|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
ciepło źle, ziomno źle..
masakraaaa.. mogłoby być tak w sam raz, nie za ciepło i nie za znimo! może w krótce się doczekam takiej pogody.. |
|
|
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te laktatory działają chyba na tej samej zasadzie.Cytat:
|
|
#2583 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
udanych chrzcin ![]() witaj i gratulacje dla Mai ![]() chcę nad wodę, na basen, gdziekolwiek, gdzie jest chłodna woda i trochę wiatru ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- matko kochana zapomniałam o najważniejszym Daisunia - wszystkiego co najlepsze może Cię spotkać, żeby każdy dzień był lepszy od poprzedniego
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
Wkurzam się
![]() Cały dzień latam jak szalona żeby coś zrobić przy dziecku które nie śpi a jak usiądę na wizaż to właśnie wtedy wchodzi mąż i zawsze mnie widzi jak piszę i wydaje mu się że nie wiadomo ile czasu tu spędzam
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na początek musi byc 60 a póżniej zobaczę czy jet sens dalej się męczyc Cytat:
![]() dzisiaj zostawiłam tż w domu a sama poszłam umyc auto ( on się zdeklarował że moje też umyję, ale to jedna z niewielu atrakcji na jakie moge sobie ostatnio pozwolic) z racji tego że mam czarne auto to żeby nie zostały mi mazy od gąbki musiałam co chwilkę spłukiwac - pot spływał mi dosłownie po tyłku, bo za domem nie mam ani grama drzewa które by dawało cień ![]() teraz stwierdzam że to był jednak głupi pomysł ![]() szkoda że to co wypociłam to nie tłuszcz przynajmniej byłby jakiś pożytek
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-08-27 o 16:27 |
||
|
|
|
#2587 |
|
Wtajemniczenie
|
wyjdę z siebie, stanę obok i zrzucę się balkonu, którego nie mam
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
Mamopotymistko u mnie właśnie bardzo często jest podobnie z tym komputerem jak coś robię to nikt nie widzi ale jak na chwilkę siądę to wtedy wszyscy nagle się zlatują
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Antropia
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem zla, maz do zgierza pojechal
![]() znowu sama siedze a malej jest chyba za goraco marudzi ciagle... malo dzisiaj je tylko po 120ml... duzo daje jej picia ![]() Anula_81 dzieki za slowa wsparcia dotyczace tego wyginania sie malej, mam nadzieje ze ona sie wyprostuje jak usiadzie i bedzie chodzic, ale pogadam o tym z pediatra (choc ona mnie wkurza...ciezko sie z nia dogadac Nikośka dzwieki takie wydaje ze caly blok ja slyszy! ...chcialabym troche spokoju ![]() dzien dobry tak w ogole wszystkim mamusiom dziekuje za komentarze do albumu
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
Maruda, maruda, maruda....
ja chce na wakacje a małz sobie gdzieś po pracy pojechał z kolega jakieś lampy montować ![]() a ja nie mam czasu posprzątać a syf niemiłosierny jeszcze mnie mama wnerwiła, bo jak zadzwoniła to powiedziała, że ona nas dwójkę miała i wszystko w domu lśniło... ![]() idę łazienkę szorować póki śpi!
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ddaiissy kochana życzę Ci dużo zdrówka, samych słonecznych dni, uśmiechu na każdy dzień, radości, szczęścia, mnóstwa miłości i ciepła oraz przede wszystkim niekończącej się pociechy z rosnącej Gabrysi - buziaczek U nas ok, nocka zaskakujaca, Alusia padła przy UU i przespała całą noc, od 21 do 7:30 - pierwszy raz nie obudziła się jeszcze na MM, a ja czekałam i czekałam.....i czekałam ![]() Przeczytałam pobieżnie.... Grazin normalnie Sebuś wielki chop super ![]() Wszystkie mamusie po ciężkiej nocy przytulam
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam...
nadal ciepło ![]() trzasnęłam sąsiadce makijaż na wesele jak talala... aż dumna sama z siebie jestem ![]() oj coś się ostro chmurzyć na zachodzie zaczyna... |
|
|
|
#2593 |
|
Moderatoreska
|
Witam kochane moje
Tęskniły ??? nawet nie biorę się za nadrabianie. Jestem na chwilę w domu, malowałam młodą no i gość z Francji zaraz wyjeżdża. Jedziemy jeszcze dziś do rodziców ale jutro już wracamy ![]() Pozdrawiamy ![]() Nowe zdjęcia na FB |
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
Eweska jak chrzciny??? imprezka się udała???
|
#2595 |
|
Moderatoreska
|
Tak imprezka udana.
Bartuś dał koncert na początku mszy, a później już było super. Przez ten tydzień dziecko mi się popsuło chodzi o Bartusia za dużo osób go nosiło i bawiło. Pogoda dopisuje, pojeździliśmy troszkę na wycieczki. Teraz chłopcy zostali u babci a jak francuz pojedzie my jedziemy do nich. |
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
eweska tęskniły!!!!!
Prawie skończyłam sprzątać
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
matall to chodz jeszcze do mnie troszkę ogarnąć
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska!!! witaj
jak dobrze, że już jesteś ![]() buziaki dla chłopców ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- właśnie... może posprzątam ciut jeszcze... |
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
antropia
eweska Bylismy na spacerze (cale 10 minut). Tylko wyszlismy a zaczely sie zbierac czarne chmury |
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, ale NIE.
Mam dość sprzątania na najbliższe 1000 lat
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
ale burza...
z gradem ![]() i wszystko na Warszawę idzie |
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze matall w fazie sprzatania, gusia i amarcia burzowo a eweska wrocila po chrzcinach
(cudne zdjecia na FB )a u nas ciagle male kupki po kazdym jedzeniu, takie prukanie kupka, moze dlatego placze..? mam nadzieje, ze to nie biegunka..? kupki sa male ale wodniste...i czesto, ale nie jakies mega wielkie albo zielone, zolte sa normalnie... kurcze sama nie wiem... ciekawe jak sobie andziotka radzi sama z dziewczynami ![]() my zaraz kapanie i powiem wam pierwszy raz boje sie nocki... |
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
anula już skończyłam.
Mieszkanie lśni ![]() U nas też są kupy przy każdym jedzeniu, a już były 2 dziennie...
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
sandrunia gratki z okazji 4 msc ![]() ewesko super, ze wszystko sie udalo ![]() daisyy wszystkiego najlepszego wczaorajszy grill sie udal awrocilismuy o 1 w nocy,m wchodze d odomu a tesciowa nosi ole w pokoju, przy na maxa zapalonym swietle nie chciala mi spac do 3 w koncu padla ja tez i nad ranem znow sie budzila zjadla i spala do8 bylam w miescie, kupilam SUKNIE NA WESELE BRATA wysprzatalam cala chalupe, pranie porobilam, ale prasownaie zostalo.. ![]() MARY w tej drugiej paczce hipp co trzeba odebrac w rossmanie jest zupka i soczek marchew-jablko oraz lyzeczka
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Nuuuuuuuuuuda...
Edzik śpi (wcześniej urządził mi MEGA ryk, nie wiadomo czemu), a teraz słodko śpi. No, a mi nudno, ale nie mam ochoty brać się za naukę po całym dniu sprzątania... Jest tu ktoooo....?
|
|
#2606 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ewesko witaj
![]() Cytat:
jak na razie podirytowana ukladam mu tak szmatulke, yyyy pieluszke zeby mu ten smok podtrzymala, ale jak duzo majta rekami to dupa i tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nom, ja jakos na poczatku wrzesnia/ a test ciagle mam w szufladzieCytat:
poka poka! DAISY NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE!!!!
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie podanie takiego czopka i uspokojenie dziecka to czysty przypadek, ewentualnie spokój zmęczeniowy dziecka po płaczu, albo skuteczność działań rodzica, bo przecież czopek dajemy ale nie kładziemy do łóżeczka i nie zostawiamy malucha tylko próbujemy dalej go uspokoić ... w końcu zawsze nam się uda ... matall miałam Ci napisać że Gabrysia dziś usilnie ćwiczyła pozycję boczną ustaloną jak Twój Eda może się razem w pracy spotkają kiedyś ![]() zosiaaa mogę moje czarne auto Ci jeszcze podrzucić ??? ![]() antropia mi mama też powiedziała, że miała nas dwójkę i sama nas wychowała bo tata niewiele pomagał i też potrafiła podobno dwa razy dziennie odkurzać Dziewczonka dla Alusi za tak cudowną nockęeweska ![]() tylko Bartusia nosili ??? Wiktorka nie ??? anulka ja już nie sama, wczoraj w nocy mężul wrócił i dziś już razem poskramiamy złośnice ![]() agus poka kieckę !!!! Gabrysia śpi od 19 strasznie zmęczona była, bo jakto w weekend - dzien poza domem = mało spania Zosia wieczorną porcje bajek ogląda i zaraz myka do wyra kupiłam sobie malinki i zaraz zjem ze śmietanką ![]() wiecie co ? męczy mnie w mojej córce jedno ! zasypia sama, ale jak się przegapi moment i zacznie się ryk zmęczeniowy to wtedy ja już NIE POTRAFIĘ jej uśpić .... ![]() ona nie zaśnie na rękach (jak noszę to ją nagle wszstko intersuje i jest mega fajnie), bujanie nie działa, głaskanie nie działa, mówienie nie działa, no NIC !!!!!!!!! i nie wiem co wtedy robić .... i po takiej jeździe jak dziś to mam moralnego kaca i źle mi z tym .... chciałabym znaleźć jakiś sposób na takie akcje ....
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-08-27 o 19:35 |
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Oświadczam, że ogłuchłam!!!
![]() Ło matko, ja nie wiem, czy to skok, czy wysoka temperatura, czy Bóg wie co, ale Pepe dzisiaj pół dnia się wydzierał Już nie pamiętam takiego dnia, nawet nie wiem, czy taki był Ręcę mi mdlały od noszenia, kręgosłup napierdziela, oboje spoceni na maxa. Mieszkanie nie posprzątanieTeraz na szczęście już śpi ( mam nadzieję ), odczekam trochę i biorę się za namiastkę porządków ( by zabić wyrzuty sumienia ). Na szczęście jutrzejszą imprezę w knajpie mamy.Jeszcze mnie czeka prasowanie rzeczy na jutro. Mam nadzieję, że zdążę pospać |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe to już się czuję mniej nienormalna
dzięki andziot kto wie, kto wie... Ty mama-lekarz, ja mama-instruktor pierwszej pomocy... Z mlekiem to wyssali ![]() Teściowie mnie zirytowali. Idę do klubu.
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
SUKNIA W ALBUMIE
ucielam glowe, bo mialam na niej mopa, okropnie wygladalam :P ![]() na tej wisajacj szarfie są krysztallki no i na ramionach ![]() i ona nie jest żółta ale złota
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

wybieram:

te laktatory działają chyba na tej samej zasadzie.

. Przed 6 wypiła 125 ml i dalej poszła w kimę, ja ogarnęłam trochę w mieszkaniu i jeszcze z nią pospałam, także wyspana dzisiaj jestem
w rękach i nogach pomalowane. Jutro ciąg dalszy robienia się na bóstwo 

Czekamy na Ciebie fasolko