|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Robię ciasto TAKIE potem powiem jak wyszło przy tym korzystam z TEGO warto sobie dodać do ulubionych.
Antropia moja mama też tak gada ale kto je teraz sprawdzi???? trzeba by fotki przejrzeć ![]() Dziś był dzień z absorbującym dzieckiem bo nie chciał spać dłużej niż 10 minut i tak wieszając pranie dziecko w wózku, robiąc obiad dziecko pod karuzelką a sprzątanie no cóż nie wiem kiedy skończę. Ewesko witaj wspaniale że wszytko u Was dobrze. Mattal Ty to masz motorek że tak zasuwasz??? ile masz pokoi??? anulinka może to przez te cholerne upały, niech już się kończą ![]() andziot o kurcze to ale musisz być czujna żeby nie przegapić ziewania smoczek mógłby być montowany na takiej samej zasadzie jak okulary jakieś mięciutkie uchwyciki na uszka
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-27 o 22:22 |
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
jeju jaka burza była...
huragan normalnie... deszcz grad grzmoty błyskawice - wszystko wiatr aż jęczało od razu zaroiło sie od straży i pogotowia... WSZYSTKO U WAS W PORZĄDKU? |
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chmury nadciagaja tragiczne ![]() usunelam fotke i wstawilam jeszcze raz jesli kto skomentowal, sory
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-08-27 o 20:31 |
|
|
|
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
ja skomentowałam...
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja po dzisiejszym dniu też - a znając życie gdzies koło środy znowu będzie bałagan ![]() malinki, mniaaaaaaaaam
![]() ![]() nareszcie mammmma 3-6-11 Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2011-08-27 o 20:43 |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
a ja się nie chwalę
Bo ja kocham Maliny
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka, andziot moja mam to sie kiedyś wygadąła, że nas wystarczyło nakramic przebrac i sami sobie leżeliśmy
sami zasypialismy itd ciekawe ![]() andziot ja mam ten sam problem, jak zacznie mi marudzić ze zmęczenia nie daj boże to nie potrafię za nic w świecie go wyciszyć...anie zawsze uda mi się wstrzelić w odpowiedni moment z usypianiem... zaraz będzie filmik, karmi i prażynki ![]() mam @ i knura nieziemskiego, więc dzisiaj folguję z dietą... waga i tak stoi w miejscu ostatnio...
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia!!!! jaki avek
|
|
|
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------
|
|
#2621 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do auta... to nie ma mowy no chyba że z pomocnikiem w roli Zosi to ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie strasz mnie bo u mnie zaczęło mocno wiac a ja burzy się strasznie boję---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
my mamy z 15 krzaków malin na ogrodzie, mam ochotę to idę i młócę prosto z krzaczka
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
mamaopt 2
Ale Edzik absorbujący...No i nie sprzątałam naprawdę daaaaaaaaawno ![]() amarcia u nas bez burzy ![]() Idę kąpać Edzika i spać
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ide spac bo az sie boje nocki dzisiejszej again..
marudny byl dzien i kupowy dosc (MAM NADZIEJE; ZE TO NIE BIEGUNKA!!!) wiec cudow sie po nocce nie spodziewam... andziot dobrze, ze juz masz mezusia, Zosia tez jak jest zmeczona i wyje to nie chce na raczkach i sie spina, ale ja mocno prawie na sile wtulam w siebie i daje smoka i bujam sie calym cialem w gore i w dol i sie uspokaja a max po 5 minutach zasypia. agus ide obczaic sukienke mamaoptymistka ja tez tak czesto z Zoska kursuje jak mamm duzo do zrobienia, kuchnia-mata, salon-mata, sypialnia-karuzelka itd ![]() malinek zazdraszczam, burz nie... ![]() i jeszcze sie pocielam z TZ bo on ma rajd w TV i polozy sie znowu kolo 1-szej, a potem rano mi bierze Zoske ok 8-mej ale ledwie sie zwleka a popoludniu marudzi ze neiwyspany, a ja to musze isc o 22-giej spac jak chce nie wygladac jak zombie tak? i oczywiscie dyskusja konczy sie jak zwykle- to daj butle! a ciekawe czy on by umial sam te butle przygotowac, bo sie oburzyl ze co to za problem, a jak ma Zoske na spacer ubrac to sie o wszystko pyta a jak wyjezdzamy to tez ja mysle o wszystkim..wiec mleko tez go moze przerosnac ide se bo mi zle i stresa mam przed nocka
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ciasto wyglada przepysznie. Smacznego![]() Antropia, Klaterina Piekne avatarki |
|
|
|
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja WAS PODZIWIAM, a podwójnym i potrójnym mamusiom STAWIAM POMNIKI!!!!
Nie nadążam... Jeszcze dziś miałam takie marudy w domu (przez upały - dzieci odziedziczyły po mnie niechęć do wysokich temperatur) że jestem wykończona.. Kasia nie miała drzemki w południe więc padła na bajce o Barbie, Wojtek usnął przed 20 wydoiwszy wcześniej oba UU jak nigdy. Dobra, idę poczytać teraz trochę strony wstecz, spytam tylko grzecznie GDZIE TE DESZCZE?? U nas ni widu ochłodzenia. no właśnie ja tylko o sobie a zapomniałam napisać że cudne avatarki macie Antropia i Klaterina!
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-08-27 o 21:13 |
|
|
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
gusiu i asiek dziękuję, w końcu zmieniłam bo już się za to zabierałam nie wiem jak długo
![]() u mnie nadal wieje, deszczu brak, Marudek smacznie śpi a ja najadłam się czekolady i pączka wciągnęłam
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
zosiaa na krzaczkach to ja też mam i to taka fajna odmiana że do października są, zamawiam do mrożenia i zapraw bo zimą uwielbiam przez TV z herbatką z malinami się raczyć. No i niebo w gębie jeszcze gorące maliny z lodami waniliowymi
![]() anula no tak u nas to samo, jak ma iść na spacer to zawsze jest a zniesiesz mi go do wózka a podasz smoczek a czym go przykryć jak mnie mocno wkurzy to krzyczę że mi nikt nie podaje i odwracam się na pięcie ale czasem i tak podam co by Franek nie zamarzł na spacerku z tatuśkiem Klaterina, antropia avki wspaniałe Gusia ciasto wyjęte kusi mnie żeby kawałek zjeść, walczę z sobą ![]() asiak ja mam dwa kompy w domu stacjonarny u góry a lapka na dole, na obu cały dzień otwarte strony wizaż.pl i tylko odśwież klikam a lapek zasięg ma też na podwórku więc jak mały śpi to bach na wizażyk
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-27 o 21:23 |
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Klaterina a jak marudek Ci się obudzi, weźmie kąpiel to uśnie od razu???? u nas też nadal bez deszczu ale wieje mocno
aaa no i stópka tak jak rzęsiska u Antropii ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Mamaopt przebiłaś mnie, jak ty robisz te maliny na gorąco z lodami
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te lody z malinami goracymi ... Poprosze miseczke
|
|
|
|
|
#2631 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cała rodzinka w komplecie, super się ogląda. Cytat:
![]() Cytat:
miksuję, wylewam na te herbatniki, układam malinki, a na to galaretkę. Wstawiam do lodówki na godzinkę i mam pycha serniczek na zimno ![]() Cytat:
I moja wspaniała teściowa robi mi dżemy, soki i przywozi kilogramami.... ![]() Dziecko śpi, ja idę pod prysznic, chyba setny raz już dziś. No i spać... Cycki jakieś wielkie się zrobiły. Ja jednak mam ten pokarm, tylko jak ona wcześniej wisiała non stop na cycu to niewiele tam się zdążyło naprodukować... A teraz jak dwa razy pod rząd dostała mm, to czuję, że będzie czym dziecko nakarmić jak się zbudzi ![]() Dobranoc
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dasz 5$ to Ci powiem Wkładasz malinki (mrożone) do garnka dodajesz (lub nie, ja dodaje) cukier podgrzewasz mocno, wyciągasz piękny pucharek wlewasz malinki na to dwie gałki lodów waniliowych posypujesz czekoladą pokruszoną i masz mega zaj.bisty deser który w lokalu kosztuje 10-20zł mniam mniam pycha ![]() lody topnieją w soku malinowym a Ty odczuwasz orgazm pokarmowy lecę gary umyć ach te moje uzależnienia
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-27 o 21:40 |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() orgazm pokarmowy klaterina, antropia cudne avatarki
|
|
|
#2634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wieje nadal, deszczu ni widu a Marudek dalej śpi
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem jak wytrzymam do jutra, no ale nie pójde teraz na ogród, musiałabym szukac malin z latarką no i nie mam lodów w domu
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądam kabarety na dwójce... ryczałam ze śmiechu niedawno
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to musi być boskie w smaku - a ja się z dzisiejszego pączka cieszę, buuuuno nic, to ja idę spokojnej nocy życzę
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mówię dobranoc i życzę przespanych nocek
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
zosia! a co liczysz na dole? tzn widze ze cos odliczasz, teraz masz napisane dzien 9 /czego?
|
|
#2640 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moniak - a na pewno dobrze są umocowane te wszystkie elementy? a czy czasem nie wyciągnęłaś spod spodu takiej śmiesznej zatyczki? ona musi tam być. pytam bo ja blondynka tak zrobiłam i przez kilka dni nie mogłam zajarzyć czemu nie chce lecieć. a zosiaaa to chyba liczy dni bez słodkiego, dobrze pamiętam? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Dobranoc wszystkim i przespanych nocy życzę!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

wybieram:
trzeba by fotki przejrzeć 

sami zasypialismy itd
nie strasz mnie bo u mnie zaczęło mocno wiac a ja burzy się strasznie boję