Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-27, 13:33   #511
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
daj znac czy reaguje na muzyczke ? ale coś w tym jest...
Kochana reaguje!!! Potwierdził się kolejnych kilka razy od wczoraj Przy nocnym karminuu puściłam mu naszą ciążową płytę i zostawiłam potem w łóżeczku samego i zasnął NATYCHMIAST Oczywiście to mógł być przypadek. Ale przy każdym marudzeniu, zamiast brać na ręce, tylko śpiewam po cichutku i ZA KAŻDYM RAZEM się wycisza!!! Normalnie rewelacyjny patent Lepszy niż głaskanie i mówienie.
Tylko repertuar mam ograniczony, bo pozapominałam wszystkie kołysanki itp W końcu śpiewałam mu już "Pałacyk Michla" i "O mój rozmarynie"

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Carmelko nam pomógł TYLKO Lactulosum. Rano 2,5 ml. Bez recepty. To jest dla niemowląt też, i dla dzieci starszych. Tylko zaczynaliśmy od 5 ml, bo u nas było naprawdę zle
Mogę tylko potwierdzić, że mi życie ten syrop w wersji dla dorosłych nie raz w ciąży życie uratował, więc ten dla babasów też na pewno jest rewelacyjny

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Mnie komar w cycka ugryzl, pierwszego dnia myslalam ze mi sie jakis tam zator zrobil bo czerwone...
Monia, współczuję, ale brzmi to rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brumek- my byliśmy na spacerze na drugi dzień po powrocie... i to bez czapki gdybyś widziała minę mojej mamy i połowę wsi
Pewnie podobne co u tych moich

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Jak się to czyta to aż trudno uwierzyć że to pierwsze dziecko, tak świetnie sobie z nim radzisz!
No i jestem pod wrażeniem męża - świetnie się zachował największa pochwała chyba mu się za to pranie należy
Dzięki, Aniu
Tak mi z nimi dobrze, że aż trudno uwierzyć
A mały mnie rozbraja w każdej sekundzie: jak śpi, jak je, jak robi w pieluchę i jak płacze też. Bo nie mogę wyjść z zachwytu, że tak się pięknie przy mnie potem uspokaja. Zawsze to ja patrzyłam z boku, jak rozpłakane bobasy uspokajają się tylko u swoich mam. A teraz to ja jestem tą osobą, przy której jej dziecko uspokaja się najładniej. I to zachwycające uczucie
I każdy jego płacz zamiast mnie stresować wyzwala jakieś takie dziwne opanowanie i spokój. I on tez to szybko ode mnie przejmuje
Natura pięknie to całe macierzyńswto wymyśliła

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
I co ja teraz zrobię ??? Miała któraś tel dotykowy??? Bo ja co nacisnę jakąś literkę to wyskakuje inna i tak w kółko!
Bruneteczko, a może się ekran dotykowy rozkalibrował i trzeba jeszcze raz procedurę kalibracji powtórzyć? Objawy by się zgadzały...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Fakt, ciężki wybór:d calkiem nowy synuś czy całkiem nowy komp

Właśnie rozmawiałam ze znajomą.... jej bratowa tydzień przede mną miałą cc... i wyobraźcie sobie że do dziś leży plackiem w domu! nawet pampersa jeszcze dziecku nie zmieniała od urodzenia.... wszystko musi robić teściowa: przewijać, przebierać, kąpać, podawać mamusi do karmienia, nosiś, odbijać itd itd bo przecież ona jest po operacji!!
No, Ty jedna mnie rozumiesz

A co do drugiej części postu, to brak słów W głowie się nie mieści, że ludzie na własne życzenie chcą rozbić z siebie kaleki

A u nas dziś super nocka Bo ta pierwsza po przyjściu ze szpitala była w kratkę - mały budził się i chciał jeść co 1,5 godziny, więc sobie nie pospaliśmy. Ale tak myślałam, że może to stres w związku z nowym miejsce, nowymi warunkami itp. I być może tak było, bo dziś z kolei przespał calutką noc. Na karmienia budził się jak w zegarku co 3,5-4 godziny Dopiero teraz w dzień częściej
Stary 2011-08-27, 13:52   #512
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Brumku super, a jeszcze ile pieknych chwil przed Wami.
Ja to sie zawsze dziwie jak mamy mówią, ze chciałyby zeby ich dzieci juz chodziły, mówiły... ja się ciesze każdym dniem, każdego dnia coś nowego, a nie ma nic piękniejszego jak moja Agatka zaczyna sie po drzemce wiercić ja podchodze a ona strzela taki piekny uśmiech

