mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 09:57   #1771
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Ale pogoda super. Chłodno wiaterek to lubię.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:05   #1772
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny aż mi się normalnie płakać chcę nad moim losem robocopa

Bahamadia tak na szybko - w okresie poza ciążą polecam kremy i maseczki z kwasami owocowymi tzw. kwasami AHA, mają właściwości wybielające i odświeżające. Trzeba jednak zwrócić uwagę na skład ponieważ wysokie stężenia kwasów nie są dozwolone podczas dużego napromieniowania słonecznego...

Istnieje też taka możliwość - nastawiamy się na blokowanie promieniowania UV czyli oprócz tego ze nie opalamy twarzy to stosujemy blockery - kremy z bardzo wysokim filtrem - nawet 100.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Fajną ofertę z kwasami ma Clarena, w Sephorze czy Douglasie mozna zakupić z firmy Clinique np tonik z kw. salicylowym - choć ten moze troszkę wysuszać....

Witam z rana

Truscafko bardzo, ale to bardzo dziękuję za odpowiedź

Jak tylko pojawię się w mieście lece do Drogerii zoriętować się co i jak
Poza tym poznam ofertę Clareny, bo tak się składa, że moja znajoma w miasteczku gdzie teraz mieszka pracuje właśnie na tych kosmetychach
A cerę mam wrażliwą

Co do blokerów tego lata i tak nie wystawiałam się tak jak normalnie na słońce, filtr używałam w wys 6 i trochę wstrzymało, ale to co wyszło to już jest

Właśnie zjadłam śniadanko i z nowu chcę mi się spać
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:09   #1773
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
witaminkaccc Widzę, że jednak kompromis z TZ nastąpił i tym sama zmiana imienia dla Małej. Martynka mi się osobiście bardzo podoba

hehehehehe widze właśnie

powiem Ci, że nie chce się sprzeczać i kłócić... może jeszcze zmieni zdanie... z 2giej strony wole Martynkę niż Zuzie, więc ... przyzwyczaję się :P
i najważniejsze że moje zdrobnienie "Mati" nadal pasuje, bo tak z małą gadam

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:28   #1774
muffinka90
Zakorzenienie

goldiko mój też zazwyczaj w upały nie jest aktywny, przeciąga się tylko itd, za to w nocy nadrabia (moje biedne wnętrzności), nie martw się

rudominko żebyś za długo nie leżała i wszystko było dobrze.

dziękuje za komplementy wózeczka też się zastanawialiśmy nad teutonią be you, ale ostatecznie Apollo wygrał

joamic fajne zakupki, też bym już z chęcią dokupiła reszte tych drobnostek żeby być już gotowa, ale czekam na przypłym gotówki

mola to dobrze, że już lepiej, uważaj na siebie oby do 36tc albo i dłużej

Aniu to leż w takim razie i pozwól sobie usługiwać a mała mozę jeszcze się obróci, jak dała rade pupą w dól to i odwrotnie da rade, widać jeszcze ma gdzie się kręcić

Tincia mi się wcześniej nie zdarzło, ale w ciąży czasem niestety. Tylko że to zawsze jak wymiotuje mocno, w innych sytuacjach na szczęście nie.

Myszeczko za III trymestr
ja miałam cytologię w lutym, jakoś w okolicach początków ciąży, o czym oczywiście nie wiedziałam

co do tych pieluch wielorazowych to jakis wątek na wizau o tym widziałam, tylko nie chce mi się szukać

nie_wiem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:31   #1775
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
moja mała przy takich upałach kopnie ze 2-3 razy tak max do 10 i potem az do 17-18 juz nic.... nawet chłodny prysznic nie pomaga... choc wystarczy kawałek słodkiego a lody algida krówkowe to nawet na 5 kopniaków starczają .... więc ja tak właśnie sprawdzam czy OK, bo stres jest... w koncu nam upalnie a jej w brzuszku chyba jeszcze gorzej :P
dzieki za odp u mnie jest wlasnie tak samo chociaz dzis w nocy niezle brykal. Co Tz polozyl mi reke na brzuchu to maly ja skopywal

Tottie1984 dzieki za odp w sprawie upalow :Cmok

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Wróciłam i stwierdzam że z każdą wizytą przynoszę gorsze wiadomości

Z dobrych wiadomości to takie że ciśnienie mam w normie i mam się nie przejmować nim i mierzyć narazie co 2 dzień
Ze złych:
Mała obróciła sie pośladkowo
I szyjka mi się skraca lekarz dał mi do zrozumienia że mogę urodzić w ciągu dwóch tygodni mam się oszczędzać i leżeć jak chcę donosić do 40 tyg
Aniu najwazniejsze, ze cisnienie sie unormowalo do 38tyg dotrwasz zauwaz, ze kazda zla wiadomosc w Twoim przypadku potem traci na swej zlej mocy i jest wszystko dobrze! Dlatego ja wierze, ze tym razem tez tak bedzie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy miałyście robiona cytologie teraz jakos w ciązy ??
Ja mam miec za 2 tygodnie robioną , i na glukoze mam iśc ale to już miałyście
ja mialam w sierpniu zeszlego roku i gin powiedzial, ze teraz nie musze bo tamta jest aktualna

truscafka to niewesolo z tym zemdleniem... myslisz ze przez upaly? fajnie ze zakupy sie udaly

ide dalej nadrabiac ...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:32   #1776
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Truscafko bardzo, ale to bardzo dziękuję za odpowiedź

Jak tylko pojawię się w mieście lece do Drogerii zoriętować się co i jak
Poza tym poznam ofertę Clareny, bo tak się składa, że moja znajoma w miasteczku gdzie teraz mieszka pracuje właśnie na tych kosmetychach
A cerę mam wrażliwą

Co do blokerów tego lata i tak nie wystawiałam się tak jak normalnie na słońce, filtr używałam w wys 6 i trochę wstrzymało, ale to co wyszło to już jest

Właśnie zjadłam śniadanko i z nowu chcę mi się spać
to mały filtr
ja niestety i w tej ciąży mam przebarwienia na twarzy, w tamtej stosowałam filtr rzędu 30, teraz 15. Na szczęście po urodzeniu dziecka zeszły mi, na co i teraz liczę.

odnośnie kwasów, to ja niespecjalnie mogę AHA - podrażniają mnie. Polecam za to kremy z kwasami BHA, np łagodny jest Effaclar K. PHA też mnie podrażniały, przynajmniej ten z Neostraty. Ale ogólnie fajna sprawa, cera się poprawia, węższe pory, mniej zaskórników.

edit: tylko w ciąży lepiej sobie kwasy darować, bo z tego co kojarzę uwrażliwiają na słońce, a ciężarne i tak z tym maja problem.
Ja akurat nie mam problemu z piegami, ale mam trochę pieprzyków na ciele i teraz znów trochę się powiększają i ciemnieją. Dodatkowo tam, gdzie skóra jest obcierana, to robią mi się takie małe włókniaczki - w poprzedniej dużo na szyi, bo nosiłam łańcuszek, teraz nie noszę, może nie urosną. Ogólnie zwykle te zmiany się cofają po porodzie - jak hormony wracają do normy.

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-08-28 o 10:35
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:38   #1777
Ona231
Zadomowienie

Muffinko proszę dziewczyny w sumie wszystkie pieluszki wielorazowe omówiły: KLIK

Oolong kwasy najlepiej zimą, latem ze względu na słońce też można sobie krzywdę zrobić.
Stary 2011-08-28, 10:48   #1778
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny odnosnie kosmetykow z kwasami to ja stosuje na jesien toniki z kwasami AHA i BHA. Ale kupuje zestawy do samdzielnego umieszania na www.biochemiaurody.com moja mama, sasiadka i ja jestesmy nimi zachwycone!!! tyle, ze trzeba filtry wtedy do nich stosowac.

witaminko
gratuluje siary

Aniu jak dla mnie mozesz prowadzic watek zawsze swietnie Ci to idzie

nie wiem za 31 tydzien!!!

muffinko tez dzieki za info o ruchach i upalach bo ja juz szału od rozmyslan dostalam :Brzydal:

no a u nas remont trwa Tz wlasnie konczy malowac pokoj synka. Sam wybral kolor farby o czym dowiedzialam sie wczoraj ale mi sie podoba. Zloto egiptu

