|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Ale pogoda super. Chłodno wiaterek to lubię.
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam z rana Truscafko bardzo, ale to bardzo dziękuję za odpowiedź Jak tylko pojawię się w mieście lece do Drogerii zoriętować się co i jak Poza tym poznam ofertę Clareny, bo tak się składa, że moja znajoma w miasteczku gdzie teraz mieszka pracuje właśnie na tych kosmetychach ![]() A cerę mam wrażliwą ![]() Co do blokerów tego lata i tak nie wystawiałam się tak jak normalnie na słońce, filtr używałam w wys 6 i trochę wstrzymało, ale to co wyszło to już jest ![]() Właśnie zjadłam śniadanko i z nowu chcę mi się spać |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehehe widze właśnie powiem Ci, że nie chce się sprzeczać i kłócić... może jeszcze zmieni zdanie... z 2giej strony wole Martynkę niż Zuzie, więc ... przyzwyczaję się :P i najważniejsze że moje zdrobnienie "Mati" nadal pasuje, bo tak z małą gadam
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
goldiko mój też zazwyczaj w upały nie jest aktywny, przeciąga się tylko itd, za to w nocy nadrabia (moje biedne wnętrzności), nie martw się
![]() rudominko żebyś za długo nie leżała i wszystko było dobrze. dziękuje za komplementy wózeczka ![]() joamic fajne zakupki, też bym już z chęcią dokupiła reszte tych drobnostek żeby być już gotowa, ale czekam na przypłym gotówki ![]() mola to dobrze, że już lepiej, uważaj na siebie ![]() Aniu to leż w takim razie i pozwól sobie usługiwać a mała mozę jeszcze się obróci, jak dała rade pupą w dól to i odwrotnie da rade, widać jeszcze ma gdzie się kręcićTincia mi się wcześniej nie zdarzło, ale w ciąży czasem niestety. Tylko że to zawsze jak wymiotuje mocno, w innych sytuacjach na szczęście nie. Myszeczko za III trymestr ja miałam cytologię w lutym, jakoś w okolicach początków ciąży, o czym oczywiście nie wiedziałam ![]() co do tych pieluch wielorazowych to jakis wątek na wizau o tym widziałam, tylko nie chce mi się szukać ![]() nie_wiem
|
|
|
|
#1775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz dzis w nocy niezle brykal. Co Tz polozyl mi reke na brzuchu to maly ja skopywalTottie1984 dzieki za odp w sprawie upalow :Cmok Cytat:
zauwaz, ze kazda zla wiadomosc w Twoim przypadku potem traci na swej zlej mocy i jest wszystko dobrze! Dlatego ja wierze, ze tym razem tez tak bedzieCytat:
![]() truscafka to niewesolo z tym zemdleniem... myslisz ze przez upaly? fajnie ze zakupy sie udaly ![]() ide dalej nadrabiac ... |
|||
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety i w tej ciąży mam przebarwienia na twarzy, w tamtej stosowałam filtr rzędu 30, teraz 15. Na szczęście po urodzeniu dziecka zeszły mi, na co i teraz liczę. odnośnie kwasów, to ja niespecjalnie mogę AHA - podrażniają mnie. Polecam za to kremy z kwasami BHA, np łagodny jest Effaclar K. PHA też mnie podrażniały, przynajmniej ten z Neostraty. Ale ogólnie fajna sprawa, cera się poprawia, węższe pory, mniej zaskórników. edit: tylko w ciąży lepiej sobie kwasy darować, bo z tego co kojarzę uwrażliwiają na słońce, a ciężarne i tak z tym maja problem. Ja akurat nie mam problemu z piegami, ale mam trochę pieprzyków na ciele i teraz znów trochę się powiększają i ciemnieją. Dodatkowo tam, gdzie skóra jest obcierana, to robią mi się takie małe włókniaczki - w poprzedniej dużo na szyi, bo nosiłam łańcuszek, teraz nie noszę, może nie urosną. Ogólnie zwykle te zmiany się cofają po porodzie - jak hormony wracają do normy. Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-08-28 o 10:35 |
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
Muffinko proszę dziewczyny w sumie wszystkie pieluszki wielorazowe omówiły: KLIK
Oolong kwasy najlepiej zimą, latem ze względu na słońce też można sobie krzywdę zrobić.
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odnosnie kosmetykow z kwasami to ja stosuje na jesien toniki z kwasami AHA i BHA. Ale kupuje zestawy do samdzielnego umieszania na www.biochemiaurody.com moja mama, sasiadka i ja jestesmy nimi zachwycone!!!
tyle, ze trzeba filtry wtedy do nich stosowac.witaminko gratuluje siary ![]() Aniu jak dla mnie mozesz prowadzic watek zawsze nie wiem za 31 tydzien!!!muffinko tez dzieki za info o ruchach i upalach no a u nas remont trwa Tz wlasnie konczy malowac pokoj synka. Sam wybral kolor farby o czym dowiedzialam sie wczoraj ale mi sie podoba. Zloto egiptu Wczoraj na spontanie pojechalismy do IKEA kupic komode do pokoju malego. mamy juz tyle jego rzeczy, ze nie ma gdzie tego miescic wiec komoda jest potrzebna na gwatl. Do tego Tz kupil chusteczki nawilzane NIVEA. 4pak + paczke w pudelku plastikowym. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- ooo witaminko widze Matylda stala sie Martynka tez slicznie mi sie nawet bardziej podoba---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- opowiem Wam jeszcze moj sen ![]() bylam u ojca i postanowila urodzic. Tzn stwierdzilam, ze czas na rodzenie. Wiec zaczelam przec Ja sie zalamalam, przeprosilam go i powiedzialam ze pomylilam sie w takim razie. Przestalam przec, powiedzialam ze ide do domu i wroce za 10tyg dalej rodzic |
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiem, że to mały filtr, ale jak się nie opalałam, to sądziłam, że dobre i tyle ;p Kwasy wykorzystam oczywiście po porodzie,z tym, że najpierw sprawdzę te drogeryjne (sądzę, że są łagodniejsze)
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:confused :![]() :con fused:ja mam nadziejże,że siary nie bede miała-nie ciągnie mnie do tego by sprawdzać ledwo na oczy juz widzę...
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do imienia już powoli się przestawiam chociaż wiadomo, że 1wsza myśl najlepsza.... co do snu :
|
|
|
|
#1782 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ogolnie jestem bardzo zadowolona,nie mialam zadnych problemow.Cytat:
" .Cytat:
.Tez mam baldahim z siateczki ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogólnie uzywam kremu nawilżającego z filtrem 20 przed ciążą też. zauważyłam,ze robia mi sie maleńkie czerowne plamki-pieprzyki-to sa te przebarwienia??????:confu sed: ![]() na przedramionach mam -taki drobniusienieńkie kropeczki.Cytat:
![]() ![]() ![]() tez miałam zamówic coś z biochemii,ale nie mogłam się zdecydowac wiec nic nie zamóiłam...nie umiałam sobie dobrać olejku a do Ikei myślałam,ze pojechaliscie na hot dogi ![]()
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja jest taka, że jak ja wstaje to ona czeka na posiłek i wtedy dopiero sie wita w nocy mam spokój, ogólnie b. spokojne dziecko mam w brzuszku.... co troche martwi, bo "mówi się" ze jak w brzuszku spokój to daje popalić jak się urodzi i odwrotnie, jak w brzuszku szaleje, to potem aniołek :P ciekawe czy u mnie sie sprawdzi.... oby , po mamuni, mega spokojne dziecię było, a nie diabeł- po tatusiu :P
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko hot-dogi tez byly
jaki olejek Cie interesuje? Te do mycia twarzy?? Ja je kocham! Ale nauczylam sie robic je sama kupujac pol produkty ![]() co do przebarwien to nie mam pojecia co to. Janeczko ja przegapilam te lozeczka bo nic nie kojarze |
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha,dzisiaj zaczynam 30 tydzien,jeszcze 70 dni do terminu
.W ogole od jakiegos tygodnia mala rusza sie mniej .I teraz zastanawiam sie,czy sie przypadkiem jakos nie obrocila,mam tylko nadzieje,ze glowka nadal jest na dole!!Caly czas mam cos u gory wypchniete,tylko nie moge wyczuc co to!Zaczyna mnie tez pobolewac brzuch,tzn. rano i wieczorem,jak leze w lozku pobolewaja mnie jakby jajniki,jak przed @,ale nie tak mocno.I jakby cisnie mnie w dol,jak wstane.Dzisiaj w nocy budzilam sie kilka razy,bo bolal mnie brzuch (tak na srodku) po prawej stronie.W srode mam wizyte,mam nadzieje,ze wszystko ok. |
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maly wczoraj kopaniem w ciagu dnia zareagowal na swinke morska, ktora trzymalam na brzuchu. Postanowil ja zrzucic. Zawsze tak na nie reaguje
|
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia Ty skonczylas wlasnie 30tyg a nie zaczynasz
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja to straszna,....
