Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 20:10   #3391
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
heej

oj przed chwilą się stracha najadłam, bo obrączkę zgubiłam.. na szczęście po przeszukaniu całego mieszkania i mojej panice znalazła się.... w koszu na śmieci.

ja ruchy czuję hmm na początku takie bulgotanie a teraz jak mnie mocniej kopnie to jakby mi gumka w majtkach poszła

Sandra gratulacje ślubu
oo mamuniu, dobrze że się znalazła

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
no to strachu się najadłaś... dobrze, że się znalazła!!

ja taki numer odwaliłam z książeczką ubezpieczeniową. Wyrzuciłam do kosza z papierami.
Przed pracą szukam i szukam... nigdzie nie ma. W końcu odtworzyłam krok po kroku, co mogłam z nią zrobić...
Niestety gdy ją wyciągnęłam, była zalana torebkami od herbaty
Musiałam wyrobić nową
ja nigdy nie miałam ksiązeczki, tylko taką dziecinną. A teraz w tym roku już podobno ich nie ma - pomyślałam, że do szpitala sobie zrobie ale w kadrach mi powiedzieli, że już nie ma możliwości Więc muszę mieć RMUA ze sobą

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Haha ja kiedys tez mialam podobna historie, jadłam w pizzeri pizze z kolezanka i przełożyłam karte do jej telefonu, bo moj sie rozładował.

Dopiero po wyjsciu z pizzeri okazało sie, ze nie ma jej karty do telefonu, szukalysmy, szukalysmy, poszlysmy do pizzeri i przy pełnej pizzeri ludzi grzebałysmy w koszu w posuzkiwaniu karty i sie znalazła
to ludzie mieli ciekawy widok

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
bylam własnie na godzinnym spacerze z koleazanką.. tak powoli sobie spacerowalysmy
Ciezarowka - szkoda, ze musisz lezec...

Kropeczka czyli w sumie dobrze poszło w pracy

Natalia- dobrze ze z dzidzia ok!

Aga - my z TZ mamy wspolne konto.....tak jest wygodniej....i wiemy ile kasy mamy chociaz... i na co ew mozemy sobie pozwolic...
my mamy oddzielne

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:14   #3392
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
moje to chyba będzie bardzo grzeczniutkie i spokojne bo bardzo mało kopie troche w ciągu dnia da kilka kopniaczków i to wszytsko wieczorem też troszkę ale to nie zawsze a podobno -tak słyszałam- ze dzidzia po urodzeniu będzie taka jak zachowywała się w brzuszku - czyli jeżeli jest bardzo aktywna to po urodzeniu też taka będzie albo np jak w nocy najbardziej wojuje to po urodzeniu jest pewne że nocki będziecie mieć nieprzespane nie wiem czy to prawda ale kilku moim znajomym to się sprawdziło
o matko kochana ;D obyś się mylila bo moge się pozegnac ze spaniem w nocy ;D nasze dziecko szaleje wieczorem i w nocy czasem az mnie budzi a w dzien to kopnie ze 3 razy i spi....
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
kropeczka1984 co do tego płacenia to jest chyba troche inaczej. Jesli firma zatrudnia wiecej niz 20 osób wtedy ZUS wypłata świadczenie pracodawcy, jeśli natomiast w firmie zatrudnionych jest mniej osób, ZUS albo przesyła pocztą pieniążki, albo musisz napisać pismo z numerem konta bankowego Wiem, bo od 6tc siedze w domu napisalam odrebny watek na ten temat, jesli Cie zainteresuje-poczytaj sobie zapraszam
hmm no własnie tez myslalam ze jak wieksza firma to zus przez pracodawce wypłaca-czyli dostajemy kaskę normalnie tak jakby od pracodawcy...

a powiedzcie mi czy będac na l4 dostaje się normalnie RMUA?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Zuziu jak ktos ma starą ksiażeczkę jeszcze nie "zapisaną" to jeszcze stepmlują ale nowych juz nie wyrabiają...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:21   #3393
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
kropeczka1984 co do tego płacenia to jest chyba troche inaczej. Jesli firma zatrudnia wiecej niz 20 osób wtedy ZUS wypłata świadczenie pracodawcy, jeśli natomiast w firmie zatrudnionych jest mniej osób, ZUS albo przesyła pocztą pieniążki, albo musisz napisać pismo z numerem konta bankowego Wiem, bo od 6tc siedze w domu napisalam odrebny watek na ten temat, jesli Cie zainteresuje-poczytaj sobie zapraszam
ło matko to już widzę jak terminowo będę dostawać pensję

