|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
ooo ! SPEŁNIENIA MARZEŃ DAISULKA !!!!!!!!
|
|
#2522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie dobijaj mnie ![]() Cytat:
Wiesz, ja też daję butlę na noc i śpi od 20 do 24 (w porywach do 2 ale to bardzo rzadko). Nie chcę więcej butli dawać, bo by mi pewnie piersi rozsadziło w nocy ![]() Cytat:
ja w żadnym nie widziałam Daisyyy, wszystkiego co najlepsze!!!
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe jestem, bo kupiłam mając 100zł na koncie
Na szczęście jest jeszcze debet ![]() MoniaK ale po butli tak źle śpi? Czy po UU? Może mu coś przeszkadza? Wiesz, co go budzi?? Klaterina no ja może dziadków o jakieś zawieszki poproszę. Natchnęły mnie zabawki Hani. Eda swoimi się nie chce bawić, ale u nas nic wiszącego nie ma... wszystkie do rączki. antropia ja do tej pory nie wiem, co mu się działo. Teraz uśmiechy spod cycka. Cycków nie sprzedawaj, jeszcze mu się może odmienić ![]() enchantresss Zdjęcie super! Cieszę się, że obu Wam teraz lepiej ![]() Klub przeczytaj, odpisałam Ci ![]() poziomka na Twoje mm Edzik zareagował PLUCIEM. Ale wysypki nie ma... ![]() Poczekam jeszcze z 15 minut... Ogólnie to wygląda tak: bierze butlę, zasysa, robi grymas, wypluwa smoka... Wodę pije już normalnie i herbatkę. NIE SMAKUJE MU? ![]() Ja nie chcę do końca życia karmić cyckiem!
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
fajnie nie?
nie wiem za bardzo co robić teraz... czy potraktować to jako jeden incydent i jednak nie dawać mm, czy jednak wprowadzić karmienie mieszane... mam straszny dylemat teraz...
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!!!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-08-27 o 10:07 |
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym to na razie potraktowała jako jednorazowy incydent, poobserwuj go bo może tylko chwilowo coś mu nie pasi. Na butlę zawsze przyjdzie czas.
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiedziałm, że to będzie takie rudne...
biorąc pod uwagę to, że mały codziennie odstawia mi cyrki, na prawdę się mocno zastanawiam nad butlą ![]() może w tym tkwi rzeczywiście problem....ALE ale jaka jest tego przyczyna? pokarmu mam dużo, diety nie zmieniłam...nie wiem co się stało, że ssać nie chce... nawet butli nie podawałam, bo nie dopajam, więc nie powinien pamiętać jak się ze smoka ciągnie... poradzcie mi coś plizzzzzzz.... mama mówi dokarmiaj, babcia mówi nie dokarmiaj, maąłż mówi rób co chesz... a ja nie wiem co mam robić nawet niew eim jak by to miłao wyglądac, kiedy ac butlę? na noc? w dzień? a może z rana? i co dopajac już muszę? kwestia kilku tyg. i zanim się obejrzę już cyca nie będzie sukcesywnie zacznie zanikać pokarm... ![]() ehhhhh....
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy Skarbie Nasz Kochany, Wszystkiego Najpiekniejszego z okazji URODZIN
antropia Moze mial gorszy dzien i dlatego nie chcial?? mamaoptymistka wspolczuje tylu pobudek Dzien dobry My spalysmy od 22.30 do 9 z przerwami na UU co 2 godzinki. Wyspalam sie![]() 2 nowe fotki w albumie
|
|
|
|
#2529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba zrobię tak, że najpierw próba przystawienia, a potem jak będzie cyrk to butla w zanadrzu....
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK nie chcę Cię martwić, ale może ten typ tak ma?
A próbowałaś dawać butlę też o 2, jak się budzi?? antropia przytulam Cię mocno! Wiem, jakie to BEZNADZIEJNE. Ja karmiłam, męczyłam się... W końcu zrezygnowałam, chciałam dawać butlę na noc. Zbuntował się i teraz w ogóle nie chce mm. Jeśli chcesz karmić i masz do tego siłę, to przystawiaj, przystawiaj, przystawiaj! Jeśli nie masz do tego siły, to dawaj np. jedną butlę rano i drugą wieczorem. Jeśli nie chcesz karmić, to przejdź na mm zupełnie i idź do lekarza po tabletki na zahamowanie laktacji. żeby się ułożyło po Twojej myśli!daisunia NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN A i jeszcze chciałam podziękować Siaśkowi za PW do poziomki o Edziku i z poradami
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mattal, nie próbowałam bo wtedy mam już piersi jak kamienie
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
O tym samym pomyslalam. Ze jak nie dieta to moze zapach??
A moze tylko chwilowy bunt? Antropia przytulam i cierpliwosci zycze![]() enchantresss Super fotka. Szczesliwa Gabrynia ![]()
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-27 o 10:36 |
|
|
|
#2533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuję ci kochana ![]() karmić bardzo chcę....dlatego takiego doła mam..inaczej to bym się nie przejęła i od razu na butle przeszła... ale nie a wszelka cenę... chcę żeby mały był najedzony i spokojny, a ja mniej zestresowana.. a potem się dziwić, że siwa się robię ;mdleje: nic nowego....niestety nie mam żadnego punktu zaczepienia.. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
idę odciągnąć troche bo od wczoraj bardzo mało mi zjadł z UU... może potem jak nie będzie chciał ssać to mu moje z butli podam...
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy będziesz wiedziała, czy by ładnie spał w nocy
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-08-27 o 10:49 |
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy Sto lat! Dużo zdrówka, szczęścia i pomyślności! No i spełnienia marzeń! ........................
U nas nocka niezła - Izka spała od 19.30 (po wczorajszym dziennym niespaniu jęczeniu i marudzeniu zasnęła w trakcie posiłku) i spała do 5. O 5 usłyszałam, że bawi się w łóżeczku - leżała w poprzek i usiłowała kopnąć zwierzaki z karuzelki . Przed 6 wypiła 125 ml i dalej poszła w kimę, ja ogarnęłam trochę w mieszkaniu i jeszcze z nią pospałam, także wyspana dzisiaj jestemTeraz Mała znowu zasnęła, ale na jak długo to zobaczymy ![]() ......................... ... Enchan, słodziak z Twojej Gabrysi ......................... ... A teraz idę nadrabiać ![]() p.s. A tak odnośnie Teściowych, moja dzisiaj przyjeżdża do 3 City ![]() |
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja
u nas nocka koszmarna!! chyba najgorsza ever mala budzila sie o polnocy, o 2:20, ale zasnela ze smokiem na...20 minut, znowu zjadla, potem pobudka przed 5-ta, zjadla, nie chciala zasnac, øpotem o 6:25 piknal monitor oddechu angelcare i sie mega wystraszylam bo dawno nie pikal, a mala obudzona wzielam do lozka, zasnela na 15 minut i kupa i potem druga i juz nie bylo spania, nakatmilam to drzemka byla 15 minut, TZ wzial do salonu o 8-mej i dospalam jeszcze ponad godzinke, niestety kolejna drzemka zosi wynosila znowu 25 minut... teraz zjadla niewiele(bo przeciez w nocy jadla 4 razy) i sie cieszy do zabawek... a ja padam. TZ jedzie na chwile do pracy a za oknrem leje...bosko antropia u mnie i andziotka przeciez tez byly takie cyrki przy UU i teraz juz jest lepiej, ale chyba z poltora miesiaca sie tak rzucala, teraz tez sie rzuca ale juz mniej i jej nie zmuszam do jedzenia, jak jest glodna to je duzo. moze sprobuj przekac? matall gratuluje nocki..co do karmeinia UU ja chcialam karmic conajmniej pol roku ale jak sa takie nocki jak dzis to mam dosc... mamaoptymistka u nas to samo.....wspolczuje i lacze sie w bolu pobudkowym ![]() weredka wracaj do zdrowka ![]() andziot no to gabi sie rzucala, ale nie budzila, zoska przeszla sama siebie...ale boje sie ze cos jej zaszkodzilo i moze ma jakas bakterie bo zrobila wlasnie 3 kupe juz od 7 rano, a wczoraj tez szla kupa za kupa, czasem taka malutka, rzadki taki pierdek, co myslisz? moniaku nas tez kiepsko, moze to jakis skok? mam potrojne wory pod oczami... DAISY KOCHANA NASZA Dorotko, wszystkiego najcudowniejszego dla naszego dobrego duszka forumowego jakim jestes![]() a ja ukladam Zoske usilnie na boczku jak pani doktor kazala a ta sie ciagle przekreca na brzuch...ehh ide po jeszcze ze 3 kubki kawy... |
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie szybciorem i zaraz spadam na zakupy bo w lodowce mam glownie swiatlo i wiatr
![]() Nocka odrobine lepsza, wstawalam chyba mniej niz 10 razy... ![]() Aga_pe Blagam wymysl cos w temacie smoczka na gumki Ddaaiissyy Pa Rybenki, do pozniej. Rozumiem ze nie mozecie sie doczekac kolejnego odcinka sagi o tesciowej ![]() |
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku jak wróciłam ze szpitala to próbowałam ściągać ale za cholerę mi się nie udawało, więc zrezygnowałam Anula, ja nie wiem czy to skok, może też upały dają mu popalić Eve, ja czekam z niecierpliwością
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
antropia
domyślam się jak Ci ciężko, mleko jest a dziecko nie chce pić, trudno coś radzić ale może rzeczywiście troszkę jeszcze popróbuj Mój się rzucał ale krótko i jak się rzucał odstawiałam go chwilkę ponosiłam dałam smoka i znów przystawiałam zazwyczaj pomagało.MoniaK taki duży chłopak już raczej się najada i może to nie z potrzeby jedzenia się budzi. Kiedyś moja mama mówiła żeby oduczyć dziecko picia w nocy zamiast mleka podawać wodę nigdy tego w końcu nie zastosowałam ale może to by pomogło. Jeszcze coś mi przyszło do głowy może łóżko gdzie śpi/śpicie przestaw w inne miejsce. ddaaiissyy spełnienia marzeń, zdróweczka i uśmiechu każdego dnia. enchan piękna Gabulka i śliczne ma oczęta anula ta dzisiejsza nocka musi być lepsza, podobno pozytywne myślenie działa cuda
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, współczuję Wam fatalnych nocek...
Gosiek217, zdrówka życzę Co do Viburcolu - LUBIĘ TO (szkoda, że nie ma gdzie kliknąć )
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
kupa znowu gigant byla...a potem ryk..nie zdazylam sie wykapac niestety.....
teraz probuje zasnac..moze jej sie uda, ehh... Cytat:
![]() aa bo u was te ogromne upaly co? u nas w nocy w miare ok, wiec ja nie wiem co z Zoska. wiem ze mi glowa peka, ona zasypia a ja ide sie chyba kapac i moze na drzemke? listopadowa dokladnie, wolalabym przespana nocke, bo zoska w sumie nawet jak nei spi w dzien to duzo moge zrobic bo ona lubi byc blisko mnie ale nie drze sie... ale ona z kolei jak jej nie poloze spac w dzien to jest tak zmeczona ze jak nie poloze na czas to zaczyna wyc ze zmeczenia i nie moze sie uspokoic biedna Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-08-27 o 11:33 |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas ok. Jak zwykle ![]() Dzisiaj przychodza do mnie kolezanki Jedna w 25 tygodniu ciazy jak ja bylam w ciazy to dala mi sweter swoj ciazowy, a teraz ja jej dam ten sweter i moje spodnie Strasznie sie ciesze, ze znow bedzie miala dzidziusia. Zamowilam termin w konsulacie i jedziemy zalatwic paszport 2 wrzesnia i powoli trzeba zaczac myslec o powrocie... ![]() Juz nie wiem co mam o tym myslec, a moj zapal jest coraz slabszy ![]() Antropia kompletnie nie wiem co Ci doradzic... moze sciagaj pokarm? ![]() Anulka wspolczuje nocki ![]() MoniaK Matall mowisz, ze Edzikowi bardzo sie podobaly ksiazeczki? Wydawalo mi sie to zbedne... kurcze moze tez kupie hmmm.. ![]() Andziot tez zamowie te zawieszki Lamaze jak bede w PL, bo tutaj zdecydowanie drozej kosztuja. Slataka wyszla MIOOOOD ![]() Daisy z okazji urodzin zycze Ci duzo zdrowka, szczescia, pomyslnosci, sukcesow, spelnienia marzen i obys nigdy sie nie zmieniala, bo jestes cudowna!!! ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Mam to samo !!! Antek malo spi w dzien i tez sie czasem denerwuje, ale jak czytam jakie nasze dziewczynki maja przeboje w nocy to dziekuje, ze jest tak jak jest. A wiesz, ze ja jeszcze ani razu nie uzylam Viburcolu? Mam w zapasie, ale never ever
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może miałaś wtedy za mało mleka? Jeśli masz twarde piersi, to powinno polecieć ![]() Duży pokój posprzątany, kurze pościerane, podłoga umyta - została tylko szafa. Robię rewolucję i wywalam ciuchy, w których nie będę chodzić. Potem jeszcze kuchnia, przedpokój, łazienka i pokój Edzika... Uffff... ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Paulizia baaaaaaaaaaardzo mu się spodobały ![]() i zawieszki muszę kupić, ale to w przyszłym miesiącu, na razie zawieszam mu grzechotki nad huśtawką
|
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Włosy mam jak Ewa Minge ( tzn, takie pokręcone i podpięte, coby jutro coś sensownego na mojej glowie powstało ), w rękach i nogach pomalowane. Jutro ciąg dalszy robienia się na bóstwo : o 8 fryzjer, o 9.30 makijaż ![]() daisy, najlepszego Ty nasz wizażowy aniołku |
|
|
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Matall to musze zainwestowac w ksiazeczki. Zawieszek pare mam i tez wieszam grzechotki
![]() A gdzie jest AgnieszkaM.??? sie pytam? ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
#2546 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję! No, szczęśliwa.. W końcu pełny brzuszek!
![]() Cytat:
i współczuję wizyty teściówki ![]() masz chyba jakąś wypasioną lodówkę moja nie robi wiatru ![]() dziękuję ! Powiem nieskromnie, że faktycznie te oczęta to jej się udały ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też jeszcze nie dawałam, ale tylko dlatego, że nie mam w domu Parę razy żałowałam
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to placebo nieziemskie ... zresztą jak do tej pory nie miałabym kiedy tego użyć Cytat:
Gabulek zasypia na golasa, odwróciła się o 180st w łóżeczku ![]() mama nie w te strone położyła widocznie
|
||
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy 100 lat nasza kochana
ja tylko się przywitam i za karę nic nic napiszę.. bo za dużo produkujecie, a tu mąż wrócił "i co zrobiłaś jak mnie nie było?" także miłego dnia.... te upały ![]() aaa pamiętajcie, że MArcelek ciągle wolny
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to najwazniejsze ![]() A Ty sypiasz teraz lepiej? Cytat:
Paulizia szukam od wczoraj w necie tej farby do wlosow i nie moge znalezc A chciala zobaczyc jak pudelko wyglada Albo taki ze mnie inteligent, ze nie widze
|
||
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Hola, chicas!
Chciałam uprzejmie donieść, że Hanna zachrypła. I już rozwiązałam zagadkę tych tajemniczych chrypek mojego dziecka. Nie żadne klimy w aucie, nie żadne wirusy, tylko darcie ryja dzień wcześniej ![]() Matall, jak Edzik dziś? Co do Hanki, to niech zaczyna się uczyć trzepotania rzęsami w razie wpady ![]() Daisy, spełnienia marzeń! Zdrowia, radości, miłości! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

wybieram:

Jest lepiej, bo po butelce śpi nawet 6h, więc uważam, że to była dobra decyzja. Po tych 6h po butelce (czasem mniej) znów pobudki co godzinę na jedzenie. Gdybym nie była taka leniwa zrobiłabym w nocy butelkę i może spałaby do rana, ale ja od 3 robię sobie pobudki co godzinę, a potem rano żałuję
Wiesz, ja też daję butlę na noc i śpi od 20 do 24 (w porywach do 2 ale to bardzo rzadko). Nie chcę więcej butli dawać, bo by mi pewnie piersi rozsadziło w nocy
ja w żadnym nie widziałam 

żeby się ułożyło po Twojej myśli!

przytulam i cierpliwosci zycze

w rękach i nogach pomalowane. Jutro ciąg dalszy robienia się na bóstwo