Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 11:12   #3511
AgaMili
BAN stały

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Nikt nawet nie zauwazyl ze mnie od czwartku nie ma . Czasem czuje sie niewidzialna, ale ten temat juz tu byl poruszany wiec nie narzekam juz

Zemdlalam wczoraj w kawiarni, mowie wam potworne uczucie, nie slyszalam co do mnie mowia, czulam sie nieobecna , uszy sie zatkaly, w oczach ciemno a bylam sama z Milenka. Przeszlo mi jak wypilam kawe i zjadlam czekoladke, boje sie ze to moze cukrzyca? . Ostatnio bole glowy sa codziennie i nie do zniesienia. Caly dzien wczoraj lezalam a maz zajmowal sie Milenka i mna, bylam blada jak sciana i glowa mnie bolala . No i powtarzalam "nigdy wiecej ciazy" . Przez pierwsze 4 miesiace nudnosci i wymioty, potem bole glowy , a co bedzie dalej?

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-08-28 o 11:14
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:27   #3512
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nikt nawet nie zauwazyl ze mnie od czwartku nie ma . Czasem czuje sie niewidzialna, ale ten temat juz tu byl poruszany wiec nie narzekam juz

Zemdlalam wczoraj w kawiarni, mowie wam potworne uczucie, nie slyszalam co do mnie mowia, czulam sie nieobecna , uszy sie zatkaly, w oczach ciemno a bylam sama z Milenka. Przeszlo mi jak wypilam kawe i zjadlam czekoladke, boje sie ze to moze cukrzyca? . Ostatnio bole glowy sa codziennie i nie do zniesienia. Caly dzien wczoraj lezalam a maz zajmowal sie Milenka i mna, bylam blada jak sciana i glowa mnie bolala . No i powtarzalam "nigdy wiecej ciazy" . Przez pierwsze 4 miesiace nudnosci i wymioty, potem bole glowy , a co bedzie dalej?
współczuję mi na szczęście przeszły te okropne bóle głowy ale zobaczymy co dalej

ja co wypłata tz to coś kupuję po kilka rzeczy ale się zbiera
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:28   #3513
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:

Niedobrze, mi sie jeszcze nie zdazylo zemdlec i całe szczęście.

Ja przed chwila zwymiotowałam cały obiad :/ A od dluzszego czasu mialam z tym spokoj, a tu takie zaskoczenie.
Nasz organizm sie poprzewracał i dopiero po porodzie zaczniemy wracać do normalności.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:36   #3514
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
No niedobrze bo jak ja mialm pierwsze 135 to draka u lekarza byla, powiedzial mi pani dr ze jak mi skoczy powyzej 140 to do szpitala. Ale nie martw sie za wczasu, lepiej zapytac lekarza
Ciężko się nie martwić:/ poczekam dzisiaj i jutro do lekarza najwyżej zadzwonię, bo wizytę mam dopiero za tydzień. Nie panikuje narazie, zobaczymy bo ostatnio u lekarza miałam 120 na 70:/ i nie wiem co to za nagły wzrost i to taki duży...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:

AgaMili mnie tez wczoraj tak strasznie bolała głowa, i wzięłam apap i nic....myślałam, że to zatoki od klimy mnie bolą, ale dzisiaj znowu - może to wina ciśnienia na dworze?
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:44   #3515
AgaMili
BAN stały

No slyszalam ze to cisnienie ale pije 2 kawy dziennie i nie pomaga. Dzis na szczescie czuje sie dobrze

A wczoraj kupilam w H&M sobie spodnie ciazowe i sweterek no i dla dzidziusia komplecik body, czapeczka i spodenki - takie malutkie moj pierwszy nabytek. A poza tym Milence mnostwo ciuszkow i kozaki. Za wszystko zaplacilam 60futnow takie wyprzedaze sa
Stary 2011-08-28, 11:51   #3516
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
No slyszalam ze to cisnienie ale pije 2 kawy dziennie i nie pomaga. Dzis na szczescie czuje sie dobrze

A wczoraj kupilam w H&M sobie spodnie ciazowe i sweterek no i dla dzidziusia komplecik body, czapeczka i spodenki - takie malutkie moj pierwszy nabytek. A poza tym Milence mnostwo ciuszkow i kozaki. Za wszystko zaplacilam 60futnow takie wyprzedaze sa
To tylko się cieszyć z takich wyprzedaży bo u nas jak ostatnio weszłam do H&M to spodnie kosztowały około 150 zł, a już nie mówiąc o tym, że na wszystko przeceny tylko w dziale ciążowym nie było wcale;/
Stary 2011-08-28, 12:18   #3517
AgaMili
BAN stały

Spodnie ktore kupilam kosztowaly 7 funtow przecenione z 30

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 12:55   #3518
czubasek20
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

u mnie dziś upał, idziemy zaraz z ciotka na lody a wieczorem urządzamy z Tz wieczór filmowy
podobno na ból głowy jest dobre obłożenie skroni i czoła ziemniakiem pokrojonym w plasterki. nie próbowałam ale tesciowa i szwagierka mówią że działa

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:37   #3519
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
taka sesja noworodkowa to koszt w zależności od ilości zdjęć od 300do 600zł
zdjęcia noworodków (w stylu Anne geddes)) najlepiej wykonać do 7dnia od urodzenia, bo dzieci układają się wtedy jak w łonie matki. Z każdym dniem ta plastyczność zanika.
ja marzę o takiej sesji i chyba zaczne odkładać pieniądze na nią

mi się tak strasznie marzy sesja zdjęciowa chciałam mieć chociaż filmik 4D ale sie nie udało za duże koszty my teraz przez te problemy finansowe cienko przędziemy i muszę wszystkiego sobie odmawiać więc 4D już przepadło i sesji pewnie też nie będe mieć często sobie patrze na różne strony na darmowe sesje ale to zawsze gdzieś tak daleko od nas jest ;( nic może jeszcze kiedyś się uda może jak będziemy się starać o drugą dzidzie to będą pieniązki na takie coś (mi to się marzy taka sesja z tż kilka fotek i kilka z moimi rodzicami czyli dziadkami Michasia tak ze taki fajny mały albumik by był) super pamiątka

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
No ja juz w poniedzialek wplacilam pieniazki i nadal nic nie dostalam

Ja kupuje dla synka dada w biedronce, tanie i dobrej jakosci. huggies tak go odparzaly ze szok. na poczatek zas mieslismy pampersa bo biedronokowe za duze poczatkowo byly

Ja kupowalam czapeczki w hurtowni u siebie za 2,20zl a i kilka mi sie udalo jak obnizyli na 1,2ozl

ja miałam już przygody z tymi dada i jak dla mnie to też szajs i ich nie będe kupować

no na paczke możesz poczekać czasami jeszcze tydzień a niby przesyłka kurierska ale pieniądze im tak długo księgują ze to brak słow do tego kontakt fatalny

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

a do mnie za godiznke przyjadą rodzice na kawke ciesze się bo tak samej w domu to nudno nie ma sie do kogo odezwać tż w garażu od rana i cały dzień tam będzie siedzieć od kilku dni przychodzi o 4-5 nad ranem tak mu się udało że 2 klientów ma (czyli 2 samochody do zrobienia) i zapierdziel anocki i dnie by jak najszybciej siano zarobić jakieś czasmai mi go tak żal płacze po nocach bo wiem jak mu teraz ciężko by było z czego żyć i żeby cos uzbierać dla potrzebne rzeczy dla dzidziusia dlatego tak bardzo jestem wdzięczna tym którzy sami z siebie coś chętnie mi dają bo to zawsze sie troche nazbiera i mniej wydatków będzie bo będzie mniej do kupowania dlatego też tak strasznei rodzicom jestem wdzięczna że chcą kupić wnukowi wózek bo to najgorszy wydatek jest

ehhh i się znowu popłakałam (za bardzo się rozczulam w tej ciązy)

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Hejka
też byłam na targach
i podobnie jak inutil:nigdy więcej nie będę się sugerowała opisem i zdjęciami wózków w internecie...Cóż,moja koleżanka tak wpadła:kupiła wózek 3 w 1 z czego okazał się ciężki,i służył tylko do czasu kupienia innej spacerówki
Na targach byliśmy chwilę,bo jakoś mnie nie zachwyciło nic oprócz niektórych wózków i pięknych leżaczków-takie milusie kolory i materiał,że szok
Nie szukaliśmy wózka,bo dostaliśmy taki stary model,niby 3 w 1...Ale ma taki rozstaw kół,że ciężko by mi było wsiąśc do komunikacji oraz by się nie zmieścił do auta-do micry,więc chcąc nie chcąc oglądaliśmy
np.bebe:szału nie zrobił,cena porywająca-około 2,5 tysiąca z fotelikiem maxi cosi..więc podziękowałam
i trafiliśmy na wózek:który po dokładnych oględzinach zamówiliśmy(wpłaciliśmy malutką zaliczkę,a resztę możemy dopłacic i dopiero w lutym,jakbyśmy wcześniej kaski nie mieli czy coś)
to ten wózek:
http://www.navington.com/produkty/wozek-cadet

jest w różnych kolorach.składa się do rozmiaru walizeczki-dla mnie super.i leciutki.Spacerówka też lekka.Z fotelikiem maxi cosi na targach kosztuje 1,6 tys.W necie ciężko dostępny,bo to nowośc-ale ceny nawet 2 tyś.
Z tyłu koła pompowane,z przodu skrętne-ale bardzo łatwo są blokowane.Dla nas bomba-malutki,zgrabniutki.Gondo la spora,bo 79 cm długości na 35.Z podnoszonym oparciem.Aha,i nie wiem na ile to ważne-ale dno gondoli drewniane,więc oddycha.Wózek z gondolą waży 12,6 kg.
Aha,gwarancja na 3 lata.

zakochałam się w 3 pierwszych cudeńka
Rama Caravel : love:
Rama Galeon : love:
Rama Corvet : love:
Stary 2011-08-28, 13:42   #3520
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
weszłam na ich stronke ale jakas nie rozgarnieta jestem i nie wiem gdzie mam tam się zarejestrowac, pomocy
Po środku masz na szarym tle napisane program lojalnościowy ,dalej katalog nagród i póżniej jest dla mamy i maleństwa
Pearl byłam nad jeziorem kownatki i mimo ,że prawie cały czas siedziałam w cieniu strasznie przypiekłam sobie dekolt i ramiona,no i trochę brzuszek
Byłam w czwartek u gina i juz znam potwierdziła ,ze będzie DZIEWCZYNKA czyli PATRYCJA .Już na początku ciaży śniło mi się ,że gin mi mówił ,że będzie dziewczynka i się sprawdziło. Teraz muszę sie zapisać na usg połówkowe bo robie u innego gina bo ma lepszy sprzeta to juz 18 tydzień.Mam zdjęcie pupci a między nóżkami płasko.Witamin brać nie muszę ,ale muszę brac magnez i nospe doraźnie bo mam skurcze i jak mi po tym nie przejdzie to będę musiała brać luteinę
Wreszcie będę mogła kupować ciuszki ,bo wiem dla kogo.
Trochę Was nadrobiłam ale resztę zostawię sobie na jutro , a teraz idę budzić męża bo odsypia wyjazd
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-08-28 o 13:44
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:19   #3521
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Heloł
my po obiadku schabowe, ziemniaczki i mizeria.,..

znow musialam się kłasc kilka razy w czasie robienia obiadu bo mi słabo bylo...coraz rzadziej to mam ael jeszcze sie zdarza...

Aga- ja jak czuję, ze odjezdzam to od razu siadam albo się kładę....tylko u mnie to na sto procent wina niskiego cisnienia....

Eliza-gratuluję córeczki
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 14:59   #3522
specialle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mi się tak strasznie marzy sesja zdjęciowa chciałam mieć chociaż filmik 4D ale sie nie udało za duże koszty my teraz przez te problemy finansowe cienko przędziemy i muszę wszystkiego sobie odmawiać więc 4D już przepadło i sesji pewnie też nie będe mieć często sobie patrze na różne strony na darmowe sesje ale to zawsze gdzieś tak daleko od nas jest ;( nic może jeszcze kiedyś się uda może jak będziemy się starać o drugą dzidzie to będą pieniązki na takie coś (mi to się marzy taka sesja z tż kilka fotek i kilka z moimi rodzicami czyli dziadkami Michasia tak ze taki fajny mały albumik by był) super pamiątka

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

ja miałam już przygody z tymi dada i jak dla mnie to też szajs i ich nie będe kupować

no na paczke możesz poczekać czasami jeszcze tydzień a niby przesyłka kurierska ale pieniądze im tak długo księgują ze to brak słow do tego kontakt fatalny

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

a do mnie za godiznke przyjadą rodzice na kawke ciesze się bo tak samej w domu to nudno nie ma sie do kogo odezwać tż w garażu od rana i cały dzień tam będzie siedzieć od kilku dni przychodzi o 4-5 nad ranem tak mu się udało że 2 klientów ma (czyli 2 samochody do zrobienia) i zapierdziel anocki i dnie by jak najszybciej siano zarobić jakieś czasmai mi go tak żal płacze po nocach bo wiem jak mu teraz ciężko by było z czego żyć i żeby cos uzbierać dla potrzebne rzeczy dla dzidziusia dlatego tak bardzo jestem wdzięczna tym którzy sami z siebie coś chętnie mi dają bo to zawsze sie troche nazbiera i mniej wydatków będzie bo będzie mniej do kupowania dlatego też tak strasznei rodzicom jestem wdzięczna że chcą kupić wnukowi wózek bo to najgorszy wydatek jest

ehhh i się znowu popłakałam (za bardzo się rozczulam w tej ciązy)

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

zakochałam się w 3 pierwszych cudeńka
Rama Caravel : love:
Rama Galeon : love:
Rama Corvet : love:
Tylko ze oni od jakiegos czasu zmienili te pieluszki i sa naprawde porownywalene z pampersem, wczesniej nie byly zbyt fajne ale teraz super
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:25   #3523
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Pearl byłam nad jeziorem kownatki i mimo ,że prawie cały czas siedziałam w cieniu strasznie przypiekłam sobie dekolt i ramiona,no i trochę brzuszek

Byłam w czwartek u gina i juz znam potwierdziła ,ze będzie DZIEWCZYNKA czyli PATRYCJA
oj, nawet nie wiem gdzie to jest
ale najwazniejsze, ze odpoczelas tylko teraz smaruj sie,zeby zlagodzic spieczona skore

i gratuluje dziewczynki !!!

Renata, gratulacje zareczyn. Szczescia i powodzenia! No i zazdroszcze (pozytywnie,zeby nie bylo) udanego urlopu. My w tym roku nigdzie nie jedziemy

Zoska, co do zebow, to podobno bardzo "leca" w ciazy, a nawet nie podobno, bo kilka z nas jest tu przykladem. Nie zastanawiaj sie, tylko maszeruj do dentysty i lecz je jak najszybciej, zeby nie doszlo do infekcji. Nie martw sie, mozna stosowac znieczulenie (tylko uprzedz dentyste o ciazy) i wtedy nic nie boli.

Przed chwila sie obudzilam. Juz chyba nici z targow Kiepski dzisiaj mam dzien. Wstalam na godzinke, bo tz przygotowal smaczne sniadanie i nie chcialam,zeby poczul sie, ze robil to na marne, ale zjadlam nedzne dwie mini kanapki i tz sam mnie zaprowadzil do lozka. Malo mi te kanapki z reki nie wypadly, jak je trzymalam. Pojde z ciakwosci zmierzyc cisnienie. Do tej pory nawet przy silnych bolach glowy mialam niemal "ksiazkowe". Jednak jestem uczulona i czesto sprawdzam,bo kolezanka z powodu wysokiego nadcisnienia urodzila dzidzie w 26 tygodniu ciazy. Na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo i chlopczyk sobie rosnie zdrowo, ale co sie nameczyla i namartwila to tylko ona wie...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:33   #3524
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

ojeju, trzymaj się kochana i dużo odpoczywaj

Cytat:
a ja dziś zajrzałam do H&M i wreszcie znalazłam idealne jeansy ciążowe i od razu kupiłam dwie bluzki jesienno-zimowe, takie koszulowe ale w kwiaty

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Heloł
my po obiadku schabowe, ziemniaczki i mizeria.,..

znow musialam się kłasc kilka razy w czasie robienia obiadu bo mi słabo bylo...coraz rzadziej to mam ael jeszcze sie zdarza...

Aga- ja jak czuję, ze odjezdzam to od razu siadam albo się kładę....tylko u mnie to na sto procent wina niskiego cisnienia....

Eliza-gratuluję córeczki
u mnie polędwiczki z indyka, sos z kurek, ziemniaczki i sałata z rzodkiewką - tylko dopiero za godz bo się jeszcze robi

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
my też jesteśmy anty targowi nie byliśmy na ślubnych, na mieszkaniowych kiedys kiedyś i to tylko dlatego, że nasz mama TZ zaciągnęła ale teraz chciałam, żeby małż zobaczył, że to nie taka prosta sprawa skompletować wyprawkę ale doszliśmy do kompromisu i spędziliśmy tam równo godzinę, przejrzeliśmy co chcieliśmy i pojechaliśmy oglądać samochody także luz

ja jeszcze nic dla dzidziusia nie mam null, zero wszystko kupię hurtem w październiku - listopadzie, nie mam gdzie teraz tego składować, muszę mieszkanie przygotować, pomalować, przemeblować, a mamy jeszcze czas przeglądam sobie rzeczy ale wiem, że zdążymy ze wszystkim na spokojnie, tylko troszkę później
o to rzeczywiście szybciutko się uwinęliście, jak tylko godzinkę my dziś spacerowaliśmy po parku z 2,5godz przez co obiad nam się przesunie prawie, że na kolację no i jak wracałam to już mnie brzuch zaczął lekko pobolewać wiec odpoczywam

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
wróciliśmy z wojaży wakacyjnych i witam was wypoczęta(na wakacjach) i zmęczona(podróżą)
było bardzo fajnie poodpoczywałam i w ogóle nawet opalona jestem i śmiesznie wyglądam z białym brzuchem a reszta brązowa no i jestem zaręczona o zachodzie słońca z wielkim wiatrem(sztorm był) w płaczliwym nastroju( jakiś taki mam ostatnio że płaczę bez powodu).
nie nadrobię was bo za dużo popisałyście

mam pytanko do was czy wam też twardnieje brzuch? od jakiś kilku dni mi się robi taki strasznie twardy cały jak kamień jutro mam wizytę to zapytam ale strasznie się niepokoję zwłaszcza że od 2dni bardzo słabo wyczuwam naszą córcie
GRATULACJE gdzie się urlopowaliście? dobrze pamiętam, że nad morzem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 16:50   #3525
AgaMili
BAN stały

Eliza gratulacje coreczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 17:18   #3526
klaurencja
Raczkowanie

hej
ciekawa jestem, czy ktos widzial ze mnie nie bylo

ciagle czekam na wizyte 5 wrzesnia i czekam, aż filip uraczy mnie kopniakami ;D ktora juz dzidzia kopie? przyznawac sie

tesciowa mnie nie lubi zona brata tz'ta jest w 12 tygodniu i juz dostala wanienke od niej, a ja nic, kompletnie

jutro zaczniemy 19 tydzien, a pewnie tez nie wejde bo opiekuje sie moja siostrzenica
Stary 2011-08-28, 17:20   #3527
anankee
Rozeznanie

ankaya a skąd jesteś? bo ja z Częstochowy

mogę wam polecić tego sprzedawcę na allegro: r_p77
w pierwszej ciąży zrobiłam u niego mega zakupy i wszystko było super bezproblemowo

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 17:54   #3528
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

Hej dziewczyny, szukam kogoś kto leciał samolotem w 7-8-9 mc ciąży. Wybieram się na święta do Polski i na własny ślub. Musze jakoś tam dotrzeć. Lecę 1,5 h do Oslo, a potem 2h do Krakowa. Samochodem gorsza podróż.... Moje linie lotnicze Norwegian wpuszczają z zaświadczeniem od lekarza do miesiąca przed terminem, a jeśli lot nie jest długi to do 2 tygodni przed terminem.
Trochę się boję, czy któraś z was leciała w ostatnim trymestrze samolotem?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

"hej ciekawa jestem, czy ktos widzial ze mnie nie bylo

ciagle czekam na wizyte 5 wrzesnia
i czekam, aż filip uraczy mnie kopniakami ;D ktora juz dzidzia kopie? przyznawac sie

tesciowa mnie nie lubi
zona brata tz'ta jest w 12 tygodniu i juz dostala wanienke od niej, a ja nic, kompletnie

jutro zaczniemy 19 tydzien, a pewnie tez nie wejde bo opiekuje sie moja siostrzenica
"

Hej, ja jestem w 16 tc, i też czekamA teściową się nie przejmuj, jak się wnuczek na świecie pojawi to zwariuje.... i będzie Cię prosić, żebyś ją częściej odwiedzała, a dzieciaczka będzie rozpieszczać..... w końcu to Twoje dziecko urodzi się pierwsze)))))

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 17:57   #3529
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej

ja dziś mam kiepski dzień, mdli mnie od rana , był moment że myślałam że będę . Na obiad miałam zrobić polędwiczkę, ale nie miałam siły i robię na jutro, za to tż zrobił obiad i były też schabowe z ziemniakami (miała być mizeria ale w sklepie naszło mnie na buraczki). I znowu podjadam sobie śledzie

Byłam w h&m, kurde w sklepach już wyprzedaże się kończą chciałam sobie kupić legginsy i nawet się udało, były tylko jedne które mi pasowały, ale bez metki, bez niczego, z małą dziurką na pasie... i tak bym je kupiła a Pani mi jeszcze dała rabat 20%

Do dziewczyn z Bydgoszczy i okolic, wyszukałam w necie po relacjach z targów http://www.mmbydgoszcz.pl/303437/201...?category=news

renata gratuluję zaręczyn mi twardnieje, biorę nospę forte doraźnie a jak boli częściej to dwa razy dziennie sobie biorę

AgaMili kurde, bidulko, o tym że nikt nie zauważył nie będę pisać
a badałaś cukier? bo może rzeczywiście od niego. Ja w pierwszym badaniu miałam na granicy (ale dolnej), nie wiem jaki to ma wpływ może powinnaś zbadać chociaż z krwi teraz, ja muszę zrobić drugi raz z krwi, potem będzie glukoza do picia

eliza1984 o jaką stronkę chodzi??? Super że dziewczynka, nareszcie doganiają naszych chłopaków

Ja zamuliłam trochę, bo w poniedziałek byłam u lekarza na wizycie, dziś jest 21t2d a on nie wspomniał o połówkowym, a ja zamuliłam i nawet się nie zapytałam następną wizytę mam dopiero 12.09... nie wiem czy dzwonić i pytać o to?? to będzie 23t3d a często właśnie połówkowe lekarze robią od 20 do 24 tygodnia
zresztą ja na połówkowe i tak idę osobno do kogoś innego (ale nie mówię swojemu lekarzowi o tym) więc może nie będę przypominać i powiem jak będę dzwonić się zapisywać
Stary 2011-08-28, 18:18   #3530
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Do dziewczyn z Bydgoszczy i okolic, wyszukałam w necie po relacjach z targów http://www.mmbydgoszcz.pl/303437/201...?category=news
Kochana, ale to Targi z zeszłego roku

ooo, znalazłam na ten rok http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/79...ia-2011-r.html

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-08-28 o 18:20
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 18:34   #3531
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

[QUOTE=anankee;29044930]ankaya a skąd jesteś? bo ja z Częstochowy

Ja jestem z Poczesnej dokładnie więc okolice
Stary 2011-08-28, 19:05   #3532
*Agatek*
Zakorzenienie

Heej

Byliśmy dziś z Sebą na basenie! Pływaliśmy 75 minut Więc sporo! Byłam na nowym basenie za mostem w Toruniu i jestem zachwycona... gejzery na stópki, bicze wodne na plecki, wodospady na plecki, jacuzzi też było- ale nie skorzystałam I duuuuża zjeżdżalnia wodna to z Sebusiem jak się rozkręciliśmy to chyba z 5 razy zjeżdżaliśmy no jak dzieci normalnie... a potem miałam pas w basenie dla siebie i żabką na pleckach pływałam... mm, super wypoczynek! A potem byliśmy na zapiekance i gofrze także dzionek udany! Seba leniwie zaczął dopiero kopać, chyba dostarczyłam mu wrażeń hihihi

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

renata GRATULUJĘ!!! Już oficjalnie jako : narzeczona

Cytat:
oj proszę mi głupotek nie pisać!

Zemdlałaś na brzuch? czy jak? no nie fajnie, musisz sprawdzić co to było! Może zmęczenie? Trzymaj się
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Byłam w czwartek u gina i juz znam potwierdziła ,ze będzie DZIEWCZYNKA czyli PATRYCJA
gratuluję
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
hej
ciekawa jestem, czy ktos widzial ze mnie nie bylo

ciagle czekam na wizyte 5 wrzesnia i czekam, aż filip uraczy mnie kopniakami ;D ktora juz dzidzia kopie? przyznawac sie

tesciowa mnie nie lubi zona brata tz'ta jest w 12 tygodniu i juz dostala wanienke od niej, a ja nic, kompletnie

następna no do odstrzału

nie przejmuj się teściową, one takie są! Wredne babska

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 19:19   #3533
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Aga też tak się czasami czuje hehe np dzisiaj tj do tej pory nikt nie odpowiedział na moje pytanie ,które zadałam przed południem
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 19:36   #3534
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Kochana, ale to Targi z zeszłego roku

ooo, znalazłam na ten rok http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/79...ia-2011-r.html
no właśnie o to mi chodziło, miałam kilka linków pootwieranych

AgaMili, NataliaM1103 co to za smęcenie??? że nikt nie zauważył??? mój mózg ostatnio działa na bardzo spowolnionych obrotach i niestety pewnych rzeczy nie zauważam
Stary 2011-08-28, 19:40   #3535
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

witam! przepraszam za moją nieobecność, ale razem z kapelą graliśmy wesele z poprawinami. To było moje ostatnie granie, bo już nie mam na to sił. I dzisiaj poczułam się wyjątkowo i bardzo doceniona, bo para młoda wręczyła mi prezent w postaci łańcuszka z zawieszką swarovskiego.
Jakby ktoś chciał kiedyś posłuchać to zapraszam na youtube. Są tam kawałki z moim zespołem, a także z moim mężem, który jest gitarzystą.
http://www.youtube.com/user/bebibebi89?feature=mhee

idę odpoczywać pozdrawiam

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 19:57   #3536
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

tez bylas?
samoloty jak samoloty
ale ilu fajnych pilotow widzialam
bylo na czym oko zawiesic

i to pytanie w glowie "czy ja aby wzielam odpowiedniego pilota?"

a ze sledziami, to tez jak z ruskimi pierogami, ktore podobno w Rosji sa nazywane polskimi

Nikotynko, co do wozkow tako, to ja tez o nich myslalam, ale wszyscy narzekaja na wage

Dzien dobry,dziewczynki.
Chcialam isc na targi,ale cos zaczelo mnie mdlic... Jakby powrot do I-go trymestru. Ratunku...
a boje sie, ze w nd bedzie jeszcze tlumniej niz wczoraj
Pearl, nie byłam, bo za daleko mam Ale pracuję w firmie z branży lotniczej, i mieliśy organizować wyjazd firmowy, ale w końcu nie wypaliło

A mnie dzisiaj przed wyjściem na obiad do teściów tak zemdliło, że aż się przestraszyłam Pobiegłam do łazienki, ale za chwilę przeszło samo Nie wiem co to było

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Czy to możliwe, że przez ciąże bolą mnie zęby? Wcześniej nie bolały, a teraz zaczęły boleć te chore, które chciałam wyleczyć po ciąży.
Możliwe niestety W ciąży jeszcze szybciej psują się zęby, więc jak miałaś jakieś do wyleczenia, to teraz mogą boleć

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny mierzycie sobie ciśnienie w domku? Bo mnie tak pobolewa głowa od wczoraj i dzisiaj też tak nie bardzo sie czuje więc mówie a zmierze z ciekawości, i jak przed ciążą potrafiłam mieć nawet 90 na 70 tak dzisiaj przeżyłam szok bo 151 na 73 i się zmartwiłam
Ankaya, mierz sobie teraz to ciśnienie regularnie i jak się powtórzy takie wysokie to idź do lekarza

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
wróciliśmy z wojaży wakacyjnych i witam was wypoczęta(na wakacjach) i zmęczona(podróżą)
było bardzo fajnie poodpoczywałam i w ogóle nawet opalona jestem i śmiesznie wyglądam z białym brzuchem a reszta brązowa no i jestem zaręczona o zachodzie słońca z wielkim wiatrem(sztorm był) w płaczliwym nastroju( jakiś taki mam ostatnio że płaczę bez powodu).
nie nadrobię was bo za dużo popisałyście

mam pytanko do was czy wam też twardnieje brzuch? od jakiś kilku dni mi się robi taki strasznie twardy cały jak kamień jutro mam wizytę to zapytam ale strasznie się niepokoję zwłaszcza że od 2dni bardzo słabo wyczuwam naszą córcie
Witaj po wakacjach

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
no pewnie,że wszystko będzie ok
ja przeżyłam chwile grozy miesiąc temu na usg genetycznym-przeziernośc wyszła 2,1..niby norma,ale powyżej średniej.
robiłam test pappa-czekanie na wynik było katorgą.ale wyszło bardzo bardzo niskie ryzyko 0,001 więc trzeba byc dobrej myśli
i już nie zamartwiam się w tej ciąży,już mam dosyc-trzeba myślec pozytywnie
uważamy,że będzie chłopczyk-i kłócimy się o imię.Czy naprawdę imię bolek jest takie obciachowe?jak uważa mój niemąż.że nigdy nie nazwie tak dziecka,a mi się tak podoba,że szok...
ja jakoś nie umiem na coś zbierac pieniędzy,wolę kupowac na kilka razy,nawet jakby to miało byc po kilka sztuk za małą kwotę

Brawurka, najważniejsze ze wszystko ok

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:01   #3537
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatku, ale fajnie!!! Przez Ciebie i ja nabralam ochoty na basen. Niestety zapomnialam do tzta wziac stroj, a szkoda, bo super basen pod domem prawie :/

Bebi, super prezencik !!!

Ja po obiadku/kolacji. Znowu tz gotowal. Tym razem zupke pomidorowa. Musze go pochwalic, ze wyszla wysmienita. No i znowu podjadalam sledzie
Tez macie taka ochote na sok pomaranczowy? Ja pije jak oszalala...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 20:08   #3538
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

BebiBebi fajnie, że macie zespół praca na pewno fajna ale męcząca
Ja piję najchętniej grejfrutowy wyciśnięty prosto z wyciskarki

zobaczcie jaka fajna oferta, podoba mi się łóżeczko, ale pościele niekoniecznie... http://allegro.pl/wyprzedaz-lozeczko...770120342.html
Stary 2011-08-28, 20:17   #3539
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Aga, to niedobrzeOdpoczywaj dużo, i może zmierz poziom cukru? Można w UK takie badanie gdzieś zrobić tak sobie o?

Cytat:

Tych promocji to Wam zazdroszcze I gratuluję udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, szukam kogoś kto leciał samolotem w 7-8-9 mc ciąży. Wybieram się na święta do Polski i na własny ślub. Musze jakoś tam dotrzeć. Lecę 1,5 h do Oslo, a potem 2h do Krakowa. Samochodem gorsza podróż.... Moje linie lotnicze Norwegian wpuszczają z zaświadczeniem od lekarza do miesiąca przed terminem, a jeśli lot nie jest długi to do 2 tygodni przed terminem.
Trochę się boję, czy któraś z was leciała w ostatnim trymestrze samolotem?

Nie leciałam niestety, ale jak nie ma przeciwwskazań, to lepiej samolotem niż samochodem się tłuc

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Ja zamuliłam trochę, bo w poniedziałek byłam u lekarza na wizycie, dziś jest 21t2d a on nie wspomniał o połówkowym, a ja zamuliłam i nawet się nie zapytałam następną wizytę mam dopiero 12.09... nie wiem czy dzwonić i pytać o to?? to będzie 23t3d a często właśnie połówkowe lekarze robią od 20 do 24 tygodnia
zresztą ja na połówkowe i tak idę osobno do kogoś innego (ale nie mówię swojemu lekarzowi o tym) więc może nie będę przypominać i powiem jak będę dzwonić się zapisywać
Dziewczyny, to na usg połówkowe trzeba się specjalnie zapisywać?
Mi lekarz nic nie mówił o połówkowym, wyznaczył następną wizytę i już ...

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Tez macie taka ochote na sok pomaranczowy? Ja pije jak oszalala...
Miałam jakiś czas ochotę na sok, ale już mi przeszło

Dziewczyny, dajcie spokój z tym niezauważaniem

Natalia, ja przy nadrabianiu ominęłam Twoje pytanie, bo po prostu nie znam na nie odpowiedzi i myślałam, że któraś z dziewczyn się do niego odniosła.
Ale teraz widzę, że nie - więc mogę Ci tylko napisać, że nie wiem, ale wydaje mi się że nic złego się nie dzieje, po prostu rośniesz

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-08-28 o 20:19
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:24   #3540
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to na usg połówkowe trzeba się specjalnie zapisywać?
Mi lekarz nic nie mówił o połówkowym, wyznaczył następną wizytę i już ...
no właśnie nie wiem, bo mi o tym nie wspomniał wcale...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości