|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
a teraz albo gotuje mi mama albo maz albo na szybko jak nie ma czasu wlasnie kupuje cos gotowego... dla siebie bo dla Filipa musze cos ugotowac ale to male ilsoci![]() Cytat:
Ja w poprzedniej ciazy tez mialam krwiaka, niewielkiego, lekarz przepisal mi duphaston i krwiak szybko sam sie wchlonal. Gin mowil przy badaniu ginekologicznym ze widzi plamienia ale ja na oczy tego nie widzialam...moze bylo tego malusio i przy badaniu tylko zauwazyl. Cytat:
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mleko kocham ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Mi też tutaj podaja duphaston może i do domu jak wyjde to też mi przepisza?
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze tak...duphaston bierze sie przez pare tygodni.
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
nadrabiam Was kobiety...ilez naplodzilyscie
![]() Cytat:
jakos z dziecinstwem mi sie kojarza. Podobnie zreszta jak leniwe pierogi ))ewelajna25 to bede zobowiazana jak powiesz w jaki sposob przyrzadzasz farsz miesny . Przyznam, ze moj mąz ostatnio zrobil pyzy i wszystko byloby ok...ale ten farsz jeszcze jest do dopracowania. oczywiscie zjadlam ze smakiem, bo w koncu sam zrobil wszystko i trzeba docenic.dagirll no to swietnie,ze wszystko sie wyjasnilo i jest w porzadku )![]() tikki85 alez Ci fajnie,ze tam mieszkac bylam w zeszlym roku akurat w samej Barcelonie i bardzo pozytywnie wspominam ten pobyt. A długo juz tam mieszkasz?kubusewa o masz fretki zawsze sie zastanawialam jak sie mieszka z tymi zwierzakami . Wszystko pozabezpieczane w domu, kable itp?wczoraj poszlismy z mezem na kolacje...na miescie. Wszystko cacy, porwalam sie na zupe i drugie danie....Najgorsze jest tylko to,ze juz jedzac te drugie danie wiedzialam,ze dlugo w moim zoladku nie zagosci frustrujace to jest i malo ekonomiczne . Jednak kromka z maslem pozostaje nadal niezadowodna. Czy ktoras z Was tez tak ma, ze wlasciwie to nie bardzo jest cokolwiek co sie wie,ze po zjedzeniu nie zechce wrocic na swiatlo dzienne?Aguskaa83 ja Cie prosze Ty mi nie rob smaka bo myslac o krokietach normalnie czuje euforie ,a to ostatnio sie nie zdarza na mysl o jedzeniu ))Capsta pamietam te przesady tak mi tlumaczyli pieprzyk na skroniach![]() prince_polo to trzymaj sie tam dzielnie i sluchaj lekarzy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka od października 2009 do 22.07.2011 mieszkałam w Barcelonie, a teraz niedaleko Barcelony, bo kupiliśmy mieszkanko
. Też bardzo mi się tu podoba .Ja też uwielbiam kotlety z jajek . Dlatego często je robię ![]() A i przypomniała mi się kolejna sałatko-surówka. Tylko raczej ja teraz tego nie zjem, bo za ostra 2,3 małe pory czerwona papryka kukurydza majonez sól, pieprz Taka prosta ale pyszna. Na czerwoną paprykę wpadł mój mężu i o dziwo pasuje i ładnie się komponuje |
|
|
|
#3846 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Super
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja była taka: http://3.bp.blogspot.com/_A-v0hhMWmz...h/sandra1a.jpg Foto ze strony sklepu, nie mam na nowym kopie własnych zdjęć. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29029916]Muszę cię rozczarować, w PL raczej każdy jest MOM [/QUOTE]na szczescie sa parowki gdzie mieso nie jest oddzielone mechanicznie i takie wlasnie kupuje Filipowi. Sa drozsze ale przynajmniej wiem ze nie zje krowy lub swini ze wszystkim
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki. Weeeekeeend !
) Tak sobie pogaduszki ucinacie o ślubach i zaczęłam mój wspominać. Ja miałam zimą czyli nietypowo. Tak chcieliśmy. Było super (chociaż jakbym mogła go powtórzyć to wybrałabym lato...) Też sobie sami sponsorowaliśmy. Wszystko. Droga impreza (choć nie tak droga jak większość wesel ). Ja byłam właśnie taka mdło mdła czyli kremowo kremowa Ale nie żałuję. Mnie się podobało. Żywe kolory świetnie pasują do innych pór roku a ja marzyłam o kremie i srebrze. No, ale podobnie jak Jolka mało zdecydowana byłam i stresowałam się niesamowicie jak będę wyglądać i wybrałam opcje mało odważną. Czyli kremow suknia, kremowy płaszcz ślubny, bukiet z kremowych róż ze złotymi dodatkami. I złota biżuteria.... Ja nie znoszę złota i na codzień noszę jedynie białe lub srebro Ale siostra mnie przekonała z mamą że złoto pasuje a srebro nie. Bo ja blada jestem i dlatego złoto podobno i tak się wystraszyłam że mają rację żę się poddałam. I chociaż podobało mi się to lepiej bym zrobiła robiąc po swojemu. Jolka zrób po swojemu. Żebyś całość zgadzała się z Twoim gustem. A opinie innych... no cóż. Zawsze będą na plus i minus. jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Słyszałam pochwały i zachwyty ale i też "ciekawe" komentrze. Czyli: "jakie masz interesujące nakrycie głowy" (--> woalka), "panna młoda ładna oczywiście ale świadkowa normalnie piękna" (opinia jednego wuja), "dlaczego przyjechaliście zwykłym samochodem??" itd. itp. miałam przez to wątpliwości po ślubne i depresję (taki smutaski nie prawdziwą deprejsę) . Ale już nie mam ![]() Jolka dogadzaj sobie bo i tak nie będziesz jednomyślnie zachwycać wszystkich, tak to już jest w życiu...
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-27 o 21:39 |
|
|
|
#3850 |
|
Konto usunięte
|
Zariah, bardzo mądry post
Ja miałam nietypowy bukiet, bo z bajecznie kolorowych frezji, bez innych badziewi. Dół i góra sukni też były takie postrzępione trochę, niesforne, jak frezje właśnie, więc mi to pasowało. I na masce auta kilka frezji było i tyle. auto czarny mercedes Taki mafijny.
|
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze mowisz...tzn piszesz Zariah. ja tez bym robila po swojemu.
musze znalezc herbatke koperkowa bo wzdecia mnie wykoncza.mam nadzieje ze tutaj w UK znajde a jak nie to poprosze kogos z Pl aby mi przyslal. odnosnie slubu i wesela - bylo to jakies 10 lat temu jak bylam jeszcze zwolenniczka wesel, chcialam do slubu jechac swoim maluchem ..takie nastolatkowe pomysly
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-27 o 21:54 |
|
|
|
#3852 |
|
Konto usunięte
|
Ja chciałam dostać komputer w prezencie
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzieki za przepis
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
i co dostalas?
![]() lece spac Dziewczynki, zycze dobrych snow...erotycznych tez...tylko aby nikt nie przeszkadzal papa
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odnosnie tych snow: Capsta dzis na noc daj tztowi cos na spanko zeby ranek dal Ci spokojnie przespac i przesnic ![]() ja tez lece spac i snic o Bzzzzdurach
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() nie wyspalam się ale dlatego że dzieciaczek jakiś od 4 rano płakał normalnie słuchałam i marzyłam jak Szlam do toalety przed chwilą mocz nasiiusiac do pojemnika to pani niosla takiego mini czlowieczka owiniętego cud miód a Plamien nie nam wkładką czystą. tylko a kw wtedy wczoraj raz. dziwne. mnie się zdaje że to przez infekcje bo co mi się nawet lekko chce siku to już mnie brzuch boli tzn pęcherz. i patrzę a mam taki intensywny kolor moczu taki pomarańcz. a zawsze jak badali mi i mialam zolciutki ![]() Glodna jestem od obiadu wczoraj który ZJadlam o 14 już nic nie Jadlam! kiedy te śniadanie bo nic nie mam... ale mam humor dobry jak zobaczyłam że Plamien brak
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2011-08-28 o 06:25 |
|
|
|
#3857 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ile lot trwal?
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ehss przez te upały byłam nie do życia
na szczęście już ponoć ma nie być tak upalnie ![]() Ale popisałyście sporo do nadrabiania miałam ![]() Pisałyście o swoich ślubach, ja ciągle oglądam fotki ze swojego ślubu a to już ponad rok minął a może na naszego maila powrzucamy fotki jak wyglądałyśmy w tym dniu bo wiadomo opisowo nie da się wszystkiego przedstawić ![]() prince_polo super że nie ma już plamień, na pewno wszystko bedzie ok, trzymam kciuki
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fretki to nie gryzonie - czyli nie mają potrzeby ścierania zębów.. czyli nie gryzą mebli, kabli tapicerek.... Owszem mają potrzebę podrapać sobie np w poduszkach ..ale to tylko zeby sobie wymościć posłanko... Problem jest taki .. normalny jak przykażdymzwierzu .. kupa i/lub siusiu gdzie fretka sobie zażyczy ... czasem niekoniecznie w kuwecie .. No i fretka = smrodek i fretka=charakterek :P a w ogóle to jestem żyję.. miałam mdłości poranne ale zasnęłam i raczej mi przeszło bylismy wcozraj na ognisku w nocy no i siedziałam z duszą na ramieniu (żeby wilka nie dostać) ale wrócilśmy koło północy do domu i lulu we wlasnej poscieli
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-28 o 09:34 |
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze wesele po ślubie kościelnym trwało 2 dni
. Ale w sumie dobrze, że mieliśmy ten 2. dzień, bo w końcu sami mogliśmy korzystać z kateringu i orkiestry . Ale i tak miło wspominam ten dzień ![]() Byłam ubrana na biało, długi welon... a bukiet miałam... G-002.jpg o taki .
|
|
|
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak a propo chomików to też je uwielbiam, miałyśmy z siorą już kilka chyba z 5. Minus jest taki że krótko żyją, zawsze jak zdychały to ryczałyśmy jak głupie a to nasz ostatni chomiczek czesia
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
aalegna jaki słodki chomiczek
. Miał pogrzeb w nocy w parku
|
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- a ja się w końcu zmotywowałam i wrzuciłam swój brzuchol na maila
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Konto usunięte
|
Tikki, bardzo fajny ten bukiet
|
|
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
super ze plamien juz nie ma
jeden 4 godziny a drugi 2godziny ![]() Cytat:
![]() tz w pracy nie lubie jak pracuje w niedziele ale czasami musi ![]() mam zamiar ugotowac rosol a popoludniu jedziemy do znajomych, znajoma jest w 7 miesiacu wiec pomacam sobie duzzzy brzucholek
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chodzilo mi czy szjajaba komputer dostala ...ale orgazm tez dobra sprawa w sumiemusze ustalic sobie plan zywieniowy na dzisiejszy dzien aby ze wzdec nie umierac wieczorem. prince_polo dobrze ze juz plamien nie masz.i niech Ci dadza w koncu sniadanko. |
|
|
|
|
#3868 |
|
Konto usunięte
|
Nie, bo chciałam daaaawno temu, na wiele lat przed ślubem, a w dniu ślubu juz od dawna kompa miałam
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Jak dzis cudnie na dworze, chlodniutko wkoncu troszke odpoczynku od upalow ![]() uwielbiam taka temperaturke dzis chce mi sie wszystkiego i zapachy mniej dokuczaja
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a czy zupe szczawiowa to mozna jesc czy nie ? bo opinie podzielone w necie sa. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-28 o 12:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

a teraz albo gotuje mi mama albo maz albo na szybko jak nie ma czasu wlasnie kupuje cos gotowego...
dla siebie bo dla Filipa musze cos ugotowac ale to male ilsoci

frustrujace to jest i malo ekonomiczne
sukienka na 100% jasna i teraz pytanie czy lepiej kupić buty jasne w sumie podobne do koloru sukienki też lakierowane szpilki czy kolor pudrowy róż ?? skoro czarne odpoadają