Wczoraj na spontanie pojechalismy do IKEA kupic komode do pokoju malego. mamy juz tyle jego rzeczy, ze nie ma gdzie tego miescic wiec komoda jest potrzebna na gwatl. Do tego Tz kupil chusteczki nawilzane NIVEA. 4pak + paczke w pudelku plastikowym.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

ooo witaminko widze Matylda stala sie Martynka tez slicznie mi sie nawet bardziej podoba ale to rzecz gustu.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

opowiem Wam jeszcze moj sen
bylam u ojca i postanowila urodzic. Tzn stwierdzilam, ze czas na rodzenie. Wiec zaczelam przec i zaczela sie akcja porodowa. Pojechalam do szpitala, na porodowke i pre i pre. Przychodzi lekarz i pyta w ktroym tc jestem. Na co ja ze w 30tyg. A on ze przeciez w 40sie rodzi!!!
Ja sie zalamalam, przeprosilam go i powiedzialam ze pomylilam sie w takim razie. Przestalam przec, powiedzialam ze ide do domu i wroce za 10tyg dalej rodzic
Stary 2011-08-28, 10:49   #1779
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
to mały filtr
ja niestety i w tej ciąży mam przebarwienia na twarzy, w tamtej stosowałam filtr rzędu 30, teraz 15. Na szczęście po urodzeniu dziecka zeszły mi, na co i teraz liczę.

odnośnie kwasów, to ja niespecjalnie mogę AHA - podrażniają mnie. Polecam za to kremy z kwasami BHA, np łagodny jest Effaclar K. PHA też mnie podrażniały, przynajmniej ten z Neostraty. Ale ogólnie fajna sprawa, cera się poprawia, węższe pory, mniej zaskórników.

edit: tylko w ciąży lepiej sobie kwasy darować, bo z tego co kojarzę uwrażliwiają na słońce, a ciężarne i tak z tym maja problem.
Ja akurat nie mam problemu z piegami, ale mam trochę pieprzyków na ciele i teraz znów trochę się powiększają i ciemnieją. Dodatkowo tam, gdzie skóra jest obcierana, to robią mi się takie małe włókniaczki - w poprzedniej dużo na szyi, bo nosiłam łańcuszek, teraz nie noszę, może nie urosną. Ogólnie zwykle te zmiany się cofają po porodzie - jak hormony wracają do normy.

Tak wiem, że to mały filtr, ale jak się nie opalałam, to sądziłam, że dobre i tyle ;p
Kwasy wykorzystam oczywiście po porodzie,z tym, że najpierw sprawdzę te drogeryjne (sądzę, że są łagodniejsze)
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:50   #1780
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

jak super ze dzis chłodniej te 17 stopni, po nocnej burzy... mmmmhmmmm od razu lepiej zmykam zaraz cos zjesc, bo malutka od rana jeszcze śpi, więc ja delikatnie obudze a co

i powiem, że wczoraj jak smarowałam się kremem i ścisnełąm delikatnie brodawke siara poleciała... na szczescie jeszcze samoistnie nie leci, ale fajnie zobaczyc "na żywo" o czym gadałyście

zmykam narazie ... buziolki, miłego dnia
a moja jakos balowała cała noc-tzn do godziny 5 bo o tej wstałam,a terz spi...cos leniwi szturchnęla mnie przed chwila i teraz cisza...słodkie na nia nie działa:confused ::con fused:
ja mam nadziejże,że siary nie bede miała-nie ciągnie mnie do tego by sprawdzać

ledwo na oczy juz widzę...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:56   #1781
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ooo witaminko widze Matylda stala sie Martynka tez slicznie mi sie nawet bardziej podoba ale to rzecz gustu.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

bylam u ojca i postanowila urodzic. Tzn stwierdzilam, ze czas na rodzenie. Wiec zaczelam przec i zaczela sie akcja porodowa. Pojechalam do szpitala, na porodowke i pre i pre. Przychodzi lekarz i pyta w ktroym tc jestem. Na co ja ze w 30tyg. A on ze przeciez w 40sie rodzi!!!
Ja sie zalamalam, przeprosilam go i powiedzialam ze pomylilam sie w takim razie. Przestalam przec, powiedzialam ze ide do domu i wroce za 10tyg dalej rodzic

co do imienia już powoli się przestawiam chociaż wiadomo, że 1wsza myśl najlepsza....

co do snu :

30t 1d - ?
Stary 2011-08-28, 10:56   #1782
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Jeszcze go nie posiadam, a już darzę go miłością dozgonną A jak Fun System Ci się sprawdza?? Bo one w zasadzie chyba tylko w stelażu się różnią??
:
W Teutonii masz tylko roznice w stelazach,siedziska i gondole sa takie same.Fun nie ma przekladanej raczki,ale jakos nie tesknilam za nia .Ogolnie jestem bardzo zadowolona,nie mialam zadnych problemow.

Cytat:
Hej dziewczynki! Witam się po kolejnym ciężkim dniu z przygodami....

Najpierw byłam w pracy od 7 do 13 - ledwo wytrzymałam w tej duchocie, ale po tym wczorajszym maratonie o którym pisałam to już na wstępie miałam dość... po powrocie przespałam się, obudziłam się cała mokra i dalej obolała , wzięłam szybki prysznic i zaproponowałam tżtowi zebysmy się wybrali do dziecięcego marketu Fido, wracając do domu wjechaliśmy jeszcze do Realu do smyka, czułam się wtedy naprawdę dobrze i ni stąd ni zowąd przy wyjściu upadłam na kolana i zemdlałam!!!! obok na szczęście była ławka i mąż mnie jakoś dotachał, szybko przeszło , ale przezyłam szok. Teraz czuję się naprawdę dobrze i nic nie wskazuje na to zeby cos bylo nie tak, po prostu się przemęczyłam
)
Uwazaj kobietko na siebie.Dobrze,ze TZ byl z Toba.Mi sie ostatnio w Realu znowu slabo zrobilo,to kasjerka z usmiechem na twarzy "to ta pogoda " .

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ten niedzielny poranek

super , śmiech jest jednak zaraźliwy, sama zaczęłam się śmiać jak to zobaczyłam

Oglądała któraś z Was te linki z łóżeczkami, które wstawiłam? czytam post po poście ale nie widzę żeby ktoś lukał. Pokazałam wczoraj teściowej i też bardziej tak jak mi podoba jej się to brązowe. Powiedziała nawet że mam nie słuchać TŻ że jest droższe od tamtego drugiego tylko zamówić i zaplacić a ona i tak nam dołoży połowę hehe
Mi sie tez ta brazowe bardziej podoba,wyglada w ogole na bardziej stabilne,ale to moze tylko zludzenie .Tez mam baldahim z siateczki

Cytat:
[

[/COLOR]opowiem Wam jeszcze moj sen
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:56   #1783
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
to mały filtr

odnośnie kwasów, to ja niespecjalnie mogę AHA - podrażniają mnie. Polecam za to kremy z kwasami BHA, np łagodny jest Effaclar K. PHA też mnie podrażniały, przynajmniej ten z Neostraty. Ale ogólnie fajna sprawa, cera się poprawia, węższe pory, mniej zaskórników..
no właśnie-ponoć ciązy robia sie przebarwienia-a jak to wyglada??
ja ogólnie uzywam kremu nawilżającego z filtrem 20 przed ciążą też.

zauważyłam,ze robia mi sie maleńkie czerowne plamki-pieprzyki-to sa te przebarwienia??????:confu sed: na przedramionach mam -taki drobniusienieńkie kropeczki.
Cytat:
Dziewczyny odnosnie kosmetykow z kwasami to ja stosuje na jesien toniki z kwasami AHA i BHA. Ale kupuje zestawy do samdzielnego umieszania na www.biochemiaurody.com moja mama, sasiadka i ja jestesmy nimi zachwycone!!! tyle, ze trzeba filtry wtedy do nich stosowac.

Wczoraj na spontanie pojechalismy do IKEA kupic komode do pokoju malego. mamy juz tyle jego rzeczy, ze nie ma gdzie tego miescic wiec komoda jest potrzebna na gwatl. Do tego Tz kupil chusteczki nawilzane NIVEA. 4pak + paczke w pudelku plastikowym.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

niezły sen

tez miałam zamówic coś z biochemii,ale nie mogłam się zdecydowac wiec nic nie zamóiłam...nie umiałam sobie dobrać olejku

a do Ikei myślałam,ze pojechaliscie na hot dogi

Stary 2011-08-28, 10:57   #1784
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a moja jakos balowała cała noc-tzn do godziny 5 bo o tej wstałam,a terz spi...cos leniwi szturchnęla mnie przed chwila i teraz cisza...słodkie na nia nie działa:confused ::con fused:
ja mam nadziejże,że siary nie bede miała-nie ciągnie mnie do tego by sprawdzać

ledwo na oczy juz widzę...

moja jest taka, że jak ja wstaje to ona czeka na posiłek i wtedy dopiero sie wita w nocy mam spokój, ogólnie b. spokojne dziecko mam w brzuszku.... co troche martwi, bo "mówi się" ze jak w brzuszku spokój to daje popalić jak się urodzi i odwrotnie, jak w brzuszku szaleje, to potem aniołek :P ciekawe czy u mnie sie sprawdzi.... oby , po mamuni, mega spokojne dziecię było, a nie diabeł- po tatusiu :P

30t 1d - ?
Stary 2011-08-28, 11:01   #1785
goldika
Zakorzenienie

Dygotko hot-dogi tez byly i sok zurawinowy.
jaki olejek Cie interesuje? Te do mycia twarzy?? Ja je kocham! Ale nauczylam sie robic je sama kupujac pol produkty
co do przebarwien to nie mam pojecia co to.

Janeczko ja przegapilam te lozeczka bo nic nie kojarze
Stary 2011-08-28, 11:02   #1786
OlusiaS
Wtajemniczenie

Aha,dzisiaj zaczynam 30 tydzien,jeszcze 70 dni do terminu .Jak ten czas pedzi...A dopiero co siusialam do kubeczka .
W ogole od jakiegos tygodnia mala rusza sie mniej .I teraz zastanawiam sie,czy sie przypadkiem jakos nie obrocila,mam tylko nadzieje,ze glowka nadal jest na dole!!Caly czas mam cos u gory wypchniete,tylko nie moge wyczuc co to!
Zaczyna mnie tez pobolewac brzuch,tzn. rano i wieczorem,jak leze w lozku pobolewaja mnie jakby jajniki,jak przed @,ale nie tak mocno.I jakby cisnie mnie w dol,jak wstane.Dzisiaj w nocy budzilam sie kilka razy,bo bolal mnie brzuch (tak na srodku) po prawej stronie.W srode mam wizyte,mam nadzieje,ze wszystko ok.
Stary 2011-08-28, 11:03   #1787
goldika
Zakorzenienie

Moj maly wczoraj kopaniem w ciagu dnia zareagowal na swinke morska, ktora trzymalam na brzuchu. Postanowil ja zrzucic. Zawsze tak na nie reaguje
Stary 2011-08-28, 11:04   #1788
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
moja jest taka, że jak ja wstaje to ona czeka na posiłek i wtedy dopiero sie wita w nocy mam spokój, ogólnie b. spokojne dziecko mam w brzuszku.... co troche martwi, bo "mówi się" ze jak w brzuszku spokój to daje popalić jak się urodzi i odwrotnie, jak w brzuszku szaleje, to potem aniołek :P ciekawe czy u mnie sie sprawdzi.... oby , po mamuni, mega spokojne dziecię było, a nie diabeł- po tatusiu :P
Chyba to kolejny zabobon,bo moje pierwsze dziecko w brzuszku bylo baaardzo spokojne,spalam od 20 do 8 rano,2-3h w dzien drzemki i,jak sie urodzil tez baaardzo duzo spal.Pierwszy miesiac jedna pobudka w nocy,potem o 6 rano,a potem juz mleczko o 22 i pobudka 7/8
Stary 2011-08-28, 11:04   #1789
goldika
Zakorzenienie

Olusia Ty skonczylas wlasnie 30tyg a nie zaczynasz
Stary 2011-08-28, 11:05   #1790
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
mi moja mama powiedziała,że moja córcia zachowuje sie jak ja jak byłam mała-całe noce nie sypiałam taka niedobra bylam...woląłbym by do tż była podobna bo ja to straszna,....

Stary 2011-08-28, 11:06   #1791
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witam od rana mamusie

Dzięki dziewczyny za wsparcie wczoraj wpadłam w jakiś ogromny dół psychiczny po tym ginekologu jeszcze co najgorsze zaczęły mnie męczyć skurcze nawet miałam co 10 min nie mogłam spać do północy a jak w końcu zasnęłam to się obudziłam o 5 rano i wcale nie mam lepszego samopoczucia
chciałabym jeszcze prowadzić tą listę jak już nie będę mogła albo pojadę na porodówkę wtedy niech ktoś przejmie ale nie zabierajcie mi narazie chociaż tego

Truscafko oszczędzaj się odpoczywaj dużo
Aniu trzyamaj się mocno! Jeszcze chwileczkę i będziesz już miała swoje szczęście obok siebie

Dzięki dziewczyny za troskę!!

Dziś już jest troszkę chłodniej - na szczęście. Nie wiem co robić bo juz mi się od rana nudzi... pooglądałam troszkę czasopism wnętrzarskich, poprzekładałam po raz tysieczny ciuszki i rzeczy małego, a teraz?? może zagram sobie w Playstation - pośpiewam w Singstar albo pogram w tenisa

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:07   #1792
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm,no w sumie i racja

No dobra,to konczymy wlasnie 30 tydzien,wchodzimy w 31
Stary 2011-08-28, 11:08   #1793
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mi moja mama powiedziała,że moja córcia zachowuje sie jak ja jak byłam mała-całe noce nie sypiałam taka niedobra bylam...woląłbym by do tż była podobna bo ja to straszna,....
u nas to tak ze i ja i Tz po urodzeniu bylismy aniolkami tyle, ze ja przechodzilam solidy bunt od 13roku zycia, a Tz zawsze byl grzeczny i tak ma do dzis

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Hmmm,no w sumie i racja

No dobra,to konczymy wlasnie 30 tydzien,wchodzimy w 31
no to gratuluje zaczetego 31 tyg :partytime:
Stary 2011-08-28, 11:09   #1794
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
zależy jak kto liczy.
ja licze,że trwa u mnie 28 tydzień,a nie 29

Stary 2011-08-28, 11:09   #1795
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Oglądała któraś z Was te linki z łóżeczkami, które wstawiłam? czytam post po poście ale nie widzę żeby ktoś lukał. Pokazałam wczoraj teściowej i też bardziej tak jak mi podoba jej się to brązowe. Powiedziała nawet że mam nie słuchać TŻ że jest droższe od tamtego drugiego tylko zamówić i zaplacić a ona i tak nam dołoży połowę hehe
mi bardziej brązowe/granatowe się podoba

popatrzyłam i poczytałam ze dwie strony wątku o pieluchach wielorazowych i to jednak nie dla mnie - nie nastawiałam codziennie prania, wychodziło co 2-3 dni, bo mam sporo ciuszków a pralkę 6kg i nie widziałam potrzeby prania połowy wsadu (też nieekonomiczne)
a przy nich chyba trzeba jednak prać często....

z tego samego względu wkładek wielorazowych u siebie nie widzę, chociaż chętnie bym w sklepie albo u kogoś pomacała przed decyzją, bo ewentualnie byłoby tak, że tuż przed praniem bym używała ich, a nie jednorazówek. Wkładki laktacyjne sa małe i do każdego prania można dorzucić.

co do pieluch jeszcze to one są takie ogromne! dodatkowo z tego co napisane, to albo z wełny albo w polaru - to dla mnie dziwne materiały. Wełnę kojarzę z szorstkością i brzydkim zapachem, a polar przecież robi z się z butelek plastikowych - nie widzę więc różnicy między jednorazówkami. No i to, że chyba sa mniej szczelne i chłonne od jednorazówek

no i plus lenistwo me...

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:17   #1796
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
u nas to tak ze i ja i Tz po urodzeniu bylismy aniolkami tyle, ze ja przechodzilam solidy bunt od 13roku zycia, a Tz zawsze byl grzeczny i tak ma do dzis

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------
:

heheh u nas ja byłam diabłem wcielonym, a tż aniołek - podobno w łóżeczku jak się obudził to nawet nie płakał tylko bawił się rożkiem od kołderki - OBY Szymon podał się do mojego Przemka

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2011-08-28 o 11:18
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:20   #1797
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
heheh u nas ja byłam diabłem wcielonym, a tż aniołek - podobno w łóżeczku jak się obudził to nawet nie płakał tylko bawił się rożkiem od kołderki - OBY Szymon podał się do mojego Przemka
ojej to chcialabym zeby moj synek byl podobny do Twojego Tz'ta pod tym wzgledem
ja dokladnie nie wiem jacy bylismy, wiemy ze grzeczni i malo plakalismy.
Za to ja wyroznialam sie w tlumie dzieci tym, ze jak wszystkie biegaly z lizakami i cukierkami to a biegalam z parowka w reku
Stary 2011-08-28, 11:22   #1798
Tottie1984
Rozeznanie

Witam w niedzielny chłodny poranek
Kurcze tak sie ciesze że upały się skończyły... przez ostatnie kilka dni myślałam że się rozpuszcze... zamiast pisac pracę inż. całe dnie siedziałam na necie lub spałam bo nie mogłam zmusić się do myślenia...
Mam nadzieje że dzisiaj dokończe pisać ostatni rozdział

W ogóle wstałam dzisiaj i mam brzuszek niżej niż miałam wczoraj... wczoraj miałam taką ładną piłeczkę... dziś pępek mam niżej i w ogóle jakoś inaczej wygląda.... nie uważacie że 30tc to za wcześnie na opadnięcie brzucha??? powinnam się martwić? wizytę mam dopiero w piątek...

Dziewczyny która pościel bardziej Wam się podoba (myślę o kolorze zielonym)
ta:
http://allegro.pl/super-okazja-15cz-...775295168.html
czy ta:
http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...789261189.html

Zdecydowałam się też na łóżeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...771149358.html
takie zwykłe bez większych ozdób
Stary 2011-08-28, 11:25   #1799
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Witam w niedzielny chłodny poranek
Kurcze tak sie ciesze że upały się skończyły... przez ostatnie kilka dni myślałam że się rozpuszcze... zamiast pisac pracę inż. całe dnie siedziałam na necie lub spałam bo nie mogłam zmusić się do myślenia...
Mam nadzieje że dzisiaj dokończe pisać ostatni rozdział

W ogóle wstałam dzisiaj i mam brzuszek niżej niż miałam wczoraj... wczoraj miałam taką ładną piłeczkę... dziś pępek mam niżej i w ogóle jakoś inaczej wygląda.... nie uważacie że 30tc to za wcześnie na opadnięcie brzucha??? powinnam się martwić? wizytę mam dopiero w piątek...

Dziewczyny która pościel bardziej Wam się podoba (myślę o kolorze zielonym)
ta:
http://allegro.pl/super-okazja-15cz-...775295168.html
czy ta:
http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...789261189.html

Zdecydowałam się też na łóżeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...771149358.html
takie zwykłe bez większych ozdób
mi sie bardziej te posciele podobaja http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...789261189.html tylko z ktorym wzorkiem bys chciala?
lozeczko piekne! klasyczne!

co do brzuszka nie pomoge
Stary 2011-08-28, 11:28   #1800
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

witaminko
gratuluje siary

Aniu jak dla mnie mozesz prowadzic watek zawsze swietnie Ci to idzie

nie wiem za 31 tydzien!!!

muffinko tez dzieki za info o ruchach i upalach bo ja juz szału od rozmyslan dostalam :Brzydal:

no a u nas remont trwa Tz wlasnie konczy malowac pokoj synka. Sam wybral kolor farby o czym dowiedzialam sie wczoraj ale mi sie podoba. Zloto egiptu

Goldika niezły sen : hahaha:

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Olusia gratuluje 31 tygodnia klask i:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości