Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 23:28   #3721
dagirll
Wtajemniczenie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29014656]Ok. Rozumiem pytanie o to, kiedy badanie prenatalne, jakie witaminy zażywać, czy farbować włosy czy nie.

Ale w sytuacji zagrożenia ciąży (czyli gdy się pojawia plamienie, krwawienie a nie znamy przyczyny ) to kobieta myśląca leci do lekarza, a nie pyta na forum! Tak wygląda normalne postępowanie, normalne zachowanie. I proste rzeczy słonko rozumiem, no ale cóż, skoro ty sama zastanawiasz się nad zaleceniami lekarza i pytasz na forum

Dla mnie EOT, nie widzę potrzeby ciągnięcia dyskusji. Mam tylko nadzieję, że Jolka do szpitala się udała i jest ok
[/QUOTE]

Jasne, bo jestem myślącą osobą i wiem, że jeśli nie ma stosownego uzasadnienia lekarskiego, mam prawo do obaw. Pytałam na forum, z czystej ciekawości, żeby skonsultować z dziewczynami, nie żeby coś z tym już ZROBIĆ.To chyba jeszcze jest w miarę zrozumiałe?? Lekarz, nie Bóg tylko czlowiek ma prawo sie mylić i niestety robi do często. Wiem co mówię- moja mama jest pielegniarką od ponad 30 lat.... Pracowała w szpitalach, przychodniach i wiem co tam się dzieje. Jakie proste, a czasem niestety opłakane w skutkach błędy, popełniają lekarze...Nawet badania krwi mogą być mylne. Przekonałam się o tym dzisiaj jak zrobiłam ponownie TSH,FT4,FT3 i dodatkowo ANTY TPO. Wyszlo wszystko w normie a dzień wcześniej, gdybym poleciała z tymi wcześniejszymi wybikami do endo od razu bym prawdopodobnie dostała hormony... Troche więcej dystansu Ci życze do lekarzy i przede wszystkim tu na forum -wiecej tolerancji.

Dziewczyny !Wszystko się dzisiaj wyjaśniło i jestem bardzo spokojna i zadowolona!! Badanie ponowne na TSH wyszły w normie, wszytskie jakie moga być poza tym jadę z TŻ do Hiszpanii tylko na miesiąc i wracamy razem! Jestem przeszczęśliwa !!!
pozdrawiam Wszystkie

Edytowane przez dagirll
Czas edycji: 2011-08-26 o 23:32
dagirll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:18   #3722
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny mam ogromne pytanie jestem w 7tyg i właśnie dostałam jakiegoś plamienia nie jest to ani czerwone ani różowe takie bardziej w brąz jasny brąz czy to normalne??
Jolka ja miałam takie plamienia i dostałam duphaston na podtrzymanie ciąży bo lekarz powiedział że to poronienie zagrażające i muszę leki na podtrzymanie przyjmować, ale po tygodniu tego duphastonu plamienia ustałyi dzidzia się rozwija prawidłowo

Cytat:
Napisane przez dagirll Pokaż wiadomość
Dziewczyny !Wszystko się dzisiaj wyjaśniło i jestem bardzo spokojna i zadowolona!! Badanie ponowne na TSH wyszły w normie, wszytskie jakie moga być poza tym jadę z TŻ do Hiszpanii tylko na miesiąc i wracamy razem! Jestem przeszczęśliwa !!!
pozdrawiam Wszystkie
Super wiadomości
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:25   #3723
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Cytrynka - pysznosci
makaron kokardki
brokul podgotowany
kukurydza
groszek
tunczyk
majonez
przyprawy

polecam
wygląda smacznie
a nie wzydama cie po groszku i kukurydzy? jakie przyprawy?

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-08-27 o 08:28
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:29   #3724
Zariah
Rozeznanie

Dzien dobry
ja wczoraj padłam i spałam od 7mej
A dziś już na nogach bo do pracy idę za 1,5 godz.
Daje mi się we znaki ta sobotnia praca no ale... szkoda mi kasy stracić.

ja właśnie wszamałam serek wiejski z cebulką i pomidorem. Ostatnio mogę to jeść co dzień! tak mi smakuje. A na musli z mlekiem już nie mam ochoty wcale

rybciu Ty sobie jedz ile Ci potrzeba. Jeśli Ty z tych szczupłych to pewnie masz taką przemianę materii. Ważne żeby nie przybierać za dużo na wadze a jak waga jest w normie to pałaszuj szczęśliwcu. jak ja ci zazdroszczę. Ja z tych którym nawet sałata w biodra idzie (nie no bez przesady, ale tyję łatwo niestety a grzeszyć lubię szczególnie czekoladką )

Cytat:
to mi z wózków podoba się najbardziej taki
http://www.mundobebes.net/Producto/3...Holland-Garnet
świetny. Bardoz mi się podoba. Tylko cena mniej ponad 700EUR

Cytat:
pozdrawiam Wszystkie
Super!

Mam nadzieję że Jolkaa poleciała do lekarza i nam szybko zda relację że jest ok.
tak czasem jest że jak się spanikuje to pyta się najpierw tego kogo się ma pod reką czyli w tym wypadku nas Ja myślę że Jolkaa chciała usłyszeć "nie martw się X, Y i Z też tak miały i jest wszystko ok" pewnie i tak by poszła do lekarza bo jednak diagnozy na forum to raczej mało wiarygodne źródło informacji ale czasem potrzeba żeby ktoś, nawet wirtualnie, przytulił i powiedził wszystko będzie dobrze...

uciekam pod prysznic.
Zajrzę wieczorkiem.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:56   #3725
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrawiam Wszystkie
no widzisz mowilam ci ze zalezy od dnia bardzo sie ciesze kiedy jedziesz? super, udanych wczasow, a powiedz mi lecisz? jedziesz autem?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:22   #3726
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
a co do tunczyka to podobno nie mozna jesc duzo, bo zawiera rtec . A ja tak lubie salatke z tunczyka i brokul.
Jeśli chodzi o rtęć to jest on we wszystkich rybach żyjących w morzach i oceanach, gdzie na dnie znajdują się pojemniki z odpadami chemicznymi (a takie odpady często zawieraja rtęć, bo zamiast ją utylizować to łatwiej wyrzucicć odpad na dno morza, co z tego że w pojemnikach - słona woda przeżre wszystko prędzej czy późnej) związki te uciekają do wody i łatwo łączą się z ciałami ryb tworząc metylan rtęci.
W tuńczykach jest najwięcej bo tuńczykowi podobno najdłużej pozwala się pływać przed odłowem.
To biologia i chemia molekularna żądza naszym życiem. Czy uważacie że w waszych ciałach nie ma metali ciążkich? Może jest nawet więcej niż w tych rybach. Przykład jak myślicie ile złota przenika do organizmu dzięki noszeniu obrączki? (choć złoto nie jest szkodliwym metalem ciężkim)
Nie wpadajmy w panikę, we wszystkim można zachować zdrowy umiar.
P.S. problemem nie są puszki (rtęć nie pochodzi z puszek tylko z odpadów chemicznych z I połowy 20tego wieku wrzuconych do ocaenów) Więc nie chodzi o puszkowanego tuńczyka tylko o każdego tuńczyka z łowisk zanieczyszczonych a także inne ryby z tych miejsc.

A tak w ogóle to dzień dobry Przepraszam za moje wywody Pomyślałam tylko że jak wiem coś na temat to się podzielę. Często ktoś rzuci hasłem wyjętym z kontekstu i panika.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

tikki przepraszam że zacytowałam twój post, ja się wcale nie czepiam i wiem że nie pisałaś nic o puszkach, mam na dzieję że się nie pozłościłaś. Użyłam twojego postu żeby nawiązać do tematu.
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:31   #3727
tikki85
Zakorzenienie

Aga dziekuje za wyjasnienie . Mnie ochrzanila kolezanka za tunczyka dlatego napisalam to tu . Sama uwazam, ze w obecnych czasach zadne pozywienie nie jest zdrowe a jak wlasnie zachowa sie umiar to nic nie powinno sie stac
Stary 2011-08-27, 09:34   #3728
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Tikki, jakby tak logicznie popatrzeć to w ciąży nie można niczego jeść, bo wszystko niezdrowe
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:42   #3729
tikki85
Zakorzenienie

Dokładnie . Teraz wszystko zawiera chemię

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytrynka...no właśnie nie wzdymało jak jadłam, ale teraz to byłaby już inna historia, bo od niedawna wzdyma mnie dosłownie wszystko
Przyprawy? Sól i pieprz . To mi wystarczy do tej sałatki. Oczywiście makaron i brokuł gotuję w osolonej wodzie.
Stary 2011-08-27, 10:22   #3730
dagirll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Super!

Mam nadzieję że Jolkaa poleciała do lekarza i nam szybko zda relację że jest ok.
tak czasem jest że jak się spanikuje to pyta się najpierw tego kogo się ma pod reką czyli w tym wypadku nas Ja myślę że Jolkaa chciała usłyszeć "nie martw się X, Y i Z też tak miały i jest wszystko ok" pewnie i tak by poszła do lekarza bo jednak diagnozy na forum to raczej mało wiarygodne źródło informacji ale czasem potrzeba żeby ktoś, nawet wirtualnie, przytulił i powiedził wszystko będzie dobrze...

uciekam pod prysznic.
Zajrzę wieczorkiem.

Dokładnie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no widzisz mowilam ci ze zalezy od dnia bardzo sie ciesze kiedy jedziesz? super, udanych wczasow, a powiedz mi lecisz? jedziesz autem?

Też się bardzo cieszę, bo strasznie mnie, to wszystko zdołowało byłam strasznie zdenerwowana tym wszystkim, a to przecież nie dobrze dla dzidzi.... Dziekuje Pod koniec września lecę samolotem. Na pewno się będe stresować, bo zawsze mnie lot stresuje, ale jakoś dam radę

Stary 2011-08-27, 10:23   #3731
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Też się bardzo cieszę, bo strasznie mnie, to wszystko zdołowało byłam strasznie zdenerwowana tym wszystkim, a to przecież nie dobrze dla dzidzi.... Pod koniec września lecę samolotem. Na pewno się będe stresować, bo zawsze mnie lot stresuje, ale jakoś dam radę
Ja uwielbiam latać samolotem . A gdzie dokładnie do Hiszpanii lecisz?
Stary 2011-08-27, 10:43   #3732
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dzien dobry

Odnosnie chemii, niestety bedzie jej coraz wiecej w zywnosci i niestety nasze zdrowie na tym ucierpi...a naszych dzieci jeszcze bardziej...
babcia mojego meza w tym roku skonczy 100 lat, chodzi w pol zgieta ze tak powiem ale buzie ma piekna, wlosy tez, robi w ogrodku i czyta bez okularow.
Moj maz mowi ze nigdy nie uzywala zadnych kosmetykow, wszystko naturalne a ze mieszka na wsi, jadla zawsze ze swojego ogrodka.
Mysle ze to ma znaczenie

Cytat:
KOTLETY Z JAJEC
mniam dziekuje za przepis
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Też już chcę mieć taką Pociechę
I ja idę spać do jutra
jeszcze troche i bedziesz miala taka pocieche
Cytat:
pozdrawiam Wszystkie
no to super
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o rtęć
pieknie nam to wyjasnilas
i nie chodzi o wywody, tobardzo przydatne informacje

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

tikki masz jeszcze jakies fajne przepisy na salatki?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:53   #3733
dagirll
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uwielbiam latać samolotem . A gdzie dokładnie do Hiszpanii lecisz?

Ja nie przepadam.. Zawsze napawał mnie zdumieniem fakt, że ktoś, może lubić latać Mnie, to jednak za bardzo stresuje, żeby mi się podobało, ale dam radę A dokładnie do Almerii się wybieram

Stary 2011-08-27, 11:03   #3734
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie przepadam.. Zawsze napawał mnie zdumieniem fakt, że ktoś, może lubić latać Mnie, to jednak za bardzo stresuje, żeby mi się podobało, ale dam radę A dokładnie do Almerii się wybieram
To daleko ode mnie . Ja mieszkam k/Barcelony .

Jak sobie przypomnę jakąś sałatkę to napiszę przepis
Stary 2011-08-27, 11:08   #3735
joanaros
Zakorzenienie

Moja babcia miała piękną cerę, mama też. Ja już widzę, że takiej mieć nie będę.

A mnie mdli wieczorami. Najgorsze to to, że zatyka mi okropnie uszy. To jest okropne, bo wtedy nawet rozmowa mi sprawia trudność. Nie słyszę siebie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:12   #3736
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

czy wy musicie tyle dziobac ... nie dosc ze ledwo przetrwalam wyprawe na zakupy .. jak wrocilam do domu.. zwierzeta zorganizowaly mi zbiorowy sajgon .. to jak tu czlowiek przychodzi sie odprezyc .. tyle ma do czytanai ze az glowa puchnie na sam widok
dzis dzien .. dosc specyficzny ... malo nie zaczelam go tak jak wczorajszego a potem prawie zemdlalam w samochodzie z klima bez paliwa
a teraz musze isc ogarnac ten sajgon .... bo szalenie bakteriogennie sie zrobilo w kuchni
Stary 2011-08-27, 11:24   #3737
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ciekawe co u Jolki ...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:25   #3738
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
pozdrawiam Wszystkie
super ze wyniki w normie

kubusewa a jakie masz zwierzaki?
aguska83 tez sie zastanawiam co u Jolki?

tz w pracy a ja mam zamiar zrobic pierogi ruskie,posprzatac mieszkanie,i poukladac w szafie z ciuchamiciekawe czy wszystko zrobie bo mam strasznego lenia

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2011-08-27 o 11:27
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:32   #3739
prince_polo
Zakorzenienie

hejka melduje sie dzis, narazie bez mdłości
ale fajowa pogoda!! wiatr wieje , super

robiłam wlasnie sos czosnkowy, masakra....nawet nie probuje. Tż sobie sam doprawi jak czegos bedzie brakowac. Jak pomysle o obiedzie(a robie dla Tż gyros a i musz emięsko wysmazyc) to mnie sciska. Niewiem jak przezyje

a chciałam napisac ze jednak pryszcze nie schodza mam i na twarzy(tamte sie zaleczyły ale w ogole mam taka twarz dziwnie wysypana niby malutkie ale duzo ) i na dekoldzie i na plecach i an szyi...... masakra...........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:35   #3740
tikki85
Zakorzenienie

prince_polo też wyglądam jak nastolatka .
Stary 2011-08-27, 11:37   #3741
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
super ze wyniki w normie

kubusewa a jakie masz zwierzaki?
aguska83 tez sie zastanawiam co u Jolki?

tz w pracy a ja mam zamiar zrobic pierogi ruskie,posprzatac mieszkanie,i poukladac w szafie z ciuchamiciekawe czy wszystko zrobie bo mam strasznego lenia
2 fretki i kota
Stary 2011-08-27, 11:38   #3742
misia_25_26
Wtajemniczenie

prince_polo tikki85 ja tez pryszczata jak nastolatkaa nigdy nie mialam problemow z cera
kubusewa to masz male zoo w domufajnie lubie zwierzaki,ale tutuaj nie mozemy mieci musialam psiaka w Pl zostawic

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2011-08-27 o 11:40
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:53   #3743
tikki85
Zakorzenienie

Ja mam chomika . Miałam 2 chomiki, ale 1 zdechł mi w maju .

Ja też nie miałam problemów z cerą...a niedobra dzidzia mnie wypryszczyła.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Piję coca-colę bez kofeiny . Pewnie jest specjalnie dla kobiet w ciąży, bo nawet jest uboga w gaz
Stary 2011-08-27, 11:54   #3744
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam chomika . Miałam 2 chomiki, ale 1 zdechł mi w maju .

Ja też nie miałam problemów z cerą...a niedobra dzidzia mnie wypryszczyła.
to tak jak mnie dzidzia wypryszczyła a nigdy niemiałam takiej cery co prawda zawsze sie przed @ jakis dziad pokazał ale zaraz schodził. A teraz non stop

ja mam królika i psa i u rodziców psa i chomika

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 12:50   #3745
Dragusia88
Zakorzenienie

dagirll a powiedz mi, mowil ci lekarz (jak bylas, bo nie pamietam) cos o lataniu ze mozna czy lepiej nie? w ktorym wtedy tyg bedziesz? bo ja chce leciec kolo 20 wrzesnia i nie wiem co mi lekarz powie na to

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 12:54   #3746
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Jolka ja miałam takie plamienia i dostałam duphaston na podtrzymanie ciąży bo lekarz powiedział że to poronienie zagrażające i muszę leki na podtrzymanie przyjmować, ale po tygodniu tego duphastonu plamienia ustałyi dzidzia się rozwija prawidłowo

Acha

wogóle to

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Wiem, że pytając Was diagnozy nie postawicie, ale chciałam Was zapytać tylko czy i Wy tak miałyście ja plamiłam wczoraj tyle co nic i po chwili przestałam w sumie, okazało się że gdy bym nie była w ciąży wypadała by mi miesiączka i to mogło być z tego powodu plamienie albo stres, zmęczenie.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Jolki ...

wszystko ok

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 12:56   #3747
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
wszystko ok
to super
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 12:57   #3748
tikki85
Zakorzenienie

Jolka to super, że wszystko w porządku
Stary 2011-08-27, 12:57   #3749
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dagirll a powiedz mi, mowil ci lekarz (jak bylas, bo nie pamietam) cos o lataniu ze mozna czy lepiej nie? w ktorym wtedy tyg bedziesz? bo ja chce leciec kolo 20 wrzesnia i nie wiem co mi lekarz powie na to
To może się wypowiem, bo sama też pytałam lekarza o loty, bo planowałam na początek września, i usłyszałam od mojej gin, że ona nie zaleca w 1 trymestrze kobietom latania, ale że to już będzie końcówka, to mogę spokojnie lecieć. I że na wszelkie podróże najlepiej wybierać się właśnie w 2 trymestrze, 3 a zwłaszcza pod koniec 3 lepiej już unikać nawet długiej jazdy samochodem... A mam do Was dziewczynki pytanie z innej beczki. Naszła mnie ochota na kanapki z pasztetem i pomidorem, ale słyszałam, że pasztetu lepiej unikać. Wiem, że może to niezbyt zdrowe, bo z wątróbki, ale ja ogólnie mało mięsa jadam, a wątróbki nie jadłam od kilku lat nawet ( a uwielbiam!). Więc może 2 kanapki zjedzone w ramach zachcianki nie powinny zaszkodzić? co sądzicie?
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:00   #3750
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
To może się wypowiem, bo sama też pytałam lekarza o loty, bo planowałam na początek września, i usłyszałam od mojej gin, że ona nie zaleca w 1 trymestrze kobietom latania, ale że to już będzie końcówka, to mogę spokojnie lecieć. I że na wszelkie podróże najlepiej wybierać się właśnie w 2 trymestrze, 3 a zwłaszcza pod koniec 3 lepiej już unikać nawet długiej jazdy samochodem...
W 3. trymestrze linie lotnicze mogą nie wpuścić mamy na pokład.
Cytat:
Napisane przez ewelajna
A mam do Was dziewczynki pytanie z innej beczki. Naszła mnie ochota na kanapki z pasztetem i pomidorem, ale słyszałam, że pasztetu lepiej unikać. Wiem, że może to niezbyt zdrowe, bo z wątróbki, ale ja ogólnie mało mięsa jadam, a wątróbki nie jadłam od kilku lat nawet ( a uwielbiam!). Więc może 2 kanapki zjedzone w ramach zachcianki nie powinny zaszkodzić? co sądzicie?
...ale chyba lepiej wybrać pasztet wieprzowy, w którym nie ma mięsa oddzielanego mechanicznie...pewnie tak jak w przypadku tuńczyka - umiar i nic nie powinno się stać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości