|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Ja już sama nie wiem czy ze mnie ropsko nadal leci ze środka,
czy jakaś inna wydzielina widzę, że przy jednym już w sumie wyciągniętym szwie, nadal mam ropę ![]() CZemu się tak długo goję ![]() A wiecie jaka byłam genialna ? Normalnie lekarz ze mnie jak zakonnica robiłam sobie okłady z nagmanianiu potasu, który miał mieć kolor blado różowy, a u mnie był ciemny fiolet i oparzyłam sobie Genialna jestem nie ?! Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-27 o 21:51 |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
My caly dzien nad jeziorkiem, wchodze na forum a tu teliczek na porodowce
TRZYMAM KCIUKI KOCHANACytat:
fotka z eko-bujaka
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jak się czujesz?
Marina super, że Igorek zdrowy! Patik myślę, że powinniście odbyć długą rozmowę, ale tym razem bez krzyków, na spokojnie, powiedz jak się czujesz, jak jest Ci źle. To smutne, że tak się Tż zachowuje, przecież Ty potrzebujesz jego wsparcia a nie krytyki! ![]() Telik trzymam żeby było cały czas tak fajnieSweet Igorek śliczny Carmela Sarenka boska Brunetko co nie będziesz musiała Ali całą noc w chuście nosić Zmalowana życzę Wam udanego jutrzejszego dnia ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Moje serduszko małe śpi, więc i ja się kładę dobranoc |
|
|
|
#575 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak nie wiesz za co się złapać to możesz mi jedno dać ![]() jako że syna już mam to ... ![]() AAA Tymon ŚLICZNY! i gdzie on taki pełnowymiarowy zmieścił się w tak małym brzuszku ![]() A co do naszego spotkania to: Nigdy nie mów nigdy! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
POWODZENIA!Cytat:
. Wtedy powiedział, że jednak nie mam lekkoA my mieliśmy wycieczkę do Torunia. Zabraliśmy smycz, wodę, miskę, karmę, pieniążki i dokumenty. Pojechaliśmy po pieska. Pani nas do niego zaprowadziła i .... nie wzięliśmy go. Okazał się agresywny. Małż jak przy nim kucnął i zawołał, to rzucił się z zębami. Psy obok ocierały się o kraty, machały ogonami, cieszyły się. A ten reagował agresją. Żeby nie było 3 razy dzwoniliśmy i pytaliśmy jaki charakter ma pies, jak się zachowuje w stosunku do dzieci i innych zwierząt. Wszyscy mówili że przyjacielski, miły, łagodny, nie lubi zostawać sam, przylepa. Jest mi strasznie przykro bo naprawdę chcieliśmy go wziąć, ale nie ryzykując, że pogryzie dzieci albo nas. Widzieliśmy jego zachowanie a zachowanie psów z kojca obok. Ja rozumiem, że mógł być wystraszony ale jak zaczął warczeć i pokazywać kły to ja też byłam wystraszona...
|
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
o jest DaKaro jesteście już w domku??
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Lena śpi ze mną, ale wcale to mi nie pasuje
Filip od początku nauczony był spać w łóżeczku i było super niestety wszystko zaczęło się od kataru, który złapała kilka dni po wyjściu ze szpitala, byliśmy w takiej panice, że Grzesiek wręcz kazał mi spać z małą żebym ją miała na oku i pilnowała, a potem kolki i skok, no i nie dało się oduczyć czekam aż karuzelkę kupię i mam nadzieję, że mała będzie zasypiała w łóżeczku jaki u nas wiatr, normalnie aż się boję, wyszłam na balkon i prawie mnie zdmuchnęło z powrotem do środka jeśli będzie burza to konkretna a jak nie to szkoda, bo mogłoby się ochłodzić w końcu ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
mój mąż tak samo, albo praca, albo odsypia, albo rybyprawie nie zajmuje się małą mi oczywiście mówi jak to nie mogę sobie dać rady, ja nie mam nic innego do roboty, to taka łatwa sprawa zajmować się dzieckiem rad mi nie daje na szczęście bo on nic nie wie, wszystko muszę mu tłumaczyć jakby pierwszy raz z dzieckiem miał do czynienia i ten pogrubiony tekst, jakbym swojego słyszała "to idź zarób na całą rodzinę, a ja z dziećmi będę siedział" doskonale Cię rozumiem ja ogólnie przyzwyczaiłam sie do tego, ale oczywiście zaraz po każdej tego typu "kłótni" jestem wściekła, smutna, mam do niego żal, czasem aż zastanawiam się w co ja się wpakowałam, czy nie lepiej wyprowadzić się do rodziców i olać go
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam scio, brunetka, marina,zanetaa, iustyna, natka,
Napewno tak tego nie zostawię bo nie chcę pogłębiać konfliktu i czuć się bezwartościową, no właśnie kim? musimy porozmawiać. Trzymam się jakoś mimo że każdy dzień jest prawie identyczny, brakuje mi snu jak powietrza. Wiecznie to trwać nie będzie ![]() Niech wszystkie problemy ktoś odgoni od nas ![]() Telik kciuki ![]() ![]() iustyna oj szkoda że tak wyszło, ale dobra decyzja. Nie myśleliście aby się zdecydować na psiaka z kojca obok? Tz jeszcze nie ma. Ja migiem się wykąpałam. Drzwi do łazienki otwarte i kabina od prysznica aby słyszeć jakby się obudziła. Paranoja. |
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Patik i popieram co napisała Marina, za niedługo zaczniesz się cieszyć macierzyństwem
Filip był grzeczniejszy i spokojniejszy niż Lena, ale wiem, że początki były dobijające, całe dnie robiłam to samo, nie miałam czasu dla siebie nie za bardzo dało się wyjść gdzieś na dłużej, mały spał jak chciał a później? 2-3 drzemki na dzień, po między zabawa, jedzonko pyszne na które Filip aż się trząsł śmiał się, ćwiczył nowe umiejętności, mało płakał dziś mój TŻ spal po robocie do 14.00 a od 12.00 próbowałam go obudzić o 18.00 miał jechać na ryby, więc jak wstał pojechał do sklepu i jak wrócił było po 15.00 wzięłam sie za sprzątanie, a taki upał że musiała co chwile odpoczywać no i o 18.00 on się zbiera na ryby, a ja pół domu mam jeszcze do wysprzątania jeszcze Lena się obudziła i się wydziera kombinowałam żeby szybko poodkurzać, potem od razu zjadła mleko i do 20.00 nie chciała zasnąć no i jak w końcu padła, to dokończyłam sprzątanie i przygotowałam kąpiel potem jeszcze do 22.00 usypiałyśmy się masakra
|
#581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Carmela, bardzo fajny leżaczek
![]() Marinko, dobrze że Igor zdrowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rozumiem te mamy które śpią z dziećmi, ale ja chciałam żeby nasze łóżko było nasze - mały śpi na razie w sypialni, ale w swoim łóżeczku, zresztą niedługo wędruje z nim do swojego pokoju Za to od teściowej oczywiście w ciąży słyszałam "teraz tak mówisz, a zobaczysz że będzie z Wami spał.." wrrrr...... ja się też na spotkanie piszę ![]() Cytat:
Rano pewnie będzie Jasio z nami? ![]() patik, nie wiem co powiedzieć....ściskam mocno ![]() mam nadzieję że uda się wam porozmawiać na spokojnie i wszystko wyjaśnić ![]() Idę spać...może się nie ugotuję...dobrze że jutro chłodniej ma być... dobranoc!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-08-27 o 23:13 |
|||
|
|
|
#582 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie 8 tygodni po i echo @ ![]() Cytat:
co do znajomej to porażka , brak słów kobieta umie się ustawić !!! Cytat:
i ciuszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i ja nie daję do łóżka w dzień, chciałam żeby się kojarzyło tylko z nocą a w dzień spał w turystycznym a teraz w leżaczku z FP no i w wózku na spacerze tyle że on mało spi w dzień Cytat:
ja jednak nie jestem zwolenniczka tego, jakoś wydaje mi się ze maluch sie moze wystraszyć jak sie obudzi nie tam gdzie zasnął Cytat:
CUUUUDNA Brumeczku dziekuje za miły komentarz Telik trzymam kciuki kochana !!!!!! Marinko jak dla mnie tylko "głęboka woda" żeby sie szybko zorientować że ta przemiana tż to na stałe a mieszkanie i zdanie tylko na siebie szybko to zweryfikuje !! oby było dobrze a my po cywilnym przyjaciółki, mały był u dziadków cały dzień no i oczywiście tam aniołek ![]()
|
|||||||||
|
|
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teliczku no chociaz u Ciebie cos konkretnego zaczelo sie dziac! Jak juz wody odeszly, to predzej czy pozniej przywitasz dziecie, oczywiscie trzymam kciuki, zeby predzej! Chcialabym moc napisac to samo...dopakowalam sie, bo....mialam skurcze, w zasadzie nadal mam, ale chyba odstepy sie zwiekszaja, a byly juz co 3 minuty, wiec dupa blada. Nie wiem, czy mam isc spac, czy liczyc... Ja tez chyba ide spac, no i mialam racje - Antek czekal na ochlodzenie, u nas zerwal sie wiatr i juz nie jest tak koszmarnie duszno i goraco. |
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i GRATULUTJĘ NOWYM MAMUSIOM !!!! |
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tak samo, wiało mocno, teraz lżej i zimno się zrobiło brrr
|
#586 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Późno się zrobiło, ale dopiero teraz mam chwilę... Dziś oprócz długaśnego spacerku zaliczyłam z tych pierwszych razów jeszcze samodzielne zakupy, pierwsze po porodzie. Zostawiłam moich panów i pojechałam do sklepu , bo się sporo rzeczy pokończyło. Godzinkę mnie tylko nie było, a stęskniłam się okrutnie
Ale cieszę się że to wyjście tak szybko zaliczyłam, bo potem może trudniej by mi było zostawić małego, ajk bym sobie wmówiła, że beze mnie sobie nie poradzą... A dali sobie radę świetnie ![]() No a druga rzecz to podróż autkiem. Nie wiedziałam czy można tak szybko po porodzie (4,5 dnia) czy nie, ale wsiadłam, pojechałam i ... przeżyłam Więc można ![]() Cytat:
Trzymaj się kochana, ja tu ściskam wszystko co mam, nie tylko kciuki To da się wytrzymać, wierz mi, wcale nie jest tak strasznie jak mówią! Czekam na malucha i wieści od Ciebie, kochana!!! Cytat:
Może teksty niezbyt dla dzici się nadają (jest o rewolucji, biedzie, gwałtach i prostytutkach), ale póki co tym się przejmować nie będę ![]() Cytat:
Ty tez za chwilkę będziesz mamą ![]() A gadżeciarzami jesteśmy z mężem oboje niestety. Niestety dla naszego budżetu domowego No a jabłuszko to nasz KULT! Windowsów nie uznajemy ![]() Cytat:
Ale nie jest to jakieś nadmiernie częste. Płacze jak ma powód - głodny, chce mu się ssać, zmęczony.Na to drugie jeszcze ciężko nam zaradzić, bo ja nie chcę dawać smoka, ani przystawiać w takich momentach do piersi , żeby sobie ze mnie smoka nie zrobił No i problem, bo jak dogodzić dziecku które chce ssać, nie dając mu nic do ssanie? Na razie wtedy śpiewamy, gadamy wesoło i się wydurniamy (jeśli to dzięń oczywiście), czasem wsadzam mu rąbek flanelki do ust i chwilowo pomaga Mam nadzieję że uda mi się bez tego smoczka obejść...A wstawanie, cóż. Tych 5 dni od kiedy Tymuś jest na świecie jeszcze nie dało mi się jakoś strasznie we znaki. Może z czasem poczuję się zmęczona, ale na razie jest ok ![]() Cytat:
I to pewnie MY SAME będziemy się musiały kiedyś odstawić od piersi, a nie dzieci odstawić ![]() Cytat:
![]() A'propos - youyou WRÓĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Cytat:
No to kocham kocham ![]() Ale z tą nadmiarowością to jakoś sobie poradzę. WIęc dzięki za propozycję, ale... A za komplementy dla Tymka dziękuję bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Ale na pewno dobrze zrobiliście. Macie maleńkie dzieci - w takim przypadku pies musi być łągodny jak baranek. Musi być wręcz pewniakiem! Nie ma innej opcji. Nie martw się. Po tym świecie chodzi niestety mnóstwo takich biednych psin i na bank niedługo traficie na taką, której dacie dom
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce znac sekret jak szybko uspic wieczorem dziecko. po kapieli bylo piec(5!!!!) karmien i dopiero teraz padla...
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To okropne, a satysfakcja jest, nie powiem ![]() A co do spotkania, to komu jak komu, ale Tobie na pewno bym nie odpuściła, jak byśmy się znalazły w jakiejś niedużej odległości od siebie!!!!!!! ![]() OK, lecę robić kolację małżowi Papa, do jutra
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Telik
co chwilę czytałam, że coś sie zaczyna dziać i ciagle zapominałam napisać, powodzenia Filip już spał i nagle przybiegł do mnie do pokoju stękając, był bez pampka bo sobie musiał ściągnąć i od razu siup na nocnik wysikał się, położył u mnie na łóżku i śpi tak mi wszyscy mówili: jaki on już duży, a dalej w pampersach, oducz go, bądź twarda (jedna ta wspaniała znajoma doradzała stosowanie swojej metody, jak się zleje w majtki to po pupsku wystrzelać - mądre )a ja czekałam na moment aż sam będzie chciał, a nie żebym go jakoś zmuszała, no i co jakiś czas robiliśmy proby ale jak nie wychodziło to dawałam spokój i co? od kiedy pierwszy raz sam zechciał na nocnik się załatwić robi to codziennie, tylko przez pierwsze 2 dni zdarzała się jedna wpadka na dzień, a teraz już nie nasika do majtek, nawet w nocy do pieluchy nie robi
|
#590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana im dziecko starsze tym bardziej absorbujące może i ładniej śpi bo raz czy dwa razy się obudzi w nocy do karmienia ( karmię piersią) ale są inne mniej przyjemne dolegliwości np.związane z ząbkami które lada dzień się pojawią... kochane widzę ze zmęczone jesteście... ale to przejdzie.. i to nie to że dzieci Wam odpocząć dadzą tylko Wy mamusie zaczniecie inaczej na to wszytko patrzeć i zorganizujecie się przy tym doskonale...miłośc do własnego dziecka miłością bezwarunkową jest i to ona Wam pomoże to wszystko przetrwać a z czasem inaczej na to spojrzeć .. Cytat:
kochana doskonale Cie rozumiem.. trochę to też emocje związane z pojawieniem się maluszka... koniecznie porozmawiaj na spokojnie ze swoim tż.. powiedz mu bardzo ważną rzecz... że dla swojego dziecka jesteś matką JEDYNĄ dlatego NAJLEPSZĄ ... w zadnych ramionach Twoje dzieciątko nie będzie czuło się tak bezpiecznie jak w Twoich...pomyśl o tym kochana a napewno doda Ci to sił trzymajcie się dziewczyny miłej i spokojnej nocki zyczę.. |
||
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Dziś o 5:20 urodził się synuś AgiGuernsey Antoś![]() SN, 3770g i 58cm ,10pkt. Aga pyta czy Telik tuli Jasia ![]() AGAGUERNSEY GRATULACJE SERDECZNE Telik ![]() Brida ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- A tak na szybko Agulaabar ja nie chodze w jeansach po CC bo tez mi jeździ po bliźnie.jeszcze chwilę musze poczekac,a na weselu wczoraj miałambieliznę ściaskającą,blizny wogóle nie czułam, wyglądałam dosc fajnie bo brzucha ani fałdek nie było widac. |
|
|
|
#592 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:confu sed:. jedna warga jest bardziej na zewnątrz i widzę jakiś biały nalot. zaczęlam sie podmywac płynem do higieny intymnej i mam nadzieję że coś pomoże. a tak w ogóle to zadzwonię do położnej i poprosze ją żeby wpadła dzisiaj i obejrzała moje podwozie, bo zadrapałabym się na smierc z chęcią.możliwe że to infekcja? i co ja mogę na to poradzic? :confu sed:![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj wyszlismy na spacer.wszystko było ok, dopóki młodemu nie włączyła sie opcja: WIELKI GŁÓD - NAKARM MNIE TERAZ!!!! wyk niesamowity, więc ja biegiem z wózkiem do domu (5 min). i od razu na łóżko i do karmienia. jak za dotknięciem różdżki. ![]() kapiel- na początku bek. jak tylko zmoczyłam mu głowę (jako ostatnią), cisza i tylko patrzy na mnie wielkimi oczyma i nawet całe ciałko zrelaksował. ![]() dzieci to jedna wielka zagadka Patik, kochana cóż można rzec. nie wiem. przytulam więc i całuję. Będzie dobrze a tak w ogóle to dzień dobry wszystkim w niedzielny poranek (przynajmniej to mi jeszcze zostało - poranki moje). zawsze to był mój czas dla mnie i dalej to kontynuuję i T. wie jak bardzo kocham moje poranki i stara się ich nie zakłócac. kochany jest ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Aga G - ogromne gratulacje!!! ![]() k laski: witamy Antosia
|
|||||
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
sms od teliczka:
przeniesli mnie w koncu na box porodowy, szyjka nie chce sie skracac, rozwarcie na 3cm. Cała noc nieregularne skurcze z krzyza. Jakos sie trzymam i czekam na tzta. Buziaki dla wszystkich cioc. ps. powiedzialam mezowi ze mi wisi porche za ten porod
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() drugie - podejrzewam że kto jak kto, ale Ty chyba nie narzekasz na braki snu? ![]() Cytat:
![]() AgaGuernsey, gratulacje!!!!!! To Cię wziął z zaskoczenia! ![]() ![]() ![]() kla ski:![]() ![]() Babonik, jak po weselu? My dziś mamy 1 rocznicę ślubu
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Aga GRATULACJE
Antosi u Witajto teraz czekamy na Jasia
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Aga GRATULUJĘ ! WITAMY ANTOSIA! Super, że wszystko poszło ok!
Telik, oj wymęczy cie bidulko. I te paskudne bóle krzyżowe. Ale myśl o Jasiu.... no i o porche ![]() Dziewczyny a u nas pierwszy raz nocka przespana ładnie ( ale mały je bardzo mało, czy to w dzień, czy w nocy, w nocy zjadł tylko 60 ml ) a rano też 60 ml... Poszedł spać o 22, obudził się o 3 - zjadł te 60 ml, potem położyłam go w łóżku ( śpi ze mną - identycznie jak u Zanki, zaczęło się od kataru ) był aktywny godzinę do czwartej ale UWAGA -bez krzyku i rąk- i padł, no i się obudził już na dobre, jak zwykle o 6 no i teraz padł. Pierwszy raz taka ładna noc. Z małżem na razie ok, i wiecie co ? Postanowiłam zgodzić się na wyprowadzkę... dziubek genialnie napisałaś... Bycie na swoim zweryfikuje czy zmiana jest tylko na ,,teraz" czy na stałe. I iustynka też masz rację. Ale jak zwykle cykam się, czy dam sobie radę z Igorem i z ... tż-tem... 6 września mamy mieć klucze... Tylko nie za wesoło mi się cały wrzesień zapowiada, bo mam 2 - tyg. praktykę w gimnazjum ( mam prowadzic zajęcia - lekcje wychowawcze, bo ja niby pedagog )No i potem kolejne 2 tyg. w innym gimnazjum i to samo. Kurde raz, że nie będzie mi kto miał z dzieckiem zostać, dwa - że mi się zwyczajnie nie chce. Znaczy chciałoby mi się, ale teraz jak mam bąbelka to wolę spędzać czas z nim. U nas zimno - W końcu ! Ale się rozpisałam. E, nawet nie
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-28 o 09:14 |
|
|
|
#597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie waga z rana pokazała magiczne 59,9 kg trzeba to jakoś uczcić
|
|
#598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas znowu ładna nocka (wiem, wiem, pewnie mnie niedługo pomordujecie albo chociaż z wątku wyrzucicie, za te dobre wieści ) - Tymon budził się na karmienia dwa razy, a teraz trzeci już rano, przed tuż przed 9.00 Cytat:
Cytat:
Gratulacje kochana Cytat:
![]() A może jak to piszę, jest już PO? ![]() A na południe teraz nie. Ale zimą, czy w okolicach Wielkanocy to często tam bywam... ![]() A na południe w lewo na mapie, czy w prawo? ![]() No to wszystkiego najlepszego!!! Cytat:
![]() ![]() Oj, podpadłaś mi tym tekstem ![]() Ja od rana ze smutkiem patrzę, że chłodniej się zrobiło... Tak mi żal, że lato mija
|
|
#599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jednak Cię wzięło z zaskoczenia Cytat:
![]() to teraz już z górki
|
||
|
|
|
#600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJEEEEEEEEEEE!!! k laski:Cytat:
wiesz co ja robiłam - gin mi kazał. Wziełam strzykawkę 10m3nabrałam do niej wody utlenione i wstrzykiwałam na leżąco w wannie sobie do środka -3 x dziennie. Wypływało ze mnie każdy brud i ta krew i skrzepy. Cytat:
Hahaha! !!Cytat:
i super czekamy na zdjęcia z nowego mieszkanka ! U mnie noc nieprzespana. Nie wiem,czy SKOK (jak Wam sie objawia?) czy problemy brzuszkowe, zrobi luźną koope, ale się wierci stęka ![]() jak ja przewijama i wziełam wacikiem koło odbytu to raz dwa jej uleciało takie wodniste. Nie wiem tez czy to nie tolerancja laktozy,ale zielonej koopy nie ma. Jutro ide do pediatry. idę drzemać! |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

TRZYMAM KCIUKI KOCHANA
zębole
żeby było cały czas tak fajnie
A teraz wyprał rzeczy Tymka które zabrał ode mnie ze szpitala, te ciuchy które z porodu ocalały i się do czegoś nadawały i coś tam jeszcze 
I do tej pory nie wiem 
mój mąż tak samo, albo praca, albo odsypia, albo ryby

k laski: witamy Antosia
trzeba to jakoś uczcić