|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29014656]Ok. Rozumiem pytanie o to, kiedy badanie prenatalne, jakie witaminy zażywać, czy farbować włosy czy nie.
Ale w sytuacji zagrożenia ciąży (czyli gdy się pojawia plamienie, krwawienie a nie znamy przyczyny ) to kobieta myśląca leci do lekarza, a nie pyta na forum! Tak wygląda normalne postępowanie, normalne zachowanie. I proste rzeczy słonko rozumiem, no ale cóż, skoro ty sama zastanawiasz się nad zaleceniami lekarza i pytasz na forum Dla mnie EOT, nie widzę potrzeby ciągnięcia dyskusji. Mam tylko nadzieję, że Jolka do szpitala się udała i jest ok [/QUOTE]Jasne, bo jestem myślącą osobą i wiem, że jeśli nie ma stosownego uzasadnienia lekarskiego, mam prawo do obaw. Pytałam na forum, z czystej ciekawości, żeby skonsultować z dziewczynami, nie żeby coś z tym już ZROBIĆ.To chyba jeszcze jest w miarę zrozumiałe?? Lekarz, nie Bóg tylko czlowiek ma prawo sie mylić i niestety robi do często. Wiem co mówię- moja mama jest pielegniarką od ponad 30 lat.... Pracowała w szpitalach, przychodniach i wiem co tam się dzieje. Jakie proste, a czasem niestety opłakane w skutkach błędy, popełniają lekarze...Nawet badania krwi mogą być mylne. Przekonałam się o tym dzisiaj jak zrobiłam ponownie TSH,FT4,FT3 i dodatkowo ANTY TPO. Wyszlo wszystko w normie a dzień wcześniej, gdybym poleciała z tymi wcześniejszymi wybikami do endo od razu bym prawdopodobnie dostała hormony... Troche więcej dystansu Ci życze do lekarzy i przede wszystkim tu na forum -wiecej tolerancji. Dziewczyny !Wszystko się dzisiaj wyjaśniło i jestem bardzo spokojna i zadowolona!! Badanie ponowne na TSH wyszły w normie, wszytskie jakie moga być poza tym jadę z TŻ do Hiszpanii tylko na miesiąc i wracamy razem! Jestem przeszczęśliwa !!! ![]() pozdrawiam Wszystkie
Edytowane przez dagirll Czas edycji: 2011-08-26 o 23:32 |
|
|
|
#3722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie wzydama cie po groszku i kukurydzy? jakie przyprawy? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-08-27 o 08:28 |
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
ja wczoraj padłam i spałam od 7mej ![]() A dziś już na nogach bo do pracy idę za 1,5 godz. Daje mi się we znaki ta sobotnia praca no ale... szkoda mi kasy stracić. ja właśnie wszamałam serek wiejski z cebulką i pomidorem. Ostatnio mogę to jeść co dzień! tak mi smakuje. A na musli z mlekiem już nie mam ochoty wcale ![]() rybciu Ty sobie jedz ile Ci potrzeba. Jeśli Ty z tych szczupłych to pewnie masz taką przemianę materii. Ważne żeby nie przybierać za dużo na wadze a jak waga jest w normie to pałaszuj szczęśliwcu. jak ja ci zazdroszczę. Ja z tych którym nawet sałata w biodra idzie ) Cytat:
ponad 700EUR ![]() Cytat:
Mam nadzieję że Jolkaa poleciała do lekarza i nam szybko zda relację że jest ok. tak czasem jest że jak się spanikuje to pyta się najpierw tego kogo się ma pod reką czyli w tym wypadku nas Ja myślę że Jolkaa chciała usłyszeć "nie martw się X, Y i Z też tak miały i jest wszystko ok" pewnie i tak by poszła do lekarza bo jednak diagnozy na forum to raczej mało wiarygodne źródło informacji ale czasem potrzeba żeby ktoś, nawet wirtualnie, przytulił i powiedził wszystko będzie dobrze... ![]() uciekam pod prysznic. Zajrzę wieczorkiem. |
||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowilam ci ze zalezy od dnia bardzo sie ciesze kiedy jedziesz? super, udanych wczasow, a powiedz mi lecisz? jedziesz autem?
|
|
#3726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tuńczykach jest najwięcej bo tuńczykowi podobno najdłużej pozwala się pływać przed odłowem. To biologia i chemia molekularna żądza naszym życiem. Czy uważacie że w waszych ciałach nie ma metali ciążkich? Może jest nawet więcej niż w tych rybach. Przykład jak myślicie ile złota przenika do organizmu dzięki noszeniu obrączki? (choć złoto nie jest szkodliwym metalem ciężkim) Nie wpadajmy w panikę, we wszystkim można zachować zdrowy umiar. P.S. problemem nie są puszki (rtęć nie pochodzi z puszek tylko z odpadów chemicznych z I połowy 20tego wieku wrzuconych do ocaenów) Więc nie chodzi o puszkowanego tuńczyka tylko o każdego tuńczyka z łowisk zanieczyszczonych a także inne ryby z tych miejsc. A tak w ogóle to dzień dobry Pomyślałam tylko że jak wiem coś na temat to się podzielę. Często ktoś rzuci hasłem wyjętym z kontekstu i panika.---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- tikki przepraszam że zacytowałam twój post, ja się wcale nie czepiam i wiem że nie pisałaś nic o puszkach, mam na dzieję że się nie pozłościłaś. Użyłam twojego postu żeby nawiązać do tematu. |
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Aga dziekuje za wyjasnienie
. Mnie ochrzanila kolezanka za tunczyka . Sama uwazam, ze w obecnych czasach zadne pozywienie nie jest zdrowe
|
|
|
|
#3728 |
|
Konto usunięte
|
Tikki, jakby tak logicznie popatrzeć to w ciąży nie można niczego jeść, bo wszystko niezdrowe
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
. Teraz wszystko zawiera chemię---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytrynka...no właśnie nie wzdymało jak jadłam, ale teraz to byłaby już inna historia, bo od niedawna wzdyma mnie dosłownie wszystko ![]() Przyprawy? Sól i pieprz . To mi wystarczy do tej sałatki. Oczywiście makaron i brokuł gotuję w osolonej wodzie.
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie Cytat:
Też się bardzo cieszę, bo strasznie mnie, to wszystko zdołowało byłam strasznie zdenerwowana tym wszystkim, a to przecież nie dobrze dla dzidzi.... Dziekuje Pod koniec września lecę samolotem. Na pewno się będe stresować, bo zawsze mnie lot stresuje, ale jakoś dam radę ![]()
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A gdzie dokładnie do Hiszpanii lecisz?
|
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Odnosnie chemii, niestety bedzie jej coraz wiecej w zywnosci i niestety nasze zdrowie na tym ucierpi...a naszych dzieci jeszcze bardziej... babcia mojego meza w tym roku skonczy 100 lat, chodzi w pol zgieta ze tak powiem ale buzie ma piekna, wlosy tez, robi w ogrodku i czyta bez okularow. Moj maz mowi ze nigdy nie uzywala zadnych kosmetykow, wszystko naturalne a ze mieszka na wsi, jadla zawsze ze swojego ogrodka. Mysle ze to ma znaczenie ![]() mniam dziekuje za przepis ![]() jeszcze troche i bedziesz miala taka pocieche ![]() Cytat:
pieknie nam to wyjasnilas ![]() i nie chodzi o wywody, tobardzo przydatne informacje ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- tikki masz jeszcze jakies fajne przepisy na salatki?
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie przepadam.. Zawsze napawał mnie zdumieniem fakt, że ktoś, może lubić latać Mnie, to jednak za bardzo stresuje, żeby mi się podobało, ale dam radę A dokładnie do Almerii się wybieram
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak sobie przypomnę jakąś sałatkę to napiszę przepis
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia miała piękną cerę, mama też. Ja już widzę, że takiej mieć nie będę.
A mnie mdli wieczorami. Najgorsze to to, że zatyka mi okropnie uszy. To jest okropne, bo wtedy nawet rozmowa mi sprawia trudność. Nie słyszę siebie |
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
czy wy musicie tyle dziobac
![]() dzis dzien .. dosc specyficzny ... malo nie zaczelam go tak jak wczorajszego a potem prawie zemdlalam w samochodzie z klima bez paliwa a teraz musze isc ogarnac ten sajgon .... bo szalenie bakteriogennie sie zrobilo w kuchni
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Jolki ...
|
#3738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kubusewa a jakie masz zwierzaki? aguska83 tez sie zastanawiam co u Jolki? tz w pracy a ja mam zamiar zrobic pierogi ruskie,posprzatac mieszkanie,i poukladac w szafie z ciuchami ciekawe czy wszystko zrobie bo mam strasznego lenia
Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2011-08-27 o 11:27 |
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
hejka melduje sie dzis, narazie bez mdłości
![]() ale fajowa pogoda!! wiatr wieje , super ![]() robiłam wlasnie sos czosnkowy, masakra....nawet nie probuje. Tż sobie sam doprawi jak czegos bedzie brakowac. Jak pomysle o obiedzie(a robie dla Tż gyros a i musz emięsko wysmazyc) to mnie sciska. Niewiem jak przezyje a chciałam napisac ze jednak pryszcze nie schodza mam i na twarzy(tamte sie zaleczyły ale w ogole mam taka twarz dziwnie wysypana niby malutkie ale duzo ) i na dekoldzie i na plecach i an szyi...... masakra...........
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
prince_polo też wyglądam jak nastolatka
.
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
2 fretki i kota
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
prince_polo tikki85 ja tez pryszczata jak nastolatka
a nigdy nie mialam problemow z cera![]() kubusewa to masz male zoo w domu fajnie lubie zwierzaki,ale tutuaj nie mozemy miec i musialam psiaka w Pl zostawic
Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2011-08-27 o 11:40 |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam chomika
.Ja też nie miałam problemów z cerą...a niedobra dzidzia mnie wypryszczyła. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Piję coca-colę bez kofeiny . Pewnie jest specjalnie dla kobiet w ciąży, bo nawet jest uboga w gaz |
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda zawsze sie przed @ jakis dziad pokazał ale zaraz schodził. A teraz non stop![]() ja mam królika i psa i u rodziców psa i chomika
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
dagirll a powiedz mi, mowil ci lekarz (jak bylas, bo nie pamietam) cos o lataniu ze mozna czy lepiej nie? w ktorym wtedy tyg bedziesz? bo ja chce leciec kolo 20 wrzesnia i nie wiem co mi lekarz powie na to
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha wogóle to ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Wiem, że pytając Was diagnozy nie postawicie, ale chciałam Was zapytać tylko czy i Wy tak miałyście ja plamiłam wczoraj tyle co nic i po chwili przestałam w sumie, okazało się że gdy bym nie była w ciąży wypadała by mi miesiączka i to mogło być z tego powodu plamienie albo stres, zmęczenie. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- wszystko ok
|
||
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka to super, że wszystko w porządku
|
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
To może się wypowiem, bo sama też pytałam lekarza o loty, bo planowałam na początek września, i usłyszałam od mojej gin, że ona nie zaleca w 1 trymestrze kobietom latania, ale że to już będzie końcówka, to mogę spokojnie lecieć. I że na wszelkie podróże najlepiej wybierać się właśnie w 2 trymestrze, 3 a zwłaszcza pod koniec 3 lepiej już unikać nawet długiej jazdy samochodem... A mam do Was dziewczynki pytanie z innej beczki. Naszła mnie ochota na kanapki z pasztetem i pomidorem, ale słyszałam, że pasztetu lepiej unikać. Wiem, że może to niezbyt zdrowe, bo z wątróbki, ale ja ogólnie mało mięsa jadam, a wątróbki nie jadłam od kilku lat nawet ( a uwielbiam!). Więc może 2 kanapki zjedzone w ramach zachcianki nie powinny zaszkodzić? co sądzicie?
|
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

[/QUOTE]
i przede wszystkim tu na forum -wiecej tolerancji.

)
ponad 700EUR 
kiedy jedziesz? super, udanych wczasow, a powiedz mi lecisz? jedziesz autem?
Pomyślałam tylko że jak wiem coś na temat to się podzielę. Często ktoś rzuci hasłem wyjętym z kontekstu i panika.

. Pewnie jest specjalnie dla kobiet w ciąży, bo nawet jest uboga w gaz