Choć dziwie sie, ze dajesz rade spać jak Tymek śpi w drugim pokoju, ja bym tak niemogła. Ale ja matka-wariatka najlepiej mi sie śpi we trójke. Agu śpi na poduszcze nade mną a mąż koło mnie Uwielbiam czuć jej zapach

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:59   #513
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku super, a jeszcze ile pieknych chwil przed Wami.
Ja to sie zawsze dziwie jak mamy mówią, ze chciałyby zeby ich dzieci juz chodziły, mówiły... ja się ciesze każdym dniem, każdego dnia coś nowego, a nie ma nic piękniejszego jak moja Agatka zaczyna sie po drzemce wiercić ja podchodze a ona strzela taki piekny uśmiech

Choć dziwie sie, ze dajesz rade spać jak Tymek śpi w drugim pokoju, ja bym tak niemogła. Ale ja matka-wariatka najlepiej mi sie śpi we trójke. Agu śpi na poduszcze nade mną a mąż koło mnie Uwielbiam czuć jej zapach
i ja też
wącham,całuję,dotykam.Tak bardzo Ją kocham,że cały czas się uśmiecham
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 14:12   #514
zanetaa88
Zakorzenienie

Przedstawiam Igorka !!

Sweet czuje się fatalnie, szwy i te sprawy.
Dzisiaj wychodzą.
Mały jej poranił brodawki i ma same strupy.

Ja pisze tak na szybko,
bo moja coś marudna.
Chyba skok.
Bo dzisiaj zaczyna 5 tydzień!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie002.jpg (80,2 KB, 59 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 14:14   #515
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kochana reaguje!!! Potwierdził się kolejnych kilka razy od wczoraj Przy nocnym karminuu puściłam mu naszą ciążową płytę i zostawiłam potem w łóżeczku samego i zasnął NATYCHMIAST Oczywiście to mógł być przypadek. Ale przy każdym marudzeniu, zamiast brać na ręce, tylko śpiewam po cichutku i ZA KAŻDYM RAZEM się wycisza!!! Normalnie rewelacyjny patent Lepszy niż głaskanie i mówienie.

A mały mnie rozbraja w każdej sekundzie: jak śpi, jak je, jak robi w pieluchę i jak płacze też. Bo nie mogę wyjść z zachwytu, że tak się pięknie przy mnie potem uspokaja. Zawsze to ja patrzyłam z boku, jak rozpłakane bobasy uspokajają się tylko u swoich mam. A teraz to ja jestem tą osobą, przy której jej dziecko uspokaja się najładniej. I to zachwycające uczucie
I każdy jego płacz zamiast mnie stresować wyzwala jakieś takie dziwne opanowanie i spokój. I on tez to szybko ode mnie przejmuje
Pani Psycholog opowiadała na SR o fenomenie muzyki
problem w tym że moj Jasio miał okazje słuchać tylko z rano MTV przy okazji cwiczen i jestem ciekawa czy taki rodzaj muzyki bedzie go usypiał

A wogóle Brumku to jestes wspaniałą mamą, uwielbiam twój optymizm i opanowanie

acha i gratuluje nowego komputerka, zauważyłam że jesteś "gadżeciarą"
żeby nie było poinformowałam męża że jedna z kobitez z wizażu dostała air maxa i sie zamyslił mocno (on tez wielbiciel jabłuszkowego sprzętu)

