Prrrawie narzeczone i kolejne daty ślubów - cz. 13! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 10:34   #931
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone i kolejne daty ślubów - cz. 13!

Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
i jak? co napisał?
przeprosil. napisal ze zle zrobil, ze mialam prawo tak zareagowac i ze jest na siebie zly
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:34   #932
Maziunia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
4 tygodnie na tomografie? moja mama czekala pare dni

P. sie odezwal...
znaczy tomografię ma jutro ale słyszeliśmy że około 4 tyg na wyniki się czeka.. ale jutro się dowiemy co i jak... szkoda, że nie mogę jutro z nim tam pojechać nie dostałabym wolnego w pracy... ale na szczęście jego tata z nim pojedzie...

i co napisał? przeprosił?
Maziunia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:37   #933
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

sylvi, i co???

netali, niestety kochana nie wspomoge, bo ja wszystko po swojemu i raczej takie tradycyjne potrawy ktore chyba kazdy potrafi zrobic i wszystkiego w necie jest pelno

kurde, cos sie nie moge zebrac pod ten prysznic

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:37   #934
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maziunia88 Pokaż wiadomość
znaczy tomografię ma jutro ale słyszeliśmy że około 4 tyg na wyniki się czeka.. ale jutro się dowiemy co i jak... szkoda, że nie mogę jutro z nim tam pojechać nie dostałabym wolnego w pracy... ale na szczęście jego tata z nim pojedzie...
chodzilo mi o wyniki :P
Stary 2011-08-28, 10:37   #935
Clood
Zadomowienie

Cytat:
przeprosil. napisal ze zle zrobil, ze mialam prawo tak zareagowac i ze jest na siebie zly
ufff, no to ma kolejną szansę nie? ale od razu ustal z Nim zasady, facetom trzeba mówić prosto z mostu, bez owijania czego się od nich oczekuje, oni się sami nie domyślą

Cytat:
mam szczerą nadzieję, że to okaże się jakąś błachostką, trzymam za TŻa mocno kciuki

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:38   #936
Maziunia88
Raczkowanie

Cytat:
chodzilo mi o wyniki :P
no mam nadzieję że to będzie parę dni i że mu w końcu coś pomogą...
Maziunia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:39   #937
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
ufff, no to ma kolejną szansę nie? ale od razu ustal z Nim zasady, facetom trzeba mówić prosto z mostu, bez owijania czego się od nich oczekuje, oni się sami nie domyślą
nawet nie mam ochoty z nim gadac hehs
Stary 2011-08-28, 10:46   #938
Clood
Zadomowienie

Cytat:
nawet nie mam ochoty z nim gadac hehs
mrożonka aaaa

a powiedzcie mi Dziewczyny co tam u Pączusia?

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:50   #939
sylvi_86
Zakorzenienie

oj mrozonka to bedzie na pewno bedzie

paczus sie nie odzywa od dlugiego czasu. nie wiemy co sie z nia dzieje
Stary 2011-08-28, 10:53   #940
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie w najlepszych nie ma terminów na lipiec i maj ale my mamy z 10 sal bankietowych na 70 000 miasto więc jest w czym wybierać

jakie proszenie o rękę rodziców jak już po fakcie jest

jakiej presji jeśli mówimy o dojrzałych, ukształtowanych ludziach ? Mój TŻ wzorował się na swoim 10 lat starszym bracie, jak wyżej wspomniałam dla mnie miłym zaskoczeniem - takim jak dla Ciebie pytanie czy zostaniesz żoną swojego TŻa - było rozpoczęcie rozmowy na temat zaręczyn, że mój M. chciałby żebyśmy poczynili ten krok. A uwierz mi, tradycyjne zaręczyny to przepiękna, magiczna chwila, zwłaszcza jeśli ma się kochających rodziców u boku, kibicujących temu związkowi Nie cofnęłabym czasu dla zaręczyn z "zaskoczenia", never.

Ale tak szczerze Dziewczyny powiedzcie czy po Waszych kilkuletnich związkach będziecie tak bardzo zaskoczone zaręczynami? Większość jest wyczulona na każdy sygnał związany z tą chwilą, zmęczona związkiem bez deklaracji (tylko w tym sensie, nie mówię absolutnie, że zmęczona swoimi TŻami, bo na pewno kochacie Ich nad życie), co o tym wszystkim myślicie?

U nas w granicach 4500-5000, ale doliczając jeszcze 250 od talerzyka cena rośnie do 6000zł - masakra... dlatego ja zdecydowałabym się na DJ'a
No u nas miasto jest zdecydowanie mniejsze więc sal jest mało i zajęte terminy. Co do proszenia rodziców o rękę dziewczyny po fakcie to można zrobić to przed tak jak zrobił tż Jlys bodajże. I też była dla niej niespodzianka A jak już po to można przyjść i poprosić o błogosławieństwo związku, o poparcie że bardzo chcą się pobrać, że zależy im na akceptacji przez rodziców tego związku i w związku z tym pytają ich o zdanie

Poza tym dla mnie ta chwila na pewno będzie bardzo ważna i tak jak pisała Santom wolałabym żebyśmy przeżywali ją w dwójkę a nie z całym wianuszkiem "gapiów" bo dla mnie nawet jak są to bliskie osoby to inaczej ich nie umiem nazwać No bo co oni w takim momencie mają zrobić? stać i się patrzyć i czekać co powie on a co ona.. no nie dla mnie to. I ja osobiście nie chciałabym nigdy brać udziału w takim czymś ani jako przyszła narzeczona ani jako obserwator w sensie że matka którejś ze stron. Po prostu uważam że to chwila tak intymna wręcz że powinna zostać między młodymi.

Wiesz co ja myślę że Clood masz bardzo duże szczęście że twój tż pomyślał o tym zanim ty zaczęłaś mieć parcie na pierścionek... Bo myślę i z moich obserwacji wynika że mało ale to bardzo mało jest takich facetów... Możesz się tylko cieszyć tym. Bo w większości znanych mi przypadków to najpierw dziewczyna ma myśl "mógłby się oświadczyć już" a nie facet myśli o tym. Poza tym to też zależy od związku, kiedy się go rozpoczęło. Wydaje mi się że dla dziewczyny ma jakieś tam znaczenie staż związku a dla faceta nie bardzo... on nie myśli w kwestiach "kocham ją, wiem że to ta jedyna, planuję z nią ślub, jesteśmy razem już tyle lat, czas zrobić krok do przodu, zaręczymy się i spokojnie zaplanujemy ślub za 3 lata", faceci myślą raczej "kocham ją, oczywiście że traktuję ją poważnie bo inaczej bym z nią nie był" ale o zaręczynach nie myśli a tym bardziej o stażu związku. dla niewielu facetów coś takiego istnieje... a 3 lata dla nich to całe lata świetlne. I dlatego gdy dziewczyna jest już kilka lat w związku to dla niej ważny jest staż związku i patrzy przez pryzmat tego stażu trochę... Poza tym jak sama zauważyłaś ważne są też relacje młodych z rodzicami.

Ale to nie znaczy też że jak dziewczyna pierwsza pomyśli o pierścionku to znaczy że wygląda każdej okazji.. Ja nie wyglądam, nie myślę za każdym razem że to może ten dzień, że może dziś się oświadczy.. Owszem chciałabym deklaracji ze strony tż, może nie będę super zaskoczona w momencie kiedy to zrobi no ale trudno. Będę się cieszy tyle ile mogę. I nie będzie to na zasadzie poczucia ulgi że w końcu to zrobił.

A co do wywierania presji no to różne są związki wierz mi. Czasem jest tak że facet chce a dziewczyna nie jest pewna, nie jest przekonana ale nie przekreśla faceta i jest w związku z nim. I w sytuacji gdy zaręczyny następują bez wstępnego wybadania gruntu przez faceta może on spotkać się z odmową.. I taka sytuacja na pewno nie byłaby miła dla nikogo przy tradycyjnych oświadczynach A znam taką sytuację też.

Bardzo fajnie że tobie się podobało, że chłopak jest zdecydowany, że ślub dosyć szybko bo już za rok. I powiem ci że ze świecą szukać takich facetów. Rozumiem że wasi rodzice się już znali wcześniej?

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
Witam. Kiedyś w którejś części i ja się wypowiadałam, ale to było chyba bardzo dawnooo

Nie długo, bo 9.09 przypada nam kolejna rocznica...hm wprawdzie 9. Kupe lat. I co z tego? Żadnej konkretnej deklaracji. Fakt, luźne rozmowy są, owszem. Planujemy sobie, że będzie tak i tak, że pieniądze z wesela przeznaczamy na auto, że będzie super zespół grał, że będą dzieci...no ohy i ahy. ALe na tym się kończy. Kiedyś naciskałam, w tej chwili czsami naprowadzam rozmowe na ten temat zeby cos z niego wyciagnac.Ale bron boze nie zmuszam do klekania. Dzisiaj nawet snilo mi sie ze mi sie oswiadczal...super,ale to tylko sen. Mamy po 23 lata. WIem, jest jeszcze czas. Ale ja po prostu czuje ze to ten moment. Bez przerwy o tym rozmyslam...ostatnio zdecydowalismy zaczac odkladac pieniadze. Pytalam go na co, po co. Pewnie domyslal sie o co mi chodzi-ze chce aby wprost powiedzial ze zbieramy na slub. Ale nic...napomknal tylko ze trzeba bedzie za cos wesle kiedys zrobic, moze mi gabinet otwirzy....a masakra.

Wy tez jestescie troche zniesmaczone czekaniem na pierscionek?
Witam wiesz co jesteś w baardzo podobnej sytuacji do mnie, nawet odnoszę wrażenie że czytam o sobie tylko rok starszej myślę że na twoją i na moją niekorzyść gra tu staż związku... niestety w tej kwestii im dłuższy staż tym gorzej, ale niestety stawianie ultimatum nic nie da.. i tylko pogorszy sprawę...

Cytat:
ogolnie to to wygladalo jakby z nia byl a nie ze mna. no coz. ma chlopak pecha bo mam porywczy temperament.. moze przesadzilam.. ale napewno pierwsza sie nie odezwe
Sylvi moim zdaniem nie przesadziłaś. Co to ma być obmacywanie obcych bab i to jeszcze w związku?! Jest z tobą to niech trzyma łapy z daleka od innych. Ja bym nie odpuściła tak łatwo.. ja nie wiem czy P. ma problemy z zazdrością oraz testuje na ile może sobie pozwolić zanim się wkurzysz i ile będziesz obrażona? No proszę cię! Na pewno nie przesadziłaś
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:03   #941
netali
Zadomowienie

Zgadzam sie z anannke Sylvi bardzo dobrze zrobilas to sa zasady, ktore trzeba stawiac na poczatku zwiazku, zeby potem nie bylo takich akcji jak z B. ze facet wszystko moze, bo i tak ujdzie mu to plazem wiadomo, ze nie ma sensu robic tez nie wiadomo jakiej afery, ale wazne ze P. wie jakie masz zdanie o tej sytuacji i ze bylo Ci przykro, ze sie tak zachowal ..

w ogole I. sie wczoraj o Was dowiedzial wiedzialam, ze jak zamieszkamy razem to tego przed nim nie ukryje
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:06   #942
sylvi_86
Zakorzenienie

zastanawiam sie czy sie dzisiaj z nim spotkac. jakos nie mam ochoty ale trzeba sobie to wszystko na zywo wyjasnic

oooo i mowil cos o Nas?
Stary 2011-08-28, 11:07   #943
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez netali Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z anannke Sylvi bardzo dobrze zrobilas to sa zasady, ktore trzeba stawiac na poczatku zwiazku, zeby potem nie bylo takich akcji jak z B. ze facet wszystko moze, bo i tak ujdzie mu to plazem wiadomo, ze nie ma sensu robic tez nie wiadomo jakiej afery, ale wazne ze P. wie jakie masz zdanie o tej sytuacji i ze bylo Ci przykro, ze sie tak zachowal ..

w ogole I. sie wczoraj o Was dowiedzial wiedzialam, ze jak zamieszkamy razem to tego przed nim nie ukryje
Jak to się stało że się dowiedział? ale pociesz się przypuszczam że nie czyta biegle po polsku więc nie dowie się tak prędko o czym tu piszemy no to co nasi tż
Stary 2011-08-28, 11:08   #944
sylvi_86
Zakorzenienie

kurcze mamusia zrobila pizze a ja nawet nie moge patrzec na jedzenie
Stary 2011-08-28, 11:13   #945
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
poszlo o to ze caly czas sobie gadal z jedna z kumpel, a mnie mial w glebokim powazaniu, jeszcze byloby ok gdyby tylko gadal ale sie przekomażali, przepychali, nawet dlugi czas ona trzymala reke na jego kolanie i jakos mu to nie przeszkadzalo.. zeby nie bylo ona ma factea, to jest jego najlepszy kumpel ale wyjechal do Danii, to bylo wszystko takie kolezenskie jednak niestety moja zazdrosc wziela gore wiec wstalam zawinelam sie i wyszlam, slyszalam od tamtej ze mowi do P. "wez ja gon" a on na to "jak chce to niech idzie" ...no to poszlam, komorke wylaczylam, ale wlaczajac ja rano nie mialam zadnych nieodebranych telefonow ani nawet jednego esa wiec widac sie nie przejal..
Sylvi, sorki, ale dla mnie jak facet zachowuje się w ten sposób, to znaczy, że ma w sobie sporo szmaciarza bo heloł - przy dziewczynie łapać się publicznie z inną? chyba, że miało to na celu wzbudzenie twojej zazdrości, ale w sumie nie bardzo na to wygląda
Bardzo dobrze zrobiłaś - niech wie, że nie tolerujesz takiego zachowania

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

a na wstawilam rosol, bo mam dzis ambitny plan zrobienia obiadu z 2och dan;D na drugie: bitki wolowe z zasmazana kapusta;D alez ze mnie mega Pani domu;D no, ale coz mam robic, skoro sama w domu siedze?? i nawet Tv nie ma, tzn jest, ale tylko na dvd na szczescie po urlopie juz bedzie, bosmy niegrzeczni i zwozimy se satke tutaj i loooo;D lce pod prysznic;D
mmm, jaki pyszny obiadek
Stary 2011-08-28, 11:18   #946
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Sylvi, sorki, ale dla mnie jak facet zachowuje się w ten sposób, to znaczy, że ma w sobie sporo szmaciarza bo heloł - przy dziewczynie łapać się publicznie z inną? chyba, że miało to na celu wzbudzenie twojej zazdrości, ale w sumie nie bardzo na to wygląda
Bardzo dobrze zrobiłaś - niech wie, że nie tolerujesz takiego zachowania
Też myślę Sylvuś że dobrze zrobiłaś nie ma co tolerować czegoś takiego A może jak się spotkacie i sobie wyjaśnicie to się oczyści atmosfera i będzie lepiej?
Stary 2011-08-28, 11:21   #947
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Też myślę Sylvuś że dobrze zrobiłaś nie ma co tolerować czegoś takiego A może jak się spotkacie i sobie wyjaśnicie to się oczyści atmosfera i będzie lepiej?
musimy sobie jeszcze wyjasnic sytuacje jak sie spotkamy, bo pisanie na gadu to nie jest to
Stary 2011-08-28, 11:26   #948
netali
Zadomowienie

ja tam uwazam, ze dobrze to sobie na zywo wyjasnic zwlaszcza, ze impreza to wiadomo alkohol itp.. mozliwe, ze chcial sprawic w Tobie zazdrosc celowo..

Kamea - kiedy zaczynam druga prace?

I. kazal Was pozdrowic i powiedzial, ze to fajny pomysl, tylko byl troszke obrazony, ze mu nie chcialam tyle czasu powiedziec
Stary 2011-08-28, 11:30   #949
sylvi_86
Zakorzenienie

poobraza sie i mu przejdzie

mysle ze to nie bylo celowe. po prostu impreza % plus to ze byl po 10 godzinnej pracy, ale przynajmniej widzi ze ze mna nie ma tak latwo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 11:34   #950
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze mamusia zrobila pizze a ja nawet nie moge patrzec na jedzenie
przejdzie
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:46   #951
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Naskrobałyście trochę.
Jlys, wiadomo, że gdybyśmy zaczęli być razem będąc nastolatkami, to bylibyśmy ze sobą dłużej zanim zaczęlibyśmy poważnie myśleć o przyszłości.
Co do dziewczyn, które pisały, że po roku nie planowały by ślubu bo nie zna się dobrze tej drugiej osoby, to ja się pytam, czy kiedykolwiek będziemy znać tą drugą połówkę na wylot? Obawiam się, że nawet po 10 latach związku nie będziemy się znać wyśmienicie. My po roku zaczęliśmy planować ślub, widocznie jesteśmy nienormalni i Nasze małżeństwo się rozpadnie po kilku latach, bo przecież się dobrze nie znamy
Sylvi, kochana bardzo dobrze zrobiłaś. Niech sobie P. nie wyobraża, że może wszystko. Z facetami trzeba ostro i od razu pokazywać co się podoba a co nie. Spotkaj się z nim, powiedz mu prosto z mostu co myślisz o jego wczorajszym zachowaniu i mrożonka nie łam się Mam nadzieje, że P. zrozumie, że nie może się tak zachowywać.

Taki off top.
http://demotywatory.pl/3409852/To-nie-moja-wina
Stary 2011-08-28, 11:52   #952
sylvi_86
Zakorzenienie

co do slubowania po roku znajomosci.. niektorzy po prostu czuja ze to jest to a jesli nie ma zawahan to po co czekac. tym bardziej jak sie juz ma swoje lata
Stary 2011-08-28, 12:03   #953
netali
Zadomowienie

bluesky - nie bierz tego do siebie, moze akurat Ty i Twoj TZ znacie sie na tyle i jestescie w takiej sytaucji życiowej, ze ślub jest powazną decyzją. Ale niestety znam przypadki takich nagłych małżeństw, które są absurdem.. Ja trzymam za Was kciuki i wierzę, że Wam się ułoży
Stary 2011-08-28, 12:14   #954
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
ogolnie to to wygladalo jakby z nia byl a nie ze mna. no coz. ma chlopak pecha bo mam porywczy temperament.. moze przesadzilam.. ale napewno pierwsza sie nie odezwe
Nie dziwię się, że się wkurzyłaś... Ten tekst co rzucił, to mocne przegięcie... Jak on w ogóle mógł nie zareagować na to, że sobie poszłaś

Cytat:
Napisane przez netali Pokaż wiadomość
Ale i tak raczej cieżko mu będzie zrozumieć o czym piszemy nawet google tłumacz sobie nie poradzi z nami raczej

Heeej, dziewczynki

u mnie nic ciekawego, mija dzień za dniem... to mój ostatni miesiąc w Polsce Już się nie mogę doczekać

W ogóle jakiś czas temu się mocno podjaraliśmy bo dostaliśmy maila z Padwy, ze zarezerwowali nam miejsca w akademiku... ale potem się okazało, że w akademiku nie będziemy mogli mieszkać razem... także du*a blada trzeba będzie jednak szukać mieszkania

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:18   #955
sylvi_86
Zakorzenienie

byl wypity i z tego co mowil to spal tam u kolegi bo nie byl w stanie do domu dojsc:P

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

no no znajdziecie sobie mieszkanko i bedzie okej
Stary 2011-08-28, 12:21   #956
netali
Zadomowienie

to P.ladnie dal czadu
Mutny a macie juz cos na oku? jak przygotowania? pakujesz sie juz poowli? super ze razem zamieszkacie
Stary 2011-08-28, 12:23   #957
sylvi_86
Zakorzenienie

na trzy osoby obalilismy 1,2 litra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 12:31   #958
netali
Zadomowienie

Sylvi - na sama mysl, mam kaca
Stary 2011-08-28, 12:33   #959
sylvi_86
Zakorzenienie

ja dodatkowo wypilam 0,5l desperadosa.. masakra.. nastepnym razem tylko piwo pije bo normalnie pozniej kac gigant. a z chlopakami ciagne zazwyczaj rowno
Stary 2011-08-28, 12:40   #960
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reactiooon Pokaż wiadomość
aQo wczoraj zapomniałam Ci napisać, żebyś się trzymała, rozłąki są trudne, ale za to jakie są potem powitania Szybko zleci

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości