|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Kochana reaguje!!! Potwierdził się kolejnych kilka razy od wczoraj
Przy nocnym karminuu puściłam mu naszą ciążową płytę i zostawiłam potem w łóżeczku samego i zasnął NATYCHMIAST Oczywiście to mógł być przypadek. Ale przy każdym marudzeniu, zamiast brać na ręce, tylko śpiewam po cichutku i ZA KAŻDYM RAZEM się wycisza!!! Normalnie rewelacyjny patent Lepszy niż głaskanie i mówienie.Tylko repertuar mam ograniczony, bo pozapominałam wszystkie kołysanki itp W końcu śpiewałam mu już "Pałacyk Michla" i "O mój rozmarynie" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak mi z nimi dobrze, że aż trudno uwierzyć ![]() A mały mnie rozbraja w każdej sekundzie: jak śpi, jak je, jak robi w pieluchę i jak płacze też. Bo nie mogę wyjść z zachwytu, że tak się pięknie przy mnie potem uspokaja. Zawsze to ja patrzyłam z boku, jak rozpłakane bobasy uspokajają się tylko u swoich mam. A teraz to ja jestem tą osobą, przy której jej dziecko uspokaja się najładniej. I to zachwycające uczucie I każdy jego płacz zamiast mnie stresować wyzwala jakieś takie dziwne opanowanie i spokój. I on tez to szybko ode mnie przejmuje Natura pięknie to całe macierzyńswto wymyśliła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do drugiej części postu, to brak słów ![]() A u nas dziś super nocka Dopiero teraz w dzień częściej
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Brumku super, a jeszcze ile pieknych chwil przed Wami.
Ja to sie zawsze dziwie jak mamy mówią, ze chciałyby zeby ich dzieci juz chodziły, mówiły... ja się ciesze każdym dniem, każdego dnia coś nowego, a nie ma nic piękniejszego jak moja Agatka zaczyna sie po drzemce wiercić ja podchodze a ona strzela taki piekny uśmiech Choć dziwie sie, ze dajesz rade spać jak Tymek śpi w drugim pokoju, ja bym tak niemogła. Ale ja matka-wariatka najlepiej mi sie śpi we trójke. Agu śpi na poduszcze nade mną a mąż koło mnie Uwielbiam czuć jej zapach |
|
|
|
#513 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wącham,całuję,dotykam.Tak bardzo Ją kocham,że cały czas się uśmiecham |
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Igorka !!
Sweet czuje się fatalnie, szwy i te sprawy. Dzisiaj wychodzą. Mały jej poranił brodawki i ma same strupy. Ja pisze tak na szybko, bo moja coś marudna. Chyba skok. Bo dzisiaj zaczyna 5 tydzień! |
|
|
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
problem w tym że moj Jasio miał okazje słuchać tylko z rano MTV przy okazji cwiczen i jestem ciekawa czy taki rodzaj muzyki bedzie go usypiał A wogóle Brumku to jestes wspaniałą mamą, uwielbiam twój optymizm i opanowanie acha i gratuluje nowego komputerka, zauważyłam że jesteś "gadżeciarą" żeby nie było poinformowałam męża że jedna z kobitez z wizażu dostała air maxa i sie zamyslił mocno (on tez wielbiciel jabłuszkowego sprzętu)Dziękuję Marinko Moja Kochana strasznie sie ciesze że w porozmawialiście i ze TZ podszedł do tego tematu poważnie(taką mam nadzieje) co do osobnego mieszkania to myśle że to bardzo dobry pomysł bo jakich wspaniałych teściów czy rodziców byście nie mieli dopiero osobne mieszkanie pozwala na nauczenie sie życia we dwójkę. W każdym razie czycze wam powodzenia i trzymam kciuki agulaaadobrze że w koncu macie Chrzestną a u mnie Kochane jakiś powrót energii czuje sie jakbym była w 6 miesiacu ciązy ![]() rodzić raczej w najbliższych dniach nie bede chodziać do toalety boegam co 30 min, i czasmi ta biegunka Dziś na wkładce miałam taką większą ilość takiego śluzu o kosystencji i kolorze białka kurzego ![]() chyba szyjka sie wygładza powoli
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Telik się dzieje dzieje
Moja mała jakaś dzisiaj marudna, nie wiem czy upal, czy skok, czy to że pojechaliśmy do babciusi która wróciła... i to ją wybiło z rytulalu. Zasneła dopiero jak pulinę jej odkryłam z pampersa, wiec moze upał?! Jak U was się objawiały skoki? ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Brumek a słyszałaś o szefie apple ?! |
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie miałam pytać ile czasu po cc krwawiłyście, ale już widzę, że piszecie o 4 tygodniach
(więc mówiąc do tż w żartach, że nadrobię zaległe 9 miesięcy bez okresu to się dużo nie pomyliłam ).Blondynko, tak jak pisałam na pw- tż złożył wniosek w Poznańskim Centrum Świadczeń razem z kopią aktu ur i zaświadczeniem od lekarza gdzie kobieta przyjmująca zgłoszenie skomentowała, że jeśli dochód na os przekracza 500zł to becikowego nie dostaniemy...ale przyjęła papiery i wystawiła dokument o wszczęciu postępowania- Wy też dostaliście taki papierek? (myślę, że coś jej się po prostu pomyliło i mam nadzieję, że kasę nam przeleją, bo w końcu becikowe jest niezależne od dochodów). |
|
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny ... ( mamusie )
![]() wpadłam tylko żeby życzyć Wam dużo radości i cierpliwości przy maleństwach cudowne wspomnienia... Jestem mamą 4 miesięcznego synka... oraz 14 letniego ![]() nie tak dawno przezywałam to wszystko co Wy przezywacie teraz... ach emocje.. przepraszam ze tak się wciskam...ale trochę ciekawość a troche matczyne uczucia mnie tu zwabiły.. zrozumiecie za jakiś czas że te wspomnienia wracają i serce z emocji ściskają jeszcze raz dużo zdrówka dla Was mamusie i waszych maleństw |
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam powiedzieć, że śnił mi się Czesław...erotycznie.
![]()
|
#520 |
|
Rozeznanie
|
Niech mnie ktoś zabierze z tej sauny.
Chociaż i tak dziękuję, że nie urodziłam jeszcze i nie jestem teraz w szpitalu. |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana
![]() Brida rozumiem Cię w 100% jak bez brzusza padam ![]() Chce już JESIEN! Ada ale z czasem jest już lepiej i jest mnie problemów, prawda?
|
|
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
znowu cały dzien wzeszczy i szuka cycki!!!!!!!
JAK MAM JEJ WCISNAC TEGO CHOLERNEGO SMOCZKA?????? chtba zaraz jej go tasma klejaca na sile przykleje |
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
cookie moze sprobuj na smoczek dac troche swojego mleka i krecic smoczek na ustach w strone wskazowek zegara...
moja zazwyczaj jak nie chce to wypluwa a za 2 min chce. Ale jak zaczynałam jej dawać to kręciłam właśnie po ustach aż je otworzyła , wzieła smoczek i troche go przytrzymałam... |
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś co godzinę cycka daję... Ale zauważyłam, że Radzio uspokaja się jak mu śpiewam Chyba tylko dlatego żebym szybko przestała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też jestem ciekawa, opowiadaj ![]() Cytat:
I też cały dzień na cyckach wisi, dziś to co godzinę
|
|||||
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiaj ma ewidentnie gazy które jej dokuczają (czasem wybudzają ze snu),
co jest dobre na to żeby jej ulżyć : - masaż brzuszka - kąpiel - coś ciepłego na brzuszek i co jeszcze? Wiem, ze to normalne, ale żeby się az wybudzać ze snu ?! Pewnie coś zjadłam i jej nie przypasiło.. |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Laski pytanie na szybko:
Czy w pomieszczeniu z dzidziusiem może stać włączony wiatrak, oczywiście odwrócony od niego.
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj walczyłam z kozami w nosie Radka
z jedną ciężko było ale wygrałam
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka wiesz, że nie wiem...Ja na to nie wpadłam.Zobacz czy będzie mu wiało,jak tak to raczej nie bardzo,a jak nie to chyba można
Lili - JA też czasem walczę z kozami
|
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwytasz za kolanka, nóżki zgięte i dociskasz delikatnie do brzuszka, parę sekund przytrzymujesz. albo chwytasz za kolanka, zginasz do brzuszka i na zewnątrz rozchylasz nóżki okrężnymi ruchami i tak kilka razy. u nas się sprawdza, Radek nie raz bączka po tym puścił i kupka poszła Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Radek skończył wczoraj 3 tygodnie wiecie ile mi pampków poszło? 270
|
||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
270 - kurde musze policzyć.
U mnie 237, to co moja mało robi ? ![]() a zmieniam jej bardzo często i właśnie zaczyna 5 tydzień... |
|
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
na nią nic nie działa! NIC
![]() Lili, tylko? ;o u nas okolo 350, ale jutro konczy 5 tygodni. |
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanetka u mnie to samo. Śpi po pół godziny i wybudza się na bąki. Pręży się przy tym, płacze i kończy się na lulaniu na rękach
Poza tym dziś koopy nie robił, a robi raz dziennie mniej więcej o tej samej porze i może też dlatego marudzi. O upale nie wspomnę. O skoku też pomyślałam ale u Nas to chyba jednak brzuszkowe problemy. Marina u mnie chodzi wiatrak odwrócony do ściany. Poza tym Domiś w wózku więc jest osłonięty.
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 16.00 próbuję posprzątać dom i się nie da, poruszam się pięć minut i leje się ze mnie, to potem 15 min odpoczynku
|
|
#535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba na początku za często zmieniałam. W szpitalu mi powiedzieli, żeby zmienieć przed karmieniem i tak robiłam...a Radek przy karmieniu przeważnie kupkę strzelił więc dawaj następnego pampersa. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
za dwa tygodnie to my pewnie 500 miniemy ![]() a u mnie dzisiaj co radek przyśnie to po dwóch minutach płacz..biore na rece to sie uspokaja, jak odłoze dwie minuty i to samo..tak cały dzień...teraz tez go na rekach trzymam. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-27 o 18:05 |
||
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Włąśnie zauważyłam że Radkowi skórka się łuszczy na głowie...p-o bokach. Ciemieniucha ? Jak z tym walczyć? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-27 o 18:15 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja się podłączam pod pytanie. U Nas zaczyna się łuszczyć pod brwiami i troszkę nad czołem. Mam emolium do ciała, mogę tym smarować twarzyczkę i główkę?
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi przysłali do domu pismo że dostanę becikowe jakoś po 2 tyg.A na kasę czekałam prawie miesiąc.Oni jakoś pod koniec mieisąca przelwają więc może byś pod koniec września dostała.Możesz tam zadz to ci powiedzą co jest grane na kiedy przewidywany przelew ![]() Z Olivierem becikowe normalnie na Libelta załatwiłam jak małego rejestrowałam. |
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Sposoby na Ciemieniuche
Jacieeee mojej na szczęście pomaga smok i leżenie na wznak z pulinką na wierzchu,ale od czasu do czasu się wybudza właśnie jak bączka sobie ma puścić. Czuję, że to przez cebulę, którą wczoraj miałam w obiedzie.Moja natomiast jak walnie koope to taka porządną po same pachy i to jest taka koopa że jaka ją przewijam np. to wezmę pampersa z pod pupy to ona jeszcze 2 razy puści bączka z wstawką śpi do teraz od 14:30 - ale z przerwami 5minowymi.Lili Ja też za każdym razem przed papaniem zmieniałam kiedy miała mokro, bo to zazwyczaj po spaniu było i zawsze coś tam miała narobione, w czasie papania jak narobi to też zmieniam - Ja bym nie chciała osikana jeść obiadu ![]() Ja chce deszcz ![]() w ograniczonych ilościach oczywiście, aby mnie nie zalało! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

ale coś w tym jest...
Przy nocnym karminuu puściłam mu naszą ciążową płytę i zostawiłam potem w łóżeczku samego i zasnął NATYCHMIAST
W końcu śpiewałam mu już "Pałacyk Michla" i "O mój rozmarynie"
gdybyś widziała minę mojej mamy i połowę wsi

Uwielbiam czuć jej zapach 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
z jedną ciężko było ale wygrałam