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

AGA,TELIK,BRIDA
Dziękuję

Marinko Moja Kochana strasznie sie ciesze że w porozmawialiście i ze TZ podszedł do tego tematu poważnie(taką mam nadzieje)
co do osobnego mieszkania to myśle że to bardzo dobry pomysł
bo jakich wspaniałych teściów czy rodziców byście nie mieli dopiero osobne mieszkanie pozwala na nauczenie sie życia we dwójkę.
W każdym razie czycze wam powodzenia i trzymam kciuki

agulaaadobrze że w koncu macie Chrzestną

a u mnie Kochane jakiś powrót energii czuje sie jakbym była w 6 miesiacu ciązy
rodzić raczej w najbliższych dniach nie bede

chodziać do toalety boegam co 30 min, i czasmi ta biegunka
Dziś na wkładce miałam taką większą ilość takiego śluzu o kosystencji i kolorze białka kurzego
chyba szyjka sie wygładza powoli
Stary 2011-08-27, 14:56   #516
zanetaa88
Zakorzenienie

Telik się dzieje dzieje

Moja mała jakaś dzisiaj marudna,
nie wiem czy upal,
czy skok,
czy to że pojechaliśmy do babciusi która wróciła...
i to ją wybiło z rytulalu.

Zasneła dopiero jak pulinę jej odkryłam z pampersa,
wiec moze upał?!

Jak U was się objawiały skoki?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Brumek a słyszałaś o szefie apple ?!

Stary 2011-08-27, 15:23   #517
marzena_S
Zadomowienie

Właśnie miałam pytać ile czasu po cc krwawiłyście, ale już widzę, że piszecie o 4 tygodniach (więc mówiąc do tż w żartach, że nadrobię zaległe 9 miesięcy bez okresu to się dużo nie pomyliłam).

Blondynko, tak jak pisałam na pw- tż złożył wniosek w Poznańskim Centrum Świadczeń razem z kopią aktu ur i zaświadczeniem od lekarza gdzie kobieta przyjmująca zgłoszenie skomentowała, że jeśli dochód na os przekracza 500zł to becikowego nie dostaniemy...ale przyjęła papiery i wystawiła dokument o wszczęciu postępowania- Wy też dostaliście taki papierek? (myślę, że coś jej się po prostu pomyliło i mam nadzieję, że kasę nam przeleją, bo w końcu becikowe jest niezależne od dochodów).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 15:58   #518
ada32
Wtajemniczenie

witajcie dziewczyny ... ( mamusie )

wpadłam tylko żeby życzyć Wam dużo radości i cierpliwości przy maleństwach
cudowne wspomnienia...

Jestem mamą 4 miesięcznego synka... oraz 14 letniego
nie tak dawno przezywałam to wszystko co Wy przezywacie teraz... ach emocje.. przepraszam ze tak się wciskam...ale trochę ciekawość a troche matczyne uczucia mnie tu zwabiły.. zrozumiecie za jakiś czas że te wspomnienia wracają i serce z emocji ściskają

jeszcze raz dużo zdrówka dla Was mamusie i waszych maleństw
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 16:06   #519
Zmalowana
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam powiedzieć, że śnił mi się Czesław...erotycznie.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 16:11   #520
Brida
Rozeznanie

Niech mnie ktoś zabierze z tej sauny.

Chociaż i tak dziękuję, że nie urodziłam jeszcze i nie jestem teraz w szpitalu.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 16:22   #521
zanetaa88
Zakorzenienie

Zmalowana opowiadaj co i jak z Czesławem

Brida rozumiem Cię w 100% jak bez brzusza padam

Chce już JESIEN!

Ada ale z czasem jest już lepiej i jest mnie problemów, prawda?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 16:36   #522
CookieMonsters
Rozeznanie

znowu cały dzien wzeszczy i szuka cycki!!!!!!! oszaleje. padam na pysk
JAK MAM JEJ WCISNAC TEGO CHOLERNEGO SMOCZKA??????

chtba zaraz jej go tasma klejaca na sile przykleje
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 17:05   #523
zanetaa88
Zakorzenienie

cookie moze sprobuj na smoczek dac troche swojego mleka i krecic smoczek na ustach w strone wskazowek zegara...
moja zazwyczaj jak nie chce to wypluwa a za 2 min chce.

Ale jak zaczynałam jej dawać to kręciłam właśnie po ustach aż je otworzyła , wzieła smoczek i troche go przytrzymałam...

Stary 2011-08-27, 17:12   #524
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

spróbuj umoczyć go parę razy w glukozie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 17:15   #525
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze
Może ona potrzebuję Twojej bliskości tak bardzo właśnie..
dzisiaj przy usypianiu miała niby zasnęła, ale za 15 min płacz...idąc do niej mówiłam już na schodach że idę , płacz był o tone niższy, podeszłam do niej przytuliłam buzię swoją do jej i powiedziałam,że już jestem i będe do póki zaśnie i podziałało...u mnie te mówienie, widzę że cholernie działa, a u Ciebie ?!

ja kupiłam sam gips bez zdjęcia
ale tutaj masz tańsze za 19,90 z ramką

Co do mleka, to pierwsza warstwa własnie jest taka, żeby dzieciątko się napiło ona jest taka ala przezroczysta, wiec dziecko spokojnie się tym napoi w takie upały cyc będzie częściej wystawiany - choć u mnie o dziwo mała aż tak pić nie chce...

[/I]
gdzie te ramki po 19,90?
Dziś co godzinę cycka daję... Ale zauważyłam, że Radzio uspokaja się jak mu śpiewam Chyba tylko dlatego żebym szybko przestała

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn po CC:
1. Wam też się tak niewygodnie chodzi w spodniach? mieszcze sie już w swoje z przed ciąży ale trochę mi ocierają po tej bliźnie i boli

2. zastanawiam się, czy nie kupić bielizny wyszczuplającej na to weselicho tylko czy mozna się tak ścisnąć?

Właśnie rozmawiałam ze znajomą.... jej bratowa tydzień przede mną miałą cc... i wyobraźcie sobie że do dziś leży plackiem w domu! nawet pampersa jeszcze dziecku nie zmieniała od urodzenia.... wszystko musi robić teściowa: przewijać, przebierać, kąpać, podawać mamusi do karmienia, nosiś, odbijać itd itd bo przecież ona jest po operacji!!

Moja mała ma dziś leniwy dzień zje i śpi - normalnie nie moje dziecko!
Ja generalnie prawie o ogóle nie krwawiłam...tzn w szpitalu przez pierwszy dzień a później takie niby plamienie. Teraz ze dwa dni nic a czasem się pokazuje, ale niewiele...Cały czas używam tylko wkładek.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
ch

Tak mi z nimi dobrze, że aż trudno uwierzyć

A u nas dziś super nocka Bo ta pierwsza po przyjściu ze szpitala była w kratkę - mały budził się i chciał jeść co 1,5 godziny, więc sobie nie pospaliśmy. Ale tak myślałam, że może to stres w związku z nowym miejsce, nowymi warunkami itp. I być może tak było, bo dziś z kolei przespał calutką noc. Na karmienia budził się jak w zegarku co 3,5-4 godziny Dopiero teraz w dzień częściej
Mój mały w nocy co 1,5 godziny..czasem co dwie. Najlepiej śpi po kąpaniu, nawet 3 godziny

Cytat:
Przedstawiam Igorka !!

Sweet czuje się fatalnie, szwy i te sprawy.
Dzisiaj wychodzą.
Mały jej poranił brodawki i ma same strupy.

Ja pisze tak na szybko,
bo moja coś marudna.
Chyba skok.
Bo dzisiaj zaczyna 5 tydzień!
Sweet wracaj szybko do siebie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam powiedzieć, że śnił mi się Czesław...erotycznie.
Też jestem ciekawa, opowiadaj

Cytat:

Radkowi udało się dzisiaj dwa razy smoczka złapać On ma chyba potrzebę ssania, bo od razu się uspokoił i ciumkał sobie spokojnie. A jak doić zaczął to wiedziałam, że głody albo spragniony.
I też cały dzień na cyckach wisi, dziś to co godzinę
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 17:16   #526
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja dzisiaj ma ewidentnie gazy które jej dokuczają (czasem wybudzają ze snu),
co jest dobre na to żeby jej ulżyć :

- masaż brzuszka
- kąpiel
- coś ciepłego na brzuszek

i co jeszcze?

Wiem, ze to normalne, ale żeby się az wybudzać ze snu ?!
Pewnie coś zjadłam i jej nie przypasiło..

Stary 2011-08-27, 17:16   #527
Marina1
Zakorzenienie

Laski pytanie na szybko:
Czy w pomieszczeniu z dzidziusiem może stać włączony wiatrak, oczywiście odwrócony od niego.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 17:21   #528
Lili 83
Zakorzenienie

a ja dzisiaj walczyłam z kozami w nosie Radka z jedną ciężko było ale wygrałam
Stary 2011-08-27, 17:26   #529
zanetaa88
Zakorzenienie

Marinka wiesz, że nie wiem...Ja na to nie wpadłam.Zobacz czy będzie mu wiało,jak tak to raczej nie bardzo,a jak nie to chyba można

Lili - JA też czasem walczę z kozami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 17:29   #530
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dzisiaj ma ewidentnie gazy które jej dokuczają (czasem wybudzają ze snu),
co jest dobre na to żeby jej ulżyć :

- masaż brzuszka
- kąpiel
- coś ciepłego na brzuszek

i co jeszcze?

Wiem, ze to normalne, ale żeby się az wybudzać ze snu ?!
Pewnie coś zjadłam i jej nie przypasiło..
Mi położna i pediatra pokazywały jak nóżkami dzidzi pracować.
chwytasz za kolanka, nóżki zgięte i dociskasz delikatnie do brzuszka, parę sekund przytrzymujesz.
albo chwytasz za kolanka, zginasz do brzuszka i na zewnątrz rozchylasz nóżki okrężnymi ruchami i tak kilka razy.
u nas się sprawdza, Radek nie raz bączka po tym puścił i kupka poszła

Cytat:
Laski pytanie na szybko:
Czy w pomieszczeniu z dzidziusiem może stać włączony wiatrak, oczywiście odwrócony od niego.
Ja włączam witrak, nieraz całą noc chodził. nie zastanawiałam się czy nie można

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Radek skończył wczoraj 3 tygodnie
wiecie ile mi pampków poszło?
270
Stary 2011-08-27, 17:36   #531
zanetaa88
Zakorzenienie

270 - kurde musze policzyć.

U mnie 237, to co moja mało robi ?
a zmieniam jej bardzo często
i właśnie zaczyna 5 tydzień...

Stary 2011-08-27, 17:45   #532
CookieMonsters
Rozeznanie

na nią nic nie działa! NIC zadne kolka, glukozy, moje mleko, herbatka, wciskanie, proszenie.. tylko isc sobie w leb palnac.. chusta tez zla, ona chce tylko cyca a boje sie jej podawac butelke, zeby znowu nie wymiotowala.. i tak ostatnio zaczela ulewac, wymioty mi do tego nie potrzebne
Lili, tylko? ;o u nas okolo 350, ale jutro konczy 5 tygodni.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 17:56   #533
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zanetka u mnie to samo. Śpi po pół godziny i wybudza się na bąki. Pręży się przy tym, płacze i kończy się na lulaniu na rękach Dominikowi pomaga jak leży tak trochę boczkiem, a trochę brzuszkiem na mnie. Nóżki zwisają, buźka przy moim ciele. Delikatnie oklepuję plecki i troszkę pierdków idzie.
Poza tym dziś koopy nie robił, a robi raz dziennie mniej więcej o tej samej porze i może też dlatego marudzi. O upale nie wspomnę. O skoku też pomyślałam ale u Nas to chyba jednak brzuszkowe problemy.

Marina u mnie chodzi wiatrak odwrócony do ściany. Poza tym Domiś w wózku więc jest osłonięty.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 18:00   #534
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Laski pytanie na szybko:
u nas też wentylator włączony, bez niego mogę wyrobić
od 16.00 próbuję posprzątać dom i się nie da, poruszam się pięć minut i leje się ze mnie, to potem 15 min odpoczynku

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 18:03   #535
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
270 - kurde musze policzyć.

U mnie 237, to co moja mało robi ?
a zmieniam jej bardzo często
i właśnie zaczyna 5 tydzień...
Albo mój za dużo
Ja chyba na początku za często zmieniałam. W szpitalu mi powiedzieli, żeby zmienieć przed karmieniem i tak robiłam...a Radek przy karmieniu przeważnie kupkę strzelił więc dawaj następnego pampersa.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
na nią nic nie działa! NIC zadne kolka, glukozy, moje mleko, herbatka, wciskanie, proszenie.. tylko isc sobie w leb palnac.. chusta tez zla, ona chce tylko cyca a boje sie jej podawac butelke, zeby znowu nie wymiotowala.. i tak ostatnio zaczela ulewac, wymioty mi do tego nie potrzebne
Lili, tylko? ;o u nas okolo 350, ale jutro konczy 5 tygodni.

za dwa tygodnie to my pewnie 500 miniemy

a u mnie dzisiaj co radek przyśnie to po dwóch minutach płacz..biore na rece to sie uspokaja, jak odłoze dwie minuty i to samo..tak cały dzień...teraz tez go na rekach trzymam.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-27 o 18:05
Stary 2011-08-27, 18:07   #536
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj walczyłam z kozami w nosie Radka z jedną ciężko było ale wygrałam
ja tez wczoraj wyprowadzałam je na pastwisko
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 18:11   #537
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj wyprowadzałam je na pastwisko

Włąśnie zauważyłam że Radkowi skórka się łuszczy na głowie...p-o bokach. Ciemieniucha ?
Jak z tym walczyć?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-27 o 18:15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 18:22   #538
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Włąśnie zauważyłam że Radkowi skórka się łuszczy na głowie...p-o bokach. Ciemieniucha ?
Jak z tym walczyć?
To ja się podłączam pod pytanie. U Nas zaczyna się łuszczyć pod brwiami i troszkę nad czołem. Mam emolium do ciała, mogę tym smarować twarzyczkę i główkę?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 18:34   #539
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pytać ile czasu po cc krwawiłyście, ale już widzę, że piszecie o 4 tygodniach (więc mówiąc do tż w żartach, że nadrobię zaległe 9 miesięcy bez okresu to się dużo nie pomyliłam).

Blondynko, tak jak pisałam na pw- tż złożył wniosek w Poznańskim Centrum Świadczeń razem z kopią aktu ur i zaświadczeniem od lekarza gdzie kobieta przyjmująca zgłoszenie skomentowała, że jeśli dochód na os przekracza 500zł to becikowego nie dostaniemy...ale przyjęła papiery i wystawiła dokument o wszczęciu postępowania- Wy też dostaliście taki papierek? (myślę, że coś jej się po prostu pomyliło i mam nadzieję, że kasę nam przeleją, bo w końcu becikowe jest niezależne od dochodów).
becikowe jest dla wszystkich tamto to się chyba nazywa dodatek do zasiłku rodzinnego.A miałaś to od lekarza i akt urodzenia?
mi przysłali do domu pismo że dostanę becikowe jakoś po 2 tyg.A na kasę czekałam prawie miesiąc.Oni jakoś pod koniec mieisąca przelwają więc może byś pod koniec września dostała.Możesz tam zadz to ci powiedzą co jest grane na kiedy przewidywany przelew
Z Olivierem becikowe normalnie na Libelta załatwiłam jak małego rejestrowałam.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 18:35   #540
zanetaa88
Zakorzenienie

Sposoby na Ciemieniuche

Jacieeee mojej na szczęście pomaga smok i leżenie na wznak z pulinką na wierzchu,ale od czasu do czasu się wybudza właśnie jak bączka sobie ma puścić.
Czuję, że to przez cebulę, którą wczoraj miałam w obiedzie.Moja natomiast jak walnie koope to taka porządną po same pachy i to jest taka koopa że jaka ją przewijam np. to wezmę pampersa z pod pupy to ona jeszcze 2 razy puści bączka z wstawką zjadłam arbuza, po arbuzie wiem że robiła dosyć luźne koopy może je pomoże coś śpi do teraz od 14:30 - ale z przerwami 5minowymi.

Lili Ja też za każdym razem przed papaniem zmieniałam kiedy miała mokro, bo to zazwyczaj po spaniu było i zawsze coś tam miała narobione, w czasie papania jak narobi to też zmieniam - Ja bym nie chciała osikana jeść obiadu

Ja chce deszcz
w ograniczonych ilościach oczywiście,
aby mnie nie zalało!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości