|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Matall no to Twoja Mamcia starsza od mojej o 3 lata
|
|
#2672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja mama też jest ten rocznik ale urodziny miała w czerwcu
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Napewno mnie nie pamiętacie, bo pisałam trochę z Wami na początku ciąży. Potem w związku z moimi problemami zdrowotnymi przestałam. Śledziłam Was jednak przez cały czas Moja Córeczka Michalinka przyszła na świat 21.04 z wagą 4200g i wzrostem 59 cm przez CC. Teraz waży już pewnie prawie 8 kg (dowiemy się we wtorek na szczepieniu) i jest najcudowniejsza na świecie!! Właśnie skończyłyśmy skok 14-19 tyg., który był jedną wielką masakrą i mam zupełnie inne dziecko!!! Mam nadzieję, że mnie jeszcze przyjmiecie
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
O no proszę
![]() Cytat:
![]() Ale ostatnio to zjawisko odnotowałam w 2 klasie LO Cytat:
my w trakcie tego skoku
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
Pusto przez weekend, ale i tak fajnie - jak zawsze u nas Wczoraj byłam trochę to zaległości nie mam, poczytałam co popisałyście wieczorem.. ale nie mam co odpisywać.. Niewyspana jestem maksymalnie, bo straaasznie wiatr w nocy hałasował i nie mogłam spać Antuś na macie, znowu pastwi się nad słonikiem i wali w niego łapką, a ja z kawą przed lapkiem.. Anulinka za chrzest... i za brak kupy w kościele ![]() Nom.. to buziaki ślę! |
|
|
|
#2676 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ach ile ja bym dala zeby mi tez 5 pokazalo z przodu, ale nie mam czasu cos ze soba zrobic Cytat:
Dzien dobry u nas nocka standardowo 6h snu potem 3h mala lezy w wozeczku i chyba spi no wierci sie od czasu do czasu ale oczy ma zamkniete.U mnie w miejscowosci tragedia 2 mlodych 18letnich chlopakow wczoraj wieczorem zgineli w wypadku samochodowym. Jeden z nich moj sasiad Masakra a jak zobaczylam zdjecia z wypadku szok, nawet silnik wypadl ...
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-08-28 o 10:10 |
||
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas minął z dnia na dzień. Michaśka jest teraz przecudowna, a ile nowych umiejętności nabyła
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() niebo jest zachmurzone - cud miód jeaaaaaa, nie ma upału Marudek wczoraj się obudził po 23 jak ja już słodko chrapałam w związku z tym go dokarmiłam ale kąpieli już nie było. A reszta standardowo - święte 2 godziny spania były po każdym jedzeniu i nie mam bladego pojęcia kiedy zamierza spać dłużej ![]() ![]() Cytat:
matall - gratuluję tych 4 centów, to bardzo dużo ![]() kaorlak daisunia kofam Cię za tą tarkę do pięt, urządziłam sobie z rana domowe mini SPA od stóp do głów i czuję się znowu jak kobieta a nie jak matka-lump ![]() jak sie nie rozpada to zmykam po obiedzie na spacer ale muszę też w domu coś poćwiczyć bo sadełko dalej wisi - u mnie niestety waga stanęła i po tych 2 kilach mniej dalszych efektów brak
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry...
Karolcia znów jadła o 6.oo rano ja niewyspana, bo tak wiało, że zasnąć nie mogłam i w rezultacie pół nocy na kanapie w salonie przesiedziałam... brzuch mnie na @ napieprza... identycznie jak miałam a @ nie ma...jedziemy dzis obkupić Wiki - kredki, farby, duperelki, worek na buty... ja się chyba poryczę ![]() matall pieknie ja zawsze twierdziłam, że sugerowanie się wagą to błąd, każdy jest innej postury, innego wzrostu... To własnie centymetry są ważne ![]() gratki ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- a w klubie lista na zjazd ![]() buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuu
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisz częściej lecę obejrzeć nowy katalog ikei, może mają jakieś fajne serie dla maluszków
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
u nas pobudka 00:20 i 4:30, ale nie chciala zasnac do 5:30 bo bek rozbudzil, ale w koncu zasnela i kupa obudzila o 7:15, dokonczyla kupe na przewijaku, zjadla, znowu kupa i pobawila sie chwile i znowu kupa.... MAM NADZIEJE; ZE NAPRAWDE TO NEI BIEGUNKA! anulinka u nas takie nocki to dobre nocki powodzenia dzisiaj, bedziesz cudna!moniak kochana wspolczuje nocki, ale chociaz do 3-ciej pospal co? matall ale Edzik pieknie sypia ostatnio co? gardlo boli? moj TZ tez sie rozlozyl dzisiaj..grrr...dwojke dzieci bede miala... andziotku to gabi slicznie spala ja tez mysle o ochraniaczku bo mala i mnei i siebie budzi walac lapkami po szczebelkach lozeczka![]() mamaoptymiostka orgazm jedzeniowo malinowy..chcem! no wlasnie ci nasi faceci to masakra jakas co? niby sie pobawia, niby wezma na spacer ale wszystko im powiedz...ejhh szkoda gadac... ide karmic TZ nosi mala w babybjorn-nosidelku, jest boskie! mala uwielbia, nosimy ja glowa do swiata i smieje sie na glos ![]() nosimy ja max godzinke dziennie, mam nadzieje, ze jej nie zaszkodzimy.... |
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda nie kojarzę ale witam serdecznie
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
a wlaśnie...
da sie chustować "przodem do świata"??? |
|
|
|
#2684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kaorlak Anulinka za chrzest i za brak kupy w kościele ![]() u nas burzy wczoraj nie było ale za to mały zrobił pobudkę o 00.30, sprawy brzuszkowe, troszkę się powiercił i w końcu usnął
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
kaorlak jaka duzia dziewczynka
|
|
|
|
#2686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() właśnie do mnie dotarło że dzisiaj kończymy 13 tyg i czeka nas ten najdłuższy skok. Nie wiem jak ja to przeżyje bo dwa poprzednie to była jakaś masakra ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- [QUOTE=anula_81;29036412]hej kochane! u nas pobudka 00:20 i 4:30, ale nie chciala zasnac do 5:30 bo bek rozbudzil, ale w koncu zasnela i kupa obudzila o 7:15, dokonczyla kupe na przewijaku, zjadla, znowu kupa i pobawila sie chwile i znowu kupa.... MAM NADZIEJE; ZE NAPRAWDE TO NEI BIEGUNKA! anulinka u nas takie nocki to dobre nocki powodzenia dzisiaj, bedziesz cudna!.(...)/QUOTE]u nas tez sa tak często kupki, ale póki kolor jest normalny i mały nie dokucza to się nie martwię.
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, taka pozycja nie jest wskazana dla maluszków, kręgosłup jest wtedy nienaturlanie wygięty (chyba że dziecko samo siedzi już) |
|
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki,
Nie nadrobię Was bo mam syf w domu i ani jednej spakowanej torby a 2M potwierdzą, że toreb do spakowania to ja mam wiele a teraz nie jadę na kolonie sama z Igą a zabieram jeszcze TŻ'ta i psa i każde z nich też swoją torbę musi mieć... nie wiem, nie wiem jak się pomieścimy ![]() Spacerówka wciąż nie złożona Chciałam Wam tylko napisać, że będę tęsknić przeokrutnie, nie zapomnijcie o mnie! Wracam 3 lub 11 września ale obstawiam raczej ten późniejszy termin. Wątku nie powinnyście skończyć do tego czasu choć z drugiej strony przy ostatnim tempie... kto wie Grazinku, założysz w razie czego czwartą część kaorlak ja Ciebie pamiętam Napisałaś u na 6 postów, ostatni 17 grudnia 2010* * dane z notatniczka matki prowadzącej ![]() Całuuuuję
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc nie wiem
![]() Chusta ratowała mi życie w trakcie skoku kiedy Misia absolutnie nie uznawała innej pozycji jak na rękach. Cytat:
Jest duża (nawet nie wiem po kim, bo ja ważyłam 2900g, a Mężul 3500g). Była największa na oddziale z czego Tatuś był bardzo dumny [QUOTE=anula_81;29036412]hej kochane! u nas pobudka 00:20 i 4:30, ale nie chciala zasnac do 5:30 bo bek rozbudzil, ale w koncu zasnela i kupa obudzila o 7:15, dokonczyla kupe na przewijaku, zjadla, znowu kupa i pobawila sie chwile i znowu kupa.... MAM NADZIEJE; ZE NAPRAWDE TO NEI BIEGUNKA! anulinka u nas takie nocki to dobre nocki powodzenia dzisiaj, bedziesz cudna!.(...)/QUOTE]U nas kupki są praktycznie po każdym karmieniu (Misia jest na cycu). Z tego co słyszałam biegunka prawdopodobnie jest wtedy gdy kupka się wchłania do pieluchy ![]() Dzisiaj jestem dumna z mojej Córci, bo zasnęła o 20, na karmienie obudziła się 0 5.20, zjadła trochę pogruchała w łóżeczku, zasnęła i pospała do 8. Teraz znowu śpi
|
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
Fajne takie cuś czy niefajne??
http://allegro.pl/ramka-ramki-na-4-6...764369565.html |
|
|
|
#2691 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obiecuję poprawęMiłego wyjazdu. My wyjeżdżamy nad morze 7 września. Nie mogę się doczekać Cytat:
![]() Misiunia się obudziła, więc lecę
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
anula no ładnie śpi
Ja też będę mieć dwójkę, jak tż wróci ![]() Lolka fajne, ja bym wzięła pierwszą
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi podoba się zestaw sześć ramek w poziomie.. chyba kliknę i wystawię galerykę w sypialni ![]() Moria trochę smutno będzie bez Ciebie ![]() A gdzie się wybieracie? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-08-28 o 11:05 |
|
|
|
|
#2694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mamusie czy jak mogę coś zrobić, że Marudek się tak często nie dopraszał jedzenia
|
|
#2695 |
|
Rozeznanie
|
kaorlak- ja Cię pamiętam, super że już jesteście po skoku!
Moria- udanego wyjazdu! Matall- gratki za 4 cm! Ja nie napiszę ile mam pasie ale marzę o 7 z przodu.. Grubas jestem przy Was.. PS tak po cichu to ja też lody wchłaniam..
|
#2696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a dokąd nad morze jedziecie????pytam bo też się wybieram ![]() nocka ciężka ale rano podsypialiśmy i nie jest źle maluch jeszcze śpi głowa mnie boli cieszyłam się że zimno dziś będzie a tu znów upał się wyłania Mattal 4 cm to bardzo dużo i zazdroszczę bardzo, czy Ty w ogóle wiesz co to słodycze????? pewnie nie ![]() zosiaa czyżbym nakłoniła Cię do grzechu???? i co teraz będzie z tą 9 w podpisie ![]() Andziot jak coś wyczaisz fajnego z Ikea to daj cynk, jadę jutro może też kupię. Kiedyś wstawiałaś linka do pałąka z zabawkami, kupiłaś go??? jaki jest??? Anulinka za chrzciny a z tą kupą bądź w pogotowiu bo zgodnie z prawem Murphy'ego pewnie się zdarzy
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-28 o 11:12 |
||
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
moria już tęsknimy... a juz miałam w ramach zlotowego buntu wyciagać męża dom Łodzi w weekend, miałam plana zaprosić na spacerek, ale w takim razie poczekam...
Obiecujemy, ze bedziemy grzeczne, co nie dziewczyny? Musimy to obiecać matce założycielce, żeby się biedna nie frasowała i oddawała relaksom w spokojności przeogromnego serca... Bo gdy kota nie ma... ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- phi... asia w pasie to ja mam z przodu 8... wygrałam
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Anulinka Udanej imprezy ![]() kaorlak Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() U nas nocka taka sobie, 2 kupy i pobudki co 2 godziny. |
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę się szykować, bo jedziemy z Misią na zakupy. Samiuśkie, bo Mężul na męskim wypadzie motocyklowym ![]() Ja też muszę mieć coś z życia
|
|
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
amarcia- no ja marzę o 7 z przodu bo mam 89 cm!! Masakra!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

wybieram:

za chrzest... i za brak kupy w kościele
Masakra a jak zobaczylam zdjecia z wypadku szok, nawet silnik wypadl ...

Mam do nadrobienia cały ten wątek i jeszcze chyba 2 strony starego 
ja zawsze twierdziłam, że sugerowanie się wagą to błąd, każdy jest innej postury, innego wzrostu... To własnie centymetry są ważne 

obiecuję poprawę
to bardzo dużo