|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
srutu tutu majtki z drutu, jak mawia mój dziadek
akcjia sprzed chwili... odciągam mleko, bo cyce pękaja...udoiłam 120, a drugi cyc praktycznie pełny... budzi się mały i szuka jedzonka... to sru go na tego drugieg cyca... pojadł chwie i ryyyyk... to próbuje butla z moim mlekiem...pociągnął chwile, ale nie za bardzo...więc myślę, że najedzony...ale dziamga wszystko co popadnie i popłakuje.... w końcu zrobiłam butle dojadł 60 ml i poszedł w kime momentalnie... i o co chodzi? nie smakuje mu?
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
poziomka poza tym, że go nawiedziło i z 3-3,5h przerwy między jedzeniem zrobił sobie 2,5h, to w porządku
![]() Pobawił się na macie, pohuśtał się, pospał, a mama posprzątała ![]() Ach i lekką wysypkę po mm od Ciebie ma, a też tylko kilka kropel łyknął
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szybko bo Zoska pospala cale 35 minut!!!
i juz marudzi bo karuzelka ja znudzila... zdazylam sie szczesliwie wykapac... paulizia nam sie paszport szczesliwie udalo w miare szybko zalatwic, pada pada i pada u nas, ale wole to chyba niz polskie upaly... ja tez jeszcze nie uzylam viburcolu mimo ze mam bo tesciowka przywiozla... matall brawo za zapal do sprzatania ![]() anulinka fotki!!!! andziotku oby ci Gabulek pospal dluzej niz Zoska... pozioma moja jak sie darla tak jeden dzien to tez zachrypla potem..nic dziwnego jak ja bym sie tak jeden caluski dzien wydzierala to bym mowic nie mogla ![]() juz marudzi.. co sie temu mojemu dziecku podzialo....litosci! podmienili! |
|
|
|
#2554 | |
|
Rozeznanie
|
Hmmm... Chyba byłam przyzwyczajona do tych pobudek co godzinę, bo teraz mi jakoś nieswojo
Ale fakt, dziś daję radę fukncjonować po jednej Gabulek zasypia na golasa, odwróciła się o 180st w łóżeczku ![]() mama nie w te strone położyła widocznie [/QUOTE]co za matka z Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Śmiesznie teraz brzmi ochrypły ryk ![]() antropia, dziwna sprawa Nie znam się na tych cyckowych sprawach, sama miałam problem, więc nie pomogę
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
witam ;*
u nas nocka bardzo dobrze, jak zwykle ![]() Maja teraz własnie śpi, zjadła zupkę i śpi .. masakraaaa.. co za upał.. ; / nawet nie mogę wyjść z małą na spacer.. ( Maja skończyła dzisiaj 4 miesiące ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Daisy Najlepszegoooo !! |
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
nie pospał
nawet jeszcze nie zasnął jest MEGA RYK
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
Wspolczuje nocki Kochana, aby dzisiejsza byla lepsza ![]() Antropia Niestety nie pomoge. Moja to MM wcale nie akcpetuje. Moje mleczko z butli pila pieknie. Ale ostatnio sie jednak zbuntowala i tylko UU jej podchodza. Cos wybredne te maluszki
|
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
tak wgl to chciałam dzisiaj jechać na basen, ale stwierdziłam fakt, że jednak za ciepło jest, żeby jechać z małą..
bo nigdy nie wiadomo, a jednak trochę duszno jest i wgl .. muszę poczekać jeszcze troszeczkę to bd już mogli normalnie jeździć jak bd trochę większa..
|
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro po. Obiecuję
![]() Pepe też ![]() Muszę się Wam pochwalić, że od wczoraj ( na razie z sukcesem ) wprowadzamy Pepe soczek jabłkowy ze słodkich jabłek ( z Hippa ). Rozcieńczam z przegotowaną wodą w stosunku 1:1, wczoraj dałam 5 łyżeczek, dzisiaj 8. Rano była kupa Doszłam do wniosku, że jest tak ciepło, to trzeba poić a do tego może i kupę uruguluje i na razie działa ( a w nocy przed karmieniem daję przegotowaną wodę, bo normalnie nie chce pić ).
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-08-27 o 12:48 |
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny beda za 2 godziny, a ja w lesie
do tego Antek marudzi i nie mam nawet jak posprzatac i przygotowac grzaneczki do salatki ![]() Udalo mi sie szczesliwie wykapac jak Anuli ![]() Anula my sie zbiealismy do zrobienia paszportu, ale zwykle zmienialismy zdanie czy brytyjski czy polski... teraz jestesmy pewni, ze wyrabiamy polski bym mogla spokojnie sie wybrac do kraju! Enchantresss slicznie Gabi z butelka ![]() Andziot Myslisz, ze to takie placebo i nie dziala tak naprawde? czyli placebo dla matki, bo chyba nie dla dziecka, ktore raczej nie zdaje sobie sprawy. ze dostalo jakis lek ![]() Antropia, a jadlas cos moze takiego bco moglo zmienic smak mleka? nie wiem czy to mozliwe oczywiscie, ale tak mi przyszlo do glowy... ![]() Gusia HCo1_10.jpg
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
najlepszego dla Majeczki
ah, dzięki ![]()
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Zoska zrobila histerie..zjadla(znowu w odstepie 2h15 min...) poplakala po jedzeniu, teraz lezy, czekam na kupsko znowu.... ehh
nei mam sily, w dodatku leje i przyznam szczerze nie chce mi sie isc na spacer w taka mega ulewe... u nas bylo to samo, ja sie dzisiaj wykoncze.... litosci! Cytat:
Gusiaczku moja butelki tez nie chce za zbytnio niestety mm nie lubi totalnie a moje mleczko tez srednio pila z butelki, w ogole to tylko jedna firma jej podchodzi![]() a propo! sprzedam nieuzywana wlasciwie butelke medeli: http://www.medelabreastfeedingus.com...-single---5-oz albo oddam za darmo jak ktoras chce niech tylko zaplaci za przesylke bo Zoska ani razu nie chciala z niej pic, zdjecie wam zrobie, bo genialna ta butelka, smoczek sie dostospwuje do wieku dziecka i szyybkosci z jaka je... Paulizia u nas nie bylo szans na norweski bo w Norwegii glupie prawo ze mimo ze zoska urodzona tu to pozwolenie na pobyt musiala dostac osobno nie automatycznie a obywatelstwo musielibysmy wybierac polskie albo norweskie... o juz marudzi! to sie pobawila! wlasnei mialam wyjsc na spacer ale deszcze przerodzil sie w mega oberwanie chmury..rezygnuje... Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-08-27 o 13:25 |
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
DDaaiissyy Wszytkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!
jesteście okropne!!!!!!!!! nie nadążam z nadrabianiem jeszcze co chwila mi dzisiaj net ucieka bo migają prądem ![]() a klub tam to dopiero mam zaległości
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Zjem obiad i sprzątam kuchnię
![]() Szafa zrobiona ![]() Eda znów śpi
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
, u nas duzo sie dzieje, nie popisze dzisiaj... chcialam tylko zyczyc Daisy, wszystkiego dobrego z okazji urodzin, duzo milosci radosci i usmiechow ps. Dokladnie rok temu zrobilam test... na ktorym pojawila sie druga mala, cieniutka, slabiutka rozowa kreseczka ... A teraz lezy kolo mnie gaworzy, puszcza banki ze sliny i sie usmiecha pieknie Milego dnia mamusie Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-08-27 o 13:42 |
|
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa Grazin pozycz noge, bo nie moge nic zrobic tylko bujac!!!! A one beda za godzine i 20 minut, a ja dopieo naczynia pozmywalam, bo musze BUJAC!!!!!!!!!!
Dziecko moje jak usypia to na 5 minut
|
#2567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wody spróbuję, tylko pytanie czy będzie chciał pić. Dzisiaj próbowałam mu dać w dzień i był ryk. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o co mu chodzi
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki upał!!! suuuuuuuuuuuper
amarcia opala nosek ![]() w końcu lato przyszło! o DAISUNIA skarbie ty nasz kochany wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Chrzciny Pepe
![]() Dziecko mi zepsuli Wczoraj Pepe był u rodziców tż, bo mieliśmy załatwienia. Już wczoraj wieczorem był ryk, ale myślałam, że to od brzuszka. Dzisiaj znowu jest ryk ( nie od brzuszka, bo nie kopie nogami i się nie pręży ), najlepiej, żeby tylko na rękach nosić Wczoraj im ponoć mało spał, więc go pewnie nosili na rękach na zmianę ( rodzice tż i jego 2 siostry ).Jak to jutro tak będzie wyglądało, to ja dziękuję bardzo ![]() U nas 32 w cieniu, w domu prawie 30 (okna od zachodu ) ![]() Idę myć gary i butelki, bo dojenie czeka
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
sandrunia
dla MajeczkiPaulizia ![]() Cytat:
![]() A u mnie leje od rana
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK Kurcze, to nie wiem... ja normalnie przykładam cycka, naciskam wajchę i leci mleko
![]() Ale nie widziałam tych z aventu, bo ja mam TT... Znaczy nie zasysa Ci? Może jest uszkodzony?
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Andziotku mówisz, że sówka przypadła Gabi do gustu superrr! Ja kupiłam tygryska ztej aukcji, ale jeszcze nie przyszedł
![]() MoniaK, Anulinka, Mamaoptymistka oby kolejne noce bez nadmiaru pobudek były ![]() Matall widziałam na fotkach, że i Hanex i Eda zaczytywali się ostro w książeczki.. ja dostałam gdzieś w gratisie taką z Kubusiem Puchatkiem do wanny, ale jeszcze nie używamy .. Enchan rzeczywiście Gabi z apetytem się zajada i widać, że wsyztsko gra Antropia ja myślę, że ty wiesz co masz robić.. ale przez tyle doradców w okół popraostu się gubisz.. Sama na spokojnie się zastanów, co dla Piotrusia najlepsze ![]() Anula trzy kubki kawy!! Ejjj noo.. za dużo ![]() heheMoniaK ja też nie odciągam pokarmu.. nieraz przydałby się zamrożony, albo gdzieś na wyjście, ale leń jestem i nie chce mi się poprostu z laktatorem praciwać ![]() Paulizia a to dlaczego zapał słabszy? Przez formalności, lenia czy wahania o słuszności decyzji.. Ja też mam wiele obaw związku z przeprowadzką, ale chyba mi trochę łatwiej, bo tu gdzie teraz mieszkamy i tak nie mam za wiele ciekawych rzeczy do roboty.. koleżanki tylko z pracy, więc to nie takie psiapsióly od serca.. rodzina i tak w innym mieście.. do pracy nie wracam w najbliżsyzm czasie.. więc tak sobie myślę, że jak wyjadę to wiele nie stracę.. A może i zyskam ![]() Paulizia a ty nie w lesie, tylko na wizażu jak coś ![]() ![]() A AgnieszkaM wczasuje się na łonie natury z tego co pamiętam.. wspominała wcześniej, że zniknie na jakiś czas.. Zosiaaa a dni w podpisie do czego odliczas lub doliczasz? Zdradzisz? |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK ja jak odciagam laktatorem to czasem mam z jednego U 150 ml, czasem wymecze 30 ml i nie wiem od czego to zalezy. Mam w domu reczny z TT, probowalam tez recznego Aventu i taki sam efekt. Jak piers jest twarda leci od razu i jest tego duzo
Zazwyczaj odciagam zaraz po karmieniu wtedy UU sa hmmmm "pobudzone"Ktos mi rowniez radzil, ze pieknie leci mleczko w czasie karmienia. Jednym U karmisz dzidzie a w tym samym czasie odciagasz pokarm z drugiego. Nie probowalam tego sposobu ale latwe to chyba nie jest ( 2 rece to za malo przy takiej akcji) Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-27 o 14:36 |
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z zakupow wiec juz nie mam wiatru w lodowce
![]() Paulizia a na brytyjskim paszporcie nie mozesz jechac do Polski? Mysle, ze jak jest okazja zrobic brytyjski to szkoda byloby to zaprzepascic. Olek poki co ma tylko irlandzki paszport, tutaj jest Irlandczykiem, a jesli kiedys wroci do Polski bedzie Polakiem, ale np. do Stanow pojedzie bez wizy bo ma irish obywatelstwo. tz obiad nam gotuje ![]() |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka polecam książeczki
![]() Do kąpieli też kupię, ale jak Eda zacznie siadać
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
jak cicho... jak nie tutaj!
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sprzątam xD
A reszta pewnie z tż-tami, bo ładna pogoda
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcel siedział ze mną w leżaczku na balkonie, a teraz śpi. potem idziemy na plażę. ale zdycham od gorąca- 35st
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Edzika Ci podmienili
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Sania nie no, troszkę się awanturował, ale fakt, że dziś nie jest źle i kupa nie jest zielona, ale o tym
żeby nie zapeszyć
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
posprzątałam mieszkanie !!!
zaraz się wrzucę do wanny tylkio poczytam co u Was bo muszę normalnie odsapnąć - tatuś zajmuje się dzieckiem i zapowiedziałam mu, że dzisiaj to ja tylko karmię a resztę niech robi sobie sam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

wybieram:

[/QUOTE]
Nie znam się na tych cyckowych sprawach, sama miałam problem, więc nie pomogę
aby dzisiejsza byla lepsza 

do tego Antek marudzi i nie mam nawet jak posprzatac i przygotowac grzaneczki do salatki

dla Majeczki
żeby nie zapeszyć