|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
Mój niestety ale do zakupów podchodzi bez entuzjazmu i za każdym razem mi powtarza, że mam zdecydowanie lepszy gust
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu jak walka z obrączką?
|
|
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
zmienilam
![]() Cytat:
A sutki mnie nie swedza ![]() Princessko a mama nie moze przyjechac do Ciebie na te ostatnie miesiace ciazy?? Jagoda ja tez czasami czuje taka kluche w gardle... nie wiem skad to sie bierze ![]() Truscafeczko ja bym nie dala rady pracowac w tym stanie i przy tych temperaturach.Marejta u nas motywem przewodnim miala byc dzungla ale w koncu chyba jej nie bedzie. Tzn akcenty beda naklejka z krolem lwem albo panda no i karuzeka rainforest z FP. To na tyle ![]() Joamic ale Cie porobila ta przyjaciolka :/ na takie zakupy w ciazy autobusem? ja bym umarla ![]() molaa jak to zaczal sie pchac na swiat? moze podac czym to sie objawia? Bo mnie schizy dopadaja dziwne od 2dni dobrze, ze masz sytuacje opanowana Cytat:
Tak w ogole dzien dobry ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- a to ja Wam pomarudze z rana ![]() wczoraj mama pojechala sobie do jakiejs kumpeli i miala mi zadzwonic popoludniu jak bedzie do odebrania bo beda %, a jak nie zadzwoni tzn ze wroci sama... nie dzwonila wiec poszlismy z Tztem spac... o 23,30dzwoni tel |
||
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
NIE BOLA MNIE PLECY!!!!!!!!!
Tzn bola ale moge chodzic i wszystko juz od rana zrobilam, ale wczoraj siedzialam 4 godziny w wodzie to moze dlatego w sensie, ze dzieki temu, teraz jak mala wstanie tez idziemy do moich rodzicow sie popluska troche. Tz od rana w pracy podobno wymiotuje, cos se narobil...a mogl byc dla mnie grzeczny a tak to babe w ciazy wkurzyl to ma za swoje!!
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze w koncu tak nie cierpisz!!! a Tz jak podladl to niech sobie pocierpi. |
|
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldika po dłuuuuuuuuuuuuuuugim przemyśleniu sprawy pojadę na tydzień do rodziców, a potem zabiorę mamę do siebie. Warunki mamy kiepskie, bo jeden pokój, ale damy radę, musimy
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
i jestem na tyle wredna ze umowilam sie wieczorem na koncert.
Ja cierpialam nie umial docenic i pomoc, teraz na niego kolej i niech tylkko bedzie balagan jak wroce.....!!!!
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z profilaktycznych ginka pozwoliła mi dowcipnie Lactovaginal lub łykać Lacibios Femina, ewentualnie stosować Gyntimę Probioticę.Na drogi moczowe nic nie brałam, bo od początku badania w normie, dzisiaj zaniosłam siuśki to okaże się w poniedziałek. Piję tylko żyrawinę. Niestety właśnie zaczęłam delikatne pieczenio-swędzenie odczuwać, upławów nie mam, jak już jakaś wydzielina to biała. PH sprawdziłam, niby w normie, ale to grzybka nie wyklucza ![]() A urinal jest ziołowy? EDIT: PRINCESSSKO nie miałam plamień ani krwawień. Jestem w 29tc i z łożyskiem podobno ok
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-27 o 11:38 |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli u mnie byłaby potrzeba i zalecenie lekarskie, by je brać, to ja bym brała macica się przygotowuje, ale jeśli te skurcze są zbyt częste/silne, to stosowane są leki jw, kroplówki z magnezu itd......... |
|
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten upalny dzień. Jejku jak ja nie znoszę teraz takich upałów, słaba jestem i w ogóle taka do niczego. Mamy tak nasłonecznione mieszkanie, że masakra. Na szczęście jade dziś do Teściów i tam nie ma takiego problemu
![]() W aucie nam jeszcze jakiś bezpiecznik poszedł czy coś i musze troche się pokisić zanim klimatyzacja się rozrusza hehe. Od kilku dni budzę się punkt 5.30 chyba coś mi się poprzestawiało ja zawsze to pospać sobie lubiłam a teraz no jak się obudzę to normalnie nie ma co robić :/ Darusiaaaa super, że plecy Cię nie bolą. Ja po ostatnim to tak cenię , gdy mnie nic tam z tyłu nie boli Truscafeczko Ja też Cię podziwiam jak Ty potrafisz przy tych upałach pracować W tamtym roku pamiętam to wymiękałam w pracy w takie upały a co dopiero teraz ;]nie _wiem jak ja się pytałam o takie twardnienia lekarza to mi powiedział, że wlaśnie magnez brać jak coś lub nospę Ja bym też tych leków nie brała, bo te twardnienia to podobno tak ma być, no chyba, że Ci się to utrzymuje jakoś bardzo długo bez przerwy.Dziewczyny pokaże Wam łóżeczko, które upatrzyłam sobie (kupujemy kojec, tylko że dokupimy taki lepszy materac) http://allegro.pl/esprit-alu-travel-...774246584.html Mam moskitierę do łóżeczka taką na baldachim, bo nie chcę z bawełny ani nic takiego tylko taką siatkę widziałam kiedyś na niemieckiej stronie właśnie łóżeczko z takim baladachimem i bardzo mi się spodobalo, cos innego. Co myślicie ? drugi taki, ten znowu ma funkcje kołyski, wibracji, ciocia miała takie i bardzo fajnie się spisało http://allegro.pl/nowy-kojec-lozeczk...767168227.html tylko, że kolor pomarańczowy Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2011-08-27 o 11:44 |
|
|
|
#1661 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie że te twardnienia są takie normalne
lekarz pytał czy są mocne? ale skąd ja mam to wiedzieć? musiałby mi pokazać to jest silne a to słabe.... to bym mogła sie doi tego odnieść:P czasami jak długo bardzo chodzę albo stoje to mi twardnieje, i jak się wtedy kłade to niby przechodzi ale jak np wstaje do łazienki na siusiu to wtedy tak nagle twardnieje, ale jak się z powrotem położe... albo pzreśpie to mija..... a jestem pewna że gdybym sie nie zapytała czy mam coś na to brac to by mi nie dał.... jak w moczu teraz wyszła mi śladowa ilość białka to powiedział że to na 99% wydzielina pochwowa się dostała do moczu i nie wwartyo sie tym przejmować:P mam te leki w domu, jak zaczne odczuwac czestrze twardnienia czy nie będą przechodzić to wtedy zacznę je brać..... tam jest napisane żeby je przyjmowac w nagłych przypadkach w razie wyższej konieczności.....
|
|
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
Nie wyrabiam w tym upale.
Molaa też jestem ciekawa co się działo. Dobrze, że udało się powstrzymać Jeszcze co najmniej 2 miesiące ma spokojnie siedzieć w brzuszku, a najlepiej do terminu![]() Mufinka fajny wózik, całkiem w moim guście ![]() Co do twardnień, jeśli jest ich do 10, max 15 na dzień nie są bolesne i są krótkie i co najważniejsze nie powodują skracania szyjki to nie ma co się za dużo martwić. Ja mam twardnienia od 2 miesięcy, na razie nie skracały szyjki, a czy jest tak nadal to się dowiem w poniedziałek. Ja biorę tylko aspargin 1x3, no-spa mi nie pomagała więc się nie truję.
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
umieram przez ten upal
Zauwazylyscie moze, czy wasze maluchy w brzuszkach reaguja na upaly? Bo moj robi sie leniwy w takie tempertury... ledwo co kopie raczej widze tylko jak sie wierci i to tez rzadziej. Mialam tak przy upalach lipcowych. Oczywiscie martwie sie czy wszystko ok |
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
ja mam bardzo krótką szyjkę, ale jakbym nie zwróciła ginowi na to uwagi to by mnie nawet nie zbadał..... w 20 tyg miałam 2,6cm a teraz mam 2,4cm wiec skraca sie ale nie jakoś szybko..... na wczesniejszych wizytach lekarz też mnie nie badał..... teraz to wymusiłam bo powiedziałam że znajome (mowa o was) sa badane, i czy ja mam sie martwić tą sytuacją czy nie on powiedział że apsolutnie nie bo szyjka jest wewnętrznie zamknięta
dobra lece do pracy (gin wie że pracuje i nie ma nic przeciwko, więc chyba nie jest ze mna tak źle....) odezwę się wieczorkiem a tym czasem życzę miłego dnia, mam nadzieję że znajdzie się też jakiś chłodniejszy wiaterek:P |
|
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Ale skwar!!!!!
Dzis ja i Filipcio kisimy sie w domu..nie bede ryzykowac i nie wystawiam nosa z domu dzis. Tż pojechal walczyc z wycieraczkami, bo wczoraj przestala dzialac pompka, a ja zarzadzilam porzadki w domu. Noc mialam ciezka. Sny glupie i synciol w srodku nocy mial jakies koszmary i nie mogl po nich zasnac, wiec troszke sobie pospalismy rano ( az wstyd sie przyznac, bo ja pierwsza sie wybudzilam o 9:45). Ok, spylam do roboty. Milego dnia!
|
#1666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, moze ktoras z was bedzie zainteresowana:
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...-online/731283
|
#1668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chce kupić wszystko za jednym razem, ostatnio byliśmy w sklepie to już chciał kupować bo mu się podobają te wszystkie rzeczy Dzisiaj mamy w planach jechać do sklepu i zobaczyć co i jak ja po cichu też liczę na to ze może chociaż część kupimy jak już tam będziemy no ale się zobaczy ![]() Cytat:
No my będziemy robić pokoik i chcemy żeby był taki typowo dziecięcy, żeby maluch sobie w nim rósł przy następnym remoncie pewnie będzie miał taki jak będzie chciał, ale teraz właśnie zastanawiam się na dżunglą albo kubusiem, chociaż wczoraj z tż wymyśliliśmy smerfy
|
|
#1669 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki w tak piękną sobotę,
Nie było mnie chyba jeden dzień, a tutaj 10 nowych stron! Niezłą lekturkę mi zostawiłyście ...Cytat:
Joamic, a czy jeśli jestem zdecydowana na Teutonię Be You, czy mogłabym liczyć na jakieś wsparcie z Twojej strony? |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u mnie dziś pogoda fajna Wczoraj był taki upał, że nie dało się wyścibić nosa z domu, a dziś 22-24st chmury i wiaterek Na krótki rękaw się chodzi, ale tak jest normalnie
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Uff, ale dziś upał Dobrze, że wieje, w cieniu da się wysiedzieć ![]() Zaległości z dwóch dni nie nadrobię, bez szans. Muszę się położyć jutro lub w poniedziałek, bo mam b.dużo ciał ketonowych w moczu (+++), lekarz chce je ze mnie wypłukać kroplówkami i zrobić dokładne badania skąd się wzięły, bo krzywa cukrzycowa była ok. Się zestresowałam, więc dziś mam jeszcze biegunkę Mam pytanie do dziewczyn, które były w szpitalu na patologii - w czym się chodzi w ciągu dnia - szorty jakieś i t-shirt? |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, u wrześniowek przeczytałam o jakichś targach Moje Dziecko na torwarze w wawie -słyszałyscie coś?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-27 o 14:23 |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w to upalne Sobotnie popołudnie
Ja już wymiękam, mam dość tego skwaru ![]() U Nas jest 35 st w cieniu ![]() Byłam wczoraj we Wrocławiu, ale książki z imionami oczywiście nie wziełam, bo po co ![]() Zostaliśmy na noc, a dzisiejsza podróż w południe doprowadziła mnie do nie powiem czego .... chyba zacznę jeździć z talkiem Mąż się zatruł, więc mam chwilkę, jak mu się polepszy jedziemy na wieś, choć i tak największy upał spędziiśmy w aucie a teraz w domu, a tak bym girki moczyła w baseniku ![]()
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Ja tylko na chwilkę,u mnie dziś upał straszny,jest gorzej niż wczoraj nie mam na nic siły a musimy z Tż-tem podszykować jedzonko na grilla-moja rodzinka wieczorkiem przyjeżdza. Jutro mamy u mojej babci obiadek urodzinowy więc też nie wiem czy będę mieć czas zeby do Was zajrzeć ale się postaram bo będę mieć duuuużo do nadrobienia w poniedziałek u mnie w mieście dziś Air show straszny hałas robią te samoloty... miłego dnia życzę
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się już żegnam. Zaraz wyjezdzam do tesciow, muszę tylko poczekać az lakier na paznokciach mi wyschnie heh
Tęsknię za moim TŻ. ;(Fanta schłodzona do samochodziku i 50 km przede mną ![]() Życzę Udanego Weekendu
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje wam dziewczyny tych upalow
.U nas na szczescie juz sie ochlodzilo,ok.20 stopni jest i ponoc upaly maja juz nie wrocic.Wiec pewnie u was tez sie szybko skoncza.Cytat:
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak byłam na patologi z cukrzycą, to zabrałam ze sobą piżamkę bo też nei wiedziałam co i jak. Ale przekonałam się, że dziewczyny chodzą różnie niektóre w piżamkach, koszulach, ale najczęściej w wygodnych spodniach (dresowych, od piżamy itp) i w koszulkach bawełnianych. Zdecydowanie odradzam, koszule nocne, ponieważ podczas KTG czy innych podobnych badań, trzeba odsłonić brzuch, a nie koniecznie wszystko inne
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie przyszłe mamusie
Jestem mamusią majową 2011, ciąża już za mną (czego Wam zazdroszczę Pozdrawiam i życzę samych radosnych chwil w oczekiwaniu na dzidziusia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

i dobrze! nie chcialoby mi sie robic...

ja bym nie dala rady pracowac w tym stanie i przy tych temperaturach.
ja bym umarla 
dobrze, ze masz sytuacje opanowana 

super, że plecy Cię nie bolą. Ja po ostatnim to tak cenię , gdy mnie nic tam z tyłu nie boli 

będzie dobrze

nie mam na nic siły a musimy z Tż-tem podszykować jedzonko na grilla-moja rodzinka wieczorkiem przyjeżdza. Jutro mamy u mojej babci obiadek urodzinowy więc też nie wiem czy będę mieć czas zeby do Was zajrzeć
Czekamy na Ciebie fasolko