|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam dziewczyny
![]() a teraz mam takie pytanie w sumie nie na temat wątku ale chciałabym znać mniej więcej Wasze zdanie![]() Czy na ślub cywilny można założyć jasną sukienke w kolorze ecri krótką, ale nie aż tak... i do tego czarne dodatki torebka, buty szpilki lakierowane?? I co narzucić na siebie cieniutką skórke czarną czy kupić bolerko jakieś jasne - ślub ma być na początku października. Pomożecie coś?? ba sama nie wiem, również jeżeli taka opcja pasuje to jaką wiązanke wybrać w jakich kolorach?? Jest to tylko ślub cywilny dla najbliższych... |
|
|
|
#3753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze twoja koncepcja jest calkiem niezla ..a czy bolerko czy skorke to musisz sobie popatrzec jaka bedzie w danym czasie za oknem.. no chyba ze musisz specjalnei kupic bolerko.. ale to nie ma wg mnei znaczenia .. ja mialam wesele w czerwcu.. a poniewaz doswiadczneie lat poprzednich uczylo, ze weekendy sa chlodne to kupilam ..a dniu mojego slubu bylo niemal 40 * (takie mialam wrazenie bo plynelam) mozesz np kupic kremowa sukienke i np fuksjowe szpilki i fuksjowa wiazanke np ze storczykow .. albo cos z astrow albo (moja kolezanka miala) margaretki pomaranczowe ![]() mysle ze spokojnie mozesz zrobic tak zeby np buty i wiazanka byly w tym samym kolorze wtedy we wlosach masz taki sam kolor i jako tako tworzy to calosc zeby tego kremu nie bylo za duzo bo to mdli a co do dlugosci.. zeby ci d--a nie zmarzla .. tyle w tym temacie ![]() torebka na slub .. ja mialam .. i powiem tylko ze owszem przydaje sie zeby miec co twoje przy sobie .. ale poza tym to zbedny mebel ktory absorbuje twoja uwage bo myslisz gdzie powiesic gdzie go zostawic itd
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-27 o 13:11 |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam krem z gorzkiej czekolady i mnie mdli...moje dziecko jednak nienawidzi słodyczy
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A co do cywilnego to dziś mija nam z mężem 2. rocznica ślubu cywilnego
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej zjadłam jogurt z truskawkami - pyszny....no i połakomiłam się oczami na krem czekoladowy i teraz mam za swoje
|
|
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
Skrobałam, skrobałam i post mi wcięło, więc muszę od nowa:
Czuję się dziś nawet nieźle, za wyjątkiem bólu głowy, więc po tym jak wstałam rano, zjadłam jogurt, położyłam się spowrotem z opaską na oczach (chroni przed światłem i podgrzewa czoło) ![]() Spałam sobie w najlepsze i już zaczynał mi się milusi sen erotyczny, gdy raptem małżonek odchylił mi opaskę i zapytał już już trochę lepiej... no lepiej, lepiej... Może i lepiej, że nie pozwolił na rozwinięcie się akcji, bo ostatnim razem obudziłam się z podobnego snu z takim bólem skurczowym w podbrzuszu... nie znałam wcześniej takiego bólu. Musiała minąć chyba minuta lub dwie zanim mi się tam wszystko rozluźniło. No i to tyle z ciekawostek. Poza tym przypaliłam trochę pierogi z kapustą i grzybami, ale i tak zjadłam je ze smakiem ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
A bolerka nie trzeba kupować. Można wypożyczyć z salonu ślubnego (przynajmniej niektóre salony wypożyczają). Edytowane przez Capsta Czas edycji: 2011-08-27 o 13:21 |
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli lepiej jasne buty i dodatki?? bo właśnie się zastanawiam nad tym
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
czarne do jasnego to taka zeberka wyjdzie
|
|
|
|
#3761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam dylemat sukienka na 100% jasna i teraz pytanie czy lepiej kupić buty jasne w sumie podobne do koloru sukienki też lakierowane szpilki czy kolor pudrowy róż ?? skoro czarne odpoadają ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja estetyka mowi ze to sduper polaczenie ja mialam suknie biala z czeroną obwódką mori lee 2177.. wg mnie jak masz kombinacje kolorow kremowo ecru bialo smietanowo takich jasnych .. caly stroj staje sie mdly .. charakteru dodaje .. a to w dniu slubu duzo lepiej wyglada niz mdlawe polaczenia
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam czarne buty fakt nie drogie były, ale są jeszcze dostępne w kolorze pudrowym i jasnym a świadkowa była za moją opcją czyli jasna sukienka i czarne buty a teraz sama nie wiem ;/
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie przemawiają do mnie soczyste buty, sukienka będzie krótka, a nie długa i te buty będą rzucały się w oczy. |
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. pomysl nad kupnem czegos innego .. tylko moze nei ten pudrowy roz .. na prawde wg mnie zametni caly obrazek.. a jaka sukienka ?? |
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukienka jeszcze nie kupiona, ale obejrzane już zakup będzie w poniedziałek albo prosta krótka kolor oczywiście jasny albo jasna rozkloszowanato teraz sama nie wiem jakie buty do niej
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepszym czasem na podróż jest okres miedzy 18 a 24 tygodniem ciąży wtedy jest najmniejsze ryzyko poronienia przedwczesnego.. Niektóre linie lotnicze nie mają ograniczeń, ale wymagane jest zaświadczenie od lekarza( w zaleznosci od lini lot. sa to rozne okresy ciazy), ze nie ma przeciwskazan do odbycia podrozy samolotem. Dlugie loty(pow. 4 godzin) sprzyjają wystąpieniu choroby zakrzepowej. Dlatego zaleca sie spacery co pol godziny oraz cwiczenia nóg w postaci prostowania zginania nóg w kostkach.. Ja osobiscie bede a prawie 10 tygodniu te informacje, powyżej są z poradnika, do lekarza idę w poniedzialek albo wtorek i zobacze co Pani doktor mi powie, jak zakaże bezwględnie, to na pewno nie polecę. Wydaję mi się, ze jednak tragedii takiej nie bedzie
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka to dobrze ze juz ok.
Ale bylas w szpitalu czy nie? I co z plamieniem?nie plamisz juz?
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u swojego gina cudem się udało, nie plamie i pisałam co z plamieniami nic złego
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Capsta ja tez tak mialam nie raz juz jak Ty, ze cos albo ktos mi przerywalo najlepszy moment
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mozesz kupic srebrne :P a takie jasne buty .. no powiem IC szczerze .. rzadko sie potem przydaja.. nawet do jakichs specjalnych okazji Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-27 o 13:41 |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
ale gdzie ja teraz znajde soczyste buty myślcie, że do jasnej sukienki jaki najbardziej kolor?? fiolet?? |
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja duzo odkrytych szpilek kupowalam na deezee i odpowiedzialnie moge ich polecic .. choc tutaj na wizazu dziewczyny ich odradzaja nie wiem czemu.. wpisz w net szpilki i wyskocza ci googlowe wyszukiwania po lewej stronie u gory klikasz na grafika i potem mozeszwybrac kolor jaki cie np interesuje :P ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
fiolet czerwien soczysta pomarancz .. albo taki niebieski .. nie wiem amarant sie ten kolor nazywa.. chyba no dobra amarant to to nie jest ale sam amarant tez jest ladny :P przyklad niebieskiego http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...eled_pump.htmlalbo takie http://allegro.pl/platformy-5506-szp...778554094.html http://allegro.pl/szpilki-zamszowe-c...778350370.html dobra .. bo ja jestem butoholiczka .. wiec wiesz :/ oo mam jeszcze jeden typ ale pewnie ci sie nie spodbaja :P http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/..._platform.html Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-27 o 14:00 |
||
|
|
|
#3776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Ja wychodzę z założenia, że jeśli trzeba myśleć ekonomicznie (a będąc w ciąży trzeba), warto wybrać coś co się bardzo podoba, jest wygodne i jeszcze kilkakrotnie się przyda. Moje szpilki były bardzo ładne, wygodne, ale białe... i co teraz z nimi mogę zrobić? Jeśli lubisz fiolet poszukaj fioletowych, jeśli łosoś to łosoś. Do prostej sukienki ecru można dużo ciekawych dodatków dobrać. Zgadzam się z tym, że buty powinny pasować przynajmniej do bukietu i ewentualnie do ozdoby we włosach. Bolerko wybrałabym jak najprostsze, ale najlepiej zrobisz jak założysz je w przymierzalni na sukienkę i sama ocenisz czy pasuje. W ostateczności (jeśli nic nie będziesz mogła dobrać) wybrałabym prościutki płaszczyk długością i kolorem przypominający sukienkę (wygląda schludnie i jeszcze nie raz ucieszysz się, że go masz). |
|
|
|
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolkaaa
a moze takie? http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...mps_d3393.html http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/..._toe_pump.html
|
#3778 | |||
|
Zakorzenienie
|
super ze wszystko ok
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3779 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
ja nie chce odkrytych szpilek bo jest przesąd hehe koniecznie mają być zakryte i tyle ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
śliczne te buty co pokazałaś sama teraz nie wiem jak będzie najlepiej---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
widzisz ja akurat wiem gdzie są mega wygodne szpileczki bo kupiłam czarne są jeszcze w kolore jasnym podchodzącym pod biel i pudrowym i właśnie też nad nimi się zastanawiam widziałam też je w czerwieni, ale czerwień??? a jak bym wybrała jednak czarne buty to tu jest wielki znak zapytania jaki kolor bukietu ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
piękne te miętowe i te drugie również tylko, że za wysokie jak dla mnie ja sama jestem wysoka i TŻ również więc szpilki max do 10cm---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- dziękuję ![]() hehe w dresie raczej nie
|
|||||
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a lakierowane dla mnei nie pasuja do jeansow ![]() ale w sumie kwestia kto do czego nosi ![]() przemysl ale wg mnie czarne i pudrowy roz odpadaja.... jak bedziesz miala jakies foty ubioru to sie podziel :P ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

ale chciałabym znać mniej więcej Wasze zdanie
ba sama nie wiem, również jeżeli taka opcja pasuje to jaką wiązanke wybrać w jakich kolorach??

te informacje, powyżej są z poradnika, do lekarza idę w poniedzialek albo wtorek i zobacze co Pani doktor mi powie, jak zakaże bezwględnie, to na pewno nie polecę. Wydaję mi się, ze jednak tragedii takiej nie bedzie