|
|
#1791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za troskę!! Dziś już jest troszkę chłodniej - na szczęście. Nie wiem co robić bo juz mi się od rana nudzi... pooglądałam troszkę czasopism wnętrzarskich, poprzekładałam po raz tysieczny ciuszki i rzeczy małego, a teraz?? może zagram sobie w Playstation - pośpiewam w Singstar albo pogram w tenisa
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm,no w sumie i racja
![]() No dobra,to konczymy wlasnie 30 tydzien,wchodzimy w 31 |
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, ze ja przechodzilam solidy bunt od 13roku zycia, a Tz zawsze byl grzeczny i tak ma do dzis ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
:partytime:
|
||
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
zależy jak kto liczy.
ja licze,że trwa u mnie 28 tydzień,a nie 29
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popatrzyłam i poczytałam ze dwie strony wątku o pieluchach wielorazowych i to jednak nie dla mnie - nie nastawiałam codziennie prania, wychodziło co 2-3 dni, bo mam sporo ciuszków a pralkę 6kg i nie widziałam potrzeby prania połowy wsadu (też nieekonomiczne) a przy nich chyba trzeba jednak prać często.... z tego samego względu wkładek wielorazowych u siebie nie widzę, chociaż chętnie bym w sklepie albo u kogoś pomacała przed decyzją, bo ewentualnie byłoby tak, że tuż przed praniem bym używała ich, a nie jednorazówek. Wkładki laktacyjne sa małe i do każdego prania można dorzucić. co do pieluch jeszcze to one są takie ogromne! dodatkowo z tego co napisane, to albo z wełny albo w polaru - to dla mnie dziwne materiały. Wełnę kojarzę z szorstkością i brzydkim zapachem, a polar przecież robi z się z butelek plastikowych - nie widzę więc różnicy między jednorazówkami. No i to, że chyba sa mniej szczelne i chłonne od jednorazówek ![]() no i plus lenistwo me...
|
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheh u nas ja byłam diabłem wcielonym, a tż aniołek - podobno w łóżeczku jak się obudził to nawet nie płakał tylko bawił się rożkiem od kołderki - OBY Szymon podał się do mojego Przemka
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-08-28 o 11:18 |
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dokladnie nie wiem jacy bylismy, wiemy ze grzeczni i malo plakalismy. Za to ja wyroznialam sie w tlumie dzieci tym, ze jak wszystkie biegaly z lizakami i cukierkami to a biegalam z parowka w reku
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
Witam w niedzielny chłodny poranek
Kurcze tak sie ciesze że upały się skończyły... przez ostatnie kilka dni myślałam że się rozpuszcze... zamiast pisac pracę inż. całe dnie siedziałam na necie lub spałam bo nie mogłam zmusić się do myślenia... Mam nadzieje że dzisiaj dokończe pisać ostatni rozdział ![]() W ogóle wstałam dzisiaj i mam brzuszek niżej niż miałam wczoraj... wczoraj miałam taką ładną piłeczkę... dziś pępek mam niżej i w ogóle jakoś inaczej wygląda.... nie uważacie że 30tc to za wcześnie na opadnięcie brzucha??? powinnam się martwić? wizytę mam dopiero w piątek... Dziewczyny która pościel bardziej Wam się podoba (myślę o kolorze zielonym) ta: http://allegro.pl/super-okazja-15cz-...775295168.html czy ta: http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...789261189.html Zdecydowałam się też na łóżeczko: http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...771149358.html takie zwykłe bez większych ozdób
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lozeczko piekne! klasyczne! co do brzuszka nie pomoge
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goldika niezły sen ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Olusia gratuluje 31 tygodnia ![]() ![]() klask i:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

żebyś za długo nie leżała i wszystko było dobrze.
za III trymestr

:confused :

, wzięłam szybki prysznic i zaproponowałam tżtowi zebysmy się wybrali do dziecięcego marketu Fido, wracając do domu wjechaliśmy jeszcze do Realu do smyka, czułam się wtedy naprawdę dobrze i ni stąd ni zowąd przy wyjściu upadłam na kolana i zemdlałam!!!! 
.

klask i: