|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone i kolejne daty ślubów - cz. 13!
|
|
|
|
#932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i co napisał? przeprosił? |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
sylvi, i co???
netali, niestety kochana nie wspomoge, bo ja wszystko po swojemu i raczej takie tradycyjne potrawy ktore chyba kazdy potrafi zrobic i wszystkiego w necie jest pelno![]() kurde, cos sie nie moge zebrac pod ten prysznic
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
mrożonka aaaa
![]() a powiedzcie mi Dziewczyny co tam u Pączusia?
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
oj mrozonka to bedzie na pewno bedzie
paczus sie nie odzywa od dlugiego czasu. nie wiemy co sie z nia dzieje
|
|
|
|
#940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już po to można przyjść i poprosić o błogosławieństwo związku, o poparcie że bardzo chcą się pobrać, że zależy im na akceptacji przez rodziców tego związku i w związku z tym pytają ich o zdanie![]() Poza tym dla mnie ta chwila na pewno będzie bardzo ważna i tak jak pisała Santom wolałabym żebyśmy przeżywali ją w dwójkę a nie z całym wianuszkiem "gapiów" bo dla mnie nawet jak są to bliskie osoby to inaczej ich nie umiem nazwać No bo co oni w takim momencie mają zrobić? stać i się patrzyć i czekać co powie on a co ona.. no nie dla mnie to. I ja osobiście nie chciałabym nigdy brać udziału w takim czymś ani jako przyszła narzeczona ani jako obserwator w sensie że matka którejś ze stron. Po prostu uważam że to chwila tak intymna wręcz że powinna zostać między młodymi. Wiesz co ja myślę że Clood masz bardzo duże szczęście że twój tż pomyślał o tym zanim ty zaczęłaś mieć parcie na pierścionek... Bo myślę i z moich obserwacji wynika że mało ale to bardzo mało jest takich facetów... Możesz się tylko cieszyć tym. Bo w większości znanych mi przypadków to najpierw dziewczyna ma myśl "mógłby się oświadczyć już" a nie facet myśli o tym. Poza tym to też zależy od związku, kiedy się go rozpoczęło. Wydaje mi się że dla dziewczyny ma jakieś tam znaczenie staż związku a dla faceta nie bardzo... on nie myśli w kwestiach "kocham ją, wiem że to ta jedyna, planuję z nią ślub, jesteśmy razem już tyle lat, czas zrobić krok do przodu, zaręczymy się i spokojnie zaplanujemy ślub za 3 lata", faceci myślą raczej "kocham ją, oczywiście że traktuję ją poważnie bo inaczej bym z nią nie był" ale o zaręczynach nie myśli a tym bardziej o stażu związku. dla niewielu facetów coś takiego istnieje... a 3 lata dla nich to całe lata świetlne. I dlatego gdy dziewczyna jest już kilka lat w związku to dla niej ważny jest staż związku i patrzy przez pryzmat tego stażu trochę... Poza tym jak sama zauważyłaś ważne są też relacje młodych z rodzicami. Ale to nie znaczy też że jak dziewczyna pierwsza pomyśli o pierścionku to znaczy że wygląda każdej okazji.. Ja nie wyglądam, nie myślę za każdym razem że to może ten dzień, że może dziś się oświadczy.. Owszem chciałabym deklaracji ze strony tż, może nie będę super zaskoczona w momencie kiedy to zrobi no ale trudno. Będę się cieszy tyle ile mogę. I nie będzie to na zasadzie poczucia ulgi że w końcu to zrobił. A co do wywierania presji no to różne są związki wierz mi. Czasem jest tak że facet chce a dziewczyna nie jest pewna, nie jest przekonana ale nie przekreśla faceta i jest w związku z nim. I w sytuacji gdy zaręczyny następują bez wstępnego wybadania gruntu przez faceta może on spotkać się z odmową.. I taka sytuacja na pewno nie byłaby miła dla nikogo przy tradycyjnych oświadczynach A znam taką sytuację też.Bardzo fajnie że tobie się podobało, że chłopak jest zdecydowany, że ślub dosyć szybko bo już za rok. I powiem ci że ze świecą szukać takich facetów. Rozumiem że wasi rodzice się już znali wcześniej? Cytat:
wiesz co jesteś w baardzo podobnej sytuacji do mnie, nawet odnoszę wrażenie że czytam o sobie tylko rok starszej myślę że na twoją i na moją niekorzyść gra tu staż związku... niestety w tej kwestii im dłuższy staż tym gorzej, ale niestety stawianie ultimatum nic nie da.. i tylko pogorszy sprawę...Cytat:
|
|||
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z anannke
Sylvi bardzo dobrze zrobilas to sa zasady, ktore trzeba stawiac na poczatku zwiazku, zeby potem nie bylo takich akcji jak z B. ze facet wszystko moze, bo i tak ujdzie mu to plazem w ogole I. sie wczoraj o Was dowiedzial wiedzialam, ze jak zamieszkamy razem to tego przed nim nie ukryje ![]()
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie czy sie dzisiaj z nim spotkac. jakos nie mam ochoty ale trzeba sobie to wszystko na zywo wyjasnic
oooo i mowil cos o Nas?
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? ale pociesz się przypuszczam że nie czyta biegle po polsku więc nie dowie się tak prędko o czym tu piszemy no to co nasi tż
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze mamusia zrobila pizze a ja nawet nie moge patrzec na jedzenie
|
|
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo heloł - przy dziewczynie łapać się publicznie z inną? chyba, że miało to na celu wzbudzenie twojej zazdrości, ale w sumie nie bardzo na to wygląda ![]() Bardzo dobrze zrobiłaś - niech wie, że nie tolerujesz takiego zachowania Cytat:
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
ja tam uwazam, ze dobrze to sobie na zywo wyjasnic
Kamea - kiedy zaczynam druga prace? I. kazal Was pozdrowic i powiedzial, ze to fajny pomysl, tylko byl troszke obrazony, ze mu nie chcialam tyle czasu powiedziec
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
poobraza sie i mu przejdzie
![]() mysle ze to nie bylo celowe. po prostu impreza % plus to ze byl po 10 godzinnej pracy, ale przynajmniej widzi ze ze mna nie ma tak latwo |
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Naskrobałyście trochę. Jlys, wiadomo, że gdybyśmy zaczęli być razem będąc nastolatkami, to bylibyśmy ze sobą dłużej zanim zaczęlibyśmy poważnie myśleć o przyszłości. ![]() Co do dziewczyn, które pisały, że po roku nie planowały by ślubu bo nie zna się dobrze tej drugiej osoby, to ja się pytam, czy kiedykolwiek będziemy znać tą drugą połówkę na wylot? Obawiam się, że nawet po 10 latach związku nie będziemy się znać wyśmienicie. My po roku zaczęliśmy planować ślub, widocznie jesteśmy nienormalni i Nasze małżeństwo się rozpadnie po kilku latach, bo przecież się dobrze nie znamy ![]() Sylvi, kochana bardzo dobrze zrobiłaś. Niech sobie P. nie wyobraża, że może wszystko. Z facetami trzeba ostro i od razu pokazywać co się podoba a co nie. Spotkaj się z nim, powiedz mu prosto z mostu co myślisz o jego wczorajszym zachowaniu i mrożonka nie łam się Taki off top. ![]() http://demotywatory.pl/3409852/To-nie-moja-wina
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
co do slubowania po roku znajomosci.. niektorzy po prostu czuja ze to jest to a jesli nie ma zawahan to po co czekac. tym bardziej jak sie juz ma swoje lata
|
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
bluesky - nie bierz tego do siebie, moze akurat Ty i Twoj TZ znacie sie na tyle i jestescie w takiej sytaucji życiowej, ze ślub jest powazną decyzją. Ale niestety znam przypadki takich nagłych małżeństw, które są absurdem.. Ja trzymam za Was kciuki i wierzę, że Wam się ułoży
|
|
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet google tłumacz sobie nie poradzi z nami raczej ![]() Heeej, dziewczynki ![]() u mnie nic ciekawego, mija dzień za dniem... to mój ostatni miesiąc w Polsce ![]() W ogóle jakiś czas temu się mocno podjaraliśmy bo dostaliśmy maila z Padwy, ze zarezerwowali nam miejsca w akademiku... ale potem się okazało, że w akademiku nie będziemy mogli mieszkać razem... także du*a blada trzeba będzie jednak szukać mieszkania
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
byl wypity i z tego co mowil to spal tam u kolegi bo nie byl w stanie do domu dojsc:P
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- no no znajdziecie sobie mieszkanko i bedzie okej
|
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
to P.ladnie dal czadu
![]() Mutny a macie juz cos na oku? jak przygotowania? pakujesz sie juz poowli?
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
na trzy osoby obalilismy 1,2 litra
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Sylvi -
na sama mysl, mam kaca
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
ja dodatkowo wypilam 0,5l desperadosa.. masakra.. nastepnym razem tylko piwo pije bo normalnie pozniej kac gigant. a z chlopakami ciagne zazwyczaj rowno
|
|
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

ktore chyba kazdy potrafi zrobic

A jak już po to można przyjść i poprosić o błogosławieństwo związku, o poparcie że bardzo chcą się pobrać, że zależy im na akceptacji przez rodziców tego związku i w związku z tym pytają ich o zdanie
to sa zasady, ktore trzeba stawiac na poczatku zwiazku, zeby potem nie bylo takich akcji jak z B. ze facet wszystko moze, bo i tak ujdzie mu to plazem
wiedzialam, ze jak zamieszkamy razem to tego przed nim nie ukryje 
chyba, że miało to na celu wzbudzenie twojej zazdrości, ale w sumie nie bardzo na to wygląda