Cytat:

Zuziu jak ktos ma starą ksiażeczkę jeszcze nie "zapisaną" to jeszcze stepmlują ale nowych juz nie wyrabiają...
tak, wiem o tym - o to wyrobienie mi chodziło właśnie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:22   #3394
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a myślicie, ze jak ZUS płaci przez pracodawce (czyt. duza firma ponad 20 osob) to kasa przychodzi terminowo? mniej wiecej jak wypłata?
Stary 2011-08-26, 20:31   #3395
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie mój mówi cały czas, że zdrowo chce jeść, rano musli, kanapki w pracy a nie jak wcześniej słodkie bułki sobie kupował, zero mcdonalda itd więc mu proponuje kurczaka z fasolką szparagową i sałatę a on ze sos ze słoika. Ehh ma zachcianki gorsze niż ja czasem
Podobno niektórzy faceci zachodzą w ciążę razem z żoną i mają te same objawy, może Twój tak ma?

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Wiadomo, że ciąża to nie choroba, ale szef powinien spodziewać się zwolnienia. Koleżanką się nie przejmuj - ciekawe co będzie robiła jak w ciąży będzie (chociaż są i takie kobitki, które pracują do końca). Jesteś odpowiedzialna skoro chcesz porozmawiać o Twoim zastępstwie, myślę że to zrozumie. Trzymam kciuki!
U nas szefowa każdej dziewczynie powiedziała, że jeśli będzie w ciąży i będzie szła na zwolnienie to niech wcześniej powie. Ona wtedy załatwi zastępstwo. Dla pracodawcy jest lepiej załatwić zastępstwo, niż jak ciężarnej raz nie ma, raz jest....

Słuchajcie a jak ciężarna jest na zwolnieniu dłużej niż miesiąc, to też wzywają ją do ZUS na kontrolę.
Pytam, bo jak byłam po operacji kręgosłupa pół roku na chorobowym to mnie kontrolowali. Zastanawiam się jakie dokumenty ma przedstawić

[...]
Przeczytałam na wp (wiem, że to nie do końca sprawdzone źródło, ale co tam) czego ciężarna jeść i pić nie powinna. Był oczywiście: alkohol, kawa (chociaż moja gin powiedziała, że lekką mogę pić), napoje gazowane, surowe mięso, shusi, surowe jaja. O tym słyszałam, ale dopisali jeszcze: lukrecję (zawiera glicyryzynę, która uszkadza łożysko) - ja na szczęście nie znoszę lukrecji oraz sery pleśniowe, ponieważ są źródłem bakterii wywołującej listeriozę. Podobno też nie wolno pić naparu z liści malin, gdyż może wywołać skurcze. To tyle.....
Cytat:
W sumie masz rację Tylko, że mnie przy kręgosłupie wezwali po miesiącu zwolnienia, ponieważ tylko 1-szy miesiąc zwolnienia płacił pracodawca a później już ZUS. Przy operacji na kręgosłup podstawowy okres to 180 dni. Dlatego zapytałam. Czy też od drugiego m-ca zwolnienia ciężarnej płaci ZUS?
Tygrysia, tak po miesiącu płaci już ZUS I nie słyszałam, żeby ktoś ciężarną na kontrolę wzywał
A z tym jedeniem i niejedzeniem czegoś to różnie - wiadamo surowych jajek cz mięsa nie wolno, ale te niektóre rzeczy ktore wypisują to przesada

Natisska, super ten stolik Kupię chyba taki sam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:33   #3396
dph
Rozeznanie

Cytat:
moje to chyba będzie bardzo grzeczniutkie i spokojne bo bardzo mało kopie troche w ciągu dnia da kilka kopniaczków i to wszytsko wieczorem też troszkę ale to nie zawsze a podobno -tak słyszałam- ze dzidzia po urodzeniu będzie taka jak zachowywała się w brzuszku - czyli jeżeli jest bardzo aktywna to po urodzeniu też taka będzie albo np jak w nocy najbardziej wojuje to po urodzeniu jest pewne że nocki będziecie mieć nieprzespane nie wiem czy to prawda ale kilku moim znajomym to się sprawdziło
no powiem Ci Monika że ja pierwszy raz tą teorię słyszę, ale patrząc wstecz to faktycznie jak byłam z córką w ciąży to ona też mało kopała i była spokojna a pod koniec ciąży to nie raz miałam stracha bo już kopała coraz mniej i teraz faktycznie mam bardzo grzeczne dziecko nie żebym się chwaliła ale może coś faktycznie w tym jest

poza tym kobiety roztapiam się i nie daję rady w tych upałach masakra jakaś dla mnie dzisiaj byliśmy na basenie i po godzinie miałam ogromną ochotę jechać do domu
Stary 2011-08-26, 20:36   #3397
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

idę dziewuszki bo mi lapciak siada a nie chce mis ię juz kabli rozciągac ;D

do jutra
nie piszcie do rana za duzo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 20:42   #3398
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej mamusie i brzusie !

Pamięta mnie ktoś jeszcze ??

Dawno mnie nie było i na bank nie nadrobię

U mnie wszystko dobrze, dzidzia już daję o sobie znać A po za tym jestem mężatką

Widzę , że po woli zakupy robicie , ja właśnie dziś dostałam pakę ciuchów od teściowej i mam już 25 śpiochów , 23 body z długim i krótkim rękawem troszkę kaftaników , czapeczki i skarpetki Dokupimy tylko półśpiochy . Więc sporo kasy zaoszczędzę i będę mogła kupić lepszą pościel do łóżeczka .
A po za tym u nas dziś był taki skwar , że ledwo było czym oddychać

Zajrzę jeszcze do was wieczorkiem.
Witaj Fajnie, że wróciłaś

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Tak się bałam rozmowy z szefem o moim zwolnieniu a ten wpadł do firmy na dosłownie 3 minuty Powiedział tylko, że w poniedziałek będzie dziewczyna na zastępstwo i dobrze by było, gdybym chociaż kilka dni jej poświęciła i trochę przyuczyła. Na koniec zapytał o samopoczucie, więc powiedziałam, że kiepsko się czuję i tyle Tak więc jeszcze tylko tydzień pracy
Kropeczka, czyli jednak rozmowa udana Super
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nie nadrobie was chyba . Oczywiscie dzis mnie tz wkurzyl na maksa . Zmienilam konto na ktore wyplywa zasilek na Milenke na swoje bo i tak ja dysponuje tymi pieniedzmy a on ze wydziwiam i ze po co, ze zajelabym sie czyms pozytecznym, a dlaczego nie zadzwonilam jeszcze o swoj zwrot podatku . Wkurzyl mnie tak ze powiedzialam mu zeby sie zamknal i szedl juz do pracy i poszedl bez dowidzenia . Jestem taka zla o to jego czepialstwo skapiec jeden nie powie wprost ze chce zeby to bylo na jego koncie tylko powie "a po co, a czemu, jest teraz ok " itd a ja co miesiac musze od niego karte brac i wybierac ta kase.
AgaMili, nie warto się o to kłócić.TZ faktycznie czapialski, bo Tobie wygodniej mieć kaskę na swoim koncie

Cytat:
w koszu w kuchni sama wrzuciłam z papierami Mówiłam, że w ciązy jestem upośledzona prawie urodziłam jak ją szukałam a mąż " no faajna żona jeszcze rocznicy nie mieliśmy a ty już obroczkę gubisz", serio już myślałam, że się nie znajdzie. Ufffff
Nikotynka, dobrze, że się znalazła

Stary 2011-08-26, 20:58   #3399
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
a myślicie, ze jak ZUS płaci przez pracodawce (czyt. duza firma ponad 20 osob) to kasa przychodzi terminowo? mniej wiecej jak wypłata?
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ło matko to już widzę jak terminowo będę dostawać pensję
Co do tych terminów wypłacania świadczeń, to wszystko zależy od momentu złożenia zwolnień (max 3tyg). Ja pierwsze dostałam w terminie, kolejne szef- zapomniał czy tam rzekomo nie miał czasu, żeby dostarczyć do ksiegowego. Musialam wziąć sprawy w swoje ręce i wyjaśnić to z szefem, ale pozniej, po 3tyg. dostałam wyrównanie za 6tyg- 2 zwonienia (bo zwonienia mam wystawiane na 3tyg i za te tygodnie płacone) 1,5 miesiąca bez wypłaty Do ZUS'u chodziłam osobiście, w celu rozwiania moich obaw. Babeczka powiedziała mi nawet, w jakich dniach wysyłają pieniądze z centrali, wiec nie siedze na jak szpilkach w oczekiwaniu na wypłate

Cytat:
hmm no własnie tez myslalam ze jak wieksza firma to zus przez pracodawce wypłaca-czyli dostajemy kaskę normalnie tak jakby od pracodawcy...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

neska22 na l4 normalnie wydają RMUA. U mnie zawsze leza w firmie. Chociaż ja z nich nie korzystam, a chodzac do gina, używam legitymacji ubezpieczeniowej. Nie ma problemu, pomimo,że ost. pieczatke mam z data majowa

Mam nadzieje, ze choc troche pomoglam

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2011-08-26 o 21:00
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:13   #3400
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
W mojej firmie pracuje kilka tysięcy osób i jak byłam pół roku na zwolnieniu to przychodziła w terminie. Wszystko było ok. Nawet nie pomyślałam, że mogą być problemy.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Tygrysia, tak po miesiącu płaci już ZUS I nie słyszałam, żeby ktoś ciężarną na kontrolę wzywał
A z tym jedeniem i niejedzeniem czegoś to różnie - wiadamo surowych jajek cz mięsa nie wolno, ale te niektóre rzeczy ktore wypisują to przesada
Z tych rzeczy co wypisałam, to w sumie tylko kawę piję, czasami coś gazowanego i sery pleśniowe (chociaż teraz tej ich nie jem, bo mi przez ciążę się refluks odnowił, więc i tak wielu rzeczy jeść nie mogę). Lukrecji nie znoszę.. fuuuuuu, jak dla mnie
Stary 2011-08-26, 21:14   #3401
agawoo
Zakorzenienie

Uciekam spać
Padam na mordkę ..
Jutro postaram się zajrzeć do Was, ale nie wiem jak z czasem będzie

Buziaki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 21:17   #3402
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem tak. Wypłacane są pieniądze i jesteś ubezpieczona. Jak nie ma ktoś książeczki, to zawsze można RMUA pokazać.

Stary 2011-08-26, 21:34   #3403
*Agatek*
Zakorzenienie

Wiecie co... mój dzieciak jest straszny... robi sobie teraz z mojego pęcherza trampolinę i skacze w niebogłosy czuję: chcę siku, nie chcę, chcę, nie chcę.. trochę mnie przestraszyłyście, że jak dziecko szaleje, to będzie takie jak się urodzi będzie miało pewnie ADHD po tatusiu...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 22:09   #3404
MMONIKA9
Wtajemniczenie

mnie teraz chyba jakieś cholerstwo łapie nie wiem??? poszłam do łazienki sie wysiusiać wychodze i czuję ze znowu mi się chce siadam na kibelek i nic 3 kropelki i co wstane to czuje że mi się chce siadam nic i już jestem wściekła bo chyba jakieś zapalenie pęcherza sie szykuje jutro lece do apteki po urosept

aha znalazłam coś takiego jak by któraś dziewczyna była zainteresowana podobny do coletto http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
Stary 2011-08-26, 22:37   #3405
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
mnie teraz chyba jakieś cholerstwo łapie nie wiem??? poszłam do łazienki sie wysiusiać wychodze i czuję ze znowu mi się chce siadam na kibelek i nic 3 kropelki i co wstane to czuje że mi się chce siadam nic i już jestem wściekła bo chyba jakieś zapalenie pęcherza sie szykuje jutro lece do apteki po urosept

aha znalazłam coś takiego jak by któraś dziewczyna była zainteresowana podobny do coletto http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
ojej, oby nie infekcja!! urosept mi nic nie pomógł może kup sobie lepiej karmii bezalkoholowe, rozgazuj i wypij pół litra? trochę przeczyści nery ja kupię sobie w niedziele, bo mam parcie na to a że mało pijam, bo nie przekraczam 1,5 litra to wiesz

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 23:15   #3406
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja wcinam właśnie bułeczke z szynką z Polski.....mamusia przywiozła
oooo, pamietam, ze nic mi tak nie smakowalo, jak zylam na obczyznie, jak nasze kanapeczki z polskich produktow
niebo w gebie

Cytat:
ja codziennie jem kanapki z białym serkiem i dżemem.... na sniadania i kolacje w kolko. ciekawe kiedy mi się znudzi
ja za to codziennie musze pochlonac kanapki z pomidorem i cebulka skropione oliwa z oliwek i sokiem z cytryny. Tak samo pomidorowke moglabym jesc codziennie (i wlasciwie to niemal tak robie) i pic sok pomidorowy. Moj maluch to maly pomidorowy potwor

Cytat:
pear super, że sie tak z dentystą udało. Za wirtualne wizyty
Nikotynko, no wlasnie nie wiem,czy tak super, bo troche pobolewa mnie ten zab. Tzn czuje go jak jem lub pije cos zimnego lub twardego. Jak bylam na leczeniu, to dentysta dokladnie go obejrzal i stwierdzil, ze nie widzi powodow do kanalowki, ale teraz sama nie wiem :/ Czytalam na forach, to niektorzy pisali, ze mieli tak samo i zab ma prawo pobolewac po leczeniu, bo jest "naruszony". Inni z kolei pisali, ze nistety konczylo sie kanalowym. I teraz siedze i zaklinam by przestalo bolec, oby przestalo bolec...

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Aaale leże sobie dzis jak królowa bo przyszedł stolik na lapka to łóżka, no jest bosko w koncu mi wygodnie, udany zakup zadowolona jestem jeszcze z takiej długiej poduszki rogala, mąż się śmieje że wolę ją od niego
super ten stolik! sprawdza sie???
poduche tez mam obiecana od tzta i nie moge sie jej doczekac
masz taka poduszke kojec z mothercare?

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
n1kotynka gdzie?!!!!!! w śmietniku?? jak ona się tam znalazła!
jak to jak?
toc pisala, ze ciaza uposledza ))

swoja droga to dobrze, ze sie znalazla !

Cytat:
Dziewczyny ja mam pytanie, dosyć głupie

czym dziecko kopie? Rękoma, czy może z główki?
jak znam Ciebie i Twojego malca, to na sto procent z glowki

AgaMili, widac nasi tz maja podobny okres starania sie i wkurzania, bo moj tez mi dzisiaj podpadl...
dlatego wyszlam sobie do drugiego pokoju - niech sobie sam ze swoimi myslami usypia...

agawoo, a gdzie to wyczytalas o tych facetach zachodzacych w ciaze? bo moj tak jakby pasowal do opisu... fochy gorsze niz ja i do tego je i tyje bardziej niz ja
nawet jego kumple sie pytaja, kto tu jest w ciazy
jeszcze zrobi mi niespodzianke i na porodowce tez urodzi dziecko
na jedno nie jestem do konca przygotowana, a co dopiero dwojka, w tym tz w wersji mini

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 07:34   #3407
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Tak, ale to pracodawca najpierw robi wypłatę, a później pieniążki z ZUS-u wpływają na jego konto Tak więc, jeśli ktoś pracuje w dużej (powyżej 20 pracowników) firmie, to wypłaty ma terminowe, a jak w mniejszej, to niestety musi się liczyć z tym, że pracodawca lub jego księgowy dostarczą zwolnienie z opóźnieniem do ZUS i wtedy wypłata się przesuwa... Wiem, bo zajmuję się kadrami

Cytat:
Dokładnie tak Przykład tygrysi poniżej

Cytat:
W mojej firmie pracuje kilka tysięcy osób i jak byłam pół roku na zwolnieniu to przychodziła w terminie. Wszystko było ok. Nawet nie pomyślałam, że mogą być problemy.
Dziewczyny jeśli nie macie książeczki zdrowia, to możecie posłużyć się drukiem RMUA, który da Wam pracodawca lub nawet paskiem wypłaty. Z paska sama nawet kiedyś skorzystałam w szpitalu, bo zawsze mam przy sobie, a RMUA nie Ale zdarza się, że lekarz nie chce samego paska, bo np. (miałam taki przypadek z pracy) ktoś pracuje na 1/5 etatu na najniższą. Lekarka wtedy podobno powiedziała, że z taką małą pensją, to nie wiadomo czy składki są odprowadzane. To śmieszne było, bo jak ktoś ma umowę o pracę, to składki ZAWSZE są odprowadzane.

A tak poza tym, to miłego dnia życzę My dzisiaj z Mężulkiem zaczynamy nasz weekend rocznicowy Jutro mamy I rocznicę ślubu

A dzisiaj śniło mi się, że mieliśmy córeczkę wielkości dłoni... Trzymaliśmy ją w jakiejś szmatce i ani nie płakała, ani w ogóle nic nie robiła Jeśli sny tłumaczy się na odwrót, to urodzę duuuużego syna, który będzie nas baaaardzo sobą absorbował
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 07:43   #3408
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Dzień dobry

Wybaczcie, że tak mało się odzywam i uczestniczę, ale z powodu samopoczucia nie siedzę tak dużo na necie.

W poniedziałek byłam na wizycie. Mamy już połowę ciąży. Lekarz mnie zbadał, wszystko ok. Maluch dalej nie chce się ujawnić... Ułożenie miednicowe i lipa ;/
No ale... 5 września mam umówione USG połówkowe, więc jest szansa iż może wtedy się uda.

Pozdrowionka!

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:00   #3409
staraupa
Raczkowanie

HEJ DZIEWCZYNKI
mnie moje humory po prostu zabiją, znowu chodzę zła i się wyżywam o byle pierdoły, masakra jakaś. Dziś o 7 mnie mój potomek wybudził kom\pniakami, wstałam - zjadłam i teraz cisz. Dopomina się już chyba żarełka, pewnie po tatusiu będzie taki żarłok
Zanosi się u mnie znowu na straszny upał, męczę się okropelnie w akie dni, dobrze że do pracy nie trzeba
Miłej soboty kochane!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:04   #3410
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też coś łapie wczoraj pare kropelek i pieczenie jak jasna ch... i mam problem bo jest wekeend i nie wiem czy czekać do pon (czy w ogóle wytrzymam) czy iść prywatnie. Ja to sie boje że bede miała zapalenie dróg moczowych bo czuje jakbym żyletki rodziła

A tak poza tym to dzień dobry mamusie nie było mnie dawno u was bo mam absorbujące zajecie od tygodnia opiekuje się siostrzenicami tz-ta (5 latka i prawie dwulatka) słodkie są i nabieram wprawy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:51   #3411
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Witam Mamusie i Brzusie
Jejku jaki cudowny dzien, rześko 20 st i sloneczko można żyć
Tylko trzeba sprzatac pół dnia mi to chyba zajmie

Cytat:

Natisska, super ten stolik Kupię chyba taki sam

Cieszę się, że się odoba ja jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Sprawdza, jestem zadowolona A poduche mam Flopsy z red castle 170 cm kocham ją o tym kojcu nie słyszałam

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:06   #3412
n1kotynka
Zadomowienie

Heeej mamusie

wybiera się któraś warszawianka na targi??
ja zaraz idę się szykowac tz poszedł z psem

Cytat:
Podobno niektórzy faceci zachodzą w ciążę razem z żoną i mają te same objawy, może Twój tak ma?
no właśnie to samo mu mówię, współodczuwa

Cytat:
Wiecie co... mój dzieciak jest straszny... robi sobie teraz z mojego pęcherza trampolinę i skacze w niebogłosy czuję: chcę siku, nie chcę, chcę, nie chcę.. trochę mnie przestraszyłyście, że jak dziecko szaleje, to będzie takie jak się urodzi będzie miało pewnie ADHD po tatusiu...
oj miałam wczoraj to samo, co chwilę biegałam i myślałam, że wejdę do brzucha i mu coś powiem co chwilę chciało mi sie siku a potem nie i tak w kółko cały wieczór

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

ja za to codziennie musze pochlonac kanapki z pomidorem i cebulka skropione oliwa z oliwek i sokiem z cytryny. Tak samo pomidorowke moglabym jesc codziennie (i wlasciwie to niemal tak robie) i pic sok pomidorowy. Moj maluch to maly pomidorowy potwor

Nikotynko, no wlasnie nie wiem,czy tak super, bo troche pobolewa mnie ten zab. Tzn czuje go jak jem lub pije cos zimnego lub twardego. Jak bylam na leczeniu, to dentysta dokladnie go obejrzal i stwierdzil, ze nie widzi powodow do kanalowki, ale teraz sama nie wiem :/ Czytalam na forach, to niektorzy pisali, ze mieli tak samo i zab ma prawo pobolewac po leczeniu, bo jest "naruszony". Inni z kolei pisali, ze nistety konczylo sie kanalowym. I teraz siedze i zaklinam by przestalo bolec, oby przestalo bolec...

jak to jak?
toc pisala, ze ciaza uposledza ))

swoja droga to dobrze, ze sie znalazla !

mi już faza na pomidory przeszła, choc wcześniej jadłam śliwkowe a teraz malinowe

kurcze może idź do innego dentysty, bo ja mam tego zęba poprawianego po dwóch poprzednich co go źle zrobili no i dla pewności niestety miałam rentgen robiony bo boleć troszeczkę może bo był robiony ale jak ból dokucza to ja bym poszła się jeszcze skonsultować z kimś innym. Jak chcesz dam Ci namiary w wawie na mojego dentyste, sama mam go z polecenia i jest suuuper

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
mnie też coś łapie wczoraj pare kropelek i pieczenie jak jasna ch... i mam problem bo jest wekeend i nie wiem czy czekać do pon (czy w ogóle wytrzymam) czy iść prywatnie. Ja to sie boje że bede miała zapalenie dróg moczowych bo czuje jakbym żyletki rodziła

A tak poza tym to dzień dobry mamusie nie było mnie dawno u was bo mam absorbujące zajecie od tygodnia opiekuje się siostrzenicami tz-ta (5 latka i prawie dwulatka) słodkie są i nabieram wprawy
oj dziewczyny to duużo pić, pracowałam z lekami na drogi moczowe i im wcześniej zareagujecie tym lepiej, najlepiej duuuużo pić aaa i warto kupić żurawinę wielkoowocową do pogryzania w domu ( jest pyyyszna, ja jem batony corny z żurawiną i tz zawsze pół mi odgryza ). A ból przy sikaniu jest straszny potwierdzam, masakra... lepiej się nie męczyć i od razu leczyć. Ze swojej strony powiem Wam, że mocniejsze dawki preparatów żurawinowych też możemy przyjmować - chodzi mi o Żuravit SOS i Urinal hm Akut chyba, one powinny szybciej przynieść ulgę niż standardowe Żuravit, Urinal, Urosept itd.
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:11   #3413
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eesc

z tą kasą z ZUSU to u mnie tez kilkaset osób pracuje wiec jest szansa na terminowa kasę ale będę się musiała pofatygowac po RMUA bo legitymację mam nie podbijaną od 2009r ;/ albo zadzwonię, zeby mi kochane kolezanki przysłaly

co do infekcji dróg moczowych to wspołczuję. u mnie byly leukocyty sporo podwyzszone we krwi i w moczu i te dziadoskie bakterie i niestety nie obyło się bez antybiotyku 5 dni....ale po tym jak ręką odjął...nawet po 2 tabletce przestalo bolec... mam nadzieję, ze dzidzia się nie obrazi na mamusię za te antybiotyki..;/ ale niby to takie, któe mozna w ciąży

u mnie się tez skwar szykuje.
tz pojechal do teściow w czyms tam pomagac
ja mam ogarniete bo wczoraj sprzatnełam
wstawilam tylko pranie i zmywarkę obiad mam z wczoraj wiec mam dzien lenia...
tylko prasowanie ewentualnie...

Agatku moje dziecię tez skacze chyba mi po pęcherzu....i czuję je nisko po środku brzucha więc by się zgadzalo...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

a jeszcze co do tych dróg moczowych to własnie trzeba szybko leczyc jak Nikotynka napisała. moze dojsc do zapalenia odmiedniczkowego nerek albo do zapalenia pęcherza płodowego a to juz nie takie fajne... wiec trzeba wybrac mniejsze zło i leczyc...
niestety w ciązy jest się bardziej podatną na różne infekcje...
Stary 2011-08-27, 09:14   #3414
specialle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Tak, ale to pracodawca najpierw robi wypłatę, a później pieniążki z ZUS-u wpływają na jego konto Tak więc, jeśli ktoś pracuje w dużej (powyżej 20 pracowników) firmie, to wypłaty ma terminowe, a jak w mniejszej, to niestety musi się liczyć z tym, że pracodawca lub jego księgowy dostarczą zwolnienie z opóźnieniem do ZUS i wtedy wypłata się przesuwa... Wiem, bo zajmuję się kadrami

Dokładnie tak Przykład tygrysi poniżej

Dziewczyny jeśli nie macie książeczki zdrowia, to możecie posłużyć się drukiem RMUA, który da Wam pracodawca lub nawet paskiem wypłaty. Z paska sama nawet kiedyś skorzystałam w szpitalu, bo zawsze mam przy sobie, a RMUA nie Ale zdarza się, że lekarz nie chce samego paska, bo np. (miałam taki przypadek z pracy) ktoś pracuje na 1/5 etatu na najniższą. Lekarka wtedy podobno powiedziała, że z taką małą pensją, to nie wiadomo czy składki są odprowadzane. To śmieszne było, bo jak ktoś ma umowę o pracę, to składki ZAWSZE są odprowadzane.

A tak poza tym, to miłego dnia życzę My dzisiaj z Mężulkiem zaczynamy nasz weekend rocznicowy Jutro mamy I rocznicę ślubu

A dzisiaj śniło mi się, że mieliśmy córeczkę wielkości dłoni... Trzymaliśmy ją w jakiejś szmatce i ani nie płakała, ani w ogóle nic nie robiła Jeśli sny tłumaczy się na odwrót, to urodzę duuuużego syna, który będzie nas baaaardzo sobą absorbował
Tez mi sie tak snilo niedawno z tym ze moja rosla o 2 cm na minute, tak na naszych oczach.

A teraz to ja rosne na swoich oczach. W pierwszej ciazy nie rosl mi brzuszek tak szybko jak teraz.

Kompletujecie juz garderobe ciazowa??? Ja tak i zastanawiam sie czy ne za bardzo sie spiesze, ale kupilam przed chwila na all slczny plaszcyk ciazowy i tylko 69zl+przesylka
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:17   #3415
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Tez mi sie tak snilo niedawno z tym ze moja rosla o 2 cm na minute, tak na naszych oczach.

A teraz to ja rosne na swoich oczach. W pierwszej ciazy nie rosl mi brzuszek tak szybko jak teraz.

Kompletujecie juz garderobe ciazowa??? Ja tak i zastanawiam sie czy ne za bardzo sie spiesze, ale kupilam przed chwila na all slczny plaszcyk ciazowy i tylko 69zl+przesylka
ja mam troszke ubran nadających się na ciążę. kupiłam dwie pary spodni... w domu to dresiki albo sukienka teraz jak jest upał. a bluzek mam duzo takich, które będę mogla nosic jeszcze długo takie wiecie odcinane pod biustem i w ogole....wiec na razie nie kupuje...
wciągnęłam się w kupowanie rzeczy dla dzidzi
Stary 2011-08-27, 09:30   #3416
specialle
Rozeznanie

Cytat:
ja mam troszke ubran nadających się na ciążę. kupiłam dwie pary spodni... w domu to dresiki albo sukienka teraz jak jest upał. a bluzek mam duzo takich, które będę mogla nosic jeszcze długo takie wiecie odcinane pod biustem i w ogole....wiec na razie nie kupuje...
wciągnęłam się w kupowanie rzeczy dla dzidzi
Ja dla dziecka nie kupuje narazie bo mam po moim maluszku. Za to niby mialam w czym chodzic rok temu w ciazy ale wtedy lato bylo i latwiej sie cos zakladalo. teraz jak sobie pomysle o tych warstwach w zimie to juz mi slabo. I niestety musze sie zaopatrzyc w cieplejsze rzeczy i z dlugim rekawem bo takich mam brak w szafie, tzn takich zeby wielgachny brzuch zmiescily

A w sumie chwalilam sie na zakupowym to Wam tez moge
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 453lv.jpg (20,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 469oe.jpg (15,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 534gt.jpg (20,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 874d.jpg (23,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 90276665.jpg (38,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 964506600.jpg (17,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1679817843.jpg (12,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1754779596.jpg (25,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1758193962.jpg (35,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1758194297.jpg (32,5 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez specialle
Czas edycji: 2011-08-27 o 09:34
Stary 2011-08-27, 09:32   #3417
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

moze w tymi roku zimy nie bedzie

ludzie ale juz skwar....
Stary 2011-08-27, 09:37   #3418
specialle
Rozeznanie

Ale moze byc

c.d.

Plaszczyk 69zl, legginsy H&M nowki z metkami wylicytowalam za 20,51zl, a pozostale rzezczy 104zl z przesylka, tez licytacje. Czekam az dotra. narazie mam w domu te legginsy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1779368178s.jpg (62,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czar.jpg (36,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2011-08-27, 09:45   #3419
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Specialle niezłe zakupki zaszalałas
Stary 2011-08-27, 09:50   #3420
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Sandra witamy z powrotem!!!! pochwal się zdjęciami potem w klubiku i brzuszkiem

super, że czujesz już ruchy Ja też tylko wieczorami na początku czułam ruchy ale potem zaczął kopać w dzień czasami, a teraz to non stop, bo się nie ruszam

będzie dobrze, odpoczywaj i leż, a maluch da o sobie znać, bo znudzi go cisza i domagał się będzie ukołysania

Dzień Dobry.
Tak mi się wydaję, że to już to... Czuje takie mizianie po brzuszku i czasami silniejsze uczucie "kopnięcia" (?).

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
To prawda Moniko, moja córka jest tego przykładem. Znalazła sobie czas na zabawe ok 17.00 w brzuszku po urodzeniu w tym czasie również była najaaktywniejsza.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości