"Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 15:08   #2131
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: "Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
rozpuszczalne są chyba droższe i o ile wiem to stosują je tylko do wewnątrz a zewnętrzne trzeba zdjąć. Ja na buzi mam 64, z czego połowa rozpuszczalnych czyli tych widocznych kresek jest właśnie ponad 30 brzuch nie jest tak istotny dla mimiki żeby go tak ładnie szyć
aha, no mój brat w nodze miał rozpuszczalne, ale to w środku, fakt. Tylko że na twarzy też ma zawsze rozpuszczalne może dlatego, że duża jest odległość między szpitalem a miastem, w którym mieszka (300 km)? choć nie wiem, czy NFZ się tym kieruje w każdym razie tam mimo strajków CHYBA finansowej tragedii tam nie ma, wszak to szpital chirurgii plastycznej, przyjeżdża sporo osób prywatnie się operować, moze dlatego stać ich na te szwy?
w każdym razie i tak myślałam, że rozpuszczalne to już standard przy operacjach.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:12   #2132
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
aha, no mój brat w nodze miał rozpuszczalne, ale to w środku, fakt. Tylko że na twarzy też ma zawsze rozpuszczalne może dlatego, że duża jest odległość między szpitalem a miastem, w którym mieszka (300 km)? choć nie wiem, czy NFZ się tym kieruje w każdym razie tam mimo strajków CHYBA finansowej tragedii tam nie ma, wszak to szpital chirurgii plastycznej, przyjeżdża sporo osób prywatnie się operować, moze dlatego stać ich na te szwy?
w każdym razie i tak myślałam, że rozpuszczalne to już standard przy operacjach.
chirurgię plastyczną i tak często robi się na życzenie a nie przez NFZ to może akurat nie opłaca im się nawet sprowadzać takich gorszych nici ? a co jest teraz to nie wiem, ja byłam szyta ze 13 lat temu a potem na wyrostku 5 zdejmowalnych

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:22   #2133
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
to brzmi patetycznie, ale uważm, że bycie rodzicem wymaga heroizmu
P. się wczoraj śmiał, że ja będę świetną matką, póki nie pójdę spać
a właśnie - Twój mąż ma urlop? jak długo z Wami będzie w domu? i kiedy możecie zacząć małą brać na spacery? a jak się czujesz - w sensie rany poopercyjnej?
sorry za tyle pytań, ale z wiadomych przyczyn rzadko mam okazję spytać na bieżąco, więc się skumulowało
wiesz, na szczescie jak dziecko powstaje, to sie nie wie co to oznacza tak naprawde a teraz juz nie ma wyjscia, trzeba sobie radzic

tak, tz ma urlop, bedzie z nami co najmniej 2 tygodnie. on robi wszysto- pierze,sprzata,gotuje, przewija i kapie mała. Ja ja tylko karmie o odpoczywam. Cale szczescie, bo bym nie dala rady sama. Jego szefowa okazala sie super babka- powiedziala, ze w razie czego moze wziac laptopa i pracowac z domu ile bedzie trzeba. Sama ma male dziecko

Na spacer chcielismy isc dzisiaj, ale ja sie kiepsko czuje. WYJDZIEMY JAK tylko bede na chodzie . A rana goi sie dobrze. Szwy ciagna ale teraz bardziej mnie boli kręgosłup i mięśnie wszystkie po tych godzinach porodu naturalnego....

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
powiedziałam mu że w ciąży będę nosić prawie 2 razy więcej a on na to że nie będzie tak ciężko bo to będzie moje ciało i nie będę tego czuć.
chyba w ciąży nigdy nie był Pewnie że będziesz czuć. I dodatkowy ciężar i np. utrudnione oddychanie, jak zacznie małe przeponę uciskać. A jak przykopie...

A co do szwów -rozpuszczalne mam w środku oczywiście. Tylko ten naskórny muszą mi zdjąć. Trochę się boję, bo boję się już chyba każdego dotyku w tym szpitalu...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:29   #2134
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
wiesz, na szczescie jak dziecko powstaje, to sie nie wie co to oznacza tak naprawde a teraz juz nie ma wyjscia, trzeba sobie radzic

tak, tz ma urlop, bedzie z nami co najmniej 2 tygodnie. on robi wszysto- pierze,sprzata,gotuje, przewija i kapie mała. Ja ja tylko karmie o odpoczywam. Cale szczescie, bo bym nie dala rady sama. Jego szefowa okazala sie super babka- powiedziala, ze w razie czego moze wziac laptopa i pracowac z domu ile bedzie trzeba. Sama ma male dziecko

Na spacer chcielismy isc dzisiaj, ale ja sie kiepsko czuje. WYJDZIEMY JAK tylko bede na chodzie . A rana goi sie dobrze. Szwy ciagna ale teraz bardziej mnie boli kręgosłup i mięśnie wszystkie po tych godzinach porodu naturalnego....
ja to tak demonizuję ciążę, poród i rodzicielstwo, że pewnie w rzeczywistosci to jest wersja light cóż, przynajmniej się miło rozczaruję

bardzo fajna szefowa i musze przyznać, że Twój małż to matka pełną gębą kochany jest

a na spacer pójdziecie niedługo, na pewno wkrótce będziesz na siłach

a jak rodziny i znajomi? pewnie cały czas mieliście pielgrzymki?

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Gwizd, a musisz jecha na zdjęcie szwów do tego samego szpitala?
Stary 2011-08-28, 15:30   #2135
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A co do szwów -rozpuszczalne mam w środku oczywiście. Tylko ten naskórny muszą mi zdjąć. Trochę się boję, bo boję się już chyba każdego dotyku w tym szpitalu...
spokojnie, jeśli w ogóle coś poczujesz to tak jakbyś naprawdę delikatnie ciągnęła za włoski na ręce

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:36   #2136
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
ja to tak demonizuję ciążę, poród i rodzicielstwo, że pewnie w rzeczywistosci to jest wersja light cóż, przynajmniej się miło rozczaruję

a jak rodziny i znajomi? pewnie cały czas mieliście pielgrzymki?
ja też zawsze demonizowałam I nigdy jakoś nie miałam parcia na dziecko. Małe dzieci nie działają na mnie, nie rozczula mnie widok niemowlaka (już prędzej kociaka ), ale własne to jest jednak inna bajka. To jest miłość od1 wejrzenia, a ono jest najcudowniejsze, najkochańsze i najpiękniejsze . A co do porodu - porażka. To jest coś, co się powinno odbywać inaczej.

Pielgrzymek nie mamy, bo nie pozwalamy Byli tylko moi rodzice -mama pomóc mi, bo M. musiał wyjść na 2h i tata po nią przyjechał. Ale też wpadają na chwilę, zostawiają nam obiad i lecą. Rozumieją, że chcemy być sami i potrzebujemy czasu. Na odwiedziny innych ja nie jestem gotowa. Chodzę po domu obolała, pół naga, zmęczona i nieuczesana. nie mam ochoty na gości. wszystko w swoim czasie

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
spokojnie, jeśli w ogóle coś poczujesz to tak jakbyś naprawdę delikatnie ciągnęła za włoski na ręce

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

a i zapomniałam pochwalić naszą małą, że zaczęła się uśmiechać Wiem, że u noworodków to bezwarunkowe, ale i tak cieszy matczyne serce

Będę teraz tak monotematyczna, że będziecie mnie mieć dość
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-28, 15:44   #2137
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zawsze demonizowałam I nigdy jakoś nie miałam parcia na dziecko. Małe dzieci nie działają na mnie, nie rozczula mnie widok niemowlaka (już prędzej kociaka ), ale własne to jest jednak inna bajka. To jest miłość od1 wejrzenia, a ono jest najcudowniejsze, najkochańsze i najpiękniejsze . A co do porodu - porażka. To jest coś, co się powinno odbywać inaczej.

Pielgrzymek nie mamy, bo nie pozwalamy Byli tylko moi rodzice -mama pomóc mi, bo M. musiał wyjść na 2h i tata po nią przyjechał. Ale też wpadają na chwilę, zostawiają nam obiad i lecą. Rozumieją, że chcemy być sami i potrzebujemy czasu. Na odwiedziny innych ja nie jestem gotowa. Chodzę po domu obolała, pół naga, zmęczona i nieuczesana. nie mam ochoty na gości. wszystko w swoim czasie

a i zapomniałam pochwalić naszą małą, że zaczęła się uśmiechać Wiem, że u noworodków to bezwarunkowe, ale i tak cieszy matczyne serce

1. ja to się boję, że znielubię moje dziecko autentycznie przeraża mnie wizja, że mi odwali od hormonów i nie bede chciała zajmować się własnym dzieckiem, a kojarzyć mi się będzie z bólem itp.
i przykro mi, że tak wspominasz poród. staraj się myśleć o tej pierwszej części - w domu, w wannie, na spacerze

2. i bardzo dobrze!

3. aaaa, kocham ją jeszcze bardziej

4. a zdrabniasz?

Bajdełej - kiedy chrzciny? będzie biba na wątku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 15:50   #2138
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:

dla malej

a nie wiem czy to bezwarunkowe - ja sie podobno w ogole nie usmiechalam - pierwszy raz usmiechnelam sie do lusterka i przez pewien czas usmiechalam sie tylko "do siebie" tzn do lusterka
Stary 2011-08-28, 15:55   #2139
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
a nie wiem czy to bezwarunkowe - ja sie podobno w ogole nie usmiechalam - pierwszy raz usmiechnelam sie do lusterka i przez pewien czas usmiechalam sie tylko "do siebie" tzn do lusterka
Stary 2011-08-28, 15:55   #2140
P-o-n-y
Zakorzenienie

Zdejmowanie szwów to nic strasznego Delikatnie coś tam się czuje, myślę, że po przeżyciach porodowych będzie to mega przyjemne
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 16:15   #2141
frezyjka85
Zakorzenienie

Kawa - dziękuję za smsa!! Byłam wczoraj na weselu i zapomniałam odpisać

Wybawiłam się całkiem nieźle, ale pogoda dawała w tyłek... upał niemiłosierny!

Gwizdak - imię dla Mrówy bardzo mi się podoba
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 16:29   #2142
najfajniejsza
Zakorzenienie

hm, tak sobie myślę, że na urodziny na deser zrobię tiramisu tylko że jeszcze nigdy nie robiłam i nie wiem, czy się nie rozwali, jak będę przekładać z formy na talerze? carmi, stefa, inne robiące tiramisu?
w każdym razie w najbliższym czasie to przetestuję, bo kocham tiramisu

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

W ogóle musze z Wami skonsultować moje wstępne menu na urodziny, ktre mam za miesiąc ale dwa tyg. mnie nie będzie, a nie lubie planowac na ostatnia chwile

to tak:
- na początek kawa/herbata i do tego tiramisu
- potem, do alkoholu, wystawię jakieś ogórki, śledzie, grzybki czipsy, orzeszki, paluszki
- na ciepło podam kiełbaski w cieście francuskim
- i teraz się waham: albo zwyczajnie kanapki, jakaś sałatka (najpewniej ryżowa z tuńczykiem), albo pizza bez zagniatania by Carmi. tylko jeszcze jej nie robiłam, więc nie wiem, czy mi wyjdzie no i nie wiem, czy nie lepiej zostawić tylko kiełbaski w cieście na ciepło?
hm, hm, hm?
Stary 2011-08-28, 16:30   #2143
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
hm, tak sobie myślę, że na urodziny na deser zrobię tiramisu tylko że jeszcze nigdy nie robiłam i nie wiem, czy się nie rozwali, jak będę przekładać z formy na talerze? carmi, stefa, inne robiące tiramisu?

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

W ogóle musze z Wami skonsultować moje wstępne menu na urodziny, ktre mam za miesiąc ale dwa tyg. mnie nie będzie, a nie lubie planowac na ostatnia chwile

to tak:
- potem, do alkoholu, wystawię jakieś ogórki, śledzie, grzybki czipsy, orzeszki, paluszki
- i teraz się waham: albo zwyczajnie kanapki, jakaś sałatka (najpewniej ryżowa z tuńczykiem), albo pizza bez zagniatania by Carmi. tylko jeszcze jej nie robiłam, więc nie wiem, czy mi wyjdzie no i nie wiem, czy nie lepiej zostawić tylko kiełbaski w cieście na ciepło?
hm, hm, hm?
a ile gości?
Stary 2011-08-28, 16:37   #2144
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
1. ja to się boję, że znielubię moje dziecko autentycznie przeraża mnie wizja, że mi odwali od hormonów i nie bede chciała zajmować się własnym dzieckiem, a kojarzyć mi się będzie z bólem itp.
i przykro mi, że tak wspominasz poród. staraj się myśleć o tej pierwszej części - w domu, w wannie, na spacerze

2. i bardzo dobrze!

3. aaaa, kocham ją jeszcze bardziej

4. a zdrabniasz?

Bajdełej - kiedy chrzciny? będzie biba na wątku
1. Na razie poród to dla mnie trauma. Tzn. mam mieszane uczucia - wiem, że lekarze się spisali pod względem szybkości podjęcia decyzji i przeprowadzenia zabiegu, ale co przy tym usłyszałam i przeszłam to moje. Mało miało wspólnego z szacunkiem. Tego się łatwo nie zapomina.

4. Nie wiem Chyba nie. Jak do niej mówię, to może i zdrabniam, albo jak o niej mówię. Ale ogólnie dzisiaj jedliśmy obiad, nie obiadek, wstałam z łóżka, nie z łóżeczka A Mrówka leży w wózku, nie w wózeczku Nie jest źle.

Co do chrzcin - nie wiem czy będą - mi nie zależy. Jak M. będzie chciał, to zrobi, bo mu obiecałam, ale fanką pomysłu nie jestem
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-28, 16:38   #2145
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
a ile gości?
jeśli będzie mój ojciec, to 10 osób, jak nie, to 9, ale jak znam brata, zmyje się szybko, no i nie wiem, czy moja siostra nie będzie już w Krakowie. ale liczmy 9 osób. mało?
Stary 2011-08-28, 16:41   #2146
frezyjka85
Zakorzenienie

spoko! ilość taka w sam raz! ja jestem fanką dużej ilości jedzenia, więc pewnie zrobiłabym jeszcze tą pizzę
Stary 2011-08-28, 16:49   #2147
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
dla malej

Cytat:

Gwizdak - imię dla Mrówy bardzo mi się podoba
Mi też

Ha! umyłam się, ułożyłam włosy, poraktowałam dezodorantem i jestem nie tym człowiekiem a w dodatku obrączka mi weszła na palec a mała śpi jestem sama w ogóle, bo M. pojechał kupować mi staniki w żaden się nie mieszczę, nawet z tych co kupiłam do karmienia. Nikt mi nie powiedział, że biust AŻ TAK rośnie

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a co się stało z tagiem"super babeczki"?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-28, 16:54   #2148
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
spoko! ilość taka w sam raz! ja jestem fanką dużej ilości jedzenia, więc pewnie zrobiłabym jeszcze tą pizzę
ja właśnie nie lubię, jak jest za dużo jedzenia tym bardziej że mamy niewielki stolik i ciężko pomieścić no i wszyscy będą po obiedzie, bo zaproszę ich na wieczór (koło 17-18). nie wiem, zastanowię się ważne, by nie było za mało jedzenia

Cytat:
Ha! umyłam się, ułożyłam włosy, poraktowałam dezodorantem i jestem nie tym człowiekiem a w dodatku obrączka mi weszła na palec a mała śpi jestem sama w ogóle, bo M. pojechał kupować mi staniki w żaden się nie mieszczę, nawet z tych co kupiłam do karmienia. Nikt mi nie powiedział, że biust AŻ TAK rośnie
miałaś spuchnięte palce tak długo? matko, ten poród to straszna rzecz...
no to teraz jesteś biusciasta na maksa a urosły Ci znacznie po porodzie?

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
a co się stało z tagiem"super babeczki"?
nowy wątek, nowe tagi
Stary 2011-08-28, 16:59   #2149
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

gwizdak jak tak czytam o twoim TZcie to moze on jakichs szkolen dla facetow powinien udzielac - jak powinien zachowaywac sie prawdziwy facet no skarb po prostu
Stary 2011-08-28, 17:03   #2150
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

miałaś spuchnięte palce tak długo? matko, ten poród to straszna rzecz...
no to teraz jesteś biusciasta na maksa a urosły Ci znacznie po porodzie?
przed porodem to ja biustu nie miałam Teraz mam mega bimbały, tyle ża są twarde ciężkie i leci z nich mleko, nawet wtedy, kiedy nie powinno

a palce mi spuchły w ciąży. W ciąży organizm zatrzymuje wodę, więc ja już tak z miesiąc bez obrączki chodziłam. A teraz wracam do siebie Nawet twarz już mam jakby bardziej własną. Z ciekawostek - wczoraj ważylam 55,5 kg, dzisiaj ważę 53,4 - karmienie piersią

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
gwizdak jak tak czytam o twoim TZcie to moze on jakichs szkolen dla facetow powinien udzielac - jak powinien zachowaywac sie prawdziwy facet no skarb po prostu
ciągle mu to powtarzam
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-28, 17:03   #2151
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

byłam dziś na oględzinach tej nowej galerii, dupy nie urywa, za to ledwo na oczy widzę, tak mnie łebek boli (zlewa mi się w całość to, co piszecie) i chyba się położę

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 17:05   #2152
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:

a palce mi spuchły w ciąży. W ciąży organizm zatrzymuje wodę, więc ja już tak z miesiąc bez obrączki chodziłam. A teraz wracam do siebie Nawet twarz już mam jakby bardziej własną. Z ciekawostek - wczoraj ważylam 55,5 kg, dzisiaj ważę 53,4 - karmienie piersią
niezle
moja przyjaciolka dzieki karmieniu piersia tez bardzo szybko schudla po ciazy - szczuplejsza byla nic przed
Stary 2011-08-28, 17:12   #2153
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
niezle
moja przyjaciolka dzieki karmieniu piersia tez bardzo szybko schudla po ciazy - szczuplejsza byla nic przed
no,a ja mao przytyłam, bo tylko 10 kg, z czego prawie 3 to ona, i jakieś 3 łożysko i wody plodowe. WIęc nie bardzo mam zapas
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-28, 17:14   #2154
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
no,a ja mao przytyłam, bo tylko 10 kg, z czego prawie 3 to ona, i jakieś 3 łożysko i wody plodowe. WIęc nie bardzo mam zapas
no i super szybko wrocisz do formy
tylko, zeby ci sie tam jeszcze wszystko szybko zagoilo i bedzie dobrze

Edytowane przez arrakis
Czas edycji: 2011-08-28 o 17:15
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 17:18   #2155
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ok, naczelny laik pyta: co ma karmienie piersią do chudnięcia?
Stary 2011-08-28, 17:21   #2156
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Gwizdaku szkoda, że poród był traumą - mam nadzieję, że z czasem zapomnisz o wszystkim
super, że Tż jest wzorcowym ojcem i mężem
fajnie się Ciebie czyta - mimo trudów bije z Ciebie optymizm

Cytat:
dla malej

Cytat:

to tak:
hm, hm, hm?
może jeszcze sałatkę zrób? w razie czego i tak się ją zje

Maju co do gier w stylu Mario... ciężko o takie najwięcej jest strzelanek, symulator lotu, wyścigów - z platformówek grałam w Sonica i Banjo-Kazooie (całkiem przyjemne gry ) aa i Raymana

Edytowane przez osz rety
Czas edycji: 2011-08-28 o 17:31
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 17:34   #2157
najfajniejsza
Zakorzenienie

Osz, w sensie ze dwie sałatki? bo pisałam o jednej ale ogólnie oceniasz, że wystarczy, czy jednak za mało? ja to się nie znam
Stary 2011-08-28, 18:05   #2158
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Osz, w sensie ze dwie sałatki? bo pisałam o jednej ale ogólnie oceniasz, że wystarczy, czy jednak za mało? ja to się nie znam
zastanawiałaś się czy kanapki, sałatka czy pizza - a ja stwierdziłam, że sałatka wiesz lepiej żeby coś zostało niż zabrakło czegoś jednak to ma być kolacja więc z jedną sałatką będzie wystarczająco (chociaż może bym dodała jakieś mini kanapki) kurczę też się nie znam
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 18:21   #2159
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
zastanawiałaś się czy kanapki, sałatka czy pizza - a ja stwierdziłam, że sałatka wiesz lepiej żeby coś zostało niż zabrakło czegoś jednak to ma być kolacja więc z jedną sałatką będzie wystarczająco (chociaż może bym dodała jakieś mini kanapki) kurczę też się nie znam
a to nie, źle napisałam będzie tak: albo sałatka i kanapki, albo pizza i żadnej sałatki bo znam siebie i wiem, że nie będzie mi się chciało robić pizzy i sałatki z kanapkami jest szybciej czyli ogólnie tak:
do kawy tiramisu, do alkoholu przekąski (grzybki, śledzie, ogórki, oliwki, paluszki, czipsy, orzeszki), poza tym kiełbaski lub parówki w cieście francuskim, kanapki, sałatka.
Wydaje mi się, że wystarczy. Ilościowo na pewno kupię/zrobię wystarczająco, chodzi mi o urozmaicenie

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-08-28 o 18:23
Stary 2011-08-28, 18:32   #2160
Anuszka89
Rozeznanie

Cześć

Gwizdaczku masz super TŻ, do tej pory spotkałam się tylko z jednym który zajmowałby się swoim dzieckiem tak jak Twój. Co do trudów porodu to nie będzie łatwo o tym zapomnieć ale Mrówka na pewno wynagrodzi Ci wszystkie trudy swoją miłością I w którymś poście napisałaś że będziemy miały Cię dosyć bo będziesz monotematyczna powiem Ci tak jak dla mnie mogłabyś pisać cały czas o tym jak spędzasz czas i jak Mrówka się zmienia, czyta się Ciebie cudwonie, siedzę i się uśmiecham do monitora widząc miłość i optymizm które biją z Twoich postów Wracaj szybko do formy

Naj po pierwsze to chciałam Ci baaaardzo podziękować za pomysł o używaniu mleka zamiast toniku, działa rewelacyjnie dziękuję A co do urodzin to ja na jutro szykuję urodziny TŻ, będzie 6 osób i szykuję ciasto z kawą na początek przekąski typu czipsy orzeszki paluszki później na ciepło będą mini zapiekanki, oprócz tego sałatka z kurczakiem no i czekoladowa fontanna. Doczytałam że zastanawiałaś się między zestawem sałatka + kanapki lub pizza ja bym zrobiła słatkę i kanapki I nie bój się na pewno nie będzie za mało

Maja gratuluję pralki

Edytowane przez Anuszka89
Czas edycji: 2011-08-28 o 18:37
Anuszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości