nie martw bo tak jak powiedziała rehabilitantka wszystko wyćwiczycie a czemu usg główki ?? bo się nie przekręca ?? niektóre dzieci ponoć w ogóle tego nie robią albo zaczynają bardzo późno
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
a to moj maly skoczek
http://www.youtube.com/watch?v=hznjwusvnkc
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
tajka- ale super kombinuje, jak mała żabka.
![]() ta dziewczynka ze śmiesznym akcentem mówi Lenka
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
to brat dziewczynki;p
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, myslalam, ze dziewczynka.
![]() ale jaki ostrożny, od razu zwrócił uwagę na rączkę.
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena uwielbia jego wlosy;p Idziemy spac Jutro pol dnia w Maladze jedziemy do kuzyna![]() Dobranoc
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
heh, ale fajnie kombinuje
![]() ja też uciekam, dobranoc
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4823 | |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
my dzisiaj znów jedziemy do moich rodziców, więc proszę dużo nie pisać ![]() nika nie martw sie rehabilitacja napewno pomoze Kalince Cytat:
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry,
zostawiam dziś małego na parę godzin z mężem, ciekawe, czy raczy coś zjeść z butelki ![]() nika, nie martw się, poćwiczycie i malutka nadrobi bardzo szybko! Ale termin na to udrożnienie strasznie daleki! ![]() tajka, ale fajnie Lenka kombinuje
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
nika
nie martw się, dzieci sie w różnym tempie rozwijają, moja sprawnie na brzuch przerzucała się jak miała 3,5 miesiąc moja znajomą nastraszyli, ze jej 3 miesięczny syn ma rozwój 6 tygodniowego dziecka, a po 2 sesjach nagle inna rehabilitantka stwierdziła, że po co on tu chodzi skoro wszystko z nim ok ![]() szcerze to uważam, ze to wszystko jest trochę na wyrost, i w końcu i tak bez ćwiczeń by dzieciaczki w swoim tempie podnosiły główki itp i zobaczysz trochę ćwiczeń i mała będzie do przodu
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas nocka Ok, ale bez zadnych cudow . Lena obudizla sie o 5.30 i zaczela 30 minutowa impreze taniala az w koncu padla przy oakzji zrobila duuuza kupe(prawie jak dorosly;p), a ona nigdy rano nie robi;p. Pozniej obudzila sie tak okolo9, a o 9.30 ja... na lozku bylo duuuuzo kupy zrobila druga kupe i tak ja zasikala ze wylecialo... nawet materac do prania![]()
|
#4827 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
super to wyglądaCytat:
![]() no cóż..brawo Lenka ![]() witam jest cudownie gorącoooo... ale noc przespana nawet dobrze 2 razy wstał do jedzonka i spał bez większych problemów![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
... zazdroszczę .. mi się jeszcze nie udało zostawić małego teżetowi .. a co będziesz robić te pare godzin w wolności?
|
||||
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kochane za wsparcie
wanilia83 usg główki z powodu asymetrii i tego że się nie przewraca na brzuszek. Lekarka chce sprawdzić czy przyczyna leży od ułożenia Małej w brzuszku czy tez jest inny powód. Troszkę sie tym przeraziłam, bo maluszki moich dwóch koleżanek miały wylewy i troszkę z tym problemów...ale ich rehabilitacja przyśpieszyła rozwój tajka ale fajna żabka
|
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I ciągle próbuje mnie staranować ![]() Anessa oby ręka szybko doszła do siebie ![]() Lecę bo dzisiaj goście przyjeżdżają i mam masę roboty A Leoś ma dzisiaj ADHD...
|
||
|
|
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
witam ;*
u nas nocka bardzo dobrze, jak zwykle Maja teraz własnie śpi, zjadła zupkę i śpi .. masakraaaa.. co za upał.. ; / nawet nie mogę wyjść z małą na spacer.. ( Maja skończyła dzisiaj 4 miesiące |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

a jedno mam takie newborn (56cm) które nadal dobre na niego...

totalna załamka...ponadto stwierdziła, że Kala ma asymetrię prawostronną i delikatne napięcie mięśniowe
przez to wszystko mam strasznego doła...ale kurcze obserwuję moją córcię i ona próbuje łapac się za kolanka, śmieje się w głos, gaworzy, puszcza bańki, ogląda sobie rączki, obraca się na boczki, ładnie trzyma główkę jak leży na boczku...ale niestety nie potrafi się jeszcze sama przekręcić na brzuszek :-( Muszę zrobić jej USG główki.

ale na szybko oczywiscie bo lezaczek tez sie nudzi
miejmy nadzieje ze skok i szybko Malwinka wróci na swoj tor
dobrze ze u mnie wszystko powyprzedawane juz byo i kupiłam tylko na krótki rekaw 2-pack
w sumie to ja juz prawie wszystko jem, nie wiem czemu jeszcze niue zrobiłam
niedługo bede miala ręce jak Pudzian
Najgorsze jest to, ze wszystkie czynnosci przy dziecku sprawiaja mi bol, bo ten chory kciuk jest jakby nieprzystosowany do takich prac, jak chwytanie dziecka, przewiajnie, noszenie itd. Dochodzilo do tego, ze balam sie brac nino na rece z obawy przed jego upuszczeniem, bo bol straszny. Od jakiegos miesiaca z kawalkiem biore leki przeciwzapalne a teraz dodatkowo mam fizioterapie w szpitalu no i teraz to wdzianko, ktore jest calkie ladne, bo moglam sobie wybrac kolor rzepow i usztywniacza