Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 12:31   #421
ImmortalLover
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość

Zapomniałam wczoraj napisać, że mam paletkę Właśnie jestem po pierwszych próbach makijażowych i stwierdzam, że te cienie mają zupełnie inną konsystencję niż w paletce Bad Girl - nie wiem czy to dobrze czy źle W Bad Girl wystarczyło lekko dotknąć cienia pędzelkiem, żeby nabrać odpowiednią ilość, żeby się nie osypywał. W tej muszę trochę mocniej "pomiziać", żeby można było malować - są takie jakby bardziej zbite. W Bad Girl prawie wszystkie są perłowe (chyba tylko jeden jest matowy albo dwa) a w tej jest 5 perłowych i 7 matowych. Jak na razie wrażenia pozytywne, tylko mam mieszane odczucia odnośnie konsystencji, nie wiem które wolę bardziej. Zobaczymy czy trwałość będzie też taka dobra jak w Bad Girl
wiesz,że nie mam pieniędz,a chcę paletkę?! Spotka Cię kara za kuszenie
Pogoda u mnie teraz jest świetna. ciepło,ale troszkę wieje i się fajnie wyrównuje

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 13:10   #422
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

Ad. 1 -
ja używam rozciętej z jednej strony torebki foliowej;

Ad. 2 - za olejek arganowy;

Ad. 3 - może zabarwić włosy { dodatek henny};

Ad. 4 - oblukałam i dalej mnie nie rajcuje, szczególnie jak recenzuje piętnastolatka z nieskazitelną cerą;

Ad. 6 - JUŻ MAM !!!
[/COLOR][/COLOR]

"Nasza" Nataszka :
bajer

po co Ci on?

no niby tak, ale pewnie lekko przyciemnic, a przyciemnienie jest jak najbardziej ok

tak mi rób (mów), tak mi dobrze

i jak?

o mada faka

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

O mada faka, czytam sobie właśnie na wątku lubelskim, że można było dowolny tusz wymienić na Clilique... a ja dzisiaj koło Sephory byłam i to dość wcześnie i nie wiedziałam o tym
nie mowiłam wam? myslalam, ze pisałam o tym

Cytat:
Nie mam już po co iść, liczba tuszy ograniczona [co za bzdetna promocja] i dziś o 15 już wszystkie były rozdane.
cooo? a ja myslałam żeby po ten tusz jechać do innego miasta, bo nie mam sephory, a jakbym pojechała i by nie bylo to bym sprzedawczynie udusiła

Cytat:
Poczytałam sobie wątek o "zdziwieniach" i po raz kolejny stwierdzam, że Muszynianka jest strasznie chamska
tez jej nie lub lu

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Na MACa nawet nie patrzę, szkoda mi kasy, a pewnie chciałabym duuuuuużo.
ja nie mam nic z MACa, a chciałabym, bo z tego co mi wiadomo mają świetne kosmetyki i warte żeby tyle za nie płacić

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 13:13   #423
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
wiesz,że nie mam pieniędz,a chcę paletkę?! Spotka Cię kara za kuszenie
A nie masz w najbliższym czasie jakichś imienin czy urodzin, żeby Ci ktoś sprezentował (albo sobie sama wtedy sprezentujesz )?

Czy ja już wspominałam, że uwielbiam minerały?
Moja twarz wygląda ładnie a jednocześnie jakbym nic na sobie nie miała, no może odrobinę pudru bo u mnie to widać od razu na włoskach

Byłam wczoraj w czterech Biedronkach (chciałam dokupić peeling borówkowy) ale nigdzie już nie ma peelingów, same masła zostały, a w dwóch Biedronkach nie ma już nawet w ogóle nic z gazetki urodowej.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-08-28 o 13:14
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 13:20   #424
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz w najbliższym czasie jakichś imienin czy urodzin, żeby Ci ktoś sprezentował (albo sobie sama wtedy sprezentujesz )?

Byłam wczoraj w czterech Biedronkach (chciałam dokupić peeling borówkowy) ale nigdzie już nie ma peelingów, same masła zostały, a w dwóch Biedronkach nie ma już nawet w ogóle nic z gazetki urodowej.
Właśnie nie mam, dopiero w grudniu...

Ja mam,ale bardziej podobał mi się zapach w pudełku niż na ciele, a z mango(?) mam na odwrót. W piątek byłam w biedrze,gdzie nawet kilka szufladek jeszcze zostało

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2011-08-28, 13:23   #425
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie mam, dopiero w grudniu...

Ja mam,ale bardziej podobał mi się zapach w pudełku niż na ciele, a z mango(?) mam na odwrót. W piątek byłam w biedrze,gdzie nawet kilka szufladek jeszcze zostało
Pomyśl, że to tylko 4 miesiące Żartowałam, sama bym tyle nie wytrzymała
Peelingów jeszcze nie otwierałam bo chcę zużyć do końca ten co mam. Z masłem Afryka było inaczej - mam już jedno masło otwarte (Farmona Karmel+cynamon) ale musiałam otworzyć Afrykę, no po prostu musiałam

U mnie w żadnej nie ma już szufladek

Obejrzałam wczoraj PLL (zupełnie o nim zapomniałam) i ja chcę w końcu się dowiedzieć kim jest "A"!

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-08-28 o 13:25
Stary 2011-08-28, 13:50   #426
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyśl, że to tylko 4 miesiące Żartowałam, sama bym tyle nie wytrzymała
Peelingów jeszcze nie otwierałam bo chcę zużyć do końca ten co mam. Z masłem Afryka było inaczej - mam już jedno masło otwarte (Farmona Karmel+cynamon) ale musiałam otworzyć Afrykę, no po prostu musiałam

U mnie w żadnej nie ma już szufladek

Obejrzałam wczoraj PLL (zupełnie o nim zapomniałam) i ja chcę w końcu się dowiedzieć kim jest "A"!
Do tego czasu zmienię pomysły 10 razy
Ciekawiło mnie co to te masła,ale mam jakieś balsamy itd więc szkoda mi było kasy ale krem do rak wreszcie sobie kupiłam
U mnie własnie też,ale tu obok wsi 4 chyba były.
Obstawiają brata Alison,ale nie wierzę w to. Zwłaszcza po tym masażu.

Stary 2011-08-28, 14:18   #427
NaKrawedzi
Zakorzenienie

ja lubię minerały w szczególnosci za to, że jak spie w makijazu (ostatnio często mi sie zdarza) to nie budzę się z wysypem i rano nadal mam podkład na twarzy, a wygląda jakby go nie było

tez chcę wiedzieć kim jest 'A'...
ja myślę o Lucasie, ew. bracie Arii

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Imm, nie wiem czy Ci załatwie pędzelek, bo juz limitka w Niemczech wykupiona, kol jutro wyjezdza ale jeszcze zajrzy do paru drogerii

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-08-28, 14:33   #428
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość

Imm, nie wiem czy Ci załatwie pędzelek, bo juz limitka w Niemczech wykupiona, kol jutro wyjezdza ale jeszcze zajrzy do paru drogerii
Szkoda,ale przeżyję

Stary 2011-08-28, 14:50   #429
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda,ale przeżyję
mam nadzieję, ze moze go jednak gdzies dorwie

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-08-28, 17:53   #430
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
ja lubię minerały w szczególnosci za to, że jak spie w makijazu (ostatnio często mi sie zdarza) to nie budzę się z wysypem i rano nadal mam podkład na twarzy, a wygląda jakby go nie było
Śpisz w pełnym makijażu? Oczu też??

Cholera jasna, robiłam pranie i drut od stanika jakimś cudem dostał się do wnętrza pralki, mam nadzieje, że nic się w środku nie uszkodziło Nie mam pojęcia czy można się tam jakoś dostać czy będę musiała dzwonić do serwisu
Stary 2011-08-28, 18:52   #431
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
W Bad Girl wystarczyło lekko dotknąć cienia pędzelkiem, żeby nabrać odpowiednią ilość, żeby się nie osypywał. W tej muszę trochę mocniej "pomiziać", żeby można było malować - są takie jakby bardziej zbite. W Bad Girl prawie wszystkie są perłowe (chyba tylko jeden jest matowy albo dwa) a w tej jest 5 perłowych i 7 matowych.
A no właśnie - jakieś takie twardawe te cienie.
Ja w swoim Stormie na 12 szt. mam tylko jeden perłowy, a reszta - matowe. Pewnie muszę tej Bad Girl lepiej przyjrzeć się

Cytat:
po co Ci on?
Toż to obecnie hit kosmetyczny jako panaceum na wszystko na twarz. Dlatego tak trudno go kupić, bo wszyscy kupują . Nawet już i Bielenda krem z tym ma. Mam ten krem i mnie się nie podoba. Jak ten olejek na suchość na twarzy nie pomoże, będzie do włosów.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
no niby tak, ale pewnie lekko przyciemnic, a przyciemnienie jest jak najbardziej ok
Ja nie o przyciemnieniu. Ja o odcieniu czerwieni.

Cytat:
i jak?
Dobrze się trzymają, ale nie powiem, żeby mi majtki z wrażenia spadły. Może dlatego, że dużo matów.

Cytat:
o mada faka
Dzisiaj było o tym w TV w porannym programie {TVN ?}. Podobno pojechała tam z tym czarniawym wypłoszem {Kazadi ?}, coby teledyski jakieś nagrywać i przy okazji koncert w klubie {klubach} dała. Choreografia - jej własna, spontaniczna

Cytat:
Z masłem Afryka było inaczej - mam już jedno masło otwarte

Byłam wczoraj w Biedronce i widziałam. Kupowałam świece zapachowe. Zaparkowałam przy sklepi i pomyślałam : bedę wracać to te masełka i peelingi pooglądam i kupię . I ... zapomniałam. Jutro jadę.

Cytat:

A no właśnie

Cytat:
Napisane przez Finlora
Cholera jasna, robiłam pranie i drut od stanika jakimś cudem dostał się do wnętrza pralki, mam nadzieje, że nic się w środku nie uszkodziło

Miałam tak parę razy i zawsze, z pomocną dłonią chłopa, udawało się wyciągnąć. Aż razu pewnego nie udało się. Trzeba było cały beben demontować. I od tej pory Kasia używa woreczków do prania delikatnych rzeczy. Tobie też radzę. Rzecz idealna, bo i skarpety nie znikają .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 19:03   #432
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:

Cholera jasna, robiłam pranie i drut od stanika jakimś cudem dostał się do wnętrza pralki, mam nadzieje, że nic się w środku nie uszkodziło Nie mam pojęcia czy można się tam jakoś dostać czy będę musiała dzwonić do serwisu
zdarza się po imprezie jak wracam późno albo wracam rano

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Ja w swoim Stormie na 12 szt. mam tylko jeden perłowy, a reszta - matowe. Pewnie muszę tej Bad Girl lepiej przyjrzeć się

Toż to obecnie hit kosmetyczny jako panaceum na wszystko na twarz. Dlatego tak trudno go kupić, bo wszyscy kupują . Nawet już i Bielenda krem z tym ma. Mam ten krem i mnie się nie podoba. Jak ten olejek na suchość na twarzy nie pomoże, będzie do włosów.

Ja nie o przyciemnieniu. Ja o odcieniu czerwieni.

Dobrze się trzymają, ale nie powiem, żeby mi majtki z wrażenia spadły. Może dlatego, że dużo matów.

Dzisiaj było o tym w TV w porannym programie {TVN ?}. Podobno pojechała tam z tym czarniawym wypłoszem {Kazadi ?}, coby teledyski jakieś nagrywać i przy okazji koncert w klubie {klubach} dała. Choreografia - jej własna, spontaniczna

Byłam wczoraj w Biedronce i widziałam. Kupowałam świece zapachowe. Zaparkowałam przy sklepi i pomyślałam : bedę wracać to te masełka i peelingi pooglądam i kupię . I ... zapomniałam. Jutro jadę.

A no właśnie

Miałam tak parę razy i zawsze, z pomocną dłonią chłopa, udawało się wyciągnąć. Aż razu pewnego nie udało się. Trzeba było cały beben demontować. I od tej pory Kasia używa woreczków do prania delikatnych rzeczy. Tobie też radzę. Rzecz idealna, bo i skarpety nie znikają .
fakt, czytałam o nim, ale on drogawy jest i mi pieniędzy szkoda, może się kiedyś szarpnę

a czemu czerwieni?

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-08-28, 20:23   #433
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No nie żartuj, tylko jeden perłowy?? Kurde, a na zdjęciach wyglądają jakby było mniej więcej pół na pół...

Cytat:
Mój stwierdził, że się nie podejmie bo kompletnie się na tym nie zna i nie chce nic zepsuć. Tak więc chcąc nie chcąc trzeba będzie zadzwonić do serwisu i zapłacić
Jutro idę po woreczki

Cytat:
zdarza się po imprezie jak wracam późno albo wracam rano
Ja zawsze staram się zmyć makijaż z oczu, choćbym nie wiem jak była zmęczona

Jestem już prawie na bieżąco z TB, obejrzeliśmy właśnie 8 odcinek i zaraz zacznę ściągać 9 - ale się kurde pomieszało

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Kasia, przed chwilą obejrzałam jakąś recenzję paletki Storm na yt i dziewczyna mówi, że większość cieni jest perłowa...
Stary 2011-08-28, 21:33   #434
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:

Niemożliwe ...

U mnie było przedstawienie z iluminacją przez godzinę prawie. Między 24-tą a 1-szą. Takie błyskawice, że robiło się jasno jak w dzień. Jak urzeczona stałam w oknie i patrzyłam. Szkoda tylko, że ulewa zmyła mi pół świeżo zasianej trawy.
Ano możliwe
Zostały mi na liście oże ze 3-4 lakiery must have a reszta to trochę na siłę. No i ostatnio wpadł mi w oczy kolejny fiolet, ale się zastanawiam nad kupnem, bo co za dużo...

A u mnie nie padało Powiało w nocy i poszło, tylko dziś chłodniej.
Cytat:

Zapomniałam wczoraj napisać, że mam paletkę Właśnie jestem po pierwszych próbach makijażowych i stwierdzam, że te cienie mają zupełnie inną konsystencję niż w paletce Bad Girl - nie wiem czy to dobrze czy źle W Bad Girl wystarczyło lekko dotknąć cienia pędzelkiem, żeby nabrać odpowiednią ilość, żeby się nie osypywał. W tej muszę trochę mocniej "pomiziać", żeby można było malować - są takie jakby bardziej zbite. W Bad Girl prawie wszystkie są perłowe (chyba tylko jeden jest matowy albo dwa) a w tej jest 5 perłowych i 7 matowych. Jak na razie wrażenia pozytywne, tylko mam mieszane odczucia odnośnie konsystencji, nie wiem które wolę bardziej. Zobaczymy czy trwałość będzie też taka dobra jak w Bad Girl
O, w sobotę dostarczyli?
Przyomnij mi, którą teraz kupiłaś, bo oczywiście skleroza...

PS. Dziś w MTV Żniwiarz , zerknij, czy nie od początku dają.
Wszystkim dziewczynom polecam ten serial. Trochę może naiwny, ale z jajem
Cytat:

ja nie mam nic z MACa, a chciałabym, bo z tego co mi wiadomo mają świetne kosmetyki i warte żeby tyle za nie płacić
Ja pewnie też bym chciała, kiedyś widziałam cudny odcień pomadki, ale pewnie da radę znaleźć taki i z tańszych, więc...
Cytat:

Czy ja już wspominałam, że uwielbiam minerały?
Moja twarz wygląda ładnie a jednocześnie jakbym nic na sobie nie miała, no może odrobinę pudru bo u mnie to widać od razu na włoskach

Moje minerały muszą poczekać kolejny rok. Jesień, zima to u mnie kolejne okresy kwasowe, a to wiadomo - łuszczenie, więc nie bardzo się ich da poużywać. Będą BB Creamy. Może wreszcie przy okazji kolejnego lata porządnie się za minerałki wezmę...
Cytat:

O, Kasia, zamówiłaś Sleeka???

Olejku chyba Ci odrobinę kiedyś wysyłałam na próbę, tylko nie wiem, czy testowałaś ostatecznie. Mam jeszcze trochę, to Ci wyślę przy najbliższej okazji. Yaowej zmiany na skórze nim smarowałam, ale ona strasznie drapie, więc nie wiem ostatecznie, na ile działa. Na twarzy próbowałam kiedyś i było ok.

A ten krem, co masz na myśli, to Marokańskie Złoto? Chciałam kiedyś kupić tą serię, ale oczywiście odkładałam, a teraz nigdzie jej nie widzę...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Aga, jednak to nie pierwszy odcinek

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 21:48   #435
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
O, w sobotę dostarczyli?
Przyomnij mi, którą teraz kupiłaś, bo oczywiście skleroza...
Nie, w piątek ale ja podaję zawsze adres do rodziców i w sobotę jak u nich jestem to sobie odbieram Wkurzam się czasami kiedy np przesyłka przyjdzie w poniedziałek czy wtorek a ja muszę czekać do soboty ale u mnie nikogo nie ma w domu w tych godzinach kiedy chodzi listonosz a w bloku są jeszcze takie stare skrzynki na kluczyk i kiedyś znalazłam awizo leżące na podłodze - dobrze, że zaciekawiło mnie co tam leży
Teraz kupiłam Oh so special

Cytat:

Aga, jednak to nie pierwszy odcinek
Muszę go w końcu zacząć oglądać ale na razie Hoży doktorzy są na tapecie

Szkoda, że nie pierwszy, może bym obejrzała

Cytat:
Moje minerały muszą poczekać kolejny rok. Jesień, zima to u mnie kolejne okresy kwasowe, a to wiadomo - łuszczenie, więc nie bardzo się ich da poużywać. Będą BB Creamy. Może wreszcie przy okazji kolejnego lata porządnie się za minerałki wezmę...
Ja zimą też używam BB Creamów bo podejrzewam, że połączenie minerałków i mrozu zmasakrowałoby mi twarz
Stary 2011-08-28, 22:41   #436
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jakie są relacje cenowe, bo jak zwykle ... nie pamiętam ile zapłaciłam. Mam niezbyt pojemny mózg i muszę dokonywać selekcji co zapamiętać . KOBO ma matowe cienie i są one wyjatkowo dobrze na pigmentowane. VIRTUAL także ma matowe i z pigmentem też jest ok. Natomiast GOLDEN ROSE nie polecam, bo , jak na mój gust : z kolorem bardzo słabiutko.

W Lidlu od 29-go jest "tydzień azjatycki" {bodajże}. W ofercie jest sporo olei i to w przyjaznych cenach.
Przyjełam do wiadomosci obydwie rzeczy

do lidla sie przejde bo kokos mi sie konczy to moze zmienie go na cos innego

Cytat:
Też tak mam,ale akurat u mnie może i codzienne balsamowanie byłoby potrzebne

Umieeeram. Twarz mi się świeci jak psu wiadomo co na mrozie
Ja ostatnio kupilam sobie bibulki matujace zeby w pracy jakos wygladac i powiem Ci ze dzialaja tylko drogo wychodzi, na promocji 10zl za 50 sztuk, na ebayu chyba taniej to jakis poszukam NK te co Ty mialas to jak sie nazywaja?

Cytat:
Moje minerały muszą poczekać kolejny rok. Jesień, zima to u mnie kolejne okresy kwasowe, a to wiadomo - łuszczenie, więc nie bardzo się ich da poużywać. Będą BB Creamy. Może wreszcie przy okazji kolejnego lata porządnie się za minerałki wezmę..
A mi o wiele latwiej jest nalozyc mineralki na luszczaca sie skore niz normalny podklad

Nadrobilam, odpisuje tylko tak pobieznie bo nie mam czasu, jutro do pracy na 8 i a dzis mam juz kwadratowa glowe od uczenia sie karty menu, jakis nazw win, rodzai/rodzajów(? ), skladow drinkow itd

I w ogole nie wszystko mi sie zacytowalo, to juz 2 raz, jak nadrabiam i cytuje duzo postow

niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 23:01   #437
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze staram się zmyć makijaż z oczu, choćbym nie wiem jak była zmęczona

Jestem już prawie na bieżąco z TB, obejrzeliśmy właśnie 8 odcinek i zaraz zacznę ściągać 9 - ale się kurde pomieszało
jak się nie spi w domu albo jedyne co widzi na oczy to łóżko to się o makijazu nie mysli, a ja najczęściej mam tylko tusz na rzęsach

Eric jest boski

Cytat:
A

Ja pewnie też bym chciała, kiedyś widziałam cudny odcień pomadki, ale pewnie da radę znaleźć taki i z tańszych, więc...
widziałam kilka odcinków pobierznie, nie wciągnęło mnie, ale jak leci to nie przełaczam na inny kanał
Cytat:
Napisane przez niby nic Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupilam sobie bibulki matujace zeby w pracy jakos wygladac i powiem Ci ze dzialaja tylko drogo wychodzi, na promocji 10zl za 50 sztuk, na ebayu chyba taniej to jakis poszukam NK te co Ty mialas to jak sie nazywaja?
Asi pytaj
moje doczekają sie używania pewnie w przyszle lato, bo jeszcze mam pure luxe

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-08-28, 23:05   #438
'Estelle'

Cytat:
Muszę go w końcu zacząć oglądać ale na razie Hoży doktorzy są na tapecie

Szkoda, że nie pierwszy, może bym obejrzała
Koniecznie oglądaj/oglądajcie, bo jest schizowy

A te skrzynki powinni Wam zmienić na unijne
Cytat:
Wpisz w wyszukiwarkę blotting papers albo blotters i szukanie - cały świat i powinny się pojawić.

Stary 2011-08-28, 23:11   #439
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
A te skrzynki powinni Wam zmienić na unijne
Z tego co wiem to już dawno powinni to zrobić ale TBS ma wszystko w
Rozmawiałam kiedyś z pewnym listonoszem i powiedział, że np gdyby ktoś zamówił coś przez inpost i nie można by było dostarczyć listu czy czegoś tam (bo ten ktoś z inpostu nie będzie miał kluczyka do skrzynek) to mógłby napisać skargę i TBS prawdopodobnie dostałby karę za niewymienienie skrzynek w określonym czasie
Stary 2011-08-29, 07:25   #440
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
a czemu czerwieni?
A na jaki kolor henna barwi ?!

Cytat:
No nie żartuj, tylko jeden perłowy??
Kasia, przed chwilą obejrzałam jakąś recenzję paletki Storm na yt i dziewczyna mówi, że większość cieni jest perłowa...
No to może się pośpieszyłam z opinią ... Użyłam trzech, w tym jeden był perłowy {pierwszy w kasetce}. Pozostałe maznęłam lekko palcem i wydawało mi się, że są matowe. Jak tylko dzień nastanie, spróbuję porządnie na dłoni i napiszę.

Cytat:
Dziś w MTV Żniwiarz , zerknij, czy nie od początku dają.
A ja , na cyfra+ {familijny} mam MTV ?!

Cytat:
Napisane przez Estelle
O, Kasia, zamówiłaś Sleeka???
Nie !!! Jedna taka, sympatyczna Włosomaniaczka, z syndromem : wędrownika - globtrotera { } mi zamówiła, zapłaciła i przysłała.

Cytat:
Napisane przez Estele
Olejku chyba Ci odrobinę kiedyś wysyłałam na próbę, tylko nie wiem, czy testowałaś ostatecznie.
Jeśli miałam, to testowałam . Pewnie to było w okresie szczytowania mojego szału na pielęgnację naturalną : co na Biochemii napisali, to kupowałam. To chyba wtedy mi przysłałaś. Wiem, że miałam parę, które mi odpowiadały. Może w ferworze walki wyleciał mi z pamięci. Mam tak mózg zlasowany przez problemy, że nie ma się czemu dziwić. Teraz znowu jest na ten olejek szał ciał, jak, jeszcze nie tak dawno temu, na żel hialuronowy.
A tak prawdę powiedziawszy, sama nie wiem czemu odstawiłam tę naturalną pielęgnacje . Na placu boju pozostał jedynie bezzapachowy olejek do mycia twarzy i hydrolat z zielonej herbaty, a i zapasy tego na ukończeniu i jakoś mnie palce nie świerzbią, coby zamawiać. Biały Jeleń daje sobie doskonale radę .

Cytat:
Napisane przez Estelle
A ten krem, co masz na myśli, to Marokańskie Złoto?

Nie , to Bielenda - olejek aganowy - krem na dzień {na noc - nie kupiłam}. Pudełko wyrzuciłam . Jest napisane, że to dla osób starszych . Przepraszam : dojrzałych !
http://bielenda.pl/olejek-arganowy-krem-dzien-50/
Ja używam, bo takie kremy {podobnież} są treściwsze, a ja, ze względu na suchość + choroba, potrzebuję czegoś ekstremalnego . Nie mogę powiedzieć, że jest zły. Ot, taki sobie. Konsystencja taka lekkawa i wchłania się . Smaruję nim przedramiona, bo dopuściłam do siebie w tym sezonie zbyt dużo słońca {intensywne i częste trawokosy} i mam na nich skórę jak pergamin.
Teraz Psiapsiółka mi sprawiła :
http://www.nowekosmetyki.pl/kosmetyk...-krem-na-dzien + ten na noc .
Jak działają na zmarszczki, to nie wiem { }, ale krzywdy nijakiej nie czynią i puder w kremie dobrze na tym dziennym leży. Czuć jednak po nich, że napakowane silikonami, że ho - ho ! Dlatego wygładzą gębusię i już producent pisze : przeciwzmarszczkowy

Cytat:
jutro do pracy na 8 i a dzis mam juz kwadratowa glowe od uczenia sie karty menu, jakis nazw win, rodzai/rodzajów, skladow drinkow itd
Bidulka !
{ jedno i drugie poprawne }

Dziewczyny z naczynkami - kupiłam ten nabierający sławy : RedBlocker
http://redblocker.pl/
Niby żadnych skutków ubocznych, ale skład dłuuuugaśny. Trochę się obawiam, bo przy ilości tabletek, które już łykam i tak w środku mam już masakrę.

Miłego dnia

Asia - wiem, wiem - pisałaś już wiele razy, ale ... Ty używasz szamponów i odżywek z Joanny ?

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Aga - zgadza się z tą perłą. Jedynie : 3-ci, 11-sty i 12-sty są matowe. Reszta perła. Ja w malowance użyłam : 1 + 3 + 11. Reszty dotknęłam lekko i pewnie dlatego blasku nie dały. Wybaczcie wprowadzenie w błąd.
http://1.bp.blogspot.com/_fyJBxu6RtB...m+swatches.jpg

Edytowane przez Heroldin
Czas edycji: 2011-08-29 o 06:08
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 09:38   #441
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć !

A na jaki kolor henna barwi ?!

No to może się pośpieszyłam z opinią ... Użyłam trzech, w tym jeden był perłowy {pierwszy w kasetce}. Pozostałe maznęłam lekko palcem i wydawało mi się, że są matowe. Jak tylko dzień nastanie, spróbuję porządnie na dłoni i napiszę.

Nie !!! Jedna taka, sympatyczna Włosomaniaczka, z syndromem : wędrownika - globtrotera { } mi zamówiła, zapłaciła i przysłała.

Jeśli miałam, to testowałam . Pewnie to było w okresie szczytowania mojego szału na pielęgnację naturalną : co na Biochemii napisali, to kupowałam. To chyba wtedy mi przysłałaś. Wiem, że miałam parę, które mi odpowiadały. Może w ferworze walki wyleciał mi z pamięci. Mam tak mózg zlasowany przez problemy, że nie ma się czemu dziwić. Teraz znowu jest na ten olejek szał ciał, jak, jeszcze nie tak dawno temu, na żel hialuronowy.
A tak prawdę powiedziawszy, sama nie wiem czemu odstawiłam tę naturalną pielęgnacje . Na placu boju pozostał jedynie bezzapachowy olejek do mycia twarzy i hydrolat z zielonej herbaty, a i zapasy tego na ukończeniu i jakoś mnie palce nie świerzbią, coby zamawiać. Biały Jeleń daje sobie doskonale radę .

Nie , to Bielenda - olejek aganowy - krem na dzień {na noc - nie kupiłam}. Pudełko wyrzuciłam . Jest napisane, że to dla osób starszych . Przepraszam : dojrzałych !
Ja używam, bo takie kremy {podobnież} są treściwsze, a ja, ze względu na suchość + choroba, potrzebuję czegoś ekstremalnego . Nie mogę powiedzieć, że jest zły. Ot, taki sobie. Konsystencja taka lekkawa i wchłania się . Smaruję nim przedramiona, bo dopuściłam do siebie w tym sezonie zbyt dużo słońca {intensywne i częste trawokosy} i mam na nich skórę jak pergamin.
Teraz Psiapsiółka mi sprawiła :
http://www.nowekosmetyki.pl/kosmetyk...-krem-na-dzien + ten na noc .
Jak działają na zmarszczki, to nie wiem { }, ale krzywdy nijakiej nie czynią i puder w kremie dobrze na tym dziennym leży. Czuć jednak po nich, że napakowane silikonami, że ho - ho ! Dlatego wygładzą gębusię i już producent pisze : przeciwzmarszczkowy

Bidulka !
{ jedno i drugie poprawne }

Dziewczyny z naczynkami - kupiłam ten nabierający sławy : RedBlocker
http://redblocker.pl/
Niby żadnych skutków ubocznych, ale skład dłuuuugaśny. Trochę się obawiam, bo przy ilości tabletek, które już łykam i tak w środku mam już masakrę.

Miłego dnia

Asia - wiem, wiem - pisałaś już wiele razy, ale ... Ty używasz szamponów i odżywek z Joanny ?

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Aga - zgadza się z tą perłą. Jedynie : 3-ci, 11-sty i 12-sty są matowe. Reszta perła. Ja w malowance użyłam : 1 + 3 + 11. Reszty dotknęłam lekko i pewnie dlatego blasku nie dały. Wybaczcie wprowadzenie w błąd.
czasami i na zielono?
nie no chyba nie spzedawaliby szamponu po użyciu którego mialabym czerwone włosy? ale gra nie kupię szamponu, wydam to na cos innego

chyba masz mtv

nie znam redblockera

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-08-29, 11:29   #442
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli nie jestem jeszcze tak do końca ślepa
Ja bardziej lubię perłowe cienie, w mojej paletce jest więcej matowych (o jeden ) i to mnie wkurza

Cytat:
czasami i na zielono?
nie no chyba nie spzedawaliby szamponu po użyciu którego mialabym czerwone włosy? ale gra nie kupię szamponu, wydam to na cos innego
Ja ufarbowałam kiedyś włosy henną na blond i wyszły mi zielonkawe Wtedy nie wiedziałam czemu - nałożyłam hennę na włosy farbowane miesiąc wcześniej farbą
Stary 2011-08-29, 13:51   #443
Finlora
Zakorzenienie

"Dawno" nie wrzucałam zdjęć swoich włosów do albumu więc wrzuciłam
Stary 2011-08-29, 15:17   #444
'Estelle'

Cytat:
Z tego co wiem to już dawno powinni to zrobić ale TBS ma wszystko w
Rozmawiałam kiedyś z pewnym listonoszem i powiedział, że np gdyby ktoś zamówił coś przez inpost i nie można by było dostarczyć listu czy czegoś tam (bo ten ktoś z inpostu nie będzie miał kluczyka do skrzynek) to mógłby napisać skargę i TBS prawdopodobnie dostałby karę za niewymienienie skrzynek w określonym czasie
To może podkabluj, gdzie trzeba
Cytat:

Jak patrzę w pakiet familijny na Polsacie, to nie ma i chyba trzeba dokupić pakiet muzyczny.
Jest w pakiecie podstawowym Cyfry.

Doczytałam, że wycofali serię arganową marokańską, szkoda bo była bardzo obiecująca. Pamiętam, że podobały mi się składy.
http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/kosmetyki/b...onalacz-skory/
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...zko-tonik.html
Jak zwykle mam pecha.

A Joanny używam. Szamponu rzepowego w szczególności. Miałam też dwie maski, rzepową odżywkę a obecnie kończę jedwabny spray.

Stary 2011-08-29, 17:29   #445
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
To może podkabluj, gdzie trzeba
Zastanawiam się nad tym

Zadzwoniłam do serwisu od pralki i jutro mają przyjechać.
Wkurzyła mnie baba, z którą rozmawiałam - dzwonię, zaczynam od tego jaki mam problem, że ten drut itd a ona do mnie, że ona może kogoś przysłać, że ona mi na telefon nie powie co zrobić (a ja już gryzę się w język, że przecież po to dzwonię i że nie oczekuję od niej, że da mi instrukcję jak rozkręcić pralkę i wyjąć drut), potem mówi mi, że to nie będzie w ramach gwarancji bo to wina klienta (znowu się ugryzłam bo już miałam odpowiedzieć "heeeloooł, wieeeem!"), jakby kurde z jakąś idiotką rozamwiała
Stary 2011-08-29, 17:34   #446
'Estelle'

OMG , co za tępa baba na tej słuchawce...

Stary 2011-08-29, 17:50   #447
Finlora
Zakorzenienie

Albo kiedy ustalałyśmy godziny, w którym ktoś przyjedzie - babka mówi, że jutro ok 12, pytam TŻ'a a on, że nie może bo akurat ma radę pedagogiczną, więc mówię jej, że w takich godzinach nie bardzo bo pracujemy, ona pyta kiedy nam pasuje więc ja mówię, że może ok 17 a ona do mnie z takim oburzeniem, że oni pracują do 16.30 i ona najpóźniej może umówić na 16 - noż kurde, skąd ja mam wiedzieć w jakich godzinach pracują, nie oddaję codziennie pralki do serwisu a na rozpisce z numerami telefonów do serwisów w całej Polsce nie ma podanych godzin pracy
Stary 2011-08-29, 19:28   #448
NaKrawedzi
Zakorzenienie

kliknęłam żelową kredke avon supershock na allegro
odkryłam, że kredką jako tako kreska mi wychodzi, a nie mam czarnej, która nadawałaby się do malowania kresek na górnej powiece

nudzę się, bo juz się wyszykowałam na imprezę i teraz nie mam co robic

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-08-29, 20:22   #449
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
odkryłam, że kredką jako tako kreska mi wychodzi, a nie mam czarnej, która nadawałaby się do malowania kresek na górnej powiece
A próbowałaś może czarnym cieniem na mokro? Ja tak robię czasami i bardzo ładna kreska wychodzi

Cytat:
nudzę się, bo juz się wyszykowałam na imprezę i teraz nie mam co robic
Na imprezę w poniedziałek? Zapomniałam, że jeszcze są wakacje

Wymalowałam się dzisiaj matowymi cieniami i sąsiadka powiedziała, że mam bardzo ładny makijaż Trwałość bardzo dobra na bazie Lumene - upał jak diabli, pot płynie po twarzy a makijaż oczu nieruszony
Stary 2011-08-29, 22:47   #450
'Estelle'

Cytat:
Pewnie już pisałam - ja to w ogóle nie umiem dobrze kredką linii namalować. Zawsze mi przestrzeń między kreską a rzęsami zostaje. Wolę kałamarze i żelowe eyelinery.
Cytat:

Wymalowałam się dzisiaj matowymi cieniami i sąsiadka powiedziała, że mam bardzo ładny makijaż Trwałość bardzo dobra na bazie Lumene - upał jak diabli, pot płynie po twarzy a makijaż oczu nieruszony
Kusi mnie makijaż full mat. Ale mam ciągoty do błyszczących i perłowych i w zasadzie to chyba wszystkie cienie takie mam, z wyjątkiem 3 czy 4... Ach te piękne maty KOBOwe... zamiaruję się na nie i zamiaruję i ciągle mi nie wychodzi

Upał? Gdzie??? U mnie zimnica, dopiero pod wieczór się wypogodziło w miarę.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości