|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
dziewczyny widziałyście to??
![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=CQo2F...layer_embedded
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
oolong można moderować kto inny ja przejęłam ten wątek po innej dziewczynie która straciła dziecko. poprostu ktoś musi skopiować listę i wkleić obojętnie na jaką stronę i tam prowadzić listę a żeby dziewczyny nie szukały dać skrót w swoim podpisie
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
truscafka-ja rozumiem,że kobieta w ciązy może czuć się super,że chcesz pracować bo to Twoja firma,ale musisz chyba zacząć się oszczędzac!!!!!!!prosze jadac posiłki,pic duzo wody,odpoczywać zwłaszcza w takie upały!!!!żebyś potem w szpitalu nie musiała leżąć przez tą charówkę...
a Ty jeszcze masz budowę więc tam lattasz.no baty chyba ci sie ode mnie będą należały jak nie zwolnisz. ![]() chetnie oddałabym jakieś części swojego ciała pod rekę kogos kto się zna na kosmetologii... i chetnie sama bym się nauczyła wielu rzeczy w tej dziedzinie
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba nic nie musisz przekazywać
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
nie muszę. poprostu ktoś kto chce prowadzić niech skopiuje ta listę
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba naprawdę musi mnie ktoś zlać żebym zwolniła jutro się zrelaksuję
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
truscafka współczuję przygód. Dygotka ma rację powinnaś zwolnić.
oolong ja będę miała możliwość w poniedziałek obejrzeć na żywca, bo znajoma obiecała mi pokazać. Nie będę ukrywać, że mi aż tak na ekologi nie zależy jak na własnej kieszeni. O wkładkach wielorazowych nie myślałam, ale jak piszesz ekonomicznie to i nad tym podumam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Święte słowa ![]() Musisz zacząć się oszczędzać, bo to jak by nie patrzeć już jest zaawansowana ciąża, poza tym mogę tyko przytoczyć słowa mojej teściowej "szanuj i oszczędzaj swój czas, bo nikt za Ciebie tego nie zrobi" Co do zadbania o swją skórę też mam problem. Z natury jestem pieguskiem, teraz przez lato, z roku na rok piegi mam prawie na całej twarzy co bardzo mnie irytuje ![]() Są może w zasięgu takiego laika jak ja w tej dziedzinie jakieś maseczki czy kremy, które by mi pomogły... Wiecie może coś na tentemat ![]() Bo ja widziałam tylko na reklamach z Ziajii krem wybielający na noc i nie wiem czy coś jest warty ... ![]() Kochana jeden dzień nie wystarczy, bo pędzisz jak szalona
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie co to jest jeden dzień relaksu.
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do wyrka rozprostować moje spuchniete girki
![]() Jak będziecie miały jakieś pomysły co do wybielenia moich biegusków, chętnie poczytam Dobrej nocki |
|
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
Też bym już poszła spać, ale położenie się do wyra by mnie tylko zirytowało, bo sąsiedzi palą grila i zachowują sie dość głośno. O spaniu mogę pomarzyć - zresztą i tak jest za gorąco.
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny aż mi się normalnie płakać chcę nad moim losem robocopa Bahamadia tak na szybko - w okresie poza ciążą polecam kremy i maseczki z kwasami owocowymi tzw. kwasami AHA, mają właściwości wybielające i odświeżające. Trzeba jednak zwrócić uwagę na skład ponieważ wysokie stężenia kwasów nie są dozwolone podczas dużego napromieniowania słonecznego... Istnieje też taka możliwość - nastawiamy się na blokowanie promieniowania UV czyli oprócz tego ze nie opalamy twarzy to stosujemy blockery - kremy z bardzo wysokim filtrem - nawet 100. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Fajną ofertę z kwasami ma Clarena, w Sephorze czy Douglasie mozna zakupić z firmy Clinique np tonik z kw. salicylowym - choć ten moze troszkę wysuszać....
|
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
truscafka czyli kosmetyki z kwasami można używać przy tłustej cerze. A kosmetyki z kwasami owocowymi można zakupić normalnie w drogeriach? Ja kiedyś zdecydowałam sie na oczyszczanie cery kwasami owocowymi, ale efekt był mizerny - myślę, ze zabieg był źle przeprowadzony.
Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-08-27 o 23:04 |
|
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kwasy sa odpowiednie do każdego typu cery - może z wyłączeniem cery silnie naczynkowej.... wiadomo że zanim kosmetyczka podejmie się wykonania zabiegu powinna dobrze obejrzeć skórę. Jesli cera jest wrażliwa stosuje się kwasy o niskich stężeniach i odpowiednim pH jesli jest gruba i tłusta potrzebny jest silniejszy kwas bo inaczej nie zadziała Kosmetyki z kwasami mozna kupić w sklepach, z tym ze te kosmetyki nie mają w składzie bardzo silnych kwasów -takich jakich używa kosmetyczka czy dermatolog. Trzeba popytac w drogerii o kremy czy maseczki z kwasami i na pewno będzie ich kilka rodzai. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- podaję kilka pozycji kremów z kwasami: Clarena, AHA Fruit Line, Glyco Fruit Cream Bandi - AHA+PHA Krem z kwasem migdałowym i polihydroksykwasami Uriage, Hyseac, Soin Actif aux AHA (Krem z kwasami AHA) Trzeba pamiętać, że kwasy służą złuszczeniu naskórka więc po stosowaniu takich kremów może, a wręcz powinno nastąpić delikatne złuszczenie...
|
|
|
#1755 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale skwar! Mala byc burza i deszcz, a tu tylko wiatrzysko! No,ale w domku przynajmniej wysprzatalam... do nastepnego brudzenia moich brudaskow ( wlasnie przed chwila mialam spiecie z Tż na ten temat- se sluzbe znalazl..grrrr - w nagrode wyspi sie dzis na sofie w salonie)
Moja dzidzia dzis aktywna jak zawsze- nawet bardzij kopala w czule miejsca. Stopy spuchniete, ale raczej to efekt wysilku przy sprzataniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
No dobra, pora i na mnie. Ide spac, mam nadzieje, ze tj nocy bede miec lepsze sny. Kolorowych!
|
|
#1756 | ||
|
Zadomowienie
|
truscafka wielkie dzięki za info. Ja mam dość wrażliwą cerę i do tego okropnie przetłuszczającą się. Może dlatego zabiegi nie spełniły moich oczekiwań.
W czasie ciąży cerę mam idealną i nawet się nie przetłuszcza, ale podejrzewam że po porodzie problem powróci. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Idę się rozprostować gnaty, bo kręgosłup już daje znać o sobie. Poczytam sobie coś zanim się cicho nie zrobi. Miłej nocki |
||
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Nocny marek spać nie mogę TŻ smacznie śpi a my przewracamy się z boku na bok. Więc włączyłam laptopa.
Z moich stwierdzeń to jeszcze tyle do kupienia jest dla niuni że nie wiem tylko skąd kasę brać. Muszę zrobić listę co mam jeszcze kupić wczoraj trochę rzeczy ubyło ale inne też trzeba kupić
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się ... eko fajna sprawa, ale u Reni widze skrajność ... bez przesady i dołączam się do apelu- UWAŻAJ NA SIEBIE truscafko !!!!!!! ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- aaaaa... tak to działa ja tam sie nie znam... bądź z nami jak najdłużej kochana
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
hello
u mnie noc ciężka bo za gorąco na spanie,potem wiatr się zerwała,le chyba nie padało.ogólnie to się nie wyspałam,a wstałam juz parę godzin temu Maleńka kopała mnie niemal całą noc teraz odpoczywa i chyba spi-zjadłam cs słodkiego,ale nei zareagowała na to![]() miłęgo dnia
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze... ja przed ciążą miałam tłustą strefę T, teraz na brodzie i szyji tak mnie wysypuje ze szok... mam tydzien spokoju, 2 tygodnie masakry :/ co zrobic... hormony :P ale po ciąży dalej wracam na visaxinum, bo zaczelam brac akurat przed ciążą ( jakies 3 tyg brałam) i powoli zaczęłąm zauwazac jakas róznice ![]() jak super ze dzis chłodniej te 17 stopni, po nocnej burzy... mmmmhmmmm od razu lepiej zmykam zaraz cos zjesc, bo malutka od rana jeszcze śpi, więc ja delikatnie obudze a co i powiem, że wczoraj jak smarowałam się kremem i ścisnełąm delikatnie brodawke siara poleciała... na szczescie jeszcze samoistnie nie leci, ale fajnie zobaczyc "na żywo" o czym gadałyście zmykam narazie ... buziolki, miłego dnia
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie nie mogłam spać do północy a jak w końcu zasnęłam to się obudziłam o 5 rano i wcale nie mam lepszego samopoczucia![]() chciałabym jeszcze prowadzić tą listę jak już nie będę mogła albo pojadę na porodówkę wtedy niech ktoś przejmie ale nie zabierajcie mi narazie chociaż tego ![]() Truscafko oszczędzaj się odpoczywaj dużo |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Aniu prowadź jak najdłużej listę. Spokojnie, jak nie będziesz mogła to wtedy się przejmie ![]() Chawa ja mam taką cerę jak Ty i zabieg kwasami mi dopiero pomógł, tak, że od 7 lat nie mam problemów z cerą Pewnie było tak jak napisałaś, że nie do końca ktoś go dobrze zrobił, a łuszczyła Ci się po nim skóra? A i miałaś przygotowywaną wcześniej skórę do takiego zabiegu?Co do eko pieluszek to mnie to bardzo interesuję i stopniowo pomału zamawiam, przynajmniej spróbuję. Myszko wcale nie musisz używać tetry tam są specjalne wkłady do pieluszek wielorazowych, wkładki o różnym stopniu chłonności. Do pieluszek z kieszonką i podobno bardzo dobrze się sprawdzają. Są też specjalne wkładki papierowe, na pieluszki, żeby nie trzeba było spierać, jak maluch zrobi coś grubszego ![]() I płyny do odkażania, proszki do prania, oferta całkiem bogata jest. Oolong orzechy się u mnie nie sprawdziły, dlatego wolę proszek, bo jakoś ze zwykłymi plamami sobie nie radzą, a co dopiero przy maluchu ![]() Truscafko musisz uważać, bo jednak organizm też obciążony jest Ale rozumiem Cię, bo ja też z tych pracoholików, dopiero sobie przypominam, że trzeba się oszczędzać jak coś się dzieje
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-28 o 09:08 |
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie i lecę nadrabiać, mój net się wczoraj zbuntował, ale się nie dziwie, przy 36st w cieniu tez miałam ochote się "wyłączyć"
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duchy czy co
|
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aniu no co Ty !!!!!!! nigdy w życiu !!!!! Bez Ciebie to nie bedzie to samo !!!! Kochana głowka do góry wszystko na bank bedzie dobrze, nie stresuj się, bo to nic nie daje zrób coś miłego dla siebie, dla ciała we love U
|
|
|
|
#1767 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w ten niedzielny poranek
![]() Cytat:
![]() Oglądała któraś z Was te linki z łóżeczkami, które wstawiłam? czytam post po poście ale nie widzę żeby ktoś lukał. Pokazałam wczoraj teściowej i też bardziej tak jak mi podoba jej się to brązowe. Powiedziała nawet że mam nie słuchać TŻ że jest droższe od tamtego drugiego tylko zamówić i zaplacić a ona i tak nam dołoży połowę hehe ![]() Cytat:
![]() Truscafko dziewczyny mają rację uważaj na siebie, wykorzystaj, że teraz możesz pofolgować ze względu na Twój stan. Jeszcze Ci zabraknie takich chwil jak dzidzia się pojawi to życie zmieni się o 360 stopni nie bedziesz narzekać na brak zajęć
|
||
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też was uwielbiam i nie chciałabym się z wami rozstawać napewno nawet jak urodzę będę wchodzić do was. Bez was to nie to samo |
|
|
|
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
my dziś rozpoczynamy 31 tydzień..... optymizmem nie nastraja mnie tylko fakt żew niedługo czas zacząć zbierać się do pracy oby było mało dzieciaków to jakoś pójdzie
|
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Wczoraj Was podczytywałam, ale nie miałam sił odpisywać. Z piątku na sobotę sąsiedzi urządzali grilla i impreza sie skończyła o 5 nad ranem Prawie wogóle nie spałam, a od rana lataliśmy po mieście, ale najważniejsze, że zamówiliśmy meble dla Martynki. Za 5 tygodni będą także do tego czasu musimy się wyrobić z malowaniem pokoju.Wieczorem jeszcze zawiozłam męża na rynek, a ja do 24 sprzątałam i piekłam ciasto. Jem śniadanko i się chyba jeszcze kładę na godzinkę ania21_21 Aniu zobaczysz wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj, żeby do 38 tygodnia dociągnąć. I na pewno chcemy żebyś prowadziła nadal nasz wątek !!! truscafka Kochana a Ty to czasem chyba zapominasz, ze w ciąży jesteś Musisz zacząć odpoczywać dla dobra maleństwa!!! witaminkaccc Widzę, że jednak kompromis z TZ nastąpił i tym sama zmiana imienia dla Małej. Martynka mi się osobiście bardzo podoba Miłego dnia mamusie, wracam na chwilkę do łóżka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

jutro się zrelaksuję 

duchy czy co