|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się w czasie ciąży nie przeistoczyć w kocmołucha ;)?
Najgorzej w ciąży było z wyglądem przy samej końcówce, gdy już byłam nieźle opuchnięta, nogi mieściły mi się tylko w rozklapane balerinki. Na zdjęciach widzę, ze mimo makijażu i świeżo obciętych włosów nie wyglądałam korzystnie. Jeszcze mój płaszczyk ciążowy przestał mi się dopinać na brzuchu i chodziłam taka rozchełstana
|
|
#32 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bez jakiegoś z przodu w każdym razie.
El dramatto ![]() A tak się zanosi, że didka będę miała ![]() Cytat:
Jak słyszę, że ktoś sie nie maluje, to zaraz mam przed oczami moje znajome w takim właśnie stylu, które naprawdę sto razy lepiej wyglądały by, gdyby poszły wyregulować brwi (dla mnie krzaczaste, niewyregulowane brwi "psują" całą twarz), pomalowały się, zrobiły coś z włosami. W naszym kraju nadwiślańskim zwykle mamy typ urody taki jaki mamy, i warto się trochę podtuningować, bo ogniste Brazylijki to z nas nie są ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy jak słyszą makijaż, to od razu wyobrażają sobie pełną tapetę ze spływającym fluidem i oczami pandy, a przecież można zrobić make-up no make-up, to i owo zaakcentować czy zamaskować. Czasami odrobina tuszu może już bardzo odmienić twarz.
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i właśnie, jak jeszcze sobie pomyślę, ze miałabym do tego wyglądem straszyć, to już w ogole jakiś dramat ![]() A kosmetyki, kosmetyczka i fryzjer krzywdy zazwyczaj nie robią
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, ze z tym dbaniem o siebie to łatwiej jest, gdy się chodzi do pracy, bo wtedy tak czy owak człowiek musi jakoś wyglądać na codzien. A o choróbskach nie czytaj, bo załapiesz jakąś paranoje.
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem niestety skrajny czarnowidz i wszędzie upatruję różnych niebezpieczeństw, ciężko się z tym żyje
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jak w ciążę zachodzą, to nawyków pielęgnacyjnych nie zmieniają. Ja w ciąży dbam o siebie jak zwykle - lubię malować paznokcie, nawet teraz w 9 miesiącu mam pomalowane paznokcie u stóp Dwa razy farbowałam włosy, do fryzjera chodzę jak zwykle. Ubiory kolorowe lubię bardzo i teraz też tak się noszę ![]() Jedynie problem miałam z makijażem, bo ciąża bardzo zaostrzyła mój trądzik różowaty i musiałam się mocno maskować. Nie wiem też co się dziwnego stało, że kosmetyki zaczęły mi się warzyć na twarzy, więc makijaż poprawiałam w ciągu dnia, a i tak nie wyglądał dobrze Starałam się bardziej niż przed ciążą, ale być może wyglądałam jakbym nie umiała się umalować. Przed ciążą malowałam też codziennie oczy, a w początkach miałam z tym problem, bo nie chciałam rozmazać się spektakularnie podczas wymiotów (zawsze wtedy obficie płaczę), a dwa, że rano w porze malowania się walczyłam z tymi mdłościami, więc czas spędzałam nad muszlą, a nie przed lustrem. Na szczęście w późniejszych miesiącach, jak problem zniknął, lubiłam sobie zrobić jakiś fajny makijaż oka na wyjście I dalej lubię.Po domu też nie chodzę z nieumytymi włosami, czy w brudnych, rozciągniętych ciuchach. Jednak jak nigdzie nie wychodzę to nie maluję się i nie stroję nie wiadomo jak, ale to zawsze tak miałam i nie uważam, że to źle
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-27 o 19:26 |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po porodzie zaczyna się tęsknić za brzuszkiem
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
nie dziwie się ciężarnym, które pomykają w dresie . Już pod koniec ciąży myślałam tylko o wygodzie , gdybym miała dres w moim dużym rozmiarze,na pewno bym w nim chodziła
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2011-08-27 o 19:42 |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Vixen gratulacje!
No to teraz czekać na ciekawe wątki. Ponoć w ciąży się charakterek wyostrza, a niektórym łagodnieje, vixen jak tam u Ciebie? ![]() Ogólnie to och i ach
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
mi trochę tez się warzą, w tej mniej, bo mam chyba lepsze markowo
ale ogólnie cera w ciążach mi się poprawia (za wyjątkiem pierwszego trymetru), włosy robią lśniące, puszyste - to wszystko składa sie na to, że z przyjemnością się maluję, ładnie ubieram itd właśnie w połogu było z tym najgorzej, hormony szalały, niedospanie, obniżony nastrój - pryszcze, oklapłe włosy, brak czasu, by o siebie zadbać. Myślę, że mamom, które karmią butelką może jest łatwiej w tej kwestii - są bardziej niezależne od dziecka, mogą wyjść do fryzjera, kosmetyczki, bo w karmieniu mogą być wyręczone przez partnera, rodzinę itd. Pamiętam, że był czas, że mały wisiał przy piersi prawie godzinę, robił sobie przerwę półgodzinną i znów chciał ssać. I kiedy tu o siebie zadbać - można najwyżej skoczyć na szybki prysznic, siku, ew coś do jedzenia złapać. No nic, wpadłam w smętny nastrój, może teraz będzie lepiej - mam już przecież jakieś doświadczenie w obsłudze małego chrząszcza
|
|
|
|
|
#43 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie dbanie o siebie dla każdego czasem oznacza co innego, laski które nigdy sie nei malowały, nie farbowały włosów itd zachodząc w ciąże nie zaczną tego robić , wiec potem spotykając takie osoby na ulicy można pisac ze ktos nei zadbany itd, nie wszystkim tez podobają sie te nawet z delikatnym makijażem wiec mysle ze nei ma co szufladkować
u mnie w ciąży jak i przed-no dobra teraz muszę w ubrania upchnąć brzuszek jak wychodzę to makijaż , jak mam odrost to farbowanie itd z ubrań ciążowych tak szczerze to mam aż sukienkę na upały i spodenki , a tak to chodze w normalnych bluzkach i tunikach, które wcale ciążowe nie sa jakoś wydaje mi sie ze człowiek lepiej w nich wygląda i własnie nie tak workowato jak w niektórych ciążówkach ogólni eja wyznaje zasade ze jak sie chce to mozna wszystko ![]() jasne ze w pewnym momencie najwygodniej nam w czymś luxnym itd ale luxne nie oznacza brzydkie a po domu? u mnie nic sie nei zmieniło jak tylko moge to latam w domowych ciuchach-latem najczesciej panuje zasada im mniej tym lepiej![]() A i gratuluje życze spokojnych i jak najmniej dokuczliwych kolejnych miesięcy u mnie cała ciąża super i tego zycze również tobie![]() co do brzuszka czekałam na niego, mam go i juz za nim tesknie jak pomysle ze za miesiac sie go pozbęde
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-08-27 o 20:02 |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Połogu tez nie wspominam najlepiej, z piersi leciała fontanna, fajnych ciuchów brak , łaziłam w tym co w ciąży
do tego dochodziły nieprzespane noce. wychodziłam do luzi to oczywiscie meka up i te sprawy , teraz widzę na zdjęciach , że wyglądam jak zombie , mimo moich starań niektóre kobiety w ciąży promienieją , ciąża ewidentnie dodaje im uroku a niektórym wręcz nie służy , ja chyba byłam w tej drugiej grupie ( choć ludzie oczywiście mówili , że ciąża mi służy ale lustro w domu mam )
Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2011-08-27 o 20:05 |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a miałam ambitny plan i kosmetyczke do szpitala zabrac, żeby tam sobie makijaż strzelic i wyglądać ładnie -mówicie że to nierealne?
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwsze doby to jeszcze czas przed nawałem mleka, dziecko zmęczone porodem i jeszcze we krwi krąży mu jedzonko, które przeszło przez łożysko - nie jest takie łakome itd i zawsze pielęgniarki noworodkowe mogą dziecko zabrać na trochę do siebie, choć u mnie było to tylko na obowiązkowe zabiegi |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w szpitalu to dziecko chciałabym miec cały czas przy sobie wiec nie oddam nikomu, nie wiem czemu ale od poczatku ciąży mam wkręta na pilnowanie dziecka w szpitalu żeby mi nie podmienili-wiem ze to głupie ale nie moge na to nic poradzic na razie łudzę się że bedzie ładnei spało i da mamusi o siebie zadbac-wiem , że moge sie zderzyc z inną rzeczywistością , ale grunt to pozytywne nastawienie
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorzej z wyglądem było w połogu- trzeba było tak się ubrać, żeby na dole się wietrzyło, na gorze był łatwy dostęp, do tego niekontrolowane wycieki mleka mimo wkładek laktacyjnych. wielkie podkowy pod oczami przez anemie, mycie włosów w locie, na żadne układanie czasu już nie było. Tydzień po porodzie wymyśliłam sobie, ze założę buty na obcasie i wracałam utykając, bo sobie więzadła w pachwinach przez to naciągnęłam.
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pół życia myślałam, że będę miała problemy z zaciążeniem, tak sobie jakoś wkręciłam, bo przecież tyle teraz się słyszy o problemach z płodnością. Ale jednak wciąż większość kobiet w ciąże zachodzi bez większych problemów. Nie mam lęków o płodnośc, znalazły się inne - żeby dziecko było zdrowe... Zawsze coś ![]() Cytat:
No i prostownicę też ![]() Oj, pewnie bedziemy się jeszcze z tego śmiały, jako te już pociążowe kocmołuchy ![]() No jasne I zaraz po piwko do sklepu poleciał, udając że z wózkiem jedzie. Przy czym dodał, że teraz muszę mu jakąś robotę znaleźc, żeby didka było z czego utrzymać Tylko nie wiem, jak nam się na pokoiku u wrednej teściowej bedzie układalo ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-08-27 o 20:38 |
||
|
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
choć i tak zmalały hehe
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
I vixen dostanie odpieluszkowego zapalenia mózgu, będzie miała w oczach pieluszki zamiast źrenic, i co najwyżej będzie z nią można porozmawiać o kupkach najdroższej dzieciny a nie podyskutować o religii na przykład
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tymi butami na obcasie to przesadziłam stanowczo.
|
|
|
#56 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo zamiast kłócić się z Wyrakiem, że prezes to jednak nie jest nadzieja na ocalenie Polski przed Donaldem Tuskiem i tym całym ZŁEM, pójdę debatować o odżywkach dla dzidziusiów? ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale i tak głównym problemem pozostaie imię dla dida [to w sumie nawet realne, bo nic nie umiemy wymyślec, starodawne nam nie podchodzą, a też nie chcę mieć dwudziestego Kubusia czy Julki w przedszkolu, chyba będziemy na niego wołać "Pierwszy" )
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-08-27 o 20:49 |
||
|
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pamiętam jak stałam tam obolała a ten do mnie , ,ty zobacz jak ci się uda zmniejszyły,, Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2011-08-27 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pis czy religia przy tym wysiada![]() Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Zakorzeniona
|
Proponuję dla chłopca i dziewczynki: Bonifacy i Alfreda.
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Będziesz wałkowała te kupki bobaska z jeszcze większym zapałem A dobro kraju pozostanie niczym w porównaniu do nocnych kolek
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.